tekirdağ - erdek arası feribot seferleri hk

feel the blanks #1522996 
merhaba duyurunun yazlıkçıları, tatilcileri..

bu yaz tatile bodruma gideceğiz. giderken tekirdağ üzerinden feribot kullanalım diye düşündüm. marmara roro diye bir kooperatif varmış, onlar çekiyormuş.

binek otomobilimiz var, otomobil fiyatı için 470 tl istiyorlar. artı şoför hariç diğer yolculardan da 100 tl alıyorlarmış. bu bilgiyi telefonda çok da emin olamadığım bir yerden aldım. yakın zamanda gidip gelen varsa, ya da bak şuradan doğru bilgiye ulaşırsın diyen varsa cevapları için minnettar olurum.

herkese iyi duyurular.
(1) 

Gazi Üniversitesi - Metalurji Malzeme Bölümü

feel the blanks #1522727 
Mezunu ya da öğrenci olup da staj döneminde olan varsa; önemli bir konu danışmak istiyorum.

tf-metalurji.gazi.edu.tr

"5. Staj için tavsiye edilen firmaların dışında bir kurum/kuruluşta staj yapılacak ise bu işyerinde en az bir Metalurji/Malzeme Mühendisi istihdam edilmesi şartı ile Makine Mühendisi ve/veya İmalat Mühendisi de bulunabilir."

Bu paragrafın mealini yapabilecek kimse var mı? Staj yapılacak fabrikada Metalurji ve malzeme mühendisi olması zorunlu mu? Eğer yoksa makine mühendisi olması yeterli mi?
(4) 

çok anahtarlı grup priz

feel the blanks #1520584 
Merhaba.

Mutfakta mikrodalga fırın (700 watt), tost makinesi (1800 watt), 3 metrelik 220 volt led şerit ve bir de ihtiyaç halinde kullanmak üzere boş priz yuvası bulunacak bir çoklu priz almak ya da buna muadil olacak bir sistem kurmak istiyorum.

Tüm fişler takılı duracak, ben kullanmak istediğim zaman istediğimin anahtarını açacağım ve böylece oraya elektrik gidecek.

Mikrodalga ve tost makinesi aynı anda çalışmayacak. Amazonda yurt dışından gelen aşağıdaki linkteki modelleri buldum. Aslında kafamdaki şeyle birebir örtüşüyor.

Örnek 1: www.amazon.com.tr

Örnek 2: www.amazon.com.tr

Fakat hem bu ürünler bana çok pahalı geldiğinden, hem de yurt dışından gelmesi, gümrüğü vs bunlardan çekindiğimden dolayı almak istemiyorum.

Bunun yerine anahtarsız bir adet dörtlü prize;
Bir ucunda anahtarlı fiş, diğer ucunda yuvarlak dişi priz olacak şekilde 15 cm uzunluğunda 3 adet uzatma kablosu yapıp; saydığım cihazların fişlerini buradaki yuvarlak dişiye takarak kullanabileceğim bir sistem hayal ediyorum.

Elektrik mühendisi bir arkadaşımın dediğine göre anahtarlı fişler 16 amperi desteklemeliymiş en az. Topraklı kalın üçlü kablo, fiş, priz kullanacağım.

Anahtarlı fiş bakarken Trendyoldan, satıcının biri 16 amper yazmış, ama aynı zamanda yüksek wattlı cihazlarda kesinlikle kullanılmaz televizyon, tv, telefon şarjı yapılabilir yazmış. Şimdi bu yüksek watt tabirine 1800 watt'lık tost makinesi ve 700 watt'lık mikrodalga fırın girer mi? Giriyorsa bile yok mu bir yöntemi? Daha kalitelisi, bu watt seviyesindeki cihazları destekleyen anahtara sahip fiş?

Yardımcı olun kurban oluyum. Teşekkürler.

youtube premium (1 kişilik boş yer)

feel the blanks #1509924 
Merhaba arkadaşlar,

Youtube premium ailemizde 1 kişilik boş yer kaldı. İlgilenenlere 5,5 tl/ay fiyatla 12 aylık olarak vereceğim. (66 tl tek seferde)

İletişim için: ...
Edit: doldu.
(1) 

gömleğe kravat ya da papyon yerine takılan şey

feel the blanks #1483369 
gömleğe kravat ya da papyon yerine takılan şey nedir arkadaşlar? Gömleğin yaka ilik yerinden geçirilmek suretiyle takılan bir zincir ve demir çubuk. Ama bunun adı nedir nereden alınır bulamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
(1) 

bu seneki resmi enflasyon kaç?

feel the blanks #1460757 
arkadaşlar merhaba,

tefe tüfe anlamıyorum pek fazla. maaş zammını enflasyon + refah payı olarak alacak olan bir kurumda çalışıyorum. maaşımı hesaplamak için resmi enflasyon bilgisine ihtiyacım var.

benim bu hesaplamada kullanacağım enflasyon kaç şu an? teşekkürler.
(4) 

bir garip elektrik sorusu

feel the blanks #1458019 
Sevgili elektrikten anlayan duyuru sakinlerinden şimdiden özür diliyorum; lakin derdimi basitçe ve halk ağzıyla anlatacağım. Açıkalamalı metin en aşağıda.

Özet:
1- Bir adet topraklamalı priz var.
2- Bu prizin elektriğinden 3 adet topraklamalı priz + 1 adet de led aydınlatma (3 metre) yapmak istiyoruz.
3- 3 Priz + 1 Led aydınlatma için ayrı ayrı kontrol sağlayabileceğimiz 4 farklı anahtarlı bişey yapmak istiyoruz.

Böyle bişey yapmak istiyoruz: makel.com.tr

Böyle değil: www.hepsiburada.com

4- Bu dört anahtar sıva altına ya da kalebodur deliğine girmeyecek. Yeni yapılacak olan tahta dolaba takılacak.
Bu iş olur mu? Nasıl olur? Nasıl oldurulur?

Özet sonu.


Mutfakta mikrodalga fırını tezgah üstünden kaldırmak için marangoza dolap yaptırmak istiyoruz. Bu dolabı; mutfak dolaplarına üstten bitişik yapacağız, dolayısıyla altı boş kalacak. Boş kalan yere de tost makinesi koyacağız. Fakat bir tane priz var. Ve bu prizi halihazırda mikrodalga ve tost makinesi için ortak kullanıyoruz (sök tak yapıyoruz). Fişleri sürekli takılı tutmak istemiyoruz, ama çıkarması çok zor kaç kere yerinden çıktı priz. Bu sebeple anahtarlı bişey yapmak istiyoruz ki orada kalsa bile fırına ya da tost makinesine elektrik gitmesin. 2 priz ihtiyacı öyle var, 1 tane de lazım olursa diye eklemek istiyoruz. Ayrıca mutfak dolabının altına da 3 metre led çekmek istiyoruz. Bu iş olur mu? Nasıl olur? Nasıl oldurulur?
(2) 

Pirinç şarabı yaparken...

feel the blanks #1437722 
Pirinç şarabı yaparken; karanfil kullanımı (fermantasyon sırasında) metil alkol oluşumuna sebebiyet verir mi? Şu an yapıyorum, acilinden cevap lazım.

Teşekkürler.

Formülü şöyle:
350 gr kırık pirinç (2 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik)
1 kg şeker (5 bardak)
3,5 lt su (17,5 bardak)
1,2 paket dr. oetker instant kuru hamur mayası (1 paket + 1 çay kaşığı)
4 adet nohut
1,5 tatlı kaşığı yoğurt suyu
13 adet karanfil
(6) 

autocad - metalürji malz. müh. için pc hakkında

feel the blanks #1404516 
merhabalar,

metalürji malzeme mühendisliği'nde 1. sınıfta okuyan kardeşim için bilgisayar bakıyoruz. dizüstü olacak.

autocad kullanımı + diğer mühendislik işleri için (ben bilmiyore..) ve günlük kullanım olacak.

bütçe 4k'ya kadar. tavsiye alabilir miyim?
(2) 

e devletten terhis belgesi alma

feel the blanks #1278212 
merhaba arkadaşlar

13 mart 2018 tarihinde "Terhis Mahiyetinde İzin" sürem tamamlandı, terhis oldum.

Ama aradan 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen e-devletteki "Askerlik Durum Belgesi Sorgulama" kısmından belge alamıyorum.

"EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT ETMENİZ GEREKİR."

uyarısı geliyor. Sizde nasıl oldu bu işler?
(9) 

iş yerinde gereksiz nezaket

feel the blanks #1277682 
Merhaba.

İşe yeni başladım. Çok büyük bir holdingin çok büyük bir fabrikasının beyaz yaka kısmındayım.
Bugün iş başı eğitimim vardı. Yaklaşık 30 mavi yaka ve 3 beyaz yaka olarak eğitimdeydik. İlk ders bitiminde hiç tanımadığım yanımdaki hanımefendiye "birer kahve alsak mı?" teklifinde bulundum. Tereddütsüz kabul etti. Kalktık tam kahve çay standının başına geldik. Etrafta da işçi dayılar var. Ben kahve doldurup (granül nescafe) bir bardağa kendisine uzattım. "Ne yapıyon yarram??" der gibi suratını buruşturdu. Almadı. Ben de üstelemedim, sigara içmeye çıkıyordum. Benimle beraber geldi, daha sonra muhabbetimiz gelişti, diğer molalarda da beraber çıkıp sigara-goygoy yaptık.

Şimdi belirtmem gerekir ki; kesinlikle yavşama gibi bir niyetim yoktu o kahve olayında. Ama neden böyle oldu da köpek çeker gibi baktı bana? Benim içime oturdu.. Çok gereksiz bir nezakette mi bulundum? Böyle şeyler yapmamalı mıyım?

Teşekkürler.

Not: aynı departmanda değiliz, birbirimizi tekrar görmemiz baya zor. Öyle bir derdim de yok zaten.
(2) 

Monster v10.1 açılmıyor

feel the blanks #1270029 
Merhaba arkadaşlar,

Bu sorun okyanusun ortasında kaptanlık yapan arkadaşıma ait. İnternete çok kısıtlı erişimi olduğundan ben aktarıyorum size.

Dediği aynen şu: Güç tuşuna bastığımda sarı ışık yanar söner sonra pc açılırdı. Ancak dün gece hiçbir sorunu yokken normal yollarla kapattığım pc, bugün açılmıyor. Sarı ışık yanıyor 2 saniye sonra sönüyor ve bilgisayardan tık çıkmıyor. Ne siyah ekran, ne fan sesi, ne hard disk sesi..

İnternette sorunun çözümü için fişi çıkar, bataryayı çıkar, 30 sn güç tuşuna bas, sonra bataryayı fişi tak. Açmaya çalış deniyor benzer bir sorun yaşayan hp için. Ama monster için hiçbir bilgi yok . Ne sağlıklı ne sağlıksız, ne eski ne yeni hiçbir Şey yazmamışlar. Var mı duyuru ahalisinden kaptanımızın derdine derman olacak? Teşekkürler.
(1) 

yeni iş mülakat

feel the blanks #1268339 
Merhaba,
Askerden bu pazar geldim. Bugün kariyer'den yavaş yavaş iş aramaya başlamıştım, akşamına aradılar. Yarın görüşmeye gideceğim. Firma Alman. Başvurduğum pozisyon ithalat ihracat elemanı. Daha önce ihracat alanında deneyimim var 6 ay. Askerlik bitti, yaş 25.

Net maaş olarak ne istenir / ne verilir?
(6) 

yeni ehliyet - yeni kimlik karmaşası

feel the blanks #1204413 
aziz romalılar!

elde olan bilgiler:
yeni ehliyetler, "nüfus cüzdanı" yerine geçmiyor.
çünkü üstünde kimlik sıra no, kayıtlı olduğu yer vs. yok.

yeni "kimlik kartları", ehliyet yerine geçmiyor.
çünkü üstünde hangi araçları kullanabileceğine dair fiziki bilgi yok. (çipte de yok diye biliyorum.)

SORU:
peki yeni ehliyetler, yeni kimlik kartları yerine geçer mi?
yeni kimliklerde olup da yeni ehliyetlerde olmayan dört bilgi var: anne, baba adı, uyruk ve cinsiyet.
bunun dışında tc kimlik no, belge no, veren makam, doğum tarihi, imza, son geçerlilik tarihi iki belgede de bulunuyor. üstüne ehliyette doğum yeri ve kan grubu da yazıyor.

bu bağlamda değerlendirebilecek bilgili abileri ablaları cevab vermeye bekliyorum. tişikkirlir sipirmin.

Yeni kimlik: i.ytimg.com
Yeni ehliyet: taneryildizblogg.files.wordpress.com
(3) 

iett ve öho hariç girilmez

feel the blanks #1200726 
Aziz İstanbullular,

Bir arkadaş beni Anadolu yakasından köprüden alacak, Tekirdağ'a gideceğiz. Asya'dan Avrupa'ya geçerken 1. köprüde metrobüs ve otobüsler için ayrılmış bir yol var onu da bildiniz.

Şimdi bu arkadaş resimde de görüleceği gibi girilmez tabelası olan yere girip, beni 500a'nın geçtiği "Boğaziçi Köprüsü" (a.k.a 15 temmuz şehitler köprüsü) durağından alabilir mi? Ceza falan yer mi?
Ceza yemeden o köprü üzerinden nasıl bir ulaşım sağlanılabilir?

i.hizliresim.com
(3) 

bedava spotify sistemi

feel the blanks #1187246 
Aziz duyuru halkı,

Telefonda müzik dinlemek için şöyle bir yönetimim var:
1- Dinlemek istediğim (ki komple arşivi olur) müzikleri bir cloud hizmetine yüklüyorum.
2- iPhone'da Evermusic adlı uygulamaya bulutu bağlayıp, ister anlık olarak stream şeklinde dinliyorum. İstersem uygulama hafızasına kaydedip offline dinliyorum.

Sorum şu;
Youtube dan herhangi bir videoyu online olarak mp3 e çevirip; herhangi bir cloud a (benim şahsi hesabıma) yüklemesini nasıl sağlayabilirim?

Box, mega, google drive, Dropbox, yandex vs hiç farketmez. PCden yapılıyor da telefondan bulamadım yolunu.
(5) 

Yandex.Disk sınırsız süreyle +32 GB veriyor

feel the blanks #1179639 
Aziz Petersburglular! (dikkat cinas var)

Evvela privyet, her iki gözlerinizden öperim.

Yandex'in bulut sistemi olan Yandex.Disk telefon uygulamasında fotoğrafları otomatik eşleştirmeyi açtığınızda ve ilk bir kaç fotoğraf ya da video yüklendiğinde şrrakk diye 32 gb'ı yapıştırıyor hanenize.

Üstelik normalde bu şekildeki kampanyalarla alınan GB'lar sınırlı süreyle verilmekteyken, bu kampanyada sınır süre limit kısıt yok. Bir kere aldığınızda, silinmeyecek.

Yapmanız gereken şey;
-Uygulama yüklü değilse yüklemek.
-Uygulamayı açtığınızda bildirim gelebilir, gelmeyebilir. Otomatik eşitlemeyi açın.
-Sadece wifi mı seçersiniz, her ağı kullanı mı seçersiniz o sizin meşrebinize bağlı.
-İlk iki üç dosya aktarıldıktan sonra 32 gb anında geliyor.

p.s: Bir telefon için x hesap hediye alabilir kısıtı yok.
p.s: Hediyenizi aldıktan sonra otomatik eşitlemeyi durdurabilir, çıkış yapabilir veya uygulamayı silebilirsiniz. No hard feelings moya devuşka.
davay!

Kaynak: yandex.com.tr
(2) 

assassin's creed severlere

feel the blanks #1154632 
merhaba arkadaşlar,

Assassin's Creed
Assassin's Creed® Chronicles: India
Assassin’s Creed® Chronicles: China
Assassin's Creed® Chronicles: Russia

bu dördüne birden 1$ verilir mi? steamde 3'ünü 60 liraya satıyorlar.

www.humblebundle.com
(12) 

heves ettim ifşaya bism...

feel the blanks #1116738 
foto 1: üçüncü köprüyü ben yaptım temalı (arkadaki ikinci köprü)

foto 2: ing, fanta, orange temalı


edit: ifşa sonrası fotolar silindi.
(1) 

chrome eklenti ricası (yeteneklilerden ricam)

feel the blanks #1109764 
Merhaba dostlar,

Imgur'dan link vermeyi bilemeyen ya da zor gelen insanlar yüzünden sizi rahatsız ediyorum şu an. "imgur.com" şeklinde verilen link hebele.jpg resminin bulunduğu internet sayfasına açılıyor; ve bu sınırlı kaynakların verimli kullanılması açısından son kullanıcı için gereksiz bir durum.

imgur.com ye tıkladığımızda doğrudan i.imgur.com e yönlendirecek bir eklenti yazacak duyurudaş çıkarsa minnettar kalırız.
(1) 

ufunet efkar afakanların cümlesi bir oldu üstüme geliyor

feel the blanks #1104571 
Haziran da mezun oldum. Askerlik duruyor daha, yüksek lisans istemiyorum. İş bulup askere gidip evimi kurmak istiyorum. Memur olsam kafi, yükseklerde gözüm yok. Sevdiceğimle 6 yılımızı doldurduk. Babamdan para istemeye utanıyorum artık. Geçici mezuniyeti alınca kyk da kesildi. Ha Bi de anladım ki her erkek belli bir yaştan sonra kendi borusunun öteceği bir mekan istiyormuş.

Her neyse bunlar zaten olagelen şeyler. Bu yazıyı bana yazdıran ise namertçe beni arkamdan vuran kalleş eski ev arkadaşımın, sevgilisine evlenme teklifi yaptığı videoyu izlemem, fotoğrafları görmem oldu. Herif çekmiş takımları, atmış kızı yata, kız kulesine karşı gece karanlığında evlenme teklifi ediyor. Bahsettiğim şahıs benden bir sene önce okulu bitirdi ve şu an büyük ihtimalle avukatlık yapıyor. Kimseyi kıskanmıyorum, aramızda ne kadar sorun da olsa bir ömür mutluluklar dilerim kendisine. Bana sıkıntı veren ise biraz hayata geç kalmışlık duygusu, biraz özenme duygusu, biraz ben okudum da noldum hangi baltaya sap oldum duygusu, biraz parasızlık, biraz aşk, biraz yarın doğum günü olan sevgili.. Ne dersiniz bana canlar? İçim sıkılır, ruhum daralır mütemadiyen.
(4) 

Turkcell müşteri hizmetleri ücreti???

feel the blanks #1094395 
m.turkcell.com.tr

Merhaba arkadaşlar. Ben Turkcell'e yeni geçtim de, müşteri hizmetlerini ücretsiz aramak istiyorum. Yukardaki linkte bazı numaraların ücretlendirmesi yazıyor. Ama okudukça anlamadığım yer 532 ya da 0532 532 0000 numarası arandığı zaman; müşteri temsilcisine bağlanıp 0-60 sn arası konuşursak ne öderiz, 60 sn den fazla konuşursak ne öderiz?

Ben bu kısmı okuyup okuyup anlamıyorum. Mal da olabilirim, açıklayacak birisi varsa teşekkürler şimdiden. Tikler okunduğu gibi konacak.
(3) 

Almanca bir kaç cümle için yardım

feel the blanks #1085938 
Arkadaşlar Almancam yok. Bu kelime ve cümleleri tezimde işleyeceğim fakat tam olarak ne manaya geliyor bilemiyorum. Kümmeltürken mesela kimyon-türk gibi bişey, ama altında yatan gerçek şu:
Almanya’nın Halle Bölgesinde yaşayan, sosyal ve kültürel açıdan çok fazla gelişim gösterememiş kişiler için “can sıkıcı, tatsız, kendi memleketinden dışarı çıkmamış kişi” anlamlarında kullanılır. Bu bölgede eskiden kimyon ticaretinin ve yetiştiriciliğinin yapılması nedeniyle bölge insanı da baharatın ağır kokusundan dolayı, “Kimyon-Türk” olarak adlandırılmıştır (Wissen-Lexikon). Bu ifade günümüzde dar görüşlü, geri zekalı anlamlarının yanı sıra mecazî olarak palavracı anlamında da kullanılmaktadır.

Cümleler, kelimeler şunlar:
Das kommt mir spanisch vor. ("olaya fransız kaldım"ın almancası)
Die getürkte Band kommt Ihnen spanisch vor.(yukarıdakinin türk ile harmanlanmış hali ama hiçbir şey anlamıyorum.)
einen Türken stellen
einen Türken bauen (göz boyamak, yalan dolan iş yapmak)
Türkenstecher (bıçaklamak ya da şişlemekle tehdit etmek, ama günlük kullanımda hala yeri var mı?)
Schlimmer als der Türke (türkten daha beter?)
Kümmeltürken
Schachtürke (satrançtaki taş olan şah ve türk kelimelerinin birleşimi, bir satranç oyununda hile yapan türk kıyafetleri giymiş kuklaya takılan isim, günümüzde de hilekar, düzenbaz, dolandırıcı yalancı anlamları var mı?)

çok teşekkürler
(2) 

paypal hesabımdaki parayı çekebilmek için 7,32 tl lazım

feel the blanks #1084403 
belli bir param var hesapta ve çekmek için izin vermiyor, alt limit koymuşlar 15 tl gibi. benim 7,32 gibi bir meblağa ihtiyacım var; bu meblağ sizde varsa bana paypaldan gönderebilir misiniz? karşılığını teb hesabınıza anında; diğer banka hesaplarına mesai saati içinde gönderebilirim.

çok teşekkürler!
(5) 

tezimi yazamıyorum

feel the blanks #1079146 
içimden gelmiyor. bir hafta sonra teslim etmem gerek, fakat 2/3'ünü bitirebilmiş değilim. ne önerirsiniz?

not: lisans
(15) 

"ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın" butonu çalışmıyor

feel the blanks #1078479 
enteresan bir şekilde duyurunun giriş sayfasındaki bu yazılı link şeysine tıklanınca giriş yapılamıyor. sözlüğün içinde kalıp, şu uyarıyı çıkartıyor:

aradığınız sayfa aslında yoktu
ya da vardı ama artık yok. varsa bile ben bulamadım.

ana sayfa

ama subethaya girip oradan tıkladığımızda sorunsuz geliyoruz duyuruya. nedir?
(4) 

En geç 98'de Avrupa Birliği'ne tam üyeyiz!

feel the blanks #1076351 
Kaç yıl oldu?
Tansu Çiller hanımın bu sözünü Hürriyet'in manşetten vermesinin 21. yıl dönümü hepimize kutlu olsun.
ss: i.hizliresim.com

Romanya, Slovakya, Pustonya, Çustonya, Kıbrıs vs ne varsa AB'ye girmişken; reisimizin Schengen alanında Türklere turistik vizenin kaldırılmasına resti çekmesiyle artık "fakat biz hala kapısında bekliyoruz" bile diyemiyoruz.
En azından yerimizde saymadık dimi ama?

(bkz: vizesiz avrupa hayal oldu)
(bkz: en geç 98'de avrupa birliği'ne tam üyeyiz)
(2) 

ekşiduyuru çok güzel - we <3 compu

feel the blanks #1062640 
Lan var ya, sözlüğü eklentilerle kullanmaktan başka çare yok ya.. Nefret ediyorum o iğrenç ara yüzden. Burası çok güzel, eski tema aynen duruyor. Renk değişikliği bile yok, yeni butonlar koymacalar, yok efendim kategoriler uydurmacalar yok. geçen biri sormuştu, "cevapla" sekmesini kullanıyonuz mu diye.. o kadar kullanılmıyor ki o, ben bile o duyuruyla haberdar olmuştum varlığından. ama gene de güzel yani dursun orada. reklamlar da güzel, tıklıyoruz üç beş kazansın compu, en kötü server masrafı çıksın. tıklayın olm reklamlara. compü kardeşim ne kadar mesajlara cevap vermesen de seni çok seviyoruz <3

bozmayın gözünüzü sevem siteyi bızıklamayın.

edit: özel istek geldi soru olarak değiştirdim kategoriyi
(1) 

kan üre azotu, şeker, hdl, ldl, vsr

feel the blanks #1062631 
aziz hipokrat kardeşlerim!

kan üre azotum(BUN) 21/12/2015 tarihinde 11 mg/dL iken, 17/02/2016 tarihinde 8 mg/dL'e düşmüş. (sınır değerleri: 8.9 - 20.6)

ilk tahlili diyete başlamak için yaptırdım, diğeri de ikinci kontrol.

bir de bu kan testlerinde neden her testte kolesterol ölçmüyorlar?
ha bir de kan şekeri/gizli şeker/şeker bunların tıpçada isimleri nelerdir? tahlilde nereye bakayım?
(2) 

sıcak şarap yapımı ve malzemeler

feel the blanks #1020681 
Kakule bir kaç tutam
Zencefil bütün parça halinde
İki adet çubuk tarçın
Muskat bir kaç tutam
Toz şeker
Karanfil
Yeşil elma (kabuğundan yararlanacaz)
Bir portakal
Bir limon

gibi bir liste oluşturdum, daha önce içtiklerim ve internetin de yardımıyla.
Yalnız hiç şimdiye kadar yapmadım, internetten öğrendiğim kadarıyla yapacağım.
Puf noktaları nelerdir, nasıl yapayım? Karabiber, haşhaş, pul biber ya da bal gibi şeyler de eklenebilir mi?
(2) 

samsung s4te kişi engellenirse, engellenenin attığı mesaj ne olur?

feel the blanks #1018972 
aziz romalılar, sevgili duyurudaşlarım!

diyelim ki samsung s4 veya benzeri bir cihaz var ve ben bu cihazdan engellendim, benim attığım sms mesajı samsung s4'ü olan karşı taraf görebilir mi? ayrı bir engellenenler gelen kutusu mu vardır? yoksa ios'ta olduğu gibi hiç gösterilmez mi?

teşekkürler.
(6) 

Volkswagen hissesi alınır mı?

feel the blanks #997485 
Firma hazır sıçmış durumdayken şimdi alıp üç beş bişey yastık altı yapsak uzun vadede değerlenir mi? Yoksa bu firma battı balık böyle yan gidip yok mu olur?
(2) 

bayramda selanik ?

feel the blanks #964059 
Çok fazla Yunanistan sorusu olmuş ama bir de ben soracağım.

Şimdi malum adamlar aç, kuruş paraya muhtaçlar devlet olarak. Korkuyorum bir yapma gibi olayların çıkmasından, Arjantin'e dönmesin komşi. Daha doğrusu kendim in korkuyorum, bayram tatilinde Yunanistan'a gideyim diyorum, pazarkule'den otobüs ile bayramın ilk günü gideyim, son günü gece de döneyim diyorum.

Acaba bu herifler aynı bizim Türklerin turist gördü mü fiyat yükseltme durumunu yaparlar mı, hadi onu geçtim biri boğazıma bıçak dayayıp para ister mi, götü kaptırır mıyız?

Sınırdan geçişte problem olacağını düşünmüyorum, daha dün şöyle bir hava alayım diye(free shopa gireyim diye) sınırı geçmişliğim var. (sonuç: hüsran, en az 3 gün kalmak gerekiyormuş ellas'ta.) Göte gelmeyeyim durduk yere?
(5) 

Erzurum'da ne yapılır? Batum'a gidilir mi?

feel the blanks #947170 
Merhaba ahali, iyi geceler.

Haftaya 20 günlüğüne Erzurum a gidiyorum. Üçüncü gidişim olacak, o yüzden çoğu yere gittim gezdim gördüm. Üç dört farklı yerde cağ yedim hep tavsiye üzerine gittiğim yerlerdi.

Kafamda iki üç günlüğüne Batum'a gitmek var ama otobüsle o yol çekilir mi, ve şimdi Gürcistan dediğimiz yer karışık, götümüzü kesmesinler ayak üstü?

Ha Bi de nerede cağ yiyeyim? (Kafa karışıklığı olmasın diye bilerek vermiyorum mekan ismi.)
1

mobil görünümden çık