(4) 

Kredi Kartı Borcu İhtarnamesi

algoritma uzmani #1590154 
Kredi Kartı yapılandırması borcuma binaen banka haklı olarak İhtarname göndermiş, tüm borcu talep ediyor. Bunu ödemem imkansız, banka ile görüşüp tekrar yapılandırma mümkün mü? Bunun adabı nedir? 7 gün sürem var, bunun adabı nedir? En kötü durumda ne olur?
(4) 

Herbir Heceye karşılık bir nota mı vardır?

algoritma uzmani #1578633 
Arkadaşlar başlıktan da anlamışsınızdır, müzik özürlü bir insanım. Ben bazı şeyleri anlamıyorum, anlayamıyorum. Mesela bir müzik eseri var. Sweet Child O'mine üzerinden gidelim. Bu şarkının gitar notaları farklı, bas notaları farklı, okunan şarkının notaları farklı mıdır? Yoksa nebileyim, Slash'in gitarla bastığı notalar, o şarkıyı söyleyen AXL Rose'ın çıkardığı seslerin notaları ile birebir aynı mıdır?

Yoksa şarkının da ayrı notaları var ve diğer notalar kombinasyonuyla uyum mu aranmaktadır? Herbir hece için bir nota mı karşılık bulunmaktadır? Lütfen beni biraz aydınlatın yahu.
(7) 

Annemle Babamı dolandırmışlar

algoritma uzmani #1569012 
Cumartesi günü annemle babam masa almaya gitmişler Konya Mobilyacılar sitesine. (İkisi de +65)

Adamın biri gereksiz aşırı lüks bir masa takımı satmış. Sandalyeler için 30 bin TL kredi kartından çekim yapıp, 10 Euroluk senet imzalatıp vermiş masayı. Masa gereksiz şekilde büyük. Muhtemelen masa için fatura kesmemiş. Babama 10 bin Euronun 60 bin tl olduğunu söylemiş. Babam da ha evet demiş doğru. KAfası gidiyor artık babamın. Aşırı dalgın.

Masayı iade etmek için aradığımda bunlar avangart ürün iade edemezsiniz dedi. Yıpranır onların boyası çok pahalı falan diye bir sürü edebiyat yaptı. Fatura yok, muhtemelen iade hakkımız da yok. Babam emekli maaşıyla yaşayan bir insan. Annem masa alalım misafirlerim gelecek diye tutturmuş. Şu an mahvolmuş durumdalar. Ortada imzalanmış bir senet var. Masa için fatura var mı yok mu emin değilim. Benim bu işi halletmem lazım. Nasıl yaparız?
(1) 

Flutter WebView url değişme problemi

algoritma uzmani #1519184 
Flutter'da seri port üzerinden veri alıp gelen veriyi textbox'a yazdırıyorum. Daha sonra da buttona clicklettiriyorum otomatik olarak. Ancak garip bir şekilde sonraki sayfaya gider gitmez, iki önceki sayfaya geri dönüyor. çözemedim bu işi.

Kritik noktayı içeren kodu paylaşıyorum. bu neden oluyor olabilir?

_subscription = _transaction!.stream.listen((String line) {
setState(() {

_serialData = line;
locked = 1;
webViewController!
.runJavascript("function getElementByXpath(path) {return document.evaluate(path, document, null, XPathResult.FIRST_ORDERED_NODE_TYPE, null).singleNodeValue;}"
"var eleman = getElementByXpath('/html/body/section/div/div/div[4]/input');"
"eleman.value = '$_serialData';"
"var button = getElementByXpath('/html/body/section/div/div/div[5]/button');"
"button.click();"
);


});
});
(3) 

Üniversite 7 yıl sonrası okuldan atılma

algoritma uzmani #1494988 
Arkadaşlar merhaba, bir üniversitede kaydım vardı, ama son 3 senedir hiç ne derslere girdim ne de sınava. Ama harçlarını yatırdım. kaydım duruyor. 2014 öncesi kayıt olduğum için de 7 yıl mevzusuna denk geldim.

Şimdi derslerim içinde Sene sonu projesi (2 dönemlik uygulama dersi, doğrudan sınav yapılmıyor, bitirme projesi diye geçiyor. bitirme projesi 1 ve bitirme projesi 2 isimleri) ve 30 günlük staj mevcut. tabii 6-7 tane de ders var.

Bana sınav hakkı verirler mi? Yoksa hiç kasmayayım mı?
(4) 

AK Partili Babam ve Elektrik Faturası Pandemi Bedeli

algoritma uzmani #1479949 
Biraz önce TV'de bir adam çıkıp pandemi bedeli olayı yalan demiş. Babam da gelmiş bana çemkiriyor, sizin dediğiniz haberler hep yalan çıkıyor diye. Çıldırmak üzereyim. Karşısına 20 tane haber linki koydum.

tr.sputniknews.com

t24.com.tr

ama tv'deki adam yalan demiş. Bu olayın akıbeti nedir, ben bunu babama nasıl ispatlayabilirim. yalancı durumuna düşüyoruz, çünkü tv'deki adam "yalan" demiş. Lütfen yardımcı olun, sinir krizi geçirmek üzereyim.
(3) 

UDEMY Kursum için En uygun reklam verme yeri Neresi olabilir?

algoritma uzmani #1433975 
Arkadaşlar baştan söyleyeyim bütçem 3000 TL

Bir tane Python Kursum var, Biraz kendime yatırım yapmak istiyorum. Ama Instagram, Facebook, Twitter gibi reklam mecralar hem pahalı hem de işlevsel olmuyor. Bu yüzden alternatif bir reklam alanı bulma kaygım var.

Ekşi Duyuru'yu bile düşündüm. Ama sanki buradaki insanlar biraz tepkisel. Hedef Kitlem Üniversite okuyan ve/veya programlamaya hevesli Z kuşağı bireyleri, 15-25 yaş arasını hedefliyorum. Sizden iyi bir reklam politikası önerileri bekliyorum.
(2) 

Sesli Kitap ve Telif Hakkı

algoritma uzmani #1426565 
Arkadaşlar ben örneğin Animal Farm kitabını sesli şekilde okuyup kaydetsem ve youtube'a yüklesem, telif hakkı ihlali mi yapmış olurum? Bana olurmuş gibi geliyor, ama yine de net bilgi sahibi olmak istiyorum
(3) 

Bisiklet mi Toplu Taşıma mı?

algoritma uzmani #1416250 
Arkadaşlar haftaiçi işe gitmem gerekiyor, gerek kendi güvenliğim gerekse de +65 ailemi korumam için ekstra bir dikkat etmem gerekiyor.

benim iş yerim uzak biraz, toplu taşıma ile 40 dakikada, bisikletle 1.5-2 saat sürmekte.

Sizce virüsten korunmak için bisiklet mi daha iyi çözüm, yoksa toplu taşıma mı? (Toplu taşıma nispeten boş ama yine de insanlar oluyor içerisinde)Bisikletle de dış ortamda daha uzun süre kalmış oluyorsun. Arada kaldım.
(3) 

Vakıf Bank Bireysel Kredi Ertelemesi Mümkün mü?

algoritma uzmani #1412440 
Bugün Bir haber yayımlandı, ayrıntısını tam çözemedim. Vakıf Bank Bireysel Kredi kullanan müşterilerine erteleme yapıyor mu? Yoksa özel bir şart mevcut mu? Net sorayım, ihtiyaç kredisi çekmiştim, erteleme yaptırabilir miyim?
(6) 

Kamuda Çalışma Ve Yıllık İzin

algoritma uzmani #1412199 
Arkadaşlar ben kamu çalışanıyım. Yıllık iznimi kullanmak istiyorum ancak izin almam için işe gitmem gerek. Ama ben gitmek istemiyorum. Müdürü arayıp izin alsam mevzuata aykırı bir durum olur mu? Bir de bizim müdür ters, vermiyorum diyebilir, ben de hiçbir şekilde dışarı çıkmak istemiyorum. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?
(7) 

GSS Prim Borcu ve Sağlık Ocağı

algoritma uzmani #1409425 
Merhabalar, Pek çok kişi gibi benim de gss prim borcum mevcut, sanırım bizler sigorta ödüyor olmamıza karşın, borcumuz olduğundan ötürü sağlık hizmeti alamıyoruz. İyiyken sıkıntı yok da, ben hasta oldum bugün, sağlık ocağına gitmem icab edecek, rapor da alabilirsem 2 gün istrahat alacağım... Sizce GSS prim borcum olduğundan ötürü sağlık ocağında neyle karşılaşabilirim?
(4) 

Hiç Milli Piyango ya da Sayısal Loto Kazanmış Tanıdığınız Var mı?

algoritma uzmani #1387956 
Ya ben cidden gerçekten merak ediyorum bunu, kimseye de suç ya da iftira atmak istemiyorum. Çevrenizden şöyle ya da böyle, 1 milyon TL ve üzeri miktarda çekiliş sonucu para kazanmış bir birey var mı? Arkadaşınızın anlattığı hikayeleri boş verin, siz hiç şahit oldunuz mu? Ya da size çıktı mı bir ödül? Bu nasıl bir şey ki, her hafta dağıtılan ödüller bir şekilde çevremizden birine falan denk gelmiyor?

Şimdi diyecekseniz ki, "abi çıkan da söylemez ki", ulan belli olur be, olmaması imkansız. Hiç var mı? Hiç sizden birine çıktı mı ya da? Şurada binlerce kişiyiz, bağlı olduğumuz kişileri linklesek 1 milyon kişi falan eder, hiç denk geldiniz mi ya?
(1) 

Glucobay isimli ilaç

algoritma uzmani #1345063 
Bu ilacı reçetesiz eczaneden alma şansım var mıdır?
(2) 

MSI Laptop Ekranı

algoritma uzmani #1345038 
Merhabalar sevgili gönül dostları...

MSI marka laptopumun lcd ekranı gitti. Öyle bir gitti ki led ışığı bile gelmiyor. Neyse bunu teknik servise gönderdim. Dediler ki paneli falan yanmış bunun. Ekranı, paneli, wifi antenini full değiştireceğiz. Tabii ki garanti kapsamı dışında. bana 2500 TL fatura çıkardılar.

Sizce bunu kabul edeyim mi yoksa daha iyi çözüm bulabilir miyim? MSI teknik servisi dışında (service point) bir teknik servise göndersem alternatif(daha hesaplı) çözümler çıkar mı?
(3) 

12V Sanayi standartı mı?

algoritma uzmani #1337994 
Bir tane gömülü sistemim var, bu sistem 5V ile çalışıyor. 12V olmadığı için dışlanır mıyım? Böyle bir mevzu var mı? Yani 12V'u ufak bir entegre ile 5 volta çeviririm sıkıntı değil de, gördüğüm tüm bu tip gömülü sistemler neden 12V ile çalışıyor sürekli? Yasa falan mı var?
(6) 

Seslerin notalarını anlamak nasıl mümkün?

algoritma uzmani #1332406 
Soru absürd gibi, ancak bu bende takıntı oldu. Tabii ki bu konuda hiçbir yeteneğim yok, olsaydı zaten sormazdım, ama öğrenmek istiyorum be aga, yani öğrenemesem bile, bu konuda mücadele etmek istiyorum, ne olur yardım edin be.

Ne istiyorum? Bir sesi duyduğumda, onun hangi nota olduğunu anlayabilmek istiyorum. Mesela bilen insanlar bir şarkıyı duyduğunda, "bu şarkının tonu şu", "bu şarkıya şu sesle girmiş" falan diyorlar. Bunun herhangi bir eğitimi var mı? "şu yolu izle" diyebileceğiniz bir şey falan? Yani ne yapmalı sesleri duyunca ayırt edebilmem için?
(2) 

Verileri Geçici Olarak Saklama (Database Sorgusu)

algoritma uzmani #1322541 
Şimdi benim bir tane while döngümün olduğunu düşünün, bunun içerisinde işlem yapıyorum. Yaptığım iş de şu, RFID Kart okuyucuya kart okutulduğu zaman, ilgili ID Database'de var mı diye bakıyorum, yoksa ilgili servise sorgu çekiyorum, daha sonra servisten aldığım bilgileri database'e önbellek minvalinde kaydediyorum, daha sonra ilgili kartlı geçişi yine database'de logluyorum.

Ben bu sistemi beğenmedim, anlık işlem yüküm çok fazla, multithreading yapı kurmaya karar verdim. Kart okuma ve doğrulama işi fix, ona bir şey yapamam, ancak database'e kayıt işlemlerini daha sonra yapabilirim. Yani daha sonra derken, mesela 5 saniye sonra, 7 saniye sonra. Diyorum ki, bu geçiş bilgilerini bir array'e kaydedeyim, Kart okuma Thread'i öncelikli olsun, kart okuma yapılmazken ben Array'de tuttuğum bilgileri database'e kayıt edeyim.

Ancak bunda da şöyle bir korkum mevcut, kayıt edilmemiş datalar varken elektrik giderse ben ne halt yerim? direkt veri kaybı oluşmuş olur. Japon olsam intihar etmem gerekirdi, ancak neyse ki Türkiye'deyiz, ama yine de benim buna bir çözüm bulmam lazım, sektörde çalışan arkadaşlara soruyorum, bu işin, yani gecikmeli kaydın bir adabı var mıdır? "bak delikanlı bu işler şöyle halledilir" diyebilecek bir abi, bir kardeş, bir abla var mıdır aranızda?
(4) 

Lineer Cebir severler lütfen beni yönlendirin

algoritma uzmani #1318691 
Daha önce sormuştum ama yanıt alamamıştım. Lineer cebir'de "Format" diye bir şeyden bahsetmişti hoca, ancak hiçbir kaynakta bulamamıştım. Bu sefer konu hakkında yabancı bir kaynakta resim buldum. Resim ektedir.

sizden tek ricam, "bak git bu konunun ana başlığı şudur, buraya çalış" demeniz, nereye bakacağımı, bu konu hakkında nerede bilgi bulacağımı bilemiyorum. lütfen yardım ediniz.
(4) 

Kayıp Olmamış ama varlığını yitirmiş Ehliyet (Yenileme)

algoritma uzmani #1316348 
Arkadaşlar bir ehliyetim vardı benim, ama suudi arabistan konsolosluğuna girmiş gibi öyle bir parçalandı ki, parçaları da daha sonra atıldı, yani şu anda ehliyetim yok, ve doğal olarak yenilemeye gideceğim.

Ancak mantık olarak, ehliyet yenileyeceğim dersem, eski ehliyeti talep edeceklerdir. Ama eski ehliyetim yok, ama şöyle yok, vardı aslında ama imha oldu işte, yani bir yerlerde unutmadım, kendi himayemde yok oldu.

Şimdi ehliyet yeniletmeye gitmeden önce (randevum ve sağlık raporum hazır!) benim kayıp/çalıntı bildiriminde bulunmam gerekli mi? napayım?
(3) 

Kamuda İhbar süresini beklemeden istifa vermek

algoritma uzmani #1309893 
Arkadaşlar merhaba, ben bir kamu kurumunda sürekli işçi pozisyonunda çalışan birisiyim. Artık takatim kalmadığından yarın çat diye istifa verip çıkmayı planlıyorum. Aslında benim için tak diye değil, uzun süredir düşünüyordum ancak amirlerin haberi yok tabii. Yani şöyle diyeyim, suratlarını görmeye tahammülüm yok. Ancak 1.5 senedir çalıştığım için önceden haber vermem gereken bir ihbar sürem bulunuyor. Fakat ben dakika duramayacağım, yarın sabahtan istifamı verip arkama bile dönmeden gitmek istiyorum. Kamuda bu işler nasıl işler, benden tazminat talep ederler mi? Zaten moralim bozuk, bir de tazminat ödemeye kalkarsam çıldırırım. Nasıl yapar, nasıl ederiz? (bakın bir dakika bile duramam diyorum)
(3) 

Tek Başına Tatil - Eğlence

algoritma uzmani #1300719 
Merhabalar, Bayramdan sonra, yani Eylül Ayında tatile çıkma planım var. Ancak nereye gideceğime nasıl bir otel tutacağıma karar veremedim. Çok afedersiniz, tatilde eğlenip içmek istiyorum, harbi harbi söyleyeyim yani, derdim içip eğlenmek, müzik dinlemek. Deniz falan o kadar umurumda değil.

Birinci opsiyon olarak Alanya'daki Ultra Her şey dahil otellere baktım. Her şey iyi güzel ama nasıl desem, şehir merkezinden uzaktalar. Yani otel dandik çıkarsa ayvayı yedim.

Daha sonra Antalya Merkez, Alanya Merkez, Marmaris gibi opsiyonlara baktım, eğlence yerlerine yakın olsun barlara şura bura giderim diye düşündüm, ama karar veremedim. Eğlence ve içme kriteri öncelikli olmak üzere sizin tatil öneriniz ne olur?

Yer bilgisi
Otel tipi bilgisi (Ultra her şey dail, normal otel gibi)
Eğlence tipi bilgisi

önerilerinizi bekliyorum. (Bütçe 3/4 gece için 4000 TL :/)
(1) 

İşlemci Tavsiyesi - Turnike Okuyucu İçin

algoritma uzmani #1269657 
Turnike okuyucu kartımı kontrol eden işlemcim oldukça yetersiz, bir süre sonra yanıt vermeyi bırakıyor. (bildiğiniz arduino uno işlemcisi kullanıyorum) Benim gelişmiş bir Atmel işlemci kullanmam icab ediyor, ARM değil, Atmega tipi işlemcileri kast ediyorum, Enterprise için kullanılabilecek, güvenilir bir işlemci var mıdır bildiğiniz?
(4) 

Turkcell cihaz kampanyası hakkında

algoritma uzmani #1213640 
Türkcell'den hattım yok henüz, ancak kampanyadan yararlanmak için hat almak istiyorum. Türkcell öyle yeni abone olanlara "Yok öyle yağma" falan diyor mu? hakkında bilgi sahibi misiniz?

www.turkcell.com.tr
(2) 

ESP8266 aynı networkteki bir web serverdan Data Receive edebilir mi?

algoritma uzmani #1209009 
ya da tersten sorayım, bir tane web serverım var, içerisinde php kodlarım var, ben bu php kodu ile ESP8266'ya veri göndermek istiyorum. Şunu belirteyim, data yollamak istediğim Esp8266 Wifi Client olarak yapılandırılmış durumda. O kadar aradım hiçbir şey bulamadım, eğer cevabını biliyorsanız ve beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
(3) 

Clenbuterol kullanmalı mıyım? Ciddi Riskleri var mıdır?

algoritma uzmani #1207929 
Kiloyla ilgili problemlerim mevcut. Ancak esas problemim spor yapma konusunda zerre iştahımın olmaması. Zaten spor salonuna gidebilsem kilo problemimi çözebileceğime inanıyorum. (Diyet yapıyorum, 15 kilo verdim 1 senede ancak diyet artık kilo verdirmiyor)

Klenbuterol isimli ilacın yağ yakma etkisinin yanı sıra spor konusunda da insanı motive edeceği belirtilmiş bazı yerlerde. Bu ilaç normalde astım ilacıymış, nefes açıcı bir etkisi var. kalp ritmini hızlandırıyor vs..vs.. Sanki etkileri uyuşuk bir insanı harekete geçirebilecekmiş gibi görünüyor.

Bu ilaç oldukça yüksek dozajda kullanılması gerekiyor. Yani günde 3 tane ile başlayıp piramit şeklinde yükseltilmesi gerekiyormuş. Kullananlar bu şekilde kullanıyorlarmış. Bir de edindiğim bilgiye göre bu ilaç yalnızca 10 hafta kullanılması sonra ara verilmeliymiş falan filan..

Neyse esas sorum şu, evet bu ilaç böbreğe de karaciğere de zarar verir, o açık da, mevzu ani ölüm gibi über sıkıntılara yol açar mı?
(2) 

Saç Ektirmek ne kadar riskli?

algoritma uzmani #1193398 
Arkadaşlar ben saç ektirmek istiyorum. Ancak bazı saç ekimlerini görünce üzülüyorum resmen çim adama çeviriyorlar. Bazı ekimler ise şahaser (bkz: Egemen Bağış) Şimdi bu işte doğru düzgün yol gösterici bir şey yok. Markalaşmış kurumlar varsa da ben bilmiyorum.

Açık konuşayım fazla bütçem yok. Ortalama bir saç ekim merkezine anca param yetiyor. (5-6k, ben çok kel olduğum için 2 seans ücreti bu) Daha 30'umda olduğum için kel dolaşmak istemiyorum. Ama sorayım, bu iş nasıl bir sakatlık çıkarabilir? Dökülür mü? tutmaz mı? ya da çim adam gibi mi dolaşırım? (üzerine az daha koy iyi yere git demeyin lütfen, bu benim maksimum koyabileceğim miktar zaten)
1

mobil görünümden çık