(4) 

İş Teklifi Süreci

derdi dertsizlik olan adam #1582382 
Merhaba,

4 ay önce iş görüşmesi yaptığım yer benden 1,5 ay önce referans istedi. Referanslarımı da verir vermez aradılar. En son 2 hafta önce insan kaynaklarından sürecin yönetim kurulu aşamasında olduğu sonrasında teklif aşamasına geçileceğini söylediler. Daha önce referans araştırması sonrasında hiç bu kadar beklememiştim. Sizce insan kaynaklarını arayıp durum hakkında bilgi almalı mıyım yoksa teklif kesin gelir mi ?
(13) 

otomatik vites araç ilk sürüş

derdi dertsizlik olan adam #1480893 
merhabalar,

3 yıldır manuel vites araç kullanıyorum. otomatik vites vites araba satın aldık. yarın arabayı alıp eve götüreceğim. yaklaşık 10 kilometre şehir içinde sürmem gerekiyor. ilk defa otomatik vites araç süreceğim. youtube'da videolar izledim çok zor gibi gelmedi. sizce ilk sürüşte sıkıntı yaşar mıyım ? verebileceğiniz tavsiye var mı ?
(8) 

evlenmekten korkmak

derdi dertsizlik olan adam #1405928 
merhaba ekşi duyuru sakinleri.

1 senedir gayet güzel giden bir ilişkim var. İkimiz de İstanbul'da yaşıyoruz. Ben 27, kız arkadaşım 29 yaşında. Kız arkadaşım İstanbul'da asistan doktor olarak çalışmakta. Seneye asistanlığı bitecek ve mecburi hizmete gitmek zorunda. Mecburi hizmete gitmesi halinde 1-1,5 yıl Türkiye'nin herhangi bir yerinde çalışacak ve İstanbul'a geri dönmesi de belli değil zaman olarak yani 1,5 yıldan fazla da sürebilir. Ben de kamuya bağlı bir kuruluşta uzman olarak çalışmaktayım. Evlenmemiz halinde kamu personeli olduğumdan eş durumundan faydalanıp İstanbul'da çalışmaya devam edebilecek. Uzun lafın kısası yaklaşık 1 yıl sonra evlenme ihtimalimiz var.

Kız arkadaşımla çok iyi anlaşıyoruz ve birbirimizi seviyoruz. Hayattan beklentilerimiz, hedeflerimiz, eğlence anlayışımız, siyasi görüşümüz çok uyumlu. Mantık açısından bakarsak ikimiz de İstanbul şartlarında gayet güzel paralar kazanıyoruz geçim sıkıntısı çekmeyeceğiz. etrafımda evli olan çiftlere kıyasla daha akla mantığa uygun şekilde ilerleyen bir ilişkimiz var. Ancak ben evlenmekten korkuyorum. Yani evlenince her şey boka saracakmış gibi hissediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
(6) 

kötü bir şey olacak hissi

derdi dertsizlik olan adam #1356062 
son 4 aydır hayatımda her şey iyi gidiyor. güzel bir iş, kafa dengi bir kız arkadaş, fena sayılmayacak bir arkadaş çevrem var.

ancak her an hayatım boka saracak hissi beni çıldırtıyor resmen. birden bir şey olacak ve çok mutsuz olacakmışım gibi hissediyorum.

bu histen kurtulmam için verebileceğiniz tavsiyelere açığım.
(7) 

İphone 7 32gb mi yoksa iphone 8 64 gb mi ?

derdi dertsizlik olan adam #1261855 
İPhone 7 32g 3100 tl iphone 8 64gb 3800 tl.

4 senedir htc one kullanıyorum artık telefon çok yavaşladı ve şarjı %40 olunca istisnasız kapanıyor. İphone kullanmak istiyorum. İPhone 7 32g 3100 tl iphone 8 64gb 3800 tl.

ilk almaya niyetlendiğimde iphone 7 alırım diyordum. ancak 700 lira daha fazla verip hem daha yeni bir model hem de daha yüksek hafızaya sahip bir telefon kullanmak daha mantıklı geldi açıkçası.
(1) 

Yüksek lisans devamsızlık ve askerlik tecili

derdi dertsizlik olan adam #1251417 
Yüksek lisansta tez aşamasına 4 dönemde geçmek lazım yabi dersleri 2 yıl içinde vermek zorunlu yoksa okulla ilişiğin kesiliyor. Ben bu dönem yüksek lisansa kayıt olsam ve hiç okula gitmesem ve sadece internetten ders kaydı yapsam bu 2 yıl içinde ilişiğimin kesilmesi gibi bir sorunla karşılaşır mıyım ?
(2) 

yılbaşı gecesi izlemelik film

derdi dertsizlik olan adam #1250961 
yılbaşına evde tek başıma gireceğim. biralar ve cipsler hazır. şöyle insanın içini ısıtacak, moral yükseltecek film öneriniz varsa bir dal alırım.
(3) 

toefl sonuç belgesinin gönderilmesi

derdi dertsizlik olan adam #1237511 
21 ekimde toefl'a girdim ve sonuçlar 31 ekimde açıklandı. Ben kayıt yaparken sonucum eve gönderilsin diye bir secenek olduğnu hatırlamıyorum ama sonucum kuruma gönderilsin seceneğini işaretledim ve kurumu seçtim.

simdi 1 adet sonuç belgesi ev adresime bedavaya gönderilecek mi gönderilecekse ne zaman gelir ? sonuç belgesi seçtiğim kuruma zaman ulaşır ?
(2) 

toefl skor yükseltme

derdi dertsizlik olan adam #1236409 
toefl'dan 77 aldım r:21 l:21 s:14 w:21ancak bana 85 lazım. 2 ayda 85 ve üstü almam için ne önerirsiniz özellikle writing'in ikinci kısmı için ve speaking için ? aslında speaking'de notefull kalıplarını ezberledim ancak yeterince pratik yapmadım belki ondan bu kadar düşük gelmiş olabilir.
(1) 

toefl hazırlık

derdi dertsizlik olan adam #1214156 
1 ay içinde toefl'a girmeyi düşünüyorum,hedefim 85-90 arası almak.cambridge'nin toefl kitabındaki denemesinde listeningde 25/30, readingde de 18/30 puan aldım speaking ve writing kısımlarına bakmadım. readingde bolca pratik yapmayı, writing ve speakingde notefull'dan çalışmayı düşünüyorum.

sizce sınava kursa gidip, 3-4 ay sonra mı gireyim yoksa 1 ayda evde çalışıp girsem sitediğim puanı alır mıyım ?
(1) 

yüksek lisans devamsızlık sorunu

derdi dertsizlik olan adam #1212676 
kayıtlı olduğum yüksek lisans programının yönetmeliğinde 'Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde yükseköğretim kurumunun öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.' ifadesi bulunuyor.

yani ben şimdi 2 sene içinde dersleri vermezsem 2. senenin sonunda okulla ilişiğim kesiliyor mu ?
1

mobil görünümden çık