(3) 

Trafik Cezası İtirazı İçin Avukat

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1578435 
Hatalı yere park cezasından dolayı aracım otoparka çekildi. Buradan aracı almak için 1125 lira civarında bir ücret ödedim.

Aracın park edildiği yerde uyarı tabelası olmadığı için bu cezaya itiraz etmek istiyorum.

Ayrıca aracı alırken ödediğim paranın içine trafik cezası da dahilmiş ama e devlette bu para ödenmedi olarak göründüğü için ikinci kez trafik cezası ödemesi yapmış oldum. Bunun da tekrar iadesini istiyorum.

Uyap ile kendim itiraz edecektim ama mobil imza gerekiyor ve ayrıca avukat olmadan pek sonuç alabileceğimden emin değilim. Bu sebeple iki dilekçe için (park cezası iptali ve fazla ödenen paranın iadesi) danışabileceğim avukat varsa yardımlarını bekliyorum. Ankara içi.
(2) 

Saç Çubuğu, İğnesi, Firkete, Topuz Tokası

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1556472 
Henüz ismini bilmediğim bir aparat.

www.trendyol.com

Japon topuz tokası, firkete, saç çubuğu, saç iğnesi vs. değişik isimler gördüm ama asıl ismine ulaşamadım.

Sorum ismi de değil zaten, bu tarz ürün çeşitlerini nerede bulabilirim ? İnternetten baktıklarım ya çok süslü ya da yurt dışından geliyor. Sade, basit bir modelini bulmak istiyorum.
(1) 

Yurt Dışından Gelirken Cihaz Getirme Hk

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1556442 
Gürcistan sınırından Playstation getirmeyi düşünüyorum. Kişi başına kaç tane getiriliyor ? 2 kişi gitmeyi düşünüyorum, birer tanede sorun olmaz ama 3 veya 4 tane getirmeye çalışırsam gümrük memuru sorun yapıyor mu ? Çok fazla sayıda getirince kişisel kullanım değil, ticari amaçlı diyorlar farkındayım ama bu sayının limiti nedir ?
(1) 

Ankara Açık Büfe Kahvaltı Mekanları & Eymir Gölü

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1541805 
Ankara'da pazar günü açık büfe kahvaltı yapabileceğimiz, tavsiye edebileceğiniz nereler var ?

Eymir gölünün yanındaki yerlere TRT'nin yanındaki yoldan aracımızla gidebiliyor muyuz yoksa ODTÜ kimliği orada da istiyorlar mı ?
(2) 

Freelancer Çalışma Hakkında

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1535434 
Ben halihazırda bir kurumda yazılımcı olarak çalışıyorum. Geçen gün bir freelance iş görüşmesi teklifi geldi. İstedikleri kısaca wordpress ile bir site kurulması, sitede istenilen değişikliklerin yapılması, sitenin bakımı vs. Bunlar yapamayacağım işler değil ve anlatıldığı kadarıyla günde 1 - 2 saatimi ayırarak yapabileceğim işler. Mesai içerisinde değil sadece mesai dışı ilgilenmeyi düşünüyorum.

Benim sorum şöyle ki; freelancer bir yazılımcı olarak ne kadar ücret talep etmem gerekir ? Daha önce benzer şekilde çalışıp memnun veya pişman olan varsa tecrübeleri nasıldı ? Gerçekten aldığınız ücrete değiyor mu yoksa olmadık zamanlarda çağırıp planınızı bozdukları oldu mu ?

Sultan Papağanı Bakımı

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1514512 
Birkaç gün önce eve erkek bir sultan papağanı getirdim kafesiyle birlikte. Kendisi 3 yaşında ve son 2 senesini bir aileyle geçirmiş ama bu aile şehir dışına gideceği için kuşu götüremeyerek bana verdi.

Biraz araştırdığım kadarıyla papağanın yeni evine alışması 15 gün bulabiliyormuş. Aslında papağanımızın bir sorunu yok ama bazı hareketlerini sormak istiyorum.

Öncelikle kafesi bir aynanın karşısına koyduk (kafeste ayna yok) papağanı dışarı çıkardığımızda kafesin tepesine çıkıp sürekli aynayı gagalıyor. Karnı acıkınca kafese girip yemek yiyor sonra yine ayna karşına geçip aynı şekilde davranıyor. Bunun sebebi ne olabilir ?

Bizim elimize henüz gelmiyor, tutmak istediğimizde ağzını açıp ısıracak gibi yapıyor ama ısırmadı şimdiye kadar. Eldivenle almak isteyince ısırmayı denemiyor onun yerine uçup perdeye konuyor ama fazla durmadan tekrar kafesine dönüyor. Bu olay biraz sinirlendiriyor sanırım daha yüksek sesle ötüyor bu sırada.

Bu olay haricinde ötüşünde sorun yok ama bazen çok sessiz olabiliyor. Evde eşimle beraberiz, çocuk yok haliyle evimiz sessiz, papağanın sessizliği de bundan olabilir mi ?

Eve alışmasını, başka odalara gitmesini istiyorum ama salonda bile doğru düzgün dolaşmıyor, hemen kafesine dönüyor.

Kendisiyle konuşuyoruz, ilgileniyoruz ama bize ısınma süreci biraz yavaş ilerliyor gibi. Dal darı aldım onu kafesinden yiyor ama elimden yemek kesinlikle almıyor hatta elimi yakınlaştırınca kaçıyor. İlk zamanlarda yanına gelince titriyordu, bunu stresten dolayı yapıyormuş şu an stres olayı geçti gibi ama yine de bize yaklaşmıyor.

Kendisine eş getirmeyi de düşünüyorum ama her gelen eşi kabul etmeyebiliyorlarmış. Eş isteyip istemediğini anlayabilir miyim ? Eş için belli bir yaş aralığı gerekli mi ?

Son olarak veterinere götürmedim ama götürmeyi düşünüyorum. Veterinerler para için gereksiz işlem yapabiliyor, böyle bir durum istemiyorum. Acil durum dışında veterinere götürmeden kendim ilaç verebilir miyim ?

Bunların dışında bilmem gerekenler varsa onları da yazabilirsiniz.
(4) 

Ankara Pub Tavsiyeleri

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1493003 
Cumartesi günü şehir dışından gelecek arkadaşlar pub tarzı bir yerlerde oturmak istiyor. Saat 16 gibi gidilir muhtemelen.

Arabayla park sorunu yaşamayacağımız, fazla gürültülü olmayan, fiyatları da abartılı olmayan hangi yerler olabilir ?

Aklıma Bilkent geliyor ama fiyatlar orada biraz yüksek olur. Ahlatlıbel içerisinde alkol satışı var ama hafta sonu arabaya park yeri bulmak zor oluyor. Öneri ve tavsiyelerinizi alırım. Müdavim yerleri de olabilir. İlçe söylerseniz o da yeterlidir.
(5) 

Kapadokya Balon Fiyatları

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1490075 
Ağustos sonunda Kapadokya gezisi düşünüyoruz 2 kişi olarak. Balona binmeyi de planlıyoruz ama internetten baktığımda kişi başı 80 euro gibi fiyatlardan bahsediliyor. Maaşını dolarla almayan bir ölümlü olarak iki kişi balon turuna 1600 lira biraz fazla geldi.

Bu fiyatları düşürmek mümkün mü yoksa bize gelişi bu diyerek elin yabancısına mı bakarlar ? Gittiğiniz, kullandığınız, uygun fiyatlı balon turu var mıdır ?
(3) 

Araç Muayene Hk.

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1483560 
2018 model binek araç (otomobil) 2019 Ekim’de 0 alınarak trafiğe çıktı. Muayenesi ne zaman yaptırılır ?

İntetnette 3 yaşına kadar muayeneye gerek yok, sonra 2 senede 1 kez yazıyor. Araç 3 yaşında ama 2 senedir trafikte. Eğer bu sene yapılması gerekiyorsa Ekim ayına kadar vakit var mı ?
(5) 

iPhone X Ekran Sökülmesi

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1482232 
Telefonun ekranı sağ üst köşeden oynuyordu bir süredir. Hafif bastırınca içine gömülüyor, bırakınca yine dışarı çıkıyordu ama 2 mm bile değildi bu olay. Bunu telefoncuya sorduğumda X modellerin ekranıyla kasasını tutan bir bant olduğunu, bu bantın zaman içinde gevşediğini ve bütün X cihazlarında bu olayın yaşandığını söylemişti. İstersen bantı değiştireyim ama bir süre sonra yine aynısı olur demişti. Ben de çok üzerine düşmedim bu olaydan sonra.

Biraz önce fark ettim, telefonun ekranı kasadan baya ayrılmış. Şu an için dokunmatiğinde veya başka bir yerine sorun yok, normal çalışıyor ama hafif bir müdahalede hemen ayrılır ekran. Ayrıca müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden de ayrılabilir.

Bunun sanırım ekranı değişmesi gerekiyor, orijinaliyle değişimi ne kadar tutar ? Ekranı değiştirmeden telefonu tam kaplayan bir kılıf alsam, bu kılıf sürekli ekrana bastırdığı için yine sorunu atlatabilirim gibi geliyor.

Yeni model iPhone ekranları kasaya gömülü değil, böyle bir sorun yaşamış olan var mı yoksa bana özel mi oldu ?

www.hizliresim.com

www.hizliresim.com

Resimleri tabletten çektiğim için kalitesi biraz kötü ama durumu belli ediyor sanırım.
(2) 

Ankara Tigem Sosyal Tesisleri

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1479886 
Ankara’da tigem sosyal tesisleri vardı, çok önceden gitmiştim yanılmıyorsam Yenimahalle taraftarındaydı. Banklara oturup kendi getirdiğin şeyleri tükettiğin bir yerdi. Şimdi haritadan, tigem web sayfasından vs. bakıyorum ama net bir şey bulamadım.

Burası hala var mı ? Varsa tam olarak nerede ? Pandemi döneminde açık mı ?

Yenimahalle taraflarında buraya benzer önerebileceğiniz nereler var ?
(2) 

Turhost Nasıldır ?

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1478959 
Wordpress ile bir site açmayı düşünüyorum. Hosting araştırırken Turhost karşıma çıktı, fiyat olarak diğerlerine göre daha uygun. 1 yıl için Godaddy 335 lira isterken burası 225 lira istiyor. Başka hosting yerlerine göre de daha uygun fiyatı.

Burayı kullanmış olan, bilenler nasıldır ? Fiyat farkı çok değil 100 lira ama bunun için değer mi yoksa bilindik yerlere yönelmek daha mı mantıklı olur ?

Siteye çok fazla resim, video vs. dosya yüklenmeyecek, bunlar farklı sitelerden temin edilecek. O yüzden depolama alanının büyük olması gerekmiyor, temel seviye için düşünüyorum.
(5) 

Wordpress Hosting Alma

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1475948 
Wordpress ile bir blog sitesi açmayı düşünüyorum. Godaddy 3 yıl wordpress domain ve hosting için yaklaşık 500 lira tutuyor. Bu fiyat uygun mudur ? Ayrıca Godaddy ile ilgili bazen şikayetler duyuyorum, alternatif nereler olabilir ?
(10) 

İş Hayatındaki Kurallarınız

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1474346 
Mesai saatlerindeyken asla yapmam, en fazla şu ölçüde yaparım veya hiç umursamam evdeki gibi davranırım dediğiniz hangi konular var ?

Örnek olarak kart okutmam gerekiyorsa 1 dk bile erken/geç okutmam, eğer okutmam gerekmişse izin alırım. Veya kimseye belli etmem, eğer uyarı gelirse ona göre davranırım.

Eğer özel bir telefon görüşmesi yapacaksam iş arkadaşlarımın olduğu odadan çıkarım, gün içinde en fazla 10 dk özel görüşme yaparım. Veya eğer sürekli iş yerinden birileriyle konuşmam gerekmeyecekse arkadaşımı arayıp gün boyu onunla konuşurum.

Eğer boşta kaldıysam alışveriş sitelerinde gezerim veya diğer iş arkadaşlarımın yanına gidip sohbet ederim. Veya boş kaldığımı kimseye belli etmem, kendi hobimi yapmaya çalışırım.

Bunlar gibi kendiniz için belirlediğiniz kurallar ve davranışlar neler ?
(2) 

Internet Üzerinden Kartpostal Göndermek

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1470762 
Internet üzerinden yurt dışına gerçek kartpostal atabileceğim ve güvenilir olan nereler var ? Yerli veya yabancı olması fark etmez, resim seçeneği çok olursa güzel olur.

Neden kendim atmıyorum ? 2 ay önce Japonya'ya 2 tane gönderdim ama ikisi de sahibine ulaşmamış. Takip numarası olmadığı için kayboldu mu, nereye gitti onu da bilemiyorum.
(9) 

Sürekli Telefonla Konuşan İş Arkadaşı

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1469991 
Çalıştığım yer bir kamu kurumu. İş yerinde odada 3 kişi çalışıyoruz ve odamız biraz tenha sayılacak bir yerde. Bu sebeple geçerken uğradım diye içeri giren, çıkan pek olmuyor. 3 kişiyiz ama uzak çalışma dönüşümlü olarak devam ediyor, bu sebeple odada birisi ben 2 kişi bulunuyor.

Diğer iki kişi aynı müdürlüğün personeli, ben ise farklı bir müdürlüğe bağlıyım. Şikayetin konusu da bu iki personelden birisi. 8 saatlik mesaimizin abartısız 5 saatini telefonda kişisel görüşmeleriyle geçiriyor. Arkadaşını, kuzenini, sevgilisini vs. arayarak geyik muhabbeti yapıyor ve benim odada olmamdan da herhangi bir çekincesi yok. Bütün gün yapılan muhabbetleri dinlemeye maruz kalıyorum. Mesela bugünkü konu yakın bir zamanda isteme olayları olacakmış, istemeye gidilecek evin terası varmış, havalar ısındığı için kahveler orada içilebilirmiş, bu sayede virüs tehlikesi de azalırmış vs.

Bir süredir uzak çalışmadaydık ve herkes evindeydi, haliyle rahattı. Bazıları sanırım daha rahattı ki bu rahatlıklarını kaybetmek istemiyorlar, bir taraftan işlerini yapıp diğer taraftan yakınlarıyla konuşuyorlar. Eğer odaya birisi gelirse veya müdürü ararsa telefonu kapatıyor veya dışarı çıkıyor ama daha sonra yine gelip masasında konuşmaya devam ediyor.

Ben kurumda 9, birimde ise 1.5 senedir çalışıyorum. Kendisi benden daha önce o odadaydı, ben sonradan geldim. Daha önce sorun yaşadığım insanlar oldu ama kimseyi bir üst amire şikayet edecek seviyeye hiç gelmedim. Yine bunu da şikayet etmeden çözmek istiyorum ama bir çıkış yolu bulamıyorum çünkü müdürümden oda değişikliği istersem sebebini soracaktır ve mantıklı bir sebep yoksa kabul etmeyecektir. Asıl sebebi söylersem de şikayet maksadıyla söylemesem bile dedikodular ile mevzu bahis şahsın kulağına gidecektir bu olay. Bu arada söz konusu kişinin biraz kezbanlığı var, eğer duyarsa haksızlığını göz ardı edip bana karşı rezillik çıkarabilir.

Bu durumda 3 farklı senaryo geliyor aklıma.

1 - Müdüre gerçekleri söylemek ve sonucuna katlanmak. Yer değişikliği olmayabilir belki ama en azından uyarı alarak kendine çeki düzen verir. Ama daha sonra dediğim gibi benimle uğraşır.

2 - Odadaki diğer kadına söylemek. Kendisi çok sevecen birisi ve annem yaşında bir kadın. Onu bu olayın içine çekmeyi hiç istemiyorum ama en sorunsuz o çözer gibi geliyor. Yine de o da 'bak seninle ilgili böyle bir duyum aldım' demeden çözemez, o duyumu da kimden aldığı gün gibi ortada kalacak.

3 - Müdürlük değişimi istemek. Bunu da ben istemiyorum çünkü hem müdürüm çok iyi bir insan hem de işimi seviyorum. Diğer müdürlüklere geçmek istersem hemen kabul ederler ama ben kalmak istiyorum.

Mevzu bahis şahıs benim yaşlarımda ve aynı odayı paylaşsak da günlük muhabbetimiz günaydın/iyi akşamlardan ibaret. Bazen birisi ziyaretime gelsin, çay kahve ısmarlayım diye özellikle beklediğim oluyor çünkü benden başkası odada olunca konuşmuyor telefonda.

Tavsiyeleriniz, önerileriniz nedir ?
(16) 

Filtre Kahve İçme Tercihiniz

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1469266 
Filtre kahve içine eklediğiniz herhangi bir malzeme var mı ? Tarçın, krema, hindistan cevizi gibi ? Yoksa sade içmek daha mı güzel oluyor ?

Yine filtre kahvenin yanında tükettiğiniz neler var ? Kruvasan, çikolata, lokum gibi ?
(2) 

Dizüstünü Çift Monitöre Bağlamak

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1468262 
Dizüstü bilgisayarda çift ekran kartı, tek HDMI çıkışı ve çift Thunderbolt çıkışı bulunuyor. Bu özelliklerle bilgisayarı çift monitöre bağlayabilir miyim ? Dizüstü ekranı harici iki monitör daha kullanmayı amaçlıyorum.

Ek olarak dizüstünün kapağını kapatmayı ama sistemi açık tutarak monitörlerden aldığım görüntülerle kullanmayı planlıyorum, yani dizüstü sadece kasa işlevi görecek. Orta ağırlıklı programlarla uzun süre boyunca bilgisayarı bu şekilde kullanmak zarar verir mi ?
(3) 

Mac Mini

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1465688 
Yazılım ve basit işlerim için çift monitörlü kullanacağım bir masaüstü bilgisayar almaya karar verdim ama istediğim sistemi kurmam 20k üzerine çıkıyor.

Mac minilere çift monitör bağlanabiliyor mu ? Diğer imac bilgisayarlara göre donanım dezavantajları var mı yoksa sadece monitör dahil edilmediği için mi daha uygun fiyatı ?

Almayı düşündüğüm M1 işlemcili olanı ama bunda ekran kartından bahsedilmiyor, intel işlemcililerde var görünüyor. M1'lerin ekran kartı durumu nedir ? Normalde oyun için almıyorum (maclerdeki oyun durumunun da farkındayım) ama warcraft oynayabilirim belki diye düşünüyorum, o da çok iyi bir ekran kartı istemiyor (daha önce macbook pro ile oynamışlığım var).

Mac mini alıp, monitör, klave ve mouse bağladıktan sonra imac gibi kullanabiliyor muyum yoksa imac ile arasında büyük farklar var mı ?
(4) 

Haberleri Takip Ettiğiniz Uygulama

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1461053 
Telefonunuzdan haberleri takip etmek için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz ?

Şu sıralar Nabız diye bir uygulama var, onu kullanıyorum ama biraz eki bir uygulama gibi, artık piyasada olmayan isimler var.

Daha önce kullandıklarım da "İstanbul'da köprü trafiğinde kilit oluştu", "feribot seferleri hava sebebiyle iptal edildi" gibi bildirimler gönderiyordu, İstanbul'da yaşamıyorum, haliyle beni ilgilendirmiyor.

Ülkeyi İstanbul'dan ibaret görmeyen ve çok detay olmayan güncel olayları bildirim olarak gönderen uygulama hangisi var ?

Zippo Benzin Uçması

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1456666 
Elimde bir zippo var, benzin doldurunca yanıyor ama 2 gün hiç yakmazsam 3. gün tekrar benzin doldurmam gerekiyor. Ama her gün yakarsam sorun olmuyor. Sanırım benzini uçuyor içinden ama hiç anlamıyorum zippodan, başka bir sorunu da olabilir. Bunu çözmenin bir yöntemi var mı yoksa her gün yakmak mı gerekiyor ?
(1) 

iPhone İnternet Erişimi Kopması

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1455299 
iPhone X kullanıyorum, operatörüm Turkcell. Telefonun internet paylaşımını açınca windows tabanlı bilgisayara bağlanıyor ama 5 - 10 dk sonra kendiliğinden kopuyor bu internet. Kopunca wifi listesinde görünmüyor telefon adı, telefondan tekrar paylaşım ekranını açmam gerekiyor yeniden bağlanmak için, o zaman da yine 5 - 10 dk sonra kopuyor. Yani sürekli bir elim telefonda oluyor bu sebeple.

Kullandığım MacBook da var, o a bağlanınca sorun yaşamıyorum. Bilgisayarın kablosuzunda sorun olmadığına eminim çünkü hem farklı kablosuza bağlandım kopmuyor, hem de telefonu iki farklı laptopa bağladım, ikisinde de oluyor.

Turkcell bir zamanlar paylaşım için ücret istiyordu, ondan kaynaklı olabilir mi ? Ayrıca arabadaki android tablete bağlayınca da yine bir süre sonra kopuyor, sorun apple tabanlı olmayan bir işletim sistemine bağlanınca çıkıyor.
(6) 

Gümrükten PS Getirmek

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1453506 
PS5 fiyatı ülkemizde iki katı olduğu için yurt dışından almayı düşünüyorum. Aradaki farkla Doğu Karadeniz turuna gidip, oradan da Gürcistan'a geçerek almayı planlıyorum ama bazı sorularım var.

Sorulardan önce söyleyim, 1 seneden fazla Artvin'de çalıştım, Gürcistan'a birkaç kez gidip geldim. O yüzden gidip gelme prosedürünü biliyorum, sorum sadece neler ve nasıl getirebileceğimle ilgili.

1 - Gürcistan'a yürüyerek gidip gelmeyi düşünüyorum. Elde getirebileceğim elektronik neler var ? PS kutulu olarak ülkeye alıyorlar mı yoksa çantaya koymak gerekir mi ? IMEI numarası olmayan cihazın pasaport kaydı olmadığı için takip edilmesi kolay değil.

2 - Elde getirmek sorun çıkarırsa arabayla geçmek kolaylık sağlayabilir mi ?

3 - Kişi başı getirme limiti var mı ?

4 - Ya şubat ayının başında ya da nisan ortasında gitmeyi düşünüyorum. Bu tarihlerde virüse çözüm bulunamadığını düşünürsek, ülkeye giriş için nasıl bir sağlık prosedürü uyguluyorlar ? Bizim HES kodunu dikkate almazlar sanırım ? Geri girişte bizim polisler nasıl bir prosedürle ülkeye alıyor ?
(6) 

Jant Üzerinde Giden Lastik

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1452515 
Bugün sabah arabayı park ettiğim yerde sanırım arka lastiklerden birisine çivi girmiş ve lastiğin havasını tamamen indirmiş. Akşam arabaya binince fark ettim, yaklaşık 1 km mesafedeki lastikçiye götürüp orada tamir ettirdim lastiği ama bu mesafeye kadar lastik hiç havasız, jant üzerinde gitti. Tamir eden elemana sordum jant üzerinde geldiği için lastik kesilmiş olabilir mi diye ama yakın mesafeden geldiğim için sorun olmayacağını söyledi. Yine de emin olamadım, 1 km boyunca kesilmiş olabilir mi lastik ?

Lastikler kışlık ve tamir ettikten sonra yaklaşık 10 km boyunca eve kadar sorunsuz geldim ama hiç olmadık bir zamanda sorun çıkarabilir mi diye merak ediyorum. Yoksa lastiklerin kısa mesafede jant üzerinde gitme toleransı var mı ?

Lastiğin markası önemli mi bilmiyorum ama Petlas.
(4) 

Kredi Kartı Aidatı

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1445144 
Geçen gün kredi kartımdan yıllık aidat adında kesinti yapılmış. Görünce itiraz edip geri ödenmesini istedim, geri ödemeyi yapmışlar ama mailde başka detaylar da var.

Bu seneye özel olarak geri ödemenin yapılmasını uygun gördük, eğer aidatsız kart istiyorsanız bankamızın başka kartları var onlara geçebilirsiniz şeklinde bir özeti var mailin.

Kart aidatı alınması kanunlarla yasaklanmamış mıydı ? Eğer bu kartı kullanmaya devam edersem ve seneye geri ödemeyi kabul etmezlerse hakem heyeti aracılığıyla bu aidatı alabilir miyim yoksa biz sana söylemiştik derler ve mahkeme de onları haklı bulabilir mi ?

Kart iş bankası maximum.
(2) 

İkinci El Ürün Satma Uygulaması

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1443716 
Kullanmadığınız ikinci el eşyaları satmak için Letgo hariç hangi uygulamayı veya siteyi kullanıyorsunuz ? Özellikle elektronik ürünler ve video oyunları için.

Alıcıların ölücülük yapmadığı ve takas teklifleriyle darlamadığı yerleri arıyorum. Zebramo kullanıyorum ama burada daha çok giyim satılıyor sanırım. Benzer ve sonuç veren uygulama önerilerinize açığım.
(1) 

Site Yayınlama Hk

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1443084 
Boş zamanımda bir blog sitesi yazdım, bunu kullanmak istiyorum ama daha önce hiç site yayınlamadım. Bu konuda birkaç sorum var.

Öncelikle site blog sayfası olacak, içinde sadece yazı bulunacak. Kullanıcılar yazılara yorum yapmak isterse kişisel olarak sadece isimleri ve mail adresleri tutulacak veritabanında. Ek olarak site PHP ile yazıldı.

1 - Domain ve hosting ayrı almak mı daha iyi yoksa birlikte mi ? Hangi firmalar tavsiyedir bu alanlarda ? Yıllık maliyeti ortalama ne kadar olursa uygun denilebilir ?

2 - Hostingler windows veya linux tabanlı. Ben mac bilgisayar kullanıyorum, hangisi daha uygun ? Bütün FTP programları mac ile uyumlu olmayabiliyor, herhangi bir FTP programı kullanabilir miyim sunucuya erişmek için ?

3 - Sitenin yönetimi admin panelinden yapılıyor. Bu admin paneline dışarıdan birisi erişirse siteyi geri almak için yapabileceğim bir şey var mı (hosting firmasıyla görüşme vs. gibi) yoksa siteyi unutmak mı gerekir ?

4 - Sitelere verilen sınırsız depolama alanı ne kadar sınırsız ? Muhtemelen çok sayıda resim kullanacağım için istediğim kadar resim koyabilir miyim yoksa resimleri başka siteye yüklemek daha mı mantıklı olur ?

5 - Sitede reklam alanı yok. Keyword aramalarında sitenin üst sıralarda görüntülenmesini istiyorum. Ayrıca içeriğinin kopyalanarak başka sitelerde yayınlanması durumunda kendi sitemin alt sıralara düşmemesini istiyorum. Bunun için dikkat etmem gereken husus nedir ?
(2) 

Diş Teli Lastiği Takma Aparatı

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1437587 
Diş teli tedavim için doktor bugün lastik taktı dişlerime ve bir paket de bana vererek 1 ay boyunca kullanmamı söyledi. Evde kendim takmayı denedim ama takamadım lastikleri, biraz araştırınca onun için özel bir aparat olduğunu gördüm ama adını bulamadım.

tr.aliexpress.com

Bahsettiğim aparat bu ama bu isimle arayınca sadece çin siteleri sonuç veriyor. Öncelikle bu aparatın adı nedir ? İkinci olarak nereden bulabilirim ? Bugün bir eczaneye gittim ama yoktu ellerinde.
(6) 

Ankara Fotoğrafçılık Kursu

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1436832 
DSLR bir fotoğraf makinam var, aldığımdan beri fazla kullanmadım ve makinaya tam hakim değilim. Çok fazla detayı var, birçoğunu bilmiyorum ve kullanmıyorum. Ankara içinde DSLR makinalar için fotoğrafçılık eğitimi veren bir yer var mı bildiğiniz ? MEB sertifikası da veriliyormuş bunun için sanırım, eğer bunu da veren bir yer olursa daha iyi olur.

Amacım stüdyo fotoğrafçılığı, belgesel fotoğrafçılığı gibi çok teknik bilgileri almak değil. Makinayı öğrenmek ve genel çekim teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak.
(1) 

Edirne Hk.

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1434453 
1- Kız arkadaşımla bir gece kalmayı düşünüyoruz ama aramızda evlilik, nişan yok. Evlilik cüzdanı istemeyen, makul fiyatlı ve temiz bir otel var mı bildiğiniz ?

2 - Artvin’deyken gümrükten alkol getirip el altından satanlar vardı. 100’lük votka, viski vs 50 - 60 liradan satıyorlardı. Edirne’de var mı böyle satış yapanlar ?

3 - Edirne’de gezecek görecek nereler var ? Ciğer dışında bölgeye özel yiyecek ve içecekler nelerdir ?
(1) 

Chacha Bozulma Tarihi

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1429687 
Gürcistan'dan özel üretim chacha almıştım, küçük bir şişe 50 ml civarında. Yaklaşık 1.5 sene önce açıp birazını içmiştim, o tarihten sonra şişesinde duruyor, bozulmuş olma ihtimali var mı yoksa içilir mi ?

Chacha üzüm votkası olarak da geçiyor, bazıları da şarap votkası oluyor. Bendeki sanırım şarap votkası. Bu da bozulma ihtimaliyle ilgili fikir verebilir.
(1) 

Mac OS Dosya Sistemi Yetkilendirme

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1424605 
Mac OS de dosya sistemi yetkilendirmeleri için dosyanın özellikler kısmından değişiklik yapılıyor ama sayısal değer olarak olmuyor bu. Yani bütün yetkileri vermek istiyorsam 0777 yazabileceğim bir yer yok, onun yerine elle seçmem gerekiyor. Rakamsal değer vermek için Terminalden girmek gerekiyormuş.

Bu yetkileri dosyanın altında rakamsal olarak görmemin bir yöntemi var mı ? Windows sistemlerde CuteFTP programı kullanılıyor ama Mac için o programa uzun süre önce destek kesilmiş, şimdilik Forklift diye bir program kullanıyorum, illa programla yapılıyorsa önerdiğiniz bir program var mıdır ?
(2) 

Raspberry Pi - Pi Hole

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1422602 
Raspberry Pi alıp içine Pi Hole kurmayı düşünüyorum internet reklamları için. Daha önce alıp, deneyen var mı ? Özellikle telefon, tablet, konsol gibi adblock kurulmayan yerlerdeki reklamları engellemesi için almayı düşünüyorum, buralarda kesin sonuç veriyor mu ? Mobil uygulamalarda çıkan video reklamları vs. engelleyebiliyor mu ?

İkinci olarak gördüğüm kadarıyla yüksek seviye bir Raspberry Pi gerekmiyor Pi Hole için ama ilerleyen dönemlerde reklam domainleri arttıkça bunun kapasitesi yetmiyor, daha iyisini almak gerekir gibi bir durum var mı yoksa ömürlük mü bunlar ?
(4) 

Alkol Bozulur Mu ?

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1415356 
Elimde gümrükten aldığım yaklaşık 7 - 8 litrelik alkol bulunuyor. Bunların şişeleri açılmadı, özel günlerde açmayı düşünüyordum ama yaklaşık 2 senedir dolapta bekliyor. Alkolün bozulma veya tadını kaybetme durumu var mı yoksa açmadan şişesinde uzun süre saklanabilir mi ?

Bir tane de likörlü çikolata var, tarihine çok az kalmış. Sanırım bu bekletilmez ?
(1) 

Pasaport Kayıtlı Telefon Hk.

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1393826 
Yeni bir telefon almaya karar verdim ama fiyatlar malum. Biraz internetten araştırınca pasaporta kayıtlı cihazların 3/1 oranında daha ucuz olduğunu görüyorum. Bununla ilgili iki sorum var.

1 - Pasaport kayıtlı cihaz aldım ve karşı taraf 1 sene sonra bu cihazı kendi pasaportundan sildirdi diyelim. Bu durumda belirli bir süre sonra telefonu kullanıma kapatıyorlarmış. Eğer böyle bir şey yaşanırsa benim ücretini bir yerlere yatırarak telefonu tekrar kullanıma açma imkanım var mı yoksa illa başka birisinin pasaportuna mı işletmem gerekir ?

2 - Cihaz pasaporta kayıt olursa hat da o kişinin üzerine olmalı yoksa kullanılamaz diye okumuştum. Bunun gerçekliği nedir ? Eğer böyle bir durum varsa pasaport kayıtlı cihazların piyasası nasıl işliyor ? Çok fazla alıcısı olmaz gibi geliyor bana.
(4) 

Ankara'da ikinci el ps4 oyunu alan yerler

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1390405 
Elimde ps4 oyunları fazlaca birikmeye başladı, artık kullanmadıklarımı satmayı düşünüyorum. Elimden çıkaracağım 11 tane oyun var eski - yeni karışık. Tek tek satmayla uğraşmak istemiyorum, ikinci el alan spot mağaza veya herhangi bir yer var mı ?

Ankara için sordum ama eğer İstanbul'da varsa böyle bir yer orası da işimi görür. Güvenilir bir şekilde kargoyla yapanlar varsa onlara da bakabilirim.
(7) 

Araç Plaka Değişikliği

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1298170 
Araç alırken noterde plaka değişikliği istemediğimi söyledim ancak değiştirmek istiyorum. Noter böyle bir durumda tekrar satış işlemi yapılması gerektiğini, aksi durumda değişiklik yapılamayacağını söyledi. Bu işin aslı nedir ? Emniyetten vs. değişiklik talebinde bulunamaz mıyım ?
(2) 

Antalya Macbook Şarj Aleti

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1292863 
Tatil için Antalya’ya geldim ama bilgisayarımın şarj aletini evde unutmuşum. Antalya’da olan ve macbook şarj aleti olan varsa 2 saatlik buluşabilisek çok sevimirim. Kendisine isteği doğrultusunda kahve, bira, tatlı vs. ısmarlayabilirim.
(3) 

Ankara Sake Satan Yer

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1286354 
Ankara içerisinde sake alabileceğim bir yer var mı ? Eğer yoksa internet üzerinden nereden sipariş verebilirim, internet sipariş sırasında içeceğe zarar gelme ihtimali var mıdır ?
(1) 

İstanbul Beşiktaş Kalacak Yer

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1257933 
Beşiktaşta veya yakın civarlarında 2 günlük kalacak yer arıyorum. Fazla pahalı olmayan, sadece uyumak için gidebileceğim, 2 kişilik, mümkünse otoparkı olan bir yer. Öğretmen evi, misafirhane gibi yerler de olabilir.
(3) 

Ankara Genel Anestezi Diş Ameliyatı

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1252410 
Ankara içinde genel anesteziyle ameliyat yapan özel diş hekimi var mı ? Randevu için fazla ileri tarihe ertelemeyen olursa süper olur. Yoksa aynı kriterlerde İstanbul içinde varsa da olur.

Not : Genel anestezi önemli.
(4) 

Yurt Dışı Hediye Tavsiyesi

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1244606 
Bir arkadaşa hediye göndereceğim, kendisi Amerikada yaşıyor, Türkiye ile hiç bağlantısı yok. Kendisi kahveyi çok sevdiğini, kendi içeceğini hazırlamayı sevdiğini ve değişik kültürleri tanımak istediğini söylüyor. Benim aklıma türk kahvesiyle ilgili bir şeyler göndermek geldi. Fincan takımı, türk kahvesi, lokum gibi bir set. Ama hem uzağa gideceği için kırılma tehlikesi var, hem de görünüş olarak klasik bir takım yerine modern birşeyler göndermek istiyorum. Sonuçta elin amerikalısı bizim gibi anlamaz eski usül sanattan falan.

Böyle bir set hediye için çok saçma mı olur ? Sonuçta belki 1 kere kullanacağı bir şey ki belki kahveyi pişirmeyi beceremezse hiç kullanmayacak. İkinci olarak böyle bir set almaya karar verirsem kaliteli ve modern görünümlüsünü nereden bulabilirim ? Veya başka bir hediye olarak ne gönderebilirim sizce ?

Kendisi erkek, yaşını bilmiyorum.
(2) 

2009 Yılı Dış Ticaret Gerilemesi

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1242825 
TÜİK kendi sitesinden dış ticaret verilerine bakıyorum. merak edenler için biruni.tuik.gov.tr

Buradan 2000 yılından sonraki verilere baktığımda hem ihracat hem ithalatta bütün para birimleriyle yapılan işlemlerde 2008 yılına kadar düzenli artış yaşanmış, 2009 yılında hepsi gerilemiş, 2010 yılında tekrar artışa geçmiş. 2009 yılında ne oldu da böyle oldu ? Olan şey sadece Türkiye'yi mi etkiledi yoksa küresel bir sorun muydu ? Ekonomiden hiç anlamayan birisine (bana) bu en basit şekilde nasıl açıklanabilir ?
(8) 

Yurt Dışı Ürün Satmak

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1225545 
Internete bilgisayarımı satmak için ilan koymuştum, bugün birisi almak için mesaj attı, görüştük ve anlaştık. Alacak kişi Nijerya'da yaşıyor ve bilgisayarı oraya kargolamamı istiyor. Ben para hesabıma yatmadan kargolayamam dedim, kabul etti. Parayı göndermek için isim, iban no, email adresi ve telefon numarası istedi. Parayı gönderirse kısa sürede kargolayabileceğimi söyledim.

Yalnız ürünü internete koyduğum fiyattan 1000 lira daha fazla vereceğini ve kargo ücretinide göndereceğini söyledi. Bu biraz beni şüphelendirdi. İkincisi adam Nijerya'da olduğu için para konusunda ekstra kıllandım ama sonuçta parayı hesabıma yatıracak, daha sonra kargo işi olacak.

Daha önce böyle bir şey yapmış ve sorun yaşamış kimse var mı ? Herhangi bir sorun olmadan halledebilir miyim yoksa sonra başım ağrıyabilir mi ? Bir zamanlar mail kutumuzu şenlendiren Nijeryalı prenslerden birisi olabilir mi kendisi ?
(9) 

Japonca Kitaplar

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1219502 
Japonca kitap, dergi gibi okumalık bir şeyler arıyorum ama birkaç yere baktım, bulamadım. Birkaç tane D&R mağazasını gezdim, başka kitap evlerine de baktım ama hiçbir yerde yok.

Sadece internette 10 - 15 sayfalık çocuk kitapları satan birisine rastladım, o kitaplarıda gidip görme ve seçme şansım yok. Ankara içerisinde bulabileceğim yer var mıdır ? Veya internetten seçerek sipariş verebileceğim bir yer ?
(6) 

japonca öğrenmek - hiragana

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1213847 
japonca öğreniyorum ve hiragana'nın sonuna geldim. hiraganayla yazılmış bir kelimenin okunuşunu heceleyerek çıkarabilecek seviyedeyim. aldığım online derste katakana'ya geçiyor ama ben biraz ara verip hiragana'yı iyice öğrendikten sonra katakana'ya başlamayı düşünüyorum.

bu aşamada hiraganayla yazılmış yazılar arıyorum. japonca anime, manga, kısa hikayeler vs. hepsi olur ama önemli hususu sadece hiragana kullanılması. anime, manga gibi japon kültürüne biraz uzak olduğum için hiç bilgim yok o konularda. sadece hiragana ile yazılmış bir şeyler bulabilir miyim yoksa hele soluklan yeğenim, katakana olmadan o işler olmaz mı dersiniz ?

senpai'lerimden yardım beklemekteyim.
(4) 

c++ bir sayıya en yakın sayıyı bulmak

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1192719 
c++ ile basit bir asansör programı yazıyorum. temel olarak, 10 katlı binada 2 asansör var ve kişi tek bir düğmeyle bu asansörleri çağırabiliyor. çağırılan kata en yakın asansör hangisiyse o gelecek, ikisi de aynı mesafedeyse sağdaki gelecek şeklinde bir problem. son aşamaya geldim ve tıkandım.

asansörlerin katları ve kişinin çağırdığı kat arasındaki kıyaslamayı nasıl yapabilirim ? örneğin asansörün birisi 1. katta, diğeri 4. kattayken kişi 3. kattan çağırırsa 4. kattaki asansörün gelmesi gerek. bir sayıya olan en yakın sayıyı bulmalıyım yani ama çıkamadım içinden. gerekirse kodu da paylaşabilirim ama biraz uzun sayılır.
(2) 

Javascript Kullanarak SQL'den Veri Almak

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates #1184897 
SQLite ile bir veritabanı oluşturdum ve bu veritabanını .sql dosyası olarak kaydettim. Javascript (veya HTML) kullanarak bu dosyanın içindeki bilgileri hazırladığım sayfada görüntülemek istiyorum. Bununla ilgili uzun sayılacak bir araştırma yaptım ama direk .sql dosyasının içinden veri çekmeyle ilgili pek bir şey bulamadım. sql dosyasından veri çekmem mümkün müdür ? Eğer değilse nasıl bir yol izleyebilirim ? Genelde internette bununla ilgili php karşıma çıktı ama php hakkında bilgim yok, bu sebeple mümkün olduğunca JS kullanmaya çalışıyorum.

Bu arada biraz çömez olduğum için anlatım bozukluğu yapmış veya derdimi eksik anlatmış olabilirim, mazur görün.
1

mobil görünümden çık