Araba kaç günde alınır?

yercekimini kendine ceken adam #1590529 
Merhaba,

Önünüzdeki hafta pazartesi yeni ise başlayacağım. Bu işte kendi aracımı kullanacağıma dair anlaşma yaptım ancak benim bir arabam yok. Araba sürmesini bilirim ama arabadan hiç anlamam, daha önce alıp satmışlığım da yok.

Ben bu işi 1 hafta içerisinde halledebilir miyim? Bankadan kredi de kullanmam gerekiyor.

Ek olarak 850bine kadar çıkabiliyorum. 100bin km ve 5 yaş altı, otomatik, tramerli ama ağır hasarlı olmayan bir araç bulunur mu? Skoda Scala, Renault Megane, Toyota Corolla hybrid bütçeme uyuyor gibi görünüyor. Gönlüm skoda'dan yana. Var mıdır bir öneriniz veya bu kriterlerde aracını satan birileri?
(2) 

Araba almanın doğru zamanı ne?

yercekimini kendine ceken adam #1577715 
Bir araba alma düşüncemiz var. Şirket aracı 7/24 bende olsa da eşim günde 5dk ise gidip gelirken kullanabilsin (sabah ben bırakıyorum dönerken o 20dk yürüyor), memlekete giderken +1000 km yol için "müdürden izin almak" gerekmesin gibi kendimizce ihtiyaçlarımız var.

800k gibi bir bütçemiz var. Yarısı altın yarışı kredi olacak. Zorlarsak ihtiyaç olarak bı 150k daha çıkarabiliriz ama bu bizi en az 6 ay maddi olarak zorlar.

Seçin yaklaştı, dolar artacak ama krediler iyice kapatıp faizi de artıracaklar deniyor. Yarı nakit yarı kredi olunca beklemek mi mantıklı seçimden önce almak mı mantıklı emin olamıyoruz.

Siz olsanız ne yapardınız?

Buna ek varsa bu bütçeye uygun otomatik araç tavsiyesi güzel olur.

Araç kiraya vermek

yercekimini kendine ceken adam #1570629 
Selamlar. Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.

Şahıs firmam ve bana ait binek aracım var. Başka bir firmada sigortalı olarak işe başlayacağım ve kendi aracımı işte kullanabilmek için bu yeni firmaya aracımı kiralayacağım. Aklımda iki temel soru var.

1-başka bir işletmeye aracımı kiralamam için nace kodu değişikliği yapmam gerekir mi? Yoksa ayda tek bir kiralama faturası kesmem problem olmaz mı?

2-aracımı başka bir işletmeye kiralayacağım için araca kiralık araç kaskosu yaptırmam gerekir mi?
(4) 

Habersiz şekilde çırak unvanı ile SGK bildirimi

yercekimini kendine ceken adam #1560412 
Selamlar.

Çalıştığım şirket ek olarak beni bir meslek lisesinde belirli süreli iş sözleşmesi şeklinde çırak olarak göstermiş 6 ay kadar.

Bunu habersiz yapmaları bir yana neden böyle bir şey yaptıklarını da söylemediler. Benzer bir durum başına gelen ya da konu hakkında bilgi sahibi olan var mıdır?

Nedir bu olayın iç yüzü?
(3) 

Site içi bahçe kullanımı için yönetim planı değişikliği

yercekimini kendine ceken adam #1547510 
Merhaba,

Apartmanımızın önünde bir yeşil alan var, bu yeşil alana sadece bahçe dubleks olan evlerin mutfak balkonlarından giriş yapılabiliyor. Ancak resmiyette bu bahçeler ortak kullanım alanı. Biz yönetim planına işleyerek bu bahçelerin kullanım hakkını almak istiyoruz. Diğer kat malikleri de itiraz etmiyorlar. İmza toplayarak kat maliklerinin 5'te 4'ünün onayını almak zorundayız sanırım.

Ancak bu bahçelerin kullanım haklarının açıklayan bir madde nasıl olmalıdır, bu işin resmi olarak şekil şartları nelerdir? Benzer bir durumda kalmış kişiler var ise desteklerini rica ediyorum.

Tenis overgrip nedir? Kim üretir? Yerine ne kullanılabilir?

yercekimini kendine ceken adam #1547243 
Merhaba, teniste overgrip nedir malzeme bileşenleri nelerdir? Üreticisi var mıdır? Kendi vereceğimiz tasarım desene sahip grip ürettirmek istiyoruz.
(5) 

Evi kiraya vermek yasal yöntem

yercekimini kendine ceken adam #1539607 
Selamlar. Bir evin var kiraya vermek istiyorum. Sarı siteye ilanı koydum ama bir sürü emlekçı arıyor tabi. Aralarından bir tanesi doğalgaz aboneliği açtırmak için bir tüzel kişiliğin kaşesini barındıran sözleşme görmek istiyor gaz tedarik şirketi dedi. Bana aşırı saçma geldi ama adam 1 Haziran'dan itibaren değişti bu süreç o yüzden insanlar çok haberdar değil falan dedi.

Böyle saçma şey olamaz dimi? Emlakçı beni yiyor gibi geldi de bilen duyan varsa diye sormak istedim.
(4) 

Beyaz Eşya nereden alınır

yercekimini kendine ceken adam #1539368 
Merhaba,

Bu hafta Kocaeli / İzmit'ten buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası ayrıca ocak, fırın ve davlumbaz olarak ankastre set alacağım. 6 Kalem ürün yaklaşık 50-60 bin tl tutuyor. Aslında kombi de lazım ama o farklı bir dünya sanırım. Bu alışverişi nereden yapmak mantıklı?

Mediamarkt, teknosa bildiğim toptan satıcılar. Bunun dışında bosch, arçelik, samsung, siemens gibi markaların bayiilerini de dolaşacağım ama şuraya kesin git buradan kesin fiyat al dediğiniz yerler var mı? En mantıklı alışverişi nereden yapabilirim? Ya da bu devirde en iyisi internetten almak mı?

Marka tavsiyesi sormuyorum çünkü bir markadan aşırı memnun olan da var nefret eden de. Elektronik eşya şans işi kısmına artık inandım.
(11) 

Kiracı - Ev sahibi

yercekimini kendine ceken adam #1536131 
Selamlar.

5 yılı doldurduğumuz bir kirqcılığımız var. Şu an piyasanın oldukça altında oturuyoruz. Zam dönemi geldim, ev sahibi %150 zam yapmak istiyor. (2760dan 7000) Bu hali bile piyasadan 1-2 bin TL daha ucuz. Ancak bu kıtayı verecek gücüm yok. Ev sahibine emsal kira davası açabilirsiniz ancak hiç gerek yok önümüzdeki hafta gelip Şubatta evi boşaltacağıma dair tahliye taahhüdü imzalayarak kiraya resmi sinir %25 zam yapacağım diyorum. Ev sahibi Şubat'ta evi kiraya veremem, bu zam da gerçeklikten uzak ya evi boşaltın ya da resmi yollara başvuracağım diyor.

Emsal kira davası ne kadar sürer? Benim teklifim çok mu saçma? Siz olsanız ne yapardınız?
(9) 

Aynı evde yaşayan çift sayısı?

yercekimini kendine ceken adam #1512855 
Bir konuda objektif olamadığım için yardıma ihtiyacım var.

Etrafınızda çift olarak aynı evi paylaşan çiftler var mı? Aynı zamanda birlikte yaşama şansı olmadığı için evlenmeyi tercih eden çiftler? Oransal olarak merak ettim.

Ben uzun süre partnerimle birlikte yaşadığım ve etrafımda da benzer çiftler gördüğüm için normal, olması gereken buymuş gibi geliyor.
(1) 

Yalın İnternet kullanıcılarına TV paketi zorunlu mu?

yercekimini kendine ceken adam #1504595 
Selamlar. Vodafone evde internet müşterisiyim. Biraz önce bir yerden aradılar ve TV paketi kurulumu için ne zaman müsaitsiniz dediler. Yalın İnternet kullanan herkese TV paketi hediye ancak aylık ödemesi 29 küsür TL dedi bir hanımefendi. Devlet kaçak yayınları takip edemediği için bunları halka yansıtıyor da dedi açık açık. Var mıdır bunun aslı astarı? TV kurulumu yapmazsam da indirimli fiyattan faydalanmazsınız ve aylık ödeme 55 TL olur dediler. Var mı ya gerçekten böyle bir şey? 2022 yılı itibariyle geçerli olacakmış. Evimde TV yok dedim, o zaman yapacak bir şey yok faturalandırma 55 TL olarak başlayacaktır Ocak ayında dediler.
(2) 

Kiracı evden çıkacağını söylemesine rağmen çıkmıyor. Ne yapabiliriz?

yercekimini kendine ceken adam #1493578 
Selamlar. Kiracı sözleşme bitim / yenileme döneminden 2 ay önce evi boşaltacağını WhatsApp üzerinden yazılı olarak iletti. Ancak İstanbul'da ev kiraları da artınca ev bulamadığını bu sebeple yıllık enflasyon ortalaması üzerinden sözleşmeyi yenileyip oturmaya devam etmek istediğini söyledi. Bu durumdan kiracı oturmaya devam mı edecek? Evi boşaltması için elimizden bir şey gelmez mi?

Son olarak eğer önemliyse; evi aslında 3 kişi kiralamıştı. 2 tanesi sözleşmede kiracı olarak 1 tanesi kefil olarak geçiyor. Kiracı olarak ismi geçen 2 kişiden bir tanesi evden ayrılmış. Evi boşaltacaklarını WhatsApp üzerinden yazılı olarak ileten kişi sözleşmede kefil olarak geçen kişi.
(2) 

Modem bağlantı problemi

yercekimini kendine ceken adam #1487417 
Selamlar. Ttnet aracılığıyla internet hizmeti alıyorum. Yaklaşık 4 senedir problemsiz çalışan modem 2 gündür sürekli bağlantı problemi veriyor. Telefon ve bilgisayardan kısa süreliğine wi-fi ağını görüyorum ve bağlanıyorum ancak 1-2 dakika sonra wi-fi kayboluyor. Modemde hiçbir ışık yanmıyor. Arıza bildiriminde bulundum gelen arkadaş modemin ömrü bitmiş yeni modem almanız gerekiyor dedi. Ttnet e pek güvenmediğim için buradan sormak istedim. Var mıdır bu işin aslı astarı? Modemler gerçekten bir süre sonra ömrünü tamamlıyor mu? Bir taraftan mantıklı gelirken bir taraftan da bir gece ansızın ömrünü tamamlamış olması çok mantıklı gelmiyor.

Modemin modeli tp-link td-w9970v3
(4) 

Gelecekte insanların inanılmaz aptal olduğu film?

yercekimini kendine ceken adam #1387612 
Selamlar. Belli belirsiz hatırladığım bir film var. Bir adam dondurulduktan sonra yıllar sonra uyanıyordu ve insanlık zaman içinde üşengeç ve tüketim çılgınlığı sebebiyle baya aptal olmuş oluyordu. Bu geçmişten kalan arkadaş aralarında süper zeki görünüyordu vs. Saçma sapan komedi filmi de olabilir emin değilim. Hatırlayıp da paylaşan olursa süper olur.
(6) 

Gram altın bozdurma

yercekimini kendine ceken adam #1382471 
Selamlar. 70 gram kadar altın bozdurmam lazım önümüzdeki 10 gün içerisinde. Şu an 280 tl, yükselir mi düşer mi ne yapayım? Tavsiyeleriniz var mıdır?
(4) 

Sosyete pazarı

yercekimini kendine ceken adam #1342818 
Selamlar. Bu haberlerde çıkan kıyafetlerin 5-10 lira olduğu pazar hangisi? Mesela bu akşam ATV'de denk geldim. İnternette yazınca bir çok semtte çıkıyor ama mesela Kadıköy'deki kötüymüş diyorlar. En başarılısı hangisi bunların?
(5) 

Bu havada pazar kurulur mu?

yercekimini kendine ceken adam #1341499 
İstanbul'da bu kar yağışında pazar kurulur mu? Lokasyon Koşuyolu Mahallesi.
(1) 

Kadıköy dövüş sporları

yercekimini kendine ceken adam #1313814 
Selamlar. Hem bir hobim olsun diye hem de herhangi bir durumda kendimi ve yanımdaki insanları savunabileceğimden emin olmak için bir savunma ya da dövüş sporu kursuna gitmek istiyorum. Bu konuda daha önce hiç tecrübem yok, İstanbul'da da yeniyim o yüzden var mıdır sizin gittiğiniz önerebileceğiniz bir yer.

Bir de böyle şeylerin ücretleri ne kadardır? Ben aylık 150-200 TL gibi bir bütçe ayırabilirim sanırım.
(2) 

İşkur - İşsizlik Maaşı

yercekimini kendine ceken adam #1284288 
Selamlar. İşkurda çalışan ya da tanıdığı olan ya da prosedür hakkında bilgisi olan varsa yardım etmesini rica ederim. Ağustos celbinde askere gideceğim. Bunun için Mayıs başında celp kağıdımla birlikte askere gideceğim için sözleşmemin sonlandırılmasını istiyorum diye dilekçe verdim. 31.05.2018 tarihinde işten ayrılacağım ancak bugün ik'dan öğrendim ki silüs belgesi olmadan işten ayrılma sebebini askerlik olarak gösteremiyorlarmış. İnternette 3 aya kadar askerlik sebebi kabul edilir yazıyor. Sabahtan beri işkuru arıyorum ancak açan yok. Bu işe nasıl çözüm bulurum? İK'nın ayrılış sebebini askerlik olarak göstermesi için ne yapmam lazım? Yardım ederseniz çok sevinirim aksi durumda tüm planlarım alt üst olacak.
(3) 

www.termos-matara.com güvenilir mi?

yercekimini kendine ceken adam #1279771 
Selam. Soru başlıkta aslında, termos alacağım fiyatları uygun geldi ama daha önce alışveriş yapan var mıdır? Ürünler orjinal mi? Site güvenilir mi?
(10) 

Kedinin yalnız kalamaması

yercekimini kendine ceken adam #1263703 
Selamalar. Tahminen 3.5 4 aylık bir kedimiz var evde, 3 hafta önce sahiplendik ancak biraz başımız dertte kendisiyle. Evde olduğumuzda onu başka bir odada bırakmak istediğimizde sanki boğazlıyormuşuz gibi bağırmaya ağlamaya başlıyor. Aynı şekilde gece yatmaya geçtiğimizde onu salon(yemek-su)-banyo(kumu) kapıları açık şekilde dışarda bırakıyoruz, o zamanda en az yarım saat kapının önünde bağırıyor. İlk hafta eve yabancı, alışınca geçer dedik ama geçmiyor. Biz rahatsızız, komşular rahatsız muhtemelen kedicik de rahatsızdır. Böyle bir şeyin önüne nasıl geçeriz, biz evdeyken tek kalmaya nasıl alıştırabiliriz?

neden kapının dışında bırakmak istiyorsun diyenler olabilir, bu kapı dışı süreçleri duş, tuvalet, mutfakta yemek yapmak, uyumak, balkonda sigara içmek aktivitelerini kapsıyor.
(1) 

Kadıköy Kartal metrosu

yercekimini kendine ceken adam #960855 
Selamlar. Ramazan dolayısıyla metrolar gece 01.00'a kadar çalışıyor diye duydum ancak Kadıköy-Kartal metrosunu kapsayan bir duyuru bulamadım. Var mıdır gece 1'de Kartal tarafına metro?
1

mobil görünümden çık