Yunan adaları tatili

dakota #1585505 
Tek kişi için hem kalacak yer hem yemek için ucuz yollu hangi adayı tavsiye edersiniz ? Ve kapıda vize için ne kadar ödüyoruz ? Turla falan gitmek istemiyorum. Bir de yurtdışı çıkış harcı da ödeyeceğiz sanırım o da 1500₺ oldu diye biliyorum.
(2) 

KPSS önlisansa girebilir miyim

dakota #1585219 
Merhabalar. İlk önce lisans sonrasında ise önlisans bitirdim. Farklı farklı bölümler. KPSS’ye hiç girmedim daha önce. Önlisans KPSS’ye girebiliyor muyum ?
(4) 

Gülmekten bayılmalık film önerisi

dakota #1583830 
Geçenlerde iyi katiller sevgilim diye bir film izlemiştim mesela. Film trajikomikten ziyade çok komikti. Buna benzer de olabilir kenarda köşede saklı kalmış bir film de olabilir. Birkaç öneri de yapabilirsiniz. Gülmem gerekiyor acil :)
(2) 

İzmir merkez araba kiralama sorunsalı

dakota #1582298 
Merhabalar. Hayatımda hiç kredi kartı kullanmadım. Kredi de çekmedim. Geçenlerde Adana havaalanından araç kiralamak istediğimde findex raporuma baktılar ve hiç kart ve kredi kullanmadığım için araba vermediler. Nakit olarak ücretin iki katını teklif ettim ama olmadı yine. Başka yerel bir yerden kiralamak zorunda kaldım. Aynı sorunu İzmir’de de yaşamak istemiyorum. Napim kredi kartı mı alayım. Yolculuğum iki gün sonra ve araç lazım olacak. İzmir merkez ve Urla’ya gideceğim. Bir günlük nasıl araba kiralayabilirim kurumsal bi firmadan ? Bu yolcu 360 falan var ama tam bilmiyorum.
(4) 

Döviz ne olur

dakota #1579677 
Biraz TL var elimde döviz yükselir mi
Altına mı yatırsam
(3) 

Rayban gözlük çerçevesi bulmak

dakota #1578495 
İkinci el nerde bulabilirim orjinalinden. Elimde sıfır camlar var camları taktırmak istiyorum. Gözlüğün sıfırı 4.800₺
Daha ucuza kapatmam gerek. 50₺’ye pazardan aldığım çerçeveye taktırayım diyorum ama cam mineral olduğu için keserken kırılabilir diyorlar.
(3) 

Winston’ın bir türü

dakota #1577870 
Bej rengi slim aşırının aşırısı hafif bi sigara vardı. Adı neydi? Ve paketler siyah olduktan sonra ne oldu?
(1) 

Sonda çalan şarkı neydi

dakota #1577265 
(8) 

Nas ekonomisi

dakota #1576566 
Arkadaşlar kafama takılan bir şey var. Bir kişi ekonomi bilimine aykırı bir şekilde çıkıp da nas var faizi düşüreceğiz falan diye takıntı yapıp da ülke para biriminin değerinin düşmesine neden olurken, bu kişinin yanında okumuş mürekkep yalamış hiç mi insan yoktu da bi uyarmadı. Hiç mi biri çıkıp sen öyle istiyorsun diye öyle olmaz demedi. Veya nas suresini kurandan geri mi çıkardılar da sonradan faiz artırımına gidildi.
Bana olup biteni anlatacak biri var mı ? Nereye gidiyor ülke daha kötü olacak mı? Mesela seçim sonrası döviz kuru ne olacak ? Birçok kişi artık beslenemiyor bile. Bu gidişat nereye böyle, bileyim söyle!
(13) 

Din etkisi az olan yaşam yeri

dakota #1576144 
Merhaba. Türkiye’de dinin hiç olmadığı hiç yaşanmadığı yer yoktur elbette ama en az yaşanan etkisinin yok denecek kadar az olduğu sakin ilçe veya belde var mı ? Lisans ve lisans üstü eğitimli kişilerin de fazla olduğu. Şöyle Karadenizliler’in falan olmadığı bir yer
(1) 

İzmirli bazı kimselerin şivesi

dakota #1576027 
İş dolayısı ile İzmirli birçok kimse ile konuşuyorum ama hemen hemen yarısının şivesi Roman şivesi gibi. Roman oldukları için mi, yoksa Trakya gölgesinden zamanında oraya göç falan mı oldu? Sadece sosyolojik bir merak!

Brüksel’den ne istersiniz

dakota #1575594 
Arkadaşlar merhaba. 15 gün sonra Belçika’dan Türkiye’ye dönücem. Burdan istediğiniz bir şey varsa eğer ücreti mukabilinde az komisyonlu alarak getirebilirim. Gümrükte sorun çıkarmayacak şeyler tabiki.
(1) 

Alkollü araç bana çarptı

dakota #1575440 
Geçen cuma akşamı evin karşısındaki markete girmek için evden çıktım ve çift şeritli yolun karşı şeridinden gelen araç sinyal vermeden u çekmek için benim olduğum şeride geldi ve ortalayıp direk bana çarptı. Ayaklarım yerden kesildi havaya uçtum ve kaputun üzerine düştüm. İçinden çıkan şahsın bana bağırmasıyla da alkollü olduğunu anladım ve polis çağırdım. Polis geldi ve beni ambulansla hastaneye götürdüler. Dizlerim ve elimin filmini çektiler bir şey yok dedi doktor. Tamam dedim ama mosmor şu an bile kan toplamış vaziyette ve çok ağrım var. Bir de kaza ailemi ziyarete gittiğim şehirde oldu. Ben başka şehirde çalışıyorum. Acildeki doktor rapor istiyorsan yazayım dedi ben de olayın sıcaklığı ile hissetmedim ağrıları ve istemedim. Sonra polis aradı karakola çağırdı ifadeye gittim. Polis evrak işleri ile uğraşmamak için şikayetçi olma diye bi yalvarmadığı kaldı. Hayır dedim şikayetçiyim. Çocuk alkollüymüş 6.500₺ ceza yazıp ehliyeti de altı ay almışlar.
Asıl sorum şu; ben işe henüz dönemedim. Bacaklarımdaki morluklar kan oturmasına döndü ve sol dizim ve sağ elimde aşırı derecede ağrı var ve işe de gidemedim.
Bu noktadan sonra polis genel muayene için çağıracaklarını söyledi. Ayrıca uyuyamıyorum ağrıdan ve gözümü kapatınca kaza anı gözümün önüne geliyor.
Olay adli boyuta mı taşınacak şimdi ?
İfade verirken trafik polisi de geldi ve sinyal vermeden aniden dönmüş ve sana çarpmış Migros kamerasından baktım ben dedi. Aynen öyle oldu dedim.
Mahkeme mi açılacak. Kimi diyor ki arabulucuya gider olay. Arabulucuya gidince ne olacak. Sonuçta bilinçli olarak alkollü araç kullanarak insan yaralamış bu arkadaş. Varsa bilen yardımcı olabilir mi?
(2) 

SGK dökümü isteyen şirket

dakota #1575065 
Merhabalar. Kurumsal bi şirkete başvuruda bulundum. İkinci görüşmem de olumlu sonuçlanınca gel başla falan dediler. İstenilen belgeler arasında SGK dökümü ve maaş bordrosu da var. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bu istedikleri belgeler yasal mı? Kvkk’ya girmiyor mu? Neden istiyorlar. Hiç karşılaştınız mı?
(2) 

Ehliyet yenileme için fotoğraf

dakota #1573027 
Merhaba ehliyetim 10 yıllık eski ehliyet ve yenilemek istiyorum. Kimlik kartımı geçen yıl yenilemiştim. Bildiğim kadarıyla fotoğrafı sistem otomatik çekiyor.
Kimlik kartı yenileme için yanımda biyometrik fotoğraf götürmem gerekiyor mu ?

Burda çalan müzik ne

dakota #1571773 
youtu.be
Videonun başı ortası ve sonunda çalıyor. Bulamadım bir türlü.
(14) 

Mağarada yaşamak

dakota #1571267 
Arkadaşlar mağaraya göç etmeyi düşünüyorum. Hangi mağara bilmiyorum ama bi tane bulurum.
İnsanlardan uzak doğayla iç içe yaşamak istiyorum.
Vergi falan alamadığı için devlet kızar mı? Ya da gelip jandarma falan beni mağaradan atar mı?
(1) 

Devlet hastanesi psikolog muayenesi

dakota #1568957 
Merhabalar. Türkiye’de maaşımın 5’te 4’ünü versem muayene olamayacağım şekilde paikologlar pahalı. Herkesin malumudur. Bu nedenle alternatif olarak şehir hastanesinde psikoloğa gidebiliyor muyuz? Gitsek işe yarar mı? Giden var mı?
(4) 

AliExpress gümrükte el konulan kargo ve ekstra gümrük ücreti

dakota #1568922 
20 Temmuz tarihinde AliExpress’ten ben ve kuzenim ayrı ayrı 150€ ve 5 adet sınırını geçmeyecek şekilde diş hekimliği aeratör başlığı siparişi verdik. İkimizinki de aynı dükkandandı. İkisi de aynı tarihte 27 Temmuz’da geldi ve İstanbul havaalanı gümrükte el konuldu.
5 adet ve 150€ sınırını geçmedik ama gümrük ürünleri ticari sınıfa sokmuş ve alırken hem ürün bedeli, hem kargosu geç Türkiye vergisini ödediğimiz ürünlere el konuldu ve tekrar vergi ödeyip almamız isteniyor. Bireysel olarak da çekemiyormuşuz illa bir gümrük müşaviri tutacakmışız.
Bir kargonun gümrükte el konuşması öncesi bedeli 4.150₺ civarı.
İki kargo olduğu için, kuzenim ve benimki 8,500₺ civarı vergisi falan ödenmiş gümrükte el konulmadan önceki maliyeti.
Gümrük müşaviri ile görüştük ve gümrük vergileri dahil iki kargo için 13.000₺ istediler.
Ürünlerin toplamı zaten 8.500₺ . Biz de almadık tabi.
27 temmuzdan beri gümrük ardiye ücreti ne olmuştur acaba? Bu kargoları başka bi şekilde gümrükten çekmek mümkün değil mi ?
Tamam ülkede kasa boş falan ama bu kadar da vergi olmaz ki be kardeşim. Verginin vergisinin vergisini ödüyoruz. Ayrıca yasal sınırı da geçmemişken gümrük el koydu ürünlere.
Şimdi biz ne yapalım. Gümrükten ürünleri ne şekilde çekelim. Veya çekmeyelim mi? Öyle mi daha karlı. 13.000₺ ekstra vergi ödemek istemiyoruz ve ödemeyeceğiz de. Bırakalım ürünler gümrükte mi kalsın?
Bu ülke bu şekilde nasıl olacak anlamıyorum. Burda üretilen bir şey olsa burdan alıcaz ama ülkemizde olmayan ürünü bile vergisini ödeyip alamıyoruz. AliExpress ile de görüştük anlaşmazlık başlattık, ürün kargo bedeli bizden alımsın ürünleri iade alın diye, onlar da ona yanaşmadı. 8.500₺ çöp mü oldu?
(3) 

Vergi yapılandırma bozulması

dakota #1568142 
Vergi yapılandırması sırasında 2 kez taksit ödemeyince yapılandırma bozuluyor. Örneğin 48 taksit yaptırdım ben. Bir yıl içinde 2 kez ödemezsek mi yoksa 48 taksitin toplam genelinde 2 kez ödemezsek mi yapılandırma bozulur?
(5) 

Her şeyi eksik gibi hissetmek

dakota #1567436 
Bi tek bende mi var bu olay?
Hayatımda yaptığım her şeyi yarım veya eksik yapıyormuşum gibi bir his var içimde. Her ne yaşarsam yapayım, ne olursa olsun hep bir eksiklik hissi var içimde. Hah tam istediğim gibi oldu dediğim hiçbir şey yok hayatımda ve hiç de olmadı.
Bu konuyla alakalı geç olmadan psikolojik destek almalı mıyım? Veya düzelecek bir şey mi bu? Ömrümün yarısına yaklaştım. Şimdiye kadar düzelmeyen şey bundan sonra düzelir mi?
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Tek başıma bi çözüm üretemedim.
(1) 

Şu şarkıyı bulamadım

dakota #1567214 
x.com
Linkteki Yunanca şarkıyı bulamadım.Ne spoty’de ne YouTube’da

Dış ticaret alıcı listesi araştırma

dakota #1566641 
Merhabalar. Bir firma Romanya yaş sebze - meyve alıcı firmalarını araştırmamı istedi ama netten bulduğum firmalar küçük şahıs firmaları falan. Romanyalı büyük ithalatçı listesini nerden nasıl bulabilirim? TradeAtlas gibi yerlere üyeliğim de yok.
(12) 

Ekonomi düzelir mi

dakota #1564925 
Arkadaşlar ekonominin nanay olduğunu hepimiz biliyoruz. Her şey gitgide daha kötü oluyor. Sizce ekonomi nereye kadar kötü gidecek? Bu durum ne zaman durur veya düzelir. Bence düzelecek gibi değil! Ayrıca beklenen büyük İstanbul depremi de olursa ülke 30 yıl geriye gidecek. Bu süreçleri daha fazla yaşamak istemiyorum. Psikolojim de kaldırmıyor artık. Avrupa veya başka ülkelerde iş aramaya başlasam diyorum. Bir tane hayatım var 32 yaşındayım hayatım daha fazla perişan olsun istemiyorum.
(2) 

Keşmekeş film müzikleri

dakota #1564515 
Netflix’te keşmekeş diye bi film var. Arapça adı Ras Bras Arabistan komedi filmi. Filmin soundtracklerini bulamadım. Nasıl bulacağım bir fikri olan var mı?
(3) 

AliExpress kargom gümrüğe takıldı

dakota #1564504 
Merhabalar. 150€ ve 5 adet sınırını aşmadan vermiş olduğum siparişim İstanbul havaalanı gümrüğe takıldı. Ticari sınıfa sokulmuş. Bunun için gümrük müşaviri tutmadan, kendim gidip işlemleri vergileri falan ödeyip kargomu gümrükten alabilir miyim? Daha önce bu tür bi deneyimi olan var mı?
(6) 

Jinekomasti ameliyatı

dakota #1562477 
Merhaba arkadaşlar. 27 kg verdim 1 yıl içinde. Daha önce jinekomasti için doktora gitmiştim istersen ameliyat ederiz demişti. O zaman kiloluydum, ama kilo verdikten sonra da memişler fazla küçüldü sayılmaz. Göğüs kası da çalışıyorum; yok abi geçeceği yok bubun. Ben de ameliyat olmaya karar verdim.
Daha önce bu ameliyatı geçirmiş arkadaşlar varsa eğer tavsiyelerini dinlemek isterim.
(1) 

Başvurduğum firmanın ikinci ilanı

dakota #1561486 
Merhabalar. Uluslararası bir firmaya kariyer’den başvuru yaptım ve iş ilanı bitimine bir hafta kala bana kişilik envanter testi, ingilizce ve Türkçe, matematik mantık sorularından oluşan bir online sınav yapıldı. Buna girdim ve güzel geçti.
İş ilanının süresi bayram öncesi bittiği için kapatıldı ve bugün baktığımda aynı ilanın tekrar açıldığını gördüm. Bı durumda şirket ilana başvurunun yetersiz olduğunu düşünüp mü ilan süresini uzatmıştır sizce? Üç yıl önce farklı bir pozisyon için başvuru yaptığımda ilk 10’a sonra son 5’e kalmıştım ama o zaman olmamıştı. Bu işi çok istiyorum. Firma maaş vermese de orda çalışırım o kadar yani. Geçen üç yıl içerisinde kendimi daha da geliştirdim. Bu sefer bu işi almam lazım. Layıksam ve yapabileceksem tabi.
(7) 

Hala ailenle mi yaşıyorsun sorusu

dakota #1561345 
Amerikan filmler izlediğinizde birçok kez karşınıza çıkmış olan sahnelersen biridir. O sahnede hala ailenle mi yaşıyorsun sorusu sorulur. Aile ile yaşamak ayıp mıdır? Aileden ayrı yaşamak kesinlikle gerekli midir? Bu soru neden sorulur?
(2) 

Bulamadığım şarkı

dakota #1560837 
Merhabar. Şarkı İngilizce. Daha çok Amerikan aksanı gibi. Çok hareketli bi şarkı şarkı sözlerinin içinde şu kelimeler geçiyor hatırladığım.
Night
Who knows behind
(1) 

TOAH bloke kaydı ne demek

dakota #1559500 
bi arkadaşım içn kredi çekmeye gittik. ben kefil olacaktım. geçmiş yıllarda iş bankasından Toah bloke kaydı olduğu için kredi vermediler. Bankacıya sorduk bilmiyorum dedi. bilgisi olan var mı? bi açıllımı falan var mı?

MSC mülakatı

dakota #1559370 
Merhabalar. Daha önce de konu açtım ama cevaplayan olmadı malesef. MSC iş görüşmesi ve mülakatlar, elemeler hakkında bilgi ve önerisi olan arkadaşlar var mı acaba?
(5) 

E- ticareti geliştirme

dakota #1559198 
Merhabalar. Bir mesleğim var ve aktif olarak çalışıyorum. İşim haricinde yaklaşık üç yıldır e-ticaret yapıyorum. Buna e-ticaret demem ne kadar doğru bilmiyorum ama ürün satışını sadece İnstagram, sahibinden, letgo gibi platformlarda gerçekleştiriyorum. Belirli bir kalitede ürün satıyorum ve bir müşteri kitlem de oluştu. Aylık neredeyse maaşımın 1/4 kadar bir gelirim oluşuyor. Mesleğimden çok yaptığım ticareti daha çok seviyor ve ilgileniyorum. Severek yapılan bir işten para kazanmak çok mutluluk verici.
Bunların yanında ürün satışlarım genelde lokal kalıyor. Bulunduğum il ve çevre illere satışım oluyor, ancak ben satışlarımı Türkiye geneline yaymak istiyorum. Bunun için neler yapabilirim? Trendyol gibi platformlarda dükkan açmak gibi fikirler geliyor aklıma ama bu ticaretten elde ettiğim kar maaşım kadar değil ve bunun yanında sigortayı saymıyorum bile. Başkası üzerine açsam sevmediğim şeyler. Milletin peşine rica minnet koşmak da istemiyorum.
Bu noktada önerebileceğiniz şeyler nelerdir.
Satışını yaptığım ürün canlı süs bitkileri.
(10) 

Ticari başarı filmi

dakota #1558236 
Merhaba. Yokluktan gelip, asla vazgeçmeyen başarılı bir ticaret hayatı anlatan film veya dizi var mı bildiğiniz. Biyografik film de olabilir. Ama Türk yapımı pek tercih etmiyorum. Hepsini biliyoruz genelde.

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı

dakota #1557768 
Merhabalar. Gayrimenkul değerleme uzmanlığı hakkında bilgisi olan var mı ? Eğitimi nerden basıl alıyoruz ve sınav nerde, kaç yılda bir veya yılda kaç kez yapılıyor? Lisans mezunuyum siyaset bilimi ve kamu yönetimi. Bu bölüm mezunları girebiliyor mu sınava veya eğitim alabiliyor mu? İnternette bir sürü karışık bilgi var.
(1) 

Sonda çalan şarkı

dakota #1554626 
Merhaba sonda çalan İngilizce şarkının adı nedir acaba bilen var mı?
twitter.com
(1) 

Diz kapağı gıcırtısı

dakota #1554138 
Merhabalar. Yaklaşık bir yıldır diz kapağım yağsız kalmış kapı menteşesi gibi gıcırdıyor. Çok az da sızlama var. Bu sızlama manuel araç kullandığım zaman debriyaja bastığım zamanlar daha da çoğalıyor.
Yarın doktora gitmeyi düşünüyorum ama hangi bölüme gitmem gerektiğini bilmiyorum. Ortopediye mi fizik tedaviye mi gitmeliyim?
(2) 

Dış ticaret eğitimi için yardım.

dakota #1550859 
Merhaba arkadaşlar. Dış ticaret eğitimi alıyorum birinden. Eğitmenim iki farklı şirkete ait proforma fatura bul ve karşılaştır dedi. Bunları nerden bulabilirim? Ayrıca incoterms 2020 programını araştır bul özet çıkar dedi. Programı buldum bi kez okudum ama çok bir şey anlamadım. Tekrar okuycam. Biri bana iki farklı fatura atabilir mi acaba? Ya da nerden bulabilirim yazarsanız sevinirim. Karşılaştırmayı da nasıl yapıcam bilmiyorum
(2) 

Hukukçu arkadaşlara bi soru

dakota #1550263 
2017’de olan bir olay yüzünden 2021 kasım ayında ifade alındı ve yurtdışı yasağı konuşarak salıverildi.
İfade alınmasının üzerinden 16 ay geçmesine rağmen yurtdışı yasağı kalkmadı pasaportta tahdit var ve herhangi bi dava da açılmadı. Bu durumdaki vatamdaş için, birincisi dava açılır mı, ikincisi yurtdışı yasağının kalkması için savcılığa yazı yazarsa yasak kalkar mı? Mart ayında yurtdışına gitmesi gerekecek iş nedeniyle.
(4) 

Yeni pasaport Turkey ibaresi

dakota #1549854 
Merhaba. 2022 Aralık ortası gibi çıkarılan pasaportta Republic Of Turkey mi Türkiye mi yazar? Hani artık Türkiye ifadesi kullanılacak demişti ya?

Yökdil alan farklılığı

dakota #1548851 
Arkadaşlar bir şey sorabilir miyim? Yökdil’e fenden hazırlanıp sosyalden girersek ne olur? Aldığım ingilizce paketi fen ( mecburiyetten ) ama alanım sosyal.sosyal kelimeler kitabı da aldım. Hem aldığım fen paketi kelimelerine hem de sosyal kelimelere çalışıyorum.
(2) 

israil asker botu

dakota #1548554 
Merhaba, uzun süredir İsrail ordu botlarını araştırıyorum. Kahverengi ve çok karizmatik duruyor. Bu botların orİjinalini neden nasıl bulurum? İsrail'de yaşayan birkaç tanıdık da var onlara söylesem onlar temin edebilir mi bi şekilde?
(2) 

Doktora dil puanı standart mı

dakota #1548374 
Merhaba doktora için istenen dil puanı okuldan okula değişiyor mu yoksa yök’ün belirlediği standart bi puan var ve onu mu almak gerekiyor ? Örneğin 2018’de Çukurova için doktora dil puanı kaçtı? Bunu nerden öğrenebilirim. Nette çok karışık bilgiler var ve ben bulamadım.
(2) 

ingilizce grammer hangi sırayla çalışılmalı

dakota #1548161 
merhaba arkadaşlar, online ingilizce kurs aldım selimhoca. com diye bi yerden adamın konuşması kurnaz esnaf gibi. anlattıklarından bi halt anlamıyorum ve sesi de çok kulak tırmalıyor. iki kelimesinden biri 'hocam'. neyse bu adam kitap da gönderdi. grammer anlatıyor ama o kadar karışık ki anlatamam. tenseler bitmeden adverbial clouses'a girdi ikisini bir anlatıyor iyice karıştı. normalde böyle mi anlatılıyor? başka yayınlara baktım çok daha kolay anlatmışlar.
Normalde YDS ve YÖKDİL'e gireceğim sonbaharda, bahar YÖKDİL'e de gireceğim için konulara hangi sırayla çalışmamı önerirsiniz?
(2) 

Filmin adı

dakota #1547776 
Merhaba aşağıdaki linkte yer alan filmin adını ve orjinal dilde nerede izleyebileceğimi bilen var mı acaba?
www.instagram.com
(9) 

Doğum günüm

dakota #1546138 
Merhaba. Bugün benim doğum günüm ve flört bana iyi geceler yazdı ve uyudu. Çok üzüldüm. doğum günümü hatırlamamasına değil ama, aptallığıma. Kendime acıyorum, üzüntüden kalp krizi geçireceğim
(3) 

İngilizce verb halleri

dakota #1545812 
V1, V2, V3 nerde nasıl nereye geliyor neye göre geliyor ? -ed takısı ile bu Verb hallerini birbirinden nasıl ayırıyoruz? Bunun kısa ve anlaşılır tanımını nerden bulabilirim? Böyle bi tablo falan var mı ?
(2) 

Sivilce leke tedavisi

dakota #1545334 
Merhaba arkadaşlar. Lise dönemimde yüzüm çok sivilceliydi ve akılsız bi doktorun sık demesi sonucu sivilceleri sıktım ve çukur çukur iz kaldı. Bu izleri geçirmek için tedavi olmayı düşünüyorum. Nerede olacağımı bilmiyorum. Fakülte hastanesi tavsiye eden var, devlet hastanesi tavsiye eden var, özelde nereye yaptırırım ve maliyet ne olur bilmiyorum. Daha önce yaptırıp faydasını gören var mı aranızda veya çevrenizde?

Arka fonda çalan şarkı

dakota #1545127 
on.soundcloud.com
Arkada çalan ingiliççe şarkı nedir ?
(4) 

Vezüv yanardağı ziyareti

dakota #1544844 
Merhabalar. Çocukluğumdan beri kitaplarda okuduğum zaman zaman da netten incelediğim Vezüv yanardağına hiç giden var mı arkadaşlar? Deneyimlerinizi aktarır mısınız?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık