(1) 

Pdf'İ Ses olarak okuyan app

chitosan #1573279 
Ofiste her gün işe gelip giderken 3 saatini yolda geçiren bir abi var.
Makale ve tezleri okumak için bir app. sordu bana. Böyle bir şey var mıdır diye?
Benim de aklıma burası geldi sormak için.

Story tel'i biliyoruz ama bizim seçtiğimiz bir metni bize sesli okuyan bir app var mıdır?
(1) 

Photoshop

chitosan #1572831 
İki tane resim var, birleştirip tek bir görüntü elde edip birisine hediye edilecek bir fotoğraf. Photoshop'tan anlamıyorum, ikisini en kolay nasıl birleştirebilirim?
(2) 

Icloud bağlanamama error'u

chitosan #1550512 
Merhabalar,

Macbook'u açtığımda "Bu mac 'e-mail adresim' ile ilgili bir sorundan dolayı icloud'a bağlanamıyor!" uyarısı veriyor. Düzeltmek için ne yaptıysam olmadı. Benzer problemi daha önce yaşamış olan var mı?

Icloud tercihlerinde ne yapsam düzelir acaba?
(7) 

Okula gönderilmeyen cocuk

chitosan #1513636 
Merhaba,

Benim size danismak istedigim bir sey var.
Bir komsumuz, ayni zamanda da malesef bir akrabamiz; özel ihtiyaclari olan cocugunu (Otizm) okuldan almis ve Özel Egitim'e verdirme bahanesiyle 1.5 aydir cocugu okula yollamadan evde tutuyormus. Cocuk bizim eve gelip anne babama veryansin edince, "Nolur babama söyleyin ben okula gitmek istiyorum!" deyince bizim haberimiz oldu. Normalde Milli Egitim'e bagli okuldaki hocalar babasini karsilarina alip konusmuslar. Haftada 2-3 gün tamamen özel egitime gitsin, onun disinda burada da normal müfredati takip etsin. Eksik günleri falan özel dersle tamamlariz demisler. Babasi da cocugun okuluyla ugrasmak istemedigi icin "Ben tamamen özel egitime yollarim!" bahanesiyle okuldan aliyor ama randevu bulamadim falan diye oyaliyormus herkesi. Normalde de yobaz, siddete meyilli, öfke kontrolü olmayan bir herif.

Ben su anda Türkiye'de yasamiyorum, dolayisiyla Türk hattimla arayip da sikayet edemedim polise. +90 155'i cevirince (bunu denedim) böyle bir hat yoktur diyor baglanamiyor.

Sikayet etmek icin ne yapabilirim, bana bu konuda yol gösterebilecek birisi var mi!

Not: Cocugun annesiyle babasi bosandi ve annesi maddi yönden bagimsiz olmadigi icin cocukla ilgili kararlari tek basina alamiyor. Bir de cocuklarin velayeti babada, annenin yaptirimda bulunma hakki var mi onu da bilmiyorum.

Not 2: Ufaklik 4. sinifa gidiyor (bir önemi var mi bilmiyorum bunun).
(3) 

Motivasyonumu yitirdim, hükümsüzdür

chitosan #1394696 
Merhabalar,

Normalde böyle kisisel sorunlarimi sözlük, duyuru gibi anonim oldugum yerlerde dile getirmezdim ama daha fazla sorundan kacmak istemiyorum. Belki burada benzer dönemlerden gecmis birileri varsa tavsiyede bulunabilirler diye düsündüm.

Yurtdisinda bir üniversitede doktora yapiyorum. 3. yilim, hocayla yasadigim bazi sorunlar yüzünden ilk senemin sonunda proje degistirdim. Herseye bastan basladim. Uzatma aldigim haliyle kontratim 2020 Haziran'da bitecek ve benim bu süre icinde ikinci makalemin - bir tane zaten basildi- deneylerini bitirmem, makaleyi yazmam ve tezimi de yazip okulu bitirmem lazim.
Ilk sene haftaici aksam eve gelince de makale okuyup kendini gelistirmek isteyen, haftasonlarini kütüphanede gecirip bulabildigi kadar makale, review okuyan biriyken; su anda haftada ortalama 2 gün okulu komple asip asla ofise/laba ugramayan, gittigi günlerde de sabahlari gec gidip ögle yemegiydi, ögleden sonra kahvesiydi, molasiydi deyip göze batmamak icin minimum is yapip eve dönen birisine dönüstüm ve bu tembel halimden zerre mutlu degilim. Yaklasik son 6 ayim böyle gecti.

Ben bu ataleti üstümden atmak istiyorum. Youtube videosu, podcast, zaman planlamak icin app. vs. her tavsiyeye acigim. Simdiye kadar bir sürü sey denedim, hicbirisi ise yaramadi.

Okuyan herkese tesekkür ederim.
(3) 

Almanya - Shengen Basvurusu

chitosan #1334479 
Merhabalar,

Annemi yasadigim sehre beni ziyaret etmesi icin davet etmek istiyorum.
Ziyaret tarihi ve basvuru zamani ile ilgili bir kisitlama var midir?
Mesela Haziran'da gelmeyi planliyorsa ben ucak biletlerini simdiden alsam ve vize basvurusu yapsa oluyor mu?
Yoksa atiyorum ziyaret tarihinden en erken 3 ay öncesinde basvuru yapilabilir gibi bir kural var midir?
(4) 

Ucak bileti ve paypal

chitosan #1274223 
Simdi size cok cahilce bir soru sorucam.

Yurtdisindayim, sadece "Maestro Card" özelligi bulunan bir banka kartim var. Senede yaklasik 90 Euro'yu bankaya hediye etmek istemedigim icin ve günlük hayatta da cogunlukla nakit kullanigim icin kredi karti almadim.

Ucak bileti alirken ya IBAN no'yla ya da "Sofort Online Banking" dedikleri sistemle ödüyorum. Ucak biletlerimi seyahat ederken de memlekete gezmeye geldigimde de en az 2 ay öncesinden aldigim icin paranin transfer edilmesi gereken süre ucak yolculugundan daha önce gerceklestiginden bir sorunla karsilasmadim.

Sorum su ki acil bir durum oldugunda nasil bilet alabilirim? Paypal bu durumda ise yarar mi? Onda da yolculuktan önce paranin banka hesabindan cekilmis olmasi gerekiyor mu? Galiba onda da para transferi icin 1-2 is günü gerekiyor cünkü.
Yoksa pasaportu cantaya atip kontuardaki insana "Kardes Istanbul'a en erken ucus ne zaman?" deyip söylenen fiyati kuzu kuzu ödüyor muyuz?

Aklima takildi sorayim didim, fazla vurmayin :D
(9) 

Saat Pili

chitosan #1272989 
Saatinizin pili ne kadar dayaniyor?

Ben hatirliyorum Türkiye'deyken 1.5, 2 senede bir pil degistirirdim. O zamanlar tanidik birisi yapardi.
Berlin'e geldigimden beri saat pili maximum 6 ay dayaniyor. Gittigim saatci (o da Türk)beni mi kazikliyor, kötü pil mi takiyor anlamadim.
Ayni saat eskidigi icin pili daha kisa süre dayaniyor olabilir mi?

Farkli bir saatimi götürüp pil taktirmistim, o da 3 ay sonra iflas etti.
Fis falan da yok tabi, adama sen kötü pil mi takiyorsun diye ispatlayamam da.
(3) 

Alman ev arkadasına hediye

chitosan #1248608 
Ev arkadasim bana Christmas hediyesi almis.
Ben de karsiliginda Türkiye hakkinda olumlu bir fikir edinmesini saglayacak birsey hediye etmek istiyorum. Bizim yazarlarimizdan Almanca'ya cevirildigini bildiginiz (mümkünse Almanca ceviri ismiyle beraber) güzel kitap önerisinde bulunabilir misiniz?

Ben Ayse Kulin'in "Adi: Aylin" kitabinin cevirisi varsa onu almayi düsündüm. Yurtdisinda hala Türk kadini hakkinda burka giyiyor, sosyal hayata karismiyor gibi sacmasapan düsünceleri var insanlarin. Bir nebze önyargi kirmak maksadim.
(5) 

Almanya - dizi izlemek

chitosan #1211813 
Almanya'da iki ay önce Streaming yasaklanmis.
Ben bunu dün biryerde tesadüfen okudum ve iki ay boyunca da hep dizipub vb. sitelerden hergün dizi izlemisimdir. :(

Bu saatten sonra dizi izlemeyi nasil yapayim. Tor indirip tor üzerinden dizi-film sitelerine girsem sorun olur mu? Güvenli midir?
(4) 

Kabin bagajı-Laptop

chitosan #1199348 
Kabin bagajına iki tane laptop alıp uçağa binebiliyor muyuz?
Bir sınırlama var mı?
Bir tanesi sırt çantamda kılıfında olacak, diğeri de ufak tekerlekli valizin içinde.
(4) 

Macbook varken Windows bilgisayar alayım mı?

chitosan #1195729 
Merhabalar,

Yükseklisanstan sonra bilgisayarımı yenilerken Macbook almıştım. Şimdi doktoraya başladım ve ihtiyacım olan programlar (Latex, Orijin, Coreldraw, MS Office falan) ya paralı ya da Macbook versiyonu yok. Okulun bu programların hepsi için lisansı var. Bilgisayarımı götürdüğümde istediklerimi yükleyebilirler ancak Windows kurulu bilgisayarlar için bunu yapıyorlar.

Virtual Machine diye bir program öğrendim. 40 Euro civarı onu indirip kurmak. Sanki Windows kuruluymuş gibi bütün programları çalıştırmana izin veriyormuş ama ofisten iki kişi "bilgisayar bir süre sonra yavaşlıyor, verim alamama ihtimalin yüksek" dedi. İkisi de Virtual Machine'den istedikleri verimi alamayınca gidip birer Windows yüklü laptop edinmişler.

1) Dedikleri doğru mu? Burada da aynı şeyi tecrübe edenler var mı?
Eninde sonunda gidip laptop almam gerekecekse 40 Euro'yu boşu boşuna harcamak istemiyorum.

2)Şu sıralar laptop almak isteyen insana ne tavsiye edersiniz?
Bunu yazarken de kişisel işlerim (dizi, film izleme gibi) için ekstra bir bilgisayarımın olacağını göz önünde bulundurabilirsiniz.
(2) 

Facebook arama geçmişi

chitosan #1189054 
Eskiden arama butonuna tıkladığımızda çıkan "Düzenle"den silebiliyorduk. Değişti mi bu?

Şimdi silsem de 2 saniye sonra yine gözüküyorlar.
(10) 

Macbook- Makale

chitosan #1178166 
Science Direct'ten indirdiğim makaleleri bilgisayara kaydettikten sonra yeniden açmak istediğimde sürekli hata veriyor. Sayfanın sağ kısmınında eksiklikler oluyor hep.

Daha önce başına böyle birşey gelen var mı? Nasıl çözdünüz?
Haftada bir ya da ne zaman önemli bir sunum yapacak olsam bununla uğraşıyorum. Bıktım yemin ederim :(
(1) 

Keyword haritası

chitosan #1126049 
Ekteki resimde olduğu gibi kendi projem için bir keyword haritası çıkarmam gerekiyor. İnternette aradım fakat bu gösterdiğimin yapıldığı siteyi bulamadım. Burada kesin bilen birileri vardır.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Doğum Kontrol Hapı-Almanya

chitosan #1122875 
Almanya'da reçetesiz-eczaneden direkt gidip alabileceğim bir doğum kontrol hapı var mıdır?

Sağlık sigortam şu an için yok, 1 aylık seyahat sigortam ne kadar işe yarar bilemedim. Bir de iyi derecede Almanca bilmiyorum, İngilizce bilen bir doktora denk gelemezsem diye de endişelerim var.
(10) 

Yurtdışı-enpara

chitosan #1114049 
Kısmetse 4 Eylül'de yurtdışına gidiyorum. Türkiye'deki bütün banka hesaplarımı kapatıp bütün paramı enpara'da tutmayı düşünüyorum.

Sorum şu ki: enpara'ya girince banka bir mesaj yolluyo cep tel.ine. Ben yurtdışına gittiğimde bunu nasıl ayarlayayım. Türk cep no.'su lazım, oraya gittiğimde Türk Telekom hattımı kullanabilir miyim? Yoksa Almanya'dayken skype kontörü alarak enpara müşteri hizmetlerini arayıp Almanya cep no'sunu mu aktif hale getireyim?

Burada müşteri hizmetlerini aramadan önce size sorayım istedim. Şimdi tel.de derdimi anlatamazsam daha kötü olur :D
(2) 

Almanya D-tipi vize başvurusu

chitosan #1104286 
1) "İkamet Yasası’nın 55. maddesine göre gerekli ek belge" isteniyor. Bu tam olarak nedir? Konsoloslukta mı veriyorlar doldurmak için?

2) "Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örnegi. Nüfus kayıt örneginde “Düsünceler” bölümünün de eksiksiz doldurulmus olması gerekmektedir." Bunu e-devlet'ten alabiliyor muyuz? İlla İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne mi gitmek gerekli?
(9) 

Berlin-maaş

chitosan #1102388 
Berlin'deki bir okuldan doktoraya kabul aldım.

1450 Euro maaş (net) veriyorlar.

Bu paraya orada geçinilir mi? Para biriktirebilir miyim?
Berlin'de yaşayan duyurucular varsa fikir versin lütfen.
(3) 

Whatsap numaralar

chitosan #1100943 
Telefonda whatsap'ı olduğunu bildiğim numaralar gözükmüyor. Rehberde kayıtlılar; bana mesaj attıklarını söylüyor, telefonlarını gösteriyorlar. Onların gösterdiği mesajların hiçbiri bana gelmemiş. "Yenile" dedim ama gene hiçbir şey fark etmedi.Numaraların yanında "Davet gönder" yazıyor.

Nasıl düzeltebilirim?
(4) 

Almanya Berlin_Elektrik prizi

chitosan #1095171 
Almanya'da Berlin'e gideceğim. Elektrikli aletleri kullanabilmek için converter'a ihtiyaç var mıdır?

Varsa hangisinden almak gerekir?
(2) 

Almanya vizesi

chitosan #1092461 
Almanya Konsolosluğu ve IDATA aracı kurumu Ramazan Bayramı tatilinde açık mıdır?

11-15 Temmuz arasında Berlin'de olmayı planlıyorum. Vize işlemlerinin bayram haftasına sarkması durumunda gidemeyecek miyim :(

Not: Pasaport başvurumu dün yaptım. Pasaportum bana ulaşır ulaşmaz vize için başvuracağım.
(1) 

İnstagram vs.de satış

chitosan #1090224 
Annemin yaptığı el emeği süslü kutular var. Züccaciye vb. yerlere ya da kendi arkadaş çevresi vasıtasıyla ulaşabildiklerine satıyor. Oldukça güzeller, şimdiye kadar beğenmeyeni görmedik.

Biz diyoruz ki instagram-facebook hatta etsy'de profil oluşturalım; babam da zaten emekli oldu, oturup bunları yapıp satsınlar.

Bunun için yasal bir kısıtlama var mıdır?
Maliye; "Kardeş sen bunu ticarete dökmüşsün bu yasal değil, vergisi boku püsürü, izni nerede bunun?!" demesin diye nasıl bir prosedür izleyelim?
Şahıs şirketi mi kurmak lazım?
Peki bu şahıs şirketi nasıl kurulur?
Bu işi kuralına uygun olarak düzgün bir şekilde yapmak için nasıl başlayalım?

Annem bu kadar güzel kutu yapmayı nereden öğrendi :D
(7) 

Baba telefonu

chitosan #1078526 
Teknolojiden uzak, tuşlu telefon kullanan babaya samsung J7 mi, samsung S4 mü ya da samsung A3 mü önerilir?

Ben samsung kullandığım için genel olarak memnunum, ihtiyaçlarımı karşılıyor. Fiyatı da uygun olduğu için Samsung hediye ederim gibi geldi. Başka önerileriniz varsa da yazabilirsiniz.
(4) 

Bilgisayar

chitosan #1077976 
Bilgisayarim aniden kapaniyordu. Ben de adaptörü eskidiģi için herhalde calismiyor diye düşünüp adaptör aldım. 3 gün boyunca kullandim, bugün bir anda kapandi bilgisayar. Bu sefer hiç acilmiyor, açma tuşuna basinca hiç bir hareketlilik yok.

Niye böyle olmuş olabilir? Bataryayi değistirmek lazim desem (batarya da çok eskiydi) adaptör prize takiliyken batarya olmadan da çalismasi lazimdi :(
(2) 

Laptop adaptörü

chitosan #1075709 
Casper marka yaklaşık 5 senelik bilgisayarın adaptörü çalışmamaya başladı.

Yenisini orijinal almak istemedim. Gittigidiyor'dan

urun.gittigidiyor.com şöyle bir ürün alsam olmaz mı?

Orijinal olmayan adaptör kullanmak çok mu kötü bir fikir?
(4) 

Rahim Ağzı Kanseri Aşısı

chitosan #1072113 
Duyurunun güzide doktorları,

Bu aşı hakkında ne düşünüyorsunuz. Yapılmalı mı, yoksa para tuzağı mı? İnternette biraz araştırdım ve çok farklı görüşlerin mevcut olduğunu gördüm.

www.haberx.com(19,w,4591,920).aspx

ahmetrasimkucukusta.com

eksisozluk.com

En son gittiğim doktorum "Paran varsa yaptır, bir zarar gelmez." dedi ama aşı sonrasında vücudun aşıya tepki verdiği (bazen ölümle sonuçlanan) durumlardan bahsedildiğini gördüm. Sizin de fikirlerinizi almak isterim.

Bu arada aşı 900 TL imiş, 3 ayrı ödeme şeklinde gerçekleşiyor. (3 ayda bir 1 dozda yapıldığı için.)
(8) 

Türk Telekom 4.5 G

chitosan #1068580 
Türk Telekom merkezine gidip 4.5 G'ye geçmek istiyorum dedim ve oradaki çalışanlardan biri yeni simkartı vererek istediğiniz zaman bunu takabilirsiniz, başka bir şey yapmanıza gerek yok, dedi. Şimdi öğreniyorum ki telefondan falan ayar yapmak gerekiyormuş, LTE yazısı çıkabilsin diye.

Yardımcı olabilecek birileri var mı? Telefon samsung S5 mini bu arada.

(git: bireysel.turktelekom.com.tr ) sitesinde yazılanları yaptım, Şebeke Modu'nda LTE/3G/2G seçeneği gözükmüyor.
(1) 

Ağrı kesici

chitosan #1027268 
Grip olduğum için dün doktora gittim, bademciklerim iltihaplanmış, bunun için de antibiyotik (amoklavin-1000 mg) ve forza yazmişti. Fakat bugün majezik kullanmak istiyorum (Forza kullanmadan). Bir zararı olur mu?
(1) 

Anadolu Yakası-Ortodontist

chitosan #1019638 
Anadolu yakasi'nda, tercihen pendik ya da kartal'a yakin, tavsiye edebileceğiniz ortodontist var mı?

Bir de uygun fiyatlı olursa, bu kardeşiniz size çok dua eder.
(2) 

20'lik diş

chitosan #980746 
Merhabalar,

Oldukça sorunlu bir yirmilik dişim var. Çenem küçük olduğu için çıkamayıp ağrı yapıyor. Senede 5-6 sefer bir hafta kadar sürüyor ağrısı. Çektirmek istiyorum, daha önceden doktora gittim ama ben bu dişin çekilmesi taraftarı değilim deyip almadı. Diş köklerinin kalacağını, onları çıkarmanın zor olacagını düşündü herhalde.

Daha önce iki tanesini çektirmiştim. Hatta bir tanesi için bir saat süren bir diş ameliyatı oldum.

Bana Anadolu yakasında işinin ehli ağız ve çene cerrahı (böyle söyleniliyor diye biliyorum, yanlışsam düzeltin) önerisinde bulunabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler herkese.
(4) 

Acı biber doğradım.

chitosan #979338 
Yemek yaparken epey bi miktar biber doğradım ve sanırım içlerinde acı olanlar da vardı. Şu an parmak uçlarımda inanılmaz bir yanma mevcut.

Ne yapsam iyi gelir? Böyle bir durum için bildiğiniz bir merhem var mı?
1

mobil görünümden çık