(7) 

toplama masaüstü pc

pide #1576023 
önceki toplama pcmiz bizi 13 yıl götürdü. hala çalışıyor ama oyunlarda kasıyor. o nedenle yine bizi bu kadar uzun süre götürecek bir pc arayışındayız, ancak ikimiz de donanımdan pek anlamıyoruz. genelde oyun oynanacak ve internete girilecek. inventusta rastgele şöyle bir toplama pc yaptık, bakar mısınız olmuş mu ya da gereksiz bir şeyler var mı? i.hizliresim.com

tez çalışması için destek ricası

pide #1571282 
merhaba, arkadaşımın yasla ilgili tez çalışması için anketin doldurulmasına ihtiyacı var. insan ya da evcil hayvan kaybı yaşamış olanlar ya da hiç kayıp yaşamamış olanlar doldurabilir. teşekkürler. baskentpsychology.eu.qualtrics.com
(4) 

mp4.bin dosyasını açabilmek

pide #1567552 
elimde mp4.bin uzantılı bir dosya var. daemon tools ile açamadım. not defterini cue uzantılı olarak kaydedin onu daemon'da açın denmiş ama bende farklı kaydet'te dosya seçeneklerinde cue çıkmadı. başka ne deneyebilirim?

kaş'ta olanlardan yardım ricası (kayıp eşya)

pide #1565654 
merhaba arkadaşımın ricasıdır,

kaş'ta akşam pazarında güneş gözlüğünü kaybetmiş. oralarda olan varsa tezgahı özelden tarif ederim. bi gidip sorabilirseniz aşırı makbule geçer, çok teşekkürler.
(3) 

Ütüleme yapan kurutma makinesi

pide #1563181 
Merhaba arkadaşımın sorusunu iletiyorum:

Kurutma makinesi alacağız ve marka olarak Bekoda karar kıldık. 9 kiloluk KM94b model makinede ütüleme özelliği (iron finish teknolojisi) varmış, ütülü çıkıyormuş kıyafetler. 18000₺ totalde.

10 kiloluk KM1010 modelde de indirim varmış. Yukardaki modelin ütü hariç her özelliği aynı. 14000₺.

Her ikisinde de ilk ay koşulsuz iade seçeneği var. 10 yıl kompresör garantili. Bekonun bayisinden alacağız.

Sorular: ütüden nefret eden biriyim. Bu ütüleme olayı gerçek mi, söylendiği gibi ütülü mü çıkarıyor kıyafetleri? Ne gibi dezavantajları oluyor bu ütülemeli modellerin? Fazladan gidecek paraya değecek ütüyü yapıyor mu? Ütü yapabilmesi için içine birkaç kıyafet mi koyuyoruz yoksa 9 kilo çamaşırı aynı anda atsak hepsini giyime hazır ütülü yapar mı?
Beklentim mükemmel ütü değil ama ütüyü kullanmama gerek kalmadan işte giyebilecek düzlükte olsunlar.
Son olarak önerileriniz neler?
Teşekkürler
(2) 

github'ta visitor sayısı artmıyor ama clonelayanlar var bu nasıl oluyor?

pide #1555315 
githubla ilgili bilgim yaptığım işleri oraya yüklemekten ibaret. cvmde github.com/pide şeklinde adresi belirtiyorum. ama projeler github.com/pide/proje içinde. bikaç haftadır traffics kısmına baktığımda clonelayanlar olduğunu görüyorum ama visitor sayısı 0. bu insanlar o proje reposuna girmeden nasıl projeleri çekiyor terminalden mi? cvde de repo adı yazmıyor hadi ordan ismini gördü de terminalde yazdı diyeyim. her türlü önce githubta repoya tıklayıp içinde ne var diye bakması gerekmez mi belki hello world yazdım oraya sadece.
(10) 

oda kapı kilidi ölçüsü standart mıdır

pide #1541474 
odanın kapısı kapanmamaya başladı, değiştirelim dedik ama kilit üstünde herkül yazıyor. böyle satılan bir marka göremedim ben. başka marka alsam kapı diline denk gelen yuva kısmı standart mı? yoksa illa o ölçülerde bir kilit mi bulmam gerekiyor?
(9) 

annelik ve beyin fonksiyonlari

pide #1538031 
sayin anneler ya da eslerinin bu durumuna sahit olanlar. cocugum 16 aylik su an. ve 16 aydir bariz sekilde beyin fonksiyonlarimda azalma var. dikkatsizlik, analitik ve pratik dusunememe en cok sikintisini cektigim konular. hatta isteki performansimi da etkileyecek sekilde bi fark soz konusu.

ilk zamanlar deliksiz uyuyamamaya yormustum ama bayadir da deliksiz uyuyorum. oksitosin mi buna sebep oluyor? emzirmek mi? cocuk zekami da mi somuruyor noluyor? sizde de olmus muydu? emzirme bitince eskisi gibi olacaksin cevaplari alma umuduyla yaziyorum bunlari :') kan degerlerim gayet normal bu arada.
(2) 

antalya'da kolsuz havası mı hala

pide #1536553 
dün akşam kombiyi açtığım istanbul'dan selamlar. tatil için o tarafa geliyoruz da şort ve kolsuz giyilebiliyor mu hala durumlar nasıl? bebek için de göz önünde bulundurursanız sevinirim.

ücretsiz matematik soru çözümü

pide #1535972 
önceliğim maddi durumu olmayan birine ulaşmak ancak herhangi biri de olur tabii. ilköğretim, lise ya da ösym sınavlarına yönelik çözmekte zorlanılan matematik sorularını yollayın, online olarak çözeyim açıklayayım. süre kısıtı da yok. detaylar için mesaj atabilirsiniz.
(4) 

excel'de şunu nasıl yaparım

pide #1532067 
iki ayrı listem var, ana listemdeki a ismindeki yer, ikinci listeyle ortak. ikinci listede bu a'yı değil de onun solundaki indexi getirmek istiyorum. düşeyara yapınca a ismini ekledi ama bana indexi lazım. nasıl aratacağımı da bilemedim.
(1) 

genetik hastalık ve otozomal dominant resesif olayları

pide #1517521 
genetik konusunda bilgim lise biyoloji seviyesinde, o yüzden içinden çıkamadım. babamda retinitis pigmentosa denen bir hastalık var. nadir görülüyor. gençken gece körlüğüyle başlıyor yaş ilerledikçe görme tamamen bitiyor. babasının babasında da varmış. ama dedemde yokmuş.

gen testi yaptırdı babam seneler önce. hangi genlerde görüldüğü yazıyor, lokasyonları vs. açıklamada bir de otozomal dominant ve otozomal resesif genlerinde olduğu yazıyor.

işte bu kısmı anlamıyorum, babasından babama otozomal dominant aktarılan bir hastalığın dedemde de görülmesi gerekmez miydi? bu nasıl oluyor? ve bende bu hastalık olmadığından çocuğumda da olmayacak diyebilir miyim rahatlıkla? yine gen testi yaptırıcaz tabii ama içim içimi yiyor. ekte test sonucu var.

yöneylem sorusu

pide #1514277 
elimde bir yöneylem sorusu var. matematiksel denklem kurmam bekleniyor. kurdum da çok güzel oldu. ama zaman kısıtlayıcılarını ekleme konusunda sıkıntım var biraz. bi türlü kafam basmadı. optimizasyon yöneylem benim işim diyen varsa lütfen mesaj atın.
(3) 

sürgülü kapı, malzemesi, fiyatları sorunsalı

pide #1496746 
müstakil evdeyiz ve odalardan biri direkt merdiven çıkışında. yani arada kapı filan yok. sıcaklıkların düşmesiyle merdiven boşluğundan çok soğuk gelecek. bunu sürgülü kapıyla kapatmak istedik. yükseklik 2,5 metre, en de 4,5 metre. sorduğumuz yerlerden biri ahşap pahalı olur mdf malzemeyle kapatırım işçilik dahil 2700 civarı tutar dedi. başka bi yer mdf ısı yalıtımı sağlamaz, ahşap olur dedi. mdf olursa metrekaresi 1000, ahşabın da metrekaresi 2000 dedi.

şimdi sorularım: mdf ısı yalıtımı sağlar mı?
mdfler arasında neden bu kadar fiyat farkı var, bunlar da kendi içlerinde kalite kalite mi?
burayı başka türlü nasıl kapatabiliriz? pimapen de bi seçenek ama göze hoş gözükmüyor evin içinde olunca beyaz beyaz.
(5) 

led tavan spotlarının sökümü

pide #1476730 
taşınacağımız evin tüm odalarının tavanı şu şekilde: i.hizliresim.com ve biz bu görüntüyü hiç sevmiyoruz. komple spotları ledleri ne varsa kaldırmak, klasik avize ya da lambader kullanmak istiyoruz. ev 3+1, her oda bu şekilde. bunlardan kurtulmak istemek ne kadar bir masraf çıkarır? konu hakkında bilgim: yok. yani 500 lira civarı masraf mı 15 bin civarı masraf mı, böyle kabaca bi rakam yeterli şu aşamada. acil bi durum olmadığından sonra yaptırmayı düşünüyoruz ama ev hazır boşken yaptırmak daha mı mantıklıdır? çok kırık döküklük iş çıkar mı yani?
(3) 

çin malı oyuncak

pide #1474671 
ben mi başka türlüsüne denk gelemiyorum yoksa internette satılan oyuncakların yapım yeri hep çin mi? siz bebek oyuncaklarını nerden alıyorsunuz? yoksa xiaomi örneği gibi kaliteli olan çin malı oyuncaklar da var mıdır?
(1) 

formattan sonra bilgisayarın sesinin içine kaçması sorunu

pide #1462430 
masaüstü bilgisayara geçenlerde format atıldı, win 7yken win10 oldu ve ssd takıldı. tek fark bu. ama ses eskiye göre çok çok az çıkıyor. ayarlarda ses çıkışı olarak sadece 1.sini seçersem ses çıkıyor, diğer seçeneklerde ses hiç yok. bunun çözümü nedir?
(2) 

hamilelerin pandemi sebebiyle evden çalışması

pide #1448079 
kronik hasta sayılmaları sebebiyle özel sektörde böyle bir zorunluluk var diye biliyordum ancak bir arkadaşım devlette bile hamilelerin işe gittiğini söyledi. son durum nedir özel sektörde?
(2) 

çook küçük kedi bakımı

pide #1429810 
iki haftalık bir kediye bakıyoruz. annesi terk ettiğinden eve aldık. bununla ilgili sorularım var. 4-6 saatte bir beslemek gerekiyormuş, saati gelince uykudan uyandırmalı mıyız yoksa kendisi ağlayarak acıktığını haber verdiğinde çok mu besinsiz bırakmış olacağız? şu yüzden soruyorum. beslendikten sonra üstümüzde gezinip meme arıyor. emdiği yerlerden süt gelmeyince de ağlıyor. ve bu olay bugün 3 buçuk saat kadar sürdü. mümkün mertebe uyandırmak istemiyoruz o yüzden. ama kötü bi duruma da sebep olmayalım.

bir de bu meme arama bulamama ağlama olayı ne kadar daha sürecek tahminen? karnı tok oluyor sadece meme altında uyumak istiyor.

son olarak köpek ve kedisi olanların tecrübelerini duymak isterim. evde iki köpek var. ikisi de sesli bir oyuncak almışız gibi tepki veriyor şu an. ama bu kedi ayaklanınca asıl cümbüş başlayacak. sürekli üçünü birden göz önünde tutmam da imkansız. siz nasıl alıştırdınız?
(4) 

pinch bottom bag nasıl çevrilir

pide #1423467 
5.imimg.com şu şekilde olan torbalara verilen özel bir isim var mı? pinch bottom bag görsellerine bakınca kese kağıdı görünümünde olduğunu gördüm, ancak malzeme olarak aynı olmaları şart değil, şekil olarak aynılar. yani kese kağıdı diye çevirsem kağıttan yapılmamış olanları dışlamış olacağım.
(1) 

cümle tercümesi- özellikle akışkan mekaniği bilenler

pide #1421851 
Adhesively bonded joints should be loaded in shear where they are strongest. burda shear ne diye çevrilmeli? shear strength kesme direnci, onu biliyorum akışkan mekaniğinden. ama isim halinde olan shear'ı direkt kesme olarak çevirebilir miyim? var mı böyle bir kalıp?
(6) 

migros online ödenmiş siparişte ek ödeme nasıl oluyor

pide #1418245 
migros online'da cuma günü getirilmek üzere sipariş vermiştim. ödemeyi de online olarak yaptım. hesaptan çekildi. siparişe bir şeyler daha eklenebiliyormuş. ekledim ancak bunun ödemesi nasıl olacak? daha siparişi onaylamadım yeni haliyle. elimde nakit yok ve atm olmayan bir yerde yaşıyorum. görevli pos cihazıyla geliyor mu bilen var mı?
(1) 

library genesis muadili var mı

pide #1389258 
orda olmayan bir kitap arıyorum. Operations Strategy: Principles and Practice - Van Mieghem
(7) 

yazın yağmurlu havada ne çeşit bir ayakkabı giyiyorsunuz

pide #1367742 
spor ayakkabılar su geçiriyor. bot giysem olmayacak çünkü temmuz ayındayız. ee bunun çözümü nedir? outdoor ayakkabılar denmiş aradığım kadarıyla ama ben bunları bot olarak giyiyorum zaten kışın.
(3) 

şiddet mağduru kadın için ne yapılabilir

pide #1359646 
tesadüf eseri şu hesaba denk geldim: www.instagram.com

özetle 18 yaşında 15 yaş büyük biriyle evlendiriliyor. şiddet görüyor. en son ölü taklidi yaparak elinden kurtuluyor. ailesi boşanmasına karşı çıkıyor. 4 yaşında kızı da var. dava açmış ama adam boşanmak istemiyorum diyip süreci uzatıyor
eşinden ayrı bir şehirde yaşıyor. adam arada çocuğu görmeye geliyormuş arıza çıkarmıyormuş. kadın iş bulamıyor, tacize uğruyor, sokakta, sığınma evlerinde kalıyor. sağlığını kaybediyor. ileri derece hipertiroide bağlı zehirli guatr var, ameliyat olması gerekiyor ancak sigortası yok. raporlarım mevcut diyor. birkaç aydır kirasını ödeyemiyor, evden de çıkarılması an meselesiymiş.

bir kez yazıştık ancak elimden bir şey gelmediğinden umut vermemek adına çok detaylı bilgi istemedim. keşke dolandırıcı olsa da böyle bir dram gerçekte yaşanmıyor olsa. elimde her şey belgeli diyor.


sosyal medyayı aktif kullanan bir insan değilim. en fazla burda etkileşim halindeyim. neler yapılabilir?

ilgili paylaşımından sonra kimse dönüş yapmamış. belediye maddi yardım yapamayız demiş. başka şehirde olan dernekler (kadın dernekleri ve ahbap) iletişime geçiyor ancak yaşadığı şehir içinde bir temsilcilerine ulaşamıyor.
(3) 

iş bankası maaş hesabından havale

pide #1330707 
bankamatikten havale gerçekleşecek, yine de ücretli mi? sitesinde sadece kolaylıkla gerçekleştirebileceğimi yazmışlar eksik olmasınlar.
(4) 

çocuk psikiyatrı - istanbul avrupa yakası

pide #1321209 
tavsiye edebileceğiniz çocuk psikiyatrı var mıdır? disleksi olmasından şüphelendiğimiz bir veledimiz var.
(5) 

fare kapanı düzeneği iyileştirme

pide #1314492 
eve küçük bir fare girdi. ben de böyle bir kapan aldım. i.resimyukle.xyz
i.resimyukle.xyz

ucuna takılan yiyeceği fare yerken uyguladığı kuvvetle kapanın yukarısındaki tahtayı serbest bırakacak, bu da kapıyı kapatacak. mantık bu. ancak fare çok küçük olduğundan uyguladığı kuvvet hiçbir işe yaramıyor. iki gecedir telden peynirini yiyip gidiyor. bu düzeneğe nasıl bir ayar çekeyim ki kapı hemen kapansın?

not: fareyi öldüren ya da ona zarar verecek yollar seçenek dışı
(5) 

kör kedi bakımı

pide #1301111 
kör kedisi olan var mı? yavru bir kedimiz var, veterinerin dediğine göre hep kör kalacak. sokakta yapamayacağı için yuva arıyorum. bir yer buldum gibi ama evde bir iki gün yalnız bırakmam gerekebilir sık sık olmasa da diyor. normal bir kedi gibi başının çaresine bakabiliyor mu eve alıştıktan sonra? ya da ben hiç o kadar yalnız bırakmam diyen varsa vereyim. konum silivri ama istanbul'da herhangi bir yere getirebilirim.
(7) 

laboratuvarda kılık kıyafet

pide #1292725 
bir fabrikanın laboratuvarında staja başlıyorum da, salak gibi onlara sormayı unuttum. spor ayakkabı, kot, tişört giymek serbest diyen bir arkadaşım var. her laboratuvarda böyle midir bu?
(3) 

yılda sadece 3 ay spor yapmak boşa kürek çekmek midir?

pide #1284645 
okul döneminde günde 5 saatim sırf okula git gelle geçtiğinden enerjim de vaktim de kalmıyor. sadece yazın spor yapma imkanım var. ama böyle de 3 ay devam edip tam vücut spora alışmışken bırakmak boşuna uğraşmak mıdır? yoksa hiç yoktan iyi midir?
(2) 

dili basit yerli dizi

pide #1274554 
komsum turkce'yi yeni ogreniyor. su an 2. kurdaymis. dinleme konusunda oldukca zayif oldugunu soyledi. pratik yapmak icin dili nispeten sade, anlasilir olan hangi yerli diziler var? ya da podcast vs gibi her tur tavsiyeye acigim.
(8) 

metrobus kuyrugu adabi

pide #1268855 
bazi gunler sabah saatlerinde tuyaptan metrobuse biniyorum. insanlar nizami bir sekilde kuyrukta bekliyor. bir de kuyruga girmeyip yanda bekleyenler var. kuyrukta sirasi gelenler ayakta kalacaklarini dusunup metrobuse binmezlerse yanda bekleyenler metrobuse biniyor. ben de yanda bekleyenlerdenim evet.

bu ilk kez karsilastigim bir durum degil, hayatim toplu tasimalarda gecti. ama son zamanlarda tepkiler duymaya basladim. cikciklamalar, homurtular. bir keresinde metrobusten kolunu disari uzatti birisi binmeyelim diye. farkinda olmadan hak mi yiyorum?

kaynak yapma durumu soz konusu degil, gercekten efendi gibi bekleniyor bir kosede. o yuzden birkac kere tepkiyle karsilasinca sormak istedim.
(4) 

gorme engelli birine ders calistiran var mi?

pide #1240538 
boyle bi durum var ancak daha once hic yapmadim. neye dikkat etmeli, neyden kacinmaliyim? mesela dersi buldugum platform, "'gormek, bakmak' gibi kelimeleri kullanmaktan imtina etmeyin" diyor. ama sanki karsimdakine ayip olurmus gibi geliyor bu kelimeleri kullanirsam. ya da denklem cozerken, uzun bir ifadeyse mesela, cocuk nasil aklinda tutacak ben anlatirken? en cahil soru geliyor: cocuk braille alfabesiyle not mu alacak? yoksa bu alfabe ozel basim oldugundan sadece okumaya mi yonelik? dersi buldugum yere sorularimi mail attim, "ogrencinin seviyesine bagli, bi sey diyemiyoruz" gibi bi cevap verdiler.
(2) 

telefonu tamir ettirmek ya da ettirmemek

pide #1239674 
sakar ve kisitli butceli bi insanim. xiaominin telefonlarinin arka yuzunu seramik mi ne yapmislar. kayip kayip duruyordu. ne kadar gozumden sakinsam uc kere opup basima koysam da kacinilmaz son olarak yere dustu ve ekrani kirildi, hatta on panel catladi. simdi mantikli olan nedir, serviste tamir ettirip ekran koruyucuyla ve turlu diger koruyucularla devam etmek mi, yoksa boyle kirik bi sekilde kullanmak mi? tamir ettirmeye deger mi, eger cok sakar biriyseniz? ekran kirikligi ilerde islevsel sorunlara sebep oluyor mu?
(9) 

yanlış yaptığım ingilizce grammar soruları

pide #1217807 
bu soruların cevapları neden böyle, açıklar mısınız?

1. It costs nearly twice as much to take the train _____ it does to go by coach.
a. than b. for c. while d. as

cevap d

2. I'd rather you ______ anything about the garden until the weather improves.

a. don't make b. didn't do c. don't do d. didn't make

cevap b

3. They lived in ______ great poverty that they could not even afford the bare necessities of life, such as food and clothing.

a. so b. such a c. such d. too

cevap c

4. The committee proposed that the chairman ______.

a. promotes b. was promoted c. be promoted d. be promoting

cevap c
(9) 

erkek kediyi kisirlastirmak - idrar yollari sorunu

pide #1213878 
asagidaki duyuruyu okuyunca sormak istedim. bahcede baktigimiz kediler var. gecen sene 8 tanelerdi, sonra ikisi hamile kaldi. yazlik bi site oldugundan etraftaki bahcelere dagildilar ama kisin hepsi yine benim bahcede olacak. disiler kendine yaklastirmiyor yine de bi sekilde yakalayip kisirlastiracagim, ama ucan kusa bile hallenen bi erkek kedimiz de var. su an yavru kedilerle ciftlesmeye calisiyor, tum gun peslerinde. onu da kisirlastirmayi dusunuyorum. bu idrar problemi olayinin onune gecmenin bi yolu var mi? ozel mama vererek mesela? diger turlu sadece disileri yakalayip kisirlastirana kadar cilgin bi nufusa ulasacaklar yoksa.
(3) 

samandıra'daki tırsana nasıl gidilir?

pide #1190742 
avrupa yakasından gidilecek. bulabildiğim tek sık seferi olan otobüs 131v. o da tee kartaldan kalkıyor. metrobüs ya da metro duraklarından geçen dolmuş filan var mıdır? sanki herkes bilmek zorundaymış gibi konum eklememişim pardon: www.google.com.tr
(6) 

hangi saatlerde d vitamini için güneşe çıkmalı?

pide #1175920 
ama aynı zamanda da amele yanığı sahibi olmamak istiyorum. bu konuda aşırı takıntılıyım. mesela temmuzda öğleden sonra 5 civarı güneş yakar mı, ya da d vitamini için daha erken saatlerde mi çıkmak lazım illa? Cilt açık renk olduğundan çok çabuk kızarıyor.
(1) 

eyy müzik kulağı olan şanslılar

pide #1171251 
müzik kulağı olmak doğuştan gelen bi şey midir? üniversitede keman dersi almak için seçmelere gittim, piyanodan çaldıkları sesleri aynı notada söylememi istediler. sonuç, müzik kulağım sıfırmış hehehe. hatta kafamdaki sesi birebir söyleyemedim, daha farklı bi notada çıktı ağzımdan. bu benim salaklığımla mı, müzikten anlamamamla mı alakalı onu bile bilmiyorum. keman kursuna da kısa süreli gitmişliğim var ve aradan 6-7 sene geçti. şimdi devam etmek vakit kaybı mıdır? diğer çılgın projem kanun öğrenmek ama o çok pahalı olduğundan önce bi fikir danışmak istedim. şimdiden teşekkürler.
(2) 

puzzle bagislamalik kermes

pide #1169415 
puzzle yapmayi cok seviyorum. ese dosta dagittim, artik verecek yer kalmadigindan haliyle yapamiyorum da. bari bi kermese, yardim etkinligine yapayim da bi ise yarasin diyorum. bildiginiz bi yer ya da tavsiyeniz var mi? losev gibi buyuk vakiflar kendi logolu urunlerini satiyorlar benim boklu puzzleima kalmazlar diye dusunuyorum.
(1) 

nasıl bi tablo asmalı?

pide #1165007 
eve bakınca rengarenk olsun içim açılsın istiyorum, ama deli kızın çeyizi gibi de olsun istemiyorum. şunlara göre ne çeşit bi tablo asmalı?
halı şöyle: www.empera.com.tr
koltuk da şöyle: fbamobilya.com sarı minderler var sadece.
duvarlar açık şampanya rengi, oda aydınlık değil pek.
(1) 

dumbell side bend bel kalınlaştırır mı?

pide #1164477 
böyle bi şey duymuştum şehir efsanesi mi yoksa?
(2) 

renklerle ve tasarım kısmıyla arası çok iyi olan dövmeci

pide #1163079 
hazırda olan renkli bi dövmenin üzeri kapanacak, yaptırmayı düşündüğüm dövme de rengarenk doğaçlama takılmalı bi dövme. önerilen isimlere baktım, iyiler hoşlar da hangileri kendi tasarladı, hangileri getirilen örnekten bakarak yaptı onu kestiremiyorum. o yüzden tecrübe sahibi olanlardan yardım istiyorum. şehir istanbul ama başka şehirler de düşünebilirim.
(2) 

hastalıktan kalan burun akıntısı

pide #1162307 
Bir ay önce griptim, iyileştim. Ama hala daha dışarda üşüyünce burnum akıyor şeffaf şekilde. Sırf bunun için ilaç kullanmak istemiyorum da ben iyileşmedim mi ki ya? Bundan kurtulmak için yapılacak bir şey var mı yoksa zamana mı bırakayım?
(1) 

kullanmadığınız köpek kulübelerine talibim

pide #1156673 
Ev önünde baktığımız bi köpek var. Kulübe alalım dedik, 250'den başlıyor fiyatlar. Eğer bi köşede duran ama iş de gören, su geçirmeyen bir kulübeniz varsa, ücretsiz ya da biraz makul ücretle alabilirim. Yer İstanbul ya da Tekirdağ.
(2) 

aşağıdaki çeviri doğru mu

pide #1139151 
MÜŞTERİ : Temsilci tarafından ürün verilen kişi, kurum ya da kuruluş.

CUSTOMER: Person, institution or organization giving product by the Agent.

Burda given mı olmalıydı, giving abzürt geldi ama böyle bi kullanımı var mı bilemedim.
(2) 

şu kalıp tam olarak ne anlama geliyor?

pide #1137364 
Tüm cümleyi yazıyorum önce:

And very softly - it would have chilled the heart of the boy in question had he heard it, Eddie had no doubt of that - Jake said: ...

Ne dediğini anladım ama burda "the boy in question had he heard it" kısmında, had he yaygın bi kullanım mıdır? Had yerine as koysak aynı anlama mı geliyor?
(8) 

almanya'daki türkiye gündemi

pide #1136503 
almancam gelişsin diye radyo açıyorum da. bi alman radyosu dinliyorum, kaç gündür bi sürü türkiye haberi geçti. suriye olayları, cumhuriyet'e yapılanlar, merkel'e atarlanmalar vs vs. şimdi de bi etkinlikte istanbul'da dil öğrenen alman gençler mi varmış tam anlamadım. sürekli bu kadar gündem miyiz yav orda. eyy almanya sen kimsin ya diyerek duyurumu sonlandırıyorum.
(3) 

çorlu ya da silivri civarını iyi bilenler

pide #1122990 
Merhaba, Çorlu/Silivri civarına taşınmayı düşünüyoruz. Planımız müstakil eve taşınma yönünde. Muhit konusunda bilgisi olan var mıdır? Nereleri tavsiye edersiniz, nerelerden uzak duralım?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık