(2) 

amerikan borsası hk.

al sana nick it #1583280 
Selamlar, amerikan borsasından (s&p 500) imkan dahilinde hisse almak istiyorum. İş bankasını kullanıyorum yatırım işleri için. bu s&p’nin karşılığı TMG-814 mü?

Ayrıca yine amerikan borsasında nasdaq dediğimiz teknoloji şirketleri midir ve bunun için iş bankası hangi fon almak gerekir?

teşekkürler şimdiden.

vize reddi itirazı nereye?

al sana nick it #1578122 
10. maddeden almanyadan red yedim. itiraz için hangi mail adresine itirazda bulunmalıyım ve usul olarak dikkat etmem gereken bir husus var mı? çok bir umudum yok da işte…
(4) 

Antalya Havalimanı’ndan Belek’e taksi durumu?

al sana nick it #1562742 
Eylül ayı başında Belek’te bir otelde tatil yapacağız. Antalya havalimanından Belek çok uzak değil. Taksi durumu nedir havalimanında? Kolay bulabilir miyiz taksi? Sabah 11 gibi uçak inecek. Bir de taksiciler bavulları vs görünce bagaj ücreti falan diye geçirmeye çalışıyor mu? ETS’den transfer ücreti gidiş dönüş 2.200-TL tutuyor.

duty free’den hangi puro

al sana nick it #1555122 
haftaya tatile gidicem duty free’den güzel bir puro alayım içeyim diyorum. ne önerirsiniz? çok sert olmayan beginner seviye güzel önerileriniz varsa alırım.
(8) 

Hangi saat markası?

al sana nick it #1533266 
1- Laurice Macroix
2- Tissot
3- Longines
Bu üç markadan birinin saatini alıcam. Kadranı yeşil çelik saat. Yani
seçeceğim model belli aslında ama marka olarak hangisi tercih edilmeli? Bunlardan hangisi daha kaliteli ve uzun ömürlü olur?
(1) 

Avrupa yakasında meyhane/eğlence mekanı?

al sana nick it #1504212 
Selamlar,

Bir arkadaşa sözüm var yemeğe götürücem. İlle de dansözlü bir yer istiyor. Aslında türkü dinlemeye gidecektik de denk getirmedik. Avrupa yakasında kaliteli güzel eğlenebileceğimiz bir mekan öneriniz varsa alayım. Para kısmı mühim değil. Klasik nevizade meyhaneleri değil ama aradığım. Nezih yerler. Dansöz olmasa da canlı müzik olsun ama :)

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Nakliye şirketi hk.

al sana nick it #1480422 
2 haftaya taşınacağım. İstanbul avr yakası. mesafe 13 km. son zamanlarda taşınıp memnun kaldığınız nakliye şirketi ve ücreti hakkında bilgi verebilir misiniz? Mutfak eşyalarını biz
kartonlayacağız.
(9) 

covid karantina süresi?

al sana nick it #1476405 
covid pozitifim 8 gündür. normalde 10 günlük karantina süresinin son günü salı günü. ama ben bugün test yaptırmaya gitsem ve negatif çıksam bu karantina süresi bugün sonlanır mı? yoksa 10 günü her türlü beklemek gerekiyor mu?
(7) 

12 yaşındaki yeğene hediye

al sana nick it #1463950 
ne alayım bu eşşeğe? kıyafet ayakkabı vs her şeyi var şükür. ps 4’ü var ona da oyun alsam yararına değil, ki en son gta 5 almıştım. ne alsam ne dersiniz?
(9) 

‘olup’ kelimesinden sonra virgül?

al sana nick it #1458193 
Örnek: sözleşme imzalanmış olup taraflara teslim edilmiştir.

Burada olup kelimesinden sonra virgül gelir mi gelmez mi? Hissiyata değil de bilgiye dayalı cevap verirseniz sevinirim.
(3) 

cinsi ne bu köpeğin

al sana nick it #1446631 
sb
(2) 

Ateşin hep düşük çıkması

al sana nick it #1443916 
Son iki haftadır düzenli ateş ölçümü oldu. hep 35küsür. hatta bi keresinde uyarı verdi cihaz çok düşük olduğu için. Bugün de yine 35.3’tü. Niye böyle? Normal mi düşük olması?
(2) 

iphone x ön cam değişimi

al sana nick it #1438929 
Merhaba,

değişim fiyatları nedir? apple store’u demiyorum normal yetkili olmayan yerden. piyasayı hiç bilmiyorum düdüklemesinler. konum istanbul.

bir de ön cam kırılmadı aslında yere düştü bir kısmı siyahlaştı ekranın. bir hafta sonra bugün temassızlık oluyor ekranda seri parlamalar oluyor. bir çözüm bilen eden var mıdır?

yönlendirebileceğiniz biri varsa makbule geçer.
(4) 

Araç içi kamerası

al sana nick it #1435149 
Merhaba,

Aracıma kaza vs durumlarda kayıt için kamera almayı düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz?

Bütçe max 500 TL diyebilirim.
(4) 

Taşınmak mantıklı mı?

al sana nick it #1428003 
Selamlar, şu an Bağcılarda oturuyorum. İş Ümraniyede. Servis var ve yol yaklaşık 50 dk sürüyor.

Taşınmak istediğim yer Kemerburgaz. Evi gördük beğendik. Ancak muhtemelen oraya servis olmayacak güzargahtan dolayı.

Anca servis beni mecidiyeköy otobüs duraklarına bırakacak oradan otobüse bineceğim. 29 durak. Şu an mesela pazar akşamı varış 39 dk gösteriyor. Muhtemelen 17:45 gibi binmiş olurum otobüse haftaiçi. Nerden baksan 1 saat 10 dk gibi sürer. Totalde eve varmam iki saat.

Ev tam aradığımız ev. Ayrıca bu dediğim otobüs olayı istanbul havalimanı metrosu açılana kadar. O metro açılınca kemerburgaz durağı var ve sorun kalmayacak. Haberlerde 2020 ekim kasım diyor açılış ama tabi sarkması muhtemel. O çileye değer mi? Siz napardınız? Sabretmeli mi?
(1) 

istanbul avr yakası sessiz sakin muhit

al sana nick it #1427113 
oturduğum yer hem üst katta oturandan hem de dışarıdan gelen seslerden dolayı çok gürültülü. artık panik atak geçirir seviyeye geliyorum eve gelince. semt bağcılar’da büyük bir site. taşınma niyetindeyiz. en önemli kriter benim için mümkün mertebe sesizlik. terkedilmiş yer gibi olsa tadından yenmez yani.
kriterler:
max 4.000-tl kiralık
istanbul avrupa yakasında
bakırköy’den öteye geçmeyecek şekilde bir yer.
(2) 

bileti açığa alma - pegasus

al sana nick it #1405073 
Pegasus’tan Mart ayı için prag viyana gidiş dönüş bilet aldım ama gidesim yok bazı sebeplerden. Bileti açığa alma gibi bir seçenek var. Ödediğim toplam bedel 1 yıl içinde alacağım yeni bilete aktarılacak diyor.

Bunda herhangi bir kesinti falan olur mu acaba? Ya da yeni alacağım bilet olduğundan daha yüksek fiyatlı görülebilir mi ?
(1) 

İşyeri kredisi ??

al sana nick it #1404054 
Selamlar,

Tapuda niteliği işyeri olarak görünen bir yeri satın almayı planlıyorum. 120.000-TL kredi kullanacağım. Araştırıyorum ama işyeri için kredi oranı göremedim. Konut kredisi olmaz sanırım buna. Oranı farklıdır. İhtiyaç kredisi de olmaz.

Nerden bakmak lazım? Hangi bankada oran en düşüktür var mı bir site falan?

Ben şahıs olarak alacağım burayı.
(2) 

zorlu psm otopark?

al sana nick it #1400505 
Selamlar,

Akşama zorlu psm’ye gidiyorum gösteriye. Oranın ayrı bi otoparkı var mı yoksa avm’yle aynı otopark mı kullanılıyor?
(4) 

been to / gone to

al sana nick it #1394779 
Present perfectte bu ikili arasındaki ayrım gone to için bir yere gitmiş ve dönmüş olmak, been to için ise gitmiş ancak henüz dönmemiş olmak mıdır?

Yani ben birisine sohbet sırasında daha önce 6 farklı ülke gezdim/gördüm demek için ‘i’ve been to six different countries’ diyemez miyim? gone to mu demeliyim?

Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
(2) 

Diş eti iltihabına çözüm

al sana nick it #1392375 
Alt diş etlerim fena halde kaşınıyor ve kanıyor. Zaten elimi süre süre iyice yara oldu. Ne yapmak lazım buna?
(5) 

Bugün napıyorsunuz?

al sana nick it #1388311 
sb
(1) 

Büyükada içi ulaşım

al sana nick it #1387959 
Yarın arkadaşlarla adaya gideceğiz. Adanın diğer ucuna gitmemiz lazım sabah kahvaltıya. Faytonlara binmeyeceğiz. Bunun dışında -bisiklet hariç- bir ulaşım imkanı var mıdır? Ayrıca güncel fiyatı hakkında bilgi sahibiyseniz paylaşır mısınız?
(2) 

Hangi şarap?

al sana nick it #1381735 
Gece tek başına evde içmelik, çok sert olmayan, ama içtikçe dişleri sızlatıp çakırkeyif yapacak ve görece kolay bulunabilir her türlü kırmızı şarap önerilerine açığım.

bütçe max 250.

sevgiler.
(11) 

Bahşiş mevzu

al sana nick it #1377818 
Bazen akaryakıt alınca pompacı arkadaşlar arabanın camlarını da temizliyorlar siz ödeme yapana kadar. Bu durumda bahşiş verilmeli mi hep ikilemdeyim. Bir keresinde verdim adam şaşırdı. Siz napıyorsunuz?
(4) 

iyi falcı

al sana nick it #1368199 
istanbul/avr yakasında bildiğiniz çok iyi fal/tarot falı vs. bakan kişi var mıdır?
(4) 

Alaçatı’da hangi plaj?

al sana nick it #1363552 
Yarın ve ctesi Alaçatı’dayım. Eşimle gideceğim. Barzoların doluşmadığı, denizi çok dalgalı olmayan, bangır bangır müziğin çalmadığı beach/plaj tavsiyeniz neresidir? Kişi başı 100 liraya kadar sorun teşkil etmez.
(8) 

Bluetooth kulaklık

al sana nick it #1362115 
az önce baktım da sahibindenden 300-400 lira falan yazıyor. Bu kadar pahalı mı bu ya? Hangi marka önerirsiniz?
(2) 

tüp bebek hk

al sana nick it #1360657 
Tüp bebek tedavisi sadece kısırlık hallerinde mi uygulanıyor yoksa mesela iktidarsızlık sebebiyle cinsel ilişkinin mümkün olmaması halinde de uygulanır mı? Ya da taraflar hiç cinsel ilişkiye girmek istemeden çocuk sahibi olmak istiyorsa? var mıdır bu yönde bir kısıtlama vs. ?
(16) 

Havadan 2.400-TL gelse?

al sana nick it #1351208 
miktar yüksek değil biliyorum. havadan gelen bir para. öyle bir iki günde de parayı harcayacaksınız. ne şekilde harcardınız?
(3) 

seri no öğrenme???

al sana nick it #1338920 
kimliğim kayıp. acil seri no öğrenmem lazım. e devletten bakıyorum yok. eden bulcam bu zıkkımı?
(5) 

yurtdışı seyahat sağlık sigortası hk.

al sana nick it #1333259 
20 gün sonra vize için randevum var. seyahat sağlık sigortasını internetten yapıcam ama bunlar poliçeyi benim adresime mi postalayacaklar? o kısma dair internette bilgi yazmıyor. var mıdır malumatı olan?
(2) 

içinde mi içerisinde mi?

al sana nick it #1329166 
sb (örnek: en geç üç gün içinde/içerisinde).
(1) 

Airbnb ve Vize Hk

al sana nick it #1323069 
Yılların okuyucusu olarak ilk sorumu klasik bir mevzuudan yönelteyim madem.

Mart ayında Roma’ya gidiyorum. Almanya’dan vizem var dolayısıyla İtalya’dan ayrıca almayacağım. Şimdi ülkeye girişte memur kalacağın yer neresi derse Airbnb’den ayarladığım yeri mi belirteyim yoksa yalandan bi booking rezervasyonu yapayım mı? Airbnb sorun edilir mi acaba?
1

mobil görünümden çık