(2) 

Uni-Assist üzerinden Almanya Master Başvurusu

whoshothesheriff #1572058 
Herkese merhabalar,
Uni-Assist üzerinden başvuru için ÖSYM sınav sonuç belgemi yüklemem gerekiyor. Ancak lisansta yatay geçiş yaptığım için yerleştiğim bölüm ve mezun olduğum bölümler birbirinden farklı. Daha önce böyle bir durumda başvuru yapan oldu mu acaba bir yerlere? Bu durumda okuldan yatay geçiş yaptığıma dair onaylı bir belge almam yeterli olur mu acaba?
Teşekkürler şimdiden
Kolaylıklar herkese
(2) 

Almanya'da oturum uzatma

whoshothesheriff #1563607 
Herkese merhabalar, daha önce aranızda halihazırda Almanya'dayken "İş Arama/Arbeitsplatzsuche" ile oturumunu uzatan oldu mu hiç?
Konu hakkında bilgisi olan ve Berlin taraflarında olan birisi varsa ayrıca bira da ısmarlayabilirim :)
Teşekkürler şimdiden, herkese kolaylıklar
(1) 

Almanya'da Erasmus Öğrencisi Olarak Çalışmak için Belge

whoshothesheriff #1538726 
Merhabalar herkese,
Ben Erasmus öğrencisi olarak çalışmak istiyorum. An itibariyle Almanya'dayım. Ancak yasal olarak çalışma iznim olmasına rağmen çalışma iznimi gösteren belgem yok henüz. Böyle bir belgeyi daha önce alan oldu mu Erasmus öğrencisiyken Almanya'da? Eğer daha önce aldıysanız, sürecin nasıl ilerlediğini anlatabilirseniz çok çok sevinirim gerçekten.
Herkese teşekkürler şimdiden
Kolaylıklar
(2) 

Berlin'de Part-time iş arıyorum

whoshothesheriff #1538277 
Herkese merhabalar,
Erasmus öğrenci değişim programıyla Almanya'ya geldim. An itibariyle Berlin'de çalışabileceğim part-time iş arıyorum. Eğer iletişime geçeceğim kişi/kurum/sayfa vs. biliyorsanız, lütfen üzerime atıverin.
Herkese şimdiden çok teşekkürler
Kolaylıklar
(3) 

Yurtdışında eduroama bağlanamama sorunu

whoshothesheriff #1537967 
Herkese merhabalar,
Normalde kayıtlı olan eduroam kullanıcı adı ve şifremi resetledim salak gibi. Tek düşüncem tekrar kullanıcı adı ve şifreyle girip interneti hızlandırmaktı. Bu ne bilimsizliktir diyor olabilirsiniz şu anda.
Ancak Almanya'da küçük bir şehirdeyim ve çok az yerde internet erişimi var. Eduroamla ilgili bu şekilde bir bağlantı sorunu yaşayan olduysa şu ana kadar ve yardım edebilirse çok sevinirim.
Kullanıcı adı ve şifremi giriyorum ancak sistem sanırım kullanıcı adının @ kısmından sonrasını şu anda bulunduğum üniversitenin kayıt listesinde arıyor ve bağlandırmıyor.
Teşekkürler şimdiden

Almanya için Dating Uygulaması önerisi

whoshothesheriff #1537774 
Herkese selamlar,
Almanya'da kullandığınız, duyduğunuz, güzel insanlarla tanışmama aracı oldu vs. dediğiniz Date uygulamaları var mıdır? Varsa ve yeşillendirebilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden
(1) 

Almanya'ya sigorta başlangıç tarihinden sonra giriş mevzu

whoshothesheriff #1534977 
Herkese merhabalar,
Erasmus programı dahilinde Almanya'ya gideceğim. Vize giriş tarihim ve sigorta girişim 1 Ekim'de başlıyor. Ancak kalacağım yurt tatil dolayısıyla 4 Ekim tarihine kadar kaydımı alamayacaklarını söyledi. Benim sorum şu olacak: Acaba 1 Ekim tarihinde değil de 4 Ekim'de Almanya'ya giriş yapsam, sigorta vs. açısından bir sorun teşkil eder mi bu durum?
Herkese çok teşekkürler şimdiden
Kolaylıklar dilerim
(1) 

İkinci tercihler

whoshothesheriff #1533166 
Herkese selamlar, yiğenime ilk tercihte bir bölüm çıktı. Bu durumda o kazandığı bölüme kayıt döneminde başvurmaması halinde ek tercih yapabiliyor muyuz? Bilen ve yeşillendiren olursa birisi çok güzel olur.
Herkese teşekkürler şimdiden
Kolaylıklar
(2) 

Portekiz vizesi başvuru

whoshothesheriff #1505896 
Herkese merhabalar,
Önümüzdeki ay içerisinde Portekiz Schengen vizesine başvuracağım ancak tam çözemedim nereden başvuru yapmam gerektiğini.
Daha önce İstanbul'dan Portekiz için Schengen vize başvurusu yapmış olan arkadaşlar varsa ve aydınlatabilirlerse beni çok sevinirim.
Ufak tefek tüyolar ve yaşadığınız pürüzleri, sıkıntıları ve atlatma yöntemlerinizi tecrübelerinizi de aktarmak isterseniz o konuda aşırı mutlu edersiniz beni.
Çok teşekkürler şimdiden
Kolaylıklar
Bol şans herkese
(1) 

Erasmusta Cottbus mu Hamburg mu?

whoshothesheriff #1502913 
Çevre Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencisiyim. Bu hafta Erasmus başvurusu yapacağım ve Cottbus-Hamburg arasında kaldım tercihlerde. Sosyal yaşam, pahalılık ve ekstra part-time işler bulabilme imkanları gibi kriterler göz önünde bulundurulduğunda,
Cottbus'u mu yoksa Hamburg'u önerirsiniz bir Erasmus öğrencisi için? Bu konuda karşılaştırma yapacak kadar bilgisi olan ya da iki şehir hakkında ayrı ayrı tecrübe ve bilgi sahibi olan arkadaşlar aydınlatabilirse çok mutlu olurum.
Üniversiteler Brandenburg university of technology ve Hamburg University of Applied Sciences. Özellikle
Çok teşekkürler şimdiden herkese
Kolaylıklar dilerim
Bol şans
(4) 

Kışlık bot önerisi

whoshothesheriff #1501509 
Herkese merhabalar arkadaşlar,
Giyimi rahat, hemen yırtılıp falan sorun çıkarmayacak bir kışlık bot öneriniz var mıdır acaba?
Fiyat aralığım 550-600 liraya kadar ancak. Ona göre bir takım önerilerde bulunabilirseniz çok sevinirim.
Çok teşekkürler şimdiden herkese
(1) 

Yök 100/2000 Bursu mevzu

whoshothesheriff #1493116 
Duyurucanlar selam herkese,
Ben birinci döneminde doktora öğrencisiyim. Yök 100 2000 bursuna başvurmak istiyorum. Ancak süreç nasıl işliyor tam olarak bilemiyorum. Acaba daha önce bu bursu almış ya da halihazırda alan birileri varsa aramızda bir ufak bilgilendirme geçebilir mi?
Teşekkürler herkese şimdiden
Sevgiler ve başarılar dilerim herkese
(3) 

Etsy isimli site üzerinden el işi ürünler satma hk.

whoshothesheriff #1492171 
Ekşicanlar merhaba hepinize,
Aşağıda linkini paylaştığım sitedekiler gibi, keçeden doldurulmuş ufak el işleri satmayı planlıyorum Etsy isimli siteden.
Ancak Türkiye'den bu iş nasıl yapılıyor, prosedürleri neler, karlı mı vs. pek bir bilgim yok.
Bu konuda herhangi bir şekilde bilgilendirme yapacak birileri varsa aranızda çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden herkeslere
Örnek işlerim yüklediğim fotolardaki gibidir bu arada.

Almanya vize başvurusunda Eski Schengen vizesi fotokopisi

whoshothesheriff #1491879 
Duyurucanlar merhaba hepinize,
Almanya vize başvurusu sırasında eski schengen vizelerinin fotokopisini istiyor ancak pasaportum kaybolduğu için eski schengen vizemin fotokopisini çektiremiyorum haliyle.
Acaba eski Schengen vizeme nereden ulaşabilirim?
Teşekkürler herkese şimdiden
(1) 

Almanya vize başvuru süresi (ortalama)

whoshothesheriff #1491551 
Arkadaşlar merhaba hepinize,
Almanya vize başvuruları ortalama kaç gün içerisinde sonuçlanıyor acaba?
Pasaportumu kaybettim ve birkaç gün içerisinde yeniden başvuracağım ve eylül ortası gibi de bir eğitim programı amaçlı Almanya'da olmam gerekiyor.
Sizce yetişir mi vize başvurum 20 Ağustos gibi başvurumu yapabilsem vize için pasaportumu alır almaz.
Çok teşekkürler bilgilendirmeleriniz için şimdiden

Sevgiler
(4) 

Seyahatten en erken kaç gün önce turistik vize başvurusu yapılabiliyor?

whoshothesheriff #1489929 
Duyurucanlar merhaba hepinize,
13 Eylül'de bir haftalığına Almanya'ya gideceğim için turistik vize almam gerekiyor. Ben de vizeyi bir an önce almak istiyorum ancak en erken kaç gün öncesinde başvurabilirim acaba vizeye. Sorumlu şirket IDATA çağrı merkezi sadece ses kayıtlarından ibaret olduğu için oradan bir sonuca ulaşamadım. Bir de size sormak istedim.
Teşekkürler şimdiden herkese
(2) 

Yan flüt marka önerisi

whoshothesheriff #1477116 
Duyurucanlar merhaba hepinize,
Yan flüt öğrenmeye başlamak istiyorum ve bütçem de maksimum 2000 lira falan. Önereceğiniz, güvendiğiniz marka var mıdır acaba?

Çok teşekkürler şimdiden
(3) 

Kasım ortası sonu gibi romantik tatil yeri önerisi

whoshothesheriff #1449041 
Merhaba ekşicanlar, sevgilimle kasım 15-20si gibi bir haftalık bir tatil yapmaya karar verdik. Şöyle "Kasım'da Aşk Başkadır" tadında bir tatil geçirmek için var mıdır öneriniz.
Isparta Eğirdir ve Burdur'u düşündük ancak mevsimden ötürü çok emin olamadık.

Şimdiden çok teşekkürler herkese
(2) 

Freelance is başvuru yer önerisi

whoshothesheriff #1355719 
Eksicanlar merhaba hepinize, ben çevre bilimleri master öğrencisiyim.
Dışarıda sürekli çalışamadığım için, internet üzerinden freelance is yapmak
istiyorum. Ancak bir türlü bulamadım şu ana kadar, eğer sizin bildiğiniz, güvendiğiniz özellikle yurtdışı menşeli siteler vs varsa önerebilir misiniz?
Ileri derecede İtalyanca, İngilizce ve orta derecede de İspanyolca biliyorum. Bu diller arasında çeviri ve/veya bir çok sosyal bilim konusu üzerinde paper/essay yazabiilirim.
(1) 

Schengen vizesi başvurusu

whoshothesheriff #1350690 
Eksicanlar merhaba hepinize, ben geçen aylarda 1 haftalik turistik Avusturya vizesine başvurmuştum ancak gösterdiğim finansal kaynakların yetersizliğinden dolayı vize başvurum onaylanmadı.
Bu yazın başında da slovakya'ya gitmek için 15 günlük bir turistik vize başvurusu yapmayı düşünüyorum tekrardan. Ancak tekrar red yemek de büyük bir maddi manevi külfet olacak benim için(80 euro başvuru ücreti, sağlık sigortası, türlü türlü belge toplamaca vs :-((( ).
Aranızda öğrenciyken Schengen vizesine başvurup kabul almayı başaran birileri varsa sorum, ne gibi kaynaklar vs göstererek vize basvurumun kabul alma ihtimalini artiririm olacak.
İkinci olarak da bu durumda hangi ülkeler başvuru konusunda daha fazla tolerans gösteriyor acaba, sizce Slovakya'ya başvurmalı miyim yoksa başka bir ülke öneriniz var mıdır ?
(2) 

bu sene başındaki yılbaşı karptpostal kurası

whoshothesheriff #1349176 
Arkadaşlar benim yeni aklıma geldi de, nickname'i melisli olan bir arkadaşa yılbaşı kartpostalı atacaktım. Bari onu kaçırdım, hem kusura kalınmamış olması hem de nevruz'u kutlamak düşüncesiyle bir kartpostal atayım diye bugün PTT'ye gittim (ne alaka demeyin bu sene öğrendim ki İran'da falan nevruz yılbaşı olarak kabul ediliyormuş, yani o da bir yılbaşı farklı bir noktadan bakıldığında :--)). Ancak burdaki mesajların zaman içinde silindiğinden haberim yoktu tabii. Adrese bakıp da gönderemedim haliyle kartpostalı.
Arkadaşın ismi "Melis" gibi bir şeyle başlıyordu. Eğer kendisi bu mesajı görüyorsa, özürlerimle birlikte adresini tekrardan alıp kartpostalı göndermek isterim kendisine.
Eğer o arkadaş görmezse de bu duyuruyu, elinde o eşleşme listesinin ekran görüntüsü falan olan biri benle paylaşırsa çok hoş olur. Belki oradan ulaşabilirim arkadaşın ismine vs. bir şekilde.
Herkese çok teşekkürler şimdiden
(3) 

İstanbul'da keman teli satan ve takan yer

whoshothesheriff #1339756 
Eksicanlar merhaba hepinize, arkadaştan ödünç aldığım kemanın bir telini akort yapmaya çalışırken koparttim. Acaba İstanbul'da keman teli satan ve götürdüğümde o teli tekrardan takabilecek bir müzik evi vs var mıdır??
(3) 

Ankara'da faal ve mümmkünse çok pahalı olmayan gitar Tamircisi

whoshothesheriff #1332954 
Dostlar merhaba hepinize, gitarımı tamir ettirebileceğim bir tamirci öneriniz var mıdır Ankara'da?
Şimdiden çok teşekkürler herkese
(1) 

Şarkı sözü yazmayı öğrenmek için Kitap/Kaynak/Kişi vs. önerisi

whoshothesheriff #1288123 
Ekşicanlar merhaba tekrardan, Şarkı sözü yazmayı öğrenmek adına Pat Pattison'ın Songwriting isimli bir kitabını indirdim. Ancak takdir edersiniz ki türkçe yazacağım için belli başlı farklılıkları anlayabilmem adına Türkçe bir kaynağa da ihtiyacım var. Bu konuda kişi, kitap vs. öneriniz varsa aşırı güzel olur. Maalesef türkçe olarak tek denk geldiğim şey, şarkı sözü yazarak nasıl para kırılır, Pop ve Hit şarkılar nasıl yazılır gibi sığ yazılar oldu :-((.

Not: Bu arada son bir yıldır mızıka ve gitarla haşır neşir oluyorum (nota bilgim pek zayıftır), şiirle de zaten 5-6 yıldır acılı bir ortaklığımız var. Müzik ve edebiyat konusunda da eğer yandan kendimi geliştirebilmem adına önerileriniz varsa onlara da açığım. En nihayetinde bu iki mesele de birlikte şarkı sözü yazma meselesinin temelini oluşturuyor.
(4) 

Komünizm ve Anarşizm Tarihi ve Evrimi ile ilgili okuma listesi önerileri

whoshothesheriff #1288056 
Ekşidaşlar merhaba hepinize, Marksizme ve Komunist literatüre yeni giriş yapacak biri olarak, sizden kitap listesi önerilerine ihtiyacım var. Özellikle çok temel ve başlangıç seviyesinde gördüğünüz kitaplar varsa, bir de onların üstüne Latin Amerika'daki, Avrupa'daki (özellikle Almanya) hareketleri anlatan okumalar önerirseniz çok mutlu olurum.
Ayrıca da yine Anarşizmin temel yapıtları ve tarihsel olarak Anarşist toplulukların geçirdikleri sürecçleri (Mesela İspanya İç Savaşı ve 68 sonrası Almanya zamanındaki rolleri vs. )anlatan kitap önerileriniz varsa çok makbule geçer.
Şimdiden çok teşekkürler hepinize
(2) 

Istanbul Kayik/Sandal kiralama

whoshothesheriff #1247773 
Eksicanlar hepiniz cok guzel insanlarsiniz, sabah sabah duyurulari okudukca
içim ısındı onun için sorumdan once bi tesekkur edeyim dedim hepinuze
Simdi de soruma geleyim, Istanbulda, Beykoz Adalar ya da baska muhtemel nereler varsa artik, baya boyle kurekli motorsuz kendimizin hafif hafif acilarak takilabilecegi kucukce sandallardan kiralama sansimizin oldugu bir yerler var midur
Havalar guzellesmeye baslayinca Nisan gibi düşünüyorum bu işi tabi ama sizlerden de bi fikir alayim dedim.
Simdiden cok teşekkürler herkeşlere ;-)))))
(1) 

ebayda bi seyler satma konulu post

whoshothesheriff #1230297 
Sevgilu eksidaslar, daha once ebaydan bi sey satmis olan var mi,
bi sey sorcem kendisine mimkunse
(4) 

Part time iş aramalı gönderi

whoshothesheriff #1228116 
Arkadaşlar yüksek lisans öğrencisiyim ve part time iş arıyorum. Ama sanki türkiye'de ya hep çalışırsın ya da iş yok sana mantığı hüküm sürüyor gibi.
Ancak yine de etrafınızda part time resepsiyon işidir(ingilizcem ve ispanyolcam iyidir), garsonluktur vs. varsa bi haber etseniz müthiş olur. Kariyer sitelerinde boş cv doldurmaktan sıkıldım :-)
(2) 

Oda Arama

whoshothesheriff #1223673 
Arkadaslar, yuksek lisans ogrencisiyim sadece aksamlari yatmalik kullanabilcegim max 500 lira kira odeyebilecegim bi oda ariyorum Sariyer, Maslak, Haciosman, Mecidiyekoy, Uskudar civarlarinda. Genel olarak sakin ve guzel yemek yapan biriyimsir:-))))
(8) 

lindy hop dans severlere kucuk bi soru

whoshothesheriff #1221561 
Arkidesler az once fiyatlarina baktim ama lindy hop dans ucretleri 6 saate 250 lira gibi fahis fiyatlar gordum. Benm bu noktada sormak ve oneride bulunmak istedigim iki mevzu var.
1-)Bildiginiz daha uygun bi yerler var mi
2-)Veyahut fiyatlari benm gibi bulanlar varsa onlarla Istanbulda bi araya gelip
yine aramizdan bu isi bilen ve cok yuksek meblalar talep etmeyecek bi eksidasla
haftada bi toplanip dans gecesi falan duzenlesek ??????
(2) 

Mizika Tab istegi

whoshothesheriff #1216508 
Eksidaslar, calanlariniz bilirler. Türkçe sarkilarin
mizika tablarina ulasmak pek mumkun degil.Ve ben de cok muzik
bilgim olmadigindan cikartamiyorum notalari falan kendi kendime. Cikartabilmem icin neler yapabilirim bu bir
Ikinci olurak da kirac bir garip aşk bestesi (youtu.be)
Ezginin günlüğü Papatya (youtu.be) sarkilarini mizika tablarina cevirebilcek varsa aramizda ben nota cikarmayi ogrenene kadar cok tatli olur. Kendisine istanbula gelince cay, bira vs. ismarlarim hatta Adanadaysa kebap bile su an ismarlayabilirim :~))))
(2) 

intro to C Programming yardim

whoshothesheriff #1212111 
Eksidaslar merhaba, C konusunda kendine guvenen, bu dersi ingilizce almis birileri var midir aramizda?
Ozelden bi siy sorcem 2d arraylerle ilgili.
(3) 

Samatyada guzel bi meyhane

whoshothesheriff #1211309 
Arkidesler merhaba, Samatyada cok tuzlu olmayan
ogrenci ogrenci takilabilcegimiz orta halli bi meyhane
onerisi olan var mi ya ?
(1) 

Avustralya Yeni Mezun Muhendis vizesi

whoshothesheriff #1209815 
Arkidesler merhaba, Daha once Avustralya Yeni Mezun Muhendis vizesi
almis birileru varsa ozelden 3 ~5 bi siyler sorabilur miyum
aceb ???
(6) 

Yardim yeri bulma talebi (gibi )

whoshothesheriff #1206763 
Eksidaşlar merhaba, Biz üç arkadaş hem kendi bohem karanligimizdan
kurtulalim hem de cevredeki durumu olmayan maddi/manevi desteğe ihtiyaci olan insanlara yardim edelim dedik kendi kendimize. Ancak nereden baslyacagimizi bilemiyoruz. Tam olarak yapmak istedigimiz sey durumu olmayan insanlara elimizden geldigince birebirde maddi destekte bulunmak ve onlarla birlikte zaman gecirip onlarin sorunlarini dinlemek, belki bir nebze onlarin da dislanmisliklarini ve yalnizliklarina ortak olmak istiyoruz. Ancak nerden başlanır pek bilmiyoruz. Simdilik bi dernek veya bu tip bir yerler varsa bildiginiz, gercekten işe yarayabilecegimiz, bizi bi aydinlatirsaniz super olur.
(4) 

Dersim Ovacik Ziyareti

whoshothesheriff #1194116 
Tekrardan merhaba eksiduyur ahalisi. Onumuzdeki hafta
Dersim ovaciga gidip hem Fatih Macogluyla tanismayi
hem de bolgeyi yakindan taniyayim istiyorum. Daha once
gidenleriniz veya orali olaninuz var midur aceb?
Ozelden bi kac soru sormak isterim musaitlerse
Bir de tabiiki Fatih Maçoğlu'na ulaşabileceğim herhangi bir mecra bi ihtimal :-)
(2) 

Fethiye merkezden Oludeniz ovacik mahallesine ulasim

whoshothesheriff #1183327 
Arkadaslar hafiften aciliyet iceren bi mesele var.
Fethiye merkez otogardan Oludeniz ovacik mahallesine direk
dolmus var midir ?
Veya mesela Fethiye çamkoyden falan otostopla daha mi kisa surer
Antalya tarafindan geliyor olacagim. Rota uzerinde yolumu ne kadar kisaltabilirsem o kadar iyi. Onun icin bolgeyi iyi bilen arkadaslarin her turlu
gorusune acigim.
(1) 

Avrupada Mevsimlik üzüm toplayiciligi

whoshothesheriff #1167104 
Iyi akşamlar Ekşi duyuru ahalisi.
Gecenlerde bir arkadasim fransa Perpignon bölgesinde zamaninda mevsimlik üzüm toplayiciligi yaptigindan ve hatri sayilcek bi de para kazandığından bahsetti.Ben de su an merak ediyorum acaba böyle bi firsat italyada falan da var mıdır?
Ya da içinizden hiç yapan eden olmus mudur boyle bi şeyler ?
Şimdiden cevap veren/vermeyen herkese tesekkurler.
(4) 

Friendzone (arkadas seysi) durumu

whoshothesheriff #1153191 
Eksi duyurulu Guzin abla/abi arkidesler size kucuk bi sorum olcek.
Eminim bi cogunuzun basina gelmiştir boyle bi olay. "Arkadaş" oldugum bi kiza karsi tek taraflı olduğunu düşündüğüm bir takim duygular beslemeye başladım. Şimdi benim sorum şu olacak.Ben duygularımı bu kiza acmak istiyorum ama bi yandan da herhangi bir ret durumunda da var olan arkadaşlık iliskimin bitmesini istemiyorum. Var midir ikisini de bi arada halledebilecegim bi yol, vs. aciklama şekli?
Simdiden cevaplayan, cevaplamayan arkideslere teşekkürler ve Mutlu Noeller
(2) 

15 sene falan once izlemis oldugum bi film

whoshothesheriff #1120655 
Arkadaslar kucukken bi film izlemistim belki haturlayan bilen vardir
aranizda. Yasli yalniz bir adama misafir olarak geliyor genc bi eleman
Yasli adam da daha sonra o eleman giderse yalniz
kalirim korkusuyla cocugu eve falan hapsediyordu.
Daha sonrasinda kiz arkadasi falan aramaya koyuluyor falan
Tanidik geldi mi hic film ?
(3) 

Yeni baslayanlar icin klasik gitar

whoshothesheriff #1120618 
Iyi bayramlar arkadaşlar. Bi klasik gitar alma planim var. Butcem de max 130~140 lira taksimdeki
muzik aleti esnaflari bu butceye ancak çöp gelir dediler
ben de size sorayim dedim. Soyle cok kotu olmayan baslangic ici.
ideal bi gitar almalim muzik market gitar markasi vs. onerecek var midir ?
Onerene calmayi ogrendikten sonra beste bile yaparim
(2) 

Atina Istanbul

whoshothesheriff #1080778 
Arkadaslar merhaba Istanbul'dan Atina'ya en ucuz
nasil gidebilirim mesela tren var mi hala bir de
varsa nereden kalkiyor ucreti ne kadar bilen varsa
da bi el atsa cok hayra gecer
Simdiden teskkur ettim
(3) 

mersin uygun otel veya kalacak herhangi bir yer

whoshothesheriff #1069577 
Arkadaslar internette gördüğüm kadariyla mersinde otel fiyatlari 50~60 liradan asagi degil. Bildiginiz daha uygun bir konaklama yolu var midir soyle max 25~30 lira civari geceligi
(6) 

Guney Amerika ulkelerine ulasim

whoshothesheriff #1055373 
Arkadaslar bildiginiz uzere guney amerika ulkeleri oldukca ucuz ve guzel olmalarina ragmen ucak biletleri gidis donus en asagi 3500~4000 lira civarinda. Bu ulkeleri gezip gormeyi cok isteyen fakat bu kadar butcesi olmayan birisine ulasimla ilgili onerilerde bulunabilir misiniz? ( cok bilinmedik bir havayolu sirketi belki ya da gemide calisarak gecme ya da baska seyler ))
Daha oncesinde bu farkli yollardan birini denemis birileri varsa ve bi kac tavsiyede bulunsa super olur
1

mobil görünümden çık