(2) 

İstanbul yakınlarında trekking ve konaklama

lüzumsuz adam #1591662 
1-2 gece kaçmalık, yürüyüş mesafesinde trekking rotası bulunan; bungalov olur, ufak temiz pansiyon olur, var mıdır bildiğiniz yerler?
(3) 

ingilizce cümle çeviri danışması

lüzumsuz adam #1586967 
‘Padişah solda olsa (bile), sigara sağdan döner”

cümlesini İngilizce nasıl ifade ederdınız?
(1) 

Bisiklet Bakımı - uzun zamandır kullanılmamış-

lüzumsuz adam #1584771 
Bisiklet sevdalıları selamlar, ne yazık ki 6-7 yıldır kullanılmayan bir yol bisikletim var. Tekerlerini söküp paketledim güzelce 2-3 güne elimde olacak. Hiç detaylı bakım yapmadım. Nasıl bir yol izlemeliyim, nelere ihtiyacım var WD40, yağ haricinde? Önerileriniz çok memnun eder.
(2) 

Bisiklet Kargo Bedeli

lüzumsuz adam #1582781 
Yakın zamanda İzmir-İstanbul gibi bir mesafede bisiklet kargolayan var mıdır arkadaşlar, ne kadar tuttu?

Kargo firmalarının websitelerinde bir hesaplama hizmeti var ancak ölçülerden tam emin değilim tekerleri söküp, gidonu çevirdikten sonrası için.

*28 jant bir yol bisikleti bu arada.

Lords of the Sound 2 adet bilet

lüzumsuz adam #1578416 
12 Mayıs 2024 tarihli 2 adet 4.kategori ( M sıra 22-24) bilet mevcut, aldığım fiyattan satmak istiyorum. Tarihin azizliğine uğramış durumdayız :(

Lotr, Harry Potter, Witcher, Game of Thrones gibi yapımların soundtracklerini dinlemek isteyenlere özellikle duyurulur.
(1) 

Gümüş Bileklik

lüzumsuz adam #1577662 
İstanbul içinde, kalitesine güvendiğiniz, spesifik olmak gerekirse de İskandinav mitolojisi içerikli bileklik bulma ihtimalimin olduğu bir gümüşçü bileniniz var mıdır?


Şimdiden çok teşekkürler!
(4) 

Robot süpürge önerisi

lüzumsuz adam #1573905 
Mutlu, güzel seneler öncelikle :)

Ahşap zemin için, vakum gücü yüksek bir robot süpürge alma niyetindeyim. Bütçem max 16bin. Kullanıp da memnun kaldığınız modelleri paylaşırsanız çok memnun olurum.
.
(3) 

Kötü bir olay sonrasında hemen telefonla aramak

lüzumsuz adam #1571500 
Bana çok yersiz geliyor. Siz nasıl bakıyorsunuz?

Mesela iş yerinden tanıdığınız, size yakın birinin ebeveyni kaza geçirmiş, durumu da ağır olsun. Bizzat kişi tarafından detaysız bir şekilde bilgilendirilmişsiniz. Siz de bu bilgiyi iş yeri içerisindeki ortak arkadaş grubuna haberleri olması amacıyla duyurmuşsunuz. Bu kişiye sizden daha yakın olmayan insanların hemen arayıp, sıcağı sıcağına ‘nolmuş’ gibi detaylı sorular sormaları beynimin içini tırmalıyor. ‘Birinin yanında olmak ‘ tan öte anlamsız bir merak duygusu gibi geliyor bana. Bu kadar çabuk bilgi sahibi olmak; doğaüstü iyileştirici, zamanı geri alma gücü falan yoksa bir insana ne kazandırır ki.. Ben mi gereksiz öfkelendim bilmiyorum, burada da sormak istedim.
(1) 

Küçük kulaklılara kablosuz kulaklık önerisi

lüzumsuz adam #1554723 
Standart kulaklıkların çoğu kulağımda durmuyor :D Bu sebeple sporda da kullanabileceğim enseden askılı ya da çengelli, mikrofonu başarılı bir kulaklık arayışındayım. Varsa benzer bir model kullanan, önerilerini bekliyorum.
(7) 

"Tüm şansımı harcadım galiba." dediğiniz anlar var mı?

lüzumsuz adam #1547055 
Az önce arkadaşlarla geyiğini yapıyorduk, buraya da sormak istedim. Soru başlıkta..
(2) 

Blankie hk.

lüzumsuz adam #1540801 
Bu battaniye formundaki giysilerden kullanan var mı acaba aranızda ve gönül rahatlığıyla önerir misiniz? Soğuk havaların ezeli düşmanı sevgiliye hediye alınacak.
(4) 

Lübnan seyahati

lüzumsuz adam #1537472 
Selamlar, kasım ayında Lübnan'a biletimiz var. Ülke hakkında araştırmalara başladık; ancak özellikle şehirlerası ulaşım ve kalacak yer tarafında bilgi eksikliğimiz var. Daha önce deneyimlemiş olanınız varsa ve bu deneyimlerini paylaşmak ister ise dinlemekten aşırı memnuniyet duyarım :v İyi geceler herkese.
(9) 

Bugs Bunny' nin Türkçe Repliği

lüzumsuz adam #1519738 
Arkadaşlar "igidi igidi o o " kalıbını hatırlayan var mı? Yoksa ben mi uyduruyorum? Bugün arkadaşlarla otururken bir anda çıkıverdi ağzımdan aaa dedim bugs bunny söylüyordu bunu; ancak kimse inanmadı :/
(15) 

Paramparça Kiracılar ve Ev Sahipleri

lüzumsuz adam #1512294 
Bu ara etrafta çok duymakla birlikte burada da çok fazla görür oldum. Şimdi benim de başıma geldi. Az çok kafamda izleyeceğim yol belli gibi ancak farklı fikirleri duymak her zaman iyidir diye düşünüyorum.

2021 Ağustos gibi uzun bir arayış sürecinin ardından şans eseri bir ev buldum ve hemen taşınamayacağımı bile bile tuttum. 2-3 aylık totoyu toparlama sürecinin ve tabiri caizse boş eve para ödemenin ardından yerleştim, eşya almaya başladım. O dönem için 2000 tl ortalama bir fiyattı 1+1 ev kirası için hatta kimi arkadaşlarıma göre yüksekti de. Kira sözleşmesini bir türlü fırsat bulup imzalamaya gidememiştim iş yoğunluğundan. Dün artık nüfus işleriyle ilgilenmek istediğim için sözleşmeyi imzalayayım, elimde bulunsun düşüncesiyle kendisinin yanına gittim. Yaşlı bir kadın ev sahibim, kızı da yanındaydı. Ben daha merhaba diyemeden konuya girdiler; işte ev soğuk, mahalleden ayrılmak istemiyorum, e siz de sözleşmeyi imzalayama gelmeyince ben herhalde çıkacak diye düşündüm, eve ben geçmek istiyorum nisan ayı gibi dedi. Bu noktada kızı geçti direksiyona. Annesinin yaşlı olduğundan, bana da kış ayında çık demek istemediklerini falan söylediler. Yani ben gitmesem sözleşme için henüz söyleyecekleri yokmuş. Bu şirin olma çabalı konuşmalardan sonra ben afalladım tabi. Nisan ayında çıkamayacağımı söylerken aldım imzaladım hemen; sadece benim imzam kalmıştı, hazırdı her şeyiyle sözleşme. Sonra netleştiririz diyip ayrıldım, sıcağı sıcağına tartışmak doğru gelmedi.

Ya gerçekten sebep söyledikleri gibi ya da kirayı yükseltmek için ayak yapıyorlar. Ben birkaç gün içinde kira ile ilgili bir konuşma yapıcam ev sahibiyle. Çünkü şu an ya da ileride yaşayacağım olası bir taşınma faslı -ki sözleşmedeki tarihten önce çıktığımda taşınma masraflarını karşıladıkları senaryoda bile- benim için çok büyük maddi-manevi külfet demek. Evi, çevresini çok seviyorum ve benimsedim. Ancak dertleri kira değil de söyledikleri gibiyse
hızlıca aksiyon almak istiyorum.

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? Bu gibi durumlara dair izlenecek, bildiğiniz farklı bir yöntem var mıdır?

Şimdiden teşekkürler herkese!

Trendyol Go kuryesi Hırsızlık

lüzumsuz adam #1493084 
Selamlar herkese. Üsküdar' da yaşayan (özellikle Zeynep Kamil, Salacak, Selimiye taraflarında) ve yakın zamanda başından hırsızlık olayı geçmiş olan var mıdır?
07.08 cumartesiyi pazara bağlayan gece 04:00 te giriş katı evimin camında baya sinekliği açıp içeri girmeye çalışırken yakaladım. Ben perdeyi tam açamadım pencereye takıldı. O sırada zaten kaçtı, yolun ortasında motoru vardı, arkasında Trendyol Go sepeti olan, bindi gitti. Yüzünü göremedim, eşkali az çok aklımda. Yolu gören apartmanların birinde kamera var, o da kayıt almıyormuş. Bu olayın üstünden 2-3 sonra mahallede başka birinin benzer olay yaşadığını öğrendim ve daha bugün bir arkadaşım aracılığıyla biri bana ulaştı olayı duymuş ve aynı şekilde TrenyolGo motorlu biri apartmanlarında hırsızlık yapmış. Kamera var gibi bu sefer. Uğraşıcaz. Buraya da yazmak istedim varsa yaşayan, duyan bu yakınlarda diye.
1

mobil görünümden çık