(6) 

erkekler günlük hayatta giydiğiniz pantolon sayısı ve çeşidi

semaforo de medianoche #1585423 
ben bu pantolon işini çözemedim. çalışıyorum haftada 3 gün ofise gidiyorum. 2 tane kanvas pantolonum var biri lacivert biri haki yeşil. 1 kot pantolonum var koyu mavi. 1 keten pantolonum var o da yeşil. 1 de lacivert relax fit bir pantolon eşofman arası bir şey var. iş yerinde kotu da giyemiyoruz. en kullanışlılar kanvaslar olduğu için %90 o 2 pantolonu döndürüp duruyorum zaten diğer 2 pantolonum da farklı kumaşlarda olmasına karşın aynı renklerde. bu durumdan sıkılmaya başladım ama ne alırsam kullanışlı olur onu da çözemedim. her üstüme en güzel ya lacivert ya da haki yeşil gidiyor gibi geliyor sonunda. sizin sık sık giydiğiniz kaç pantolonunuz var ve pantolonda hangi renkleri tercih ediyorsunuz? işte giymeye de uygun olacak farklı renklerde nasıl pantolonlar önerirsiniz bana?
(5) 

desenli yarım kollu tiril tiril gömlekler için hangi markalara bakmalı

semaforo de medianoche #1584976 
inditex grubu (zara mara) dışında güzel yarım kollu tiril tiril gömlekler hangi markalardan alınabilir?
(3) 

apandisit ameliyatı sonrası süreç

semaforo de medianoche #1584281 
apandis patlaması yaşayıp ameliyat oldum pazartesi saat 1'de. bir de göbek fıtığı varmış doktor görünce onu da bağladım falan dedi. iltihap riskinden ötürü diren taktılar bir de. salı günü taburcu ettiler perşembe günü kontrole gidicem orada büyük ihtimal çıkarıcaklar direni. şu an bende ameliyat ağrısı acısı falan yok aslında (patlamasına rağmen kapalı yapılabilmiş sanırım ameliyat) ama fiziksel olarak çok rahatsızım. oturduğumda rahatsızım yattığımda rahatsızım yürümek zor kırmaşmak zor falan. herkesin ameliyat tecrübesi kendine has tabi ama benzer ameliyatlar geçirenler vardır bir sorayım dedim sonrasındaki süreci. bu rahatsızlık acaba çoğunlukla direnle mi alakalı sizce o çıkınca rahatlar mıyım? ya da göbek fıtığına yapılan işlem mi zorladı beni? yoksa apandisin normalinde mi var bu olay? ne zaman rahatlarım? ne yaparsan yap sürekli konforsuz hissetmek çok sinirimi bozuyor artık ve de bu durumun azalmasını beklerken dünden bugüe arttı maalesef o sinirimi bozdu iyice uyuyamıyorum da hiç.
(7) 

avustralya'dan hediye olarak ne istenebilir

semaforo de medianoche #1583951 
şehir melbourne. bütçe max 200 aud yani 4k tl civarı oluyor. aklıma bumerang geliyor avustralya'ya özgü bir şey düşününce ama giyim falan da daha ucuz orada. türkiye'de bulamayacağım ya da zor bulacağım bir şeyler olsa daha mantıklı bence oraya özgü kıyafet ya da aksesuar falan var mı bildiğiniz? belki şu da olabilir 1 tommy tişört burada 5k tl orada 1-2 civarınaysa o tarz bir şey istemek de mantıklı olabilir.
(12) 

dışkılama sonrası kanama

semaforo de medianoche #1583692 
bir haftadır falan dışkılama sonrası peçetede ve tuvalette kan görüyorum az da değil miktarı. diyeceksiniz ki böyle bir şey varsa doktora git hemen. doğru yorum da bu olur tabi ama şöyle bir şey var bende başka hiçbir rahatsızlık yok. yani öyle çok ağrılı, acılı bir şey falan yaşamıyorum normal tuvaletimi yapıyorum hayatıma negatif bir etkisini görmeyince de hastaneye gitmeye üşeniyorum açıkçası. 1-2 sene önce de böyle bir şey yaşamıştım sonra kendiliğinden geçmişti. bir sorayım dedim tıbbi bilgisi olan biri veya benzer bir şey yaşayan, kendi yaşamasa da çevresinde duyanların yorumları varsa belki karar vermeme yardımcı olur negatif bir etkisi olmasa bile gene gitmeli miyim doktora?

odtü vişnelik yaşar konseri bileti gişe fiyatının altına satılık

semaforo de medianoche #1583683 
konser yarın. bir arkadaş şehir dışına çıkması gerektiği için gelemiyor bilet yanmasın bari diye biraz daha ucuza verelim dedik. talip varsa yazabilir.
(1) 

nasıl yeni müzik keşfetmeli

semaforo de medianoche #1583539 
artık hep aynı şeyleri dinlemekten sıkıldım ama yeni müzikleri de beğenmiyorum. daha doğrusu duyduklarımı diyeyim. raple veya elektronik müzikle pek alakam yok. yeni stil türkçe popu da beğenmiyorum 90'lar 00'lar dinlerim hala ama 2010'lardan sonra kötü bir şeye döndü benim için. hep de bunları duyuyoruz ama ortalarda. tür olarak rock, pop, alternative rock, punk, indie falan severim. talking heads, the smiths, oasis, the kinks sevdiklerime örnek olarak ilk aklıma gelenler mesela. türkçede de klasik isimler işte levent yüksel, sertab erener, cem karaca, barış manço, teoman, şebnem ferah, duman, mvö falan ilk aklıma gelen örnekler. altın gün var bi yenilerden sevdiğim ama onlar da cover grubu neticede. hem sizin zevkime uygun gördüğünüz grup/şarkıcı veya albüm tavsiyeleriniz varsa onları yazabilirsiniz ama onun dışında esas merak ettiğim şey yeni müzik keşfetme yöntemleri. eskiden çok fazla bilmediğim grup falan vardı heyecanla onları keşfetmeye çalışıyordum daldan dala atlayarak ama artık 30 yaşına gelince o da kalmadı popüler çoğu grubu/şarkıcıyı bir kere ziyaret ettim artık. bir yerden sonra bir filmde ya da başka bir şekilde tesadüfi duyup sevdiklerim yeni keşif olabiliyor benim için böyle olunca da çoğunlukla eski bildiklerime takılıp kalıyorum sıkıldım bu durumdan.

bir de yeni şarkılara çok sabrım da olmayabiliyor. mesela rolling stones angry ilk dinlediğimde fena değil deyip geçmiştim bir daha açmadım. ama sonra oynadığım oyunda tekrar tekrar maruz kalınca çalma listeme ekledim ben de. yani mecburi olarak maruz kalmasam geçip gitmişti bu şarkı bende. böyle bir durum da var.
(1) 

mad max sorusu (fury road spoileri var)

semaforo de medianoche #1583186 
fury road'da yeşil yerin yok olduğunu öğrendikten sonra furiosa ve many mothers 160 günlük bir yolculuk planlıyor ya tuzu geçmek için tek şansımız bu falan diyor. sonra max onları o yolculuk yerine kaleye dönmeye ikna etmişti ama o ilk plandaki 160 günlük yoldaki hedef neydi nereye gideceklerdi?

bir de furiosa'nın alnına siyah boya sürmesinin bir sebebi var mı yoksa furiosa'da gördüğümüz yanındaki adam yapıyor diye mi yaptı sadece? öyleyse de o adamın yapmasının bir anlamı var mıydı?
(9) 

gidilemeyen düğün için sonradan altın almalı mı?

semaforo de medianoche #1583142 
bir arkadaşın düğününe katılamadım. aslında şartları zorlasam katılabilirdim ama çok da yakın değildim o sıralar. dolayısıyla altın da takmadım. fakat sonradan yakınlaştık bununla. muahbbetimiz arttığından beri de sık sık şakayla karışık altınımı al diyor bana. şakayla karışık gibi ama ciddi de yani çünkü şaka olsa 1-2 yapılır bununki her hafta rutine döndü artık. bana da açıkçası saçma geliyor o zaman çok yakın olsak zaten katılamıyorum ama altınını mutlaka alıcam sonradan falan derdim ama değildik. sonradan yakın oldum diye geçmişe yönelik borç çıkması mantıklı değil bence. zaten zengin de birisi. abd tatiline gittiği için geçen parası bitmiş borca girmiş de sonuçta lüks bir etkinlik yapmışsın da bitmiş paran ekmek alarak bitirmedin yani. siz olsanız napardınız?
(3) 

dr muttalip keser'in muayenehanesine asla ulaşamıyorum (saç ekimi)

semaforo de medianoche #1582393 
saç ekimi için bir düşüncem var. bir süre önce araştırmıştım bence kendisi türkiye'nin en iyisi. ektiğinin tutma oranı en yüksek doktor gördüğüm kadarıyla. baya pahalı olduğunu da biliyorum fakat ömür boyu kafanda taşıyacağın bir işlem olduğu için değer diye düşündüm. ancak internetteki numaralarını arıyorum çoğunlukla açmıyorlar bile. daha öncesinde açmamışlardı bir kere açası tuttu görüştüm o zaman wp'dan resimler atmamı istedi ona göre bilgi verelim dedi açan kişi (sekreter sanırım). attım sonra görüldü oldu fakat hiç geri dönüş almadım. tekrar arıyorum açmıyorlar. yurtdışından çok müşteri alıyor biliyorum da zaten parası sabit euroyla ekiyor, aynı parayı vericez biz de. anlamadım uygun değillerse uygun değiliz desinler o da yok. bunlara ulaşabilen var mı nasıl ulaşmak lazım?
(4) 

fifa (fc) 24 sorusu

semaforo de medianoche #1582126 
4-5 yıl öncesinde falan iyi bir fifa oyuncusuydum. arkadaşlara karşı oynadığımda arada yenilsem de çoğunlukla üstün gelirdim. fut falan işine çok girmedim ama kariyer modu açardım playstationda efsanevi zorluğa karşı kazanırdım genelde. sıkmıştı biraz beni oyun malum sebeplerden ötürü birkaç yıldır doğru düzgün oynamadım anca denk gelince arkadaşla falan oynadık. şimdi ps5'te aylık oyunlarda bedava verilince bir kurayım dedim oynadım da efsanevi yz beni tokatlıyor her seferinde. dünya klasında kazandım ama orada da çok rahat değilim. efsanevide rakipten top almak çok zor cezasahasına kadar geliyorlar bir şekilde orada durdurabilirsem durduruyorum. legacy defending yapıyorum ama acaba artık legacy'yle iyi oynamak mümkün değil mi öyle bir değişiklik mi oldu? ya da ayarlarda başka dikkat etmem gereken bir şey mi var? sinirim bozuldu ya
(6) 

tek başına japonya'ya gitmek

semaforo de medianoche #1581860 
daha önce tek başına yurt dışı seyahatiyle ilgili soru sormuştum www.eksiduyuru.com şimdi daha spesifikleştirerek sormak istiyorum. tek başına japonya'ya gitmek sizce pişman olunacak bir hareket mi olur? açık ara en çok seyahat etmek istediğim yer. çok merak ettiğim ve gezmek istediğim bir ülke ama çok uzak ve çok farklı bir kültür (beni cezbeden kısmı da bu aslında). bu ilk kez yurtdışına çıkan ve bunu da tek başına yapacak biri için önemli sıkıntılara yol açar mı?

bir de eylül-ekim gibi gitmeyi düşünüyordum ama bu uzakdoğunun iklimi değişik o mevsimlerde yağmur fırtınadan gezemezsin asla gibi bir şey olur mu?
(2) 

düğün kombinini sizce nerden ve nasıl yapmalı (erkek)

semaforo de medianoche #1581826 
normalde spor bir tarzım var zara, nike, wwf falan giyiyorum pek anlamam klasik erkek giyimden. dümdüz siyah takım, beyaz gömlek, siyah kravat gibi bir şey yapmak istemiyorum biraz klasik giyime modern veya belki spor dokunuşlar yapan bir kombin düşüncesi var aklımda. ilk sorum şu: kombin nasıl olmalı sizce? (atıyorum x renk blazer ceket, y renk keten pantolon tarzı tarifler istiyorum yani eğer yapabiliyorsanız tabi)

2. soru: hangi markalara bakmalıyım sizce? network var aklımda ama başka var mı? çok uçuk fiyatlara çıkamam da orta üst seviye alabilirim network zorlarım belki.
(6) 

ankara'da güzel restaurant önerileri

semaforo de medianoche #1580763 
paraya kıyıp süper keyif alarak bir şeyler yemek isteyince gittiğim bazı yerler var. mesela luigi's, stüdyo pizza, chef bros gibi yerler. sıralı kebap da kebapçıların bu seviyesi sanırım orası da uğranacaklar listemde henüz gidemedim. belki bestekar'daki çin lokantası (adını unuttum) da girebilir bunların arasına diğer seçenekler kadar üst düzey gözükmese de yemeklerinin kalitesi olarak öyle denebilir. başka var mı önerebileceğiniz bu seviyede güzel yerler alternatif sayısını biraz arttırmak istiyorum.

not: ben çayyolu, ümitköy taraflarına neredeyse hiç gitmiyorum yazdığım yerlerden de göreceğiniz üzere. çankaya, tunalı civarlarını daha çok tercih ediyorum ama oralarda da illaki özel yerler vardır. belki öyle semt bazlı tavsiye vermek daha kolay olur oraları da düşünebilirsiniz tavsiye verirken diye ekleyeyim dedim bunu.
(8) 

power bi pro'da rapor publish etmek

semaforo de medianoche #1580697 
şirketçe power bi'a geçme hazırlığında olduğumuz için yeniyiz kurcalaya kurcalaya çözmeye çalışıyoruz bazı kısımları. şöyle bir derdimiz oldu bir departmanla ilgili raporları paylaşmak için o departmana özel yeni bir workspace oluşturduk. o departmanın çalışanlarına o workspace'de yetki verdik. ardından oraya publish ettik raporu. ancak biz istiyoruz ki o workspace'deki yetkili kullanıcılar kolay bir şekilde paylaşılan raporu desktop uygulamasında açabilsin. desktopta ve web service kısmında paylaşılan raporlara ait bir klasörleme olsun vs. mesela one drive'da paylaşılan excel'i direkt uygulaamda aç diyerek açabiliyorlar ama burada indirmek gerekiyor. ve esas sıkıntı şu indirip değişiklik yaparsa tekrar aynı adda publish etmesine izin vermiyor. raporu güncellemek isteyecekler belki o departmanın çalışanları ama bunu nasıl yapacaklar. belki bir republish seçeceği vardır bir yerde onu çok araştırmadık ama son kullanıcıdan bahsediyoruz burada direkt gelmediği için o republish butonu sıkıntı son kullanıcıya mümkün olduğunca az kompleks bir çözüm bulmak lazım çünkü.
(1) 

beğendiğiniz asmr videoları veya kanalları

semaforo de medianoche #1580501 
örnek olarak ben şu videoyu gördüm geçen ilk part kısmı acayip iyi geldi bana www.youtube.com

bunun dışında timur doctorov live ve angelo shoe shine kanallarına bakıyorum güzel videoları oluyor onların da. sizin favorileriniz nedir?
(6) 

karışılıklı yürüşme sonrası bir sonraki aşamaya geç(eme)mek

semaforo de medianoche #1580133 
hikaye şöyle başladı. anonim bir kız profili twitter'da takip etti beni ben de geri döndüm. sonra bana mesaj atmaya başladı oradan buradan muhabbet etmeye başladık. ben ankara'da yaşıyorum kızın istanbul'da yaşadığını öğrendim. açıkçası aynı şehirde olsak bir date ayarlamaya çalışırdım kızın da istekli tavırlarını görünce ama farklı şehirler olunca hiç sallamadım yazmadım. kız arada bir yazmaya devam etti ama. sık aralıklarla değil de bazen 15 günde 1 bazen ayda 1 falan ve güzel bir muhabbetimiz oluştu. insanlarla frekansı kolay kolay tutan biri değilim ama onunla tuttu. konuşmalarımız keyif veriyordu yani. ben de bazı şeyleri bahane ederek yazmaya başladım buna öylece muhabbetimiz arttı.

bu arada bu kızın küçük bir profili var 40-50 kişi civarı takip ve takip edilen sayısı. ve ara ara üstü kapalı ama bana mesaj veren tarzda tivitler atıyordu. mesela burcumun ne olduğunu biliyor yıldız haritasında benim burcumun çıktığını yazıyor şakayla karışık falan ya da rüyasında ankara'da çok güzel birisiyle date'te olduğunu yazıyor vs. kızın böyle bariz şekilde yürümesini gördükten sonra istanbul'da olduğu için hiç düşünmediğim ilişki işini ufaktan düşünmeye başladım. biraz daha flörtöz konuşmalara girdik falan o muhabbetlerde de biraz ilerledik karşılıklı yürüştük yani. instagram'a da geçtik. ama bir sonraki aşamaya taşımak için napabilirim bunu hiç bilmiyorum.

kalkıp istanbul'a gitmek hiç yüz yüze görüşmediğin biri için çok fazla bir hareket bence onu yapmak istemedim. birbirimizin fotoğraflarını görsek de ve yazışsak da yüz yüze görüşmenin enerjisi farklı belki karşı taraf belki ben hayal kırıklığına uğrayacağız. aynı şehirde olsak kötü date sonrası gider evine normal hayatına devam edersin de başka şehire gitmek çok daha kötü bir etki yaratır bende. ve hala başka şehirdeki biriyle ilişki yaşamak istediğimden emin değilim bu da var. kız henüz üni okuyor ama ilerde ankara'da yaşamak istediğine dair de bir şeyler dedi bana. bir de çok sık konuşmuyoruz. ben zaten genel olarak her gün yazmayı sevmiyorum (aşık olsan severdin demeyin öyle olmuyor bende) karşıdaki kişiden bağımsız bana fazla geliyor. bir de arada 500 km olma durumu olduğundan o da bir frenliyor beni. haftada veya 2 haftada 1 falan konuşuyoruz bazen bir muhabbet 3 gün de sürebiliyor ama genel olarak sıklık az. bir yandan da kız aklımda kaldı. niyeyse benden çok etkilendi gibi böyle böyle aklıma soktu kendini ve konuştukça ben de onu sevdim. sonuç olarak başka şehirde diye hiç bu işle uğraşasım gelmese de sevdiği ve keyifle konuştuğu birisi nadir çıkan birisi olarak çıkanı da sırf başka şehirde diye yok saymak da mantıklı gelmiyor. şimdi ne yapmalıyım sizce?
(1) 

ankara'da quiz night / trivia night var mı?

semaforo de medianoche #1580114 
googleladım ama eski etkinlikler falan çıktı. acaba düzenli yapan veya düzenli olamsa da arada yapan bir pub, cafe falan var mı ankara'da bilen var mı? varsa nereden takip etmek lazım tarihlerini saatlerini?
(7) 

tekken'deki bir karakter

semaforo de medianoche #1579514 
erkek bir karakter, %100 insan mıydı robotik bir tarafı var mıydı tam emin değilim. emin olduğum kısım acayip kaslı kocaman bir göğsü vardı bu karakterin. ellerini göğsüne vurarak başlıyordu zaten dövüşe. göğsüyle rakibine uçtuğu bir saldırısı vardı. tekken 5 ya da 6 olması lazım bir ihtimal 4 de olabilir. hangisi bu karakter ya? karakterlerin görsellerine baktım da tanıdık gelmedi oradan. tekken chest attack falan yazınca da bulamadım.
(11) 

tek başına yurt dışı gezisi

semaforo de medianoche #1579299 
çoğu arkadaşım evli oldu, çift oldu artık o yüzden pek birlikte gidebileceğim biri kalmadı. o yüzden tek başıma bir yurt dışı gezisi yapsam mı 1 haftalık diye düşünmekteyim ama biraz korkutuyor da beni. normalde kendi kendime zaman geçirmeyi de severim aslında ama 1 hafta tek başına gezerek geçirmek için insanı sıkabilecek bir süre gibi geliyor, yurt dışına gidip 3 günde dönmek de olmaz. pek sosyal birisi değilim evden çıkmadan 1 ay da yaşarım tek başıma sorunsuz. ama seyahat işi farklı yani yurt dışına gidince odaya kapanıp film izlemek, oyun oynamak gibi bir şey yapmayacağım için aynı şey değil. hatta çok sosyal olmamak, girişken olmamak dezavantaj da olabilir. ne düşünüyorsunuz bu konuda tavsiyeleriniz var mı?
(3) 

marka takıntılı kadın arkadaşa doğum günü hediyesi ne alınabilir

semaforo de medianoche #1578651 
zengin bir ailenin kızı. yaşı 29 olacak. kıyafetleri aksesuarları genelde pahalı markalar. o yüzden o tarz bir şey almak istemiyorum ortalama bir şey alsam kullanmaz pahalıyı da ben almak istemiyorum. birbirimize sataşmayı severiz bol bol. şakalı eğlenceli bir şey almak iyi olur o yüzden maddi değeri de önemli olmaz bu durumda. aramızdaki muhabbet konularını bilmeden direkt bir şey önermek zor ama en azından belki bir kategori gelir aklıma buradaki cevaplardan diye sorayım dedim. bütçe de 500 tl civarı gibi düşündüm.

biraz detay vermek gerekirse iş arkadaşım kendisi. yakınız ama dışarda da takılıyoruz grupça. game of thrones evrenini sever arkadaş tüm kitapları okumuş baya fanatiği. biz de bir araya gelince kart oyunları oynarız bahis yaparız slot falan da seviyor epey. sevgilisi var bu arada yürüme falan gibi bir durum yok onu da belirtiyim düz arkadaşım.
(6) 

robot süpürge soruları

semaforo de medianoche #1577791 
bu zamana kadar gereksiz gördüm aslında nasıl olsa haftada 1 kadın gelip evi temizliyor diye. bir de verimliliklerine çok ikna olamıyordum yani dağınık bir evi gerçekten düzgünce dolaşabiliyor mu küçük haznesi, şarjı falan çok uğraştırıyor mu gibi sorular vardı kafamda. ama 2 kedili bir evde yaşadığım için yerlerde kırıntı mırıntı çok oluyor son zamanlarda biraz batmaya başladı alayım diyorum artık da bazı sorularım var.

ev dubleks, dubleks olmasına rağmen dar bir ev koridorları odaları falan biraz garip bir yapısı var. bunun bir önemi var mı bu evde de düzgün çalışır mı? bir de dediğim gibi 2 kedi var kedili evde nasıl oluyor kediler korkuyor mu veya kediler sürekli önüne çıkıyorsa düzgün gezmesini engelliyor mu? şu özelliğin olmasına dikkat et dediğiniz şeyler var mı veya direkt marka model tavsiyesi de olabilir? almışken iyi bir şey almak isterim astronomik pahalıları varsa onlar da ters tabi de almışken ucuza kaçmak da istemiyorum.
(5) 

mutfak tartısı için öneriler

semaforo de medianoche #1577639 
amazonda aratıp popülerlerden birini almak yeterli mi sizce veya şu özellik önemli şuna bak dediğiniz bir durum var mı? veya direkt şu markaya bak dediğiniz bir ürün varsa ona da bakabilirim. hiç bilmediğim bir dünya olduğu için bir sormak istedim.

profesyonel kullanmayacağım tabi ama yorumlara bakıyorum da mesela darayı alınca çok çabuk ürünü yerleştirmeniz gerekiyor yoksa sıfırlanıyor denmiş bir üründe bu sinir bozucu olur. bu tarz siniz bozucu şeyler olmasın bir de çabucak bozulacak dandiklikte bir şey olmasın yeterli.
(5) 

baldurs gate 3'te sizce en iyi party kombinasyonları

semaforo de medianoche #1574482 
karakterim warlock (sehhar) ve şu an act 2'de shadowlands'te takılıyorum ve 7 levelim. başta shadowheart, laezel, astarion'la birlikte geziyodum. başlarda ekibin saldırılarının damage pointleri düşükken astarion'un stealth attackları baya yüksek kalıyodu ekibe göre ve tuzak imhası, kilit açması falan çok iş görüyordu. ilerledikçe ekibin dpleri yükseldi astarion tek düze kaldı üzülerek çıkardım onu fireball falan açılınca yerine gale aldım çok iyi 4'lü oldu.

ben warlock olduğum için wyll'i hiç düşünmedim ama karlach ve astarion'la oynamak istiyorum aslında. karlach ve laezel çoğu durumda aynı anda fazla olur gibi geliyor laezel'e hem adamantinden ağır zırh yaptım hem de githyankilere +1-4 psişik hasar bonusu veren bir kılıcı var aksiyon taşkınıyla her kısa dinlenme başına 4 saldırı yapabiliyorum bunlar olunca karlach'ın da bazı kendine has özellikleri olsa da biraz zayıf kaldı sanki ben de laezel'i seçtim. shadowheart'tan da bazen sıkılıyorum aslında ama hem command büyüsü çok iş görüyor hem de özellikle shadowlandste ışıltı hasarları çok işe yarayabiliyor ruh muhafızları, lathander'in ışığı falan.

sürekli aklım dışardakilerde kalırken bu 4'lüyle devam ediyodum artık neyse diyerekten ama şimdi halsin de seçilebilir hale geldi iyice kafam karıştı. çok keyifli bir sınıfa benziyor druidler ama kimi çıkarıcam şu 3'lüden hiç bilemedim. druidler bazı konularda clericlerle örtüşüyor ama hem o kadar ışıltı hasarı yok hem de command büyüsü yok shadowheartın en sevdiğim özellikleri yok yani. laezel'i çıkarsam onun combat gücünü de dolduramaz. gale'deki fireballdan vazgeçmek de kolay değil en iyi bölge hasarı veren büyü. çok kararsız kalıyorum en sonunda da uğraşmamak için gene aynı ekipte kalıyorum genelde. böyle de oyunun tadını tam çıkaramamış olurum gibi düşünüyorum. sık sık değiştirmek de bir seçenek ama şimdi benzer yeterlilikleri olanlar arasında en iyi itemleri birine veriyosun ya sürekli değiştireceksin onları o da sıkıcı bir iş onu yapmazsan da bir alt sınıf itemlerle takılıyosun yani elde mercedes varken volkswagen'la gezmek gibi oluyor o da hoşuma gitmiyor. siz nasıl hallediyosunuz bu konuyu ve genel görüşleriniz neler ekip oluşturma konusunda?
(1) 

ps5 ve pc aynı anda bağlıyken wifi kopması

semaforo de medianoche #1573363 
çok enteresan ama zaman zaman böyle bir şey oluyor. ev dubleks ben üst kattayım modem aşağıda. bu tp link deco cihazından var bir tanesi aşağıda modeme bağlı bir de benim odada var cihazdan. modem dubleks evde üst katta sıkıntı yaratabileceğinden böyle bir şey almıştık gayet de memnundum şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşatmadılar. odadaki elektronik aletler benim odadaki cihazın wifi'ına bağlı o cihaz da aşağıdan alıyor interneti neyse böyle bir sistem var işte şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ama ps5 getirdikten sonra odama bir garip oldu. bağlı olduğum cihazda internet varken mavi yokken kırmızı ışık yanıyor. ps5 açıkken zırt pırt kırmızı yanıyor. bir süre yanıp sönüyor 1 dk sonra tekrar mavi. 1 dk sonra tekrar kırmızı falan böyle bi var bi yok ilerliyor internet bir süre. ps5'te bir şey indirme ya da online oyun oynama gibi bir şey de yapmıyorum normal menüde gezerken bile oluyor. aşağıdaki ana modeme bakıyorum onda internet var benim cihazdaki internet kopuyor sadece yani. 2 senedir var bu tp link cihazları daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. pc, telefon, tv bağlı bu cihaza default olarak bir de ps4'üm vardı ona bağlıyken de sorun çıkmıyordu ama şimdi ps5 böyle yaptı. sebebi veya çözümü hakkında fikri olan var mı?

not: bir de gözlemlediğim kadarıyla bir süredir açık olan ama dokunulmayan cihaza dokununca çıkıyor bu durum çoğunlukla (sadece bu durumlarda değil ama en çok bu durumlarda). yani mesela pc açık ben de ps'le ilgileniyorum sonra pcden bir şeye bakasım geldi mouseu elime alıp tıkladım tam o an gidiyor wifi böyle kısa süre sonra geliyor tekrar sonra tekrar gidiyor falan bir süre böyle gidiyor. veya bir süredir pc'deyken ps5'e geçtiğim ilk anda işte.
(4) 

seboreik dermatitler yüzünüze hangi kremi kullanıyorsunuz?

semaforo de medianoche #1572964 
benim burun kenarları, yanaklar, kaş kenarlarında falan sürekli hortladığı için rahatlatıcı bir krem istiyorum. aslında bepanthol sensiderm çok güzel ve hızlı rahatlatıyor ama bu kremin seboreik dermatit değil atopik dermatit için olduğunu ve bu yüzden yağlı olduğunu benim kullanmamın yanlış olduğunu da biliyorum. kortizonlu kremler zaten geçici çözüm sürekli kullanılamaz onları da eliyorum o yüzden. geçen doktora gittim uzun zaman sonra tacrolin diye bir krem yazdı. kortizonsuzmuş ama bu krem de kısa vadede hiç rahatlatmıyor. cilt tarafından da kolay kolay emilmiyor zaten sürdüm öyle saatlerce kaldı yüzümde ve kaşıntı falan da devam etti krem üstümdeyken. yanma falan yapıyor bir de rahatsız edici bir krem yani. bioderma sensibio ds+ kremini denemiştim bir de o da rahatlatma konusunda zayıf. daha ziyade koruma amaçlı gelmişti bana yani sağlıklı cilde kullanınca dermatit çıkmasını engelliyor gayet iyi şekilde yüz temizleme jeliyle birlikte ama kaşıntılı pullanmış deriye sürünce bir şeye yaradığını hissetmedim. e napıcaz ne sürücez yüze kaşıntı pullanma falan arttığında cildi rahatlatması yatıştırması için? mecbur bepanthol sensiderm'den devam mı?
(1) 

baldurs gate 3 sizce ps5'te mi pc'de mi daha iyi?

semaforo de medianoche #1572300 
ps5'im yok henüz ama bu aralar almayı düşünmekteyim. bilgisayarımda da yer yok düşük kapasiteli bir ssd almıştım zamanında onun yerine düzgün bir şey almam lazım ama üşeniyorum yeniden windows kurmak falan uğraştıracak. baldurs gate 3 oynamayı da çok istiyorum ve aslında şu an benim için daha kolay olan ps5 siparişi verip onda oynamak (er geç alıcam ps5'i zaten) ama bu oyun bana niyeyse pc oyunuymuş konsolda oynanmazmış gibi geliyor. sırf oyun keyfi olarak öyle bir fark var mı sizce de? bir de oyun keyfi dışında performans konfigürasyon falan açısından da ciddi farklar var mı arada?

not: bilgisayarım çok üst düzey değil rx560 ekran kartı, 16 gb ram, amd ryzen5 3600x
not 2: ps4'üm var onda epey rpg oyunu oynadım witcher 3'ü assassins creed odyssey'i falan. bana pc'de daha kötü geldi o tarz oyunlar ama mesela disco elysium'u pcde oynadım o da ps'te daha az keyif verir gibi geldi.

li-ning marka ayakkabılar

semaforo de medianoche #1571739 
bu markadan ayakkabı kullanan var mı? bir tane beğendim fiyatı da az değil adidas nike parası ama çin markası ve daha önce pek görmediğim için tereddüte düştüm. kullanan varsa kalite yorumunu soracaktım nike ve adidas'a kıyasla.
(2) 

yüzde toplama formülü var mıydı?

semaforo de medianoche #1570510 
mesela x lira bir şey yüzde 5 arttı ardından da 7 arttı o şey toplam yüzde kaç artmış oluyor bunu hesaplamanın formülünü soruyorum. ben bunu artışı 100 lira üstünden düşünüp tek tek hesaplayarak buluyorum yani önce %5 arttıysa 105 lira olmuş ardından %7 arttıysa 112,35 oluyor toplam %12,35 oluyor artış diye hesaplıyorum. ama bunun kolay bir formülü vardı sanki?
(6) 

hipodromda at yarışı izlemek

semaforo de medianoche #1570441 
daha önce hiç gitmedim fakat hep bir gitmek istemişimdir. önümüzdeki cumartesi güzel bir yarış varmış diye duydum ama şimdi her etkinliğe internetten bilet almaya alışmış biri olarak öyle bir şey bulamadım. at yarışlarında böyle bir olay olmuyor mu? gidip yarış günü hipodromdan mı bilet alıyoruz? öyleyse çok kuyruk oluyor mu bilet için yarıştan ne kadar önce gitmeli? hadi internetten bilet bulamamayı geçtim tam olarak yarış saatini programını gösteren bir bilgi de bulamadım. o gün ankara'da hitit yarışı olduğu yazıyor ama saati falan yok yani. bu bilgiyi nerden bulabilirim? gibi sorularım var.

bir de dediğim gibi cahiliyim mevzunun. o yüzden genel olarak hipodromda yarış seyir keyfini arttıracak öneriler varsa (mesela filmlerde dürbün götürüyorlar ya o tarz öneriler işte) onları da dinlemek isterim.
(6) 

dışarda 3 saat tek başıma zaman geçirmek

semaforo de medianoche #1570328 
yarın 2 ankara film festivali filmi seansı arasında 3 saatlik boşluğum var. hadi 1 saatini gitmesi kalkmasıyla yemeğe verdik diyelim kaldı 2 saat. alışveriş düşündüm ama kızılay'da alışveriş yapmalık sevdiğim pek marka kalmadı gibi artık sırf onun için başka semtteki bir avmye falan gitmeyi de istemiyorum 2 saatlik boşluğa değmez yani. boş boş oturup saatlerce telefon appleri arasında gezinmeyi de yapamam. siz olsanız ne yapardınız?

wise'dan para göndermek

semaforo de medianoche #1569114 
avustralya'ya wise üstünden para göndereceğim. burada merak ettiğim avustralya'ya usd, euro veya tl gönderebiliyor muyum? sadece aud mi gönderebiliyorum yoksa? sadece aud gönderebiliyorsam bunu gördüğüm kadarıyla buradan direkt aud'ye para çevirip gönderemiyorum aynı para birimi göndermek sadece usd ve euro olarak yapılıyor galiba. tl'ye de kur oynaklığı sebebiyle izin vermiyor alıcı aud alır seçip ben de burdan usd veya euro göndericem yani. doğru mu anlıyorum? en hesaplı ve güvenilir yol bu mudur bir de avustralya'ya para transferi için başka bir tavsiye varsa ona da bakabilirim.
(5) 

briç öğrenmek istiyorum

semaforo de medianoche #1566299 
ankara'da yaşıyorum. google'a yazdım ankara briç kursu diye güncel olarak 1-2 kurs gördüm de birbiriyle aynı mı bunlar bilmiyorum ama saat günü pek uymuyor bana. başka kurslarda var mıdır internette çıkmayan? belki bir internet grubu vardır falan. ya da başlamak için tavsiye ettiğiniz başka bir yöntem olur mu?
(3) 

cermodern film gösterimleri

semaforo de medianoche #1566071 
en son 2 yıl önce gittiğim için o zamamdan bu zamana çok şey değişmiş olabileceğinden bazı sorularım var.

1- gitmek istediğim filmde şu an internette tüm yerler dolmuş gözüküyor bilet alınamıyor ama gişede bilet satılıyormuş film günü. bu kesin oluyor mu yani internet satışına çıkmayan ayrı bir kontenjan var sanırım değil mi? varsa gişedeki biletler ne kadar sürede bitiyor bilgisi olan var mı? bir de izlenebilir bir yerde mi oluyor yani 5 km öteden küçücük ekrana bakıp hayal gücümüzle izleyeceksek filmi manası yok.

2- ben gittiğimde arabayla girmekte sorun olmamıştı rahatça parkımı yapmıştım içeriye. hala öyle mi? kontenjan artmış olabileceğinden belki bu konuda sıkıntı çıkmış olabilir diye sormak istedim.
(2) 

su şişesi tavsiyesi

semaforo de medianoche #1565063 
wwf'den almıştım önceden ama kırıldı. zaten de fazla uzun ince olması pek hoşuma gitmemişti o yüzden başka bir şey alayım diyorum bu sefer. direkt plastik gibi olmayan kısa sürede kokma kirlenme yapmayacak hem sağlıklı hem şık su şişesi tavsiyeniz var mı?
(3) 

vantilatör / taşınabilir klima tavsiyesi

semaforo de medianoche #1564649 
home office çalıştığım için odamda pişiyorum. direkt gidip en ucuzunu almak istemiyorum en pahalısını almak da gereksiz olur muhtemelen. bir klasik vantilatörler var, bir kule vantilatörler var, bir taşınabilir klimalar var, bir de ufak masa vantilatörleri var. sizce hangisini almak gerekir? ben karar veremedim. ona karar verince o kategoride hangi marka model daha f/p ürünü olur onu da bilmiyorum. mesela xiaomi'nin 2klık vantilatörü var gereği var mı o kadar para vermenin? en ucuzunu seçsem de hiç memnun etmez veya kısa sürede elimde kalır gibi geliyor ona da girmek istemiyorum. bu konularda fikri olan yazabilirse sevinirim.
(1) 

ankara'da affogato hangi starbucks şubesinde var?

semaforo de medianoche #1563714 
via flatin oradaki hayat sokağı şubesinde yoktu, armada'da var mı acaba daha önce soran olduysa bilgi verebilir mi? veya olduğunu bildiğiniz başka bir şube var mı? starbucks dışında şu kafede denedim güzeldi dediğiniz yer varsa o da olur.
(1) 

avustralya perth şehrinde kalacak yer bulmak

semaforo de medianoche #1563417 
ablam bir sertifika programı kapsamında buraya gidecek ekim ayında ilk aşamada yaklaşık 1 yıllığına. gidince tabi hedefi ilk olarak part time bir iş bulmak ama ilk aşamada işsiz güçsüz bir öğrenci sadece. en azından ilk başlarda kalmak için ekonomik olarak en uygun seçeneği arıyor kendisi bunun için önerebileceğiniz bir şey var mı? hostel, yurt, aile yanı oda falan bakıyor ama hangisi daha mantıklı sizce veya başka bir seçenek var mı?


not: perth şehri dedim ama avustralya'nın diğer şehirlerinde olan kalma imkanları orada da vardır pahalısı ucuzu benzerdir diye tahmin ediyorum yani genel olarak avustralya tecrübesi, bilgisi olan birisi yazabilir illa perth özeli bilgi gerekmez sanıyorum.

lazer epilasyon sonrası bacaklarda kaşıntı

semaforo de medianoche #1563338 
salı günü yaptırdım lazeri. çarşamba gününden itibaren bacaklarım (dizden altı değil de üst kısım) kaşınnmaya başladı. göğüs sırt kol da yaptırdım ama bacaklarda sıkıntı oldu sadece. kaşıntı olan yerlerde kıl köklerinin dibi kırmızı kırmızı. internetten baktım 1-2 güne geçer diyodu. nemlendirici krem sürdüm biraz yatıştırdı ertesi gün gene aynı şiddetteydi kaşıntılar ve görüntü de kötüydü o yüzden işlemi yaptırdığım kurumu aradım fotoları çektim sıkıntılı bölgelerin gönderdim doktor kortizonlu krem önerdi bir tane sorun yok batıklar çıkıyor, kıl köklerindeki pislikler dışarı vuruyor gibi bir şeyler dedi 2 gün kremi kullan normale döner dedi. dün akşam kullandım sabah rahat geçti açıkçası iyi dedim azalıyor biticek herhalde ama akşam artmaya başladı tekrar 7 gibi sürmeme rağmen kremi şu saat itibariyle dünden daha fazla kaşıntım var baya rahatsız ediyor gece nasıl uyuycam bilemiyorum. hatta dizden altı da kaşınmaya başladı. yarın olmadı gidicem doktorun yanına ama önden bir fikir alayım dedim benzerini yaşayan, duyan var mıdır veya durumla ilgili fikri olan? ne kadar ciddiye almalı durumu vs.
(8) 

starbucks içeceği tavsiyesi

semaforo de medianoche #1563154 
malum yaz aylarında olduğumuz için özellikle soğuk içecek için soruyorum. soğuk chai tea latte -özellikle ekstra nane şurubuyla birlikte- çok hoşuma gidiyor ama hep aynı içeceği içmek yerine arada bir başka seçeneklerle değiştirmek isterim. aslında beklentimi chai tea latte çok iyi karşılıyor hafif tatlı olacak ama bir milkshake, sıcak çikolata vs. içiyormuş kadar fazla tatlı da gelmeyecek. var mı böyle öneriniz? sanırım mevcut tatlı içeceklerin şekerini az isteyerek sipariş etmek de mümkünmüş o tarz bir şey deneyip beğendiyseniz o da olur.
(2) 

krem deodorant lekesi

semaforo de medianoche #1562930 
rexona clinical protection var bende de (cream yazıyor üstünde ama normal roll-onlarla benzer olabilir içeriği belki bilemiyorum) sıcaktan erimiş herhalde iyice sürerken altından şortuma damladı ve leke yaptı. bunu kuru temizlemeye mi götürmeli sizce veya evde çıkarma tekniği var mı bildiğiniz?

yağlı olması mı leke yapıyor acaba bunun? öyleyse annemin bir taktiği var yağ lekesi için. lekenin üstüne un döküyor, unun üstüne kağıt havlu koyuyor ve yüksek sıcaklıklı ütüyü basıyor un yağı emiyor o şekilde.
(7) 

evde hazırlamalık soğuk içecek tarifleri

semaforo de medianoche #1562412 
soğuk kahve, churchill falan hazırlıyorum bazen kendim bunalınca da bu konudaki repertuarımı genişletmek güzel olurdu. önerileriniz varsa bekliyorum.

not: her türlü içeceğe açığım. şekerli şekersiz olu bulu farketmez soğuk olsun yeter.

edit: bir farklı öneri de benden gelsin geçen sene içiyodum da unutmuşum bu sene yeni aklıma geldi. pancar kvas. pek zor değil turşu kurar gibi ayarlayıp bir süre fermentasyona bırakıyorsunuz sonra dolaba atıp bunaldıkça için. biraz şalgamı andırıyor ama aroması o kadar keskin değil.
(3) 

1 haftalık sırbistan/balkanlar gezisi soruları

semaforo de medianoche #1561292 
bayramda sormuştum aslında ama herkes tatildeydi sanırım o yüzden tekrar sormak istedim. 1-2 arkadaşla birlikte gidicez. öncelikle geziden istediğim şey gündüzleri turistik yerlerini gezmek, şehrin güzel restoranlarında meşhur yemeklerini/tatlılarını yemek. akşam da güzel bir barda pubda oturup içmek eğlenmek. ancak merak ettiğim bazı şeyler var aşağıda onları sorayım tek tek.

1) ilk gidiş belgrad'a olacak. vizesiz gidiliyor malum. diğer vizesiz balkan ülkelerinde veya sırbistan'da gitmişken uğramazsan yazık olur dediğiniz başka yerler var mı? muhtemelen vardır turlarda çok balkan şehri yazıyor ama hepsinin kısıtlı zaman aralığında zaman ayırmaya değer olduğunu sanmıyorum sayı artsın diye götürülüyor bazı yerlere sanki, sizce hangileri gerçekten görmeye, gezmeye değer? 1 haftalık tatil süresini şehirlere nasıl dağıtmalı? (1 hafta fazla uzunsa bu plan için 5 gün de olabilir veya azsa 8 güne de çıkarabilirim planı). illa gitmişken 5 ülke 10 şehir göreyim tribim de yok belgrad'ın tadı 1 haftada anca çıkıyorsa full orada da kalabilirim.

2) otele yatmaya girmeyi düşündüğümüz için leş bir yer olmadıktan sonra çok önemi yok nasıl olduğunun. ama belgrad ne kadar büyük bilmiyorum. airbnb'den veya otel sitelerinden en ucuzu bulup kalsak gezilecek yerlerden çok uzak bir konumda çıkma ihtimali var mı? atıyorum bilmeyen biri istanbul diye beylikdüzü'nden ev tutar gününün 3-4 saatini kaldığı yere gidiş dönüşe harcar böyle bir şey olsun istemem. öyle bir durum varsa kalacağın yerin şu lokasyonda olmasına dikkat et gibi bir öneriniz varsa iyi olur. gezmek için başka şehir önerileriniz varsa aynı şekilde onlar için de aynı soru geçerli.

3) bölgeyle ilgili genel tavsiyeleriniz varsa onları da paylaşabilirseniz sevinirim. şurayı kesin gez, şu restorana kesin git, şunu mutlaka ye, şunu mutlaka yap vb. gibi.

4) turlara da bakıyorum ama sanki kendi planını yapıp gitmek daha mantıklı geliyor bana. dediğim gibi gezdirmek için gezdiriyorlar fazladan, gittiğin yerlerin tam tadını çıkaramıyorsun gibi o yüzden. bir de tabi serbest saatler olur ama gene de tam istediğin yerde yiyip eğlenemiyorsun o da üzebilir gibi geliyor. sizce tur mu yoksa kendin gidip gelmek mi?
(11) 

iş arkadaşı düğününe gitmemek için bahane

semaforo de medianoche #1560941 
hem çok sevmediğim insanlar oldukları için vakit geçirmeyi çok tercih etmiyorum hem de altın alıp gereksiz masraf yapmak istemiyorum. ama iş arkadaşlarım olduğu için haftada 2 gün ofise uğruyorum az çok muhabbet ediyoruz bu durum da yalan imkanlarımı bir nebze kısıtlıyor. bir de geçen boşboğazın biri evlenicek kızın yanındayken sen gelicek misin düğüne diye sordu o an aklımda bir bahane olmadığı için gelirim dedim. kendimi nasıl sıyırabilirim bu işten?
(2) 

öğle namazına müteakip defnedilecek cenaze namazına ne zaman gidilir

semaforo de medianoche #1560763 
tek başıma gidicem gelicem de bilmiyorum bu işleri pek. öğle namazı 12:58 diyor (ankara) bir 10-15 dk öncesinde camide olsam yeterli midir veya nedir ideali? (çok yakın olmayan bir arkadaşın cenazesi)
(3) 

lazer epilasyon yaptırılacak yer seçimi neye göre olmalı (erkek & ankara)

semaforo de medianoche #1560329 
lazere gitmek istiyorum ama nereye gitmem gerektiğine dair hiçbir fikrim yok. direkt yer tavsiyesi olan varsa o da olur yoksa da hangi kriterlere göre nasıl bir araştırma yapmalı bunu anlatan olursa da makbule geçer. instagram'da reklam olarak görüyorum bazı yerleri şöyle iyi bir makinemiz var diye anlatmışlar ama ben nereden bilebilirim o makinenin iyi olduğunu veya o makinenin gerçekten anlattıkları makine olduğunu. bu tarz güzellik merkezleri genel olarak hiç güven vermiyor o yüzden hiç bilemiyorum napmak gerektiğini rastgele bir yere gitmek de istemedim. help pls.
(3) 

whatsappta "benden sil" seçeneğiyle silinen mesajlar

semaforo de medianoche #1559959 
şimdi ben whatsapp gruplarında hem kendimin hem de arkadaşlarımın attığı bazı mesajları benden sil diyerek sildim. şirketimde gerçekleşme ihtimali olan bazı denetimlerde (bir devlet kurumu yapacak bu denetimi) bu telefonların muhtemelen bir bilgisayara bağlanıp özel yazılımlarla incelenme durumu var (hayır olamaz öyle şey diyenler oluyor ama olabiliyor bu konuyu merak eden varsa mesaj atabilir sorunun altında bu mevzuyu açıklamayayım şimdi 1 saat).

şimdi merak ettiğim bu "benden sil" diye sildiğim mesajların bu özel yazılımlarla okunabilme ihtimali var mı? arkada bir yerlerde izi kalıyor mu o mesajların benim telefonumda da? mesela şunu biliyorum o yazılımlarla mesaj silme yazma loglarına falan ulaşabiliyorlarmış yani 11:47'de şu görüşmeden mesaj silindi gibi.
(8) 

beyaz yakalılara soru: rekabet hukukuyla ilgili şirketinizin politikası

semaforo de medianoche #1559602 
start uplar, küçük yerler falan değil de daha kurumsal, büyük yerlerde çalışanları ilgilendiren bir soru aslında bu. ben bir enerji şirketinde çalışıyorum ve bu konuda bizi çok korkutmaya başladılar son zamanlarda. rekabet kurumu'ndan ansızın gelip telefon bilgisayarları inceliyorlarmış ve aykırı bir şey bulduklarında yıllık gelirinin %10'u kadar şirkete, onun da %10'u kadar ilgili kişiye ceza kesiyorlarmış. bu durumda benim telefonumda veya bilgisayarımda bir şey bulunursa bana şahsi olarak kesilecek ceza 3-5 milyon dolar oluyor yani ödememin imkansız olduğu bir ceza.

ben IT departmanında çalıştığım için aslında sektörel şeylerle alakam yok ama hangi sektör çalışanıyla olduğu fark etmeksizin maaş konuşmak falan da rekabet hukukunu bozan şeylermiş çünkü söz konusu insan kaynağı olunca sektör gözetmeden tüm firmalar rakipmiş. whatsapptan falan ilgili mesajları aratıp sildim (gerçi herkesten sil yapamıyorum grup mesajları olduğu için, telden sildim en azından bilmiyorum önemi var mı) ama şimdi de bireysel, iş telefonu fark etmeden tüm whatsapp geçmişi temizlenecek denmeye başladı (daha netleşmese de). yani bu özel hayata müdahele gibi değil mi benim kişisel telefonumda saklamak istediğim görüşmeler olabilir istihbaratta askeriyede falan çalışmıyorsan (oralarda zaten bu durumu göze alarak işe giriyorsun çünkü) şirketin buna karışamaması lazım bence. biraz da göz korkutuyorlar gibi geliyor çünkü o parayı ödeyemeyeceği belli olan çalışanını göz göre hapse attırmaz herhalde şirket de. en kötü ihtimalle seni kovarlar ama cezanı da öderler diye düşünüyorum. sizin şirketinizin bu konudaki tavrı nasıl? onun dışında konuyla ilgili ekstra bilgiler verebilecek olanlar varsa da memnun olurum.
(4) 

sizce anneye s20 fe mi yoksa a ve m serisi yeni telefonlar mı

semaforo de medianoche #1559563 
klasik anne işte çok bir özellik istediği yok ama kolay sıkıntı yaşayacağı, kısa sürede rahatsızlık verecek bir şeyden kaçınsak kafi. samsung düşünüyorum o yüzden. s20 fe biraz eskidi ama gene de iyi telefon. yoksa artık 2023 yılında onu almak yerine a ve m serisinin yeni telefonlarına mı bakmalı? s20 fe 11-12 bandında. a54/53 11.5, a34/33 9-9.5 civarları. başka önerisi olan varsa onu da düşünebilirim. teşekkürler.
(2) 

galaxy buds 2 vs buds 2 pro

semaforo de medianoche #1559227 
galaxy s22 telefonum var ve emektar kablolum bozuluyor gibi artık kablosuzlara geçeyim diyorum. öyle "abi baslar..." insanı falan değilim ses kalitesi kötü denecek seviyede olmadığı sürece sorun yok. yalnız iş yerinden dandik bi kulaklık verdiler kulağımdan düşüyor sürekli ergonomi 0. kulağıma oturtayım tekrar derken elim dokunuyor bir yere çat toplantıyı kapatıyorum falan inanılmaz sinir ediyor o. yani böyle kulakta rahatsız etmesin, düzgün otursun, sinir bozmasın, dandik hissettirmesin kafi. böyle olunca pro olan gereksiz duruyor tabi ama derseniz ki proda şöyle bir özellik var onsuz yapamaz oldum veya şu açıdan kalitesini öyle hissetiriyor ki düz buds 2 yanında çöp kalıyor falan o zaman düşünebilirim gene de. sizce benim bahsettiğim açılardan düşününce hangisi bana daha uygun olur?

bir de air pods'un androidde bazı özellikleri kullanılamadığı için buds daha mantıklı diye düşündüm bu konuda da bilgisi olan varsa yazabilir.
123456  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık