(2) 

Veteriner-Kedi

panda yuva yapmis sogut dalina #1577398 
Geçen hafta sokak kedisini gözündeki sorun için veterinere götürdüm. Sadece gözünde sorun olmadığını anlayınca bir süre orada kalması gerektiğini söylediler. Tamam dedim çünkü iyice iyileşsin istedim. Dün aradım sordum ve "Genel olarak iyi ama sadece gözü yavaş iyileşiyor. Bir süre daha kalması lazım" dediler. Mecburen tamam diyorum çünkü gözüne damlayı damlatamam çünkü hem tek başıma yapması zor hem de sokak kedisi sonuçta. Damlatacagim zaman belki bulurum belki bulamam.

7-8 gün olmuştur. Bir süre daha kalacak ve kıyamıyorum kediye çünkü dar bir yerde duruyor uzun süredir(eve alın demeyin) her şey sağlığı için, mecburen orada kalıyor ama insan üzülüyor. Kedisi, köpeği bu sürelerde veterinerde kalan var mı? Neler düşündünüz, neler hissettiniz?
(8) 

Veteriner Masrafı

panda yuva yapmis sogut dalina #1574372 
Hiç uzatmadan konuya gireyim ve kısaca anlatayım.

Sokak kedisini veterinere götürdüm. Her zaman gittiğim kaliteli bir vet. Gittiğim gün güzel bir miktar çeşitli tahliller için para verdim. Operasyon olma ihtimali çok yüksek, olursa 25-30 bin civarı dediler.

3-4 gündür laboratuara gönderdikleri tahlil sonucunu bekliyoruz. Duruma göre operasyon şekillenecek ve ona göre işlem yapılacak. Ciddi ciddi artık bu seviyelerde mi ücretler? 25-30 nedir arkadaşlar! Elbette indirim isteyeceğim ve sokak kedisi olduğu için indirim yaparlar ama normal mi bu fiyatlar ya? Mecburen yaptıracağım, nasıl bırakayım o halde sokağa o kediyi.. Ben mi çulsuzum da sadece bana çok geliyor acaba?
(5) 

Bana Ne Olmuş Olabilir?

panda yuva yapmis sogut dalina #1564866 
Anlatmak istediğimi anlatamayacağım büyük ihtimal ama deneyeyim.

Bugün uyurken birden bire uyandım ve öksürmeye başladım. 1-2 kere öksürdüm ve birden ayağa kalkmak zorunda hissettim. Ayağa kalkar kalkmaz yutkunmaya başladım. Lan dedim ne oluyor nefes alamıyorum.. 5-10 saniye yutkunarak nefes almaya çalıştım Saniyede 1 kere yutkunuyorum sürekli. Dediğim gibi, niye kalktığımı bilmiyorum ama gece birden ayağa kalktim ve öksürmek isterken nefesim kesildi ve hızlı hızlı yutkunmaya başladım. Midem de bulandı kusacaktim neredeyse. Boğazım gıcık oldu ve şu anda ağzımda(boğazım-genzimde) acı bir tat var. Afedersiniz kusmuk gibi. 'Ihm Ihm' yapınca o acı tat geliyor.

Yatmadan önce abur cubur yedim, acı biber yedim vs ama bunlar qrada sırada hep yediğim şeyler. Anlamadım niye böyle oldu. Ne oldu bana acaba? Tam anlatamamış olabilirim.
(3) 

Fib Veya Fib Suphesi Olan Kediler

panda yuva yapmis sogut dalina #1558870 
Gecen yil sokak kedisini kotu durumda diye veterinere goturmustum. Tam bir teshis koyamadilar ama buyuk olasilikla Fib dediler. Tedaviye biraktim ve 1 gun sonra maalesef uzucu haberi verdiler. Dun yine bir tanidigim kendi sokagindaki bir kediyi veterinere goturmus ve ona da buyuk olasikla fib demisler. O kedi icin de ya ayni gun olmasi lazim ya da 1 gun sonra maalesef kotu haberi verdiler.

Fib suphesi olan ve Fib olan kedileri tehlikeli olduklarindan dolayi veterinerde tutmamak icin bilerek uyutma gibi bir ihtimal olabilir mi? Ya da ne bileyim Fib icin kullanilan ilaclar mi yanlis acaba? Kimse icin bir seyi bilerek yapiyordur demiyorum. Bilerek niye yapsin zaten. Bilerek yaptiklarini bilsem ona gore tepki veririm ama ayni sey ayni sekilde tekrarlaninca 2 farkli kedi icin(farkli vet'ler bu arada) insan dusunuyor.
(5) 

Uçağa Alınacak Alkol Miktarı

panda yuva yapmis sogut dalina #1534419 
Yurt dışından Türkiye'ye Thy ile dönerken sanırım 5 lt hakkımız var(?) Eğer yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Bu 5 lt'yi ben herhangi bir marketten aldığım biralar ile doldurabilir miyim yoksa Havaalanından mı almak zorundayım en fazla 5 lt'yi?
(2) 

Locke&Key

panda yuva yapmis sogut dalina #1532309 
Bu diziye niye başladım hiçbir fikrim yok. Boşluğuma geldi galiba :d Devam eder miyim emin değilim. Neyse.

Dün gece ilk bölümü izledim ve kafam karıştı. Sanki dizi 1 sezon oynamış ben izlememişim gibi hissettim. Bana göre oyle bir ilk bölümdü.

Mesela bu taşıdıkları eve ilk defa geldiler. Hiç görmemişler, etmemişler. Madem babaları istemiyordu zamanında gelmelerini, şimdi niye geldiler? Nerede yaşıyorlardı da nereye taşındılar? Çünkü yeni taşındıklari yerdeki herkes tanıyor bu aileyi ama bunlar tanımıyor kimseyi. Nasıl oluyor?

Bu çocuklar daha yeni yerdeki okula başlamadan okula başlayacaklarını nereden biliyorlardı bazı öğrenciler?(Örneğin; Bir sahnede 2 kız vardı. Bu ailedeki bir kız hakkında konuşuyorlardı partiye çağırma konusunda. Nereden biliyorsun taşındiklarini ve okula başladıklarını? Daha ilk günleri değil mi?)

Canım sıkıldı şu anda, aklıma geldi sorayım dedim :d
(7) 

Getir'in Kalitesi Yerlerde Mi?

panda yuva yapmis sogut dalina #1532179 
Eskiden doğru düzgün hiç sorun yaşamadan sipariş verirdim. Hâlâ hemen hemen her gün sipariş vermeye çalışıyorum(olmuyor) Son zamanlar aşırı derecede kalitede sıkıntı var. Ya sitesi çöküyor, ya ödeme alınamadı tekrar deneyin diyor. Kuryelerimiz dolu vs uyarı çıkıyor. Eskisi kadar güzel kupon vermiyor. Ne oldu bu arkadaşlara?
(3) 

1 Yaşındaki Yeğenime Hediye

panda yuva yapmis sogut dalina #1532081 
Yeğenimin(erkek) bu hafta 1.yaş günü. Ne alsam karar veremiyorum. Oyun havuzu(adı neyse artık) düşündüm ama evlerini öyle bir şeyle kaplamak da istemiyorum. Önerileriniz var mıdır? Ücret sınırı yok.
(6) 

Free Shop'larin Bir Avantajı Var Mı?

panda yuva yapmis sogut dalina #1531660 
Free Shop, Duty Free. Neyse artık. Gitme olasılığının olduğu bir ülkeninkine baktım ve herhangi bir şekilde bir 'Yuh' dedirtecek bir fark yok. Örneğin alkol. Türkiye'de daha ucuz hatta(hemen hemen öyle)

Her ülkenin farkli mi yoksa genellikle Türk Lirasına çevirince artık her ülkenin Duty Free'sindeki ürünler bize pahalıya mi geliyor? İçkisi, parfümü her şey pahaliydi baktığım kadarıyla(İnternetten baktım bu arada) Buradan ucuz neler getirebilir oralardan acaba?
(1) 

Harcırah Vermeme Hakları Var mı?

panda yuva yapmis sogut dalina #1531298 
Yurt dışına eğitime gitme ihtimalim var. Normalde kalacağım her gün için para verilecekti. Bu paranın içinden otel parasını, ulaşımı vs biz ödeyecektik ama şimdi yurt dışına seyahatlerde harcırah verilmeyecek diye konuşuluyor. Şirket sadece uçağı ve konaklamayi ödeyecekmiş.

Harcırah vermeme gibi hakları var mı? Bu süre içinde hiç mi bir şey yemeyip içmeyeceğiz(!) Veya neden kendi paramdan harcamak zorunda kalayım..
(5) 

Pegasus Bagaj Hakkı

panda yuva yapmis sogut dalina #1529114 
Gerekli cevabı alınca duyuruyu sileceğim.

1 valiz ve 1 sırt çantamı uçağa yanıma alabiliyor muyum? Direkt olarak kapıya gitmek istiyorum.

Kafamı karıştıran şey bileti aldıktan sonra gelen mailde kabin bagajı hakkında 'Yanınıza en fazla 1 parça aldığınıza emin olunuz' diyor ama bunu birisine söylediğimde 'İkisini de alabiliyorsun kabine' diyor. Hangisine inanayım bilemedim. Valiz için beklemek sıkıcı olacak.
(10) 

İnsanlar Nasıl Uçak Biletine Bu Kadar Paralar Verebiliyor?

panda yuva yapmis sogut dalina #1527192 
Bu kadardan kastım 20 bin vs civarları. Örneğin az önce Güney Amerika ülkelerinden bazılarına baktım ve hepsi 20 binden fazla arkadaşlar. Bu sadece uçak bileti. Hayal mi artık oralar?

Gerçi artık Avrupa da ucuz değil.
(5) 

Tinder'da Hiç Düşünmeden Telefon Numaranızı Veriyor Musunuz?

panda yuva yapmis sogut dalina #1527186 
Tinder veya benzeri yerlerde konuştuğunuz kişilere numaranızı veriyor musunuz? Bugüne kadar o kadar kişiye verdim, aralardan sadece 2 tanesi ile arada sırada da olsa 1 yılı geçti ve hala mesajlaşıyoruz, diğerleri çöp.

O yüzden yeni birinin telefonunu alırken 'Acaba isteyeyim mi' diye üşeniyorum hep ve bazılarından da çekiniyorum çünkü ya çok çok az konuşuyorlar ya dolandırıcı çıkıyorlar vs. Ne bileyim ya. Bazıları ben istemeden birkaç muhabbetten sonra kendi veriyor. Bende hep 'İnşallah dolandırıcı çıkmaz' gibi düşünceler oluşuyor. Belki de çok normal onlar için(Yabancılar) Bilemiyorum artık.
(2) 

Patlayacak Gibi Olduğunuz Anlar Oluyor Mu?

panda yuva yapmis sogut dalina #1525588 
Aslında genel olarak baktığınızda aman aman dert edecek bir şeyim yokmuş gibi duruyor ama bunalıyorum bazen gerçekten. Departmanım değişti 1.5 ay önce(Diğeri çok rahattı) ve işe odaklanmaya çalışıyorum. Anlamadığım o kadar çok şey var ki. 2 ayda kimse mucize beklemiyor benden ama örneğin beni yurt dışına eğitime gönderecekler. Gidene kadar iyice öğren dediler ama benim için bu süre cidden az. Strese giriyorum düşününce(Pasaport işini de geciktirdim. O da ayrı dert. Müdür ariyor, soruyor sürekli haklı olarak)

1-2 hafta içinde burada tek halledeceğim işleri(şu anda birinin yanındayım) Daha tecrübelenmeden bu kadar 'üstüme gelmeleri' beni geriyor. İşleyiş böyle olmamalı bana göre. İşi bileyim doğru düzgün, gerekirse tek mola yapmam ama tam olarak bilmeden etmeden ne yaparım diye düşünüyorum(Tabii ki gerektiği yerde arayıp yardım alacağım ama sürekli ara nereye kadar)

Patlayacak gibi değilim ama garip hissediyorum. Sizin de çok bunaldiginiz anlar oluyor mu, neler yapıyorsunuz?
(2) 

Pasaportumun Durumunda Bir Değişiklik Yok

panda yuva yapmis sogut dalina #1525566 
Pazartesi gidip başvuru yaptım ama hala basım öncesi kontrol aşamasındadır yazıyor. Aradım ve acil olduğunu söyledim(sanki işe yarayacak) ve ilgileneceklerini söylediler. Müdür bastırıp duruyor çıkmadı mı daha diye, canımı sıktı. Tahmini ne zaman çıkar acaba?
(2) 

Ne Yapabilirim?

panda yuva yapmis sogut dalina #1523519 
Kedinin birini ayağı kanıyor diye veterinere götürmüştüm. 4-5 gündür oradaydı, bugün aldım ve takıldığı mekana bıraktım. Biraz etrafta gezinirken baktım bu kedi her zaman takıldığı mekanlardan olan bir fabrikaya girdi. Girerken baktım kaçmaya başladı, fabrikanın içinde gözden kayboldu. Sağa doğru kafam çevirdim, güvenlik görevlisi olduğunu düşündüğüm biri kediye doğru gidiyordu. Dedim hayırdır. O da bana ''Bir yakalayayım ayaklarını kıracağım'' Buradaki kedilere saldırıyor mu dedi bir şey dedi tam anlamadım.. Muhabbeti devam ettiremedim çünkü fabrikadan bir araç çıktığı için onunla ilgileniyordu, ben de bıraktım..

Şimdi bu yaratık oldu ki 'kırma' olayını gerçek anlamda yaparsa ve ben bunu ispatlarsam mahkemeye verme gibi durumda olumlu bir sonuç elde eder miyim? Dövsen dövülmez, yaşlı bir adam ama benim aklımda bu olay. O kediyi olabildiğince her gün gözlemleyeceğim. Hatta yol üzerindeki çöplere bile bakacağım(daha da ileri giderse diye) Bu tarz can sıkıcı durumlarda neler yapabilirim?

Ya gerekirse avukat filan tutacağım, o derece kafama takıldı.. Kedinin ayağının şu anki mevcut haline belki bu karaktersiz getirmiştir, bilemezsin ki! Anca kendinden güçsüzlere böyle yapar bunlar.
(1) 

Normal Bir Ücret Mi?

panda yuva yapmis sogut dalina #1522918 
Arada sırada beslediğim bir kedinin ayağı kötüydü birkaç gündür. Basamıyordu üstüne. Dedim bir götüreyim ben bunu. Ayağına pansuman yaptılar vs. Dediler ki 3 gün boyunca pansuman yapmanız lazım. Evde bakamayacağımı söyleyip, onların ilgilenmesini söyledim(3 gün boyunca orada kalacak)

Neyse fazla uzatmayayım. Muayene oldu, 3 gün boyunca orada kalacak(pansuman yapılacak) ve orada kalacağı için de iç-dış paraziti olmak zorundaymış. Hepsine toplam 1200 aldılar. Sokak kedisi olmasa daha fazlaydı :d

Çok fazla geldi bana. Yoksa sadece bana mı fazla geliyor?
(1) 

Johnny Depp-Amber Heard Davası

panda yuva yapmis sogut dalina #1522467 
Neden bu kadar uzadı? Dava popülerleşti diye uzattıkça uzatıyorlar mı? Kadının bir sürü yalanı ortaya çıktı. O kadar insan çıkıyor kürsüye, şahit dinleniyor ama yok arkadaş.. Hala çok komik şekilde savunuluyor kadın.

Adamın kariyerinin içine etmesi yetmiyor, etrafındaki çoğu kişiyi de etkiledi. Johnny Depp'i savunduğum filan yok. Sadece bir şey yapsa çoktan ortaya çıkardı görüşündeyim. Hayır yani ortaya bir şey çıksa bile Amber'in yalanları ve mahkemeye gelenlerin anlattıkları yanında boş kalır.
(4) 

Sizce Kediye Ne Olmuştur?

panda yuva yapmis sogut dalina #1520767 
Aklıma geldikçe canım sıkılıyor.. 1 senedir baktığım bir kedi 2 haftadır yok. En son gördüğümde hafiften sekiyordu. Normalde duvarın üstüne dökerim mamaları ama baktım 1 metre bile olmayan yere zıplayamıyor, yere döktüm. Akşam saatleriydi. Bende dedim kendi kendime seni yarın veterinere götüreyim. Kedi 2 haftadır yok arkadaşlar. Ne kadar acı çekiyordu bilemiyorum ama öyle çok çok ciddi değildi gibi de. Yani akşam gördüm, sonraki gün götürecektim ama yok kedi ortalarda.. Nereye gitti, ne oldu bilmiyorum.

Bir yere mama bulmaya gitti desem sanmam çünkü hem ayağı iyi değil hem de besleyeni vardı. Köpekler belki bir şey yapmıştır dersiniz. Başka mahallenin köpeği geldiyse bilmem ama buradakiler saldırmıyor.
(3) 

getir çarşı siparişim ve iptali

panda yuva yapmis sogut dalina #1516851 
getir çarşıdan sipariş verdim.. sanal karttan ödemeyi yaptım ve para karttan alındı ama hemen arandım ve siparişimin iptal edildiğini, 3-5 gün içerisinde iade edileceği söylendi..

sanal karttan da olsa iade politikası çok farklı oluyor mu? para iade edildiğinde ana hesapta mı göreceğim yoksa sanal kart hesabında mı? ilk kez böyle bir şey olduğu için hiçbir bilgim yok.

gerekli cevaplar alınırsa sileceğim duyuruyu. şimdiden çok teşekkürler.
(6) 

Tinder'a özel bir şey mi?

panda yuva yapmis sogut dalina #1515263 
Lokasyonu değiştiriyorum(örnek, filipinler) biri ile eşleşiyorum. mesajlaşmalar ateş ediyor(anlayın .d) diyorum ki buradan olmaz numara ver. numarayı alıyorum, atıyorum mesajı whatsapptan ama hem tinder'dan siliyor hem de wh'tan cevap dahi atmıyor görüldü yapıp. -az önce oldu mesela-

şimdi bu arkadaş fake midir nedir? beni niye uğraştırıyor .d sizlerin başına geldi mi böyle şeyler?

Yüksek Lisans Tezi İçin Anket

panda yuva yapmis sogut dalina #1511124 
-------TEŞEKKÜRLER EDİTİ------anketi dolduranların çoğu ekşi sözlükten geliyormuş. Teşekkürler arkadaşlar.. Ne kadar kişi doldursa anketi iyidir.

İlk defa böyle bir duyuru açıyorum. Arkadaşımın kardeşinin yüksek lisans tezi için 600 kişinin bu anketi doldurması gerekmiş. Şu anda sayı 70'lerde. 5-6 dakika anca sürüyor. Dedim dur bir burada deneyeyim. Şimdiden teşekkür ederim(Sabitlenirse de ayrıca teşekkür ederiz)

Konu: Çocukluk Çağı Travmaları ile Obsesif Kompulsif Belirtiler Arasındaki İlişkide Psikolojik Sağlamlığın Rolü

Neden Gmail isteniyor diye düşünürsünüz belki. 1 kişi defalarca kere anketi doldurmasın diyeymis. Gerçi bu gidişle 600 kişi bulunmayacak ve o kısmı da kaldırır anketten.

forms.gle
(16) 

Masterchef-Danilo Şef

panda yuva yapmis sogut dalina #1494545 
Türkçesi nedense beni rahatsız ediyor. Rahatsız ediyor diyorum ama tabi öyle ciddi derecede bir rahatsızlık değil. Sadece bazen kulak tırmalıyor. Bu seviye kendine yeterli geliyordur sanırım ve geliştirmek için bir şey yapıyor mu bilemem(Mesela geçen sene Walison mu ne vardı. O Danilo'nun yarısı kadar bile konuşamıyordu ama onun konuşması çok rahatsız etmiyordu) Yanlış mı düşünüyorum acaba?
(6) 

Bu Kedi Niye Bu Kadar Agresif?

panda yuva yapmis sogut dalina #1493733 
Bu arkadaşı neredeyse 2 senedir besliyorum sokakta. Sürekli hamile. Birkaç hafta önce yine doğurdu(nereye doğurduğunu bilmiyorum) Memeleri şişmiş, süt veriyor. Belli.

Arkadaş ben bu kediyi her zaman besliyorum ama sürekli agresif. Her zaman olmasa bile, arada hep hırlıyor.. Az önce yine başka bir kediyi beslerken yarınlar yokmuşçasına geldi ve mamaya salça oldu. Doymuyor da :d :d Bugün abartısız söylüyorum 5 tane pouch yemiştir. Az önce onun da önüne mama dökerken çok sağlam tırmaladı elimi. Niye yaptı bir fikrim yok. Kanattı karaktersiz. Eve gelip sabunladım iyice. Geçen sene de yapmıştı aynısını. Sanırım başka bir şey yapmama gerek yok(?)

Bu kedi niye böyle sinirli? Her zaman değil ama bazen böyle agresifleşiyor.
(6) 

Elektro Gitar Kullananlara Soru

panda yuva yapmis sogut dalina #1383548 
Gitarlarla ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Ekte bulunan gitar elektro gitar mıdır? (En önce bunu bir sorayım) Nereden baksanız en az 15 senesi vardır. Dolabımda buldum geçen gün. Gitardaki siyah çevirme kolu ne işe yarıyor bilmiyorum ama yalama olmuş gibi dönüyor sürekli. Tellerinde bir problem yok gibi(Belki de var ama ben anlamıyorum)

Bu ürünü satmaya çalışsam ne kadar eder? Satamazsam eğer birine vereceğim öylesine. Yaptırsın kullansın yapılacak bir yeri varsa.

eksiup.com
1

mobil görünümden çık