(2) 

Yeditepe literatür tarama sistemi

haykorsamdunyaya #1573332 
Yeditepeli varsa aramızda hangi link üzerinden nasıl kullanırımı danışmak isterim. Kampüs dışı erişim sayfasıysa eğer veritabanı linklerine tıklayınca otomatik account da açmıyor, anlamadım :(

Nakliye Hizmeti

haykorsamdunyaya #1500838 
İstanbul Avrupa yakası için beyaz eşya taşıyacak nakliye öneriniz var mı?
Sarıyer'den Şişli'ye taşıtacağız.

Fulya 2+1 Eşyasız kiralık ev

haykorsamdunyaya #1500374 
otoparklı bir adet daire arıyorum ve asla bulamıyorum. Gören duyan olursa yeşillendiriniz^^
(1) 

Koku giderici kokusuz oda spreyi

haykorsamdunyaya #1468314 
kokuya fazla duyarli bir hastamiz var, bu nedenle odadaki kokulari yok eden ancak kendisinin de kokusu olmayan bir koku giderici urun ariyoruz (sprey vs.) markettekiler kokuyor. hemsireye sorduk, hastanede kullaniliyormus ancak hastanelerde kullanilanlar da markete dusmuyor. bu urunu ankara'da nereden temin edebiliriz? veya bir şekilde kargoyla gondermemiz lazim oraya.
(5) 

isviçre aile birleşim vizesi için gerekli belgeler - 2021

haykorsamdunyaya #1464635 
- vukuatlı nüfus kayıt örneği apostili ve tercümesi nasıl yapılıyor?
nüfus kayıt örneğinin tercümesini yaptırdıktan sonra mı apostili yaptırmak lazım yoksa tam tersi mi? tercüme için önerebileceğiniz yeminli tercüman var mı, notere mi yaptırmalı?

- almanca a1 seviyesinde belge gerekiyor mu?

herkes farklı bir şey söylüyor, yeni kanun çıktı diyorlar; yardımcı olabilecek var mı?

Konsolosluğa ulaşıp bilgi alamıyoruz. Arkadaşımın konsoloslukla görüşmesi 4 Şubat'ta, o zamana kadar bu belgeleri halletmemiz için önerisi olan var mı?
(1) 

french bulldog/Sahiplenme

haykorsamdunyaya #1461476 
İstanbul'dayiz, sahiplenmek icin ariyoruz.
(1) 

Anksiyete bozukluğum için psikolog arıyorum

haykorsamdunyaya #1446727 
Merhabalar.
Psikoterapiyle aşılabilecek bir seviyede anksiyete/endişe bozukluğum var. Öğrenciyim,bu sebepten terapiyi karşılayamam. Ücretsiz terapi verebilecek psikologlar bana ulaşabilirseniz çok sevinirim.

Not: Duyuru sahibinin caylak hesabi oldugu icin duyuruyu ben actim, cevaplarinizi/ulasmak isterseniz nickini vs iletiyor olacagim cok tesekkurler.
(4) 

İnhalasyon cihazları ve inhalasyon teknikleri

haykorsamdunyaya #1414875 
Merhabalar. Bu konu hep kafamı çalıştırıyor. Mesela ölçülü doz inhaler, kuru toz inhaler, turbuhaler, easyhaler, handyhaler... bunlar hep cihaz mı? e o halde teknik diyeceğimiz şeyler neler oluyor? bunların çalışma prensibine göre mi ayıracağız?
(2) 

Filtre Kahve Makinesi

haykorsamdunyaya #1317252 
0-400 tl arasi (tercihen kendinden filtreli) iyi bir filtre kahve makinesi onerisi olan var midir? f/psi iyi olsun, kahveyi guzel yapsin. alarm tarzi ek ozellikler sart degil.
ayrica makine arastirirken aroma ekleme secenegi olan makineler de dikkatimi cekti. bu ozellik nasil oluyor? guzel yapiyor mu icecegi?
(1) 

Ezberi geliştirmek

haykorsamdunyaya #1282990 
Ha bire ezber yapmamız gerekiyor ama 3 yıldır ezber gücümde bir artış göremedim.

Quizlet kullanıyorum, işimi görüyor epey. Ezber yöntemi de olabilir, doğrudan ezber gücünü arttıracak bir şeyler de olabilir.. Var mı önerileriniz?
(5) 

Balığımızın sorunu nedir :(

haykorsamdunyaya #1281270 
Kasım ayının başında aldık, yaşı hakkında fikrimiz yok, japon balığı. Fanusta. Günde bir kez petshoptan aldığımız granülle yemliyoruz. Üç dört günde bir suyunu değiştiriyoruz. Bir hafta öncesine dek hiçbir sorun yoktu ama son bir haftadır sürekli yüzeye çıkıyor ve ters dönme yönelimi gösteriyor. Sadece fanusu tıklattığımda kısa bir süreliğine normale dönüyor ama dibe yüzmekten kaçınıyor. Bu akşam da yemini yemedi, sabit bir şekilde üstte duruyor. Bitkisel beslenmenin dışkılamayı kolaylaştırdığını okudum, kabızlık ya da hava kesesi sorunu olabilirmiş ama ne sorun olduğunu nasıl anlayabiliriz?

resmim.net

Soru arkadaşıma ait, bir bilen varsa benzeri durumu yaşamış olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Birkaç veteriner arkadaşa sorduk ama pek bir bilgimiz yok şu an için.
(1) 

Alarmları duymamak ne mümkün!

haykorsamdunyaya #1270971 
Duymak değil, duymamak istiyorum. Kendi alarmım azıcık çalınca bile uyanabiliyorum genelde. Ama gece boyunca oda arkadaşlarımın alarmları yüzünden uykum bölünüyor ve dinlenemeden uyanıyorum, uyanmakta zorluk çekiyorum. Alarmlar öyle çalıyor ki, kalkıp kapatıp onları uyandırsam belki daha kolay dalabilirim uykuya. Ama biliyorum ki bu da mümkün değil, yine bölünmüş olacak uykum.

Alarm kurmayın da diyemem, sınavları var herkesin. Herkes kendine göre uyuyup uyanıyor. Minimum alarm duymak için uyku saatimi 23.00-6.00 aralığında düzenledim ama 5.30, 3.30 gibi saatlere de alarm kuruyorlar. Bir çaresi var mıdır?

Edit: Kulak tıkacı kullanamıyorum, kulakiçi kulaklık dahi kullanamıyorum çok rahatsız oluyorum. Ama kulak tıkacı kesin çare diyorsanız belki ona alışmaya kendimi zorlarım.
(1) 

spotify podcast sorunu

haykorsamdunyaya #1261132 
mobilde görünmüyor, sadece bilgisayarda kullanabiliyorum. çevrimdışı da kullanılmıyor sanırım. mobilde görememe sebebi nedir? herkes başlıkta mobil kullanabildiğini yazmış. güncelleme sonrası mı oldu bu? telefonum eski, android. bazı uygulamaları indiremiyorum bile sürümü eski olduğu için. sebep bu mudur, çözüm var mıdır?
(1) 

Loving Vincent yarına vizyondan kalkıyor mu?

haykorsamdunyaya #1251988 
beyazperde.com'da yarın tarihli seanslara bakayım dedim, hepsinde vizyondan kalkmıştır yazıyor. İstanbul için baktım zaten her yerde gösterime girmemiş. Cidden yarın vizyondan kalkmış mı olacak yahu yeni girdi zaten :(
(1) 

şu kitabı nasıl indirebiliriz

haykorsamdunyaya #1251081 
(5) 

kahve - mide yanması

haykorsamdunyaya #1251065 
aynı filtre kahve, french press'te yapıyorum midemi yakmıyor evdeki makinede yapıyorum midem yanıyor.

süt eklemiyor sade içiyorum. acaba kahve-su oranındaki yoğunluk farkı mı bunun sebebi yoksa başka bir şey mi? makinede yaptığım daha güzel oluyor kıvam ve lezzet olarak. neden midemi yakıyor ki :(
(3) 

Derse girmeyen hoca soruları hazırlayabilir mi, itiraz hakkı var mıdır?

haykorsamdunyaya #1250132 
Bir arkadaşım soruyor, ama bizim okulda böyle bir durum yaşanmadığı için bilemedim ben. Yönetmeliklerde var mı böyle bir şey, itiraz edebilirler mi?

"Bizim anatomi derslerimize gelen hocamız fakülteyle ilişiğini kesmek üzere ve bu yüzden de cuma günü olacak olan komite finali için ondan soru istenmemis. Komite başkanı anatomi sorularını diğer anatomi hocasının hazırlayacağını söylüyor ama diğer hoca bizim ne işlediğimize vakıf değil çünkü bizim hocadan ders slaytlarini falan dahi istememiş. Böyle bir durum olabilir mi? Komite de kardiyovasküler ve solunum sistemi komitesi yani oldukça kapsamlı. Gerçekten derse gelmeyen hoca final sorularını hazırlayabilir mi? İtiraz etme hakkımız var mı bu duruma?"
(12) 

etik sorusu, hangisini tedavi etmeli?

haykorsamdunyaya #1247667 
Soruyu aynen aktarıyorum. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.

Örnek olarak bir Norveçli ile Etiyopyalının kalp yetersizliği tedavisi aynı maliyete sahip. hangisini tedavi etmeli? Norveçlinin kollektif kazanca katkısı 12.000 dolar, Etiyopyalınınki 75 cent.

paranın süzgeç olmasına yönelik sitem içeren yorumlardan ziyade (soru böyleydi yapabileceğim bir şey yok) halihazırda ele alınan geçerli bakış açıları nelerdir onu merak ediyorum. henüz herhangi bir etik dersi görmedim, ilgimi çekti konu.

distopik filmler ve diziler de var bu konuya dair, genetik olarak yetersiz, güçsüz, hastalık potansiyelinde görülen bireyin üreme şansını engelleyici genetik faktör uygulama mesela. neler düşünüyorsunuz?

"ben kimim de bir başkasının hayatı hakkında onun yerine karar vereyim" düşüncesiyle komple üreme olayını iptal edince fazla fikir yürütemedim ben.
(1) 

Rumelihisarı durağına, 42T?

haykorsamdunyaya #1247255 
Şimdi, Fatih'ten oraya gitmem için önerilen güzergah taksime gidip 42T'ye binmem. 42Tnin kalktığı durak tam nerede ve kalkış saatleri nedir anlamadım, ring sefer diyor. Pazar günü saat 15 civarı varacak şekilde kaçta yola çıkmam lazım, off ne trafik vardır şimdi o yolda da.. Başka önerileriniz var mı, nasıl gidebilirim? Trafiği hesap edip kaçta çıkmalıyım? 17.30da oradan yola çıksam kaç saatte dönerim? :(
(5) 

Atatürk arboretum'a gitmişken, başka nerelere gitmeli?

haykorsamdunyaya #1243607 
Hazır o kadar uzağa gitmişken o çevrede "git şurayı da gör, aa şurada oturup bi' çay iç muhakkak" falan dediğiniz bir yerler var mı?
(2) 

boğaziçi evrim sempozyumu

haykorsamdunyaya #1228289 
ilk defa katılacağım, sadece tarihleri açıklanmış sanırım. tahmini bir ücret oluyor mu, ya da ne kadar sürüyor? 23-24 aralıkmış, haftasonu yani. 25 aralıkta finallerim başlıyor ona göre risk alacağım :/ önceki sene yapılana katılanların tahmini varsa aydınlatırsa sevinirim.
(11) 

ortaya karışık, umut verici ve mutlu edici şeyler

haykorsamdunyaya #1226346 
içinden çıkamadığım, kafamda dönüp duran sıkıntılar; iki ucu boklu değnek seçimler var önümde. şöyle bunları unutturacak izlemelik dinlemelik önerileriniz olur mu?

www.youtube.com bu mesela umut veren bir şarkı benim için.

flight 666'i izlediğimde çok mutlu olmuştum. biraz alakasız bir örnek olsa da, hayattaki güzelliklere dair umut verici hisler hissettiriyor işini tutkuyla yapan insanları izlemek.

romantik komediler ya da direkt komedi içerikli şeylerin faydası olacağını düşünmüyorum şu an. friends'i de izledim. diziye başlayacak enerjim yok.
1

mobil görünümden çık