araç ruhsatından özellik sildirme adımları

faroe adamlari #1591898 
Merhabalar,

Annemin üzerine kayıtlı bir 1970 model bir kamyonet var ve bunu satmaya çalışıyor. Aracı muayeneye götürdüğünde araç ruhsatında tente kayıtlı olduğu görülmüş fakat araçta tente yokmuş. Muhtemelen satıcı anneme satmadan önce tenteyi kaldırmış ya da önceki muayenede sorun edilmemiş.

Tente taktırmak yerine araç ruhsatından bu tenteyi sildirmek nasıl olur bilenler adım adım açıklayabilir mi? Proje çizilmesi vs. gerekiyormuş. Tahminen ne kadar tutar bunların hepsi?

Bir de bütün bu süreci örn., proje çizme ve sonrasında ruhsatı güncelleme gibi diğer resmi işler de dahil olmak üzere hepsini paket olarak ücreti karşılığında yapabilecek bir şirket veya tamirci var mıdır?
(8) 

Ödül için kredi kartı almak mantıklı mı?

faroe adamlari #1586351 
Gelir seviyem yüksek, Garanti BBVA ile çalışıyorum. Borçlanmama gerek yok, kredi kartını daha çok taksit amaçlı kullanıyorum ve aylık limitin %30'una kadar harcamaya çalışıyorum kredi notum etkilenmesin diye.

- Market, restoran, e-ticaret alış verişini sık sık yapıyorum.

Banka sürekli kredi kartı alayım diye bana bildirim atıyor, al diye dedikleri kartlar da Amex falan yani.

Şöyle bir baktım da, American Express desek en düşük kartın ücreti 1800TL, güzel hizmetleri var ama bana yetersiz geldi (aidat ücretiyle kartın getirileri ucu ucuna yetişiyor). Öyle çok seyahat eden birisi de değilim. O yüzden bana otel indirimi çok mantıklı gelmiyor. Zaten Amex posu olması gerekiyormuş çalışması için de.

Miles & Smiles'a baktım, 100bin TL harcamaya market sektöründe 730 mil veriyor, restorana 2850 mil veriyor.

Mil hesaplama makinesiyle eylül ayına planladığım bir uçuş kaç mil tutar diye bakıyorum, ekonomide bile 18bin mil istiyor (10 bin liralık bilet için)

Yani şu uyduruk 100bin tl'lik harcamanın bir tane 10binlik bilete denk gelmesi için 600bin liraya yakın harcama yapmam lazım.

Bana hiç mantıklı gelmedi. Aranızda kredi kartı kullanarak kâr elde eden var mı?

Benim harcama profilime uygun kart öneriniz var mıdır?
(2) 

sezon sonu vs. sezon başı tekstil ürünlerinde kalite farkı

faroe adamlari #1578380 
selam arkadaşlar,

gant'ten aynı kazağın 4 farklı rengini geçtiğimiz aylarda 1.5 ay arayla aldım.

ilk aldığım kazakla ikinci aldığım kazak arasında, ve ondan sonra da birkaç gün önce aldığım 4. kazak arasında büyük kalite farkı var.

aldığım kazak da şu: www.gant.com.tr

ürün %100 kuzu yünü. doğal elyaf olduğu için kalite farkı olabilir sonuçta bütün kazakları aynı kuzudan üretemezler. fakat aldığım ilk kazağa göre kumaş hammadesi açısından fark var. yün olduğundan şüphem yok ama diğeri çok daha yumuşaktı bu ise sert.

benzer bir durumu massimo dutti'den aldığım kaşmir/yün/ipek karışımı kazakta da yaşadım. ikisi arasında bariz fark vardı.

bu tür bariz farklar kalitesiz ürünlerin sezon sonuna mı kalmasıyla alakalı? yoksa normalde de aynı ürünün farklı renkleri arasında böyle farklar olur mu?

edit: şimdi fark ettim, ilk aldığım ürün tunus üretimliymiş (en kalitelisi de o bence) diğerleri hep türkiye. sanırım sebebi bu.
1

mobil görünümden çık