16 Mart (Bugun) Mazhar Fuat Konseri - Bostanci Gosteri Merkezi

ahmet oturum cerezi #1578627 
Bugunku konsere fazla 2 biletim var. Konser 1 saat sonra. Isteyenee gonderebilirim
(2) 

Anadolu yakasinda kahvalti mekani

ahmet oturum cerezi #1571262 
Merhaba,

20 25 kisilik bir grupla gidebilecegimiz, mumkunse acik alan/bahce/veranda gibi bir yeri de olan (sigara) ve lezzetten/urun kalitesinden yana sorun yasamayacagimiz bir mekan onerisi var midir?

Tesekkur ederim.
(5) 

Deprem oncesi insaatina baslanan - sonra bitirilen bir acaib daire sorusu

ahmet oturum cerezi #1562019 
Merhaba,

Ocak ayinda 2004 yapimi diye tasindigim dairenin insaasina bugun 1997 yapimi oldugunu ogrendim. Emlakciya sordugumda "1997'de insaata baslandi, 2004'te bitti" diyor. Binada oturan baska bir ev sahibi ise binanin kacak yapildigini ve 2004'te ruhsat alindigini soyledi.

Boyle bir durumda iken, yasal olarak ne yapabilirim? Bu fiyattan, yakin ya da muadil bir semtte ev tutamam ancak bu evde de oturmak istemiyorum.

Tesekkur ederim.
(3) 

kedim koridora ve kuvete isiyor.

ahmet oturum cerezi #1557827 
Merhaba,
Kedim yaklasik iki aydir kapisini acik bulursa kuvete, ya da mutfak kapisinin kosesine isemeye basladi. 8ine yaklasti, eskiden cok ac olunca kuvete iserdi ama artik gun asiri buralara isiyor. Mutfak kapisini da kapatiyorum, buzdolabini dahi acip icime girebildigi icin. Koseye isenmis buluyorum her gun. Az once de isemis, ben tuvaletteyken. Fark edebilecegim zaman yapmiyor, ya evde yokken ya da boyle dusta tuvaletteyken yapiyor. Kumunu temizlemiyorum bile artik, iki gunde bir komple degistiriyorum. Mamasini diyetle vermek zorundaydik, ondan da vazgectim kabinin alabildigine mama koymaya basladim. Yine de ayni devam ediyor. Isedigini fark ettigimde sesleniyorum, hemen saklaniyor. Ne yaptiginin kucuk yastan beri hep farkinda bir kediydi, hala da farkinda ama neden yaptigini anlamadim. Help!

Bartin Merkez'de nerede guzel yemek yenir?

ahmet oturum cerezi #1557268 
Guzel mekan, guzel yemek. Sartimiz bu. Icki olursa iyi olur, sart degil. Fiyat sinirimiz da yok.

instagram takip ve repost uygulaması

ahmet oturum cerezi #1554166 
merhaba,

çalıştığım iş yerinde birden fazla hesabı düzenli takip ettiğimiz ve sadece bu hesapların postlarının repost edildiği ayrı bir instagram hesabını benim yönetmemi istiyor müdür. tek yapacağım başkasının postunu repostlamak. son dönemde sosyal medya kullanımımı azaltmak için instagramı silmiştim, şimdi geri yükledim bildirimler kapalı halde ama girdiğimde iş dışında en az on onbeş dakika kaybediyorum bazen. sevmiyorum bu durumu.

yönettiğim instagram hesabının akışına post düştükçe gösterecek, ve üzerinden repost edebileceğim open source / ücretsiz bir bilgisayar(pc olmalı) uygulaması var mıdır?
(6) 

ses kartı tv ile kullanımı

ahmet oturum cerezi #1549270 
merhaba,

usb ile bilgisayara bağlayıp kullanabildiğimz ses kartlarını, usb girişi ile tv'ye bağlanıp kullanabilir miyiz? m-audio bx5 çifti ile kullanacağım. temel amacım tüm cihazları tv [hdmi ile ps4, bilgisayar ve googletv] üzerinden ses kartına ve oradan hoparlörlere aktarmak.

usb değil de 3.5" jack girişinden çevirebildiğim herhangi bir stereo inputu olsa da olur.

mesela şu: www.hepsiburada.com
ya da bu: www.amazon.com.tr

ses kartı önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. maks bütçem iki bin lira civarında.
(5) 

mi box - google chromecast

ahmet oturum cerezi #1548909 
merhaba,

bu iki cihazdan birini almayı planlıyorum ancak kullananlara da bir danışayım istedim açıkçası.

şu an için elimde bir TV ya da projeksiyon cihazı yok, niyetim projeksiyon almaktan yana. bu cihazların kullanımı için fark yaratır mı bilmem, değerlendirirken aklınızda olsun lütfen.

bir ps4'üm var, onun üzerinden aslında neredeyse tüm platformlara erişebiliyorum (netflix, disney, amazon, mubi, youtube var). niye bilmiyorum ama böyle bi cihaza da yükseliyorum. şu ara henüz fiyatlar da gerçek uçuşa geçmemişken biraz borç yapayım da gireyim şuna diyorum. nedir, ne dersiniz, hangisini almalı?

farklı yöntem önerilerine de açığım.

hunharca düşüncemi de cihazları da eleştirerek yanıtlayabilirseniz sevinirim.

sizi çok seviyore.
(4) 

tuplu ocak ve dogalgazli ocak farki

ahmet oturum cerezi #1547565 
nedir? ciplak gozle anlayabiliyor muyuz?

bi ocak var da evde, hangisi oldugunu bilmiyorum. degisim yapilmis olabilir birinden birine.
(1) 

Brut maas ve prim hesabi

ahmet oturum cerezi #1545329 
Merhaba,

Ocakta yeni bir ise baslayacagim, ve hayatimda ilk defa brut maas ile anlasma yapiyorum. Isyeri 12 ay brut maas ve 4 maas prim seklinde calistiklarini, ancak bu 4 maas primin her ay alinan brut maasin 1/3'u oraninda odemeye yansitildigini soyledi. Internetteki brutten nete maas hesaplama sistemlerinde bunun detaylicasini bulamadim.

Maasa eklenen bu primin gelir vergisi olayi, brutten nete hesaplama yaparken kesintiler vs bilgilerini ve hatta mumkunse direkt hesaplamasini nasil yapabilirim?

Tesekkurler.
(1) 

online form verisini pdf dosyasına yerleştirme/taşıma gibi bir şey

ahmet oturum cerezi #1543164 
merhaba,

online form üzerinden (google ya da typeform olabilir, ya da başka bir tavsiye varsa kullanılabilir) alınacak çeşitli kullanıcı bilgilerini, daha önceden hazırlamış olduğumuz tasarıma direkt olarak aktarabileceğimiz bir sistem, site, ya da adobe'nin buna imkan tanıyan bir uygulaması var mıdır bildiğiniz?

örneğin (formda yer alan alan -> tasarımda yer alan alan olacak şekilde);

ders adı -> ders adı
ders kodu -> ders kodu
alt başlık -> alt başlık
ders içeriği -> ders içeriği
...

şeklinde olacak ve böyle toplamda 23-24 kadar alanı form verisinden tasarıma aktarmak istiyorum. elimde ofis ve adobe programlarının lisansı var eğer sadece kendi sistemlerini kullanarak yapabiliyorsak.
(1) 

torrent client kurulum - kaldırma

ahmet oturum cerezi #1535260 
merhaba,

qbittorrent kurmuştum, çalışmıyor. ne kaldırabiliyorum ne çalıştırabiliyorum anlamadım sorunu nedir... windows 10 pro kullanıyorum.

bir de çalışan ve çalışmaya devam edecek torrent client önerisi isterim varsa. pls.
(1) 

Windows Kurulamayan Guncellestirmeyi Silmek Mumkun Mu?

ahmet oturum cerezi #1520950 
Merhaba,

Mobilden yaziyorum ve tum olasi sorunlar icin ozur dilerim.

Windows 10 kurulu bir masaustu is bilgisayarim var. Windows'un KB5012599 guncellestirmesini yuklemeye calisiyor (W10 Version 21H1 04 Toplu Guncellestirmesi). Her seferinde guncellestirmeyi yapip acilirken onarim taramasi yapip daha sonra guncellestirmeyi kaldirarark bilgisayari aciyor. Ancak guncellestirme dosyasi indirilmis halde oldugu icin bunu her acip kapatma sirasinda yapiyor. Guncellestirme kurulamadigi icin de kaldirma secenegi yok, boyle sonsuz bir loopa girdik. En sonunda asagidaki hata kodunu verdi ama destek sayfasi cozum sunmadan bonbos bilgi verdigi icin bir care bulamadim.

Ne yapmam gerekir ki bundan kurtulayim?

Hata kodu: 0x800f0845
(2) 

Garanti Bankasi - Kullanilabilir Bakiye farki (debit)

ahmet oturum cerezi #1516543 
Selamlar, debit hesabimda gorulen bakiye ile kullanilabilir bakiye arasinda 2500 liradan fazla bi fark gorunuyor. Musteri hizmetleri bilgi vermemek icin 40 kisiye aktarinca ben de sovup kapattim. Bu farkin olma sebebi ne olabilir? Ev tasiyacagim ve biraz biriktirmeye calisiyordum, bu sacma bi meblag da olsa can sikici sonuclar dogurabilir benim icin.
(2) 

macos catalina için rar programı

ahmet oturum cerezi #1434936 
selamlar,

unrarx macos catalina'da çalışmıyor, ikamesi olacak güzel ve hafif bir program var mıdır? mümkünse ücretsiz tabii. çok teşekkürler.
(3) 

macos catalina için ftp istemcisi

ahmet oturum cerezi #1431191 
merhaba,

filezilla'nın kendi sitesinden indirdiğim hali çalışmıyor, store'da prosu var biraz kallavi bi fiyat. ücretsiz çalışan ve catalina ile uyumlu bir ftp istemcisi var mı önerebileceğiniz?
(1) 

Canon Mark 3 Firmware 1.2.3 Versiyon

ahmet oturum cerezi #1323641 
Merhaba,

2013 yılında çıkan bu çok sevgili firmwarei indirebileceğim güvenli bir iste bilen var mıdır? Şu an 1.2.1 firmware sürümünde kamera ve senelerdir de açıkçası çok iplenmediği için bu halde bekliyor. Magic Lantern kurmak istiyorum bu arada, o yüzden bu frmware sürümüne ihtiyacım var.
(3) 

Tüm Şifreleri Kaydedebileceğim Program (Cloud?) - MacBook Pro için

ahmet oturum cerezi #1246281 
Merhaba,

Aslında başlık kendisini anlatıyor ama, MacBook Pro'da kullanabileceğim ve bilgisayarı formatladıktan sonra tüm şifrelerimi direkt geri çekebileceğim bir program var mıdır? Benim için önemli olan kayıtlı tüm şifrelerimi de kendisi alabiliyor olması ve sonrasında herhangi bir tarayıcıdan geri yükleyebiliyor olmak.

edit: Aslında istediğim format sonrasında chrome'da kayıtlı tüm şifrelerimi firefox'a aktarabilmek.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
(1) 

canlı görüntü kaydedip yeniden oynatma

ahmet oturum cerezi #1184506 
merhaba,

anlık olarak çok fazla kaynaktan gelecek videoyu kaydedip, yine anlık olarak ekranı bölüp yeniden oynatabileceğim bir sistem var mıdır bildiğiniz?

yani aynı anda 10 - 15 farklı kaynaktan görüntü gelecek, ben de bunları kaydedip istediğim ana geri dönebileceğim hepsinde birden gibi düşünebilirsiniz.
(3) 

whatsapp yedekleme - android'ten ios'a

ahmet oturum cerezi #1171186 
merhaba,

androidden iosa geçerken tüm mesajlar, fotoğraflar vsyi de yedekleyip nasıl geçebiliriz? ios iclouddan yedekliyor, o yüzden androiddeki hiçbir şeyi almıyor. :/
(3) 

araba arıza ışığı

ahmet oturum cerezi #1169618 
merhaba,

elimizde bir adet 2014 golf var, son bakımı yapılmamış ve şu an debriyaj arıza ışığı yanıyor. araba bu arada dizel otomatik. sıkıntısız şehir içi kısa mesafe filan gidiyor da, bununla leventten atatürk havaalanına gidip gelsek sıkıntı çıkartır mı? yolda belde kalır mıyız? başka bir çözüm mü bulmak lazım yoksa.
(2) 

WordPress - İki dilli websietsi

ahmet oturum cerezi #1168719 
merhaba,

iki dilli bir wordpress sitesi yapmak istiyorum. bunun için bildiğiniz bir eklenti ya da yol var mıdır? isteğim dil seçeneklerinin example.com/tr ve example.com/en şeklinde olması ve default olarak tr'nin gelmesi.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
(3) 

nişantaşı üniversitesi - tezsiz yüksek lisans

ahmet oturum cerezi #1161120 
merhaba,

nişantaşı üniverstesi işletme yönetimi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Tezsiz Yüksek Lisans programı hakkında ne düşünüyorsunuz?

4.000 lira dediler program ücretine, uzatırsam da ders veya proje filan durumuna göre değişiyormuş o ücret. 2018 haziran'a kadar normalde askerlik tecilim var ama bir yandan da başvursam mı diyorum.
1

mobil görünümden çık