(1) 

VPN Kullanırken Türkiye'den Erişildiğinin Görülmemesi

koskoca kirpi #1591570 
Merhaba,

Şimdi benim şöyle bir sorunum var. VPN kullanarak Fransa üzerinden bir siteye giriş yapıyorum. Site Fransızca önerilen konu başlıkları vs. en üstte Fransızca ve oraya ait. Ama altlarda bir yerde Türkiye'den de Türkçe kaynaklar çıkıyor. Site benim Türkiye'den giriş yaptığımı nasıl anlıyor ve bunu nasıl aşabilirim? Sitede Türkçe ya da Türkiye'den girildiğini belli edecek hiç bir ibare görülmemeli.

Teşekkürler.
(2) 

Web Tapu Randevusu Ne Zaman Belli Oluyor?

koskoca kirpi #1590728 
Merhaba,

Bir evin satıcı tarafındayım da, fakat ev bir başka şehirde, ben web tapu'dan dün satış için randevu talep ettim. Ama randevu saati ve günü belli olmadı. Bu randevu saati ve günü ne zaman belli oluyor? Başka şehirden tapuya gideceğim için aynı gün olursa yetişemem, google'ladım ama beceremedim galiba başka bilgiler geliyor hep. Bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.
(1) 

İkinci Üniversitede Ortak Dersler İçin Muafiyet

koskoca kirpi #1590141 
Merhaba,

İkinci üniversite için okurken daha önce aldığınız ortak derslerden muaf olabiliyormuşsunuz galiba; bu işlem için ne zaman dilekçe vermek gerekiyor. Dersler başlayınca mı daha önce mi? Kayıttaki memur bilmediğini daha sonra açıklanacağını söyledi, bir kaç gündür öğrenci işlerini arıyorum açan yok. Şu an şehir dışındayım öğrenemedim. Bilgisi olan var mıdır? Yoksa her okulda durum farklı mı?

Teşekkürler.
(5) 

Amazon Amerika Müşteri Memnuniyeti

koskoca kirpi #1588736 
Merhaba,

Amerika'da arkadaşım evlenecekti, Amazon'da bir istek listesi oluşturmuşlar. Düğün hediyesi olarak tanıdıkları oradan hediye alıyor. Neyse ben de buradan bir hediye seçtim satın aldım, ama 2 gün sonra adres hatasından dolayı ürünün teslim edilemediği ve bu nedenle para iadesi alacağıma dair bir e-mail aldım. Aslında kargo adresini listeyi oluşturan yapıyor ve gizli; yani neden teslim olmadı anlamadım ama para iademi 108 dolar iki gün sonra yaptılar.

Para iademi alınca yeniden hediye seçeyim dedim ama makul fiyatlarda hiçbir şey kalmamış. Ben de haliyle alamadım. Neyse, bugün arkadaşım mesaj atmış hediye için teşekkür ediyor fotoğraf da atmış :) Ben de geri amazon müşteri hizmetlerine mesaj attım, dedim böyle böyle ürün ulaşmış ama siz bana iade yapmışsınız. Ürün ücretini tekrar nasıl alacaksınız diye. Adam bana dedi ki size çok sorun yaşatmışız ürün bizim hediyemiz olsun. Müşteri temsilcisi çat diye kafasına göre hediye etti 108 doları. Bir personelden hatalı diye tahsil etmiyorsunuz bunu değil mi istemem öyle bir şey olsun dedim, müşteri temsilcisi random güldü arkadaş yok dedi :)) Biz bu seviyeye ne zaman geliriz.
(1) 

Erkek Kedimim Memelerinde Çil Çıkmaya Başaldı

koskoca kirpi #1588682 
Merhaba,

Erkek kedimin (kısır 6 yaşında) memesinde görseldeki gibi çil leke gibi bir şeyler çıkmış, tam ne zaman çıkmış bilmiyorum ama son 1 aydır olmadığına eminim. Bu nedir bilen var mı? İnternette aradım ama bir şey bulamadım. Kedi şeyini görmüş yara sanmış gibi olmasın bunun için boş yere veterinere götürüp stres yapmak istemiyorum çocuğu.

Teşekkürler,

hizliresim.com
(5) 

Su Faturamı Yanlışlıkla Biri Ödüyor

koskoca kirpi #1588501 
Merhaba,

Su faturamı 3 aydır biri yanlışlıkla ödüyor. Otomatik ödemede olduğu için anca ikinci ay fark ettim. Buradaki sular idaresini (Koski) aradım, dedim böyle böyle kimin ödediğini söyler misiniz ya da iptal eder misiniz? İptal de etmiyorlar, kimin ödediğini de kişisel bilgi vesaire söylemiyorlar. Şimdi ben bir şey yapmalı mıyım? Az önce baktım bu ay ki de ödenmiş, totalde 600 lirayı buldu.
(5) 

Eski Tip Başlığı Olan Kulaklıktan Nasıl Bulacağım

koskoca kirpi #1587304 
Merhabalar,

Bluetooth özelliği olan görseldeki gibi bir kulaklık arayışım var. Ama kulak girişleri böyle tıpa gibi değil de, eski tip kulağın içine girmeyenlerden olanları nasıl aratmam gerektiğini bulamadım. Konudan anlayan biri beni yönlendirebilri mi? Teşekkürler.

görsel
(5) 

Steam'e Alternatif Download Nasıl Yapabilirim?

koskoca kirpi #1586363 
Merhaba,

Şu an yaşadığım yerde internet çok kötü (0,8 download, 0,2 upload geliyor). Ayda 1-2 kez şehre gidiyorum, fakat masa üstü bilgisayarı yanımda getir götür yapabilecek durumda değilim. 1 tabletim var, youtube'da ve netflix'te izleyeceklerimi, Spotify listelerimi şehre gidince download ediyorum ve gelince bilgisayara yansıtıyorum ama steam'e çözüm bulamadım çünkü tablete oyun inmiyor. Bana bu konuda bir teknik fikir verebilir misiniz? Şu an laptop alabilecek bir durumda değilim. Teşekkürler.
(4) 

Yeni SAhiplenen Kedi Aşı Takvimi Hk.

koskoca kirpi #1567394 
Merhaba,

Yeni kedi aşı takvimine aşına değilim ve yeni veterinerime pek güvenemiyorum. İnternette de net bir şey bulamadım, herkes başka bir şey söylemiş. Bilen biri beni aydınlatabilirse çok sevinirim. İlk iç dış parazit oldu, sonrasında Lösemi oldu, Karma 1 oldu, Karma 2 oldu, Kuduz oldu, iç dış parazit tekrarlandı, şimdi de Karma 3 ve 4 olması gerektiğini söyledi. Bu Karma 3 ve 4 cidden gerekli mi? Ve GEREKLİ İSE başka bir veterinerde aşıya devam etsem bu markadan vs. problem olur mu?

Halen mevcut ilk kedimize Karma 3 ve 4 yapılmamıştı o kafamı karıştırdı.

Teşekkürler.
(2) 

Herhangi bir işte çalışmayıp isteğe bağlı sigortadan faydalanan var mı?

koskoca kirpi #1564973 
Merhaba,

Soru başlıkta, böyle biri varsa bana bir mesaj atabilir mi? Google'layarak içinden çıkamadığım basit bir sorum olacak. Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Periyodik Tuvturk Araç ve Egzoz Muayenesini yaptırmazsam ne olur?

koskoca kirpi #1564619 
Merhaba,

Yaklaşık 2-3 yıl yatacak bir aracım var, ama periyodik tuvturk muayenesi ve egsoz ölçüm zamanı geldi. Enflasyon malumunuz; şimdi 2 yıl boyunca bunları yaptırmasam, bu süre zarfında araç da zaten kullanılmayacak. İşleyecek faiz haricinde herhangi bir cezai sorun yaşar mıyım?

Yurt dışı kartpostal gönderimi güncel fiyatı ne kadar?

koskoca kirpi #1564065 
Merhaba, Postcrossing ile yurt dışı kartpostal göndereceğim yalnız PTT fiyatlarına Ağustos başı zam gelmiş. Zam geldiğini biliyorum, ama ne kadar geldiğini bilmiyorum. İnternet sitesi sürekli hata veriyor, müşteri hizmetlerini de aradım. Fiyat ekranlarımız müsait değil dedi bilgi veremedi. PTT şubesi yakınımda değil, gidip sorabilecek durumda değilim. Yakında gönderim yapan ya da fiyatını bilen var mı? Teşekkürler.

İstege Baglı Sigorta Hakkında

koskoca kirpi #1561444 
Merhaba,

Yaklaşık 2 yıl kadar herhangi bir işte çalışmayacağım, herhangi bir gelirim de olmayacak. Ama sigorta süremden de kaybetmek istemiyorum (her halukarda gss borcu çıkacak zaten) bu isteğe bağlı sigortaya başvurmak istiyorum da acaba mantıklı mıdır? Bu şekilde istege bağlı sigorta ödeyen var mı? Ödemeler online yapılabiliyor mu? Herhangi bir gelir beyanı zorunlu mu?

Google'da arattım ama doğru soruları soramadım galiba, detaya ulaşamadım. Teşekkürler.

İstanbul Avcılar Kayıp Van Kedisi

koskoca kirpi #1557762 
Merhaba,

Bahçede beslediğim kedilerin arasına iki gün önce bir tane van kedisi geldi. Tahminen 2*3 yaşlarında, baştan aşağı bembeyaz ve uzun tüylü, gözleri çift renk. Evden atılmış veya kaçmış, İstanbul'da havalar bu aralar kötü olduğundan çok kötü kirlenmiş ve aç kalmış. İnternette taradım fakat herhangi bir ilana rastlayamadım. Oldukça evcimen bir kedi hemen eve girmeye çalışıyor. Evde iki tane engelli kedim olduğundan dışarıdan ilave kedi alamıyorum. Ele hemen geliyor, sokakta başına bir iş gelmesi muhtemel.

Bahse konu kedisini kaybeden, kaçıran ya da arayan varsa benimle iletişime geçebilir. Diğer türlü bir heves alıp azıtan ve sokağa atan varsa da gün gözü görmez umarım. Teşekkürler.

İstanbul/Avcılar/Denizköşkler Mahallesi
(3) 

İkinci el pırlanta yüzüğü nasıl değerine yakın satabilirim?

koskoca kirpi #1547789 
Merhaba,

Elimde 2012 yılında aldığım bir tektaş pırlanta yüzük var, alındığı günden sonra yaklaşık 1 ay kullanıldı, o günden beridir kutusundadır. GIA sertifikalı, 0,90 karat, G renk, SI1 parlaklık, kesim kalitesi de çok iyi olarak belirtilmiş. Buna yakın modellere baktığımda internette çok afaki tutarlar çıkıyor, bunun ederi nedir? Nereye satabilirim? Konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.
(2) 

Mecidiyekoy'den Arnavutkoy'e nasil gidilir?

koskoca kirpi #1536207 
İs cikis saati yogunlugunda Mecidiyekoy'den Arnavutkoy'e toplu tasima ile en rahat nasil gidebilirim? Tesekkurler.
(1) 

Kıbrısa En Az Masraflı Nasıl Para Gönderiliyor?

koskoca kirpi #1533236 
Soru başlıkta; Kıbrıs'a en az masraflı şekilde hangi yolla para gönderiliyor biliyor musunuz? Meblağ yaklaşık 100 bin Euro borç karşılığı olacak, yani herhangi bir ticari durum söz konusu değil. Sadece borç transferi.

Pazartesi bankalara tabi ki soracağım, ama google'da tam sağlıklı bir şey bulamadım. Bilen vardır belki dedim, öncesinde bilgi edineyim.

Teşekkürler.
(5) 

1 yıldan uzun süredir yerinde duran otomobil

koskoca kirpi #1522924 
Merhaba. Geçen sene Mart ayından beri çeşitli sebepler nedeni ile (sağlık ağırlıklı) hiç ilgilenemediğim bir otomobilim (Hyundai i30) var. Deposunda yarım depo benzinle neredeyse bir senedir yarı açık otoparkta (üstünde tavan var sadece) yatıyordu. Yeni yeni düzeldim ve bugün bakmaya gittim. Kapısı bile kumanda ile açılmadı, manuel anahtar ile açtım ve alarmı çok kısık sesle çalmaya başladı. Neyse kaputu açtım alarma giden soketi çıkardım.

Akü kesinlikle basmıyor, sileceklerin (ön-arka) tamamı güneşten kurumuş, aynı şekilde bagaj kapağındaki plastik de kurumuş bagajı açamadım. Lastiklerin havası azalmış ama açıkta bir yarık vs. görmedim. Üzerinde kabuk bağlamış bir pislik var komple arabanın üzerinde. Sorum şu; internetten silecekleri söyledim yenisini aküyü de değiştireceğim komple şarj marj tutmaz artık, bagaj kapağını da değiştireceğim kiti varmış internetten söyledim. Lastikler yakındaki benzinciye kadar 4*5 kilometre herhalde beni götürür. sonrası temizlik ve pasta cila. Başka dikkat etmem gereken bir şey var mı? Aradaki kısa mesafede yolda kalsın bir de onla uğraşayım istemiyorum. Özellikle bakmam gereken bir şey var mı? Arabadan pek anlamam. Teşekkürler.

Belli bir sayfayı linkleyen diğer web sayfalarını bulmak

koskoca kirpi #1518025 
Merhaba, Şimdi elimde bir tane instagram adresi var diyelim. Ben bu instagram adresini web'de linkleyen diğer sayfaları bulmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür? Teşekkürler.
(6) 

Göbek deliğinden iki göğüs arasına kadar olan ameliyat yarası

koskoca kirpi #1517631 
Merhaba, göbek deliğinden iki göğüs arasına kadar oldukça belirgin bir ameliyat yarası olan kişi ne ameliyatı olmuş olabilir? hayati midir? Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.
(3) 

BES satan kişiler ne kadar yüzde ya da prim alıyor?

koskoca kirpi #1513168 
Merhaba, yeğenime asgari tutardan (300 kusur TL) BES yaptıracağım yarın öbür gün eline toplu para geçsin diye. Bence saçma bir sistem ama kardeşim istedi mecbur kaldım. Neyse konu aklımdayken, elemanın biri aradı BES pazarliyormuş. Dedim benim de aklımda vardı asgariden hesap açalım. Yav adamın sesi bir anda değişti, dehşet sevindi, gereksiz yere teşekkür etti durdu anlamadım. Utanmasam soracaktım birader niye bu kadar sevindin diye. Primler mi çok iyi çalışma şartları mı çok kötü?
(5) 

Bilgisayar için gamepad önerisi lazım?

koskoca kirpi #1512674 
Merhaba,

PC'ye uyumlu (doğrudan tak çalıştır olmalı) gamepad arıyorum. Özellikleri; kablosuz olacak, şarjı için şarjlı pil veya pil yuvası değil de dahili bataryası olacak, ellerim büyüktür çok ufak olmayacak ve en önemlisi uzun ömürlü olacak.

Çok övüldü diye amazon'dan MSI Force GC30 V2 aldım daha 2. haftadan sol üstteki joystiği bozuldu. Aldığımda bin lira civarıydı, iade ettim, sağ olsunlar sorun çıkarmadılar. Bu nedenle bin lira bandında(+500 daha çıkabilirim) mümkün olan en kaliteliyi almayı çalışıyorum, öneriniz var mıdır?

Teşekkürler.
(2) 

İspanyolca bilen var mı? 2 kelimelik tek bir kısa cümle soracağım.

koskoca kirpi #1497069 
Merhaba,

İltifat olarak düşündüğümüzde; "Güneşim benim" demek için tam karşılığı "Mi sol" mu, yoksa "Mi sol es mío" mu?

Çok teşekkürler.
(1) 

Amazon Wishlist gizli gonderim oluyor mu?

koskoca kirpi #1493938 
Merhaba, cep telefonundayim da detayli goremiyorum. Amazon wishlist'ten urun alinca gonderici adi karai tarafa gidiyor mu? Gidiyorsa bunu gizli yapabiliyor muyuz? Tesekkurler
(4) 

Monitör Tavsiyesi

koskoca kirpi #1480012 
Monitör durduk yere panel arızası verdi. Götürdüğüm 2 tamirci de panel arızası yüzü astarını geçer düzgün de olmaz boşver dedi. Şimdi onun yerine yeni bir şey alacağım ama kafam çok karıştı, alışveriş sitelerinde herkes her monitörden şikayetçi yok ghostling, yok ışık süzmesi yok bilmem ne...

Ben ortalama oyuncu bilgisayarı olarak kullanıyorum. 7/24 bilgisayar açık gündüz home office iş, geceleri de tv ve oyun amaçlı kullanıyorum. Monitörden tek beklentim 27 inch üzeri olması, en az 1 adet hdmi girişi olması ve gerektiğinde dikey olarak da kullanabilmem. Bütçem max 5 bin TL, bana bir öneride bulunabilir misiniz? O kadar para verip bir de kazıklanmış olmak hissini yaşamak istemiyorum :)
(1) 

Sessiz sakin İstanbul muhit tavsiyeleri

koskoca kirpi #1479540 
İstanbul'da Avrupa yakasında sessiz sakin site, muhit, mahalle öneriniz var mı? Sessiz sakinlikten kastım sokak gürültüsü olmasın, çocuk gürültüsü olmasın, nispeten saygılı sessiz sakin komşular. Yeni havalimanına kadar ulaşım problem değil, bütçe 500-600 bin sınırında, tavsiyeniz var mı?
(4) 

Eleme Usulu Bir Garip Kapıştırma Sitesi

koskoca kirpi #1471286 
Merhaba,

Başlık bu biraz garip oldu ama neyse :) Geçen bir twitch yayınında gördüm, 32'li 64'lü 128'li vs. hazır oluşturulmuş belli konu başlıklarındaki karakterleri/nesneleri (araba modeli, filmi, aktrist, anime vs.) turnuva usulu siz seçerek kapıştırıyorsunuz en sonunda da bir tane nihai tercihiniz şampiyon olarak çıkıyor ortaya. Bu hangi site bileniniz var mı?
(13) 

Apartman Elektriği

koskoca kirpi #1468078 
Merhaba, apartmanda 4 daire var kimse kimseyle samimi değil. Eskiden apartman elektriği taşınan birinin üstüneydi, o kişi aboneliğini iptal ettirecekmiş haliyle. Mevcut durumda hiç kimse apartman aboneliğini üstüne almak istemiyor, bu durumda ne olacak?

Bana hoş aslında, giriş kattayım ne otomat ne ışık ne asansör zerre alakam yok. Normalde olsa aboneliği üstüme alırdım ama apartmandaki bir komşuya epey uyuzum uğraşmak istemiyorum.
(3) 

Gümrük E-Posta ile Kimlik Belgesi İstiyor

koskoca kirpi #1463858 
Merhaba,

Aliexpressten bir tane DIY set ısmarlamıştım. Gümrükteki çalışanın hanımla kavga ettiği güne denk geldi herhalde içerisinde faturası olan kutuya değer tespiti yapamamış. Şimdi dünden evde yokken yazı bırakmışlar, değer tespiti yapılamadığından ödeme belgesini ve kimlik fotokopisi bize e-posta ile gönderin dmeişler? Bu ne saçma uygulama, daha önce başına gelen var mı?
(3) 

Takım Elbise Diktirmek

koskoca kirpi #1460989 
Merhaba. Aranızda hiç takım elbise diktiren var mı? Fiyat skalası nasıl oluyor, çok fahiş fiyatlar mı? Referans olması için fiyat bilgisi verebilir misiniz?

Asus Z170 Anakart Muadili hk.

koskoca kirpi #1456989 
Merhaba, bilgisayarimin anakarti (Asus Z170 Deluxe 3733 mhz) cortladi, tamire goturdum guney cipi yanmis tamir olmuyor yedek parcasizliktan. Uzerinde Intel i7 6700k islemci var. Bilgisayardan pek anlamiyorum, fakat buna muadil anakart bulamadim. Tamirci dahil 2 bilgisayarci gezdim, yok diyor adamlar piyasada. Bunun muadili nedir arkadaslar, amacim performans falan degil sadece bozuk kart yerine muadil ariyorum yok. Illa islemciyi de mi degistirmek lazim?
(1) 

İnstagram Bildirim Uyarısı

koskoca kirpi #1456746 
Merhaba, instagramda karşılıklı takipleştiğimiz birisi var. Ondan gelen herhangi bir şeyi kaçırmamak için özel bildirimleri açık. Fakat yaklaşık 2 haftadır story attı diye ara ara bildirim geliyor, açıp bakıyorum bir şey yok. İlk başlarda acaba sildi de yetişemedim mi diyordum ama karantina dönemi 2 defa telefon elimdeyken tak açtım ama yok bir şey.

Neden böyle oluyor? Acaba "yakın arkadaşlar" kısıtlamasıyla story attığında ben storyi görmüyorum ama bildirim mi alıyorum? Hesabımı kısıtlaması yok, özellikle dikkat ediyorum ben bir şey gönderdiğimde bakıyor.
(18) 

Hiç Anlaşmalı Evlilik Teklifi Aldınız mı?

koskoca kirpi #1455133 
Merhaba, 35 yaşında er kişiyim. Daha önce Ankara'da memurken 1 kişi tayin için evlilik teklif etmiş, hatta üzerine para da teklif etmiş fakat haliyle kabul etmemiştim.

Artık kamuda çalışmıyorum. Yalnız son 5 senede bugün 3. kez (totalde 4 oldu) kıdem tazminatı almak isteyen bir arkadaşım daha "Kirpi nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum diye başladı" direkt anlaşmalı evlilik teklif etti. Artık tipimden gereksiz bir güven mi veriyorum karşı tarafa, yoksa enayi mi belliyorlar anlamadım. Hiç sizin başınıza geldi mi? Bir insan biriyle niye anlaşmalı evlensin, her iki taraf için de çok riskli değil mi? Bu son teklif eden de tee üniversiteden 15 yıllık arkadaşım.
(6) 

Eski Harddisk Bilgisayara Bağlama

koskoca kirpi #1453831 
Merhaba,

Yaklaşık 10 yıldır kullanmadığım harddiskten (görselleri ektedir) bir kaç şey almam gerekiyor, ama mevcut bilgisayar kasasında buna uygun soket/kablo göremedim. Mevcudu çıkarıp bunu takayım dedim ama bu sefer de soket uymadı çizgi gibi bir şey bununla alakası yok.

Özetle bunu bilgisayara nasıl bağlayabilirim?
(4) 

Ücretli VPN

koskoca kirpi #1452918 
Merhaba,

Netflix, Amazon ve özellikle Steam içeriklerine erişimde sorun yaşamayacağım ücreti muakabilinde hizmet veren memnun olduğunuz VPN önerebilir misiniz? Konuya çok uzağım, internet hızım oldukça vasat hızda, bu yüzden en az kaybı yaşayacağım sistem daha işime yarar olacaktır. Sağ olun.
(3) 

Fast Food Sektöründe yönetici ya da çalışan var mı?

koskoca kirpi #1451776 
Merhaba,

Bu bilindik meşhur fast food zincilerinden paket sipariş verince hep geç, eksik ya da hatalı geliyor. Yemeksepeti sayfa sayfa bu dediğim şikayetleri içeriyor. Ama bakıyorsun zincir olmayan bir kafe, dandirik mahalle kebapçısı bile bir şey istediğinde eksiksiz tam getiriyor. Bakıyorsun bu küçük yerlere hep ucuz iş gücü, nispeten deneyimsiz kişiler. Ama büyük zincirler tersine daha iyi maddi ve sosyal olanaklar barındırmıyor mu? Neden bu kadar kötü işletiyorlar, neden çalışanları diğer firmalara göre daha savsak? Eleman işten çıkarmak mı zor, yoksa nasıl olsa poşete hıyar koysak bunlar zaten alıyora mı getiriyorlar sebep nedir?
(5) 

Normal Kesim Kot Pantolon

koskoca kirpi #1450453 
Yıllardır kot pantolon almıyordum, şimdi bakıyorum 50 çeşit modeli çıkmış alayı skinny, ultra skinny, straight, yok dar paça bilmem ne vs. Eski elimdeki kotlara bakıyorum bedeni w28-l32, standart eski tip normal beden kot pantolon için bunların hangisinden almak lazım. Beli normal, paçası normal, vücuda yapışmasın...
(4) 

Upload sırasında internetim kitleniyor

koskoca kirpi #1449888 
Merhaba, misal 5 mb bir dosya maile ek yapacak olayım ya da whatsapp'tan mesaj atıyorum diyelim o an upload normal çalışıyor ama normal internetim kitleniyor. Neredeyse sıfır veri geliyor o anda, uzaktan erişimle şirkete bağlı olduğumdan o an erişimim de kopuyor.

Ya da misal buluta bir şey yükleyeceğim yine aynı gelen data neredeyse sıfır oluyor. Upload ve veri gelişinin ayarı var mı bir yerlerde google'dım ama doğru kelimeleri kullanamadım galiba abuk sabuk şeyler çıktı.
(1) 

Pixel Art

koskoca kirpi #1448528 
Merhaba, yüklediğim fotoğrafları pixel art'a dönüştüren bir uygulama var mı ücretsiz kullanabileceğim? Kaba taslak çevirse de olur, sıfırdan başlamaktansa kabadan ilerlerim.
(4) 

35 Yaşından Sonra Üniversite

koskoca kirpi #1446058 
Merhaba, 35 yaşından sonra örgün öğretim üniversite eğitimi alan oldu mu? Olduysa ne zorluklar yaşadınız? Hocalar, diğer öğrenciler duruma nasıl yaklaşıyor? Okulu bitirebildiniz mi?
(5) 

Kedi kısırlaştırma ameliyatı hk.

koskoca kirpi #1445286 
Merhaba,

Bugün sabah kedimi (erkek) kısırlaştırdım, engelli kedi olduğundan mecburdum. Öğlen 11 ameliyat girdi, az önce 19'da gelip alabilirsiniz dediler. Gittim almaya iki patisinde damar yolu duruyor, e bunlar diyorum sabah geleceksiniz alacağız onları e niye şimdi gel al dediniz kalsaydı sabah alaydım diyorum yok siz götürün sabah getirin diyor. Yemek su vereyim mi diyorum sabaha kadar vermeyin diyor. E ben ameliyata girecek diye dün akşam 18'den beri yemek vermiyorum 2 gün olacak neredeyse diyorum olsun diyor. İnternete bakıyorum 6 saat sonra ameliyattan verilir diyor.

E arkadaş sen bunu neden gel dedin bana madem yemek su verilmeyecek sabah geri gelecek, hem bu kolundakiler neden duruyor. Anlamadım soruyorum gececi veteriner ben bilmiyoruma getiriyor vallahi anlamadım ben durumu. Bunun mantıklı açıklaması var mı yoksa çok bilendim sabaha. Yemek su vereyim mi tilt oldum veterinere.
(1) 

Ücretsiz İzin Kullanıp Başka Yerde Staj yapabilir miyim?

koskoca kirpi #1442436 
Merhaba,

Eğitim dolayısıyla almam gereken 30 günlük bir stajım olacak, mevcut işimden ayrılmadan (ücretli ve ya ücretsiz izin) söz konusu stajı yapmam bir şekilde mümkün olabilir mi? İşten zaten ayrılacağım da eğitimim tamamlanınca, yalnızca bunlara kıdem tazminatımı yaktırmak istemiyorum. Google'ladım ama bir şey bulamadım, staj laborant veterinerlik, bir tane veteriner kliniği ayarladım ama staj da olsa SGK girişi yapılması lazım. Teşekkürler.
(3) 

GSM Hat Taşıma

koskoca kirpi #1439824 
Merhaba, şimdi Turkcell'den bu ayın 24'ü 25'e bağlayan gece sonlanacak taahhütlü tarifem var. Ben hattımı Vodofone taşımak istiyorum, başvuruyu ne zaman yapmalıyım ki taahhütten çakmasınlar ya da yeni dönem için gecikmeden Turkcell'e ekstra para ödemek zorunda kalmayayım?

Bir de misal taahhütüm bitti ama ben bir hafta daha Turkcell hatta kaldım, o 1 hafta için tam ay ücreti mi ödüyorum yoksa aylık ücreti 1 haftaya oranlıyorlar mı?

Teşekkürler.
(2) 

Araba Yolculuğu Sonrası İştahsızlık

koskoca kirpi #1435999 
Merhaba, veterinere götüreceğim ama sırf gereksiz pimpirikliğim adına boş yere kediyi veterinere götürüp fazladan eziyet çektirmek istemediğimden soruyorum. Dün gece kedimle yaklaşık 10 saat bir araba yolculuğu yaptık, eve geldiğimizden beri yaklaşık 12 saattir ne yemek yiyor ne su içiyor ve durgun. Normal midir? Geldiği ev normaldeki rutin evimiz, gidiş yolculuğu 4 saatti bu kadar sıkıntı olmamıştı.
(2) 

1 yaşından sonra kediye lösemi aşısı gerekli midir?

koskoca kirpi #1426331 
Merhaba,

Kedim 17 aylık, 3. ayında lösemi aşısı olmuştu. Kuduz aşısını yinelemek için veterinere götürdüğümde lösemi yaptıracak mısınız bu sene dedi veteriner. Her sene yapılmıyor mu dedim. Yapılıyor ama mecburi değil biz tavsiye ediyoruz dedi. (Eve yayan tek veteriner diye bu ara sadece ona götürebiliyorum, ama dehşet paragöz bir kadın) İnternette taradım yaptırın diyen var, 1 yaşından sonra yaptırmayın gereksiz diyen var. Parasında değilim, ama gereksizse de yaptırmak istemem, en başında çocuğa aşı eziyet şimdi. İlk yılın ardından cidden gerekli mi lösemi aşısı, veteriner var mı aramızda?
(2) 

Sigortasız Çalışan Apartman Temizlikçisi

koskoca kirpi #1415025 
Merhaba,

Oturduğum apartmanda merdiven temizliğini yapan bir kadın var. Kadına ısrarla temizliğe gelmemesini belirtmeme rağmen üst kat komşusunun istediğini belirterek geliyor. Kadın geçen gün ayağı takılmış apartman camını boydan boya kırdı. İnanın parasında pulunda değilim, yalnız sigortasız gelip gidiyor hasbelkader kendine zarar verse hem ona yazık hem bize. Komşuyu sigortasız gündelikçi gibi temizlikçi çalıştıramayacağı konusunda uyardım ısrar ediyor. Apartman zaten 3 katlı, yönetici vs. yok.

Eni sonu kadını (apartmanı temizleyen ve kendisini çağıran) şikayet edeceğim. Kendisini kaç kez uyardım. Bunun usulu nasıldır, nereye şikayet etmek lazım? Ayda 1 kez gelip yarım saat apartmana gelip gidiyor kadın. Teşekkürler.
(1) 

Buzdolabından gelen ses

koskoca kirpi #1400761 
Merhaba,

Buzdolabından "zınn zınn zınn" diye tekrarlanan sesler geliyor, yalnız elimle dolabı şöyle bir sarsınca sesler düzeliyor. Yarım saat bir saat sonra yine aynı ses, rahat bir 5 dakika sürüyor sonra kendiliğinden gidiyor ya da ben sarsınca. Tam olarak sesin neresinden geldiği de anlaşılmıyor. Buzdolabı tamirci çağırmak için fazla vasat, en ekonomik yoldan halletmeye çalışıyorum. Ne problem olabilir?
(4) 

Nisan ayında kesilen trafik cezası?

koskoca kirpi #1395119 
Eve dün tebligat gelmiş. tee 4 Nisan'da hız cezası, yav ben arada araca muayane bile yaptırdım. 8 aydır gelmeyen ceza neden bugün geldi, sene sonu geldi hedefler mi tutmadı nedir. Az buz da değil 500 lira ceza gelmiş. O gün neredeydim ceza doğru mu diye OGS sorgulayayım dedim, o bile 6 aydan öncesini sorgulatmıyor :) Yok yani ceza yediysek doğruysa ödeyeyim sıkıntı yok hak etmişimdir de, böyle 8 ay ceza mı bekletilir. Var mı başka böyle çok geriden ceza gelen?
(9) 

Burun tikanikligi acan yesil renk koku?

koskoca kirpi #1391898 
Merhaba. Bugun yemek yedigim yerde, teyzenin biri burun tikanikligim icin yesil bir yag gibi bir sey koklatti, haci yagi gibi kokuyordu ama yemin ediyorum 10 saniyede burnum acildi. Ne bu abla alayim ben bundan dedim, aktarlardan bulursun yesil yag dedi. 10 tane aktar gezdim yok. Yesil yag diyorum anlatiyorum alakasiz seyler gosteriyorlar. Bu nedir bilen var mi, kucuk cam sisede çince etiket vardi.
(3) 

Ido Bursa'dan Nilufer'e Gidis?

koskoca kirpi #1391657 
Merhaba, mobildeyim de saglikli google'layamadim herhal hep alakasiz sayfalar cikti. Ozetle ido bursa iskelede inince Nilufer'e en basit nasil gecilir? Taksiye binilse asagi yukari ne yazar? Tesekkur.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık