(2) 

turistik almanya gezisi için f/p e-sim?

kornisch #1580542 
Merhabalar.

10 günlük almanya gezimiz için f/p bir e-sim tarifesi bakıyoruz. Daha önce almanya içerisinde deneyip memnun kaldığınız bir e-sim firması oldu mu?

(Araştırdığımda airalo, mobimatter ve e-sim.io isminde bir türk şirketine rastladım.)

Şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

Schengen hk.

kornisch #1577416 
Merhabalar birkaç gün sonra almanya için eşimle schengen başvurusunda bulunacağız. Aklımda birkaç soru var.

1-) 3 sene önce gittiğimde uçak rezervasyonu yaptırılabiliyordu ve konsolosluk da sorun çıkarmıyordu. Bu aralar gidiş dönüş uçak bileti satın almazsanız vize reddi yersiniz diyen birkaç kişi gördüm. Şu anki durum nedir eğer rezervasyon yapılabiliyorsa nereden yapabilirim?

2-) eşim benim üzerimden başvuracağı için ekstra bir evrak doldurmamıza gerek var mı? Benim hesap dökümüm otomatik olarak onu da kapsar oluyor mu beraber başvurduğumuz için.

3-) ekstra niyet mektubu yazmaya gerek var mı?


yakın zamanda benzer durumlardan geçenler yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

izmit yahyakaptan'a taşınmak?

kornisch #1566421 
Merhabalar.
Yazılım mühendisiyim ve şimdilik remote olarak çalışıyorum. Ara ara istanbul'da bulunmam gereken zamanlar oluyor. İstanbul'un kargaşasından sıkıldığımız için eşimle beraber izmit yahyakaptan tarafında kiralık ev bakmaya başladık fakat yüksek kiralar oraya da ulaşmış. Arabamız olmadığı için isteğimiz tramvaya yakın bir yer olsun. Deprem konusunda nasıl diye bir bakındım ne kadar doğru bilmiyorum ama bu bölgenin daha öncesinde bataklık olduğuna dair bilgiler gördüm.

Bu konuda tavsiyeleri olan var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
(3) 

yurtdışından telefon getirtme sorunsalı

kornisch #1555994 
merhabalar.

yurtdışından iphone 14 getirtmek üzerine bir çabam var. telefonu getirecek kişinin pasaportuna kayıt ettirmeyeceğim. farklı bir yakınımın pasaportuna kayıt ettirip onun hattını kullanmayı düşünüyorum.

1 kasım sonrası yasada telefon direk girişte kayıt altına alındığı ve sadece o kişinin üzerine kayıt ettirilebildiğine dair bir bilgi duydum doğru mudur?
yanlışsa ilk dediğim şekilde telefonu alıp kullanabilir miyim?

şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

iphone 11 alınır mı?

kornisch #1550363 
Merhabalar.

Çıkalı neredeyse 3.5 sene geçmiş cihaza 17k verip alınır mı? Fiyatların daha da artmasından korktuğum için bu fiyatı bile kaçırmak istemiyorum. Yoksa 2-3 ay bekleyip yurtdışından 13 getirtme düşüncem de vardı. Sizce ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

tezsiz yüksek lisans askerlik tecilini ne kadar uzatıyor?

kornisch #1548199 
Merhaba,

Bu ay birkaç yere tezsiz yüksek lisans için başvuru yaptım. Kayıt yaptırmam durumunda Eylül 2023 olan askerlik tecilim ne zamana uzar? Bilgisi olan cevaplandırabilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

ramy s03 e04 ingilizce altyazı nerede bulabilirim?

kornisch #1538034 
Merhabalar.
Her yeri aradım taradım bir türlü şu bölümün altyazısını bulamadım. Her bölümün bir şekilde yüklenmiş nedense bir tek bu bölümün altyazısı yok.
Yardımcı olabilecek olan var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

ataköy bakırköy civarında exxen maçlarını yayınlayan cafe?

kornisch #1533173 
merhabalar. çarşamba günü ts - kopenhag maçını arkadaş grubuyla dışarıda izlemek istiyoruz. ataköy bakırköy civarında exxen maçlarını yayınlayan bildiğiniz bir cafe var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

turknet fiber kabloyu daireye nasıl çekiyor?

kornisch #1532833 
Merhabalar. Halihazırda turknet vdsl kullanıcısıyım. 35 mbps'ye yakın bir hız alıyorum. Geçenlerde sitesinden ne hız alırım diye bakarken 1000 mbps fiber desteklediğini gördüm başvuru yapayım dedim.

Daireye kablo çekme işini etrafımdaki fiber kullananlara sorduğumda ekiplerin doğalgaz borularının yanından küçük delikler açarak eve kadar çıkardıklarını ve iki sorduğum kişi de bu işlemler olurken yanlışlıkla elektrik kablosunu matkapla koparıldığını söylediler. Açıkçası bu durum hem komşular açısından hem de güvenlik açısından bana aşırı garip ve sakıncalı geldi. Kabloyu dışarıdan çekip pencereden falan alma durumları var mı acaba bir bilgisi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

sabiha gökçen'den samandıra otobüs terminaline nasıl gidilir?

kornisch #1530238 
Merhabalar.
Sabiha gökçen havalimanı'ndan samandıra otobüs terminaline en kolay nasıl gidilir?
Şimdiden teşekkürler.
(2) 

xbox series s x tuşu sorunsalı

kornisch #1515413 
merhabalar.
birkaç gün önce uzun zamandır aklımda olan xbox series s'i aldım.
kutuyu yeni açma fırsatı buldum. bir iki kurcalayayım derken x tuşunun hissiyatının ve çıkardığı sesin diğer tuşlardan farklı olduğunun farkına vardım. eski xbox 360 kolunu da baktım onun nasıldı diye ama onda tuşlar arasında hissiyat farkı yoktu.
böyle bir durum yaşayan var mı ya da bu durum normal mi?
şimdiden teşekkürler.
(3) 

mac'te bir görüşme esnasında diğer seslerin kısılması sorunu?

kornisch #1510232 
Merhabalar. Örneğin discordda bir sesli görüşme esnasında harici dinlenen sesler bir anda stereo'dan mono'ya dönüp sesi kısılıyor.

Windows'ta When Windows detects communication activity'i do nothing yapınca çözülüyordu. Bunun mac tarafındaki çözümünü bilen var mı? Şimdiden teşekkürler.
(2) 

schengen garantör sorusu?

kornisch #1508001 
Merhabalar.

Şubat ayında almanya'ya gitme planım var. Şu anda öğrenciyim fakat 2 aya mezun olabilirim. Mezun olduktan sonra vize durumları sıkıntı olduğu için 1 hafta da olsa gidip görmek istiyorum. Daha önce hiç vize almadığım için ilkten aile/arkadaş vizesi ile gitmeyi düşündüm. Davetiye vesaire biraz uzun geldiği için turist vizesinde karar kıldım.

Birkaç evrak harici belgeleri de hallettim.
Aklımda birkaç soru var.

Vize başvurusunda aileden birini garantör olarak göstermek ve bir dilekçe yazmak gerekiyormuş.
Bunun için tam olarak neler gerektiğini ve nasıl yapılması gerektiğini anlamadım?
Ayrıyeten bu garantörlük harici bankamızda hazır herhangi bir para olması gerekiyor mu?(Günlük 100 euro olması iyidir tarzı şeyler okudum)

Bilgilendirebilecek olan var mı?
Şimdiden teşekkür ederim.

