Cv

gunbatimi #1590619 
Merhaba arkadaşlar, cv'ye bir iki birşey eklemem lazım, word kullanmayı bilip, yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
(5) 

35 yas üstü kadınlara tanınan ek kontenjan hk.

gunbatimi #1579495 
merhaba sevgili duyuru sakinleri,

bu sene 10 yıldır erteleyip durdugum üniversite sınavına girmeye karar verdim. 35 yas üstü kadınlara tanınan öncelik daha önce 4 senelik üniversite bitirmeyenler içinmiş. ben 2008 yılında 2 senelik ön lisans mezunuyum ve 4 seneliğe tamamlamamıstım. bu sene kayıt yaptırdım sınavlara gidemedim ama agustosta tek ders sınavım var. sadece bir dersim kaldı. bu durumda bu öncelikten faydalanama mıyım? yani sizce haziranda üni. sınavına girip agustos'da tek dersimi verip 4 senelik üni mezunu olunca, kazansam bile elimden alınır mı yeni gireceğim psikoloji bölümü. bu konularda hiç bilgim yok. yardımcı olabilecek varsa konuyla ilgili cok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.
(4) 

amerika turist vizesiyle overstay olma hk

gunbatimi #1565038 
merhaba duyuru sakinleri, ben 5 martta dil kursu ve tatil icin bir iki aylıgına amerika'ya geldim. dubai'de 1 yıl oturum izni ve calısma izni almıstım 6 aylık dubai'de ingilizce kursuyla birlikte ama vize olayı uzayınca o surecte vize cıkana kadar amerika'ya geldim(amerika vizesini de bu yıl almıstım) . havaalanında bana neden geldiğimi ve ne kadar kalcagımı sorduklarında 1 veya 2 ay dmeiştim. sonra burda arkadaslar 6 ay hakkım oldugunu söylediler 10 yıllık turist vizemle. ben de biraz daha kalmak istedim(dubai olayınınerteleyip) ve öğrenci basvurusu yapacaktım ki bana 30 mayısa kadar damga basmıslar ve yeni öğrenip şok oldum.( overstay olmusum, kacak duruma dustum nerdeyse) burda bi avukatla görüştüm iki secenegin var af basvurusu yapabiliriz ama riskli red yersen 3 yıl amerika'ya giremezsin dediler. ya da ülkeden cıkıp tekrar girersin dediler ama bu da riskli ve turkiye'ye dönersem bir daha gelmem. burda 6 ay daha kalmak istiyorum sadece(af basvurusu da 5 6 ayda sonuclanırmıs anca) siz olsanız ne yapardınız?
(10) 

Yurt disi Tek kisilik yurt odasi mi cift kisilik mi

gunbatimi #1545828 
Merhaba. Simdi bir karar vermeye calisiyorum da fikirlerinizi merak ettim sevgili duyuru sakinleri. Bu yurt işinde kişinin yaşina, sigara icip icmedigine vs gibi kriterlere göre yerlestiriliyordur degil mi. Beni 17 yasindaki biriyle ayni odaya vermezler siye dusunuyorum? Öte yandan cift kisilik ve tek kisilik oda arasinda pek fark yok. Önceligim tek kisilikti ama ne bileyim paylaşim vs acisindan cift kisilikte kalmak daha mi mantikli. Siz ne duşünürdünüz?

Boston

gunbatimi #1545776 
Merhaba arkadaslar bir ay sonra filan dil egitimi icin (yetiskin grubu) biston'a gidecegim. Okula yarina kadar karar verebilirsem tabi. Kaplan, oxford house collage( burasi digerlerine göre daha uygunmus) ya da kings education olarak secenekleri azalttim.

Ancak yurt konaklamalari 1500 usd civari ve tek kisilik degil 2 ya da 3 kisilik. Aile yani istemedim aslinda. Airbnb icin ilk etapta cesaret edemedim tek basima niyeyse. Var mi bir öneriniz. Danismanlar 1 aylik yurt konaklamasi alin orda tanistiginiz kisilerle eve cikarsiniz sonraki 2 ay dedi. Bilemedim okul ve konaklama ile ilgili fikri olan var mi. Ve dikkat etmem gereken bisey var mi. Bu arada boston'a dair de önerileriniz varsa şunu unutma, şuraya git ya da ne bileyim çalişma önerisi filan da olabilir. Amerika'da calisma izni yokmus ancak, illegal olarak calisan da cokmus sanirim? Var mi deneyimi olan..

Tesekkur ederim.

Boston

gunbatimi #1545774 
Merhaba sevgili duyuru sakinleri. Boston'da yaşayan ya da orda yaşamış birileri var midir acaba.
(3) 

boston-new york ya da los angels

gunbatimi #1545310 
merhaba .dilimi gelistirmek icin amerika ya gidecegim. ulke ve okul olarak onerileriniz var mi. benim su an icin dusuncem boston-kings education ya da kaplan dil okullari. boston, hem ogrenci sehri olmasi dolayisiyla daha ucuzdur hem de daha duzenli gibi geliyor. new york ve los angels da kafami kurcalamiyor degil . fikriniz var mi sevgili duyuru sakinleri.
(6) 

dubai mi amerika mi

gunbatimi #1544977 
dil egitimi icin once ingiltere ya da malta dusundum(yetiskin grubu) ancak vize islemleri cok uzun ve red gelmesi cok olasi dediler. amerika vizem var ancak calisma izni yokmus. aslinda calismak da istiyorum hem dilime katkisi, hem kendimi gelistirmem ve deneyim acisindan hem de harcligimi da cikarmak fena olmaz tabi. birkac aydir kuveytteyim, zor bir donemden gececegim ve turkiye ye donmeyi cok istemiyorum.bir hayat kurma acisindan dubai biraz daha mantikli gelmeye basladi. turk firmalar, arap milletinin turklere oncelik vermeleri ve sevmeleri vs acisindan. bilmiyorum kafam karisik...orada yasayan ya da tavsiyesi olan yazarlar yesillendirirse cok sevinirim sozluk. pazartesi gunune kadar karar vermem gerek zira.
(5) 

İlgili olduğunuz konular- olaylar

gunbatimi #1508770 
Spesifik olarak merak ettiğiniz ilginizi çeken konu ya da olaylar var mı.

Mesela tarih ya da daha spesifik; İtalya tarihi-Ortacağ İtalyas'sı ordan da daha spesifik bir konu olabilir. Bir de bu tarz kitapları okurken ya da nette araştırırken notlar alır mısınız. Belli bir okuma- araştırma sistematiği olan var mı.
(1) 

film adı

gunbatimi #1474768 
merhaba sevgili duyuru sakinleri. bu filmin adını hatirlayan bilen var mi:


basroldeki adam hapiste bir mahkumla tanisiyo, kaciyorlar. sanirsam sonra banka soyuyolardi sonra basroldeki adam sevgilisiyle polis kiyafeti bulup evlere gidip hirsizlik yapiyorlar.sucsuz insanlar normalde. bir gazeteci bunlarin hakkinda kötü şeyler yaziyor. adamlar bu gazeteciyi buluyo. röportaj diye alip magaraya göturuyolar; gazeteciyi ölduruyo basrol ve mahkemeye cikiyo.tutuklayamiyolar.(halk cok seviyor bunlari bu arada sistem karşıtı olduklarindan) polisler gizli operasyon yapiyo. ( eski model kahverengi bmw si var adamla sevgilisinin) kadinla adam kacicaklar. kadin önden cikiyo köpegini gezdirecekmis gibi önce. kirmizi isikta duruyolar. o sırada kamyonetin kasasinda muşamba acip basroldeki adami ölduruyorlar. avrupa filmiydi sanirim amerika degil.
(2) 

yoga -ankara

gunbatimi #1473629 
Boyun fıtıgım var, kaslarım sürekli gergin ve kaskatı. anksiyetik durumuma da iyi gelir dusuncesiyle yıllardır yoga yapmak istiyorum fakat hep erteledim.

ilaç, iğne nöral terapi vs bunlar geçici çözümler gibi geliyor. pilates reformer a basladım hem kaslarıma, durusuma faydası olur, hem de zayıf olmama ragmen karın bölgemde epey yaglanma sözkonusu belki buna da iyi gelir kas kütlemi artırır diye dusundum ama belki yanlış dusunuyorum; tek başına yeterli olmayabilir. bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir yoga eğitmeni var mı acaba veya yoga studyosu. spesifik olarak bir hoca önerebilirseniz daha iyi olur. veya benim durumuma benzerliğiniz varsa ve buna cözüm olarak yaptıgınız meditasyon gibi birşeyler önerebilirseniz cok sevinirim :(
(4) 

ankara'da...

gunbatimi #1321442 
meyhane tarzı olmayan, performance hall tarzı da olmayan, oturulan yerden eşlik etmelik, canlı müzik yapan (türkçe agırlıklı) alkollü mekan tavsiyeleriniz var mı ?

teşekkürler.
(2) 

ilgi alanı/araştırma konularınız ve sebebi

gunbatimi #1319901 
Böyle spesifik veya genel olarak ilgi duydugunuz, hakkında detaylı arastırma yaptıgınız konular var mı, varsa neler? mesela; italya ortacag tarihi ya da hitler dönemi-tarihi gibi.

bir de bu arastırmalardaki motivasyonunuz ne oluyor, neden o konuya ilgi duyuyorsunuz mesela, merak dısında bir nedeni var mı.-ikinci soru saçma olmus olabilir pas gecebilirsiniz:/ -

teşekkür ederim.
(2) 

alkolden alınan ehliyetin geri alınması

gunbatimi #1283041 
Merhaba, bu konuda bilgisi olan var mı? ben ceza borcumu filan ödemiştim ama nette ''borcu yoktur'' yazısı gerekli yazmıslar, onlar sistemden goremıyorlar mı acaba, borcu yoktur yazısını nerden alıyoruz..bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler
(1) 

yurtdisi uzaktan egitim

gunbatimi #1276991 
merhaba. york univercity uzaktan egitim, lisans tamamlama programlari hakkinda bilginiz var mi. ya da kayit olmus olan daha once. ben "davranis bilimleri" bolumu icin kayit olmayi dusundum. yurtdisi uzaktan egitimle ilgili deneyimi olan yazarsa cok sevinirim .tesekkurler.
1

mobil görünümden çık