(2) 

Kadın doğum ve jinekologlar bakabilir mi?

latte nevermore #1535725 
Merhabalar,
22+2 haftalıkken servikal yetmezlik nedeniyle serklaj oldum. Şu an 26+3’e geldik şükürler olsun. Geçen haftaki muayenede doktorum gayet güzel şeyler söylemişti bu hafta da başlangıca göre gayet iyi dedi ama bebek makat geliş ve hafif baskı yapıyor dedi.
Doktora sormadan çıkmış oldum bu şimdi ne denektir? Çok ayakta durma dedi ama geçen hafta sürekli oturma yatma demişti. Oturarak evden çalışabilirsin dedi, demek ki durum çok kötü değil diye düşünüyorum ama emin de olamıyorum.
Psikolojim aşırı bozuk, bir an çok iyi hissediyorum sonra kendi vücudumu dinlemeye başlıyorum. Ya doğum başlıyorsa diye aklım çıkıyor sürekli.
(8) 

Hukuk//Ev satıldıktan sonra kaç günde boşaltılmalı?

latte nevermore #1477380 
Selamlar

Şile'de bir müstakil yazlığımız vardı. Yazlığı geçen hafta çarşamba -kapanmadan bir gün önce- sattık. Sattığımız adam evi derhal boşaltmamızı bayramda orada vakit geçirmek istediğini belirtti. Ancak ev 3 katlı ve içinde tahmin edebileceğiniz gibi bir sürü eşya var. Perşembe günü tam kapanma oldu ve evi bayrama kadar boşaltma gibi bir imkanımız yok. Sattığımız kişi, ölçü alma bahanesiyle eve girmiş ve evi kullanmış. Neden böyle bir şey yaptınız diye arayıp sorguladık bu sefer de ev benim hemen çıkın yoksa 3000 kira verin diyor. Bu adama karşı yapabileceklerimiz nelerdir? bizim evin eski sahibi olarak süremiz nedir? Emlakçı birey bey de onun tarafını tutup 2021'de yeni bir yasa çıktığını ve derhal boşaltmamız gerektiğini söylüyor. yardımcı olabilir misiniz?
(6) 

Muhabbet Kuşumuzun Derdi Ne Anlayamıyoruz..

latte nevermore #1449524 
Yaklaşık 10 aylık bir dişi muhabbet kuşumuz var, son günlerde hiç kafesinde durmak istemiyor. Kafesin kenarına tutunup, ters dönüp durmadan kafes demirlerini kemiriyor. Bunu saatlerce durmadan yapabiliyor, gagası zarar görecek diye korkuyoruz.

Dışarı çıktığında da genelde dar bölgelere giriyor, orada bulabildiği şeyleri kemiriyor. Örneğin kütüphane rafları, CD rafları gibi; kitap ve CD'lerin kapakları hep kemirilmiş durumda. Helali hoş olsun yeter ki mutlu olsun.

Yanına bir kere arkadaş almak istedik ama petshop erkek diyerek bize dişi kuş verdi, o dişi kuşa da çok saldırdı sindirdi; o kuşu başka arkadaşımıza verdik şu an o çok mutlu. Bildiğimiz bir petshopa gittik, 1 yaşından büyük erkek kuşu kafese koyduğumuz anda saldırdı ve tüylerini koparmaya çalıştı. Petshop sahibi, yanına başka kuş koymayın dedi.

Bizim üremesi, yumurtlaması gibi bir derdimiz yok. Oldukça iyi bakıyoruz ve mutlu olmasını istiyoruz. Konuşsun, parmağıma konsun diye bir derdimiz de yok, istediğinde omzumuza kafamıza konuyor zaten. Fakat son günlerdeki bu hareketlerini anlayamıyoruz, yanına arkadaş mı istiyor? Alsak, saldırsa o kuşu da vermek durumunda kalacağız, diğer hayvan strese girsin istemiyoruz. Bir önerisi olan var mı?
(3) 

Yüksek lisans azami süre

latte nevermore #1438645 
2018 yılında İstanbul Şehir Üniversitesine af ile yüksek lisansa geri döndüm. Bu sene de tezimi yazdım. Tez savunma tarihimi 29 Haziran tarihinde 2 Temmuz için aldım ancak 30 Haziran’da okulun faaliyet izni durdurulup öğrenciler de Marmara’ya aktarıldı.

Geçen ayın başına kadar e-devlet sisteminde kaydım gözüküyordu Marmara Üniversitesi öğrencisi olarak. Bu arada tez savunmamı 2 Temmuz’da yaptım ve oy birliği ile tezim kabul edildi. Evraklarımı ilgili hocalara imzalattım ancak tam kapanma süreci olduğu için ne şehir üniversitesi ne de Marmara evrakları kabul edemedi. Marmara üniversitesi evrakları teslim alamayacağını açıklama için beklemem gerektiğini söyledi. Bugün de sonunda beklenen açıklamayı yaptılar ben de e-devlete girip bakayım dedim ki ne göreyim sanki hiç yüksek lisans yapmamışım gibi gözüküyor. Açık öğretim kaydım haricinde hiçbir kayıt yok.

Acaba azami süreyi doldurdum diye atılmış olabilir miyim? Covid nedeniyle yüksek lisans öğrencilerine ek süre tanındığı için rahattım çünkü Marmara’yı aradığımda bir dilekçe gerekmiyor demişlerdi. Şu an yazılmış tezim imzalı evraklarımla zarı zarı ağlıyorum. Bir bilgisi olan var mı ya da fikri olan?
(3) 

Tez için proofreader

latte nevermore #1430764 
Selamlar,

Yüksek lisans tezimi tamamladım ancak bir de proofreading yaptırmam gerekiyormuş. Okulun daha önceden bir wirting center'ı vardı ancak anladığım kadarıyla kapatılmış durumda. Bu konuda daha önceden aynı sorunla karşılaşmış olanlar nasıl çözüm buldular acaba?
(4) 

İpotek fek yazısı

latte nevermore #1429851 
Merhabalar,

Bir ev almaya kalktım şu an vazgeçmek üzereyim.
Emlakçı Re/Max'tan klasik çakal bir emlakçı, hiç güvenmiyorum.

Evin üzerinde 1,5 milyon TL'lik ticari ipotek var Vakıfbank tarafından. Biz konut kredisini İş Bankası'ndan aldık. Vakıfbank'ın yazdığı ipotek fek yazısındaki bir ibareye İş Bankası aslında ben de, takıldı. Yazıda:
"375.000 TL'nin Bankamızın şu şu iban nolu hesabına yatırılması ve yatırılan bu tutar ile adı geçen müşterimizin bankamıza olan borçlarının tasfiye edilerek kapatılması halinde..." şeklinde bir ibare var.

İş bankası kendi dilekçelerindeki ibareyi örnek olarak gönderdi, böyle yazın yazıyı diye. Vakıfbank da bizim formatımız bu değiştiremeyiz diyor.

Burada benim aklıma şu takılıyor, müşterinin bankaya olan borç tutarını ben bilmiyorum, dolayısıyla 375.000 tl ile bu adamın borcu kapatılamazsa ipotek kaldırılmayacak mı?

Vakıfbank'taki yetkili bizim banka temsilcimizi arayıp kaldıracağız ipoteği demiş. Ama ya bu çakal emlakçı, bankacı ve ev sahibi bir olmuşsa ve benim hayallerimle oynuyorlarsa. Emlakçıya hiç güvenmiyorum çünkü.

İş bankası bu noktada bize bıraktı kararı, bilenler sorun çıkar mı söyleyebilir mi?
(7) 

İpotekli ev satın alma

latte nevermore #1428828 
Merhaba,

Bir ev satın almaya kalktık, evin üzerinde 1,5 milyon tl'lik ticari ipotek var ancak kaldırıldı dedi emlakçı. şimdi banka kredi başvurumuz esnasında ipteğin kalkmadığını söyledi. bir tane, daha önceden verilmiş ipotek fek yazısı var elimizde. güncel olanı istemiş banka diğer bankadan.

benim anlamadığım şu bizim kredi tutarımız 380.000 tl, evin üzerindeki ipotek 1,5 milyon tl. ipoteğin başka yerlere kaydırılmaması durumunda ben bu evi zaten alamam değil mi?
ya da bu 1,5 milyon tl'lik borç bana aktarılmaz dimi?
(1) 

Plagiarism testi-online

latte nevermore #1404825 
Merhabalar,

Yüksek lisans tezimi yazıyorum, okulumun eskiden bulunan writing centerı artık yokmuş maalesef. Yazdığım bölümleri hem plagiarism testinden geçirebilecek hem de gramer olarak yanlışlığını gösterebilecek bir program var mıdır?

Tez yazan arkadaşlar bunu nasıl hallediyorsunuz?
(7) 

Tapu işlerinden anlayanlar bakabilir mi?

latte nevermore #1404493 
Merhabalar,

Bir ev almayı düşünüyoruz, bahçe katı ve tapusunun görüntüsünü istedik. Tapuda kat irtifakı kutucuğu işaretli,
niteliği: mesken,
arsa payı: 46/1200,
kat no: bodrum

burada daire olduğu belli mi? biz bu evi alsak sonrasında satmak istediğimizde başımız ağrır mı?
(4) 

Muhabbet kuşu bakanlar bakabilir mi?

latte nevermore #1404441 
Merhabalar,

Geçen hafta birer gün arayla iki muhabbet kuşu aldık, çeşitli sorularımız ve de sorunlarımız var.

1- Eşimle ikimiz de çalışıyoruz, sabah evden çıkarken doğalgazı kapatıyoruz akşam gelene kadar üşürler mi? (Sabah 8 akşam 6 arası)
2- İlk aldığımız kuş (gülek) 6 aylık ve insandan çok korkuyor, nedenini bilmiyorum. elimizi yaklaştırdığımızda bile korkuyor. Bizi hiç mi sevmeyecek?
3- Diğer aldığımız (madanoğlu) ise 3 aylık o daha az korkuyor en azından elimizi uzattığımızda kaçmıyor. Ancak onun gelişiyle birlikte ikisi de kaşınmaya başladı. kendilerini kaşıyorlar yemliğe gidip kaşınıyorlar. Veterinere götürdük enselerine bir ilaç damlatmamızı söylediler. Madanoğlu'na yapabiliriz de, diğeri yine çok korkacak hepten bizden tiksinecek mi?
4- 1 ay sadece yem su versek arada yanlarına gitsek bize alışırlar mı?
5- Bu kuşlar bizi bir gün sever mi?
(1) 

Bir sahne arayışı

latte nevermore #1402912 
90'lı yıllardan kalma bir klip, film ya da dizi sahnesi arıyoruz.

boyalı bir el nedeniyle duvarda el izleri çıkıyor sonra boya devriliyor ve ayak izleri çıkıyor ve bitiyor. bunlar birbirini izleyen sahneler de olmayabilir. ayrı ayrı sahneler de olabilir.
olmayanlar şunlar: rengin - aldatıldık, asya - beni aldattın, sibel alaş - adam (kesinlikle değil), aşkın nur yengi - karalım
(2) 

Excel yapıştırma sorusu

latte nevermore #1390588 
Selamlar,

Excel'de sol sütundaki bir veriyi sağ sütuna yapıltırmak istiyoruz ama sağ sütunda dolu olan hücreleri atlayarak sadece boş olan kısımlara yapıştırmak istiyorum. Mümkün mü;?
(1) 

Twitter'daki kedi severken bırakan çocuk videosu

latte nevermore #1381226 
Selamlar,

Twitter'da bir video vardı çocuk kediyi severken bir kız gelip bırak onu diyordu çocuk üzülerek bırakıyordu. o videoyu bir türlü bulamadım.

acaba videoyu bulan, bilen birileri var mıdır? nasıl aratsam çıkar?
(2) 

Yiğit Özgür karikatürü

latte nevermore #1340685 
Selamlar,

Yiğit ÖZgür'ün bir karikatürü vardı uzunca bir şeydi mülakat gibi. Düz adam gibi bir adam vardı hayatını anlatıyordu genel hatlarıyla, eve gidince eşi ölüydü sanki böyle hayal meyal bir şeyler var aklımda ama bir türlü bulamıyorum. bilen varsa bildirirse sevinirim
(8) 

Vize evrakları hk.

latte nevermore #1334602 
Merhabalar,

Fransa'da bir konferansa katılacağım. Kurumum tarafından görevlendirildim ve vize dilekçemde de bu yazıyor. Konferans katılım kaydım da karşı tarafça onaylandı, buna dair mail var elimde. Ancak karşıdaki kurum davet maili yazmıyor. Elimdeki kayıt onay maili ile vize almam mümkün olur mu?
(2) 

Amerika'dan iPhone xs almak

latte nevermore #1334449 
Merhabalar,

Arkadaşım ABD'ye gidip kendisine iphone xs max alacak ancak yaptığım küçük bir araştırmada artık ABD'de Türkiye'de kullanılabilen A2101 kodlu modellerin satılmadığını ve ABD'de satılan A1921 kodlu modellerin de garantisi olmadığını anladım. konuyla ilgili 2 sorum var:

1- Bu bilgiler doğru mu?
2- ABD'de satılan A1921 kodlu telefon alınırsa ne gibi sorunlar olabilir? (Garanti, telefonun çalışmaması vs.)

çok teşekkürler
(2) 

İstanbul-Amasya hattı

latte nevermore #1310610 
selamlar,

erkek arkadaşım askerliği Amasya'da 15.piyade eğitim tugayında yapacak. Yanına gitmek için güzergah belirlemeye çalışıyorum ama bir türlü yapamadım.

1- Askeriye merkeze yakın mıdır?
2- İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorum. Uçakla Amasya-Merzifon'a gitsem havaalanından merkeze servis var mıdır?
3- Merkezden otogara mesafe uzak mıdır?
4- Otogardan İstanbul'a sürekli otobüs var mıdır?

Amasya merkezden İstanbul'a otobüs uygun saatte bulamama durumunda ne yapılabilir? Nasıl gidebilirim?
(2) 

Diş/Damak ağrısı

latte nevermore #1301786 
Selamlar,

Benim lateral isimli dişim 208 yılında kanal tedavisi uygulanarak dolgu yapılmıştı. Bu seneye gelene kadar sorunsuz yaşayıp gidiyorduk ancak rengi gittikçe kararmaya başlayınca görüntüden rahatsız olup bir dişçiye gittim. dişçi dişime beyazlatıcı ajanlar uyguladı sonra dişi dinlendirip dolgusunu yaptı.

dolguyu yaparken de bir gamlı baykuş gibi "diş dokusu çok incelmiş, hmm" gibi şeyler söyledi. içimden aşırı küfür ediyorum şu an. sonra ben evime döndüm, yaklaşık bir aydır sıkıntım yoktu ancak bugün lateralimin damağında bir ağrı hissediyorum. ayrıca iç kısmındaki diş etinde de hafif bir şişme var. sorularım:

1-ne olmuş olabilir?
2-bu diş artık yeni bir dolguyu kaldırmaz hissediyorum. ne yapılabilir?
3-kaplama gibi işlemler bir gün içinde bitiyor mu?
4-bitmiyorsa bu ön diş, ön dişim olmadan nasıl yaşayacağım? yerine geçici göstermelik bir diş koyuluyor mu?

Teşekkürler
(5) 

Uçamayan karga hk.

latte nevermore #1287996 
Merhaba

Sokağımızdaki çocuklar kargayı boncuk tabanca ile vurdu karga uçamıyor. Belediye veteriner hizmetlerini aradık ama mesai saatleri bittiği için gelemeyeceklerini yarın geleceklerini söylediler.

Kargayı kutuya koyduk, üstünde hava alabileceği bir yer de var. Acaba yarın mesai saatlerine kadar kutuda dayanabilir mi? Başka bir şey yapmamıza gerek var mı?
(4) 

Amerika'dan iPhone almak

latte nevermore #1253967 
Merhaba,

Amerika'dan iPhone alacak bir arkadaşım, Apple Türkiye'den iPhone 7 için A1778 ve A1784 GSM modellerinin Türkiye'de kullanılabilir olduğunu öğrendim.

Alacak olan arkadaşım sadece bu bilgiyi Apple Store'da bildirse, ona doğru telefonu verirler mi? Emin olmak için kutusu üstünde bir yerde yazar mı?

Çok teşekkürler cevaplar için.
(2) 

15F boğaziçi köprüsü beykoz'a gidiş durağı

latte nevermore #1122654 
merhaba,

15F hattı ile beykoza giderken köprüde inip bu otobüse binebilmek için nerede beklemek gerekiyor? boğaz köprüsünden inince merdivenleri indiğimizde kadıköye gidenine binebiliyoruz. ama tam karşısında bir durak olduğunu hatırlamıyorum. bu durak nerededir acaba?

teşekkürler
1

mobil görünümden çık