(2) 

Haydarpaşa patoloji sonucu

akan dame #1584497 
Haydarpaşa numune hastanesi validebağ ek binasında patoloji örneği verdim. Test sonuçlarım çıkmış fakat e-nabızda görünmüyor. Hastaneden öğrenebileceğim. Haydarpaşa numune hastanesini yeldeğirmeni ek binasına (ama aynı doktora) gitsem sonucu görebilir mi?
(5) 

Vize-Tapu sorunu

akan dame #1584361 
İtalya vizesi için idataya başvuracağım. Gelir evraklarının yanında tapu da eklemem gerekiyor. Tapu idaresine gittiğimde işlerin artık online halledildiğini söylediler fakat şöyle bir sorunum var. Taşınmaz bilgilerini listele dediğimde aşağıda eklediğim fotoğraf şeklinde belgeyi indirebiliyorum. Tapunun orijinali için ise yüklü miktarda para ödenmesi gerekiyor. idata zaten tapu fotokopisi istiyor. Bu durumda bu arkasında "bilgi amaçlıdır" yazan karekodlu belgeyi evraklarla teslim etsem kabul edilir mi yoksa orijinal tapuyu mu isterler? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

ibb.co
ibb.co
(6) 

Apple watch sürüm düşürme mümkün mü?

akan dame #1573831 
Iphone 7de kullandığım watch se modelini iphone 12 ile eşledikten sonra sanırım bir güncelleme yüklendi ve şimdi tekrardan 7 ile eşleyemiyorum. Bunun bir çözümü var mıdır? Apple servise götürsem saatin sürümünü düşürmeye yardımcı olurlar mı acaba bilgisi olan var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

Almanya’da kullan-at hat almak

akan dame #1570936 
Önceden ayyıldız’ın, vodafone’un kullan-at hatları vardı. Berlin’de kreuzberg’de türkler falan da satıyordu. Bir ara kimliksiz hat çıkartma yasaklanacak diyorlardı. Öyle bir şey oldu mu yoksa gidince direkt hat alıp tatil süresinde kullanıp atma imkanımız var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

ekmek yapma makinesi tamiri

akan dame #1525237 
ekmek yapma makinem tam pişirme süresi başladığı anda evin sigortasını attırıyor. internette rezistansta problem vardır demişler. ekmek yapma makinesinin tamirini kim yapar? normal bir elektrikçi bu işlerle ilgilenir mi yoksa tamirci mi bulmak gerekir? bir de istanbulda bildiğiniz güvenilir, kazıklamayacak bir tamirci öneriniz varsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
(10) 

Kedimin 1 gündür kaka yapmaması :(

akan dame #1479052 
6 yaşında kilolu erkek bir kedim var. 14 gün önce ailemin evine geldim ama daha önce de bildiği bir ev ve 14 gün oldu stres yapar mı emin değilim. Normalde sindirim sistemi sorunsuzdur fakat birkaç gündür tuvaletini daha az yapıyor. Belki yarı yarıya düştü ve kakası çok kuru. Yaş mamasına biraz zeytinyağı karıştırdım ama yine de bugün hiç yapmadı. Yarına kadar yapmazsa veterinere gideceğim ama sizce sebebi ne olabilir? Ne yapabilirim? Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim.
(1) 

Bu takım hangi marka?

akan dame #1471733 
Trendyolda bu kampanyanın görselindeki ürünlerin markasını nasıl bulabilirim acaba? google images'da tarattım fakat bulamadım. Başka bir yolu var mıdır?
(1) 

Bu saatlerin markası ne?

akan dame #1449944 
Trendyol'da başlık olarak hep görüyorum fakat içerikte saatlerin aynısından yok. Logodan da anlamıyorum hangi marka olduğunu. Bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.
(2) 

anadolu yakasında kan tahlili

akan dame #1440332 
anadolu yakasında herhangi bir özel hastanede veya tıp merkezinde kan tahlili yaptırmak istiyorum. vitaminlere, hormonlara vb. bakılan genel bir tarama istiyorum aslında ama tıp merkezleri hep tek tek fiyat veriyorlar. pazar günü gidebileceğim, özel ve kazık olmayan bir yer var mıdır kan verebileceğim?
(3) 

yüze excipial lipo kullanımı

akan dame #1402430 
yazın karma, kışınsa aşırı kuru olan yüzüme excipial lipo krem uygulamanın zararı var mıdır? şuana kadar sivilcelenme vb. hiçbir zararını görmedim ama uzun süreli kullanımda içindeki ürenin ne gibi etkisi olur bilemedim. bilgisi olan bir eczacı açıklayabilirse çok sevinirim.
(5) 

Evimde birinin yaşadığını bildirme

akan dame #1364084 
Evime yakın okula gitmek isteyen biri var benim tanıdığımın tanıdığı. Yani çok iyi tanımıyorum öğrenciyi. Muhtarlığa benimle kaldığını belirtirsem ne gibi yaptırımları olur? Başıma bir iş açılır mı kasıtlı ya da kasıtsız bir biçimde?
(6) 

dvd ses sistemini televizyona bağlama

akan dame #1362656 
elimde bir adet dvd player ile ses sistemi var. ürün şu:
(git: www.philips.com.tr )
acaba bu ses sistemini dvdplayerı hiç kullanmadan televizyona bağlamamın bir yolu var mıdır? birleştirici bir aparat vb?
(2) 

milli kütüphaneye üye olmak

akan dame #1362436 
aranızda milli kütüphaneye üye olan var mıdır acaba? birkaç sorum olacak
(2) 

çıban tedavisi

akan dame #1348240 
daha önce 3 tane çıban çıkardım. 3 gündür de yüzümde elmacık kemiğimin orada ağrılı bir şişlik var ve çıban başlangıcı gibi duruyor. acaba başlamadan önce söndürmek amaçlı uygulayabileceğim bir yöntem var mı? ilerlerse zaten doktora gideceğim o şart da daha başlangıçta yok edebileceğim bir şey?
(1) 

gmail verilerini outlooka aktarma

akan dame #1333025 
gmail hesabımdaki maillerimi outlooka aktarmam gerek. internetten adım adım yapılışına baktım ama orda yazılanların bazılarını kendi hesap ayarlarımda bulamadım. bilale anlatır gibi anlatırsanız çok makbule geçer. şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

kulak içi kulaklık tavsiyesi

akan dame #1269285 
son kullandığım jbl t110 kulaklığım hayata veda etti. çok seviyordum kendisini. yolda yürürken etraftan hiççç ses duymuyordum ve bassı oldukça iyiydi. ama daha 1 yıl olmadan bozulması tekrar aynısını almam konusunda düşündürüyor. max 80-90 tl'ye alınabilecek, bassı güçlü ve ses kalitesi yüksek kulak içi kulaklık önerilerinize açığım.
(1) 

Spor yaparken video takip edememe

akan dame #1237870 
Merhabalar. Yine evde spor yapmaya heveslendim ama her zamanki gibi şöyle bir sorunum var. Hareketleri videolardan takip ederek yapıyorum. Eğer türkçeyse bir nebze daha iyi takip ediyorum ama ingilizce bir videoysa hareketi mi yapayım yoksa videodaki nasıl yapıyor onu mu takip edeyim şaşırıyorum. Bu sırada boynum da ağrıyor. Var mı önerisi olan? Bu arada fitnessblender'dan bakarak çalışıyorum.
(3) 

Uçağa binerken laptop

akan dame #1235196 
İç hat uçuşlarında bilgisayarımı el bagajı olarak alabiliyor muyum? Ya da direkt sırt çantamın içinde götürebiliyor muyum? Kendi çantasında ayrıca taşınması gibi bir mecburiyet var mı? Sanki böyle olaylar olmuştu.
(5) 

insülin direnci testi

akan dame #1227191 
devlet hastanesinde insülin direnci testi yaptırmak istiyorum. dahiliyeye mi randevu almalıyım yoksa endokrinolojiye mi?
(5) 

bulaşık makinesi güzel kurutmuyor

akan dame #1226608 
makine biraz eski. yıkamada sorun yok ama program bittiğinde sular olduğu gibi duruyor bulaşıkların üstünde. alt kısmı oldukça boş bırakıyorum, tencere tava koymuyorum ama yine de aynı sorun. neden olabilir?
(3) 

Şişli'de spor salonu

akan dame #1225828 
Şişli'de, Mecidiyeköy'de, mümkünse Fulya'da önerebileceğiniz spor salonları var mı? Acıbadem'i biliyorum bir tek ama nasıldır bilmem. Bilen biri aydınlatırsa sevinirim.
(6) 

Anneye telefon

akan dame #1210366 
Anneme yurtdışından dönerken telefon almak istiyorum. Düşük bütçeli bir şey bakıyorum. Kendisi telefonu daha çok aramalar, whatsapp ve facebook için kullanır. Samsung j3 ve Lg k8 arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz ya da önermezsiniz?
(3) 

evlenecek çifte hediye

akan dame #1193577 
çok sevdiğim iki arkadaşım bu yaz evleniyorlar. kimseden öyle altın gibi para gibi bir beklentileri yok. ben de güzel bir hediye almak istiyorum çok pahalı olmayan. ev eşyası gibi bir şeye ihtiyaçları yok, hali hazırda beraber yaşıyorlar. şuan almanyadayım ve biraz da buradan bir şeyler almak istiyorum. türkiyede zor bulunacak ya da pahalı olacak ama burdan alabileceğim neler olabilir?
(4) 

evdeki küçük sinekler

akan dame #1191898 
1 haftadır evde değildim ve döndüğümde tüm evi kaplayan bir sürü minnacık sineklerle karşılaştım. büyük ihtimal dışarıda duran meyveye geldiler. evi havalandırıyorum ama sürekli bir yerlerden çıkıyolar. ne yapmak lazım :(
(3) 

Ryanair rötar tazminatı

akan dame #1191559 
Bugün 10.25'te kalkması gerekn Vilnius-Berlin uçağım 15.00'a ertelendi. Bir de bilgilendirme mesajı geldi. Mesajda 3 saat fazla olan rötarlarda 2 seçenek olduğu, birinin para iadesi diğerinin de başka bir bilet hakkı olduğu söyleniyor. Para iadesi bir nevi uçuştan vazgeçme midir yoksa uçuş gerçekleşse bile rötarın bir özrü niteliğinde midir? Bilen biri çıkarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
(4) 

Alman formatı ile essay yazmak

akan dame #1188920 
Merhabalar, essay yazarken almanların kendine ait bir formatı var mı bunu merak ediyorum. Bu dönem 3 tane essay ödevim var. Yazılar ingilizce olacak ama formatı alman formatıymış, ısrarla öyle diyor hocalar. Kimse de bir şey açıklamıyor. Bilen biri çıkarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
(2) 

Almanya'da anmeldung yaptırmanın zorunluluğu?

akan dame #1175298 
Merhaba. Ben bir hafta önce erasmus için Berlin'e geldim ve bir haftadır durmaksızın kiralık oda arıyorum. Tam istediğim gibi bir oda buldum fakat ev sahibi kadın bana anmeldung veremeyeceğini söyledi. Anmeldung anladığım kadarıyla ikametgah yerine geçiyor. 6 ay kalacağım. Bunu yaptırmasam ne olur? Belli bir cezası var mı? Ya da geçici öğrenciler için zorunlu değil mi? Şimdiden teşekkürler.
1

mobil görünümden çık