(7) 

Küçük kapta bakılan baliklar

sanguine #1592419 
Eskiden beri balık (klasik japon) bakıyoruz evde. Ailemle yaşarken Ikeadan kocaman bir yuvarlak kap almıştım, icine taslar, düzenli temizlik vb. Ben evden ayrıldiktan sonra 2-3 senede bir baliklardan biri ölüyor, yanına yenisi eklenerek bakmaya devam ediyorlar 2 tane olacak şekilde. Kardeşim gerizekalı bir embesil olduğu için bencilliginden inatla öldukce balık almaya devam ediyor. Suyunu bir haftada değişiyor vb, ve 2 litre bile su almayan bir kaba koymuş. Şu an tek balık var ve yani hayvan resmen eziyet çekiyor o bir karış pis suyun içinde. Tekrar alma, olanı da ya pet shopa rica et alsınlar ya da içinde balık olan süs havuzlarina bırak dedim. Yok illa tekrar balık alacakmış. Anneme diyorum dinlemiyor. Bana küçük alanda bakılan balıkların psikolojik olarak kötü etkilendiği ile ilgili Türkçe kaynaklar bulabilir misiniz? Ben kendi evime ciktiktan sonra da balık bakmak istedim, ama doğru duzgun filtreli bir akvaryum dışında hayvanlara eziyet olacağına dair İngilizce bir sürü şey okudum. Yabancı maynak çok ama Türkçe bulamıyorum.
(4) 

İstanbul'da gezmelik ikincil yerler

sanguine #1591799 
Merhabalar, ikincil deme sebebim belli başli yerleri gördükten sonra daha gözden uzak veya çok göz önünde olmayan yerler.

Küçüksu kasrıni duydum orasi var aklimda
Sonra Pera palaca hotelde yemek yeme

Böyle mekanları ve yerleri sayabilir misiniz rica etsem

Cemal Kamacı havuz

sanguine #1591731 
Giden var mı, çok kalabalık oluyor mu
(5) 

Türkiye'de bir hizmet alırken

sanguine #1590304 
Bu bende yeni gelişen bir şey, 4-5 senedir var. Türkiye'de bir hizmet alacağım zaman çok geriliyorum, suratım asılıyor. Mesela bugün spora kayıt oldum yeni bir salonda, iki kişi geldi böyle dünyaya ışık saçar biçimde, kendimi zorlasam o kadar gulumseyemem. Sürekli bir kaziklaniyormusum, benden haksız menfaat ediliyormuş hissi, daima ederinin üzerinde bedeller. Insanlar benimle ilgilendi ama benim sürat beş karış, parayı verdim çıktım bugün başlamadım. Sonra da kendime kızdım orada çalışan adamın ne suçu var (salonun sahibi orada değildi) silah zoruyla gelip kayıt oluyormuşum gibi davranmanin alemi yok.

Yaşıyor musunuz aynı durumu
(12) 

Spor salonu ücretleriniz

sanguine #1590159 
Ne kadar? Özellikle zincir olmayanları merak ediyorum.

6 aylık 12 bin nasıl? Düz salon ekstra hiçbir şey yok, artısı konumundan dolayı çok kalabalık olduğunu sanmıyorum, zaten gün ortasında gidiyorum çoğunlukla.

Yıllar önce Kadıköy'de merkezi sayilacak bir yerde küçük de olmayan bir salonda 1 yıl çalışmıştım şimdi orası bile 6 aylığı 6 bin, tam yarısı

Bu paralar çok yüksek geliyor bana ağırlık kaldırmak için, yıllarca uygun bir yerde spora gidiyordum, şimdi isyerim tasindigi icin iş cikisi zor olduğundan birakicam orayı.

Macfitlere gitmek istemiyorum çok kalabalık olduğu için. Genel fiyatları merak ettim
(3) 

Güneş koruyucu

sanguine #1589840 
İstanbul'da yaşıyorum, yılda (o da son 5 yıldır) 20 gün de tatil yapıyorum Türkiye'de, güneyde. Güneşlenmeden yanıyorum hep doğrudan güneşin altında oturmam, sevmiyorum da. Tatile çıkmak benim için çok yeni bir kavram olduğu için güneş kremi vb hiç kullanmadım bugüne dek alışkın degilim, anca yandıktan sonra rahatlatıcı şeyler sürüyorum. Ama etrafimda bakıyorum insanlar her gün kremleniyor. Bilimsel olarak yaşadığım ve tatil yaptığım enlemlerde, ne ölçüde güneşten korunmaliyim? Her gün mü yoksa yazın mi kullanmaliyim, şimdi daha otuzlarin başında olduğum için hissetmiyorum muhtemelen ama ileride erken mi yaşlandirir kullanmamak?
(2) 

Decathlon bisiklet gözlügu

sanguine #1588851 
Güneş gözlügu olarak kullanılır mı?

Tarzını çok beğeniyorum, düz güneş gözlüklerini kendime yakıştıramıyorum.

Mesela şunlardan hangisi güzel olur, daha önce bu şekilde kullanan var mı?

www.decathlon.com.tr

Fiyatlar, güneş gözlüklerine kıyasla pahalı mı ucuz mu normal mi onun hakkında da yorum yaparsanız sevinirim. Bı de bunların büyüklugu nasıl seçiliyor?

Butce 3000 civarı olabilir.
(3) 

Tatilde yeme içme

sanguine #1587533 
3 hafta tatile cikicam, sadece deniz tatili. Vücudumdan genel olarak memnunum ama üzerine düşmedikce belirginleşen bir göbeğim var. Spor yapıyorum, tabi tatilde yuzmek dışında bir şey yapmayacağım. Şöyle de bir durum var daha iri olmak istediğim için kilo vermek de istemiyorum biliyorum çok çelişkili. Yani benim pek zayıflamadan göbeği kucultmem lazım. Bunun için tatilde nasıl beslenmeliyim?

-Alkolden uzak durucam, özellikle hiç bira içmemeyi düşünüyorum.
-ekmek normalde de yemiyorum, kahveyle tatliyla aram yok özellikle yazın hiç.
-meyve olarak bı karpuz yerim diye düşünüyorum. Kahvaltıda Nutella, reçel vb uzak duracagim
-oglen ve akşam da ev yemeği yapan yerlerde sebze agirlikli beslenmeyi düşünüyorum.

Işe yarar mı, spesifik olarak yap dediğiniz bir şey var mı. Günde 8-10 saat uyurum herhalde. 5-6 saat kumsalda geçer. Kalan zamanda da yemek, oraya oraya gitme, evde dinlenme. Her gün yarım saat ip atlayayim diyorum yanımda götürücem yıllar önce çok faydasını görmüştüm.
(3) 

Blu tv

sanguine #1586409 
İndirimli Blu tv veren yerler var mı bildiğiniz. Bir ara Vodafone veriyordu ondan faydalandım.
(7) 

Crocs

sanguine #1586394 
Gündelik hayatta ne kadar sık giyiyorsunuz, çok cahil bir soru sormuş olabilirim. Hiç crocs terliklersen (?) almadım. Amazondan almayı düşünüyorum, şort tişört ve crocs ile normal gezilir mi dışarıda, uçağa binmek, markette vb tatil yöresinde yapılabilecek her şey, sadece bununla çıksam tatile, hatta iki tane alıp birini plajda diğerini dışarıda falan, olur mu
(3) 

Sözlük moderasyonuna ulaşmak

sanguine #1584869 
Mümkün mü? 10 yıllık hesabım leyla oldu. Gönderilen mailde log kayıtlarım da var. 10 yılda 5 kere entry'im silinmiş.

1 tanesi 8 sene önce başlık mahkeme kararıyla silindiği için entry de gitmiş,
1 tanesi 4 yıl önce flood gerekçesiyle silinmiş.
1 tanesi 3 yıl önce silinmiş nedenini göremiyorum artık hesabıma giremediğim için,

HEsabın kapanma sebebine dayanak son 2 entryim. 1 tanesi geçen sene önce, filistin meselesiyle ilgili yaptığım eleştiri. Bunun üzerine ilk bir aylık cezamı da alıp çekmiştim. Hatta üzerine uzun bir süre sözlüğe girmedim.

Son entry silime olayı bu ay, Konyadaki avmyi basan filistin protestocularıyla alakalı yine ağır eleştiri niteliğinde.

10 yıl boyunca kimseye hakaret ya da küfür etmedim, yani kimsenin hakkımda şikayeti olmadı öyle diyeyim. Moderatörlerin kendi takdiri ile toplamda 2 kez ceza almış bulundum.

Kendi entry'mi savunmuyorum, bu kadar ağır, şiddetli cevaplara gerek yoktu, kimseye yine hakaret ya da küfür de etmedim bu arada bu entrylerde de. Ben ASLA bu kadar ağır bir cezayı hak etmediğimi düşünüyorum. Sicilim boş neredeyse. Bir ceza verilmesi gerektiyse bu çaylak sırasına yeniden sokmak, 1 ay 3 ay 5 ay ceza vermek ya da her neyse kalıcı olmayan bir ceza olabilirdi. Gerçekten anlayamıyorum bunu, cezayı aldığım başlığa giriyorum vallahi benim hiç yazmadığım küfürler, hakaretler, her iki tarafa da. Onlar ve kullanıcıları duruyor. Ben resmen haybeye gittim.

Giden entry'lerime çok üzülmüyorum zaten bir yedek linki göndermişler de, bütün internet arşivim gitti, özel mesajlarım, kenara kaydettiğim entry'ler, favorilerim, aldığım notlar. Esas bunlara üzülüyorum.

Hesabımın moderatörün bir anlık öfkesiyle TOPTAN kapatıldığını düşünüyorum. Attığım mailde de yazdım, tamam madem bu entry'm bir kişiyi dahi olsa rencide etti, üzgünüm ve tekrar etmeyeceğim. Gerekirse 1 yıl girmeme cezası verin ama geri açın. Yani bütün keyfimi kaçırdı bu olay, tekrar aktif olarak kullanmayı düşünmüyorum açılsa bile. Nasıl olsa günün birinde böyle silinebilir hesap.

Var mı tanıyan bilen birilerini, hesabımı tekrar incelesinler başka bir şey istemiyorum. "onlara ceza yok bana niye var" gibi bir mantığım yok, bana verilen cezanın çok ağır olduğunu söylüyorum sadece.
(5) 

Hesabın Leyla olması Hk.

sanguine #1584300 
Merhaba, hesabı Leyla olup kurtarabilen oldu mu?

Artık ekşi sözlük çığrından çıkmış gerçekten 10 yıldır yazarım, son bir iki yıla kadar kimseyi engellemezdim bile. Kimseyle ikili tartışmaya girmedim, kimseye hakaret etmedim, doğru düzgün mesajlasmiyorum bile.

Bu 10 yılda ilk kez geçen sene Hamas'ı eleştirdim ve ikinci Mahmuttan bahsettim diye hesabım 30 günlük kapandı.

Bugün ise tamamen giremiyorum hesaba erişim yoktur diyor, Leyla olmuşum. Tabi ki hiç kimseyle tartismadim, yazilarimda genellikle küfür ya da kaba sözler bile yok, ağır eleştiri sadece. Herkes belli bir tarafı tutmak, yoksa yasaklanmak zorunda mı anlamıyorum, hiçbir uyarı yapılmadan direkt erişime kapatılmış. Bugün en dandik bir uygulama veya sitede bile böyle bir yaptirim yok. Neyse cezası verselerdi sebebini gösterip.

Sabahtan akşama kadar millete hakaret eden, hedef gösteren hesaplar öylece duruyor. Iktidar yanlıları zaten dokunulmaz.

Kurtarabilir miyim hesabı itiraz için mail attım. Onca yazdığım şeyin çöpe gitmesine mı yanayım. Kurtaramayacaksam da içeriğin silinmesini talep edecegim? Öylece durmasını da istemiyorum kullanıcı adimin.
(6) 

Yurtdışı için meslek arayışı

sanguine #1582631 
Diğer sorumda "yazılım sektörünün 10 yil içinde sonunun geleceği" hususu ağır bastığı için bu sefer direkt bunu soruyorum.

Avrupa'ya kendi imkanlarıyla sıfırdan bir meslek öğrenerek gitmek isteyen bir birey, hangi alana yönelmelidir?
(10) 

Kariyer değişikligi

sanguine #1582601 
Esasında sıfırdan yazılım öğrenmek olarak açacaktm ama aynı şey yüz kere sorulduğu için bu şekilde yazdım.

Geçen ay Avrupa'ya gitmiştim gezmeye, kendimi bildim bileli orada yaşamak istiyorum ama gerek ailevi problemler gerek maddi gerek manevi sıkıntılar bu işe girismeme engel oldu. Bir kenara bıraktım, şu anki isimden memnunum, hatta mesleğimden (avukatlık yapıyorum) nefret ediyor olmama rağmen işim dolayısıyla sevmeye bile başladım, çalışma kosullarim iyi, maaşım da idare eder. Tekim, kira vermiyorum, kosullarim da kötü değil yani. Ama Türkiye'de olmaktan tarif edemeyecegim kadar mutsuzum, bunu yurtdışında daha iyi anladım. Burada içimden hiçbir şey yapmak gelmezken orada dışarıda dolaşırken, insanlarla sohbet ederken dahi ruhum inanılmaz besleniyor. Bariz iyi hissediyorum burada değilken. Bunu daha detaylandirmayacagim konu gitmek isteme sebeplerim değil.

Kuzey Avrupa'da bir bilisim şirketinde çalışan yakın bir arkadaşım var yazılım mühendisi. Onunla buluştuk, ona danıştım, ben geç kaldığımi (30 yaşındayim) düşünüyorum dedim o da hayır değil dedi. Benim bir bilgisayar mühendisi kadar onun çalıştığı alana hakim olmam tabi mümkün değil ama belli bir veya birkaç alan, konu üzerine yoğunlaşsam olabilir mi diye sordum. Özetle çalıştığı ülkede
Data scientist mesleğinin fazlaca talep edildiğini, bunun dışında bir kodlama dili öğrenebilecegimi, bunun çok zor olmadığını, spesifik olarak Java yi onerebilecegini söyledi. iş arkadaşlarının çoğunun diplomasi alakasız alanlardaymis. Sonra da bir takım kaynaklar gönderdi ossu computer science eğitimi gibi. İngilizcem ileri seviyede, konuşurken de yazarken de herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. İkinci bir yabanci dilim yok.

Ben sıkı bir şekilde 1-2 yılımı buna vakfetmek istiyorum açıkçası. Ama 32-33 yaşından sonra hiç çalışmadığım alanda, sadece teorik bilgiyle, giriş seviyesi de olsa yurtdışında iş bulabilir ve yerleşebilir miyim çok şüpheliyim açıkçası. Ama arkadaşım bu konuda da beni cesaretlendirdi, sandığım kadar imkansız olmadığı vb. Türkiye'de bir daha iş aramak istemiyorum özellikle de avukatlık dışında bir alanda. Aynı surecleri tekrar yaşamak vb kabus gibi geliyor.

Bu arada Almanya'da çalışan bir arkadaşım da son dönemde yasanin degistigini skilled migrant olarak gelebilmek için iş tecrubesinin arandığını söyledi. Ayrıca kendi alanı dışında başka bir alanda iş aramak için vize başvurusunda bulunmanın da riskli olduğunu, kolay kabul edilmeyecegini söyledi.

Açıkçası kendi alanimda (hukuk) master kovalamak zulüm geliyor, özellikle okul ortamından sıkıldım, yoksa bir şeyler öğrenmeye kapalı değilim. Master işini düşünmüyorum o nedenle.

Ben hemen iş garantili, oturduğum yerden refaha ereceğim bir şey aramıyorum. Öyle yüksek standartlı bir yaşam hayalim de yok. İsteğim Avrupa'da yaşamak, öyle ya da böyle, tabi ki sürünmek de istemiyorum en azından ilk zamanlar dışında. Kendi başıma bu arkadasin önerdiği yoldan kendimi gelistirdikten sonra, ki buna dediğim gibi en az 1 yıl ayırmayı düşünüyorum, başlangıç seviyesinde iş bulabilir miyim Avrupa'da. Gerçekçi yaklaşımları duymak istiyorum bu konuda. Beni Türkiye'ye bağlayan herhangi bir şey yok, evli değilim, yükümlü olduğum birisi yok, bu hedefin makul olduğuna inanırsam odaklanabilirim. Bir miktar para da biriktirdim 1-2 yil çalışmadan kendimi idare edecek kadar, çalışmaya devam ettiğim için önümdeki süreçte de biriktirmeye devam edeceğim. Sanırım olumsuz da sonuclansa denemek istiyorum, en azından olmadı derim. Öğrendiklerim de yanıma kâr kalır ama insan korkuyor işte, hayalkırıklığı da bir süre sonra daha kötü etkiliyor. Ama tabi oluru olmayan bir mesele ise de boşa kürek çekmenin manası yok, bu yöndeki fikirleri de duymak isterim. Ara ara bu konuyla ilgili duyuru açıyorum, sanırım kendimi bir adım atmak için hazır hissettigim zaman şu an. Teşekkür ederim şimdiden görüş bildirecek olanlara.
(7) 

Erkek terlik

sanguine #1582520 
Şehir merkezinde gündüz gezerken giymelik terlik almak istiyorum. Böyle güzel bir şey olsun, gündüz her türlü aktiviteyi yaparken (müze gezme, yemek yeme, date vb) siritmayacak bir şey. Bütçem 1.000 ama yukarı çıkabilirim begenirsem
(1) 

Uçak biletine taksit

sanguine #1582422 
Kalktı mı? Mart ayında aldığım bilete 3 taksit yapabildim diye hatırlıyorum bitti mı şimdi o da
(7) 

Amsterdam'da nerelere gidelim

sanguine #1580461 
Daha önce 2 kere gittik, rijksmuseum, red light, kumarhane vb tekrar gitmeye gerek yok. Bu sefer nereleri gezelim şehirde? Bir de karnımızı ucuza (<10€) doğurabileceğimiz mekanlar söyleyebilir misiniz, 3 öğün atlamadan yemek istiyorum. Arada mecbur McDonald's falan olacak. Oraya özel yemek olmasina gerek yok ucuz ve sağlıklı olsun yeter.
(3) 

Yemek ne kadar dayanır sorusu

sanguine #1580081 
Bugün öğlen double Hamburger aldım, yarısını yiyemedim. Hamburgerin bir tanesini kağıda sarılı biçimde açmadan çantama attım ve su saat itibariyle eve girip buzdolabına yine öğlen aldığım kapalı ayranla beraber koydum. Bütün gün yanımda gezdiler yani ama güneşe maruz kalmadılar ve serin ortamlardaydim. Sorum; yarın öğlen yesem ve içsem zehirlenir miyim
(8) 

Belediye meclisi

sanguine #1579659 
Sayılara çok bakmadim şu haberde de görüldüğü üzere CHP bazı illerde başkanlığı aldığı halde mecliste çok geride kalmış. Hatta yüzde 50 bsk yüzde 25 meclis oyu bile var.

Açık konusacagim bizim halkımız daha oy verdiği insanların ismini (Ekrem veba, erdogan imam) dahi doğru düzgün bilmiyor, hatta cinsiyetlerini (en sevdiğiniz kadın siyasetçi kim; Tayyip Erdoğan) bile karıştırıyor bazen

Bu farklı seçimler CHP ve iyip arasında olsa anlarım

Ama normalde akp secmeni olan yuzbinlerce insanın başkanlık seçiminde CHP'ye verip mecliste AKP'ye vermeyi "başarması" bana çok absürt geliyor.

Bu kesim şimdi o koca oy pusulalarinda her pusulada farklı bir partiye oy vererek nasil "strateji" yapabildi benim aklım almıyor. Mesela en büyükşehirlerde böyle bir durum yok, İstanbul ve Ankara'da meclis oyu ile başkan oyu doğru orantılı.

Bakın yüzde 3-5 fark olsa anlarım, ama aralarda bazı illerde fark yüzde 25e kadar çıkıyor. Adama aynı insanların yarısı başkan olsun diye oy verirken meclis için çeyreği o partiye oy vermiş.
(6) 

Avrupa'da internet

sanguine #1579486 
Vodafone kullanıyorum günlük 200 liralik yurtdışı paketi var Türkiye'deki tarifeyle aynı. 10 gun kalacağım yani 2000 lira yapıyor.

Aşırı mi pahalı (60 dolar) ne önerirsiniz
(5) 

Klozetin beyazini korumak için

sanguine #1579295 
Yeğenimin ishal bombardımanı sonucu ne kadar temizlesem de bazı noktalar kahverengi gölgeli kalıyor. Çamaşır suyuyla ayrı sildim banyo sprey temizleyiciyle ayrı. Ne iyi gelir buna, nasıl daha beyaz yaparım
(1) 

Vize sorusu

sanguine #1578357 
Şimdi başvururken istediğim tarihlerden birkaç gün öncesinden başlayacak şekilde vize vermisler, vizenin ilk günü, başladığı tarihte seyahat edebilirim değil mi?
(4) 

Hangi Yunan adası?

sanguine #1578279 
Yazın kapıda vizeyle gitmeyi düşünüyorum hangisini önerirsiniz yani görece denizi daha iyi olan varsa diğerlerine gitmeme gerek yok ilk asamada

Midilli, sakız, Samos, kos, Rodos

Bunlardan birini düşünüyorum benim bilmediğim ve daha guzeli varsa o da olur.

Adaları karsilastirabilirsek sevinirim hangisi hangi yönden diğerlerinden daha iyi vb
(5) 

Binancein dağıttığı coinler

sanguine #1577703 
Şu son 1 ayda verdiklerinden bahsediyorum, alt, manta, pixel, portal vb
Satıyor musunuz hemen yoksa elde mi tutuyorsunuz, ben karar veremedim 1500 lira edecek kadar verdi her birinden, bazılarını satıyorum bakıyorum yükselmeye devam ediyor (alt, manta) bazılarını tutuyorum daha gider bu diye ama düşüyor (portal, pixel). Mevcut durumda her şeyin bir süre sürekli yukselecegini düşünürsek elde tutup 2-3x yapınca mi satmali. Yoksa satıp usdt ya da bnbye falan mı çevirmeli
(9) 

Türkiye'de camiler

sanguine #1577420 
Eskiden çok kafa yormuyordum da şimdi birkaç akrabami Sultanahmete getirdim mesela, içeri girdik hiçbir bok anlamıyoruz arapça okuyor artık dua mi ilahi mi. Okadar saçma geldi ki, türkum ibadet etmesem de Müslümanım. Arapça öğrenmek bilmek zorunda değilim ben, kendim Türkçe dua ediyorum edeceğim zaman. Almanya'da Avusturya'da Hollanda'da sayısız kiliseye gittim bütün ayinleri duaları kendi dillerinde yapıyorlar, Türkiye'de Rum Ortodoks kiliseleri de de Yunanca konuşuyorlar hep. Valla utanıyorum artık Türkiye'de camilere girerken, çok fazla coğrafya ve tarih bilgisi olmayan turist kesinlikle ayırt edemez Arap ülkesi eşittir Türkiye çünkü.

Niye bizim ibadet dilimiz Türkçe değil, vaazlar da mesela Türkçe sayılmaz yarısından fazlası arapça çünkü. Böyle kendimi ortaçağ Avrupasında zannediyorum, dini sadece belli bir kesim biliyor ulema gibi, ve satıyor
Halk da onlarin anlattığı kadar biliyor dinle alakalı ne biliyorsa. Çünkü Kur'an kursuna gidiyor mesela, harflerin okunuşunu öğreniyor duaların manasını değil.

Biz niye yerellestirememisiz, bütün Arap olmayan İslam ülkelerinde de böyle mi merak ettiğim soruyorum bilmiyorum. Ve niye kimse rahatsız olmuyor bu durumdan
(6) 

Türkiye ikinci dunya savaşına katilsaydi

sanguine #1577257 
Daha erken, 1943 sonları 1944 gibi ve müttefikler yanında. Savaş kazanilinca Türkiye'ye bir şeyler verilir miydi, adalardan, balkanlardan toprak vb. Bunla ilgili hiç resmi veya gayriresmi bir teklif var mı. Mantıklı olmaz mıydı Türkiye açısından Almanlar sınırlardan uzaklaşmaya başlayınca kaybedecekleri artık kesinlesmisken savasa girmek. Muhtemelen Kore savaşındaki Türkiye kadar katılımı olurdu.
(3) 

Kedinin ayakları uyusur mu?

sanguine #1577186 
Kedimin son zamanlarda dikkat ediyorum böyle yeni uyandığı zaman aynı bizdeki gibi bir üç beş saniye ayaklarınin üzerinde sekiyor arka ayakları, sanki uyuşmuş gibi sonra normal her şey. Onlarda da bizdeki gibi mi benimkk 6 yaşını gecti ilk defa görüyorum veya daha önce dikkatimi çekmedi hiç bilmiyorum. Dediğim gibi birkaç saniye sürüyor.
(5) 

3,39dan kredi çekilir mi?

sanguine #1575517 
SB

100 bin 24 ay. 164 yapıyor, 50 bin 24 ay ise 82 geri ödemeli.

Çekip faize koymayı ya da dolar almayı düşünüyorum üçüncü bir seçenek yok. Bu paraya ihtiyacım yok, taksidini zorlanmadan öderim.

Atraksiyona girmeye gerek var mı

Kedi ağız bakimi

sanguine #1575322 
Kedimin diş etleri biraz şişik, veteriner çok kötü değil ama ileride bazı dişlerinin çekilmesi gerekebilir dedi. Önerisi fircalama ama çok beceremiyorum bunu. Bizzat kullandığınız ve faydasını tartışmasız olarak gördüğünüz bir ürün var mı solüsyon, ağz bakım suyu, macun, ne olursa diş fırçası dışında.
(8) 

Erkek için yüz bakım ürünü

sanguine #1575202 
Artık suratımin yaşlandığını fark ediyorum. Uyanınca yüzünü dahi yikamayacak kadar cilt bakımıyla arası olmayan bir insanım. Esasında genel olarak bir sıkıntım yok (akne gibi) fakat özellikle uykumu alamadığım gecelerin sabahında yüzümün fark edilir şekilde sarktigini görüyorum. Elmacık kemiği bölgesi bildiğiniz top top oluyor.

Kolayla edilebileceğim ve artık bundan sonra düzenli kullanabileceğim bir krem veya başka bir bakım ürünü var mı. Fiyatı abartı olmadığı sürece önemli değil.
(3) 

Ev satıp ev almak

sanguine #1574329 
Nelere dikkat etmek gerekir. Bir tane evim var içinde oturuyorum, uzun vadede küçük oldugu için zaten çıkmayı düşünüyorum başından beri. Şimdi tesadüfen bir ev buldum daha gezmedim haftaici arayacağım. Hatta ev bana da yürüme mesafesinde ve bir gayrimenkul şirketi tarafından satılıyor (emlakçı gibi) içinde de tahliye taahhütnameli kiracı varmış. Evlerin fiyatları birbirine denk değil. Aradaki farkı kredi cekebilirim. Mesela bu satın almak istediğim eve aracılık yapan şirkete diyebilir miyim benim evimi de siz satın, ben bu evi alayım. Sonuçta evi satan adam beklemek istemez parasını hemen ister, ben hemen satabilir miyim meçhul. Oluru var mıdır bunun.
(2) 

Konut kredisi

sanguine #1574268 
Mesela ben 5 milyon liralık bir ev alicam diyelim kendi evimi satıp. 4 milyona sattım, ama onun dışında param yok. Bankaya benim 4 milyon pesinatim var 1 milyon konut kredisi çekmek istiyorum diyebilir miyim. Verirler mi yani, pesinatta bir sınır vardı ama yukarıya doğruydu diye hatırlıyorum işte minimum yzude 20 pesinat gibi.
(1) 

Akrabasini koşu şampiyonasina gönderen Afrika ülkesi yetkilisi

sanguine #1574208 
Ya böyle bir olay vardı, hatta kadın kiloluydu kosamiyordu çok komikti, bir türlü haberini bulamadım 2023te gerçekleştiğine eminim
(1) 

Banyo lavabo ölçüsü

sanguine #1573772 
Yeni bir tane alicam şu ankinden daha geniş bir set buldum (ikisi de çok küçük aslında yerim çok dar). Duşakabinle 2 cm ve çamaşır makinesiyle 2 cm boşluk kalıyor yani 2 parmağım anca girer. Sıkıntı oiur mu? Makineyi çalıştırmaya ya da duşa girmeye engel olacağını sanmıyorum.
(15) 

Tadı guzel ortalama viskiler

sanguine #1573613 
Bugüne kadar hep dışarıda içtim, içiyorum. Geçen Carrefourdan passport diye bir şey aldım, resmen zehir, absinthe gibi bir şey çıktı daha önce kokusuyla tadı bu kadar acı sert bir şey görmedim. Içemiyorum resmen. Carrefour ya da migrostan alabileceğim 1000 liraya kadar tadi düzgün, sert olmayan, hatta şekerli de olabilir viski var mi ya da illa viski olmak zorunda da değil aslında. Şarap ve bira içmekten sıkıldım, kokteyller de çok pahalı artık.
(2) 

Dolabın düşmesini engellemek için

sanguine #1573010 
2 metreye 90 cm ölçülerinde kapaklı bir dolap aldkm
Kapaklarını taktım, üst yarısında 2 raf var alt yarısında da 3 cekmece, bunları henuz takmadım. Şimdi dolabin ayaklarına 4 tane yukseklik ayarlama aparatı koymuşlar. Evin duvarı ve zemininde az yamukluk, eğrilik var. Ayakları dolap biraz arkaya dogru egrilecek şekilde ayarladim. Yani geriye doğru biraz açılı duruyor. One düşme durumu yok, kapakları açınca. Elle kendime kuvvetli şekilde çekersem geliyor ama. Içi dolunca bu durum değişir mi cok emin değilim.

Duvara sabitlemek istemiyorum duvarı delmek istemedigjm icin. Devrilmemesi icjn başka neler yapabilirim? Aparatlar falan var mı başka
(4) 

Bir Arkadaşlik iliskisi Hk.

sanguine #1572196 
Merhabalar, işyerinde gelişen olumsuz bir durum var canımı sıkan. Olayla alakası olmayan insanlara gösterdiğim davranışla alakalı biraz.

Işyerinde birbirimizi eşit süredir tanıdığımız bir grup var. Ben genel olarak insanlara mesafeliyim, bu grubun çok da bir parcasiyim diyemem, onlar kendi aralarında daha çok takıliyor, ben istemiyorum zaten yüz göz olmayı.

Bu gruptan bir arkadasla nispeten kafamız daha çok uyuştu (cinsel yonelimimiz aynı vs) bununla düzenli içmeye de gidiyorduk. Sonra bu yazın saçmalamaya paranoyaklasmaya başladı, işyerinde herkes bunun aleyhine çalışıyormuş gibi. Çok önemsemedim, hatta yatıştırmaya bile çalıştım. bir süre sonra işle alakalı bir şey sormak için yanına gittigimde bana inanılmaz saçma ve sert bir tepki vererek başından savdi. Bu ana kadar dediğim gibi sürekli konuşuyor ve dışarıda da görüşüyorduk

O anda iletişimi kestim, bir daha suratına bakmadım. Bu olaydan sonra bu sefer patrona gidip siz ona (ben oluyorum) torpil yapıyorsunuz, onun dediği oluyor hep gibi şeyler söylüyor. Hatta o, odadan çıkarken ben içeri giriyorum ve patron direkt aha bunları söyledi senin hakkı da diyor. Bundan sonra komple her yerden engelledim sildim, Kendi manyakligi olduğu icin patron ona bir ceza vermek istedi fakat gruptaki diğer iki arkadaş gidip onun adına yalvarmislar yapmayın bu aralar kafası bozuk vs gibi.

Şimdi ben çocukluğunda, hatta üniversiteye gidene kadar çok ciddi zorbalığa uğramış bir insanım. Zaman zaman bu zorbalık kolektif bir hal de alırdı, olayla alakası olmayan insanlar da dahil olurdu vs. bu yüzden uniye başladıktan sonra yaşadığım şehre bile bir daha dönmedim. Şu an hiçbir sıkıntım yok zaten etrafıma güvenmediğim, istemediğim hiç kimseyi yaklaştırmiyorum. Ihtiyacım da yok. Son derece self sufficient bir hayatım var.

Bu yüzden en ufak bir rencide edici hareket, terbiyesizlik, densizlik beni aşırı tetikliyor, bana kimse saçma sapan şeyler söyleyemez, şakalar yapamaz mesela. Işyerinde bunu yaptığı için bozdugum birkaç kişi oldu, hiçbirinin suratına dahi bakmıyorum.

Bu arkadaş yaptığı terbiyesizliklerden sonra, önce hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya çalıştı, muhatap olmadım, hiçbir pişmanlık belirtisi göstermedi, aradan aylar geçti bu arada.

Ben diğer arkadaşlardan da soğudum hiçbiriyle konuşmuyorum, herhangi bir açıklama da yapmadım, ama ısrarla bana selam vermeye, konuşmaya devam ediyorlar.

Yani bu durum bircok kişi için anlaşılmaz olabilir, saçma gelebilir size ama durum bu. Benim dünyamda böyle hareketlere yer yok, bunu bana degil başkasına yapsaydı mesela çeker sorardım sen nasil boyle hareket edersin diye.
Ama bakıyorum arkadaşların umrunda değil. Adam iki gün önce beraber sarhos olduğu adamın arkasından iş çeviriyor.

Bundan bu duyarsizliktan çok rahatsız olmaya hakkım yok mu? Kimse kimseyle konuşmayı biraksin demiyorum, demem. Hep beraber bunlar takılırken, sanki bu absurtlugun sorumlusu ben misim gibi kendi kendimi disladim gibi bir şey oldu. Pişman değilim asla, gebersem konusmam. Hala da muhatap olmaya devam ediyor benle bu ortak arkadaşlarimiz. Yani siz adil olamayacaksaniz ne biçim arkadaşınız anasını satayım. Çok saçma geliyor bana bu durum.
(2) 

Jogger pantolon

sanguine #1571852 
Erkekler için olan, böyle aynı normal pantolon gibi görünen lastikli pantolonlardan arıyorum da birkac yerden aldım hep eşofman gibi çıktı. Ben daha çok işyerinde giyebilecegim tarzda bir şey arıyorum. Alan deneyen var mı?

Ikea kasim

sanguine #1570744 
İkeada Kasım indirimi oluyor mu böyle bir gelenekleri var mı, birkaç parça pahalı mobilya alacağım. Yeni yılda her türlü zam gelir diye düşünüyorum, en iyi zaman ne olur sizce?
(1) 

Faust'u hangi cevirmen ve yayından okumalıyım?

sanguine #1569698 
Ayrıca aslında İngilizce okumak istiyorum ama amazondaki yorumlara baktığımda okuyucuların (hem Almanca hem İngilizce bilen) baya büyük çeviri hatalarını saptadiklarini gördüm ve İngilizcesine de guvenemeyecegim sanırım. O yüzden Almanca aslına en sadık çevirisi kimindir?

aksesuar (yüzük ve bileklik) alabilecegim siteler & yerler

sanguine #1569387 
Erkek için hep Abdülhamid, Osmanlı yüzükleri, abuk subuk şeyler satılıyor. Şöyle güzel tasarımlı, modern görünümlü yüzükler ve bileklikler almak istiyorum. Nerelerden alışveriş yapıyorsunuz? Böyle altın falan değil ama hani degerli maden aramiyorum o kadar param yok.
(1) 

1.000-1.500 liraya kadar (kaldıysa) erkek parfümü

sanguine #1569385 
Önerebilir misiniz. Bir süredir sculpture kullaniyorum sıktıktan on dakika sonra unutuyorum yani hiç kokusu kalmıyor. Stronger with you (zaten daha pahalı biliyorum da) kadar baskın da olmasın.
(21) 

Kaç tane arkadaşınız var

sanguine #1568711 
Bu öyle sabah kalktım şunu yaptım, bunu yedimden öteye gitmeyen sohbetleri yaptığınız insanlar değil. Böyle onlarca var zaten.

Kötü hissettiğimiz zaman aradiginiz,
Travmalarınizi paylasabildiginiz
Manevi olarak Sırtınızı dayayabileceginiz
Hakkımızda kötü düşünmediğinden emin olduğunuz
Sizi asla -tartisma sirasinda dahi- rencide edecek şeyler söylemeyecek
Sizi mevcut ozelliklerinizle kabul eden

Vb vb

Kaç tane arkadaşınız var

Kaçını 30 yasindan sonra edindiniz
(5) 

1000 liraya kadar ayakkabı?

sanguine #1568386 
Erkek için, rica edebilir miyim.

Bu paraya çok kaliteli bir şey yok biliyorum. Tek kriterim 1000 lira altı, ne kadar uygun olursa o kadar iyi ve 1 sene parcalanmamasi, her yere yürüyerek gidiyorum çünkü. Internetten kolayca satın alabileceğim bir marka olsun bir de
(2) 

Yolluk yikama

sanguine #1567579 
80 cm * 250 cm makinede yıkanabilir bir yolluk 9 kg makineye sığar mı, henüz almadım o yüzden soruyorum
(9) 

Kendimiz gibi biriyle er geç karşılaşacak miyiz?

sanguine #1567286 
Bunu sadece romantik anlamda söylemiyorum geniş kapsamlı, sevgili, arkadaş, is arkadaşı vs.

Kendimiz gibi biri derken yanlış anlaşılmasın, aynı şeyden hoşlanmak, aynı dünya görüşü değil kesinlikle.

Davranış konusunda benzer; ben kimseyi rencide etmem mesela, vefaliyimdir, yakın arkadaşlarımı asla yalnız bırakmam, her türlü dertlerini dinlerim, maddi olarak da elimden geleni yaparım, kötü anlarını paylaşırım

30 yaşındayım, 15 yıllık arkadaşlarim saçmalamaya başladı. 4-5 yıldır tanıdıklarim da keza. Rencide edici şeyler duyuyorum, ya da iş dusulunce araniyorum, dert anlatilacagi zaman araniyorum. Bu son ikisiyle ilgili gene çok önemli değil demek ki güveniyorlar da paylaşıyorlar ama bir üstüne rencide edilmek çok koymaya başladı.

Insanları iyi tanırım zannediyordum onun da şaşkınlığı içindeyim. Benimle çok yakın derin paylaşımlar yapan benim de yaptığım insanlar bazen öyle bir söz söylüyor ki şaşıp kaliyorum. Bu densizlikleri ben kimseye yapmıyorum .Ve iletişimi kesiyorum direkt. Özür gelmeyince de engelliyorum, bu insanlarla sık sik aynı ortamı da paylaşıyoruz. Şimdi uzun vadede etkilerini bilmiyorum belki dönüp barışmak isterler ama gene bir anlamı yok, yüz göz olduktan sonra soğuyorum zaten


Ama hep böyle mi olacak, gerçekten yıldım. Kendimi açabileceğim bir insan olmayacak mı bu arkadaş da olur sevgili de başka bir şey de
(1) 

Bursa kültür sanat etkinlikleri

sanguine #1567185 
Nereden takip edebilirim? Festival-sanat film gosterimleri, opera, özel tiyatro, sergi, değişik sanat galerileri arıyorum. Yani halkın kitle halinde katıldıgi ücretsiz şeyler değil. Hatta tam tersi sınırlı azınlığın katıldığı, ücretli eventler.

Bursa'yi bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim
(14) 

Gone girl, eternal sunshine of the spotless mind tarzı filmler

sanguine #1566774 
İki üç örnek verdim farkındayım. İnsan iliskilerine dair filmler izlemek istiyorum, ikili ilişkiler, romantik ya da evlilik içi, arkadaşlık, ilişkilerin evrimi, dinamikleri, insanların kendilerini tanıma süreçleri, ayrılıklar, intikam, misilleme, aldatma, travmalar, yalnızlık

Gerilime kayabilir gone girl de olduğu gibi, komedi istemiyorum, light olmasın, böyle kafam yorulsun izlerken, aşırı dram olmasın sadece.

Diziler de olur, dizi ve film

Teşekkür ediyorum şimdiden
(4) 

Klimanın derece ayarı

sanguine #1566591 
Çok basit bir şey soracağım bir türlü kafamda oturtamadim ama

Şimdi klimayı ben 23 dereceye ayarlıyorum, soğutmada. Şimdi odanın içi 23 derece olunca klimanin ne yapması lazım, yavaşlaması mi? 23 derecenin anlamı bu odayı dereceye getir ve onda tut mu? Yoksa ufledigi havanın sıcaklığı mi 23 derece? Daima bunu üflüyor? Çünkü mesela bazen içerisinin 23un altına düştüğünü hissediyorum güneşsiz günlerde klimayla beraber daha da soğuk oluyor ya da akşamları ama sanki içerisi daha soğuk olmasına rağmen klima full performansta çalışıyor gibi geliyor bana. O zaman o derecenin bir anlamı yokmuş gibi geliyor.

Belki de ben yaniliyorumdur, elime termometre alıp ölçmedim ya da istenen sıcaklığa gelince klimanın yavaşlayip yavaşlamadigini test etmedim
(3) 

Balkon kuş yemliği

sanguine #1566123 
Kedim evde çok sıkılıyor. Fransız balkon var, balkon yok gibi bir şey yani, demirine klima ünitesi monte edili. Balkon demirine ya da dış ünitenin üzerine bir şeyler koymak istiyorum da tam istediğim gibi şeyler bulamadım.

Böyle kuş yemliği, kuş evi, işte kuşları çekecek bir şeyler. Kedim onları izlemeye bayılıyor, ne alabilirim? Direkt link atabilirseniz çok iyi olur.
123456  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık