(4) 

favori playstation 1 oyunlarınız?

konetsu #1583831 
emulator kurup oynayayım diyorum şehir dışına çıktığımda. laptopum da pek iyi olmadığından ps1 en uygun seçenek gibi. ssd filan da küçük zaten. 250gb...

çocukların da sevebileceği tarz multiplayer destekli oyunlar daha iyi olabilir. mesela crash bash'ı severdim o dönem gerçek psone'da oynarken.
(1) 

seçtiğim eliptik bisiklet nasıl sizce?

konetsu #1582611 
www.sporvebiz.com

ucuz olanlar bayağı kötü görünüyor. 3-4kg diskli kendisi 20-30kg olan oyuncak gibi aletler var mesela, denememiş olsam da bakınca düşündüğüm onlar boşa pedal çevirircesine düşük dirençlidir ve disk küçük olduğundan hareket akıcı olmaz. salon tipi profesyonel aletler de çok pahalı :D bu bile bütçeyi zorluyor, 3 katını filan veremem.

ikinci el desen baktığımda çevremde düzgün bi alet satan yok. şehir dışından ikinci el de riskli, denemeden garantisiz ürün almak risk... zaten eve alıp kullanmadığı için satanlar hep ucuz modellerden almış oluyor. spor salonu çıkmasıysa da niye değiştiriyorlar diye sordurur, ömrünü tamamlamış emekliye ayrılması gereken şeyleri mi satıyorlar diye düşündürür...

bu bana fiyat/performans ürünü gibi geldi. 16kg volan 24 kademe direnç ayarı vs. sağlam da bişeye benziyor. gönül isterdi ki life fitness alalım :D ama $4-5k onların sıfırı.

trendyolda birkaç yorum gördüm. yorum az olduğundan çok fikir veremedi ama millet üründen memnun, servis/kurulum konusunda problemler yaşanmış gibi. ben kendim kurabilirim zaten.

bundan daha ucuz veya yakın fiyatlı öneriniz var mı hiç? siparişi verdim ama daha kargolanmadı. bakıp aa bu daha iyiymiş gerçekten diyeceğim bişeye rastlarsam iptal ederim bunu.

bu şarkının türkçe coverı filan var mıydı?

konetsu #1580104 
www.youtube.com

rastgele youtube önerisiyle karşıma çıktı ve melodisi çok tanıdık geldi. bunu türkçe coverlayan biri oldu mu? varsa neydi o şarkı?

aynı adamın başka şarkıları da coverlanmış mesela, ben adını bile ilk kez duydum :D

mesela bu hakan peker'in bir efsane şarkısının orijinali www.youtube.com

ama ela min argis tanıdık gelse de nereden hatırladığımı bulamadım.
(7) 

nasıl olmuş?

konetsu #1575914 
imgur.com

salondaki aydınlatmayı tesisattan ayırıp dışarıdan hat çektim. şimdi fiş ile ups'e bağlı :) anlamayıp ne işe yarayacak diyen varsa, elektrik kesildiğinde ışıklar sönmeyecek işte. jeneratör de aldım kısa bir süre önce, ups'in şarjı bitmeden önce jeneratörü devreye almam yeterli.

jeneratör yokken ups'in daha uzun süre yetmesi için tüketimi minimumda tutmaya çalışıyordum o yüzden yapmamıştım bu değişikliği. şimdi 30w tüketimin pek bi önemi kalmadı.

alttan kablo bağlayıp duvardaki anahtarla kontrol edilebilecek şekilde ayarladım, eskisi gibi yine kapatıp açabiliyorum da aydınlatmayı. tek sıkıntı o kablo yüzünden duvara sıfır monte edemedik biraz aralık kalıyor çerçevesi.

daha önce böyle harici aydınlatma ile idare ediyordum i.imgur.com
(19) 

türkiyede jeneratör kullanımı neden yaygın değil ve garipseniyor?

konetsu #1575025 
avrupadan amerikadan daha sık kesinti yaşanıyor, altyapı kötü ve rüzgardan bile kesinti olabiliyor bazen... bu durumda jeneratör kullanımının daha yaygın olması beklenmez miydi türkiye gibi bir ülkede? apartmanlara ortak jeneratör konsa hem daire başı maliyet çok çok büyük olmazdı hem otomatik devreye girecek bir sistem yapılabilirdi mesela. ayrıca çoğu büyük yerleşim yerinde doğalgaz var, doğalgazlı bir jeneratör ile yakıt maliyeti de çok olmazdı.

hadi ortağı geçtim, bireysel olarak da neredeyse kimsede jeneratör yok. onu da geçtim alanlara şaşırılıyor. yeni jeneratör aldım mesela, alacağımı söyleyince annem de garipsedi :D benzinlikten jeneratöre benzin alırken pompacı bile şaşırdı. kampta filan mı kullanacaksın diyor, evde kullanmak için jeneratör almak sanki çok değişik bir olaymış gibi...

sizde veya çevrenizde evinde jeneratörü olan var mı merak ettim? varsa size verilen tepkiler de bu yönde mi? sizde jeneratör yoksa da evde jeneratör kullanmak o kadar garip mi sizce? kapalı alanda çalıştırılamıyor evet egzos dumanı zehirli ama balkon var sonuçta. bugün ilk kez cihazı test etmek için çalıştırdım 4-5 saat kullandım bi sıkıntı olmadı. hatta üst komşuya da sordum sesi rahatsız ediyor mu diye, duymamışlar bile. öyle çevreye çok gürültü yapacak kadar yüksek ses çıkarmıyor bu aletler eğer kabinli inverter bi jeneratörse.
(2) 

hyundai jeneratörleri nasıl bilirsiniz?

konetsu #1574414 
www.hepsiburada.com

şundan alayım diyorum.

inverter jeneratörler daha iyi tabi ama fiyatları da daha yüksek. bende zaten voltaj regülasyonunu halledecek kesintisiz güç kaynağı olduğundan çok gerekli olmaz bu da işimi görür diye düşünüyorum. sistemi direkt jeneratöre bağlamayacağım arada ups olacak. voltaj dalgalanmalarında inputu kesip kesintisiz güç kaynağı devreye girerek bilgisayarı koruyacaktır.
marş motorlular da aynı markada aynı güçte 3000tl+ fiyat farkına sahip o da değmez gibi geldi, bir de onun aküsünü takip et uzun süre kullanılmaz da akü boşalırsa çalıştırama vs.
adını bildiğim seçenekler arasında en uygunu hyundai gibi göründü.


daha önce de iş yerinde aydınlatma ve tvler için şundan kullanmıştık www.hepsiburada.com bi problem yaşatmamıştı. ama taşınırken kaybettik güzelim jeneratörü :D zaten 650w yetmezdi bilgisayar yükteyken.
(4) 

bu pc kaça gider?

konetsu #1569025 
gpu: evga gtx 980ti classified
cpu: amd fx 8350
psu: 750w seasonic full modular 80+ bronze
mobo: msi 970 gaming
ram: 24gb 1866mhz ddr3
ssd: 120gb
hdd: 1tb
kasa: zalman z12 plus
soğutucu: hyper 212x
+4 adet kasa fanı.

psuda zamanında ucuza kaçmadığım için ikinci elde satmak zor olacak gibi. bakıyorum şuan sıfır seasonic 750w güç kaynakları 5k civarından başlıyor. hadi onlar 80+ gold buna 4k de, eskiyen de bi parça değil. şimdi satsam ileride ikinci bi kasa toplayacak olsam edeceğim masraf 4-5k sadece psu için haliyle gidip everest rampage psulu sistemler gibi ucuza bırakamam benzer performansa sahip diğer sistemlerden bi 2-2.5k fazla istemem lazım. sıfır ederi 4k desek 3k'dan sayalım.

boş kasalara bakıyorum kullanılabilir kasalar 1k'dan başlıyor. yine eskiyen bi parça değil.

hyper212 veya benzeri soğutucular yine 1-1.5k

fanlara 500tl diyelim

ekran kartı aslında daha fazla eder ama 3k civarına 980ti bulunuyor. bu classified edition en iyilerindendi.

hdd+ssd toplam 1k diyelim.

ramlere 1-1.5k

cpu+mobo 2k desek

12500tl donanımlar fiyatları minimumdan alırsak...

windows 10 pro lisansı var anakarta işli. windows 7'den yükseltilerek alındı korsan değil.

yanında gtav hediye edeceğim bir de...


yanında monitör klavye mouse filan da verip 15k'dan ilan açsam mı mesela?

aldığım fiyatlara bakınca kaça satarsam satayım çok ucuza gitmiş gibi olacak ama teknolojik ürünlerin kaçınılmaz gerçeği işte :/ sadece ekran kartına yaklaşık $850 vermiştim mesela. şimdi tüm sistemi ekran kartına verdiğim paranın yarısına satmayı düşünüyorum neredeyse... şimdi de mesela 7900xtx aldım 35k filan sadece ekran kartı. tek parçayı aldığım fiyata komple sistem satamıyorum :D
(4) 

kapı kilidi değişimi, hangi kilit uygun?

konetsu #1568648 
imgur.com

bakıyorum dış kapı kilitleri genelde 45mm diyor ama burada neyi belirtiyor anlamadım. 45mm kilit dili mi çıkıyor? benim kilit 65mm gibi kapının içinde kalan kısmına bakarsak uzun tarafı da 175-180mm gibi

mesela şu aynı ölçülerde midir? bunlar standart mı oluyor? www.n11.com

bu 40mm www.hepsiburada.com

bu 35mm www.hepsiburada.com
(6) 

kedi sahiplenmede süreç nasıl işleyecek? çip varsa/çip yoksa...

konetsu #1564434 
2 gün önce sokakta bir ankara kedisi buldum. ilk günü bende geçirdi sonra anneme götürdüm. veterinere gidecek birkaç güne kadar ama çipliyse/çipsizse önümüzde nasıl bir süreç bekliyor bizi?

çip varsa mutlaka sahibine geri mi teslim edilecek? bulduğumdaki duyuruda da söylenen beni de endişelendiren temel durum sahiplerinin kediyi istememesi ve ceza yememek için teslim aldıktan sonra yine bırakmaları. çünkü arayabildiğim kadar kayıp ilanı aradım ve bu kediyi arayan kimseye rastlamadım. zaten öyle kaçacak huyda bir hayvan değil, bana sahipleri terk etmiş gibi geldi.

çip yoksa yetişkin kediye çip taktırırken illaki ceza mı ödeniyor artık? biz daha 2 gün önce aldık eve, bizden kaynaklı bir gecikme yok...

bir de aşı durumu ne olacak? çip yoksa aşılı mı aşısız mı bilemeyeceğiz, zaten yapılmış aşılar tekrar yapılırsa sağlık problemi yaratır mı kendisine?

annem ilk günden bağlandı ve ben kontrol edilmesi için veterinere götürmesi konusunda ısrar ediyorum ama o çipliyse ayrılmak zorunda kalabileceğini düşündüğünden yanaşmıyor gibi geldi biraz. bi kere aradı tanıdığı bi veterineri telefonu açmadı ama üstelemedi tekrar aramadı.

kedi de hemen alıştı. daha ilk günden yatağına çıkmış yanına yatmış mesela. evde de yabancı bir ortamda gibi değil sanki yıllardır orada yaşıyormuş gibi rahat, masada koltukta sandalyede filan uzanıp yatıyor yayılıyor :) şöyle bi şapşik kendisi i.imgur.com

ayrıca çipli olup olmadığını veterinere götürmeden kendimiz tespit edebiliyor muyuz bir şekilde?

ben en kısa sürede veterinere götürmesi için baskılıyorum. sonuçta kaçış yok... illaki gidilecek bir gün. geciktirmenin kimseye bi faydası yok.
(12) 

bu kedi cins mi?

konetsu #1564265 
i.imgur.com

sokak kedisi gibi değil ama dışarıdaydı. binadan birinin de değil sanırım birkaç komşuya sordum tanıyan yok. bizim binanın dışında duruyordu öyle şuan köpekler saldırmasın diye içeri aldım ama kedi bakmayı düşünmüyorum. napılır?
(3) 

terziye gitsem mousepadden bilek desteği yapar mı?

konetsu #1563345 
istediğim şey basit. 450x400x3mm mousepad var elimde, steelseries qck+ limited edition.
kenarındaki dikişli bölgeyi kesip 4 parçaya bölüp üst üste stack ederek diksek yaklaşık 110x390x12mm ölçülerinde filan bir bilek desteği ortaya çıkar. klavyenin yanında gelen destek fazla yüksek ve yazarken rahat sayılsa da oyun oynarken rahatsız ediyor. ayrıca deri olduğundan terletiyor. sadece klavyeyi aldığım gün denedim bir daha kullanmadım. (razer huntsman v2 analog)

bu mousepad'in yüzeyi bana rahat geliyor, heat-treated bi yüzey olduğundan bayağı pürüzsüz ve cildi tahriş etmiyor klasik qck pad gibi. standart qck padi de denedim aldığım gün iade ettim berbattı mesela...

1.2cm gibi bir kalınlık yeterli olacaktır. şuanda da o yüksekliklerde küçük bir kitap kullanıyorum aynı amaçla. ama haliyle çabuk yıpranıyor kenarları buruşmaya başladı ve masada kayıyor.

mousepad bana tam bu iş için uygun materyal gibi geldi. altı da kaydırmaz kauçuk olduğundan... terzideki dikiş makinesi 4 kat mousepad dikebilir mi ama?
(3) 

şu iki tuz arasında ne fark var tam olarak?

konetsu #1562626 
ikisi de rafine edilmemiş yıkama yöntemiyle üretilen deniz tuzu, fiyatları yakın biri 3kg biri 500gr. yani 6 kat pahalı sofra tuzu olan.

www.migros.com.tr
www.migros.com.tr

ben salamura olandan kullanıyorum mesela yediğim etlerde hem iyot eklenmemiş daha saf bir tuz olduğundan hem de fiyatı daha uygun kaldığından. paket farkı dışında bi olayı var mı sofra tuzu olanın?
(11) 

ayakkabıya puan?

konetsu #1561049 
nasıl sizce? 10 üzerinden puanlarsanız... www.adidas.com.tr

burada numarası yok ama başka bir yerden bulabildim. 1000tl+ indirimdeyken zamlar da gelmeden almak mantıklı geldi.
(2) 

türkiye'de US layout steelseries apex pro satan bir yer var mı?

konetsu #1560328 
her yerde uk layout var. amerika'dan sipariş edip kargo gümrük de ödeyerek alacağım mecburen eğer yoksa... türkiyede bulunan UK layout klavye 4300tl, yurt dışından alırsam 6-7k gibi bir fiyata gelecek. sadece layout farkı için biraz saçma bir fark ama uzun yıllar kullanacağım bi ürün için de değer gibi geliyor bi yandan.
(5) 

tamir sonrası şebekeye bağlanamayan telefon?

konetsu #1554511 
sebebi ne olabilir? şarj portu kırılmıştı sadece aynı board üzerinde micro usb portu değişti başka bir değişim yok. gözle görülür bi hasar, çizik vs. yok pcb üzerinde. anten kablosu filan takılı.

telefon sim kartı okuyabiliyor, operatörün hangisi olduğu görülüyor, manual olarak girip available networks kısmına bakınca turkcell vodafone vs. görülüyor yani baz istasyonlarıyla da bağlantısı var ama çalışmıyor. tamire verdiğimiz yer port değişimi için aldığı ücreti iade etti ama telefon kullanılmaz hale geldikten sonra neye yarar? mini android tablet gibi kullanılabilir en fazla e telefon varken bunu o şekilde kullanmanın da anlamı yok, direkt çöp. custom rom ile kullanıyordum acaba yazılımsal bir problem olmuş olabilir mi, kurcalamışlar mıdır diyip stock roma döndüm problem aynen devam ediyor yazılımsal bir durum değil yani. umudu kesmeli mi komple? telefonu açınca etraftaki speakerlara parazit yapıp o klasik sesi de yapıyor yani bi sinyal var ama niyeyse arama yapamıyor.

poco c40 sizce nasıl?

konetsu #1554282 
adını duymadığımız bi soc üreticisini tercih etmesi düşündürse de giriş seviye cihaz sonuçta, pek bi performans beklentisi yok haliyle. vulkan problemi varmış software renderer kullanıyormuş ama bu da günlük basit kullanımda bariz bir sorun yaşatmaz diye düşünüyorum? 3150tl 3gb ram 32gb depolama mevcut piyasada idare eder gibi... annelik telefon olacak bi candy crush filan oynanır bir de sosyal medya, youtube insta whatsapp vs. 6000mah batarya bulunması güzel.

bir de yine kim olduğunu bilmediğimiz n11 hepsiburada vs. sitelerdeki 3. parti satıcılar yerine direkt migrostan alma şansı var şuan www.migros.com.tr

beklenti düşük olduğu için yeterli gibi geldi ama bu kadarını bile karşılamaz mı yoksa? piyasaya 4k üzeri fiyatla çıkmış sonradan düşmüş o yüzden genelde inceleyenler bunu alacağınıza şunu alın diyor hep ama şimdi bakınca 3k'lık telefon yerine bunu alın dedikleri cihazlar 6-8k civarında dolaşıyor.

redmi 9c gibi mediatek kullanan bir telefon da tercih edilebilir belki ama 64gb olan bi tık daha pahalı, 32 olanda da 2gb ram var. aradaki performans farkı çok büyük olamaz sonuçta o da giriş seviye ve bahsettiğim güvenilir satıcıdan alamama problemi var. üstüne 2020 model olduğundan yazılım desteği de daha çabuk bitecek. gerçek kullanımda sanki bi tık iyi soc olacağına 1000mah büyük batarya olması daha avantajlı olur gibi basit kullanım için.
(10) 

Safety Razor'a geçmeyi denesem mi?

konetsu #1545963 
şu modeli denemek aklıma yattı gibi i.imgur.com

şimdi kaliteli ve metal olanlar pahalı, ucuz ve metal olanlara da güvenmek zor... paslanma vs. olmasın. plastik olmasını bi artı olarak görüyorum o açıdan.

birkaç videoda baktım, bunların agresif olanı varmış olmayanı varmış vs. bu agresif olmayanlardanmış başlangıç için deneyimsiz olanlara iyiymiş vs.

ben garip bi şekilde mach3'den nefret eden blue3 kullanan biriyim. sensitive de turbo da normal de denedim mach3 aşırı tahriş ediyordu, blue3 lise döneminden beri kullandığım tek tıraş bıçağı desem yanlış sayılmaz. mach3 ile toplasan 10 kere tıraş olmuşumdur, bir de çok ucuzdu diye denk gelince 3 bıçaklı derby aldım bir kere kullandım, çoklu paketin kalanlarına dokunmadım bile. philips 9000 series makine de aldım, şu seriden i.imgur.com o da blue3'den çok daha fazla tahriş etti. piyasanın en pahalı ve sözde en hassas makinelerinden olması lazım aslında.

genelde duşta tıraş oluyorum sakallar yumuşamış oluyor, ekstra tıraş jeli/köpüğü filan kullanmıyorum. eskiden seboreik dermatit problemi vardı ve jeller, köpükler vs. yakıyordu. bir sürü farklı ürün denedim zamanında, sonunda hiç kullanmamak en iyi sonucu verdi. şimdi dermatitten kurtulsam da bu şekilde devam ediyorum. bu safety razorlar bu şekilde kullanıma uygun mudur? klasik tıraş zevk işi filan diyor millet de tıraştan zevk alacak kadar garip biri değilim :D blue3 fiyatları artık çok yüksek geliyor sadece. blue3'ü kullandığım şekilde kullanabileceğim pas derdi olmayacak uygun fiyatlı bi çözüm bakıyorum.

blue3'leri yıllardır hep duşta bırakıyorum o kadar ıslanmaya neme buhara rağmen daha bi tanesi bile paslanmadı, aynı şartlarda derby birkaç günde bariz pas yaptı mesela... çok kalitesizdi gillette'e kıyasla. bu safety razorlarda kullanılan bıçaklarda paslanma durumu nasıl? tıraştan sonra kurulamak filan gerekli mi?
(5) 

kasaplar etleri donduruyor mu? yoksa bu kasap mı problemli?

konetsu #1543365 
ben hep kasaplarda satılan etler öncesinde dondurulmaz, aldıktan sonra istersek biz dondurup saklayabiliriz sanıyordum ama geçen gün dondurulmuş ürün sattı biri. ve dondurduğunu gizlemeye çalışıyordu sanırım.

ürün piliç kelebek, telefonla arayıp sorduk var mı diye, hazırlayabileceğim 5kg kadar var dedi. biz de tamam 5kg olsun yarımşar kiloluk paketlere ayırın dedik. yakın olduğundan adrese getiriyor genelde bekledik bi türlü gelmiyor, tekrar arayıp sorduk yarım saate filan dedi ben beklemeyip gidip kendim alayım dedim... gittiğimde hazırdı ama paketler 1'er kg dedi. niye diye sordum, donuk olduğu için ayrılmıyorlar diye cevap verdi :D yani donuk tavuğu kesip hazırlamadığına göre zaten hazır paketli olarak elinde vardı bu ürünler, bize 5kg hazırda var ama donuk demek yerine 5kg hazırlayabilirim diyor... yarımşar kiloluk paket isteyince, 1kglik pakette donuk şekilde var ayıramam demiyor. bildiğin tezgaha çıkarmış çözünmesini bekliyordu gittiğimde. e ben bunu tek başıma tüketeceğim eve götürünce donduracağım, donup çözülmüş eti dondurmak olmaz dedim bişey olmaz diyor vs.

bu normal bi durum mu? ben bir daha o kasaptan alışveriş yapmayı düşünmüyorum şahsen ama genelinde durum bu şekilde mi ki? ne olursa olsun açık açık söyleyip bilgilendirmek yerine çakallık yapmaya çalıştığı için bile nefret ettim. adam gibi donuk ürün var dese zaten yine alacağım niye yalan?
1

mobil görünümden çık