(5) 

Kasko için acente mi? İnternet mi?

Pleiades #1585139 
Merhaba arkadaşlar,
Kasko yaptırmak için Anadolu sigortanın direkt kendi internet sitesinden fiyat aldım. Aynı zamanda acenteden de Anadolu sigorta için fiyat aldım. İnternet fiyatı 2000 tl daha uygun ve şartları acenteye göre daha iyi. Daha önce hiç internet üzerinden kasko satın almadım. İnternet üzerinden alınan kaskoların acenteye göre olumlu olumsuz tarafları nelerdir? Bir sorunla karşılaştığımda muhattap bulabilir miyim? Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Teşekkür ederim.
(4) 

Ps5 yurtdışı cihaz güç kablosu problemi?

Pleiades #1580872 
Merhaba Malezya’dan ps5 aldım. Öncelikle fiş kısmı bizim prizlerimize uygun değil. Görsellerde paylaştım. Ayrıca voltaj özelliklerine baktığımda 100 volt~3,55A yazıyor (50-60Hz).

Türkiye icin sebeke gerilimi 230 volt 50Hz.

Ben bu ps5’i kullanmak için herhangibir voltaj dönüştürücü kullanmalı mıyım? Yoksa sadece fiş dönüştürücü kullanabilir miyim? Ya da elimdeki ps4’ün eski kablosunu takıp kullanayım mı? Ne önerirsiniz? Teşekkürler.
(4) 

Pegasus valizimi kırdı? Teklif ettiği valizi kargolamıyor mu?

Pleiades #1566404 
Merhaba, Pegasus büyük boy valizimi kırdı. Tutanak tutturdum. Mailde İlk önce 427 tl ödemeyi kabul etti. Sonra benim kırılan valizimin boyutunda ve kalitesindeki valiz 800 tl civarında olduğu için kabul etmedim. Bana 800 tl ödeme yapın ya da aynı boy kalitede valiz gönderin diye mail attım. Aşağıdaki şekilde cevap vermişler.

Bu valizi gidip almam mı lazım. Eve kargo yapmıyorlar mı? Bu konudaki tecrübeleriniz nedir? 800 tl de ısrar mı etmeliyim?

(git: hizliresim.com). Göndereceği valizi ekledim.

Öncelikle Pegasus Havayolları uçuşunuzda yaşamış olduğunuz bagaj aksaklığından dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Kayıp ve hasarlı bagaj hususunda tarifeli taşıyıcıların yükümlülükleri IATA kuralları ile sabit olup, misafirin gerçekte bagajını kaybettiği veya hasarlı olduğunu belgelemesi ile esastır. Bu konvansiyon ve protokol havayolunun sorumluluğunu belirlediği gibi birçok hallerde de sınırlandırmaktadır.

Şirketimiz prosedürlerine göre hasarlı bagajınızın yerine ekte görseli bulunan büyük boy bagajı hangi istasyondan teslim alabileceğinizi tarafımıza iletmenizi rica ederiz. Yapacağınız bildirim sonrasında ilgili havalimanında adınıza bagaj stoku ayrılarak tarafınıza bilgi verilecektir.
(6) 

8 günlük Polonya’da kalış süresi ile daha uzun kalınabilir mi ?

Pleiades #1564926 
8 günlük Polonya gezisi için vize başvurusunda bulunmuştuk.3 haftalık vize çıkınca biz de bilet tarihini 4 gün uzattık fakat pasaportta sekiz gün yazıyormuş Polonya’da kalış süresi için pasaport polisi söylediğinde farkettik sorun yapmadılar. Polonyada daha uzun süre kalırsak ne olur ya da başka bir schengen ülkesine gitsek sonra Polonya’dan çıkış yapsak pasaport kontrolünde sorun yaşar mıyız ?

Iphone diğer sistem verilerini silme?

Pleiades #1564785 
Merhaba
Telefonum ıphone 8 plus 64 gb. Telefonda diğer sistem verileri 52 gb yer kaplıyor. Youtube ve internette bu konuyla ilgili ne önerildiyse denedim fakat diğer sistem verilerini azaltamadım. Telefonda artık whatsapp bile kullanamaz oldum. En son teli sıfırladım yine eksilmedi bu veriler.
Bu konu ile ilgili yapabileceğim başka bir şey var mı? Ne önerirsiniz?
(7) 

Polonya turistik vizesi ile Almanya-Çek Cumhuriyetine giriş?

Pleiades #1564632 
Arkadaşlar merhaba,
Polonya için 3 haftalık turistik amaçlı Schengen aldık. Almanya ve Çek Cumhuriyetini’de gezmeyi planlıyoruz. Polonya dışında diğer Schengen bölgelerine geçişte pasaport kontrolünde problem yaşar mıyız?
Teşekkürler.
(1) 

Vfs globalden polonya için vize

Pleiades #1558763 
Merhaba, son günlerde izmirden kısa dönem turistik shengen vize başvurusu alabilen var mı?
Ayrıca vizelerin olumsuz sonuçlandığı ile ilgili çok söylenti var. Doğruluğu ile ilgili yakın kaynak bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
(5) 

Balıkesir gezi rotası ve tavsiyeleri?

Pleiades #1557107 
Merhaba 19 mayıs haftası eşimle birlikte 3 gün denizliden gelip balıkesiri gezmek istiyoruz.
Ayvalık, Edremit, Manyas, Erdek ilçelerini gezmeyi planlıyoruz.
Konaklama için fiyat performans nereleri önerirsiniz? Merkezde konaklayıp bu ilçelere gidip gelelim mi? Yoksa ilçelerde mi konaklayalım?

Şeytan sofrası
Cunda adası
Küçükköy
Kazdağları
Şahinderesi kanyonu
Manyas kuş cenneti
Kirazlı manastırı
Avşa adası


Bu 3 gün için buraları gezmeyi planlıyoruz. 3 günde rahat gezebilir miyiz? Başka nerelere gidelim, görelim, yiyelim. Bu rota için ekstra tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim?
Teşekkür ederim.
(3) 

22 ayar altın bilezik işçilik ücreti olur mu?

Pleiades #1535653 
Arkadaşlar merhaba,

22 ayar düz bilezik almak istedim. 2 farklı ilden fiyat aldım.
A ili gram fiyatı olarak nakit 930 fiyat veriyor. İşçilik ücreti istemiyor. Şehrin en tanınmış en büyük kuyumcusu aynı zamanda. Şehirdeki diğer kuyumcularda benzer fiyatı veriyor. -935, 932 gibi-

B ili gram fiyatı olarak nakit 930 + %5 işçilik alıyor. Gram fiyatı 976’ya geliyor.

B ilindeki kuyumcuya bu fiyatı aldım diyince A ili sizi kazıklıyor. Size 14 ayar satıyor. O fiyata satamazlar diyor.


Ben bunu alırken dikkat edeceğim bir konu var mı?

Aile sosyal hizmetler bakanlığı sözleşmeli eş durumu? bakanlıkta çalışan ?

Pleiades #1526718 
merhaba,
ASHB'na eş durumu tayini için başvurduk. ne yaptıysak bakanlığa ulaşamadık. olumlu-olumsuz kaç gün içinde sonuçlanıyor? süreci nereden takip edebiliriz? bilgisi olan var mı ?
teşekkürler.
(3) 

Roboroc s5 max wifi bağlanma problemi? Ortak wifi ile oturum açma sorunu?

Pleiades #1518241 
Merhaba, roboroc s5 max cihazımı wifiye bağlayamıyorum. Sebebinin şu olduğunu düşünüyorum. Apartta kaldığım için ortak apart wifisi kullanıyorum. Herhangi bir cihazla girişte tc ile oturum açmak zorundayım. Muhtemelen cihaz ilk bağlantıyı sağlıyor. Ama oturum açma kısmını yapamadığım için cihaz wifiye bağlanamıyor. Bu problemi herhangi bir uygulama ile aşabilir miyim? Çözümü nedir?
(5) 

XMEye ile telefon takip ediliyor mu? Casus yazılım olarak kullanılabilir?

Pleiades #1515400 
Merhaba,
Bir arkadaşım, dün sabah binanın güvenlik kameralarını takip etmem için( otopark) telefonuma XMEye programını yükledi. O sıra 1 dk kadar başka odaya gittim dikkat edemedim. Kendi telefonundan da bir şeyler yaptı. Onda da telefonda XMeye yüklü. O arkadaşla ortak apart wifisini kullanıyoruz. Programı karıştırırken 1 kameranın çalışmadığını gördüm. Telefonda başka bir yazılım yüklü değil. Sadece Xmeye yüklü(güvenlik kamerası takip sistemi). Bu arkadaş benim mac adresim,ıp adresim, ile ortak wifi kullanmamızdan kaynaklı benim telefonumu takip edebilir mi? Telefonumun kamerasını izleyebilir mi?
Güvenliğim için ne önerirsiniz?
(9) 

Kirada oturduğum evden çıkarken ayrıca temizlik ücreti alınır mı?

Pleiades #1479820 
Merhaba,
Ev sahibi ile evdeki zararlar konusunda anlaştıktan sonra(istemeye istemeye) evi teslim ettim. Senedimi aldım. Sözleşmeyi yırttı geri vermedi. Ondan evi eksiksiz teslim ettiğime ve alacak verecek olmadığına dair imzalı kağıt aldım. Her şey bitip eve geldikten 1 saat sonra bana senden temizlik parası almayı unuttum mesajı attı. Ödemeyeceğim ama en azından ararsa tekrar elim kuvvetli olsun.

Çıkarken ayrıca temizlik parası alma gibi bir yasal hakkı var mı? Sözleşmede ne yazıyor hatırlamıyorum.

Not 1: evi temiz aldım. Ama zararlar konusunda benden fazla para aldı.
Not 2: Bununla ilgili aşağıdaki metni buldum.

“Türk Borçlar Kanununun 317. maddesi uyarınca “Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yüküm- lüdür. Bu konuda yerel âdete de bakılır.” Kiralananın kullanımının doğal bir sonucu olarak ortaya birtakım masraflar çıkmaktadır. Bu masraflar bazen kiraya veren bazense kiracıya ait olmaktadır. Genel olarak aksi kararlaştırıl- mamışsa mülkiyet hakkından doğan masraflar kiraya verene kullanım sebe- biyle oluşan masraflar ise kiracıya aittir. Dolayısıyla kiralananın kullanılması sonucu gerekli temizlik ve bakım giderlerinin kiracıya ait olması gerekir.”
(1) 

Nerden geldik temalı Youtube kanalı’nın ismi neydi?

Pleiades #1444109 
İnsanlığın nereden gelip nereye gittiği konularını işleyen yabancı bir YouTube kanalı vardı. Kanal sanırım Alman kanalıydı. İsmi neydi?
Teşekkür ederim.
(1) 

ıphone fotoğrafları hakkında

Pleiades #1410388 
merhaba.
ıphone fotoğraflarını windows bilgisayarda açınca 2-3 tanesi aynı isimde çıkıyor. bunların yüksek kalitelisini bilgisayarıma kopyalamam yeterli mi? neden böyle kaydediyor?
(2) 

excelde belli saatler arasını nasıl seçebilirim?

Pleiades #1406343 
90 günlük veri var. bu veriler saat olarak 24 saat şeklinde işlenmiş.ben bu 24 saatin sadece saat 8:00 10:00 arasını nasıl seçebilirim? kolay bir yolu var mı?

teşekkürler.
(10) 

Konu ve kitap seçimi? Her türlü öneriye açığım.

Pleiades #1394640 
Uzun zamandır yapmak istediğim bir şey vardı. Sınavlardan, okuldan ve hayattan ancak fırsat bulabildim. Önümde iş hayatım dahil okumak için sınırsız zaman var. Uzatmadan şunu yapmak istiyorum. 12 veya 15 tane konu seçip sürekli olarak 3 4 yıl bu konularda aynı kitapları okuyarak ve ekleyerek bu konularda kendimi doldurmak istiyorum.

Örneğin yılın 20 günü sadece o konuyu okuyacağım. 20 gün sonra diğer konuya geçeceğim. 1 yıl sonra aynı döngüde aynı kitapları tekrar okuyacağım. Gerek duyarsam o parta aynı konuda yeni kitap ekleyeceğim. Bu konulardan ayrı olarak başka bir şey okumak istersem serbest okuma başlığı altında 20 gün ayırıp okuyacağım.

Benim seçtiğim konular:

1. Tıp

2. Astronomi

3. Sanat Tarihi

4. Doğu Edebiyatı

5. Dinler Tarihi

6. Dünya Tarihi

7. Simge ve semboller

8. Psikoloji

9. Ekonomi

10. Bilim kurgu



Karar verdiğim konular bunlar. Bu konulardan ilk 3’ü hakkında bir şeyler okudum. Bu konularda kitap önerisinde bulunabilirsiniz. Özellikle ben şu konuda şu kitapları okuyorum şeklinde tavsiyede bulunursanız mutlu olurum.

Yöntemim bu olacak. Bu yöntemi geliştirmek adına da her türlü fikrinize ve bilginize açığım.

Teşekkürler.
(4) 

Mezar üzerine testi koymanın anlamı nedir?

Pleiades #1394268 
Genel olarak soruyorum.
Not: Soma maden kazasında ölenlerin mezarına konulma sebebini sormuyorum.

Teşekkürler.
(2) 

“Ey dörtle yedinin doğurduğu insan,” ne demek?

Pleiades #1394017 
“Ey dörtle yedinin doğurduğu insan,
Dörtle yedidir seni dertlere salan.
Boşuna mı şarap iç diyorum sana:
Bir gittin mi bşr daha gelmek yok, inan.

Hayyam.

Sb. Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Tıp Dil’e kaç gün çalıştınız? Kaç aldınız?

Pleiades #1335280 
İlk sınavdan 76 aldım 1 hafta çalışmayla. Seneye şubata süre doluyor. Sınavın zorluk derecesi değişti mi? Yoksa yine kolay mı? Siz kaç gün çalıştınız kaç aldınız?
(3) 

4 günlük İstanbul gezi tavsiyesi

Pleiades #1268414 
1. Gün : Sultan Ahmet, Ayasofya, Topkapı, Gülhane parkı

2. Gün: Kapalı çarşı, Mısır çarşısı, Eminönü, Yere Batan sarnıcı

3. Gün: Beyoğlu, Dolmabahçe, Nişantaşı, İstinye

4. Gün: Bebek, Ortaköy

Ayın 22 si saat 15 civarı 4 erkek arkadaş Sabiha Gökçen’e incez. Ayın 23-24-25-26 sı İstanbul’u gezeceğiz. 26 sı gece 11 gibi tekrar geri döneceğiz. Daha önce İstanbul’u hiç gezmedik.


Bu 4 güne ekleme çıkarma neler yapabiliriz? Nerede konaklayabiliriz? Ek tavsiyeleriniz var mı?
(2) 

Hangi btc yurt dışı borsasına geçeyim?

Pleiades #1246239 
Onay süresi kısa olsun. Coinmarketcap ilk 10 coin olsun? Ne önerirsiniz?
(3) 

Ptt Kargo ile saksıda çiçek gönderebiliyor muyuz?

Pleiades #1239682 
S.b?
1

mobil görünümden çık