(1) 

Berlin'de amatör halı saha

fog weaver #1578008 
Berlin'e yeni taşındım, haftada 1-2 defa amatör halı saha maçı yapmak istiyorum. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
(11) 

fransa'dan schengen vizesi alıp ilk girişi avusturya'ya yapabilir miyim

fog weaver #1231164 
merhaba. bilirsiniz sürekli dönen muhabbet, yeni vize alınca ilk olarak o schengen ülkesinden giriş yapma zorunluluğudur. almanya daha çok önemsiyormuş diye biliyorum. fakat bunun artık eskisi kadar sıkı uygulanmadığını duyuyorum.
avusturya'ya gideceğim bir kaç günlüğüne. vizeyi fransa'dan alırsam ilk girişi avusturya'ya yaparken gümrükte sıkıntı çıkar mı?
teşekkürler!
(11) 

sokak hayvanlarina nasil yardim etmeli

fog weaver #1227293 
Merhaba,
Sokaktan bir kedi sahiplendim evde bakiyorum ama ayrica ayda cok kucuk bir butce ile (50 TL civari) muhtac hayvanlara yardim yapmak istiyorum. Yanliz kararsiz kaldim yardimi mama kumbarasi gibi hesaplar araciligiyla mama gondererek mi yapmali yoksa yarali hayvanlarin tedavilerine mi gondermeli?
sizce hangisi oncelikli?
(3) 

ankara'da acil yuva arayan yavru kedi

fog weaver #1159260 
balgat'da soğukta hasta bir halde bulduğumuz bu dünya tatlısı kedicik yaklaşık 4 aylık bir erkek. başta onu sahiplenmek isteyen biri çıktı ancak hayvan hastalanınca bize geri vermek istediğini söyledi. tedavilerini biz yaptırdık, şimdi iyileşti şu an tek ihtiyacı olan sıcak bir yuva. veterinerden çok yakında çıkacak. biz alamıyoruz çünkü evdeki canavar başka hayvancık istemiyor. acilen bu kediciği sahiplenebilecek, gözü gibi bakacak birini arıyoruz.
iletişim: 0(533)3378200
(1) 

ankara balgat'da yuva arayan yavru kedi

fog weaver #1152723 
havalar cok soguk, malum sokak hayvanciklari zor durumda. karla kapli ankara'da dun 3-4 aylik bir yavru kedi bulduk, hemen ilk asilarini yaptirdik. su an veterinerde ona yuva bulmamizi bekliyor. sokaga birakamayiz. ona sicacik bir yuva ariyoruz.
(2) 

kedim kollarımı çiziyor

fog weaver #1098119 
Yaklaşık bir yaşında kısırlaşmış erkek kedim var. Her zaman elimi ara ara çizerdi ama bu aralar kontrolden çıktı. Sevdirmek için kucağıma geliyor gurulduyor ve bir dakika sonra durup dururken ellerimi kan revam içinde bırakıp gidiyor. Eskiden en az yirmi dakika sevdirirdi. Şimdi bu süre 1-2 dakikaya indi. Oyun oynasam enerjisi geçer mi diye düşünüyorum ama oyuncaklarına hiç ilgi göstermiyor artık. Sevmeyeyim görmezden geleyim desem aramızdaki tek iletişim bu.
Geçici bir dönem olabilir mi? Ne yapabilirim? Hayvanlar yaşlandıkça sevme sonrası agresifleşme azalır mı?
(4) 

Tasarruflu isitici

fog weaver #1089843 
Merhabalar,

Evimizin kapali terasinda kedi bakiyoruz ve havalar soguyunca haliyle teras da cok soguk olacak. Elektrikli isitici calistirirsak cilgin bir fatura gelir. En azindan bir koseyi sicak tutabilecek tasarruflu bir cozum var mi? Tesekkurler!
(6) 

Aralık'da gezilecek yerler

fog weaver #1065969 
Yurtdışından gelecek arkadaşlarım Aralık 3'da gelip Türkiye'de yaklaşık 10 gün geçirmeyi planlıyorlar.
Kapadokya'yı önereceğim, soğuk da olsa güzel oluyor. Antalya ve Efes boş ve keyıfsız olabilir diye düşünüyorum. Erciyes olabilir. Karadeniz de çok yağmurlu olacağı için keyifsiz olabilir (emin değilim).
Ne önerirsiniz?
(5) 

kedi ve yatak örtüsü

fog weaver #1058351 
Yakında evleniyorum, dolayısıyla sıfır nevresim/yatak örtüsü almak durumundayım. Ancak oyuncu bir kedimiz var ve muhtemelen bizimle uyuyacak. Merak ediyorum, tırnaklarıyla yatak örtüsü / nevresime ne kadar zarar verebilir. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
(7) 

kedinin tırmalama tahtasını kullanmasını nasıl sağlayabilirim?

fog weaver #1041985 
bizim 5,5 aylık küçük canavarın iki tane tırmalama tahtası var, biri kedi ağacı, diğeri ise bu kısa tırmalamalardan. ağacı kullanıyor hopluyor zıplıyor üzerinde uyuyor, ancak hasırla kaplı boru kısımlarını tırmalamıyor. diğer tırmalamanın hiç yüzüne bakmıyor. tırnakları çok sivri, en çok korktuğum da ilerde koltuklara dadanması.
hayvancığın tırmalamayı kullanmasını nasıl sağlayabilirim? duyduğum metodlar
-cisme cat nip sür (deneyeceğim)
-tırmalamaya oyuncak as (ağaç gibi olanda zaten bin türlü ıvır zıvır asılı, oyuncakla oynuyor ama tırnakları bilemiyor. kullanmadığı küçük tırmalamaya asmayı deneyebilirim.)
-hayvanın patilerini tutup tahtanın üzerinde tırmalama hareketi yaptır (işe yaramamakla beraber resmen hayvandan utandım, nabıyo bu mal diye düşündü muhtemelen)

başka ne yapılabilirim? şimdiden teşekkürler
(5) 

en iyi anti-aging göz altı kremi

fog weaver #1041279 
tam olarak medikal bir mevzu olmadığının farkındayım ama teknik veya gönül işleri veya hayvan işleri olmadığı için yine en konuya en yakın bu kategori olduğuna karar kıldım.
neredeyse otuz yaşındayım ve üst düzey bakımlı olduğum söylenemez. fakat göz altlarımın çok kuruduğunu, hafif sarardığını ve kırışmaya meyilli olduğunu tespit ettim.
araştırmalarım sonucu denemeyi düşündüğüm kremler arasında bunlar var
lancome genifique
shiseido future solution
ama tavsiyeyle yola çıkmayı tercih ederim.
kızlar öneriniz var mı?

ayrıca bakım/güzellik kategorisi açılsa fena olmaz?
(13) 

en az koku yapan kedi maması ve kumu

fog weaver #1039760 
bizim kedicigin topaklaşan kumunu her gün sabah akşam temızlememize ve kumunun bulunduğu odayı her gün bir kaç saat havalandırmamıza rağmen odadan kaka kokusu malesef gitmiyor. kullandığınız kum ve mamalardan en az koku yapanı hangisi? şimdiden teşekkürler

kullandığım mamalar (kakanın kokusunda fark yok)
(bkz: happy cat)
(bkz: n&d)

kullandığım kum
(bkz: sanicat)
1

mobil görünümden çık