(1) 

Gree marka klimayı nasıl bilirsiniz?

chezidek #1571535 
Arçelik alıp geçecektim ama birisi Gree marka klimayı önerdi. Bulunduğum yerde tanıdık servis imkanı, bakır boru kullanımı derken aklımı çeldi. Soğutma konusunda sorun yok da, genelde ısıtma için kullanılacağı için ikileme düştüm.

Model 12’lik Gree pular. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Anitkabir 29 ekimde gece acik mi?

chezidek #1569840 
7-8 saatlik bir yoldan gelecegiz de, internette aksam 5’e kadar acik oldugu yazilmis. Yetisebilmeyi cok istiyoruz, acaba ozel bir gun oldugu icin 5’ten sonra da acik olur mu? Yoksa kapida mi kaliriz?

Tesekkurler.
(2) 

gelen swift ücreti karışıklığı

chezidek #1566507 
selamlar.

iş bankasının sayfasında gelen swift ücreti için "250$ üzeri için %0.5" denmiş ama 1000 euro için 20 euro kesti. %2 yapıyor. bir yerde atladığım bir şey mi var acaba?

bir de azami üzret 4900 lira kesilir diyor. 160 kusur euro yapıyor, gelen miktar ne olursa olsun en fazla bu kesinti mi oluyor yani? baştaki oran uysaydı bundan da şüphe duymayacaktım da, şimdi emin olamadım.

teşekkürler.
(3) 

sıradaki tweetleri nasıl okuyacağım?

chezidek #1563327 
twitter.com

söyle bir flood başlangıcı var ama öööyle tek tweet halinde duruyor bu. devamını nasıl okuycaz? eskiden altta cevap şeklinde çıkardı.

elon iyicene bozdu buraları tsck tsck tsck.

garip bir ram hatası

chezidek #1543840 
laptop'ta iki slot var, birinde 8 gb ram vardı. bir 8 daha aldım, özelliklerine çok dikkat ederek aldım. eskisi kingston, yenisi crucial. laptop 8 yaşında :)

ikisini beraber taktım, windows'ta ve cpu-z'de hala tek slot üzerinde 8 gb ram gözüküyordu. temassızlık falan mı oldu acaba diye söküp ikisini tekrar taktığımda bilgisayar açılmadı.

iki ram de iki slotta tek tek takılı olunca gayet güzel çalışıyor. yeni ram hatalı değil yani. ama ikisi beraber takılı olduğu durumda güç tuşuna bastığımda hiçbir tepki vermeden öyle bekliyor. bios'a bile girmiyor. fan çalışıyor.

ilk seferinde ikisini beraber taktığımda acaba yamuk falan taktığım için mi çalışıyomuş izlenimi verdi?

neyse, niye çalışmıyor acaba ikisi beraber?
(1) 

thunderbird sorusu - eski hesapların şifre sorması [capslı]

chezidek #1520884 
kullandığım mailleri yıllar içerisinde imap ile biriktirdim.

bunların 5 tanesi eskiden çalıştığım üniversitelere ait, yani artık kullanılmıyor. haliyle her açılışta şifre soruyor.

thunderbird'de bu mailleri bir şekilde lokale atıp şifre sordurmayacak hale getirmenin bir yolu var mı?

teşekkürler.
(2) 

akademik arastirmaci cv'mi kisaltmaca

chezidek #1515472 
simdiye kadar hep akademide calistigim icin kullandigim cv yaklasik 5 sayfa falan oldu. makaleler, proceedingler, sozlu sunumlar, poster sunumlari falan hepsi cv'de yaziyor.

artik endustride arge'de calismak istedigim icin bunu kisaltayim diyorum. okudugum okullar, is tecrubesi, beceriler, referanslar falan derken 1.5 sayfadan daha kisa olmasi da pek mumkun gozukmuyor.

geri kalan ivir ziviri github.io uzantili websiteme koyup cv'de buna link versem mantikli olur degil mi?

simdiden tesekkurler.
(13) 

şu küpeğe bir isim bulalım yav (capslı)

chezidek #1505740 
taşınan komşular bırakıp gitmişler bu garibanı yazık.

ibb.co
ibb.co

bunun bir de mahallede takıldığı bir arkadaşı var. gördüğüm ilk anda adını leyla koymuştum. videosunu izlemeniz lazım. hak vereceksiniz.

streamja.com

siyahlı olana da mecnun mu desek dedim de çok tutmadı hehe.

siz ne dersiniz?
(1) 

bileğime ne olmuş olabilir?

chezidek #1505509 
1 haftadır falan sol bileğimde müthiş bir ağrı vardı. yukarı aşağı ve dışarıya oynattığımda felaket ağrıyordu. yani neredeyse kıpırdatamıyordum diyebilirim. üstten bastırdığımda da inanılmaz bir ağrı veriyordu.

pazar günü makinaya atmadan önce çarşafı balkondan bir silkeleyeyim dedim. sol bileğim çaaat diye kütledi.

2-3 saat içinde bütün ağrı gitti ya la? şu an zıpkın gibi fişek gibi yepyeni bir bileğim var sanki.

buna ne olmuş olabilir yav?
(5) 

marsilya'yı nasıl bilirsiniz? tehlikeli diyolla?

chezidek #1504761 
sağolsun fransa hökümatı hiç hesapta yokken 4 senelik oturma izni verdiği için biraz daha buralarda kalayım dedim.

marsilya'da bir pozisyon var, buraya başvurmayı düşünüyorum ama sağdan soldan duyduklarımdan dolayı garip bi' şekilde biraz gözüm korktu açıkçası. suç oranı yüksekmiş falan diyorlar.

ben paris etrafındaki herhangi bir komünden daha tehlikeli olduğunu sanmıyorum ama oralarda yaşamış olanlar varsa bir yorum yapabilir mi acaba?

mersi.
(3) 

steam'den baskasi icin oyun ticareti yapmak

chezidek #1504309 
simdi malum, sagolsun gabe dost turkiye icin guzel bir fiyat politikasi uyguluyor.

ben de fransa'da yasiyorum. turk banka kartim, turkiye steam hesabim falan her seyim var. alacagim zaman turk lirasiyla aliyorum. ama oyun fiyatlari oyro olarak cok farkediyor. ben bunun ticaretini yapabilir miyim acaba? yoksa devamli farkli farkli insanlar icin oyun alsam steam "sen hayirdir?" der mi?

denks.
(12) 

büyük firmaların patır kütür hacklenmesi

chezidek #1503018 
yemeksepeti gene hacklenmiş de bu nasıl oluyor onu merak ediyorum. eksisozluk.com

bu işten çok anlamadığım için olsa gerek çok aklım almıyor bunu.

günlük olarak muhatap olduğum en teknolojik alet 60 bin küsur çekirdekli, 3 petabyte diskli, 600 gpu'lu, 150 m² taban alanı kaplayan bir süperbilgisayar.

www.idris.fr

koca koca firmalar, içlerinde onlarca yazılımcı, neyi yanlış yapıyorlar da dışarıdan gelen biri databasedeki kullanıcılara ulaşabiliyor?

bu kadar kolay mı yani bu işler?
(7) 

mezarlıkları çok sevmek

chezidek #1502044 
sizin de görüşünüzü merak ettim, birkaç kişiyle laf arasında konuşurken yadırgandığımı farkettim çünkü.

mezarlıkları çok seviyorum. bir yere taşındığım zaman yakınlardaki mezarlıkları kesin gezerim. bulunduğum yerde pazar günü her yer kapalı olduğu için park bahçe gezmek yerine mezarlık gezmeyi tercih ederim.

orada yatanların hikayelerini merak ederim. kaç yaşında öldüklerini hesaplarım. geçmişe bakmak gibi oluyor sanki. onların da aileleri, sevdikleri, sevgilileri vardı. bu dünyadan gelip geçtiler işte falan gibi düşünürüm.

bir iki fotoğraf da koyayım bari gelmişken.

ibb.co

bunlar da abelard ve heloise'in mezarları. 1100lü yıllarda ölmüşler. mezarları sonradan birleştirilmiş gerçi ama tarihe tanıklık etmek için güzel bir fırsat.

ibb.co
ibb.co
(1) 

klavye komple bozulmuş mudur?

chezidek #1499833 
fotoğrafta fin yazan tuşun yanından bir iki damla elektronik sigara sıvısı sızdı. şimdi verr num (num lock), /, ve fin tuşu çalışmıyor. en önemlisi de klavye ışıkları çalışmıyor. başka çalışmayan hiçbir tuş yok.

ben sadece belli başlı tuşlar bir şekilde kısa devre yaptığı için çalışmadığına inanmak istiyorum.

fanı temizlemek için 7 sene sonra ilk defa içini açacağım için ram ve ssd de almıştım, açmışken klavyeyi de söksem alkolle falan kurtarabilir miyim acaba?

ne diyorsunuz?
(3) 

amatör denizci belgesi online ama sağlık raporu?

chezidek #1495269 
bunu tamamen online yapmışlar, süper olmuş.

sınavı geçince belgeyi direkt pdf olarak veriyormuş sanırım ama sağlık raporunu n'apıyoruz? belgeyi kart şeklinde almak için gittiğimizde mi veriyoruz?

teşekkürler.
(7) 

çöpe atılan iphone'un birisi tarafından açılmaya çalışılması

chezidek #1494496 
bir arkadaşım aylardır çekmecede duran iphone 6s'inin bataryasının şişip telefonu komple ikiye ayırdığını görünce bir daha çalışmayacağını düşünüp öylece çöpe atmış. böyle dümdüz çöpe atacağından haberim olsa kırdırıp attırırdım ama bana bir şey söylemedi.

şimdi de anlaşılan birisi batarya değiştirip şifreyi girmeye çalıştığı için "etkinleştirme kilidi X kişisinin aygıtında şifre istiyor" diye uyarı verdi diyor. azıcık panik olmuş, ben de çok anlamadığım için yardımcı olamadım. bir iki link bulup ilettim ama olmadı sanırım.

şimdi içindekileri uzaktan komple silmek için tam olarak ne yapması gerekiyor? find my iphone çalışmıyor diyor.

bir de kapalı olduğu halde bir şekilde bilgisayardan içindekilere erişilebilir miymiş diye soruyor?

teşekkürler.
(6) 

parmak izili iphone'dan yüz okuyuculuya geçmek

chezidek #1493097 
3 küsur senedir kullandığım iphone 7 plus'tan acayip mutluyum ama bitim kanlandığı için 12 pro gibi bi' şeylere geçmek istiyorum. bir süredir aklımda ama tek sıkıntım mesajları, mailleri parmak izini okutup ekrandan okuyamayacak olmak. sırf bu yüzden 8 almak istedim ama apple store'da yok haliyle.

yüz okuyuculu iphone'larda bu benim sadece parmağı değdirip gelen mesajı ekrandan okuyabilme özelliği gibi bir şey var mı acaba? çünkü suratımızı gösterir göstermez ekran kilidini açıyor yani.
(2) 

kibrit kutusu gibi bir sigorta tarzı bir şey varmış, bin liraymış

chezidek #1493063 
elektrik direğinden direkt eve giren kablonun eve girmeden önce geçtiği sigorta bozulmuş da sırf parçaya bin lira istemişler. kibrit kutusu kalınlığında ama biraz daha büyük bi şeymiş. elektrikçi içine tel sararak "tamir etmiş". iki üç elektrikçiye göstererek sormuşlar, hepsi böyle yüksek fiyat söylemiş. ne tarz bir sigorta acaba bu? ismi cismi var mıdır?

edit: ve bu arkadaş bozuk olduğu için sadece bazı prizler ve anahtarlar çalışmıyormuş.
(4) 

pastadaki sayı şeklinde muma hangi yaş yazılır?

chezidek #1492243 
bitirdiğimiz yaş mı, gün aldığımız yaş mı?

hesap kolaylığı açısından, 2000 doğumlu biri bugün 21 yazan mum mu koymalı, 22 mi sizce? yaş hesabı olarak ayrıldığımız bir nokta yok, 21 yaşında olduğunda, 22'den gün aldığında hemfikiriz.

karşı taraf gün aldığımız yaşın mumunu koymak taraftarı. yeni yılı kutlar gibi gelen yaşımı kutluyorum, yeni yaşımı düşünerek dilek tutup mum üflüyorum diyor.

ben o yaşı bitirdiğimiz için daha düz düşünerek 21 diyorum. bitişini kutluyorum gibi.

sizce nedir?
(4) 

kredi notu bomboş / notlu risk raporu

chezidek #1492032 
aşağıda bir soruda gördüğüm için merakımdan baktım.

6 sayfa bir pdf, bireysel/ticari krediniz yok demekten başka herhangi bir şey söylemiyor. bu benim kredi notumun sıfır olduğunu mu gösteriyor kısaca?

15-16 senedir kredi kartım yok ama raporu aldığım bankada altın, dolar, euro duruyor yıllardır. debit kartını da devamlı kullanıyorum, fatura ödemesi de var.

şaşırdım :D
(10) 

Avrupa'da kalmak vs Türkiye'de bağcı olmak

chezidek #1490083 
Dikkat uzun yazı. Çok garip bir yol ayrımındayım.

tl;dr: Akademisyen olarak devam mı edeyim, yoksa Türkiye'ye dönüp bağcı mı olayım?

Şu anda Fransa'da bir üniversitede araştırmacı olarak çalışıyorum. Yine Fransa'dan aldığım doktorayı da sayarsak 8 yıllık tecrübem var. Kontratım tam yılbaşında bitiyor. Şu aralar Avrupa'daki çeşitli üniversitelere yard. doç. olarak, bazı büyük teknoloji firmalarına da biliminsanı olarak başvuru yapıyorum ama tahmin edersiniz ki rekabet çok. İlk yurtdışı deneyimim değil, son 8 senenin 5'ini yurtdışında geçirdim zaten. Ama karantina, iş bulma stresi derken tek başıma çok sıkıldım buralarda.

Şimdi madalyonun diğer yüzüne geçeyim.

İzmir'in yazlık bir ilçesinde 3 yaşında bir üzüm bağımız var. İçinde 5 bin adet üzüm olan toplam 40 dekar bir yer. 4200 adet cabernet sauvignon, 200er adet merlot ve şiraz, kalanlar da red globe, trakya ilkeren, hatun parmağı ve misket. Mayıs 2019 civarlarından bir foto.

soz.lk

Burayı tamamen sıfırdan kendimiz yaptık, babam, amcam ve ben. Esas meslekleri bu değil. Babam teknik işlerden pek anlamaz, o paradan haber verir sadece. Gelir getiren bir işi var. Bütün planlamayı ve uygulamayı amcamla beraber yaptık. Her aşamasında işin bizzat içindeydim. O zamanlar izmir'de bir üniversitede yine böyle geçici araştırmacı olarak çalışıyordum.

Yabani çalılarla dolu o tepelerin temizlenip pulluk çekilmesinden 5 bin tane çukurun açılmasına, traktörle sürdükten sonra çıkan taşların elle toplanmasından sınır çitlerinin direklerinin dikilmesine ve tel örgülerin çekilmesine, üzümlerin tek tek dikilip 40 derece sıcağın alnında haftada bir sulanmasına kadar her santimetrekaresinde çok emeğim var. arazide gün içerisinde 17-18 km yürüdüğümü bilirim. İşten hayatta kaçmam, fiziksel işlere bayılırım. Eve usta sokmam, bütün işleri kendim yaparım. DIY'dan çok iyi anlarım.

Ayrıca traktör, pulluk, dipkazan, tırmık, traktör kasası, su depoları, su tankeri, sulama göleti, ilaçlama, bir atölyeye yetecek kadar el aleti falan derken her türlü ekipman mevcut.

Bundan sonraki aşama her sene budama, ilaçlama ve hasattan sonra şarap fabrikalarına satış olacak artık. Şarap yapıp el altından da satılabilir elbet. Komşu bağdan 100 kilo üzümle iki varil deneme yapmıştım evde. Bilenlere dağıttım, oldukça başarılı dediler. Ama bizde henüz büyük çaplı şarap yapım ekipmanları yok.

Araziye çok yakın eşyalı, internetli, deniz kenarında, bahçeli, boş duran bir evimiz var, 2 sene öncesine kadar burada oturuyordum tek başıma ama arazinin içinde bağ evi yapmaya müsait bir yer de var. Sebze mebze her şeyi yetiştirme imkanı var. Bağ evi olursa en yakın komşu 600 metre mesafede. Manzarası şöyle.

soz.lk

Buranın olumsuz tarafı şu, cep telefonu, elektrik ve su şebekesi yok, olmayacak da. elektrik ve su mühim değil, halledilir ama baz istasyonu olmaması en büyük dezavantajı.

Bu kadar girizgahtan sonra soruma geleyim.

Ben avrupa'daki umutları tüketene kadar uğraşıp olmazsa akademisyenlik kariyerini bırakarak bağcı olmak için Türkiye'ye döneyim mi?

Bir yandan o işin başında durmak istiyorum, bir yandan da bu kadar sene okumak boşa mı gitsin diyorum, hazır buradayken avrupa'da bir şekilde devam etme şansını tepmek olur bu. Tarla tapan işlerini çok severim, ikinci üniversite programıyla açıktan tarım okudum zaten İzmir'de çalışırken. Avrupa'da da ordan oraya sıkıldım artık. Sabit bir yerde kalmak istiyorum.

Dönersem burasıyla ilgilenmek zorunda kalacağım için başka bir işte çalışamam, Bütün zamanımı buraya vermek isterim zaten eğer dönersem, yoksa ne işim var. İzmir'deki iş piyasasının durumu da malum. Bir yandan mülteci istilası derken Türkiye'nin geleceği de düşündürüyor. Emekli olma olayı var.

Dönersem sabit bir gelirim olmayacak, maaş almayacağım, bir süre hazırdan yemek durumunda kalacağım. Biraz birikimim var. Yaş 35, bekarım, arabam var, yatıyor şu an Türkiye'de. Kira, fatura derdi de yok dediğim gibi.

Neyse, ne yapayım ben?

Bağın instagram hesabını buraya yazmak reklama girer mi bu arada? özelden atarım olmazsa.
(3) 

türkiye'ye gönderdiğim aletin vergisi çıkar mı?

chezidek #1489548 
3 boyutlu yazıcımı yurtdışından türkiye'ye göndersem gümrükte takılma olayı, vergi ödemesi falan olur mu? bizimkilerin evine göndermeyi planlıyorum direkt.

değeri 300 euro bu arada.

teşekkürler.
(5) 

sedat peker'in sag elindeki zimbirti ne?

chezidek #1479210 
kolye gibi bir seyi parmagina mi dolamis, n'apmis bu?
(4) 

yurtdisina cikis yasagi yurtdisi oturumlulari da kapsiyor mu?

chezidek #1476907 
türk pasaportunu eleştirenlere ceza verilmesi hadisesini gorunce aklima geldi, hep merak ettigim bir konudur.

diyelim ki yurtdisinda yasal olarak calisiyoruz. oturum moturum her sey tam, ikametgah da orada gozukuyor.

turkiye'ye tatile geldik. bu sekilde bi' b.klar oldu, boyle bir ceza aldik mesela. n'apiyoruz? turkiye'den cikamiyo' muyuz bildigin? e yasadigimiz ulkeye donup ise gidemeyecek miyiz?
(5) 

yurtdisinda yasarken baska ulkeye vize almak daha kolay olmaz mi?

chezidek #1476501 
ikametgahi bati avrupa'da olan bir turk vatandasinin mesela amerika'ya gitmesi icin vize alim sureci turkiye'de yasayan birine gore daha kolay olmaz mi?

reddedilme durumlari biraz azalir gibi geliyor. bu konuda tecrubesi olan var midir?
(3) 

fatih altayli'nin kripto para yayini basligi

chezidek #1475657 
okudugumu hatirliyorum ama basligi bulamiyorum resmen.

bi' buldurun be.
(7) 

top10 coinlerden uzun vadeli sepet yapmak mantikli degil mi?

chezidek #1473757 
selamlar.

uzun vadede, al-sat yapmadan, coinmarketcap'teki top10 coinlerden, bir gecede %30 inse bile uzmeyecek kadar bir miktar parayla coin almak mantikli degil mi yav?

uzmeyecek miktara bin euro diyelim.

sonucta inse bile geldigi yere tekrar cikiyor bu meret. bakiye anlik olarak inse bile panik yapmayip elde tutmak dogru degil mi? kacirdigim bir seyler mi var?

tesekkurler.
(2) 

ekşiduyuru'da kullanıcıların profiline ulaşmak

chezidek #1428031 
selamlar.

soruyu soranın ekşiduyuru profilini nickine tıklayarak görüntüleyebiliyoruz ama mesela cevap verenlerin sorduğu soruları, verdiği cevapları göremiyoruz. eskiden bu özellik vardı da sonradan kalktı mı acaba?
(3) 

eski sevgilim 16 seneden sonra facebook'tan ekledi.

chezidek #1427672 
seni merak ettim, o yüzden ismini aratıp ekledim dedi, insan bir garip hissediyor onca zamandan sonra.

aksi gibi çok da güzel bir kadın.

2004'te üniversiteye yeni başlamıştık ikimiz de. 2 sene falan fırtınalı bir ilişkimiz olmuştu, telsim'in 5 bin sms'li paketlerinden alırdık. yok efendim neden geç cevap verdin falan. şimdi aklıma geliyor da, amma salakça şeyler yapmışız karşılıklı yav.

soru yok, nostalji yapasım geldi.
(1) 

radyonun sitesinden sarki ismi yazdirici

chezidek #1247970 
simdi soyle bir problemimiz var.

radio slowtime'in sitesinde o anda calan sarkiyi gosteren bir element var.

slowtime.com.tr

f12 ile kaynak koda baktigimizda

<div class="nowplaying">Şu an çalan: <span>FRAGILE - CASSANDRA WILSON</span></div>

falan gibi bir satir goruyoruz.

hangi dille nasil bir script yazsak da bu satiri mesela 3 dakikalik araliklarla gozlesek, bir txt dosyasina yazsak. araba surerken ismini bilmedigimiz sarkilari ofise varinca asagi yukari bilebilsek.

yapabilsek cok super olurdu he.
(4) 

sabiha gokcen'den okmeydani, darulaceze, perpa taraflarina

chezidek #1236515 
selamlar,

havabus'le taksim'e gecer oradan yavas yavas 1 saatte yururum dedim.

cunku diger turlu e-11 + 251 + metrobus falan yapmam gerekecekmis.

sacma mi olur yurumek? gececegim mahalleler nasil? gotumu kesmesinler.

biraz sacma bi' soru oldu yalniz he.

tesekkurler.
(6) 

bu sarkiyi biliyorsunuz, lutfen buldurun.

chezidek #1232615 
vocaroo.com

biliyorsunuz bunu. ne hikmetse soundhound bulamadi.

tesekkurler simdiden.
(3) 

Akbank reklamındaki oyuncu nerede çıkardı?

chezidek #1219336 
Selam, bu adamin adi neydi ya? Nerede cikardi bu arkadas?

m.youtube.com
(3) 

Nerede ev kiralasin?

chezidek #1209594 
Kiz arkadasim maslak'taki bir plaza'da calisacak. Alacagi maas asagi yukari 3400 falan gibi. Şirket araba veriyor, bu kizcagiz nerede ev tutsun? Varsa metro, metrobus guzergahinda boyle günün 4 saatini trafikte gecirmeyecegi uygun bir semt var mi?
(1) 

izmir'de kamp yapacak yerler / tavsiyeler

chezidek #1205271 
merhabalar,

bir dolu kamp alani var, google yorumlarina baktigimda her birinde istisnasiz olumsuz seyler goruyorum.

ilk defa kamp yapacagiz, ilk deneyimimizin kotu olmasini istemiyoruz yani kisaca.

mekan cok onemli degil. araba var.

tesekkurler.
(1) 

klibi ormanda gecen guncel bir fransizca sarki

chezidek #1189017 
bir erkek soyluyor, usul usul bir sesi var. ormanda piyano caliyor, yuruyor falan galiba. bir de sanirim ciplak.

nispeten yeni bir sarki. slowtime'da denk geldi birkac defa.

denks.
(2) 

muzik kliplerini nasil cekiyorlar?

chezidek #1182599 
farkli mekanlarda, farkli kiyafetlerle ayni sozleri soyluyorlar mesela. sarkiyi birkac defa cekip oyle mi kurguluyorlar, nasil oluyor?

bir bilen olsa da anlatsa. ya da bir youtube linki gonderse de su gecemiz bir senlense.
(1) 

yeni araç aldım, hgs çıkartacağım ama...

chezidek #1159850 
...üzerinde zaten bir hgs var. kimin adına kayıtlı olduğunu bilmiyorum. aracı aldığım eleman da hgs'yi hiç kullanmamış, bu arkadaşın üzerine de değil yani.

ben şimdi başkasının adına olan hgs'yi iptal ettirebilir miyim? kendi adıma çıkarmak istiyorum ama bildiğim kadarıyla aynı plakaya iki farklı isimde hgs çıkmıyor.

ben ne yapacağım?

teşekkürler.
1

mobil görünümden çık