çeviriyi kaydeden chrome uzantısı?

kornisch #1499518 
merhabalar.
google translate web sitesi üzerinden favoriye eklemeye izin veriyor lakin uzantı pop-up'ına böyle bir kısım koymamışlar.
bildiğiniz böyle bir özelliği olan çeviri uzantısı var mı?
şimdiden teşekkürler.
(2) 

yeşil pasaport hakkında?

kornisch #1488271 
merhabalar. kasım başı 25'i dolduruyorum yani yeşil pasaport hakkımı kaybetmeme yaklaşık 3 ay kaldı ve bu zamana kadar hakkım olmasına rağmen enayi gibi yeşil pasaport çıkartmadım. Bazı sitelerde seyahat edebilmek için ülkelerin yeşil pasaportun en az 3 ay daha geçerliliği olmasını zorunlu kıldığı yazıyor.

3 ay kala pasaport çıkartılabilir mi?
Pasaportun bitiş tarihinin sonuna kadar seyahat edilebilir mi?
Bu konuda net bir bilgisi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

unity hakkında?

kornisch #1486456 
Unity'de 2 boyutlu bir platform oyunu yapmaya çalışıyorum. Bir yere kadar geldim fakat problemimi internette nasıl aratacağımı bilmediğimden çözüme ulaşamıyorum.

Problemim şu;
Player bir platform üstünde sürekli zıplıyor ben sağ sol yaparak ona yön veriyorum.Fakat bu yön verme biraz fazla olursa player kameradan çıkıyor. Bu kameradan çıkma olayını kaldırıp tam sağ taraftan çıkar konumdayken sol tarafta belirmesini istiyorum. Bunun tam olarak adı nedir bilen var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

Seçmeli dersleri vermeden mezun olunabilir mi?

kornisch #1468298 
Ben özel bir üniversitede x bir mühendislik son sınıf öğrencisiyim. Bu okula başka bir devlet okulundan geçiş yaptım. Birkaç dersten bu şekilde muaf oldum. Sonrasında müfredat değişiklikleriyle tüm sistemi karman çorman ettiler. Geçmiş dönemlere ve gelecek dönemlere diğer derslerin kredisini azaltıp yeni dersler eklendi. Mezuniyet koşulu olan 240 krediyi tamamlamama rağmen bu eklenen ders saçmalıklarından dolayı o seçmeli dersleri almadan mezun olamayacağım söyleniyor. Bu durum bana saçma geldi. Benzer bu durum yaşayıp mezun olabilenler var mı ya da bu konu hakkında ne yapmalıyım bir bilgisi olan? Şimdiden teşekkürler.
(2) 

ışık sızması sorun mudur?

kornisch #1458165 
yaklaşık bir hafta önce internet üzerinden acer nitro 5 model bir laptop aldım. geldiğinde ekranın özellikle üst sol ve üst sağ kısımlarında ışık sızması olduğunu farkettim. fakat ilkten çok gözüme çarpmıyordu. dün bir dizi açayım dedim alt ve üst taraflar siyah olduğu için görüntüdeki sızma rahatsız etti. iade edip etmeme konusunda kararsızım. sizce bu iade etmelik bir durum mudur? şimdiden teşekkürler.
(10) 

android tv box?

kornisch #1362063 
youtube ve netflix için bu ürün iş görür mü sizce?
www.hepsiburada.com
(7) 

bios güncellemesi sonrası açılmayan bilgisayar

kornisch #1359957 
Asus n550jk model bilgisayarım bios güncellemesi sonrası açılmıyor. bios şifre ekranında kalıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?
(7) 

xbox 360 wireless controller pc'ye bağlama sorunu

kornisch #1309606 
bu ürünü receiver dışında pc'ye bağlama şansımız var mı? yoksa da bu receiver uygun fiyata nereden bulabilirim?
(1) 

retro forma?

kornisch #1307283 
istanbul içi yabancı takımların retro formalarını ve polarlarını bulabileceğimiz bir yer var mı? orijinal olup olmaması değil. twitter'da birkaç tane hesap var ama pek güvenilir gelmedi.
(6) 

üniversite okurken başka bir üniversite kazanmak

kornisch #1300463 
ben bir devlet üniversitesinde mühendislik okuyorum. bölüm ve şehirden memnun olmadığım için sınava girdim ve başka bir mühendisliği tercih yapacağım. benim sormak istediğim şu yeni kazandığım okulda ilk seneki derslerimi saydırıp ikiden başlayabilir miyim? birkaç özel üniye sordum yatay geçişle gelseydiniz başlayabilirdiniz ama sınavla yeniden kazandığınız için derslerinizi saydırsanız da 1'den başlayacaksınız cevabını aldım var mı böyle bir şey?
(1) 

iphone twitter'da video alıntılama nasıl yapılır?

kornisch #1297681 
sb.
(3) 

f/p vdsl modem?

kornisch #1290963 
eski adsl modemim kafayı yiyip kendi kendine reset atmaya başladığı için yeni bir modem almaya karar verdim. yakın zamanda turknet'e geçmeyi düşünüyorum bu yüzden de almışken vdsl alayım diyorum. önerebileceğiniz max 200-250 tl civarında f/p vdsl modem önerileriniz nelerdir?
(3) 

digitürk play sorusu

kornisch #1265839 
spor extra paketini almayı düşünüyorum.
45 saniye gecikme olduğu söyleniyor
15 liralık paketle 22 liralık paket arasındaki tek fark 22 liralığın smart tv'de de izlenmesi mi?
bir diğer sorum da yayın kalite farkı bunların arasında?
(1) 

Ne yapmam lazım?

kornisch #1264694 
öncelikle merhabalar.küçüklüğümden beri dikkat dağınıklığım var.Ve bu sorunum hem insanlarla olan iletişimimi olumsuz yönde etkiliyor hem de derslere hiçbir şekilde odaklanamıyorum, çalışamıyorum.buna biraz tembellik diyebilirsiniz ama bu kadar senedir bunu bir şekilde çözemedim ve tembellikten olduğunu düşünmüyorum.Bu sıkıntım özgüven eksikliğine de dönüştü çünkü kendimi insanlara karşı doğru ifade edemiyorum.sıkıntılardan ve insanlarla olan iletişimden sürekli kaçıyorum.birisiyle konuşurken sürekli düşünüyorum nasıl desem nasıl anlatabilirim bunu diye insanlara kolay gelan bir şey benim için çok zorlayıcı oluyor.bir zaman sonra anksiyete de başladı yaklaşık 2 senedir sürekli antidepresan kullanıyorum ama bunlar da sersemletmek dışında pek bir işe yaramıyor.içimi dökmek istedim.
bir öneriniz varsa onu da alabilirim?
(4) 

İngilizcemi hangi programlarla veya nasıl geliştirebilirim?

kornisch #1264137 
anadolu lisesi mezunuyum o kadar sene ingilizce gördüm ama kitap okuyacak veya podcast dinleyecek bir seviyeye hala daha gelemedim.Bir an önce bu işi halletmek istiyorum.önerileriniz nelerdir?
(1) 

üniversite hazırlık

kornisch #1257752 
şu an 3.sınıfım hazırlık okumamış biri olarak hazırlık(ingilizce) muafiyet sınavına girebilme hakkım var mı?
(3) 

yeniden üniversite sınavına girme

kornisch #1254385 
ben şu an bir devlet üniversitesi'nde malzeme mühendisliği okuyorum.
okuldan memnun olmadığım için yeniden üniversite sınavına girip farklı bir şehre gitmeyi planlıyorum.eğer yine aynı bölümü kazanırsam geçtiğim dersleri işletme şansım oluyor mu?
not:daha önce merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş hakkımı kullandım.
(1) 

modemin kendini ara ara resetlemesi?

kornisch #1253302 
evdeki airties air 6271 modem ara ara kendini resetliyor.çözümünü internette bir türlü bulamadım nasıl çözebilirim acaba?
firmware güncellemesini bulamadım.
edit:adaptörünü yeni değiştirdim.
(1) 

bir şarkı arıyorum?

kornisch #1245313 
sokakta söylenen ispanyolca bir şarkıydı.gitarı berk gürman'a benzer biri çalıyordu küçük bir çocuk söylüyordu.
edit:@cezzar dede yok hocam bu değildi bir de gündüzdü.
(1) 

bu kitabı nerede bulabilirim?

kornisch #1245079 
Nahid Sırrı Örik'in ANADOLU'DA YOL NOTLARI - KAYSERİ KIRŞEHİR KASTAMONU - BİR EDİRNE SEYAHATNAMESİ kitabını arıyorum.Pdf'sini veya normal kitabı(sahaflar dışında) nerede bulabilirim?
(3) 

Bitcoin ve Altcoin işlemleri için kimlik yükleme

kornisch #1245066 
Poloniex ve bittrex'ten altcoin almak istiyorum.Fakat kişisel bilgilerimle doğrulama yapamıyorum.İlla kimlik ile beraber selfie falan istiyor.Sizce kimliği vermek ne derece güvenli?
(2) 

kırık kalpler bankası?

kornisch #1243929 
filmi hiçbir yerde bulamıyorum.nereden izleyebilirim?
(10) 

dikkat eksikliği hakkında

kornisch #1243919 
22 yaşındayım.dikkat dağınıklığı ve vitamin eksikliğim var.bunlar okul hayatımı aşırı derecede etkiliyor.kendimi sürekli yorgun hissediyorum. pharmaton veya supradyn all day benim için faydalı olur mu? veya başka bir öneriniz var mı?
edit:şu an için sıkıntım daha çok dikkat eksikliği.
(5) 

Bittrex basic verification sorunu

kornisch #1243045 
Kişisel bilgilerimi doğru yazmama rağmen hem poloniex hem bittrex'te hata alıyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Gelişmiş hesapla uğraşmak istemiyorum.
(5) 

Gearbest ödeme sorunu?

kornisch #1238950 
Yaklaşık bir aydır gearbest üzerinden alışveriş yapıyorum.Bugün ne olduysa kart bilgilerini girdikten sonra hata verdi.Banka müşteri hizmetlerini aradım bizden kaynaklanan bir sorun yok dediler.Farklı bir hesap,farklı bir kartla denememe rağmen yine de sorunu çözemedim.Heralde hem hesabı hem kartı bloke ettiler.Ticket falan da açtım.Ne yapmam lazım?
(1) 

Gearbest kuponu?

kornisch #1237996 
Gearbestteki ürünler için kupon bulabileceğim yabancı bir site var mı?(türklerin çoğunu biliyorum)
(2) 

Facebook hakkında

kornisch #1237314 
Yalnızca kapalı gruplara girmek için hesap açmak istiyorum ama kendi adımla hesap açmak istemiyorum.farklı bir isimle açınca da hemen hesabı kapatıyorlar.Kapatılmaması için ne yapabilirim?
(5) 

Dropshipping'e başlamalı mıyım?

kornisch #1237041 
Dropshipping'e başlamalı mıyım/nereden başlamalıyım?
internette çok yüksek fiyatlarda kurslar var bunlara katılmak işe yarar mı veya gerek var mı?
kendi kendimize de bir şeyler yapabilir miyiz?
(3) 

Bu projektör alınır mı?

kornisch #1236995 
tr.gearbest.com
kuponla 59$'düşüyor.Film veya maç izlemek için uygun mudur?
(7) 

İphone 5s şarjının kendiliğinden bitmesi

kornisch #1236832 
Bir tanıdığımdan ben bunu tamir ederim/ettiririm diye aldım.İlk başta hiç şarj olmuyordu şarj ünitesini değiştirdim.Şimdi de batarya şarj oluyor ama kendi kendine hiç dokunmadan tamamen bitiyor.Bataryada sıkıntı olabilir diye yeni batarya alıp taktım onda da aynı sorun devam ediyor.(reset işlemlerini de yaptım)
bekleme süresi 6 saat olarak gözüküyor ve sadece bu 6 saatle batarya bitiyor.
(8) 

Raspberry pi 3 alınır mı?

kornisch #1236829 
İdarelik bir mini pc almayı düşünüyorum.Raspberry pi 3 normal kullanım için uygun mudur?
1

mobil görünümden çık