(4) 

odam için kalıcı koku

kel aynak kusu #1585231 
nasıl sağlarız? stüdyo daire gibi düşünebilirsiniz. masam, yatağım hepsi aynı yerde. toptan yaşam alanım yani.

fresh bir koku olsa havada asılı kalan, iyi olacak. ne almalıyım? spreyli kokulardan çok denedim, sadece yarım saat etki edip geçiyor.

temel amacı kötü koku sindirmek olmayan, direkt sadece temiz ve fresh bi kokuyu odaya yedirecek bir alet-marka-nesne arıyorum. pek ev işlerinden anlamam ama anlayanlar yardımcı olursa memnun olurum
(3) 

Tenise başlarken yapılması gerekenler?

kel aynak kusu #1584712 
Başlayınca maymun iştahlılık yapıp iki günde bırakmayacağımı farz ederek yorumlayalım.

Raket alayım diyorum, o mecbur tabii. Ama bunu iyi bir ürünle ve ikinci elden halletmek istiyorum. Tenis ona göre olmayan tipler, sıfır alıp az kullandığı raketini sahibinden hariç hangi mecradan satışa koyuyordur?

Ayakkabı şu aşamada çok lazım mı? Sanmıyorum. Giymediğim new balance´lar var, onu kullanırım, herhangi dezavanjı olacağını sanmam.

Üçer çift şort-tişört alacağım sırf tenis oynarken gitmek için. Çok terletmeyecek şekilde hangi marka ve kumaş cinsini önerirsiniz? Absürt paralar ödemek istemiyorum, marka takıntım yok
(1) 

E-kitap istek duyurusu

kel aynak kusu #1584439 
“guillaume pitron - dijital cehennem” kitabının pdf halini göremedim.

arşivinde olan paylaşırsa memnun olurum
(6) 

Günlük rutinleriniz neler?

kel aynak kusu #1584143 
Rutinlerin hayatı diri yaşamak konusunda, ne yapacağını bilmekte, nihilizme düşmemek ve günün sonunda her an yorgun hissetmemek mevzusunda bence çok kritik bi yeri var. Sizinkiler neler? Bür nevi rutin slışverişi.

Yazılım dili öğrenme komünitesi

kel aynak kusu #1583851 
Var mıdır böyle bir topluluğa dahil olabileceğim mecra?

Swift öğrenip, aklımda bir uygulama fikri var onu hayata geçirmek istiyorum. Ancak tek olmaktansa bir ya da birkaç kişi beraber bu işe girişirsek eminim daha motive edici olacaktır. öyle sıfırdan beraber yol arkadaşlığı yapabileceğimiz bir topluluk arayışındayım.
(3) 

İnstagram hesabını öne çıkarma?

kel aynak kusu #1583810 
Tatlı ve halis niyetlerle arşiv niyetine bir instagram hesabı açtım. Sırf okuduğum ve birçoğu da kıyıda köşede kalmış olan kitapları kendi üslubumla değerlendireceğim bir hesap. No bullshit yani. İnsta tayfasının bok gibi kitaplara ayılıp bayıldığını, estetik klişelerden çıkamadığını gördükçe sinirleniyordum, o basat zihne karşı da mini bir isyan diyebiliriz.

Tabi boşluğa konuşmak keyifli olmuyor. Hoş, daha bugün ilk günü. Ama asgari bir trafik olması da beni çok motive edecektir.

Reklam satın almak harici neler yapılabilir?

Hesabı inceleyip, görüş-öneri tavsiye vermeniz bakımından: @okumamissindir
(8) 

Tespih nereden alınır? (İnternet-ankara-istanbul)

kel aynak kusu #1583377 
Hiç hesapta yokken babamın tespihlerinden birini denedim ve üç dört gündür elimden bırskmıyorum. Kitsp okurken ya da bomboş durup hayal kurarken eşlik etmesi çok iyi geliyor. Şimdiye kadar ilgim de yoktu, dolayısıyla nereen edinirim bilemiyorum.

Başlangıç seviye fiyatlarında ama parasının hakkını veren, taarım olarak gözüme güzel görünen modelleri nasıl bulabilirim? Öncelik internet ama bu iş için belli noktalar varsa ankara-istanbulda fiziki yerler de olur.
(4) 

İngilizce Reading geliştirebileceğim site önerisi?

kel aynak kusu #1583141 
Temel hedefim ingilizce içerikleri rahatça tüketebilmek ancak bunun için pratik yapmam, kelime haznmi geliştirip bazı kalıp cümlelere göz aşinalığı kazanmam gerekiyor.

Siz, ilgi alanlarınız dahilinde hangi internet sitelerini takip ediyorsunuz? (Reddit ve okuma kitabı önerileri hariç, ingilizceyi parçalamayan haber sitesi, blog vs gibi)
(1) 

İş organizasyonu için hangi app'ikullanıyorsunuz?

kel aynak kusu #1582088 
Sb. Notion kullandım ama beni hıxlandırmak yerine aksine yavaşlattı. Daha düz ve görev girip, görevlere de tarih atayabileceğim, bildirim alabileceğim ve mümkünse apple sistemiyle uyumlu çalışan bir uygulamaya ihtiyacım var. Ne önerirsiniz?

satılık 2018 MacBook Air

kel aynak kusu #1569178 
2018 i5'li modelini, nakit ihtiyacımdan dolayı elden çıkarmayı düşünüyorum.

3 senedir bende ve gayet temiz kullanıldı. ilan linkini paylaşıyorum, ekşi indirimi adettendir.

www.sahibinden.com
(1) 

içinde bulunmaktan keyif aldığınız sivil toplum kuruluşları?

kel aynak kusu #1533929 
selamlar. hayatımın şöyle bi evresindeyim, sanki bi şeyler yerinde oturdu makul bir iş makbul bir beraberlik vesaire.. artık işin biraz daha beni manevi olarak kaşıyan kısmında da var olmak istiyorum. ancak daha önce böyle bi tecrübem de olmadı. kar amacı gütmeden birileri için bir şeyler için çabalamak istenci hissediyorum. var mıdır sizin içinde bulunup da keyif aldığınız bu tür topluluklar?

amazon Amerika'dan hızlı kargoyla sipariş

kel aynak kusu #1520724 
yapan oldu mu daha önce. bi süre önce bi sat sipariş ettim, tutar diliminden dolayı 1 Mayıs'tan önce gümrüğe giriş yapması lazım. 6 gündür amerikadan çıkamadı daha (satıcı siparişin öbür günü erken saatlerde ürünü amazon'a verse de Aramex firması ağır davranıyor. en son aşama: Carrier received the package. bu. 1 Mayıs'tan önce gelmesi önemli, kaç güne ulaşır tahmini olan var mı?
(1) 

enpara kredi kartıyla amazon amerikadan sipariş yapan?

kel aynak kusu #1519979 
vergisiyle kargosuyla 260 civarına gelen bir saat aldım. siteye enpara kredi kartımı girdim, içine de parayı attım. (260doların tl cinsinden biraz daha fazlasını) vakıf'tan denediğimde bir şekilde bir türlü olmadı. enpara kk ile sorunsuz alışveriş yapan var mı?
(5) 

5 dakikada bir saplanan diş ağrısı

kel aynak kusu #1513883 
hayatımda ilk defa denk geliyor. senelerce dişlerimde problem hep var olageldi ama bu ilk. 5 dakika boyunca gözlerimi yaşartacak kadar ağrıdıktan sonra bir anda kesiliyor.ne yapabilirim kısa vadede çözüm için? ya da bu tarz bir şeye ne sebep olur? ağrı kesiciler biraz bile fayda etmiyor
(2) 

erkek giyim için butik önerisi

kel aynak kusu #1510341 
sb.

İki kişiyiz, Anadolu tarafında eve çıkacak bi üçüncü kişi arıyoruz

kel aynak kusu #1497627 
İki stajyer avukatız. Eve çıkma niyeti sabit ama iki kişi zorlanacağımız da bi gerçek. Daha ortada ev ya da eşya yok ama üç kişi bu yükün altından daha rahat kalkarız gibi duruyor. En azından 1 seneliğine kalacak yer bakan ve ev aramadan tutun eşya alımına kadar süreci birbirimize danışarak yürüteceğimiz bir kişi arıyoruz(erkek). niyetimiz anadolu tarafında (tercihen üsküdar maltepe kartal) 1600-2100 bandında bi eve çıkmak. Ulaşmak için: eksi.kelaynakkusu@gmail.com
(2) 

stajyer avukatlık süreci hk

kel aynak kusu #1484881 
Bu naneyi tecrübeleyen var mı dostlar? İlk defa yerleşik biçimde istanbula taşınıyorum. Yerleşme geçinme vs durumlarını hallettim sayıyorum.. stajda mesleğe dair püf noktaları ve bilginin pratiğe nasıl uygulandığını öğrenmek asıl dert ettiğim şey. Yani bu sürece “aradan çıkarmak” olarak bakmıyorum. Akademisyenlik ya da hakim savcı sınavlarına hazırlanma heveslerim yok. Velhasıl mevzunun büro bulma kısmında önerileriniz var mıdır? Staj süresince şunu şunu yap da mutlaka şundan kaçın gibi trickler?
(2) 

istanbul'da airbnb kullanımı

kel aynak kusu #1410009 
zamanın birinde airbnb'nin tr'de yasaklandığıyla alaklı bir şey duymuyum, aslı astarı var mıdır? ve eğer yasalsa bile nasıl bir deneyim sizce? kız arkadaşla 2 3 gece uygun fiyata konaklanılır mı ?
(3) 

Erkek için kaş şekillendirme yöntemi?

kel aynak kusu #1340219 
Var mıdır böyle bir olay? Aleti aparatı ya da bi şekilde yolu.
Gayet kalın kaşlarım var ve yatay kıllar hoş durmuyor.
(3) 

Ankara'da kolej tavsiyesi (ortaokul)

kel aynak kusu #1336279 
Kardeşimi sınav senesinde (8. Sınıf) koleje vermeyi planlıyoruz. Tecrübelerinizi, görüş ve önerilerinizi bekliyorum..

Şu anlık ibre meltem ayhan kolejinde.
(5) 

rapor alacağım, sınava geç kaldım, lütfen acil yardım

kel aynak kusu #1320863 
hanılar beyler. deli çalıştığım borçlar hukuku sınavına bir vesile kalkamadım(evde tektim)

benim bugün bir rapor alıp mazeret olarak okula sunmam gerekiyor. lütfen bu işleri bilen biri yardım etsin. mesela raporu hangi birimden alsam faydalı olur
(11) 

ayakkabı almak ne kadar zorlaştı böyle

kel aynak kusu #1311556 
mevsimlik bir şey alayım diye 1 haftadır didik didik ediyorum siteleri edindiğim sonuç şu:

300 tl altına sağlam ayakkabı kalmamış
nike file koya koya ayakkabı maliyetini 10 dolara kadar düşürmüş
new balance aynı modelin rengi farklı diye 2 katı para ister olmuş

kriz yok diyenin alnını karışlarım ihtiyaca bile karşılayamıyoruz gönlümüzce.
ha bu bir isyandı ama öneriniz varsa alırım
(5) 

not tutma sisteminiz

kel aynak kusu #1310451 
beyler bayanlar ben genelde tarihi kitaplar okuduğumdan ilgimi çeken şeyleri not ediyorum (200 sayfalık kitaptan 3 4 a4 yaprağı not çıkıyor)

a4'e yazmak iyi güzel de aynı anda birden fazla kitap okuduğum zamanlar her şey çok karmaşıklaşıyor... var mıdır bu derde zekice çare üreten?
(4) 

Ankara merkez'de valiz koyabileceğim mekan?

kel aynak kusu #1300829 
Bu sabah uçakla ankara'ya geleceğim bir arkadaşımla beraber, biraz gezmek istiyoruz ama bunun için yüklerden en azından 6 7 saatliğine kurtulmamız lazım.. velhasıl nereye koyabiliriz ?
(5) 

Öğrenci evine lcd Tv

kel aynak kusu #1293746 
Nereden temin edebiliriz? Hangi sitenin kampayalarını takip edelim? Önerdiğiniz marka var mı?
(1) 

100 lira civarı kaliteli kulakiçi kulaklık

kel aynak kusu #1244685 
Xiaomi piston 3'ü kaybetmek gibi bir gaflet eyleyince benzer kalitede bir kulaklık almak farz oldu.. (100 liranın biraz üstüne çıkabikirim)

Asıl sorduğum bu fiyatı verip de en çok performansı hangi modelden alırım?
(6) 

İstanbul'da öğrenci bütçesinde güzel mekanlar

kel aynak kusu #1231119 
Kız arkadaşımı ziyaret etmek için anadolunun boktan bir şehrinden istanbula geleceğim 3 günlüğüne ahali. Her zaman böyle bir fırsat yaratamıyorum o yüzden unutulmaz olsun istiyorum. Bu konuda tecrübeli hanımların beylerin tavsiyesi gerekiyor "şurda şunu ye", "burayı gezin", "burada yeterince yalnız kalırsınız" gibisinden. Şimdiden çok sağolun:)
(9) 

versatil kalem tavisyesi

kel aynak kusu #1220688 
selam arkadaşlar versatil kaleme ilgi duyan biriyim zevk veriyor ama aynı zamanda da aktif kullanıyorum kutuda beklemiyor. hal böyle olunca hem şık hem de mekanizması kaliteli kalem arayışındayım 70 liraya kadar tavsiyeleri sıralayın konuşalım.. tekrara düşmemek açısından bendekiler: rotring 500, faber tk vario l, pilot h325
(1) 

ayakkabı seçimi hakkında bazı mülahazalar

kel aynak kusu #1217332 
bazılarınız başlığı okuyup bu ne ciddiyet diyebilir demesin. ayakkabı seçimlerini titizlikle yaparım çünkü bir aldığımı 1 seneden aşağı giymiyorum :)

erkeğim. siyah fare gibi görünen ayakkabıları sevmiyorum, bembeyaz iddiasız tipler de hiç ilgimi çekmiyor. son 3 senedir new balance modelleri zevkime hitap etti aldım ama artık ayağımda da N işareti görmekten sıkıldığımı hissediyorum. belki son zamanlarda severek bir ayakkabı alan vardır belki de güzel kampanyalı bir site önerirsiniz.. gerçekten 1 aydır bakıp hala bulamadım :/
1

mobil görünümden çık