Münih'te kalacak yer

castiel 35 #1590309 
Merhabalar efenim,

Erasmus vesilesi ile geldiğim Münih'te beklenmedik sebeplerle evsiz kalmış bulunmaktayım.

En acilinden burada yaşayan, evinin bi odasını kiralayan, evinin bi odasını kiralayan tanıdığı olan yazabilirse inanılmaz mutlu olurum. Titiz, uyumlu ve saygılı biriyimdir. Yalnızca 2 ay konaklayacağım. Aylık ödeyebileceğim ücret 400-450 euro.
(2) 

İtalya ancona'da 2 aylık ucuz yollu kalcak yer

castiel 35 #1586093 
Merhabalar, erasmus staj vesilesiyle İtalya'nın Ancona şehrinde bulunacağım. Üniversite barınma, yol, gıda vs. her şey için 750 euro hibe veriyor. 2 ay orada bulunacağım ve bu sürede bu miktar ile geçinmem lazım.

Bildiğiniz, önerebileceğiniz odasını kiralayan birileri varsa ya da ucuz kiralık dairelere bakabileceğimiz siteler kısacası her türlü öneriye açığız efenim.
(3) 

Laptop olarak hangisini almalıyım?

castiel 35 #1565804 
Selamlar, hafif ve sürekli yanımda taşıyabileceğim bir laptop almak istiyorum. Fazla performans gerektirmeyen işlerde (office, tarayıcı, makale indirme, nadiren spss, inkscape vb. programlar gibi, oyun olarak max. sims filan) kullanıcam.

Seçeneklerimi bu üçüne indirdim;
1-Asus Zenbook 14 Oled Evo Ux3402 13.Nesil Core i5 1340P-16Gb-512Gb Ssd-14inc-W11
2-MacBook Air MLXY3TU/A M2 8Gb-256Gb Ssd-Liquid Retina-13.6inc
3-Huawei Matebook D16 12.Nesil Core i5 12450H-16Gb-512Gb Ssd-16inc-W11

Daha önce hiç apple kullanmadım bu yüzden çekincelerim var air konusunda (lisansız yazılım yükleme ya da orijinal olmayan kablo kullanımı gibi (vatandaki adam artık w11 ile yeni pc'lerin de bu şekilde olmaya başlayacağını söyledi :( ) ayrıca daha fazla para verip daha az özellikli laptop almak biraz şov bence fakat şarj süresi çok iyi)

Zenbooklar için de ısınma sorunu gözümü korkutuyor (izmir çok sıcak, ayrıca bu modelde type C yokmuş en büyük eksisi bu bence)

Huawei için ise aynı marka telefonum var aşırı memnunum ama pc konusunda emin değilim, sanırım en zayıf halka bu.
(6) 

izmir güzelyalı/poligon taraflarındaki esrarengiz yol

castiel 35 #1510436 
izmir güzelyalı/poligon taraflarında taş duvarlı kıvrımlı dar bir cadde var sahile doğru giderken. yol o kadar dar ki karşıdan başka bir yaya gelince kaldırımdan inmek zorunda kalınıyor. taş duvar baya yüksek ve cadde yokuş. eğer yanlış hatırlamıyorsam poligon ya da göztepe metrodan inip biraz yürüdükten sonra oralarda bir yerde olması lazım. üniversite yıllarımda birkaç defa geçmişliğim var, nereden geldiyse aklıma geldi gecenin bir yarısı, google mapste ne yaptımsa bulamadım. var mıdır bilen eden?
(3) 

Ucuz ve hafif laptop önerileri

castiel 35 #1468500 
asus marka 12gb ram 1tb hdd'ye sahip 5 senelik emektar bir dizüstü bilgisayarım var fakat geçtiğimiz sene menteşe kısmı biraz sıkıntı yarattı. mesleğim gereği bilgisayarımı sürekli okula götürmem gerekiyor. fakat gerek tekrar sıkıntı yaratır düşüncesi gerek ağırlığı sebebiyle daha hafif bir laptop almak istiyorum. hafif ve ucuz (max 3-3.5 bin) olması aradığım kriterler içinde. sadece internetten araştırma yapmak, office programlarını kullanmak ve makale indirmek vs. gibi şeylerde kullanıcam. bu konuda önerilerinize açığım.
(5) 

2000-3500 tl arası f/p telefonu.

castiel 35 #1384411 
Arkadaşlar merhaba, kanalıma hoşgeldiniz.
Bu iğrenç espiriden sonra direkt olarak konuya giriyorum. 2000-3500 tl arası bütçe ile yüksek performansa sahip (tercihen 6gb ram vs.) bir akıllı telefon arıyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu (şaka şaka sadece 'fiyat performans açısından en makul akıllı telefon' başlığındaki güncel entryleri okudum) Xaomi Mi 8 Lite 128 gb ve Xaomi RedMi Note 7 128 gb modelleri en fazla önerilenler arasındaydı. Sadece Xaomi modelleri yazdım diye yanlış anlaşılmasın, performans açısından daha iyi olan diğer markalara da açığım.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
(2) 

Huawei vs Samsung

castiel 35 #1243995 
Merhabalar efenim. 2 gündür süren araştırmalarım sonucunda almayı planladığım telefon için seçeneklerimi ikiye indirmiş durumdayım. Biri Huawei Mate 10 Lite diğeri ise Samsung Galaxy a7 2017. Sadık bir samsung kullanıcısı olan bir yanım bildiğinden şaşma, bilindik marka diyor diğer yanım daha ucuza daha bazı yönlerden daha iyi özellikleri olan ama hiç kullanmadığım Huawei'yi al diyor. Çareyi sizlerden fikir almakta görüyorum. Her ikisinin de tüm özelliklerini ezberledim gibi bir şey ama hala kararsızım. Bilen eden varsa ve yazarsa çok sevinirim.
(1) 

İzmir'de boncuklu tabanca satan oyuncakçı

castiel 35 #1216934 
Merhaba. Sevgilimin doğum günü için ona boncuklu tabanca almak istiyorum, hayır küçük değil, evet eşek kadar adam :) 3 ay kadar öncesinde eğlencesine aldığı boncuklu tabancayı yanlışlıkla kırdım :( Uzun uğraşlarım sonucu malesef İzmir'de boncuklu tabanca satan yer yok (kemeraltı da dahil), sadece havalı tabanca var. Bilen eden varsa yardım etsin a dostlar.
(16) 

Sevgilinin ailesi ile tanışma

castiel 35 #1197321 
Bu cuma günü erkek arkadaşımın ailesiyle ilk defa tanışıcam. Akşam yemeğine evlerine davet ettiler. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Hediye olarak ne götüreceğim hakkında endişelerim var. Babası tatlıyı çok seviyomuş tatlı alayım diyorum ama anneye de oynamak lazım. Çiçek alırsanız saksı çiceği götürün diyenler olmuş. Hem çicek hem tatlı erkek arkadaşımı istemeye gidiyomuşum gibi bir hava yaratıcakmış gibi :) Tatlı olarak pasta mı yoksa çikolata mı alsam? Kafamda deli sorular. :(
1

mobil görünümden çık