(2) 

Şirket için banka önerisi

Nature Works #1592054 
Merhaba,

Yaklaşık 1 yıllık bir limited şirketimiz var, kuruluştan beri enpara şirketim kullanıyorduk. Facebook reklam giderimiz aylık 100bin civarına ulaştı, ilk etapta kendi kartımızı bağlayıp ödemeyi oradan yapıp daha sonra hallediyorduk. Ama bu şekilde muhasebeleştirmede sıkıntı yaşıyoruz ve karta ihtiyaç duyuyoruz. Enparaya başvurdum ve negatif bir verisi olmayan, tek dezavantajı görece yeni olması olan şirkete kart vermediler. Üstelik satışlardan gelen tutar doğrudan bu hesaba yatıyor ve hesapta sürekli varlık bulunuyor. Dolayısıyla artık enpara kullanmayı düşünmüyorum. Sorunsuz bir şekilde kredi kartı alabileceğim, çalışması kolay banka öneriniz var mıdır?

Teşekkürler.
(4) 

Fotoğraf Makinası Tavsiyesi

Nature Works #1589962 
Merhaba,

Ürün ve modelli çekim yapmak için bi makina almayı düşünüyoruz. Çoğunlukla fotoğraf, zaman zaman da video çekeceğiz. Kullanmayı bilmiyoruz ancak çekimlerde ne istediğimizi çok iyi biliyoruz. Spesifik bir tarzımız var ve çalıştığımız farklı fotoğrafçı arkadaşlarla istediğimiz sonucu alamadık. O yüzden kendimiz yapmaya karar verdik. Daha önce telefonla da yaptığımız şeydi sadece daha kaliteli çıktılar olsun istiyoruz. Kamera bilgimiz olmadığını hesaba katarak kompakt bir cihaz düşünüyoruz. Sizin bu bağlamda marka-model öneriniz var mıdır?

Teşekkürler
(7) 

Acil Amerika Vizesi Hk.

Nature Works #1587392 
Merhaba,

Acil vize başvurusu yapacağım ancak öncesinde aklıma takılan bazı sorular oldu, bilen olursa danışmak istedim. Normal şartlarda randevuyu 2026 nisan-mayıs civarına veriyor. Etkinliğe davet edildiğim için tüm başvurumu kalacağım yer/süre/ziyaret amacı vs. onun üzerine kurgulayarak yaptım. Acil randevu onaylanmazsa farklı bir tarihte yapacağım görüşmenin anlamı kalmıyor. Acil randevu onaylanmadığında 2026 yılına verdiği bu randevu hala geçerli olur mu ve gitmem gerekir mi?

Daha da önemlisi aciliyetin ikna ediciliği konusunda şüphelerim var. Forbes'ın dünya geneli iki binden az üyesi olan bir topluluğunun üyesiyim, bu topluluk yakın zamanda oluşturulmaya başlandı, haliyle bilinen bir oluşum değil. Üye olduğum için de summit'e davet ettiler. Olay henüz gelişti ve bugün giriş belgesi alabildim. Etkinlik normal şartlarda halka açık ve biletini alanlar gidebiliyor. O kısım pek elzem ve ikna edici değil, tek önem arz eden şey davet edilmiş olmam. Bu yeterli bir acil başvuru gerekçesi olur mu?

Teşekkürler
(3) 

Maç için etkinlik alanı - İstanbul

Nature Works #1585956 
Merhaba,

Akşam maçı etkinlik alanında/mekanda izleme niyetim var. Tercihen Avrupa yakası veya merkezi Anadolu yakası önerebileceğiniz yer var mıdır?

Teşekkürler
(3) 

Asya'ya uygun bilete denk gelen/yöntem bilen

Nature Works #1581843 
Merhaba,

Ağustos(esnek) gibi Güneydoğu Asya'ya gitmeyi düşünüyorum. Muhtemelen Tayland olur ama çok da önemli değil. Her hangi bir yere giderim keyif almazsam başka yere geçerim. Uygun bilet veya güncel kampanyaya denk gelen var mıdır? Skyscanner'dan baktım gidiş dönüş 30bin civarı, dolara vurunca çok pahalı gelmedi ama sektörden epeydir uzağım fiyatlara hakim değilim. Fırsatları takip ettiğiniz sayfa, grup önerisi varsa onu da alabilirim.

Teşekkürler
(2) 

Çalıntı Kartla Alışveriş Yapmak

Nature Works #1579693 
Merhaba,

E-ticaretle uğraşıyorum, bir harcamaya ilişkin itiraz yapılmış ve banka bazı belgeler talep etti. Karşı taraf sipariş tutarının 50de 1i kadar bir tutarın ekranda gözüktüğünü ve o işleme onay verdiğini beyan etmiş. Durumu inceleyince karşı tarafın muhtemelen bir dolandırıcılık kurbanı olduğunu anladım. O esnada fake bir sitede başka bir işlem yaparken kart bilgilerini çaldırıp, çalan kişi de eş zamanlı olarak siteden alışveriş yapmış. Üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmiş, ürünler alan kişiye gitmiş. Talep edilen belgeleri gönderdim ancak duruma ilişkin bazı sorular takıldı kafama. Bu gibi durumlarda hukuk ne diyor? Ben satıcı olduğum için kendi açımdan bakıyorum ve kişinin kendi kart bilgilerine sahip çıkması gerekirdi diye düşünüyorum. Benim gelen siparişlerdeki kartlar çalıntı mıdır alan gerçek kişi midir doğrulama şansım yok. Siparişte sadece kartın son 4 hanesi gözüküyor. Daha önce de başıma benzer bir olay gelmişti ve kişi ulaşıp kartımdan para çekmişsiniz dediğinde habersiz işlem olduğunu anlayıp siparişi iptal etmiş ve göndermemiştim. Ama şu durumda ürünler de gitmiş olduğu için iki taraftan birisinin mağdur olacağı çok açık. Kim mağdur olur?

Teşekkürler
(2) 

Bozulan airpodsu nereye götüreyim

Nature Works #1575618 
Merhaba,

8-9 ay önce mediamarkttan airpods pro almıştım. Konuştuğum kişilerden sesin çok kötü geldiğine dair dönüşler alıyorum, sanırım bozuldu. Mediamarktta kasko sigorta bir şeyler yaptırmıştım. O yüzden nereye götüreceğim konusunda emin olamadım. Fikri olan varsa duymak isterim.

Teşekkürler
(1) 

insan davranışı üzerine bir soru

Nature Works #1565168 
Merhaba,

Bu bağlamda mutlaka araştırmalar yapılmıştır ama nasıl arayacağımı bilemediğim için önce bir sormak istedim. Belki daha önce denk gelen ya da kafa yoran olmuştur.

30 gün süreyle devam eden bir etkinlik olduğunu düşünelim, bunu bekleyen insanlar da var. Bu etkinlik başladığında katılım oranları sizce nasıl dağılım gösterir? Çok temel olarak ele aldığımda başında ve sonunda yoğun katılım olur, ara dönemdeyse daha az olur gibi bir düşüncem var. Ama araştırmalar varsa da incelemek isterim.

Söz konusu şeyin içinde para ve karmaşık matematiksel denklemler olduğu için belki tam olarak düşüncemdeki gibi olmayabilir. Süreç de 30 günden çok çok daha uzun, 1 yıl kadar. O yüzden çeşitli metrikler ve araştırmalar karar sürecimde yardımcı olabilir.

Ben de söz konusu işin bir parçasıyım ve bana göre önemli bir miktar da finansal varlık kanalize ettim. O yüzden olaya dahil olacağım zamanı planlayıp ona göre matematiksel kısmında şimdiden aksiyon almam gerekiyor. İstediğim senaryo katılımın en az olacağı zaman aralığını tahmin etmek.

Fikirleriniz veya denk geldiğiniz araştırma/istatistiksel bilgiler varsa öğrenmek isterim.

Teşekkürler
(4) 

Keenetic modem başka modemle mesh olur mu?

Nature Works #1552502 
Merhaba,

Daha önce millenicom kullanıyordum ana modemim keeneticti ve başka bir keenetic modemle de mesh yapmıştım internet hızı dışında hayatım çok kolaydı. Geçişleri sorunsuz hızlı ve otomatik yapıyordu bundan yana hiç sorun yaşamadım. Ama internet hızım düşüktü oturduğum bölgeye de kablonet gelince fibere geçiş yaptım. Ama onların modem farklı olduğu için kendi modemimi kullanamadım. Elimdekileri video izleye izleye router olarak ayarladım ama oldukça sorunlu oldu internet son derece tutarsız.

Neyse çok uzattım, keenetic modemler farklı marka modemin ana modem olduğu senaryoda mesh olarak kuruluyor mu? İnternette arattım ama bilgi edinemedim.

Teşekkürler
1

mobil görünümden çık