(11) 

Bunun adı nedir?

la rana #1583701 
Geçtiğimiz sene bu zamanlar 56 yaşında, en büyüğü 10 yaşında olan 4 çocuklu, depremzede bir adamla tanıştım. Adam bir benzinliğin kenarında günde 15-20 tane dürüm yapıp satıyordu. Kendi talebi olmadan, uzmanlık alanım olduğundan bu şekilde faydam dokunur diyerek bir instagram hesabı açıp adama bir karakter yarattım ve en nihayetinde bu bir yıl içerisinde ülke çapında bilinen, günde onlarca kişinin sadece fotoğraf çektirmeye geldiği, şehir dışından insanların yemeğini yemeye geldiği biri haline geldi. Kendisine instagramı aç desen becerip açamaz. Buna dair bir vizyonu zaten yok.

Şu an iki şubesi var ve ayda 1.5 milyon tl civarı cebine kar olarak koyuyor. Bu süreçte hiçbir maddi talebim olmadı. Kendisi de sağolsun hiç teklif bile etmedi. Ancak adamın günlük kazancı benim aylık kazancımdan fazla hale geldi, garibanlığı falan kalmadı. Bu iş de bana yük olmaya başladı artık. Kendisinden bu işi ücretli yapmayı talep ettiğimde 33 yaşındaki bana abi diye hitap eden adam gitti. Yerine ben kendim çıktım kendim batarım diyen bir adam geldi.

Haliyle ben de tamam, kendin bat deyip çekildim kenara. Halihazırda kendi kredi kartımla, kendi talebiyle dükkanı için aldığım 21000 liralık malzemenin parasını dahi vermiyor.

Ben bu adamı ilk çalıştığı benzinlikten kovduklarında gidip yeni benzinlik bulan, eşiyle kavga ettiğinde eşimi gönderip eşiyle konuşturan, çocukları iyi bir evde yaşasın diye kendisine ev bakan bir insanken bana yapılan şu hareketler çok kanıma dokundu. Oturup ağlayacağım utanmasam.

Akıl fikir verin ben bu adama ne yapayım da içim soğusun?
1

mobil görünümden çık