(4) 

Ev satın alırken paranın bir kısmını elden vermek

goodman #1590302 
Tapuda satış bedeli düşük gösterildiği için paranın kredi dışında kalan kısmını bankadan çekip elden vereceğim. Bu durumda dikkat etmem gereken bir şey var mı?
(5) 

Teknokent’in olayı nedir?

goodman #1588870 
Sabah bir duyuruda gördüm de sonra biraz baktım. Ar-ge ve tasarım yapana epey teşvik var. Ama telnokentlerde ki firmalara baktığımda adama hizmet satıyor ya da hosting şirketi vs gibi. Bunlar ciddi ciddi vergi vermiyor mu şimdi devlete?
(4) 

Tapuda rayic bedel zorunlu mu?

goodman #1577600 
webtapu da isleme devam ederken kendisi rayic bedeli sistemden cektigini yazdi. Ama ben ne kadar oldugunu goremiyorum. Baska ilde oldugu icin belediyeden alma sansim yok. Bu rayic bedeli tapuya gittigimde soylerler mi?
(7) 

Uygunsuz görüntüyü yaymakla tehdit edilme

goodman #1576125 
Yakınımın başına gelen bir olay var. Whatsappdan yurtdışı numarasıyla ulaşmışlar. Eğer 1200 euro göndermezse uygunsuz videosunu tüm rehbere yaymakla tehdit ediyorlar. Bu konuda ne yapılabilir? Bilişim suçlarına gidilecek ancak karşıda profesyoneller var bu tür şeylere kalkışanlar önlemlerini almışlardır diye düşünüyorum. Bir de google da bu konuda danışmanlık verip bunları engelleyeceğini söyleyen güvenlik firmaları var. Ne önerirsiniz?
(5) 

Bu kan değerleri ölümcül bir hastalığa mı işaret ediyor?

goodman #1535215 
Randevu bulamadığım için henüz gösteremedim ama değerlerde anormallik var sanırım. Yorumlayabilecek olan var mı?
(1) 

Dün ödediğim trafik cezasının yine borç olarak görünmesi

goodman #1534272 
Dün vergi dairesinin sistemlerinden trafik cezasını ödemiştim. Şimdi tekrar girip bakıyorum aynı borç yine orada duruyor. Daha önce başına gelip çözmüş olan var mı?
(5) 

Yurtdışından en uygun para gönderme?

goodman #1529607 
Amerikadan türkiye’de ki hesabıma en uygun para gönderme yöntemi nedir kripto dışında? 60 dolar usa hesabından 25 dolarda garantiden kesiliyor şu an. Başka bir yöntem var mıdır?
(7) 

Zenci mahallesinden ev almanın dezavantajları

goodman #1528787 
550bin liraya 2+1 ev buldum. Zencilerin kaldığı mahallede apartmanda yüzde 70 siyahi yüzde 30 roman. Şimdi emlakçı diyor ki kira getirisi 5000 lira. Kiracıyla hiç muhattap da olmayacağı. Emlakçı ile sözleşme yapacağım ve karşılığında 1 kira alacak. Sizce mantıklı bir yatırım mı?
(2) 

Banka IT maaşları nasıl?

goodman #1524890 
5 yıl deneyimli bir DBA maaşı ne kadardır tahmini olarak. Piyasa o kadar değişken ki az söylemek istemiyorum. 30.000 uygun mudur?
(8) 

Borsada al-unut mantıklı mı?

goodman #1523127 
Şu an borsa için özellikle twitterda önüme 10 yıl önce şu kadar alsaydınız şimdi 3 milyondu va gibi girdiler çıkıyor. Şu anda da sasa al unut, vesbe al unut 10 yıl sonra villanı alırsın gibi öneriler var. Sizce mantıklı mı, dolar bazında baktığımda sanki hala değersiz gibi görünüyor türk borsası.
(3) 

İş arama izni

goodman #1521498 
İhbar süresi boyunca günde 2 saat iş arama iznimiz oldupu bilgisi var. Şimdi benim normalde 4 hafta ihbar sürem var ama şirket biz seni 3. Hafta ile birlikte göndereceğiz dedi. Bu durumda benim yine iş arama iznim oluyor mu?
(2) 

Yurtdışından gelen her paranın vergisi ödenmek zorunda mı?

goodman #1520977 
Düzenli gelirse ödenir diyor da akrabam bana her ay para gönderemez mi yani. Bunun ayrımı nasıl yapılıyor?
(5) 

Linux üzerinde işleri otomatize etmek için hangi programlama dili?

goodman #1520793 
Linux sunucu üzerinde çalışan uygulama için bazı komutlar kullanıyorum. sonra bunları bir text dosyasına export ediyorum. Oradan excele import edip bazı satırları alıp tekrar text dosyasına koyup sunucuda tekrar komutla işlem yaptırıyorum ve tim bunlar çok zamanımı alıyor. Programlamaya çok uzak değilim. Php de kullanıcıdan verileri alıp arkada değişkenlerle bu tip işlemleri yapabiliyordum ama bir linux sunucuda bunu hangi programlama dili ile daha kolay yapabilirim. Muhtemelen sıfırdan başlayacağım ve bu dil hiç ara program kurmadan çat diye çalışsın red hat üzerinde.

Kullanıcıdan tarihi gir, hedef tarihi gir, isim gir gibi bilgileri alıp arkada çalıştırdığım kodda döngü yaratıp bunları otomatik oalrak yaptıracak öğrenmesi kolay bir dil var mı? ve bu dili tamamen öğrenmeden belli kısımlarını öğrenerek bunları yapabilir miyim?
(3) 

Bilezik bozdurma?

goodman #1520090 
Çok farkeder mi kuyumcudan kuyumcuya. Bunun sabit bir fiyatı yok mu gram altın gibi. 22 ayar burma bilezik için gram fiyatı belli midir?
(10) 

Bayramda Bodrum’da denize girilir mi?

goodman #1518684 
Çok soğuk olur mu su
(2) 

Çalıştığım şirket, şirket kurduğumu öğrenebilir mi?

goodman #1518416 
Özel sektörde çalışıyorum. Bir şahıs şirketi kursam bundan çalıştığım şirketin haberi olabilir mi?
(8) 

A2 ingilizce seviyesini nasıl kanıtlayacağım?

goodman #1516168 
Yurtdışındaki bir iş için min. A2 level ingilizce şartı var. Bunu hangi belge ile kanıtlayacağım? Yazmamışlar kime göre neye göre a2 olduğunu.
(3) 

Fon alırsak bankaya her ay para mı ödüyoruz?

goodman #1515827 
Ekşide fon yönetim ücreti diye bir şey gördüm. Şimdi ben yapı krediden teknoloji fonuna 1000 lira yatırım yapsam her ay benden bir ücret mi kesilecek?
(1) 

Udemy’de eğitmen olmak?

goodman #1514902 
Buradan iyi bir gelir elde edilebilir mi? IT tarafında eğitimini verebileceğim birkaç alan var. Ek gelir elde etmek için iyi bir yöntem olabilir mi
(3) 

İşin niteliğini değiştirecek şekilde birim değiştirme?

goodman #1512321 
Şirket birim değişikliğine zorluyor. Artık sen bilgisayarlara değil su tesisatına bakacaksın diyor. Bu durumda bir tazminat hakkı doğuyor mu? sonrasında işe iade davasıyla 6-8 maaş alanlar olduğunu okudumç
(5) 

Beyaz eşyaları nasıl hızlı satabilirim?

goodman #1508026 
Beyaz eşyalarım var depoda duruyor. Bir kaç ay kullanıldı. Bunları spotçular hemen alır mı?

Kapalıçarşı’da euro fiyatını nedir bilen var mı?

goodman #1507223 
Banka makasları çok yüksek. Bana fiziki olarak 2000 euro lazım. Kapalıçarşı mantıklı bir seçenek olur mu?
(1) 

2 maç biletini yan yana nasıl alırız?

goodman #1495443 
Bir kişi sadece bir bilet alabiliyor değil mi? İki kişi yan yana nasıl bilet alabilir bu durumda?
(6) 

covid dışında farklı bir salgın daha mı var?

goodman #1495023 
Dünden beri burun tıkanıklığı boğaz ağrısı ve ishal mevcut. Aynı belirtiler kardeşimde de var. Hastanede salgın var demişler serum vermişler o daha ağırdı. Testi de negatif çıktı. Ben de buna güvenerek test yaptırmıyorum ama hiçbir yerde de başka bir salgın olduğunu duymadım.
(4) 

1 senede 3 iş değiştirmek ve 4.sü?

goodman #1493737 
1 sene içerisinde şu an 3. şirketimdeyim. Bir ilan var ve maaşı acaba %50 arttırabilir miyim düşünmeye başladım şimdiden. Başvursam mı? Bu bizi de bırakıp gider derler mi?
(1) 

Tezsiz yüksek lisans alttan ders alma?

goodman #1490425 
2.dönemden 1 ders kaldı. 3. yarıyıl'da bu dersi alabiliyor muyuz? Yoksa 3 dönem kuralından dolayı geçmiş olsun mu diyelim.
(3) 

Resimli küp nerede yaptırabilirim?

goodman #1485599 
Google’da arattım ama bunun daha hammaddesi nedir onu bile bulamadım. Ekteki resimdeki küplerden yaptırmak istiyorum. Bunu kim imal eder, nerede ürettirebilirim? Filir vereceklere şimdiden teşeklürler
(7) 

Yarın sanayiye gideceğim. Tavsiyeler?

goodman #1484559 
Gren disk ve balatalarını değiştirmek istiyorum. Parçaları alıp öyle mi gideyim. Bir de tabeleda araba markasının logosu olan yeri mi tercih edeyim?
(2) 

Mailleri export etmek?

goodman #1479204 
Şirket içinde mail adresim değişecek dolayısıyla outlooktan export alacağım. Ancak bazı mailler arşivlenmiş sadece maili açınca getiriyor. Bu tür mailleri export etmenin yolu nedir?
(2) 

Kırtasiye işini nasıl halledeceğim?

goodman #1477945 
Yeni işe başlıyorum birsürü evrak var. Bunların çıktısını nereden alabilirim. A4,zarf vs de gerekiyor. Bu hizmeti veren açık bir yer var mıdır?
(1) 

bonding hakkında?

goodman #1475768 
Linux makinede 2 10g interfacei bond yaptığımda teoride 20Gbit bağlantı elde etmiş oluyorum. Ama izlediğimde totalde 10G yi geçmiyor. 2 interface de 5g maksimum olacak şekilde transfer yapıyor. Bond'un mantığı ikiye bölmek mi?
(3) 

Bu kodu php içinde nasıl çalışırabilirim?

goodman #1467571 
uygulamanın api özelliği var ve aşağıdaki kod ile login olup bir resonse almam gerekiyor. bunu php içine direkt yapıştırsam çalışmayacağını biliyorum. Nasıl düzenlemek gerekir.

curl -X POST masterservername \
-H 'content-type: application/vnd.netbackup+json;version=1.0' \
-d '{ \
"domainType":"vx", \
"domainName":"mydomain", \
"userName":"myusername", \
"password":"mypassword" \
}'
(2) 

php substr kullanımı

goodman #1461999 
Yüzde göstermeye çalıştığımda virgülden sonraki tekrarın hepsini gösteriyor. substr kullanımını aşağıdaki gibi denediğimde hata veriyor.ilk 4 haneyi göstereceim işlem sonucundaki. Neyi eksik yapıyorum?
echo '<div class="progress-bar">substr( . ($first*100 / $second) . ,1,4)'%</div>';
(3) 

Sokağa çıkma izni ile başka ilçeye gitme?

goodman #1461756 
Şimdi benim sokağa çıkma iznimde iş yeri adresim yazıyor. Yarın işten çıkınca eve değilde kardeşime kalmaya gideceğim. Polis durdurup adres tespiti yapıyor mu senin evin bu tarafta değil hayırdır hemşehrim der mi?
(2) 

internet sitesinden veri çekmek için en kolay yol

goodman #1461403 
Uzun zamandır bu işlerle uğraşmadım, şu an bir internet sitesine login olup içinden veri çekebilmek için en geçerli ve kolay yöntem nedir? Hangi uygulama ya da dille yapabilirim bu işi.
(4) 

Üniversiteden mezun olduktan sonra mail kapanıyor mu?

goodman #1460921 
Şimdi baktım mailim hala duruyor mezun olalı 4 sene geçmiş olmasına rağmen. Hata mı var yoksa ömür boyu kullanılıyor mu?
(3) 

Servera başka bir serverdan erişim

goodman #1460489 
X - Y - Z isimli 3 sunucumuz var. Y sunucusu X ve Z ile konuşabiliyor ancak X ve Z birbirleri ile konuşamıyor. X ve Z yi birbirleriyle konuşturmak için Y yi nasıl kullanabilirim. Sen bu adrese Y üzerinden git diyebilir miyiz?
(3) 

Dışarıdan getirilenler için dezenfekte edici sprey?

goodman #1454918 
Dışarıdan eve soktuğumuz ıvır zıvırları yıkamak yerine kimisi sprey gibi bir şey sıkıyorlar. Bu faydalımıdır bir de kullandığınız ürün önerisinde bulunabilirmisiniz?
(4) 

Bitcoin işlerinden anlayan var mı?

goodman #1443339 
koinim.com dan hesap açtım. Orada bana verilen 16 haneli numaraya bitcoin transferi yaptı bir arkadaşım. Ancak hesabımda göremiyorum. O 16 haneli kodu blockchair.com da aratınca transfer olmuş görünüyor. Koinimdeki heabıma aktarılması için bir şey yapmam gerekiyor mu?
(7) 

Yeni işe hafta ortasında başlanabilir mi?

goodman #1439712 
IK işe başlama tarihi bekliyor. Çarşamba günü olarak belirtsem sorun olur mu? sonraki pazartesi'ye mi atarlar yoksa çarşamba da başlanır mı?
(2) 

Ankara tren bileti

goodman #1438773 
İstanbuldan önümüzdeki hafta ankara için tren bileti baktım ama sefer yok dedi. Dolmuş mu oluyor yoksa daha açılmamışmıdır seferler
(7) 

Duvardaki boyanın renginden nasıl alırım?

goodman #1428460 
Yeni bir yere taşındım, duvarda dolap arkasına geliyor diye boyanmamış bir yer var o kısmı boyayacağım. Rengi nasıl tutturabilirim? Duvarın fotoğrafını çekip photoshopta renk kodunu tespit etsem o şekilde olur mu?
(1) 

Linux makineler 2.interface ipleri pinglemiyor

goodman #1424462 
Azureda iki centos makine kurdum. Bunlara ikinci nic de ekledim. Yani
VMA
10.0.0.4 eth0
10.0.0.9 Eth1

VMB
10.0.0.5 eth0
10.0.0.10 eth1

Şeklinde. Birbirlerini ikinci ip üzerinden pingleyemiyorlar. Bunu nasıl çözebilirim
(3) 

Ekteki akciğer filmi için korona diyebilir miyiz?

goodman #1421541 
Ocak ayında tüm korona belirtileri vardı. E devletten filmi aldım şimdi. Acaba korona ya uyuyor mu?
(1) 

Yalın interneti telefon kablosuyla birleştirip splitter ile ayırmak ?

goodman #1415633 
Apartman girişindeki regletten daireye mevcutta telefon kablosu geliyor ve aktif. Şimdi bir de yalın internet alacağım anck daireye kablo çektirmek yerine telefon kablosunun üzerine çaktırsam kabloyu evde de splitter ile ayırsam. Çalışır mı?
(5) 

Eczane için ıslak imzalı reçete şart mı ?

goodman #1415370 
Uzaktan iş yeri hekimine reçete yazdırdım. vitamin,destek vs için. Eczanenin ıslak imzalı reçete kuralı var mı yoksa insiyatifinde verebilir mi soft kopya ile de? ona göre çıkayım evden.
Teşekkürler.
(4) 

En hızlı adsl'i nasıl bağlattırabilirim ?

goodman #1413089 
Hangi ISS bu konuda iyidir. Telefon hattı mevcut sadece internet verilecek. Superbox'a baktım ama 4-5 günden bahsediyorlar.
(2) 

işkembe'de karbonhidrat var mı?

goodman #1412422 
internette işkembe çorbasında karbonhidrat olduğu yazıyor. Olmaması lazım diye biliyorum ama bilen var mı? ketosisi bozmayalım durup dururken.
(1) 

Komut arasına bir metindeki kelimeleri sırayla nasıl eklerim?

goodman #1412155 
Yapmak istediğim şuna benzer bir şey olacak. Elimde sunucu isimleri var diyelim.
www.google.com
www.yahoo.com

ben bu listeyi ping xxxxxxxx -4 -L komutunun xxxxxx li bölümüne sırayla yerleştirmek istiyorum. excel,word,notepad+ ne olursa bunu nasıl yaparım.
(10) 

işe girerken maaş bordrosu istenmesi ?

goodman #1411899 
eski işyerinden maaş bordrosu istenmesinin sebebi nedir? Bordroda ıvır zıvır şirketten çekilen kredi avans vs alınan ürünlerı bir sürü detay var. Mecbur muyum bunu vermeye ?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık