(5) 

Yllık İzin 1,2 Gün Düşmesi

captainimsi #1588192 
Merhaba, sektöründe öncü ve Türkiye’de en çok bilinen firmalardan birinde çalışıyorum. Çalışma saatleri 07.30-17.30 ve cumartesi tatil. Ancak yıllık izin kullandığımızda sistemden 1,2 gün düşüyor. İnsan kaynaklarına bunu sorduğumda net olarak neden olduğunu açıklayamıyorlar. Sadece SGK’ya cumartesinin de çalışma günü olarak bildirildiğini, benim pozisyonumdan ötürü cumartesi çalışmadığımı ve bu yüzden her kullandığım yıllık izne + 0,2 gün eklendiğini söylediler. Hatta benim yıllık 14 gün değil de 11,67 gün iznim var o zaman dediğimde evet doğrudur şeklinde onayladılar.

Çok mantıksız ve saçma geldi. Şirkette çalışan herkes bu durumu kabullenmiş. Bu kadar büyük ve bilinen bir firmanın bunu yapabilmesi daha saçma geliyor. Böyle bir yasal zemin var mı? Yoksa var da ben mi bilmiyorum? İnternette buna dair hiçbir şey bulamadım.

Böyle bir durumda olup mantıklı açıklamasını yapabilecek olan var mıdır?

Satılık Gökhan Türkmen İzmir Soldout konseri bileti

captainimsi #1572239 
Bu akşamki (02.11.2023) Gökhan Türkmen İzmir Soldout konserine 2 biletim var ancak son dakika aksilik çıktı gidemiyoruz. İki kişilik bilet 399 TL ama ben 250 TL’ye vereceğim, gitmek isteyen varsa yeşillendirebilir.

İzmir Bornova Yavru Kediler İçin Süt Anne Aranıyor

captainimsi #1535981 
Cuma günü sokağımızdaki çöpün kenarına kutu içinde bırakılmış 4 yavru kedi bulduk. En fazla 1 haftalıklar ve anneleri yok. Belediyeye de haber verdik ilgilenen olmadı, kendi imkanlarımızla yaşatmaya çalışıyoruz. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim, ulaşım konusunda sorunumuz yok.
(2) 

Baklagil Alerjisi

captainimsi #1421290 
Selamlar.. Uzun zamandır nohut, kuru fasülye, bakla, mercimek gibi baklagilleri yiyemiyordum. Yediğim anda karnımın sağ alt kısmında inanılmaz bir sancı oluyor, bir süre sonra kusma ve ateş başlıyor. Daha önce bir gece ağrıdan duramayınca acile gitmiştim, doktor çok önemsemedi kas gevşetici ve ağrı kesici iğne yapıp gönderdi. Geçen hafta bezelye yedikten sonra aynı sorunlar oldu yine, aile hekimimi arayıp durumu anlatınca direkt sende baklagillere karşı alerji başlamış, ortalık düzelince alerji testine gönderelim seni dedi. Sanırım herhangi bir tedavisi de yokmuş, tek çözüm yememek dedi. Böyle bir durum yaşayan ya da herhangi bir bilgisi olan var mı?
(4) 

Konut Sigortası

captainimsi #1412755 
Eve sigorta yaptırmayı düşünüyorum. Daha önce yaptırmış ve sigortayı kullanmış olanlar bilgi verebilir mi?

#evdekal
(2) 

Iphone 7 vs Huawei P30 Lite

captainimsi #1390983 
Iphone 7 kullanıyorum. Iphone'dan sıkıldığım ve ekran küçük geldiği için Android'e geçmeyi düşünüyorum. Huawei P30 Lite çok cazip geliyor şu an için hem fiyat hem de özellik olarak. Sizce Iphone 7'den geçtiğime pişman olur muyum?
(1) 

Günübirlik Batum

captainimsi #1297479 
Yarın nişanlımla günübirlik Batum'a gidiyoruz. Herkes gitmeye değecek bir şey yok gitme diyor ama değişiklik yapalım dedik. Gidilecek gezilecek yer, yemek, etkinlik vs. önerisi olanlardan tavsiye bekliyorum.

Bir de alışverişte (alkol, sigara vs.) sınır var sanırım ancak bir yerde de Duty Free'den alışveriş yapabilmek için en az 3 gündür bulunuyor olmanız gerekiyor şeklinde bir yazı okudum. Doğru mudur?

Bunların dışında her türlü öneri ve tavsiyeye açığız.
(2) 

Iphone Borsa Uygulaması

captainimsi #1280253 
Iphone Borsa uygulaması bir haftadır çalışmıyor. Uygulama açılıyor ama Doları göstermiyor, Euro’yu ise 1,000 olarak gösteriyor. Üç telefonda kontrol ettim üçü de öyle. Genel bir sıkıntı mı var?
(5) 

Başlangıç düzeyi DSLR Fotoğraf Makinesi

captainimsi #1278682 
Dün bir arkadaş ortamında Canon Eos 60d’yle fotoğraf çekme fırsatım oldu. Telefon ve Samsung Digital Fotoğraf makinasından sonra ilk defa böyle bir deneyimim oldu, baya hoşuma gitti. Arkadaş da sağolsun anlattı biraz, ilgimi çekti. Başlangıç düzeyi böyle bir makina almayı kafama koydum, hatta vaktim olursa kursa da gitmeyi düşünüyorum. Canon eos 60d sanırım biraz eski. O düzeyde hangi makinayı önerirsiniz? Nelere dikkat etmek gerekir? Şu mutlaka olsun, bunu atlama, şu aklında olsun diyebileceğiniz şeyler neler? Bütçe için bilgim olmadığı için bir şey diyemeyeceğim, ancak bir telefona hiç düşünmeden 2500-3000 TL verebildiğimiz bir dönemde aynı parayı profesyonel fotoğraf makinasına verebilmek çok lüks sayılmasa gerek.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Hangi yazı tipi?

captainimsi #1274626 
Acilen fotoğraftaki yazının yazı tipini bulmam lazım, benzeri değil yalnız birebir aynısı. İki saattir bakıyorum bulamadım. Bunu bulsa bulsa duyurunun güzel insanları bulur diyip şansımı denemek istedim.

Mobilden girenler için;
i.hizliresim.com
(5) 

Nişan Fotoğrafçı Ücreti

captainimsi #1268784 
Ortalama 3 saat sürecek bir nişan (yemek şeklinde) ve öncesinde 1 saat nişan yerinin bahçesinde (deniz kenarı) dış çekim fotoğraf çekilmek için fotoğrafçı tutma düşüncemiz var. Yalnız her yer albüm, pano, tuval, basılı fotoğraf vs. vermeye çalışıyor. Sadece fotoğrafları çekecek ve usbye aktarıp bize verecek. Bu şekilde yapan var mıdır? Bu işin piyasası nedir, ne kadardır?

Lokasyon: İzmir
(1) 

Ekşi Duyuru kitaplaşıyor

captainimsi #1243106 
Yılbaşı hediyeleşmesinin yanında bir de böyle bir şey yapılmıştı geçen sene. Katılmıştım güzel olmuştu. Bu sene yapılmayacak mı?
(6) 

Yurtdışı Para Transfer

captainimsi #1224504 
Amerika'da olan arkadaşıma Iphone için para göndermem gerekiyor, Western Union filan çok fazla kesinti yapıyor. Şimdi elinde Bonus Genç kart var, kartının numarasına direkt kredi kartı borcu ödeme şeklinde para yatırsam o da kredi kartıyla ödese herhangi bir sıkıntı olur mu?
(8) 

Sevgilinin ailesiyle tanışmaya ailecek giderken ne götürülür sorunsalı

captainimsi #1142938 
Bu akşam kız arkadaşıma(3,5 yıl) ailecek davetliyiz, aileleri tanıştırıyoruz. Evlerine sayısız kez gittim, ama ailecek ilk defa gidiyoruz, ana fikir tanışmak ve bahane tatlı yemek. Giderken ev halkı kız arkadaşımın annesinin tatlı yapacağından ötürü çikolata alma konusunda ısrarcı. İstemeye gitmediğimiz için çikolata saçma geliyor, tatlı daha mantıklı geliyor. Ne önerirsiniz?

edit: Laz böreği yemeye gidiyoruz, o yüzden tatlı saçma olacak kararına vardık, çikolata alıyoruz, cevap verenlere teşekkürler :)
(2) 

Adana'da Günübirlik Gezilecek Görülecek Yerler

captainimsi #1104284 
Yarın sabah Adana'ya gidiyorum. Akşam 17.30'a boş vaktim var. 4 kişi olacağız. Ciğerci Bedo, Kazım Büfe, Taş Köprü gitmeyi düşündüğümüz yerlet. Bunlar dışında mutlaka git, gez dediğiniz yerler ve mutlaka tat dediğiniz şeyler var mı?
(2) 

Adanalı dostlar yardım

captainimsi #1103380 
Adana Havalimanı'ndan Çukurova Toros Mahallesi Adana Tabipler Odası İlkokulu'nun o tarafa nasıl gidebilirim?
Veya en kötü Metropol Sineması'nın o taraf.
(3) 

Yavru Kedi Süt Annelik Hakkında

captainimsi #1101737 
Apartmanın bahçesinde 4 yavru kedi ve annelerine bakıyoruz, yavruların gözleri yeni açılmış tahminen 1 aylık filan. Dün biri başka bir yavru kedi getirip diğer yavruların yanına koymuş, diğerlerine göre biraz daha küçük. Anne kedi ilk gördüğünde tıslıyordu ama dünden beri onların yanında durmasına müsade etti bir şey yapmadı. Biz de aldık diğer yavrulara anneye sürttük kokusu sinsin diye. Biraz önce baktım, yavru hala duruyor yanında. Anne kedi kendi yavrularını emziriyordu bunu sezercik gibi bırakmış kenarda. Kızdım koydum annenin üzerine, hayatında ilk defa emiyormuş gibi emmeye başladı heyecanlı heyecanlı garibim. Anne kokladı kokladı bir şey yapmadı, devam etti hiçbir şey olmamış gibi. Yalnız bu yavrunun tuvaleti var, suratının yalanması var. Ne yapmamız gerekiyor annenin kabul etmesi için, bir sıkıntı olur mu?
(4) 

İtalya Vize Başvuru

captainimsi #1085423 
9 Haziran'da İdata'dan İtalya üzerinden Schengen Vizesi başvurusu yapacağım. Daha önceki başvurumda da duyuruda sormuştum ancak eksik belge nedeniyle başvuruyu tamamlayamadım. İtalya-Fransa-Hollanda-Almanya rotamız olacak. Ben vize başvurusu yaparken otel ve uçak rezervasyonlarımı sadece İtalya'ya gidip geri dönecekmişim gibi göstersem, İtalya'dan Fransa'ya ve diğer ülkelere geçişte sıkıntı yaşar mıyım? Zira uçak rezervasyonunu sadece THY yapıyor ve diğer ülkeler arası geçişlerde İstanbul aktarmalı olduğu için (Örneğin; Roma-Paris uçağı Roma-İstanbul-Paris gibi saçma sapan bir şekilde aktarmalı) sıkıntı olabileceğini söyledi İdata'daki görevli.
(1) 

İtalya vizesi uçak bileti ve otel rezervasyonu

captainimsi #1074244 
Temmuz'un ilk haftası için kız arkadaşımla Avrupa turu yapmayı planlıyoruz herhangi bir tur şirketine bağlı kalmadan. İkimiz de ilk kez yurt dışına çıkacağız. Kendisinin yeşil pasaportu olduğu için sıkıntısı yok, ben vize muafiyetinin başlayacağı tarihin bizim planımızın tarihi ile çok yakın olduğundan ötürü vize başvurusu yapacağım. İdata yapıyormuş İzmir'de İtalya başvurularını. İstenilen belgelere baktığımda otel rezervasyonu ve uçak biletleri isteniyor. Otel rezervasyonunu booking.com'dan yapacağım fakat uçak olayı sıkıntı. Nasıl yapabilirim bunu, ya bileti alırım da vize çıkmazsa? Uçak biletleri iptal edildiğinde komik ücretler geri veriliyor. Bir de 12 günlük plan yaptık. İtalya'dan başlayacak, İspanya-Fransa-Hollanda-Almanya-Yunanistan şeklinde devam edecek. 4 gün filan İtalya'da geçecek bu açıdan bir sıkıntı olur mu, sen 12 gün kalacakmışsın 4 gün İtalya dışında 8 gün diğer ülkeler için otel rezervasyonu ve uçak biletlerin nerede derler mi?
(7) 

Iphone 6s şarj

captainimsi #1061960 
Pazartesi 6s almayı düşünüyorum, her şey tamam bir pil sorunu aklımı kurcalıyor. 1715 mah pili var, forumlarda filan kullanım süresi olarak 2600-2700 mah pilli telefonlardan daha uzun süre dayandığı söyleniyor. Lg G2 kullanıyorum şu an (3000 mah, 10 gün önce yeni pil takıldı), 18 saat bekleme 5 saat kullanım süresi zor alıyorum (facebook,twitter,google chrome, mail vb.) Kullananlar yorum yapabilirler mi? Ne kadar dayanıyor sizin kullanımınıza göre?
(6) 

Kadınsal konu hakkında yardım :(

captainimsi #1057446 
Kız arkadaşıma doğum günü için saç düzleştirme şekillendirme aletlerinden almayı düşünüyorum. Seramik olacakmış, bir de kıvırcık yapabilecekmiş, yaparken sıkıntı olmayacakmış. Kullandığınız, önerdiğiniz marka/model var mı?
(1) 

Instagram kullanıcı adı

captainimsi #1011784 
Tüm sosyal medyada aynı kullanıcı adını kullanıyorum, fakat Instagram kabul etmiyor. Başka birine de ait değil ancak "Üzgünüz, bu kullanıcı adı alındı." uyarısı veriyor. Şifreni yenile kısmında da "Kullanıcı bulunamadı." diyor. Var mıdır yardımcı olabilecek ?
1

mobil görünümden çık