(6) 

Ielts için

ruhen hastayim ben #1585704 
Idp ya da british council, hangisini tavsiye edersiniz? (İstanbul)
(12) 

İlk buluşma ve doğum günü

ruhen hastayim ben #1585443 
İlk buluşmanız karşı tarafın doğum gününe denk gelseydi ne tür bir hazırlık yapardınız? Normalde doğum günlerine önem vermem ve bu günler için özel bir şey hazırlamam fakat karşı taraftan etkilendim, abartıya kaçıp karşı tarafı korkutmayacak küçük bir jest yapmak geliyor içimden. Evde vişneli kek yapıp götürsem ağlak romantik kızlar gibi mi gözükürüm?

Bir de tanıştığımız gün kendisi ameliyat olmuştu o zaman da çiçek göndermiştim. Hem çiçek hem doğum günü jesti üst üste gelmiş olacak. Daha önce yapmadığım şeyler. Karşı taraf için fazla istekli de gözükebilirim.

Edit: Doğum gününde bir organizasyon yapmıyor. Benimle şarap datei yapacak sadece.
(6) 

Ielts itiraz süreci

ruhen hastayim ben #1585154 
Kaç günde sonuçlanıyor? Tecrübesi olan varsa aşağı yukarı bir süre verebilir mi?

Edit: idp

Listening: 7
Reading: 7.5
Writing: 5.5
Speaking: 6

1 puan için itiraz etmeye değer mi? Bu da ikinci soru olsun.
(29) 

Eşiniz şöyle yapsa

ruhen hastayim ben #1584369 
Geçen gün giydiğim bir elbise için “Bunu nereden aldın aynısından eşime almak istiyorum.” dedi bir arkadaşım. Bana normal gelmişti ama sonrasında anlattığım insanlar bunun rahatsız edici bir şey olduğunu, eşlerinin başka kadının veya adamın üzerinde görüp beğendiği bir şeyin kendilerine almasından rahatsızlık duyacaklarını belirttiler.

Sizce normal mi değil mi? Buyrun ankete.
(1) 

Turna.com uçak bileti rezervasyonu

ruhen hastayim ben #1584363 
1 gün boyunca iptal edilebiliyor şeklinde gözüküyor. Daha önce deneyen oldu mu?
(1) 

20-21 Haziran’da bankalar açık olacak mı?

ruhen hastayim ben #1584319 
Sb
(2) 

Deniz tatili için hangi ülke/şehir?

ruhen hastayim ben #1582574 
4-5 gün hem doğası güzel hem de denize girilebilecek yormayacak bir yer var mıdır? Nokta atışı şehirler süper olur. Yakın olmak şartı ile.
(2) 

Uçak bileti rezervasyonu

ruhen hastayim ben #1581726 
Bileti satın aldıktan sonra iptal edip iade alabileceğimiz bir yöntem var mıdır? Pegasus flex satın almak işe yarıyor mu?
(8) 

Whatsapp ayna aynısması problemi

ruhen hastayim ben #1580814 
Galerimde normal olan fotoğrafı wp üzerinden birisine gönderdiğimde ayna yansıması şeklinde gönderiyor. Telefonu açıp kapattım, güncelledim, uygulamayı sildim yükledim ama oluyor. Eski fotoğraflarda bu sorun yokken son dönem fotoğraflar sadece ayna yansımasına uğruyor. Ne yapmalıyım?
(1) 

Bir pdfteki siyah arkaplanı beyaza çevirmek

ruhen hastayim ben #1580539 
Mümkün müdür? Yardımcı olabilecek biri var mı?
(1) 

ABD Vize DS 160 Formu

ruhen hastayim ben #1577244 
Geçen yıl doldurmuştum önümüzdeki günlerde konsoloslukta randevum var. Fakat bilgilerin bir kısmı güncelliğini yitirdi. Form üzerinde değişiklik yapılamıyor. Ekstra form doldurup götürmeme gerek var mı?

En yakın randevu 12-13 ay sonrasına verildiği için konsolosluktakiler sorun etmeyecektir diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
(12) 

Tek başına

ruhen hastayim ben #1577002 
10 gün tatil sıkar mı? (10 gün 3-4 şehir gibi düşünülebilir.)
(5) 

Duyurunun ustaları

ruhen hastayim ben #1576892 
Duşakabinin iç kısmındaki fayanslarda kabarma oldu. Aradaki alçı döküldü. Buna ne tür bir önlem almak lazım, uzun vadede ne gibi bir probleme yol açar? Ben kiracıyım, ev sahibim tamirat işlerinden hoşlanmıyor, böyle kullanmaya devam etsem ne olur?

(Banyoda pencere yok ama havalandırma var duş sonrası daima kapı açık havalandırırım.)

r.resimlink.com
(4) 

Sürekli Uyuyorum

ruhen hastayim ben #1574739 
İki haftadır inanılmaz uykum geliyor. Sabahları zor kalkıyorum gün içinde uyku bastırıyor, uyuyakalıyorum. Gün içinde uyumama rağmen akşam kolayca uykuya dalabiliyorum. Hafta sonu 13 saat uyudum akşam 20.00’de yine uykum geldi, salonda uyudum. Normalde bana yeten uyku yetmemeye başladı. Sebebi ne olabilir yaşayan var mı? İlaç vs. kullanmıyorum.
(3) 

Hediye önerisi

ruhen hastayim ben #1570379 
Resmi bir ilişkimiz var fakat kendisi benim için en değerli insanlardan biri. Ona büyük bir teşekkür borcum var. Kendisini mutlu edecek ama haddimi de aşmayacak bir hediye vermek istiyorum. Aklıma divan’dan büyük bir kutu çikolata almak geliyor ama daha güzel önerilere açığım. Bütçe 3 bine kadar çıkabilir. Cinsiyet erkek.
(3) 

Karcher Buharlı Temizlik Makinesi alınır mı?

ruhen hastayim ben #1569074 
Kullan var mı? Memnun musunuz?

www.kaercher.com
(7) 

Et Pişirmek

ruhen hastayim ben #1568605 
Şu klasik mühürleme, döküm tava işlerini biliyorum. Benim aradığım şey baharat ve sos. Eti bir üst noktaya taşıyacak daha önce denediğiniz memnun kaldığınız soslar var mı?
(1) 

Şöyle bir şey mümkün mü? (Yazıcıdan çıktı alma hk)

ruhen hastayim ben #1568453 
Çıktı alırken görselin tamamını a4’e basmak yerine görseli büyütüp birkaç a4 boyutunda çıkarmak mümkün mü? Yani a4’leri yapboz gibi birleştirince asıl görselimizi elde edeceğimiz şekilde görselin boyutunu büyütebilir miyiz?
(8) 

Kurye ve temassız teslimat

ruhen hastayim ben #1568087 
Market ve yemek için çeşitli uygulamalardan çok sık kurye çağırıyorum ve her zaman temassız teslimat seçeneğini seçsem de poşetleri bırakmak yerine kapının açılmasını bekliyorlar. Bunun nedeni bahşiş almak mı ya da yanlış adrese teslim etme endişesi midir anlayamadım. Başınıza geliyor mu? Sanki temassız teslimat seçeneği artık uygulamadan kalkmış gibi. Kuryeye kapıya bırak demek kaba mı oluyor?
(12) 

En yakın arkadaşım evleniyor

ruhen hastayim ben #1567082 
Başta nikah yapar ben de gider altınımı takarım diyordum ama kız isteme, nişan, kına gecesi, bekarlığa veda, düğün (2 tane) olacakmış. Hepsinde özellikle bulunmamı istiyor üzerine gelinlik bakalım beraber fikir ver diyor. Açıkcası bu kadar şeyden sonra balayına da çıkmak isterdim ama ona bunu diyemedim tabii. Çok canım sıkıldı. Birkaç tanesini eksem kötü arkadaş olur muyum? Özellikle düğün arkadaşımın memleketinde olacakmış. Hiç başka şehre gitmek istemiyorum. Siz bu durumda ne yapardınz? Kafamda bekarlığa veda’ya gidip altınını önceden vermek var, böyle yapsam el gibi mi olurum?
(3) 

Diş beyazlatanlara soru

ruhen hastayim ben #1566822 
Çok fazla çay tüketiyorum. Sigara ve kahve yok. Doktorum beyazlatma önermedi. Eskiye dönüş çabuk olur dedi. Sizin dişleriniz ne zaman eski haline döndü? Pişman oldunuz mu?
(3) 

Sözleşmede tl cinsinden belirtilmiş kira dolar olarak alınabilir mi?

ruhen hastayim ben #1565353 
Annemin bir dairesinde mısırlı bir iş insanı oturuyor. Sözleşmede kira 55 bin ₺ olarak gözüküyor. Kiracı dolar bozup tl ödemek yerine bu tutara denk miktarda doları bankaya göndermeyi teklif etmiş. Benim bildiğim dolar üzerinden sözleşme yapmak yasak. Fakat sözleşmede tl cinsinden belirtilmiş kira. Ve 55 bin git gide daha az miktarda dolara denk gelecek ve aylık gönderilen dolar miktarı eşit olmayacak. Bu bir sorun yaratır mı? Bahsettiğim yasakla aynı kapıya mı çıkıyor?
(4) 

Yılbaşı akşamını dışarıda geçirmek

ruhen hastayim ben #1562273 
mantıklı mı sizce? Ben normalde evde geçirmeyi kalabalığa girmemeyi severim ama aralık sonu prag’ta 3 gün geçirebilme imkanım var. Kalabalık leş bir ortam olur mu? Başka zaman gitmek daha mı iyi yoksa? Yılbaşı için şimdiden rez yaptırdığınız yerler var mı? Yoksa yine en güzeli evde olmak mı?
(5) 

Yakın zamanda ehliyet çıkartan var mı?

ruhen hastayim ben #1561945 
Sadece kimlik, fotoğraf ve sürücü belgesi sertifikası ile gitsem çıkartırlar mı? Sağlık raporu ve kan grubu belgesini nereden bulacağım zamanında kurs almıştı zaten?
(9) 

Bulaşık makinesini nasıl kullanıyorsunuz?

ruhen hastayim ben #1561771 
Ben aldığımdan beri her şeyi sudan geçirmeden/kabasını dahi almadan direkt makineye koyuyorum. Yıllardır bir problem yaşamadım ama galiba kalıntılar makineyi bozuyormuş. Benim gibi kullanıp da pişmanlığını yaşayan oldu mu? Şu saatten sonra makinenin giderine yapmam gereken bir şey var mı?
(8) 

Tek başınıza denize girerken

ruhen hastayim ben #1561063 
Özellikle yurt dışında pasaport, para, cep telefonu gibi özel eşyalarınızı ne yapıyorsunuz? Çantada bırakıp uzaktan mı kontrol ediyorsunuz yoksa gözünüze kestirdiğiniz bir insana/çalışana mı emanet ediyorsunuz?
(3) 

Bağdat caddesi mekan

ruhen hastayim ben #1560323 
Bağdat caddesi’nde arkadaşlarla oturup şık bir bahçede şarap içebileceğimiz atmosferde bir mekan var mıdır?
(4) 

Omad Yapanlar

ruhen hastayim ben #1557725 
Yıllardır if yapan biri olarak hep aklımın bir köşesindeydi ve gün itibariyle 2. haftamı yarıladım. Acayip güzel bir şeymiş. (Makro takibi yapıyorum) Tek eksisi antrenman seviyemi düşürdüm. Ağırlıkta 60 kg’ye kadar çıkabiliyordum. Şimdi çerez niyetine 10 kg ile çalışıyorum. Kendime ve emeklerime yazık etmiyorumdur değil mi?
(4) 

İstanbul 2. Bölge MV Adayı

ruhen hastayim ben #1557317 
İyi parti diye gösteriyor. Hangi adaya oy verirsek daha avantajlı olur?

www.instagram.com
(16) 

Eve Usta Çağırmanın Psikolojiyi Yıpratması

ruhen hastayim ben #1557155 
Ben senelerdir evde ne bozulursa araştırıp kendi imkanlarımla tamir ediyorum. Bu konuda kendimi acayip geliştirdim. Son çare ustaya başvuruyorum. Yalnız yaşadığım için de ustalarla diyaloğa girmek psikolojime ağır gelmeye başladı. Bir kere yalnız görünce konuşma tarzları değişiyor -son gelen usta bana asılmıştı- otomatik olarak bir şey bilmediğim düşünülüyor, gereksiz hizmetler de itelenmeye çalışılıyor ve aldığım hizmet çok içime sinmiyor. Başlarda ustalardan hiç çekinmiyordum ama zaman içinde deneyimlerim yüzünden usta çağırmaktan çekinir oldum.

Şimdi dünden beri tesisatla ilgili bir sorun yaşıyorum daha önce iki defa kendim yapabilmiştim. Bu sefer olmuyor, son bir yöntem daha deneyeceğim ve olmazsa usta çağıracağım. Kendimi kimsesiz hissediyorum. Anormal bir durum değil mi bu? Kendimi telkin etmeli ve güçlü kalmalıyım değil mi? Bunu çözümü olarak “biri eşlik etsin” demeyin lütfen. Usta varken yalandan telefonla birini arıyor gibi yapmak da çok gurur kırıcı geliyor.

Benim cesaretlenmeye ihtiyacım var.
(13) 

Saçlarınızı doğal haliyle mi kullanıyorsunuz?

ruhen hastayim ben #1556141 
Özellikle hanımları merak ediyorum ama erkekler de cevaplayabilir. Saçlarınıza sprey sıkıp belirli şekiller veriyor musunuz? Bir de örneğin benim saçlarım dümdüz ama doğal dalga verip o şekilde kullanıyorum. Doğal hali ile dışarıya çıkmıyorum neredeyse. Sizde de durum böyle mi? Saçı düz olanlar dalga yapıyor, dalgalılar düzleştiriyor gibi.
(9) 

Anadolu Yakası - Direksiyon Pratiği İçin Alan

ruhen hastayim ben #1554891 
Araba kullanmayı öğrenmek için boş bir alana ihtiyacım var. Anadolu yakasında nereye gideyim? Bir de pratik yapacağım tek bir araç var o da büyük jeep tarzı bir araç. Zorlanır mıyım? Sınava olumsuz etkisi olur mu?
(9) 

Annem ve Dayım Arasındaki Dava

ruhen hastayim ben #1552894 
Anneme ve dayıma babalarından İstanbul’un en iyi semtlerinden birinde 5 katlı bir apartman kaldı. Tapunun yarısı annemin üzerine yarısı da dayımın. Fakat yıllardır davalıklar ve bina bomboş duruyor. Sebebi de dayımın annemden daha fazla hak iddia etmesi. Birincisi erkeklerin dinen daha çok hakkı olduğunu savunuyor, ikincisi ise babam varlıklı bir adam bu yüzden annemin zaten bu apartmana ihtiyacı olmadığını söylüyor. Kendisi yıllarca bu apartmana güvenip doğru düzgün bir iş tutturmadı. Anneminse gerçekten ihtiyacı yok ama dayımın eşinden dolayı kalp kırgınlığı var ve babasının hakkını bırakmak istemiyor, gerekirse alır bir vakfa bağışlarım diyor.

Şimdi bizim davada karşı taraf anlaşmaya gitmeyince apartman satılsın ve parası ikiye bölünsün denilmiş. Fakat ederinin çok çok altında bir miktar. Bu yüzden dava durdurulacak sanırım. Davadan çekilirsek eğer annem dayımların apartmana yerleşmesini istemiyor. Bu durumda tapusuna sahip olduğu dairelerin hakimiyetini nasıl elinde tutacağını bilmiyor. Böyle bir şey olursa ne yapmak gerekir, direkt çilingirle falan mı giriliyor sonuçta tapusu var?
(11) 

Filmleri şu şekilde yorumlamak hakkında ne düşünüyorsunuz?

ruhen hastayim ben #1552781 
Az önce debe’de görünce sormak istedim. Banshees of inisherin için “cadı aslında İngiltereyi simgeliyordu” denilmiş. Geçen gün de The whale için “şişman adam aslında Amerikaydı” minvalinde yorumlar vardı. Zaten hangi film hakkında bir şey okumak istesem mutlaka “x aslında y’ydi ;)” diyen biri çıkıyor.

Ben sanatın sıkıcı alt metinlerle dolu olduğuna inanmak istemiyorum açıkcası. Özgün, biraz da inceden varoluş sancısını yansıtan bu kara komediyi “savaş, İngiltere, siyaset” üçgenine indirgemek sığlık hatta haksızlık gibi geliyor. Bilmiyorum bu konuda yalnız mıyım? Sanat ile kamu spotu karıştırılıyormuş gibi geliyor bazen.

Yüz yıllık sanat toplum için midir yoksa sanat sanat için midir tartışmasını istemeden bir kere daha körükledim belki de :’) Fakat fikirlerinizi merak ediyorum.
(2) 

Başka sinema öneri

ruhen hastayim ben #1551248 
Başka sinema’da bu ay için tavsiyesi olan var mıdır?

www.baskasinema.com
(12) 

Sporcular buna ne diyorsunuz?

ruhen hastayim ben #1551085 
Vpn ile girmeme değmeyen bir deneyim yaşadım yine sözlükte:

eksisozluk.com

Ne düşünüyorsunuz?
(10) 

Sizce-İş sorusu

ruhen hastayim ben #1550537 
İsmi lazım değil sevmediğiniz ve sevilmeyen bir oluşumdan alanınız ile ilgili iş teklifi gelse piyasadaki saatlik ücretinizin neredeyse 3 katını verseler umursamayıp çalışır mısınız?

Ekleme: İş değişikliği değil, ek ama düzenli bir iş saatlik ücret. Buradan gelecek para çok da önemli değil.
(7) 

Ehliyet sınavına hazırlanmak

ruhen hastayim ben #1549154 
Yaş 30’a 3 kaldı ve ben kaça kaça buraya kadar kaçabildim ehliyet meselesinden. Bu ay sonunda maalesef kursa başlıyorum, elime bir kitapçık verdiler çalış diye. Okurken başıma ağrılar giriyor. İsteğim yok, keyfim yok. En son lisedeyken manuel araba kullanıyordum. O zamanlardan beri bir daha şoför koltuğuna oturmadım. Elalemden utanmasam hayatımın sonuna kadar ehliyet almayacağım ama şartlar zorluyor. Hiç çalışmadan yazılı sınavı geçmek mümkün mü? Ehliyet almak eskisinden daha da zor artık değil mi? Ne tavsiye edersiniz?
(21) 

Yan hesabınız var mı? Neden?

ruhen hastayim ben #1548570 
Dürüstçe yan hesabı olmayan yazar var mı? Çünkü ikinci bir hesap olayı yaygın bir şey, son zamanlarda iyice emin oldum. Buna neden gerek duyuyorsunuz? Ben ciddiyken, dalga geçerken ve boş yaparken de bu hesabımı kullanıyorum çünkü buradan çık başka hesaba gir olayı çocukça ve angarya geliyor. Ciddi ciddi “ana” hesabımızın gerçek karakterimizi yansıttığını ve tüm süperliğimizi ortaya koyduğuna mı inanıyorsunuz? Bu yüzden mi boş yapmak için ikinci hesaba ihtiyaç duyuluyor?
(19) 

Eski kiracılar kiranız ne kadar?

ruhen hastayim ben #1541746 
Özellikle 5 yıl ve altı olanları merak ediyorum. Yeni zam ile birlikte kiranız ne kadar oldu?
(5) 

L-Karnitin nasıl kullanılır?

ruhen hastayim ben #1541603 
Araştırmadan, görünce merak ettiğim için aldım bugün kargo geldi: www.supplementler.com

Duyurunun bilirkişileri ben bunu nasıl kullanacağım şimdi? Tam olarak ne işe yarıyor enerji veriyormuş sanırım?!
(5) 

Fındık parçalı krem çikolata

ruhen hastayim ben #1541095 
Nerede yediğimi hatırlamıyorum ama bu ürünü arıyorum. Nutella gibi ama içinde fındık parçaları vardı bir sürü. Marketlerde yok, gören bilen var mıdır?
(6) 

Paraşüt pantolon modası

ruhen hastayim ben #1540632 
Bunu gerçekten beğenen var mı?
(4) 

Haftaya İğneada

ruhen hastayim ben #1540337 
glamping için dört beş günlüğüne gidilir mi?
(4) 

Mubi Film Tavsiyesi

ruhen hastayim ben #1540098 
Dün akşam das mädchen und die spinne‘yi izledim fena değildi. Gösterimde olan kaçırma dediğiniz bir şey varsa talibim.
(5) 

Topaklanan protein tozu

ruhen hastayim ben #1540004 
çöp müdür?
(4) 

Gelen hediyeyi ne yapayım?

ruhen hastayim ben #1539547 
Bana bilindik bir markadan hiç tarzım olmayan 700₺ değerinde bir hediye geldi. Değişim kartı da mevcut ancak ürünlere baktığımda hepsi taşlı maşlı zevkim olmayan takılar. Hatta burada hangisi güzel diye sorulan sorularda hep gömdüğüm, zevksiz bulduğum şeylerdendi. Hediyeyi veren kişi ile resmi bir ilişkimiz var. Kendisine kabul edemeyeceğimi alırken de aldıktan sonra da söyledim fakat hediyenin bende kalmasını istiyor. Başka birisine hediye etmeyi düşündüm ama arkadaşlarım bunun saçma bir fikir olduğunu söyledi. Hediyeyi hiç kullanmasam ziyan mı olmuş olur?
(8) 

Öğün tozları hakkında ne düşünüyorsunuz?

ruhen hastayim ben #1539306 
instagram.com

Düşününce yemek hazırlamak ve yemek büyük angarya. Şu tozların bir zararı var mıdır?
(7) 

Ev sahibi

ruhen hastayim ben #1539068 
Ev sahibi başka bir şehirde kiracıyken başka bir şehirdeki kiracısını ihtiyaç nedeniyle tahliye edebilir mi? (Aynı apartmanda iki dairesi var.)
(1) 

Kış mevsiminde siyah kalem etek nasıl kombinlenir?

ruhen hastayim ben #1538589 
Hanımlar soru başlıkta.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık