(3) 

Göztepe civarı baklava/şöbiyet siparişi

marowak #1583958 
Kadıköy'de arkadaşlara baklava sözüm var. Fiyatı çok abartılı olmadan iyisi nereden alınır? Veya paraya kıyıp nereden alsam vay be x'ten almış derler?
(6) 

İçmek zorunda olduğum smoothie'yi nasıl tatlandırabilirim?

marowak #1578720 
Merhabalar. Her sabah içmek zorunda olduğum lor peyniri, yulaf ve muz ağırlıklı bir içeceğim var. Bunları süt ile beraber smoothie kıvamına getirip içiyorum ama tadı tahmin edersiniz ki muza rağmen çok kötü oluyor. Doğala özdeş aroma adı altında satılan şuruplar iş görür mü? Bir damla katarak çilek, antep fıstığı gibi aromalar ekleyip o kötü tadı bastırabilir miyim? Bir ürün tavsiyeniz var mıdır?
(2) 

Epilepsi hastaları protein tozu vs kullanabilir mi?

marowak #1577843 
Epilepsi hastasıyım. İlaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum. Spora yazılmayı düşünüyorum. Amacım fazla kilolarımı verip kas oranını arttırmak. Protein tozu, Bcaa, L Kartin gibi takviyeler epilepsiyi tetikler mi? Biraz araştırdım ama bulamadım
(3) 

Devletin Huzurevlerine akrabamızı nasıl yatırabiliriz?

marowak #1574723 
Annemin çok yaşlı bir dedesi var. Geçen sene bir ayağı ameliyat nedeniyle kesildi, yerine protez takıldı. Şu an İstanbul'da özel bir huzurevinde kalıyor ancak emekli maaşı burayı karşılayamaz oldu. Yakınlarının da ya maddi durumu yetersiz ya da umursamıyor. Devlete ait huzurevi var mı? Varsa nasıl başvuru yapılabilir? Bahsettiğim kişi 85-90 yaşlarında falan sanırım, bir de ikametgahı İstanbul değil, Doğu Anadolu'da bir ilde. Eşi sağ ama onun durumu da pek iyi değil. Çocuklarında kalıyor ama bakılabilecek düzeyde. Karı koca da başvurabilirler öyle bir imkan varsa tabi
(10) 

Ev almak isteyen birisi benim durumumda ne yapmalı?

marowak #1574679 
Merhabalar. Yaşım 27. Yeni göreve başlamış, ailesinin yanında yaşayan bir devlet memuruyum. Benden ev ekonomisine hiçbir katkı beklenmiyor. Hatta arada fatura yatırsam, market alışverişi dahi yapsam eve para harcama paranı biriktir deniliyor. Ailem ev sahibi olmamı benden daha çok istiyor yani. Babamın geliri ile de ev maddi açıdan bir sorun yaşamıyor. Ben de çok masraflı birisi değilim. Maaşımın çoğunu biriktirebilirim ki yeni zamla birlikte ayda 30 bin civarı biriktirebilirim demek. Bu zamana kadar dolar, altın, euro karışık olacak şekilde biriktirdim hep ancak doğru mu yapıyorum emin değilim. Benim durumumda olsanız siz ne yapardınız? Paradan para kazanmak gibi bir beklentim yok, en doğru birikimi yapayım yeter. Gram altın daha mı mantıklıdır, öyle ise hangi bankada hesap açmak mantıklı? Zira altında epey makas farkı var.
(4) 

J1 vizesi hakkında soru

marowak #1573172 
Arkadaşım J1 vizesi ile Amerika'ya gitti. 1 yıllık vize almıştı, 2 ay kalıp geri döndü. Vizenin süresi var ama deaktif olmuş durumu şu an. Mevcut koşulda sahip olduğu vize ile Amerika'ya gitme ihtimali var mı?
(4) 

Devlet hastanesi fotoğraftaki testleri yapıyor mu?

marowak #1570954 
hizliresim.com

Özelde bir hekim bunları istedi ama burada yapmak çok pahalıya gelir, devlette yapıp sonucunu getirsen de olur dedi ve ben de dahiliye randevusu aldım. Fotoğraftaki testlerin hepsini devlet hastanesi yapıyor mu? Yapıyorsa dahiliye uzmanına durumu anlatsam(özeldeki nörolog istedi, maddi durumdan dolayı orayı karşılayamadım) testleri yapar mı yoksa o işler öyle olmuyor, hangi testi yapacağıma ben karar veririm der mi?
(4) 

Avatar Legend Of Korra ilk serideki karakterlere yer veriyor mu?

marowak #1570337 
Korra'nın ilk 4 bölümünü izledim ve hiç ilgimi çekmedi. Eski karakterlerden bahsediyorsa, onların ilk seri sonrasında neler yaptıkları ile ilgili bölümler varsa biraz daha sabretmeyi düşünüyorum. Sizce devam etmeli miyim? Sadece Korra üzerinden devam edecekse benim için hiç anlamı yok çünkü.
(5) 

Yeni atanan aday öğretmenim, psikiyatriye gitmek sorun yaratır mı?

marowak #1569804 
Merhaba. Yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan bir öğretmenim. Mesleğe aday ve sözleşmeli olarak başlıyoruz. Ailenin çoğunda OKB var. Bende de vardı ama baş edebiliyordum, hayatımda hiç psikiyatri polikniğine veya psikoloğa gitmedim. Okulumda da bana biraz mobbing uygulanınca takıntılar yeniden alevlendi ki normal zamanda da ara ara artıyordu. Psikiyatriye gidip antidepresan kullanmak benim için sorun oluşturur mu? Antidepresan kullanmaya başlamak öğretmenliğe veya kadrolu olmaya engel mi? Yönetmelikleri inceledim, bu konuda hiçbir şey göremedim. Bu gibi durumda ne olur bilen var mı?
(5) 

En avantajlı kredi kartı hangisidir?

marowak #1568788 
Merhabalar. İnanmayacaksınız belki ama şu ana kadar hiç kredi kartı kullanmadım. O yüzden bu işlere çok yabancıyım. Çalışmaya başlayınca kredi kartı da lazım olmaya başladı. 10-15 bin gibi düşük bir limiti olacak. Amazon, Hepsiburada, trendyol gibi online platformlarda ve gündelik hayatta en çok avantajı, kampanyası olan kredi kartı hangisidir? Bir de ben spora yazılacağım. Kredi kartına tek çekim yapsam, uygulama üzerinden onu taksitlendirebilir miyim vade farksız?
(2) 

Sağlık sigortamın olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? +GSS sorusu

marowak #1567305 
Uzun süredir işsizdim. GSS borcu yazılıyordu sürekli. 2 Hafta önce devlet memuru olarak işe başladım. Bugün muayene olmak için gittiğimde sigortam gözükmedi ve ücretli muayene olabileceğimi söylediler. İşe başladığımı söyleyince sisteme 1 ayda ancak düşüyor dedi orada çalışan arkadaş, peki diyip çıktım. Şimdi 2 sorum var.

1-) GSS borcumu ödemediğim sürece hep sigortasız mı görüneceğim? 6 bin lira olan ve zorla çıkarılan bu borcu ödemediğim sürece çalışsam dahi sigortam gözükmez mi?
2-) Sağlık sigortamın başlayıp başlamadığını nereden görüntüleyebilirim?
(3) 

Döviz hesabı için en uygun banka?

marowak #1567171 
Akbank kullanıyordum ama makas farkını iyice abarttı.

m.doviz.com

Şu sitede yazana göre en güzel makas farkı uygulayan banka Kuveyt Türk. Burada yazanlar yani Kuveyt Türk Dolar alış ve satış fiyatı doğru mu? Akbank'ı uygulamadan kontrol ettiğimde doğru veriyor. Kuveyt Türk de doğruysa çok iyi. Sizce döviz biriktirmek için hangi bankayı kullanmak daha mantıklı? Kredi kartım ve banka kartım var, sadece döviz hesabı lazım.
(1) 

Maaş ödemesi için bu durum sorun olur mu? (İş bankası)

marowak #1566663 
Devlette öğretmen olarak işe başadım. İlçe milli eğitim müdürlüğü ödeyecekmiş maaşımı. Maaş hesabı için beni başta yanlış şubeye yönlendirdiler(yanlış şube=a şubesi diyelim). Daha sonra herhangi bir şubeye git durumu düzeltirler, hesabı b iubesine çevirt dediler. A şubesine gittim, bunu b şubesi yapın dedim. Banka çalışanı bana öyle olmaz, telefondan yeni hesap açıp şube seçebiliyorsun, o şekilde b şubesi hesabı aç ve biz de a şubesi hesabını kapatalım dediler ve öyle yaptım. Yeni hesap bilgilerini milli eğitime verdim. Ancak İşcep uygulamasında yeni hesabımın ayrıntılarına baktığımda tasarruf hesabı yazıyor. Maaş hesabı falan yazması gerekmez miydi? Maaş günü geldiğinde sorun olur mu?
(4) 

ABD'ye Almanya üzerinden gitmek için transit vize gerekmiyor mu?

marowak #1566086 
Abim ABD vizesi aldı. Uçak bileti bakıyor şu an. Ben araştırdım, dış işleri bakanlığı sitesinde transit vize isteniyor diyor. Ama abime gerek yok demişler, bir türlü dediğimi kabul etmiyor. Yakın zamanda bu tarz bir uçuş yapan var mı,transit vize istiyor mu Almanya? İstiyorsa bu transit vizeyi almak kolay mı? Bileti 2 hafta sonraya alacak.

Kartal Caroline Fitness fiyat bilgisi olan var mı?

marowak #1564115 
Yaklaşık 20 gün sonra İstanbul'a dönünce spor salonuna kayıt olmak istiyorum. Başlıktaki salonu beğendim ancak fiyat bilgisine ulaşamadım, telefonda fiyat bilgisi vermediler. Bu salona yakın zamanda kayıt yaptıran var mıdır? İstanbul'da olmadığım için gidip görüşemyorum fiyatı öğrenemiyorum. Başka salon tavsiyeniz varsa onlara da açığım. Kriterim Marmaray'ın Kadıköy-Kartal arasındaki duraklarından birisine yakın olması ve havuz- sauna olması. Fitness bölümünü kullanacağımı zannetmiyorum.
(1) 

İstanbul'da diş beyazlatma için klinik tavsiye

marowak #1563488 
Yakın zamanlarda ofis tipi diş beyazlatma yaptırıp memnun kaldığınız bir klinik var mı mümkünse Anadolu yakasında? Ve fiyatı neydi? Evin yakınındaki bir klinikte 2000 liraya yapıyorlarmış ancak işlerinde nasıllar bilemiyorum. 2000 lira iyi fiyat mı sizce?
(4) 

Bu şeker hastalığı anlamına mı geliyor?

marowak #1562200 
Uzun zamandır yemek sonrası çok ciddi halsizlik çöküyor. Anneme de zamanında olmuş, doktora gidince şeker hastalığına yakınsın dikkat et demiş. Zaten sülalede şeker hastalığı var genetik olarak. Annem böyle diyince e nabızdaki tahlilleri inceleyeyim dedim. 2 ay önce epilepsi nöbeti geçirdiğimde acile kaldırılmıştım, orada şöyle bir sonuç buldum. Bu ne demek bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?

www.hizliresim.com
(7) 

Erkek klasik gömlek marka tavsiyesi

marowak #1561741 
Merhaba herkese. Kendime epey bir gömlek almam lazım. Klasik tarz, düz renk, keten ve kanvas pantolonların üzerine giymelik gömlekler alacağım. Fiyat ve kalite açısından hangi markayı tavsiye edersiniz? D'S damat markasında istediğim tarzda gömlekler var ancak kalitesi nasıldır bilemedim. Ayda 2 defa falan giyerim bir gömleği. Az kullanarak uzun yıllar kullanmak tercihimdir genel olarak.
(3) 

Afyon tatlıları nereden sipariş verilir?

marowak #1560142 
Vişneli ekmek kadayıfı, afyon kaynağı, kaymaklı lokum vs. gibi şeyler sipariş vermek istiyorum. Nereden sipariş vereyim, hangisi lezzetlidir ve iyi kargolama yapar?
(2) 

WhatsApp bildirim ayarları

marowak #1559507 
Önceden bir kişiyi veya grubu sessize alırken bildirimleri göster/ gösterme seçeneği olurdu. Artık çıkmıyor. Ya hem sessize alıp hem bildirimleri görmüyorum ya da ses açık kalıyor. Bunun bir ayarı var mıdır? Önceden vardı şimdi bulamıyorum
(4) 

Nasıl bir yatırım yapmalı?

marowak #1558654 
26 yaşındayım. Eylül'de bir aksilik olmazsa devlette öğretmen olarak göreve başlayacağım. Herhangi bir mal mülküm yok. 100 bin lira civarı birikmişim var dolar, euro, altın şeklinde. Aile evinde kalıyorum. Evin giderlerini babam sağlıyor. Benden de ne yapsam para almayacak büyük ihtimalle. En fazla elektrik, internet faturasını öderim ki ona bile müsaade etmez. Bu konularda bize kıyamaz. Sigara, alkol kullanan bir insan değilim. Bu durumda maaşın büyük bölümü harcanmayacak. Araba almayı düşünüyordum ama epilepsi hastalığım ortaya çıkınca ehliyet alamadım ve o iş de yalan oldu. İstanbul'un en kötü semtinde bile ev almam mümkün görünmüyor. Sizce parayı nasıl değerlendirmeli? İstanbul Anadolu yakasında olduğumuz için Kocaeli'ye yakınız. O taraflardan krediyle ev alınır mı?
(8) 

Özel hastanede nöroloji muayenesi ne kadar tutar?

marowak #1556773 
Salı günü hayatımda ilk kez bayılmıştım, gözümü hastanede açtım. Stresten bayıldığımı zannediyordum ama daha yeni ayrıntıları olaya şahit olanlardan öğrendim. Ağzımdan köpük gelmiş ve 20 dakika boyunca kasılıp kalmışım. Geçmişte doktorlar epilepsiden şüphelenmişti hatta bir süre ilaç da kullandım ama doktorların tavsiyesi üzerine yıllardır kullanmıyorum. Devlet Hastanesi'ne randevu aldım ancak 15 gün sonra. Özel hastanede nörolojiye gitsem muayene,eeg ve diğer tahliler tahmini kaç para tutar? Şu an işsiz olduğum için sigortam yok ve GSS borcum var ancak ücretsiz muayene olabiliyormuşum. Ancak bu kadar beklemek istemiyorum. Kenarda biraz param var, özele gitsem ne kadar tutar acaba yakın zamanda deneyimleyen var mıdır?
(6) 

Stresten bayılmak

marowak #1556612 
Direksiyon dersindeydim. Pek de beceremediğimden bayağı gergindim. Park çalışırken park yaptıktan sonra bayıldım, ambulans ile hastaneye kaldırdılar. O anları pek hatırlamıyorum. Acildeki doktor epilepsi olabilir, tek bayılma ile karar verilmez, sen bir nörolojiye git dedi. Ancak sağlık sigortam yok ve epey GSS borcum var. Bu aralar gitmem pek mümkün değil. Epilepsi olması yüksek ihtimal mi? İnsan epilepsiden bağımsız bir şekilde gerginlikten bayılabilir mi? Ehliyet almayı çok istiyordum, öyle ise yazık olacak. Doktorlar yıllar önce epilepsiden şüphelendiler ama sonra yok dediler. Hayatımda ilk defa bayıldım direksiyon dersi sınavında.
(3) 

Direksiyon sınavından 4 kere kalmak(Manuelden otomatiğe geçiş)

marowak #1556259 
Manuel viteste başarısız olursam ne olur diye kurs hocasıyla konuştum. 4 kere kalırsan istersen otomatik vites sınavına geçersin. Tekrar teorik sınava girmene gerek yok dedi. Ama tavırlarından iyi bilmediğini hissettim. Hoca haklı mı? Bir de 4 kere kalınca otomatik vites almak istersem en baştan kurs ücreti ödemeye gerek var mı? Aslında dersler kötü başlamadı ama yine de olur da araba alırsam manuel asla almam diye düşündüğüm için sorma gereği hissettim.
(2) 

Akbank gişeden dolar çekmek

marowak #1555640 
Yarın bankaya gidip gişeden dolar çekmem lazım. Böyle bir şey mümkün mü yoksa TL karşılığını mı verirler? Dolar verirlerse komisyon falan alırlar mı? Bir de 3 bin dolar civarı çekeceğim, bir çekme limiti var mıdır veya şu an elimizde o kadar yok demezler heralde? İstanbul'da çok işlek olmayan bir şube diyelim.
(16) 

Bu insanla bir daha konuşur muydunuz?

marowak #1555467 
Halamı aradım bayramlaşmak için. Konuyu siyasete getirdi, kime oy vereceksin dedi. Kestirip atmak için muhalefete oy vereceğim dedim. Başladı saydırmaya onlara vatan hainleri oy verir, ben hain değilim onlara oy vermem, onlar Ermeniler, Aleviler, pkklılar, vatanını sevmeyen onlara verir falan böyle bir dünya şey saydı. Ben laf anlatamayacağımı bildiğim için hiç tartışmadım bile. He diyip geçtim. Ama doğrudan bana da vatan haini dedi yani. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi havadan sudan konuşup telefonu kapadım. Kime oy verdiği cidden umurumda değil de insan kendisini bayramlaşmak için arayan yeğenine bunu der mi? Cehaletine vermek istiyorum zaten yılda 1 kez anca görüşüyoruz da bu nedir yahu?
(10) 

Maltepe'de en iyi pasta nereden alınır?

marowak #1554600 
Bizimkilere sözüm var da iyisinden bir pasta almak istiyorum. Krokanlı veya kestaneli olursa iyi olur. Maltepe merkezden alabilirim veya eve getiren bir yer olursa sipariş de verebilirim. Kaliteli bir şey olsun istiyorum ancak fiyat çok da uçuk olmasın. Nereyi tavsiye edersiniz? Madlen pastanesi nasıldır?
(1) 

Takım elbise için hangi markayı tavsiye edersiniz?

marowak #1553909 
Fiyat ve kalite açısından mantıklı hangi markayı tavsiye edersiniz? İşsiz halimle çok para vermek istemiyorum ama kalitesiz bir şey almamak için de şartları zorlayacağım. İstanbul'da Anadolu yakasında nereyi tavsiye edersiniz?

Suzan Ahmet Yalkın Oetaokulunda Ehliyet sınavına girecek var mı?

marowak #1553448 
Bu okulda ehliyet sınavına gireceğim de benimle gelecek kimse yok. Telefon ve cüzdanı emanet alıyorlar mı? Zaten sanırım sınav dijital ortamda oluyormuş ama kpss gibi üzerimizde hiçbir şey bulunduramıyoruz.
(10) 

İstanbul'a yakın yaşam şartlarının ucuz olduğu yerler

marowak #1549249 
Birkaç aya öğretmen olarak atanma durumum var kısmetse. Kendim İstanbul'da yaşıyorum ama kendi evimden de ayrılmak istiyorum , o yüzden böyle bir arayıştayım. Hem kiranın hem de yeme içmenin ve diğer her şeyin mümkün olduğu kadar ucuz olduğu neresi var? Mümkün mertebe İstanbul'a yakın olmalı. Çok da yakın olmasına gerek yok, yakın dediğim 4-5 saat mesafe falan olabilir.

Erkek f/p kot pantolon nereden alınmalı

marowak #1537706 
En son Colin's mağazasında aldığım pantolonlar dan hiç memnun kalmadım. Her taraftan yırtıldı(kilo almanın da etkisi olabilir). Kaliteli, sağlam ve nispeten uygun fiyatlı kot pantolon nereden alabilirim? İlla ki kurumsal firma olmasına gerek yok, Anadolu yakasında herhangi bir yer de tavsiye edebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
(5) 

Yıldız Teknik makine mühendisliği hazırlık hakkında bilgisi olan var mı

marowak #1533854 
Kardeşim bu sene burayı kazandı. Özellikle makine mühendisliği için soruyorum, bölüm %30 ingilizce. Dersler gerçekten İngilizce işleniyor mu? YTÜ endüstri mezunu arkadaşım neredeyse tamamen Türkçe işlendiğini söyledi. Hazırlıkta bir şeyler öğrenebilir mi? Biraz zorlasa hazırlık sınavını geçebilir sanırım, hazırlığı okumazsa bir şey kaybeder mi?

Not olarak düşeyim, İngilizcenin öneminin farkındayız, öğrenmek zorunda olduğunu biliyor. Ancak eğitim iyi değilse başka yollar da düşünebiliriz.
(4) 

Evde milkshake yapmak için şunlar nasıldır?

marowak #1525787 
Milkshake çok seviyorum ama marketlerde satılan tozlar pek iyi değil. Şöyle bir ürün buldum acaba nasıldır kullanan var mı? Veya başka marka tavsiyeniz var mıdır? Ürün:

www.hepsiburada.com
(2) 

Kondisyon bisikleti akşam yemeğinden önce mi sonra mı kullanmalı?

marowak #1525001 
Araştırdım ancak her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Her gün 30-40 dakika kondisyon bisikleti sürmeyi planlıyorum. Akşam eve aç geliyorum. Akşam aç karnına yapıp ardından yemek mi yemeliyim yoksa yemekten sonra mı yemeliyim? Yemekten sonra ise ne kadar süre sonra? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Anadolu yakası kütüphane tavsiyesi

marowak #1524122 
Arkadaşlar her gün gittiğim Aziz Berker Kütüphanesi deprem riski sebebiyle kapatıldı. O civarda veya M4 Kadıköy Tavşantepe metrosuyla kolayca ulaşılabilen, bireysel masalı(bir masada 2-3 kişi çalışmak zorunda olmadığımız) bir kütüphane öneriniz var mıdır? Afife Batur kütüphanesine gidiyorum şimdilik ama orada da diğer insanlarla çok dip dibe çalışıyoruz maalesef.

Anadolu yakasında kütüphane tavsiyesi

marowak #1522612 
Arkadaşlar her gün gittiğim Aziz Berker Kütüphanesi deprem riski sebebiyle kapatıldı. O civarda veya M4 Kadıköy Tavşantepe metrosuyla kolayca ulaşılabilen, bireysel masalı(bir masada 2-3 kişi çalışmak zorunda olmadığımız) bir kütüphane öneriniz var mıdır?
(2) 

FIFA 22 için Youtube kanal önerisi

marowak #1521025 
Arkadaşlar FIFA 22 maçlarını özet halde değil de maçının tamamını yayınlayan iyi oyuncular var mı? Emre Kayır iyi ama maçların tamamını değil özeti yayınlıyor. Hangi kanalı tavsiye edersiniz?
(6) 

İş bankası EFT limiti hakkında

marowak #1519025 
Babamın hesabından kendi hesabıma 90 bin lira atmam lazım. Az önce mobilden atarken hata verdi, günlük limit 30 bin liraymış. Ben de 30 bin lira yolladım, pazartesi hesabımda olacak. Cumartesi ve pazar günleri tekrar 30'ar bin lira yollama talimatı versem bir sıkıntı çıkar mı?
(4) 

Kadıköy'de ders çalışabilecek yer (bire bir ders anlatımı)

marowak #1518089 
Başlık çok açıklayıcı olmadı aslında. Bir arkadaşıma biraz ders çalıştırmam lazım. Bildiğim kütüphaneler bireysel çalışmaya uygun değil yani kütüphanede anlatamam. İkimizin de evi müsait değil. Gerekirse ücretli olsun önemli değil, arkadaşıma ders anlatabilmem için uygun fiziki koşulları sunan gürültüsüz bir yer var mıdır cafe vs.
(10) 

Elime toplu para geçecek. Altın mı dolar mı almalıyım?

marowak #1515493 
Arkadaşlar birisinden alacağım vardı onu aldım. Bu paraya en az 2 3 yıl dokunmayı düşünmüyorum. Ekonomiden hiç anlamam. Sizce bu para altına mı yoksa dolara mı yatırılmalı? Sonuçta enflasyona bağlı olarak doların da alım gücü düşüyor diye biliyorum ama doğrusu nedir?
(2) 

Ürün satacağım, banka havalesi açıklama kısmına ne yazdırayım?

marowak #1507967 
Değerli bir ürün satacağım birisine. Banka hesabıma parayı gönderecek, ben de kargolayacağım. Alışveriş bittikten sonra sıkıntı yaşamamak için parayı gönderecek kişiye açıklama kısmına ne yazdırmalıyım? Takıntılı birisiyim, her ihtimali düşünüyorum, sanırım boş açıklama ile para göndermek borç vermek anlamına geliyormuş de bilen birisine sorayım dedim.
(4) 

Çok büyük bir hata yaptım (dolar)

marowak #1505789 
Arkadaşlar 27 bin lira KYK borcum var. Ödemek için 13 bin lira ayırmıştım kenara dolar 8 buçuk lira iken. Ödeme 1 sene sonra başlayacak. Dolar yükselir ama ne kadar yükselir belli olmaz diyip parayı faize atmıştım. KYK borcu zaten artmıyor, ama faizdeki para yükselir diye düşündüm. Dolara atsaydım o para şimdi 20 bin civarı yapıyordu. Her neyse olan oldu ama o parayı dolara çevirmek için sizce geç mi kaldım? Önümüzdeki hazirana kadar düşmez sanırım yanılıyor muyum?
(1) 

KYK borcum artacak mı?

marowak #1504673 
2020 Haziran'da mezun oldum. 2022'ye kadar ödemeye başlama zorunluluğum yok. Haziran'da peşin ödersem 26 bin küsür, hazirandan itibaren taksitle ödemeye başlarsam 27 bin civarı ödemem gerekecek. Ancak ekonominin, doların, enflasyonun hali de bildiğimiz gibi. Yılbaşından sonra benim borcum artar mı? Peşin ödemeye yetecek durumum şimdilik var, sizce ne yapmalıyım?
(3) 

Traş makinesi tavsiyesi

marowak #1502570 
Uygun fiyatlı, sinekkaydı yapabilen bir makine tavsiye edebilir misiniz?
(2) 

HES kodu süresini uzatamıyor muyuz?

marowak #1499384 
Arkadaşlar mevcut HES kodunun süresi bitiyorsa bu süreyi uzatamıyor muyuz? Yeni ve farklı bir HES kodu istemiyorum, eskisini kullanmaya devam etmek istiyorum ancak son 2 haftası kaldı ve hiçbir yerde uzatma seçeneği yok.
(2) 

Bilgisayar almak istiyorum (Sadece kasa)

marowak #1496652 
5.500 lira civarında bütçem var, gerekirse azıcık artabilir. Günlük işlerimi halletmek ve oyun oynamak için istiyorum. Ekran kartları çok pahalı olduğu için APU denilen sistemlerden toplamayı düşünüyorum ama hiç anlamıyorum. Sonradan geliştirmeye açık, sade görünümlü (kasa ışıklarını kart ediyorum, ışık falan olmasın) oyun performansı bütçeye kıyasla iyi bir sistem önerebilir misiniz? Tek bir siteden alıp firmaya toplatmak istiyorum zira montajdan hiç anlamam.

Marmara Üniversitesi'ne girebilir miyim?

marowak #1494362 
Marmara Üniversitesi'nden yeni mezun oldum. Kütüphanesinden faydalanabilir miyim? Pandemi döneminde nasıldır, normal zamanda nasıldır?
(4) 

10 bin dolarım olsa yurtdışına niteliksiz işçi olarak gidebilir miyim?

marowak #1484993 
Soru gayet açık. Diyelim ki 10 bin dolar param var. Bu para ile bir şekilde gelişmiş bir ülkede çalışma iznim olarak hayata sıfırdan başlayabilir miyim? Yaşım daha genç, yurtdışında işe yarar bir vasfım yok ama zamanla öğrenirim diye düşünüyorum. Elimde bir mesleğim yok, burada geleceğim parlak değil. Yurtdışında da bu halimle iyi bir hayat elde edemem biliyorum ama Türkiye'de kalmaktan iyidir diye düşünüyorum. Var mıdır bir yolu?
(1) 

İskenderun'da nerede yiyelim?

marowak #1484943 
Cumartesi pazar günü İskenderun merkeze geleceğiz. Belen tava ve tepsi kebabı yememizi tavsiye ettiler. Nerede yenir bunlar? Veya mutlaka şunu da yiyin diyeceğiniz bir şey var mı?
(2) 

Akbank mobilden alınan doları şubeden çekmek mümkün mü?

marowak #1482861 
Türk lirasına çevirmeden nakit dolar olarak çekmek mümkün mü? Aynı soru altın için de geçerli. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık