(3) 

easyjet hakkında bilgisi olan?

oculi electrica #1577205 
Merhabalar,

Easyjet üzerinden bilet almaya karar verdim, kendim ve ailem için alacağım ama bilet almaya çalışırken tuhaf bir şekilde ne TC ne Pasaport numarası istedi sistem. Bana biraz anormal geldi daha önce kullanan var mı bu havayolu şirketini?

Enfekte Dişin Çekilmesi

oculi electrica #1532321 
Selamlar, 5-6 gün önce yarı gömülü 20lik dişimde şiddetli bir ağrı ve biraz da şişlik oluştu. Bir iki gün ağrıkesici ile idare ettim pazartesi günü diş hekimine gittim. Çekilmesi gerektiğini söyledi 14'lü antibiyotik verdi. Yarın, yani antibiyotiklerden 6.sını içtikten sonra çekimi yapacağını söyledi. Hatta hiç antibiyotik kullanmadan dahi çekebileceğini söyledi. o halde uyuşmayacağı için çekmiyorım, 3 gün antibiyotik kullan sonra cerrahi işlemi yaparız antibiyotiği kullanmaya devam edersin bitirirsin dedi. İçimde biraz kuşku var, şu an şiddetli ağrılarım dindi şişliğim de azaldı ama hala o bölgede rahatsızlığın devam ediyor.enfeksiyonlu dişin çekilmesinin ölüme kadar götüreceği söylenirken benim durumumda bu işlemi yapmak riskli midir?
(4) 

İnternetten Parfüm almak

oculi electrica #1407287 
Beğendiğim bir-iki parfüm var. Sevil, sephora gibi yerlerde gereksiz pahalı satılıyor. İnternette çiçeksepeti, morhipo gibi yerlerde çok daha uygun. Sahtelik konusunda kuşkularım var. Morhipo Trendyol gibi siteler tedarikçilerden alıyor orası biraz kumar gibi, ama Çiçeksepeti hakkında bir fikrim yok nedir durum orada? morhipoda cosmoland diye bir tedarikçinin sattığı parfümler var biraz araştırdım cosmoland avmlerde falan mağazası olan bir kurummuş bilen var mı ne derece güvenilirdir?
(2) 

Kimlikteki imzayı değiştirmek

oculi electrica #1402689 
İmzam her seferinde farklı göründüğü için değiştirmek istiyorum. Daha stabil bir imza yaptım bir süredir onu kullanıyorum. Ama kimliğim ve ehliyetimde eski imzam var. Üstelik alelacele artırıldığı için zaten birbirlerine bile benzemiyorlar. Bir iki hafta içinde pasaportumu ve ehliyetimi yenileyeceğim yeni imzamı atarsam problem yaşar mıyım ? Kimliğimde hala eskisi kalacak.
(6) 

Dandik elektro gitara modifiye

oculi electrica #1374726 
Halihazırda sert tonlara hitap eden bir gitarım var. Yanına s-s-s kombinasyonunda ikinci bir gitar istiyorum yumuşak tonlar için. ama fakirliğin dibindeki bir öğrenci olduğum için iyi bir şey alamam. En ucuzundan strat kasa bir manual raymond alsam. İlk etapta nefsimi körlese sonra zamanla yavaş yavaş yeni manyetiktir burgudur pickguarddır modifiye etsem nasıl bir fikir olur?
(6) 

Dünya tarihi hakkında kitap önerisi

oculi electrica #1369980 
Tarihle pek alakası olmayan ama kendisini tarih alanında geliştirmek isteyen sayısal beyinli mühendis bir kardeşiniz olarak sizlerden dünya tarihi hakkında çok fazla boğulmayacağım sıkmayacak ama tırt da olmayacak bir kitap ya da seri önerisi istiyorum. Mcneill Dünya tarihi ve hosbawm in serisi tavsiye edilmiş bir iki yerde. Ama size sorup benim için daha uygun spesifik bir yanıt almak istedim
(2) 

İzmir'de güzel noodle yapan mekan

oculi electrica #1369836 
Bi arkadaşımı noodle yemeye götürücem, noodle dediğin şey ucuz basit bişey ama yine de riske girip mahçup olmak istemiyorum. Benim bildiğim f/p'si iyi olan sushico, chickinn ve red dragon var. Ama bu üç mekanın da noodleını hiç denemedim. Nereyi önerirsiniz izmirli dostlar?
(1) 

Ses kartı deneme

oculi electrica #1354457 
2. El ses kartı alacağım, baya popüler bir model ola focusrite scarlett 2i2. Bunu nasıl deneyebilirim? almadan önce kontrol etmem gereken şeyler nedir? Cihazı denemeden önce bilgisayarıma kurmam gereken yazılım vs yardımcı olabilir misiniz. Daha önce hiç ses kartı kullanmadım tecrübeli değilim o yüzden.
(1) 

Klasik gitar kaplama

oculi electrica #1348354 
Evde pek yüzüne bakmadığım eski bir klasik gitarım var. Biraz elden geçirip kullanıma açmak istiyorum. Gövde kısmında derin çizikler var. kaplama yapma gibi bir şansım olur mu? Biraz aradım aliexpresste tüm gövdeyi kaplayan sticker benzeri bir şey bulamadım. Genelde hava boşluğu çemberi ya da klavye stickerları satılıyor. Kendim halledebilir miyim yoksa Luthiyerin eline mi kalırım, kalırsam pahalıya patlar mı?
(1) 

İpad'de Jailbreak ile ücretli uygulama

oculi electrica #1347348 
İpad için jailbreak konusuna pek hakim değilim şimdiye kadar hiç ihtiyaç duymamıştım çünkü. Jb yapınca kafama göre her ücretli uygulamayı ücretsiz kullanabilir miyim? Amplitube uygulamasını satın aldım ama istediğim bundleları almaya kalksam 600 küsür lira tutuyor. Var mıdır bunları ücretsiz kullanmanın bir yolu?
(6) 

gone girl'e benzetilen film

oculi electrica #1339037 
bu duyurunun sonuca ulaşabileceğinden şüpheliyim, zira pek bi ipucu yok elimde ama kafayı fazla taktım düşünüp duruyorum hangi film olduğunu bir türlü hatırlayamadım. yakın zamanda çıkmış olabilir bu film için gone girl benzetmesi yapılıyordu. yerinde veya değil bilmiyorum ama özellikle filme ait başlıktaki entrylerde sürekli gone girl benzetmesi yapılıyordu. ve o filmin ne olduğunu hatırlayamıyorum şu an. hadi bi yardım edin kurtarın bu "lan neydi o ya" ızdırabından.
(4) 

Televizyon hdmi tamiri

oculi electrica #1336695 
SEG 40sg5100 modeli gayet basit bir televizyonum var. 3-4 yıldır kullanımda. geçen sene 2 hdmi girişinden birisi bozuldu çalışmamaya başladı ben de ikinciyi kullanmaya başladım. bir kaç günde bir dekoderi çıkarıp bilgisayarı bilgisayarı takmak için kabloyu çıkarıp takıyordum bilmiyorum bu mu sebep oldu ama o da bozuldu aynı şekilde. başka cihazlarla ve başka kablolarla da denedim sorunun tvde olduğundan emin oldum. kendi dahili uydu alıcısı var o sorunsuz çalışıyor scart girişi de çalışıyor ama hdmi'lar ölü.

Bunun tamiri mümkün müdür ve bana pahalıya patlar mı? tvyi zaten 900 liraya almıştım zamanında, şimdi bana kalkıp 300-500 lira fiyat çekerler mi?
(4) 

Yeni başlayan için piyano önerisi

oculi electrica #1324946 
Piyano Çok fazla bilgili olduğum bir enstrüman değil başlangıç için uygun ama biraz seviye atladıktan sonra da üzmeyecek bir şey arıyoruz. Bütçeyi 5000 gibi düşünmüştük ama değecekse ufak bi oynama payı var. Biraz araştırdık yamaha ydp143 ve ydp163 arasında kaldık. 2500 lira falan oynuyor arada o farkı vermeye değer mi? Başka bi model öneriniz varsa ona da açığız.
(4) 

Laptop ısrarla dahili gpu çalıştırıyor

oculi electrica #1300229 
Lenovo z500 laptopım var. 740m harici gpuya sahip. Windows 10 kullanıyorum varsayılan gpu nvidia seçili olmasına rağmen oyunlar ısrarla dahili intel gpuyu kullanıyor. Denemediğim şey kalmadı düzeltemedim. Tam 12 kere format attım w10 farklı sürümlerini denedim olmuyor. Daha önce takır takır çalışıyordu pcye ssd taktım temiz kurulum yaptım o günden beri böyle. Windows10 1511 1607 1803 1709 ne kadar sürüm varsa denedim. Bi ara 1607de çalıştı sonra çalışmadı. 1511de çalışıyordu şimdi onda da olmuyor. Ekran kartının driverlerını de eski yeni defalarca denedim yok. Ne yapabilirim?
(4) 

SSD beni kurtarır mı?

oculi electrica #1287521 
4-5 yıllık bi lenovo z500'üm var. normalde hibrit hdd'ye sahip bir bilgisayar. ama yaklaşık 1 yıl önce hdd yandığı için değiştirip hibritin yerine 5400 rpmlik bi disk taktım. o günden beri bir dosya kopyalamam bile yıl alıyor. ssd almayı düşünüyorum ama 120 gb'dan fazla bir şey alamam. dolayısıyla anca windows'u yükleyebileceğim yanına da bir kaç program o kadar. geri kalan her şeyim yine hdd'de kalacak. bu durum ne kadar etkiler performansımı?

bir de hdd'yi bölümlere ayırmanın hıza etkisi nedir? dosyalarımı organize etmek için diski son formatımda c,d,e,f 4 birime böldüm. ondan önce de yavaştı yine yavaş. ssd alırsam hdd'yi tek birimde bırakmak daha mı sağlıklı olur?
(4) 

Galaya S8 ekran yanması

oculi electrica #1256850 
Ekran tam ortasından çizgi çekilmiş gibi alt tarafı pembe üst tarafı normal durumda. Şimdi bu durumla alakalı 3 sorum var
1) servise göndersem değişim mi yaparlar yoksa tamir mi görür?
2) İzmir'de elden verip almam mümkün mü?
3) cihazı ikinci el almıştım faturası falan var ama sonuçta ilk sahibinin adıyla, sorun yaşar mıyım?
(3) 

Ucuz kablosuz şarj

oculi electrica #1254531 
S8 için kablosuz şarj cihazı alacağım 2 sorum var: birincisi, bütün kablosuz şarj cihazları birbiriyle uyumlu mu yoksa her markanın kendi teknolojisi var ya da bir kaç farklı kablosuz şarj teknolojisi var vs gibi bir durum mu var? İkincisi, kablosuz şarj cihazı alırken ucuza kaçmak pahalıya malolur mu? Yoksa pahalısı ucuzu hepsi aynı işi mi yapıyo?
(9) 

Pc'yi oturduğum yerden kontrol etmek

oculi electrica #1237948 
Bilgisayarım televizyona bağlı ve ben oturduğum yerden Android veya ios(ipad versiyonu) vasıtası ile kontrol etmek istiyorum. Bu basitçe mouse ve klavye erişimi de olabilir etkilesimli arayüz yazılımı varsa o da olur her türlü olur. Amaç video izlemek YouTube'da takılmak vs. Öyle AutoCAD'de çizim yapayim photoshop kullanayim gibi ekstrem işler yapacak değilim. Basit şeyler.
(1) 

AmpliTube ile wah kullanma

oculi electrica #1209436 
iPad üzerinden AmpliTube full sürümünü kullanıyorum. Wah efektini kullanmak istiyorum ama pedal falan yok. Ekrandan pedal ile oynanabilşyor ama sonuçta gitar çalarken ekrana dokunamam. Bunun ekstra pedal kullanmadan bir yöntemi var mıdır? Kayıt tamamlandıktan sonra üzerine efekt yapma da olabilir.
(4) 

Advanced grammar in use vs english grammar in use

oculi electrica #1208390 
Şimdi dostlar, ingilizce konusunda kendimi Çok yeterli hissetmiyorum. Belli bi seviyenin üzerindeyim. İki kursun sınavına girdim intermediate-upper intermediate arası biyerlerdeyim. Dedim bir tane gramer kitabı bitireyim faydası illaki olur. En çok bu serinin önerildiğini gördüm. İçindekiler kısımlarına baktım ve fark göremedim aynı. demek ki içerik farkı var. Şimdi önce english g.i.u. bitirip sonra advanced olanı mı bitirmek iyidir? Yoksa direkt advanced e geçeyim mi?
(2) 

İzmirde ders çalışmalık Serin yer

oculi electrica #1203939 
Sakin bir starbucks şubesi olur, farklı bir mekan olur sakin ve serin rahatsız edilmeyeceğim bir yer arıyorum. Örneğin optimum veya point bornova daki starbuckslar bu iş için uygun mudur? Yoksa çok mu yoğun olur. Yarın bütün gün çalışmaya ihtiyacım var evim abartısız 80 °C. Pzt çok önemli bir sınavım var yarınım verimli geçmek zorunda o yüzden.
(4) 

Fotoğraf mak. ekranındaki garip lekeler

oculi electrica #1198983 
Ekte paylaştım Ne olduğunu anlayamadık. Kılıfında duran fotoğraf makinesi bir gün önce bişey yoktu. Ekran sorunsuz çalışıyor.
(3) 

Multivitaminlerin ders çalışmaya etkisi

oculi electrica #1195088 
Öyle kendimi bitkin falan hissetmiyorum ama kendimi bildim bileli konsantrasyon sorunum var. Bütün gün dersin başında oturup iki satıt bişey çalışamıyorum kafa sürekli dağılıyo e tabi uyku gelmesi kaçınılmaz oluyor. Bu liseden beri böyle. En azından bu final dönemi iyi geçsin istiyorum. Bu pharmatondur supradyndir ıvır zıvır bunlar bana çare olur mu?
(4) 

Passengers filmine benzeyen bir kitap. Adını unuttum

oculi electrica #1191087 
Yıllar önce lise zamanlarında bir kitap okumuştum. Kitabın ne adını ne de yazarını hatırlamıyorum. Konusu passengers filmine benziyor. Kitapla ilgili hatırladığım en önemli özellik, kitabın içinde geminin haritası veriliyordu. Passengerstan farkı kitaptaki gemide ufak çapta bir halk yaşıyordu. Bi sorundan dolayı gemi ulaşması gereken gezegene varamıyordu. Uzun zamandır hatırlamaya çalışıyorum bir türlü hatırlayamadım. Kitap da kayıp. Bilen varsa çok büyük bir iyilik olacak benim için.
(5) 

Pdf - doc dönüştürme sorunu

oculi electrica #1189476 
Elimde bir Pdf var acrobat readet pro falan çeviremiyor Word dosyasına. İnternet sitelerinden çevirmeye çalışınca da her kelime arasına & işareti koyuyor. Yazıları kopyalarken de yine aynı şekilde örnek&örnek&örnek& şeklinde kopyalıyor. Çok acil Word yapmam lazım bu dökümanı. 90 sayfa falan o yüzden tek tek yazamam grafikler falan var içinde.
(1) 

Küçük odayı soğutma önerisi

oculi electrica #1188531 
3 metreye 4 metre ufak bir odam var. En ucuz yoldan nasıl soğutabilirim? Her türlü ttavsiyeye açığım.mesela o buharlı soğutucular işe yarıyor mu yoksa zaten nemden kırılan havayı iyice mi ağırlaştırıyor?
(3) 

Çizim kalemi için ne tür mürekkep kullanılmalı?

oculi electrica #1149751 
m.ofix.com

Kalem bu dostlar.tesadüf eseri elime gecti ve hayran kaldim.uzun suredir de vazgecilmezim oldu.Fakat büyük ihtimal amacı dışında kullandığım için çok hızlı bitiyor.çok ucuz bişey de değil sürekli sürekli yenisini almak da koyuyor baktım arka kısmı açılabiliyor murekkep doldurulabilir.marker mürekkebi kullansam iş görür mü acaba ya da dolma kalem mürekkebi falan mi kullanmak lazım? Ona göre mürekkep stoklayacağım.
1

mobil görünümden çık