(5) 

Şarap Tavsiyesi

jorah the andal #1575062 
selamlar, bira seven birisi değilim ekşiliği hoşuma gitmiyor, 1 2 kötü olan şaraplardan deneyip sevmediğim de olmuştu, sevebileceğim içimi yumuşak veya başka bir öneriniz var mıdır migrosta satılanlardan olursa daha iyi olur. bira srvmeyen biri şarap da hiç sevemez mi yoksa

Taşınırken Kablonet

jorah the andal #1562778 
merhaba, taşınıyorum, taşındığım dairede kutudan evin içine giren kablo yok. 3 yıl üzeri kullanıcı olduğum için taşıma ücreti vermiyorum ancak kablo çekme parası adı altında bir para istiyorlar mı bilginiz var mı ? müşteri hizmetleri saha elemanları görüp değerlendirecek diyor böyle saçma bir açıklama duymadım.
(8) 

Anne için banka hesabı

jorah the andal #1553588 
Arkadaşlar merhaba, annem için banka hesabı açmayı düşünüyorum yakın zamanda açan var mıdır avantaj anlamında birbirinden farkı olan var mı normal banka hesabında ? eft havale ücreti olmayan bir banka var mı veya başka yönlerden avantajlı olacak bir banka ? görüşlerinizi bekliyorum.
(8) 

Çocuğum oturacak çık diyen evsahibi konusu

jorah the andal #1547612 
Selamlar, Ankarada 3. yılım bitti 4.yılıma giriyorum evde ev sahibi aradı ne fiyat vericeksin giriş katları senin kiranın 3 katı olmuş gibisinden konuştu. Bende %25 sınırdan yapmayıp %50 gibi bir şey yapalım diye konuştum. Çocuklarla görüşüp döneyim sana dedi. Direkt tebligat göndermiş bana dönmeden. Çocuğunun oturacağını düşünmüyorum ama direkt aramadan kira talebini söylemeden tebligat çekince de bi işkillendim açıkcası. Bi ihtimal gözümü korkutmak istiyor olabilir.

Birkaç avukatla görüştüm 3-4 aya duruşma tarihi verip karara bağlarlar 1 aya karar yazılır istinaf hakkı verirlerse de 5-6 ay ordan kazanırsın ama 9-10 aya her türlü çıkarır seni diyor.(3 yıl kiraya veremeyeceğini biliyorum mahkeme kararıyla çıkarttığında tek kozum o) Şimdi kurumda lojman bekliyorum 1 yıla en kötü 1.5 yıla çıkma durumu var yani vakit kazanmam gerekiyor. Arayıp orta yol belki bulmaya çalışacam ama hiç fiyat söylemediği için muhtemelen öyle birşey düşünmüyor.

Belirttiğim sürelerden daha uzun sürme ihtimali var mı
(1) 

Milli Kütüphane Çevresinde Araba Yıkayabileceğim Petrol

jorah the andal #1541246 
Merhaba, Milli kütüphane çevresinde çok da yakın olmasına da gerek yok ama gidip jeton atıp kendimiz araba yıkadığımız tarzda bir petrol bulunuyor mu ? Cevaplarınız için teşekkürler
(8) 

Aidatınız Ne kadar (Merkezi Sistem)

jorah the andal #1540790 
Merhaba, Ankara Çankaya'da 15 dairelik 40 45 yıllık bir binada oturuyorum. Isı yalıtımı bulunmuyor.12 ay ödediğimiz aidatı Bu yılın başında 450 Tl ödüyorduk(Isınma dahil) 1.5 ay önce falan 900 liraya çıktı, şimdide 1750 Tl ye çıktı. Açıkçası biraz şok halindeyim. 4bin m3 doğalgaz kullanıldığına dair tahmini bir hesap kağıdı gördüm. Tamam Kış günlerinde 4bin 4bin harcadık yaz günlerinde de bu miktar kadar ödemenin mantığı nerede oluyor. Anlamadığım taraflar mı var ? ailemin sitesinde apartman giderleri için ayrı toplanıp kış günlerinde yakıt için ayrı toplanıyor. Sizce de fazla değil mi sizde durumlar nasıl ?
(6) 

Laptop tavsiyesi matlab, c++ vb.

jorah the andal #1539532 
Merhaba, Üniversite de eğitim gören bi tanıdığımız var. Derslerde c, c++, Jupiter lab, Matlab kullandığını söyledi buna uygun bi laptop tavsiyesi istiyor. Bu programlar için önemli olan işlemci midir neye yük biniyor daha çok. Hocası 32gb ram 1 tb ssd olsun başlangıç için yeter demiş ama bana biraz saçmalamış gibi geldi o kadar yük bindiren programlar değildi sanki bunlar ? fiyat skalası biraz geniş ama abartmadan bu işlerini kolayca halledebileceği 20 30 bandında bir laptop tavsiye edebilir misiniz. Teşekkürler görüşleriniz için şimdiden.

Ütü masası kılıfı boyu ?

jorah the andal #1538149 
merhaba, ütü masamın ölçüsü 37*113 cm, gazellayı övdüler diye ondan alayım dedim ama standart ölçü sanırım gazella ütü masası kılıfı 50x135 olarak satıyorlar. Benim masama bu boyda bir kılıf olur mu ? clipsinden sıkıştırınca benim masama uygun hale geliyor mu ?
(7) 

Aidatın 2 katına çıkması

jorah the andal #1537928 
Arkadaşlar merhaba, Ankara Çankayada merkezi sistemli bir binada oturuyorum. Isınma kapıcı giderleri falan filan hepsi 450tl ödüyorduk Ocaktan bu zamana kadar. Bugün gelen mesajla bu aydan itibaren 900tl ye çıktığını duyurdular.

Bu normal bi artış mı bu kadar zamlanmış mıydı doğalgaz ya :/ ? sizler ve çevrenizde de duydunuz mu böyle bir şey ? Ocakta sağlam artış gelir falan diyordum ama erken patladı başımıza :)

IF ve Spor Programı

jorah the andal #1534511 
Merhabalar, kilo vermek amacıyla aralıklı oruç yapıyorum ara ara bozsam da son zamanlarda düzenli olarak. Kilo vermeyi desteklemek adına spor salonuna yazıldım ve 2 günde bir tüm vücut antrenmanları ve sonunda da 20dk falan kardiyo yapıyorum. Ancak spora gidiyorum ya diyerek aralıklı orucun düzenini bozduğumu farkettim ve kilo verişim durdu. İşten gelince spora gideyim spor sonrası yerim diyerek saatleri aksattım vb.

İf yaparken doğal olarak yeterli ama ağırlık çalışan birine göre az beslendiğimi göze alırsak nasıl bir program yapmalıyım. Spor salonunda kardiyo yapmayı sevmesem de tüm vücut çalışmak hoşuma gidiyor. Beslenmemi göze alarak ağırlıkları arttırmadan normal şekilde devam mı etmeliyim yoksa bu If ve Sporu nasıl bir arada götürebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.
(5) 

Premier Lig Beinconnect ?

jorah the andal #1531877 
Merhaba, Beinconnecti pc ve telefondan izlemeyi düşünüyorum sitesinde kalitesi nasıl geçen sene ssporttan memnundum o kalitede veriyor mu en azından ?

Bir de kendi sitesinde aylık 40 tl ye geliyor ama hepsiburadanın kendi sattığı kod aylık 16.5 tlye geliyor www.hepsiburada.com bu linkte gözümden kaçırdığım bir şey mi var alayım mı ?
(7) 

Araç alırken borç kapatmak

jorah the andal #1523614 
Arkadaşlar şehir dışında bir yerden araç alıcam, Kurumsal bir firmada çalışan birinin arabası aynı iş yerinde çalışan bir arkadaşımız daha var ama tanışmıyorlar.
Araçta 60binlik bir borç varmış krediyle aldığı için onun kapatılması gerekiyor dedi. Ben de aracı araç kredisiyle alacağım. Yani adamın borcunu ödeyip daha sonra krediye başvuracağım. 2 3 saat içinde borcu ödeyince borç durumu kalkar ondan sonra işlem yaparız falan dedi ama.

Böyle bir durumda dikkat etmem gereken bir şeyler var mıdır. Tavsiyeniz varsa alabilirim.
(2) 

Hangi seçenek daha mantıklı ? ( Araba)

jorah the andal #1523158 
Merhaba, iki seçenek için de kredi taksit tutarları aynı sadece vade tutarları değişecek. İlki için ihtiyaç ikinci için taşıt kredisi

1- 2008 model Hyundai Getz veya Focus tarzı bir araç 100bin tl kredi ile 24 ay ödemeli 170 civarlarında fiyatlar

2-2017-2018 model Renault Clio 1.5 175bin tl kredi 48 ay ödemeli fiyat 250 civarı

ikisinde de aşağı yukarı taksit tutarları aynı kalıyor nakitim sabit malesef. biraz kendimi zorlayarak alıcam o yüzden seçeneklerden hangisi mantıklı ?
Bence cevap belli gibi ama sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

(ayrıca bilenler için 0.9 Tce Cliolar falan nasıldır 1.5 tci'a göre bilgisi olan varsa yorumlarını bekliyorum)
(2) 

Ön başvurusu onaylanan krediyi kullanmamak ?

jorah the andal #1521648 
Merhaba, ön başvuru yaptığımız krediyi kullanmazsak kredi notumuzu etkileyebileceğini söyledi müşteri temsilcisi ancak ne kadar bir etki olduğu söylenmiyor. Böyle bir durumda kullanmazsak çok düşme yaşar mıyım ? görüşlerinizi bekliyorum.
(5) 

borçla araba almak mantıklı mı ?

jorah the andal #1517844 
selamlar, arabanın fiyatının çoğunu kredi ile alıcam ama eksik kalan kısmı altınla borç alma durumum var 20bin tl kadar(başka seçeneğim yok, krediyi arttıramıyorum). Sizce mantıklı mı bu durum ?

beklesem hiç alamayacakmışım gibi bir durum var alsam altının artışından dolayı zor durumda kalır mıyım bilmiyorum. En az 6 ay sonra altın borcunu ödemeye başlayabileceğim. Kafalar karışık tecrübeli arkadaşlardan fikir bekliyorum :)
(3) 

Belirti olmadan test yaptırmak

jorah the andal #1500311 
merhaba, tatil yaptığımız arkadaş grubundan 2 kişinin testi pozitif eşlerinin testleri negatif çıktı. Bende herhangi bir belirti yok. Çift doz biontech aşılıyım bu arada. Test yaptırmayı düşünüyorum ama gereksiz mi acaba ? böyle bir durumda hiç belirti olmadan pozitif çıkabiliyor mu ? bulaştırmamak adına soruyorum.
(5) 

Çift hat kullanmak (Yurtdışı gezisi için)

jorah the andal #1499036 
Merhaba, ukraynaya 5 günlük bir gezimiz olacak, orada bir hat almayı planlıyorum. Daha önce Türkiyede de telefonum desteklemesine rağmen çift hat kullanmadım o yüzden kullanımına hakim değilim.

Oradaki aldığım hattı takıp onun internetiyle türkiyedeki numarama ait whatsappı falan kullanabiliyor muyum ? Veya internet bankacılığında falan.

Kullanamıyorsan bu şekilde o hattı takınca internet bankacılığı sıkıntı oluyor mu ? Whatsapp falan numarayı direkt değiştirip normal kullanıma sunuyordu sanırım ? Başka tavsiyeniz varsa alabilirim.
Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

Hangi yatırım

jorah the andal #1491345 
Arkadaşlar selam, yatırımlarınızı bu sıralar nelere yapıyorsunuz ? sepet yapmak her zaman en mantıklı tercih mi oluyor ? maaştan kalanı ne yapalım
(1) 

2.el Akıllı saat hakkında

jorah the andal #1491271 
Arkadaşlar merhaba, Honor Magic Watch 2 almayı düşünüyorum ama kahverengi için fiyatlar 1200 civarında, letgoda ve sahibindende çok az kullanıldığı iddia edilenler 2.el için 700 800 tl isteyenler var. Acaba mantıklı olur mu ki diye düşünmeye başladım 400 500tl az bişey sayılmaz eğer düzgünse tabi.

Siz hiç bu işlere girdiniz mi ne gibi hileleri olabilir bu işin yani bi sorun olma olasılığı nedir sizce nelere dikkat etmek gerekir ? tavsiye eder misiniz böyle bir şeyi.
(1) 

Tabletlerdeki hafızaya uygulama taşıma ?

jorah the andal #1489907 
merhaba, Samsung Galaxy Tab A7 bir arkadaşımın çocuğuna bu tableti almayı düşünüyoruz, 32gb dahili hafızanın yanında 1tb a kadar arttırılabilir hafıza seçeneği sunuyor. Android 10 var ancak oyunları indirdiğinde o arttırılabilir hafıza kısmına yüklememize izin veriyor mu bilgisi olan var mı ?

32 gb çocuklar için yeterli olur mu acaba. 10unu android sistemi kullansa başka şeyler de dahil çocuğa 16gb falan kalsa sıkıntı olur mu ki bu alan oyun oynarken 2 3 oyun yükleyip doldu bu diyebilir mi :)
(2) 

Kaft tshirt

jorah the andal #1489320 
Son zamanlarda kafttan tshirt alan ve memnun kalan var mı ? ekşideki yorumlara baktığımda kalitesinin çok düştüğünü 1 2 yıkamada solduğu falan söylenmiş gerçekten böyle mi ?
(5) 

Tepsi böreği yapanlara soru

jorah the andal #1487867 
Arkadaşlar merhaba, Tepsi böreği yapıcam da bu bu yufkaları dizip sosu ve içini hazırlayıp pişmeye hazır hale getirdikten sonra dolaba atsam 15 saat sonra çıkarıp direkt fırına atıp pişirsem sorun olur mu ?

Ayrıca börek(peynirli) yanına güzel gidecek tavsiyeler de alınır :)
(2) 

Ayvalık, edremit taraflarında tavsiye

jorah the andal #1482801 
Arkadaşlar Ayvalık edremit taraflarında doğası güzel günlüğü max 400TL, 500 TL civarlarında olabilecek otel pansiyon tavsiyeniz var mıdır ? Arabamız olacak şurada kalın boş vaktinizde de şurayı gezmeye gidersiniz tavsiyelerinizde alınır.

Ya da oraları boşver 500 100km daha gidip şurada kalın diye de tavsiye alabilirim :)

O bölgede tavsiye otel veya manzarası güzel bölge arıyorum açıkcası yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(9) 

Lens kullananlar bakabilir misiniz ?

jorah the andal #1471418 
Arkadaşlar gözlüğümü kırdım. Senelerin gözlük kullananı olarak lens kullanmaya karar verdim. önceki duyurulara baktığımda doktora görünün lens numarası değişiyor gibi şeyler yazılmış göze uygunluk açısından. göz numaralım 1.25 e 1.50 miyop bu arada. randevu sistemine baktığımda 15 gün içinde bulamadım yakınımdaki hastanelerde.

muayene olana kadar 1.25 numara bir lens alsam iki göz için deneme olarak bir sıkıntı olur mu ? Ne tavsiye edersiniz ?
(4) 

Aldığım masaya ayakları için vida yeri açmak

jorah the andal #1470509 
Arkadaşlar ceviz bir masa aldım vivenseden tek parça değil de küçük küçük parçalardan birleştirme bir masa. Yalnız gönderen firma ayakları için vida yerlerini açmamış. Bende de şuan şarjlı matkap yok ancak çevremden bulabilirim. Şarjlı matkapla direkt açayım mı çatlama falan yapar mı ki yoksa direkt müşteri hizmetlerinden destek mi alayım ?
(4) 

Hangi masa ? Görüşlerinizi alayım.

jorah the andal #1468365 
1) www.vivense.com (140*80 olan 1040 tl)

2) www.vivense.com

3) www.vivense.com

Vivenseden masa bakıyordum mümkün olduğunca uygun fiyatlı olmasını istiyorum, yani vereceğim max para 1000tl diyelim. Yemek masası bunlar ancak ben bunları bilgisayar masası olarak kullanacağım. Sizce bunlardan hangisi iyi neyi tercih ederdiniz ? aradaki fiyat farkını verip 1. almak daha mı mantıklı olur 2 ve 3 daha ucuz. Veya başka tavsiyeniz öneriniz varsa alabilirim.
(5) 

Ankara-- Milli kütüphaneden Gimart outlet AVMye nasıl giderim

jorah the andal #1461002 
sb. Toplu taşıma ile en kısa yoldan nasıl gidebilirim ?
(4) 

Kıyafetlerin kilosu ve deterjan

jorah the andal #1459662 
İyi akşamlar öncelikle, Çamaşır makinesini 1, 1.5 kgdan aşağı çalıştırmayın diyorlar. Ben öyle 3 gömlek falan yıkayıp çıkartıyordum. Bunu okuyunca aklıma takıldı tişörtlerin, gömleklerin, kazakların ve iç çamaşırların tahmini kglarını nasıl bilebiliriz ? var mı bir tavsiyeniz veya kgları hakkında bilginiz ? gereksiz mi takıyorum :D
(1) 

kampanyadan 2 kere yararlanabilir miyim ? Bu yazı hangi anlama geliyor ?

jorah the andal #1417127 
Merhaba, vatan bilgisayar kdv indirimi yaptı www.vatanbilgisayar.com 3.sırada gösterilen kampanyadan bahsediyorum. Kampanyanın altında " Kampanyalı her bir modelden sadece bir adet(bir renk) satın alınabilir" yazıyor.

Şimdi sistem topluyorum aynı parçalardan oluşacak. Tek seferde 2 tane sipariş vermediğimde sıkıntı yaşar mıyım o altta yazan yazıdan dolayı ? Yani sistemleri tek seferde değil de birini ayrı birini ayrı sipariş geçsem sorun olur mu bilginiz var mı ? Adrese alıcıya bakıp 2 tane almışsınız diyip iptal ederler mi ?
(6) 

Kasaya mikrofonlu kulaklık takmak

jorah the andal #1416787 
Arkadaşlar merhaba basit bir sorum var, kasalarda hani mikrofon ve kulaklık girişi ayrı oluyor ya bu kasalara combojack olan yani mikrofon ve kulaklığı aynı jackte olan kulaklığı direkt herhangi bir girişe takıp kullanabiliyor muyuz ? Yoksa ses ve microfonu ayrı ayrı jacklere sahip kulaklık mı almalıyız ?
(1) 

Havale ile alışverişle ilgili

jorah the andal #1415744 
İyi günler herkese, bir siteyle bi ürün hakkında fiyat anlaşması yapmaya çalışıyorum. Sallıyorum kredi kartına 5500 dediği ürüne havale olursa 5300 olur dedi.Bu kart kesinti yapmadığı için normaldir değil mi ?

Birde satın alma yerinde 5500 yazıcak havale yapıcam 5300 mesela anlaştığımıza göre ben havale yaptıktan sonra eksik göndermişsiniz geri kalanını da gönderin gibi bir iddiada bulunup ürünü göndermeme paraya yatma gibi bir durumu olur mu ? mail yazışmaları olacak sonuçta böyle bir şey yapmazlar sanırım yanlış mı düşünüyorum ?

Sepetteki ürünü göndereceğim ücretle aynı görmeliyim bir şekilde yoksa hani kupon tanımlayın onu gireyim o değer gözüksün demeli miyim ? yazıştığım firma da bilinmeyen güvenilmez bir firma değil ama aklıma cins cins şeyler geliyor :)

Dikkat etmem gereken bir şey varsa yazabilirseniz sevinirim.
(3) 

Bu kanepeyi kullandınız mı rahat mıdır ?

jorah the andal #1405594 
www.letgo.com


www.letgo.com

Kilimin fiesta modeli diye geçiyor bildiğim kadarıyla. oturma ve yatmak için nasıldır ?
(4) 

Ankara Elektrik-Su-Doğalgaz Açtırma

jorah the andal #1404731 
Ankara'ya taşınıyorum. Yer Çankaya/bahçelievler. Yakın zamanda elektrik,su,doğalgaz açtıran var mı ? Ankarayı da bilmediğimden dolayı nerelere gitmem gerektiğini ne kadar ücret istediklerini bilen var mı ? Kaç günde açıyorlar ve gerekli belgeler neler bilginiz varsa yazabilirseniz sevinirim. Çıkan kiracıya ait eski faturalar elimde olacak bu arada.
(1) 

Öveçler-Milli kütüphane ve dolmuşla sitesi

jorah the andal #1402908 
1) Öveçlerde Özel Ankara Cerrahi Tıp Merkezi civarından Milli kütüphaneye tek vasıta gidebileceğim bir ulaşım var mı ?

2) dolmusla.com sitesinde Ankara'ya ait bütün dolmuşlar var mı yoksa eksik mi ? güzergahları doğru mu ?

3) i.hizliresim.com kırmızı oklarla çizmeye çalıştığım yerden dolmuşlar yukarıya(milli kütüphaneye) doğru mu gidiyor aşağıya mı ? eğer milli kütüphaneye doğru gidiyorsa kaç dakikada gidiyorlar ?
(9) 

f/p beyaz eşya ve ev eşyası

jorah the andal #1402624 
Sıfırdan bekar evi diziyoruz fiyat/performans tavsiyelere açığım :) kullandığınız tavsiye edebileceğiniz marka model varsa sevinirim. Spotçularda düzgün şeyler bulunabilir mi ? Koltuk masa gibi şeyler için ikea'ya mı gideyim direkt.

Bilinen markalar harici tavsiye edeceğiniz yer varsa onları da yazabilirsiniz.
Yer Ankara.
(7) 

Ankara'da kira/bölge tavsiyesi

jorah the andal #1399060 
öncelikle yeni yılınız kutlu olsun :)

Maaş 6k, araba yok. Tek başıma eve çıkacam. İş yeri Milli kütüphane metro durağına yürüme mesafesi.

1- Kira ne kadar olmalı en fazla 1500 olsun diye düşünüyorum da normalde kira maaş oranında aidat dahil ediliyor mu bilmiyorum. Sizce aidatlı 1500e mi ayarlamalıyım yoksa aidatsız 1500 düşün mü dersiniz bu maaşa göre.
1500e çıkmana gerek yok 1200e falan bulunur eli yüzü düzgün yer der misiniz.

2- Aidat olayını nasıl düşünmek lazım ne kadar olmalı sizce kombili evde kalmadım daha önce tahmini aylık veya yıllık ne kadar çıkar.Merkezi-kombi kıyaslaması yapar mısınız. Sizde durumlar nasıl ?

3-Geldik can alıcı soruya bana bir muhit tavsiye etsenize Ankarayı neredeyse hiç bilmiyorum. İşe tek vasıtayla gidebileceğim çok da uzun sürmeyecek bir yer tavsiye eder misiniz. Ev döküntü olsun istemiyorum en azından eli yüzü düzgün ev ve bölge olursa sevinirim. Gazi mahallesini falan tavsiye etmişlerdi. Siz başka ne önerirsiniz.

Bu maaşa göre önerebileceğiniz her türlü tavsiyelerinize açığım.
(3) 

Could have / be able to

jorah the andal #1398289 
1- The first time when he was being heard, he said nothing. But, then, we
__________(convince) him to tell the whole truth.

cümlemiz bu, cevap "was able to convince" olması gerek yazıyor. Burada
"could have convinced" kullansak da olmuyor mu ?

could konu anlatımında geçmişte bir kereye mahsus olmak üzere uğraşılarak yapılan işlerde yetenek ifade etmek için could kullanılmaz. be able to veya managed to kullanılır yazıyordu. Bu yüzden mi was able to convince dedik acaba ?

2-Why is Judy crying?? ?I'm not sure but something wrong
__________(happen) to her.

Burada da cevap " could have happened" olması lazım demişler. could happen diye düşünmüştüm neden could happen kullanamıyoruz ? ya da kullansak oluyor mu ?

basit gibi ama kafa karıştırıcı kurallar var alışıyor muyuz gördükçe cümle kurarken hangi birini hatırlayayım diye kara kara düşünüyorum valla :)

açıklayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
(1) 

Epic Games müthiş indirimi ve Assasins Creed Hakkında

jorah the andal #1397185 
hanımlar beyler epic games çok iyi indirim yapmış koşun. 60tl kupon veriyor tek oyun için alım yaptıktan sonra tekrar bir 60tl kupon daha veriyor 80tl ve üzeri oyunlar için.

Soruma gelecek olursak

Assassin's Creed Origins deluxe sürüm 30 Tl
Dlc'li olan paketi 54 TL'ye geliyor

Assassin's Creed Odysses normali 63 tl
Dlc'li paketi 118 tl'ye geliyor.

normal sürümler toplamı 93 tl. DLC'li olanların toplamı 172 tl ye geliyor.

DLC'lere bu kadar fiyat farkı vermeye değer mi oynayış süresini iyi arttırıyor mu oynayanlardan görüş bekliyorum.
(3) 

Düzgün şarj aleti bulmak

jorah the andal #1382568 
Hızlı şarj özelliği olmayan telefonlar var bizde. Bozulmaya başlayan şarj aleti 5v 1 amper , orijinal asus şarj aleti falan da bulamıyorum. Samsungun 5v 2A şarj cihazı var kabloyla beraber 70tl onu alayım mı ? shop.samsung.com

2A sıkıntı çıkartır mı ?

İnternette baktığım orijinal şarj aletleri 150 liralara kadar çıkıyor. Yok mudur uygun fiyatlı kaliteli şarj aleti ve kablo ? Sadece kablo tavsiyelerinizi de alabilirim.
(7) 

Bu ayakkabılar alınır mı ?

jorah the andal #1371397 
1) www.boyner.com.tr

2) www.boyner.com.tr

3) www.boyner.com.tr

Resmi kıyafetlerin altına giyilir mi bunlar ?
Ayrıca ayakkabı markası değiller ya sıkıntı yaşatır mı ki kullanan var mı hiç?
250 tl seviyelerinde önerebileceğiniz bu tarz ayakkabıya nereden bakabiliriz ?

Her türlü tavsiyeye açığım :)
(3) 

pamuk-polyester karışım gömlekler çok mu terletir ?

jorah the andal #1356506 
merhaba, pierre cardinden gömlek beğendim ancak %55 pamuk %45 polyester karışımıymış gömlekler, çok mu terletir ? 60,70 TL civarı gömleklerin hepsi böyle karışımlara sahip %100 pamuk olanlar 120 TL üstü en ucuz. %100 pamuk gömlek ütü sıkıntısı çıkarır diyorlar ne yapsam sizce ? karışımlı gömlek kullanıp memnun olan var mı ?
(3) 

Dikimevi metrosundan Milli kütüptaneye

jorah the andal #1355321 
Merhaba, dikimevi metrosundan milli kütüphaneye gitmek ne kadar süre alır sabah iş için ? metro ulaşımı eziyet midir ankarada nasıldır yoğunluk falan ?
(3) 

Ankara Esenboğa - Yht arası

jorah the andal #1349831 
Merhaba, esenboğadan ankara gara 1 saatte gidelmemiz mümkün mü taksi harici, belkolar gider mi 1 saatte veya başka ne yapılabilir ? Saat 7.30 8.30 arasında.
(7) 

Hangi HDD ?

jorah the andal #1313830 
Merhabalar masaüstü bilgisayarımız var. Hdd de 200 tane falan bad sector çıktı muhtemelen bu düzelmez öldüğünün göstergesi bildiğim kadarıyla. Sorun çıkarmaya başladı yeni bir tane alalım diyorum.
urun.n11.com bu linkteki 180 tl ancak arayıp sordum sıfır ürünler olmayabilir yenilenmiş yani tamir edilip gönderilmiş ürünler de olabilir içinde diyor alın bakın sorun varsa iade alırım dedi ama pek güvenemedim yorumlar güzel gerçi. Siz olsanız alır mıydınız ?

birde amazonda 2 ürün var.
www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr

Daha kimse almamış her hangi bir yorum yok. Satıcı amazon gözüküyor tamir edilmiş ürün satabilir mi ? Sıfır satmak zorunda değil mi ? Sizce hangi ürünü almalıyım ? Tavsiye edeceğiniz 500gb ürün varsa önerilerinizi bekliyorum :)

edit: bir de HDD alınca ne yapmalıyım ? Sistemi kurmadan USB ile bağlayıp Bad sector kontrolü yapmalı mıyım ? bundan başka dikkat etmem gereken bir şey var mı ? 32 Mb önbellek günümüz için sıkıntılı olur mu? en az 64 mü almalıyım ?
(2) 

Yedigöller - Gölcük - ? Kamp rotası

jorah the andal #1298445 
Merhabalar, hafta içi 5 gün kamp için yola çıkacaz arabamız var. 2gün yedigöller 1 gün gölcük falan yapalım dedik de başka nereyi tavsiye edersiniz 1 2 günlük, aracımız var her tavsiyeye açığız çok uzak olmamak şartıyla :)

Birde kamp alanı şeklinde olursa daha iyi olur suyu WC'si falan olabilirse eğer :)

Edit: Sanırım gölcükte çadır kampına izin yokmuş bilgisi olan var mı ayrıca ?
(5) 

Arabadaki 220v priz

jorah the andal #1297857 
Merhaba, ford focus aracımız var arka koltuğun orda 220V priz var biz bununla telefon şarj etsek çok zararı olur mu arabaya üçlü priz takıp telefon şarj etmeyi düşünüyoruz 3 tane günde 1 belki 2 kez , dikkat etmem gereken husus var mı veya yapmayın der misiniz görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

Edit: Bu arada bahsettiğim çakmaklıktan şarj değil baya priz.
(5) 

Bu pc ye W7 mi W8.1 mi

jorah the andal #1297500 
Merhaba, fotoğraflarını attığım PC'yi 64 bit yapıcam. Şuan w7 32 bit yüklü, w8.1 yüklemek istiyorum aslında w7 de format atarken baya uğraşmıştım. Bu özelliklerle sizce w8.1 yüklesem çok daha mı yavaş olur ne tavsiye edersiniz ne yükleyeyim ?

hizliresim.com

hizliresim.com
(5) 

Laptopa Vantilatör tutsam sıkıntı olur mu :)

jorah the andal #1296413 
Merhaba, Dell 7537 kullanıyorum da oyun oynarken ısınıyor havalar da baya sıcak olduğu için performans düşmesi oluyor. Kullandığım modelde Hava çıkışı asuslardaki yanlarda falan değil ekranın altına vuracak şekilde tasarlanmış yani klavyenin üstünde menteşelerin orada internetten bakabilirsiniz.

Şimdi dün ben yandan ekrana ve klavyeye vuracak şekilde vantilatör açtım çok güzel etkiledi hiç sıkıntı vermedi ısınma ve performans adına. Ancak kafama takılan durum şu acaba iyi gibi gösterip havanın çıkışını engelleyip yanma falan yapabilir mi diye ? Dün 3 4 saat kullandım böyle bir sıkıntı olmadı sonradan bir sıkıntı yaşayabilir miyim emin olamadım sormak istedim :) cevaplayanlara teşekkürler şimdiden.
(7) 

Şalgam alıcam da bu site güvenli mi ?

jorah the andal #1289122 
Merhaba, şalgam alıcam ali göde'den sitesi güvenilir mi bilemedim kredi kartı bilgisi girmek için ? Eft ile satarlar mı acana. Ali gödeyle kıyaslayıp tavsiye marka vericek olan varsa ona da açığım :)

Site: www.aligode.com.tr
(3) 

Askerlik- usta (esas) birliğinin yazmaması

jorah the andal #1276492 
İyi geceler, arkadaşımın bugün askerlik yeri açıklandı kısa dönem çıktı. Sadece eğitim birliği gözüküyor esas birlik olarak yazan bir şey yok.Bu ne anlama geliyor bilen var mı ? Sistemde mi hata var yoksa. Daha önce gördüklerimizde hep aynı anda açıklanıyordu ikisi.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık