(3) 

Ankara yht-havalimanı arası

olutaklidi #1583329 
Transfer olarak Havaş var mı? Varsa saatleri nelerdir? Yol kaç saat sürüyor? Hemen saatinde kalkıyor mu? Google aramalarında çıkan Ankaraair nedir? Pursaklarda yol çalışması varmış, bu sureyi ne kadar uzatır? Belediye otobüsü tercih edersem neye nerden binmem gerekir ve kaç saat sürer? Taksi tutarsam sanırım yarım saate havalimanında oluyorum, yaklaşık meblağ konusunda bir fikriniz var mı?

Ankaralı arkadaşlar aydınlatabilir mi?
(1) 

Adımıza olan tapunun vergisinin hala babamın adına gözükmesi sorunsalı

olutaklidi #1570252 
Kafayı yemek üzereyim. Bibucuk sene önce miras kalan tapunun mirasçılar adına olan hisseli tapusunu çıkarttık taa babam oldugunde. Ama hala arazi vergisi babamın adina çıkıyor bize düşmüyor. Arsa memlekette. Oradaki belediyeye gidiyoruz biz halledemeyiz ikameti İstanbul’da diyorlar. İstanbul’a geliyoruz arsa burada değil oradaki belediyenin halletmesi gerekiyor diyorlar. Sürekli birilerine rica ediyoruz para gönderelim ödeyin diye. Odemeyecem o olacak en sonunda bu ne bürokrasi ya. Tapu mirasçılar adına çıktığında vergisini de dağıt işte mirasçılara. Neyse bu işi nasıl hallederiz bi fikri olan var mı? memleketteki belediyenin iş bilmezliği gibi geliyor bana.
(2) 

İmax Oppenheimer

olutaklidi #1565239 
Bu filmi imaxde izlemek istiyorum ama marmarapark ya da akasya avm sinemalarının internet sitelerini kontrol ettiğimde seans bulamıyorum. Hafta içi gitmek istiyorum. Haberiniz var mı?
(12) 

Yurtdışı telefon kayıt?

olutaklidi #1543431 
Bunu yurtdışından getirip satanlar kendi pasaportuna işleyip mi satıyor? Telefonda kullanılacak hatla pasaport sahibinin aynı kişi olması gerek diye biliyorum. Ben son birkaç senedir yurtdışına çıkmadım, alıp kendi pasaportuma isletemiyo muyum? Eğer bu gibi zorlukları varsa insanlar neden başkasının getirdiği yurtdışı telefonları alıyor? Pek mantıklı bi yan bulamadım. Satarken de sıkıntı anladığım kadarıyla...
(8) 

bu meyve mi ne?

olutaklidi #1526113 
sb
(2) 

Refakatçi raporu

olutaklidi #1520296 
Babama mide kanseri teşhisi kondu. İlerleyen zamanlarda kemoterapiye başlayacak gibi gözüküyor. İzin alabilirsem hem hastaneye getirip götürmek hem annemin de babamın da yanında olmak istiyorum. Bir devlet memuru refakatçi iznini nasıl alır, nerelere uğramam gerekiyor.
(2) 

Youtubeda bazı yorumları göremiyorum

olutaklidi #1518887 
sebebi ne olabilir? mesela 5 yanıt var göster diyorum 2 tane çıkıyor bazen hiç çıkmıyor rastgele. beni etiketleyip cevap vereni bile göremiyorum.
(5) 

Yurtdışına çıkışlarda istenen çift aşı...

olutaklidi #1513174 
mesela ben çitf aşıyı olalı 1 bibuçuk sene oldu diyelim yine de "tamam sen gel çift aşılısın başımızın üstünde yerin var" diyorlar mı? belli bi süresi yok sanırım.
(2) 

Dashcam

olutaklidi #1507831 
Aracımın arka camları filmli. Arka araç kamerası aldığımda bi faydasını görür müyüm gece gündüz? Yoksa hiç para harcamayayım mı? Tikler akşam üzeri gelecek.
(5) 

İnce diş ipi önerir misiniz?

olutaklidi #1506186 
dar diş araları için. teşekkürler.
(6) 

takvimimdeki tüm etkinlikler uçmuş.

olutaklidi #1504626 
iphone se kullanıcısıyım, takvime herhangi bir müdahalem olmadı. tüm doğum günleri randevularım herr şey silinmiş kendi kendine, 23 nisan cart curt duruyor. neden olmuş olabilir ve nasıl geri getirebilirim?

mesela bugüne eklediğim gün boyu süren doğumgününü up next widgetında da göstermiyor. -_-
(6) 

hgs karta ne zaman yansıyor?

olutaklidi #1504500 
yani bu otomatik bir sistem değil mi? anında görmem lazım bence. bugün bissürü gişeden geçtim kartta hareket yok. e-devlet özel yolları gösteriyor mu bilmiyorum ama kontrol ettim orada da hareket yok.
(5) 

telefonda bazı tuşlara basıp 3-5 dakika sonra telefonun çalmasını sağlamak?

olutaklidi #1495077 
zor durumlardayım diyelim. telefon aramasını bahane edip ortamdan kalkmak istiyorum. telefonumda bi yerlere girip bişeyler yapıp telefonu bıraktıktan bi süre sonra telefonun çalmasını sağlıyorum... böyle bi özellik duymuştum zamanında. ios için böyle bir durum var mı, biliyor musunuz? şehir efsanesi değildir umarım.
(6) 

istanbul aydın rota sorusu?

olutaklidi #1493075 
feribot ile topçulara geçip oradan izmir otoyoluna(o5) bağlanmayı düşünüyorum. gideceğim yere biraz erken varsam fena olmaz. yeni yolu bilemiyorum ama eski yolda radar avına çıkılmış durumdaysa (aniden 50ye düşen hız sınırları vs.) bana gelmez o yol. yakın zamanda giden gelen varsa iki yolun da durumları hakkında bilgi verebilir mi?

bir de, eski duyurulara baktım. benim yapacağımın aksine, genelde en optimum yol olarak osmangazi köprüsünden sonra ücretsiz yolları tavsiye etmiş kullanıcılar. ama navigasyondan bakıyorum feribottan indikten sonrası için paralı ve parasız yol arasında neredeyse 2 saat fark ediyor. siz hangi kombinasyonu tavsiye edersiniz?
(5) 

Datça ve marmaris - araba?

olutaklidi #1477462 
istanbuldan arabayla gidersem malum bir günüm yolda geçiyor neredeyse. dönüş de aynı şekilde. buralarda çok bük var, arabasız gittiğimde bana eksisi çok olur mu? bu büklere nasıl ulaşabilirim. araba kiralamaya baktım ama fiyatlar çok absürt. ne tavsiye edersiniz?
(3) 

ösym başvuru merkezi

olutaklidi #1468322 
dostlar şu paylaştığım linkteki ösym başvuru merkezleri günceldir değil mi? bi iki okul kestirdim gözüme ama telefonlarını açmıyorlar.

dokuman.osym.gov.tr

bir de linkte yks yazıyor ama ben yds için soruyorum. fotoğrafımı güncelletebilir miyim bunlarda?

edit: yeni kimlik yok :/
(5) 

Akaryakıt uygulaması

olutaklidi #1462801 
Telefonunuzda kullandığınız ve memnun kaldığınız akaryakıt ve diğer giderleri girip arabanın size yıllık ve aylık olarak ne kadara mal olduğunu gösteren bir uygulama var mı? iOS için.
(3) 

aranızda ekşi normalleştirici kullanan var mı....

olutaklidi #1460639 
bilmiyorum, pek de zannetmiyorum ama bu verdiğim oyların akıbetini gerçekten merak ediyorum. şükela ya da çok kötüye tıkladığınızda buton yeşile dönmüyor. dolayısıyla oyu alıyor mu almıyor mu emin olamıyorum. bilen, haberi olan var mı?
(2) 

evde yokken ortalama alınıp yazılan faturalarınızı...

olutaklidi #1430757 
iptal ettirebildiniz mi? ben az önce iptal ettiremedim de, siz nasıl yaptınız merak ettim.
(3) 

Bir sürü güzel kitap okuyup film izliyorum lakin...

olutaklidi #1413731 
üzerinden bir süre geçince ne anlatıyor ne anlatmıyor, hiç hatırlamıyorum. Hadi film neyse de kitabı unutmak çok koyuyor, bi emek var sonuçta ortada. Çok güzel kitaplar bitiriyorum ama sonradan dönüp bakınca özetine göz gezdirmek zorunda kalıyorum okuyup okumadığımı hatırlamak için. Ne önerirsiniz? Kitabı okuduktan sonra bir deftere kitapla ilgili kısa özet ve yorumlarımı, bana hissettirdiklerini falan mı yazayım? Böylece pekiştirmiş olur muyum? Siz de böyle dertlerden muzdarip misiniz?
(4) 

Avr. Yakası iyi bir ortodontist??

olutaklidi #1391057 
Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar taraflarında, oralarda yoksa da Avrupa yakasında diş teli taktırmak için bildiğiniz iyi bir diş doktoru var mı arkadaşlar?
(1) 

Matrix’i yine sinemaya sokacaklar mı?

olutaklidi #1379156 
Hani 20. Yıl dönümü diye matrix 1i bazı sinemalarda tekrar oynatacaklardı. Sizin haberiniz var mı böyle bi şeyden.
(9) 

Yalnız düğüne gitmek... :/

olutaklidi #1373568 
Arkadaşımın düğünü var haftaya. Şehirdışında. Aslında planım gitmekti ama arkadaşlar tek tek “ben gelemiyorum” deyince ben sap gibi kaldım. Şimdi bi yandan gitmek bi yandan da gitmemek istiyorum. Gitmemek için geçerli bi bahanem yok. Annesinin bize çok emeği geçmiştir zamanında, severim de kendisini. Gitmek istememin sebebi bu. Öte yandan gitmeyip altını yolayabileceğim bi alternatif olsa keşke diyorum.

Siz ne yapıyorsunuz/yapardınız böyle durumlarda?
(1) 

Efes antik kentinde restorasyon çalışması mı var?

olutaklidi #1371462 
Sb, sevgilerimle.
(2) 

biten garanti-kronik laptop sorunu

olutaklidi #1353477 
4 senelik dizüstüm var. ilk sene ekran ileri geri oynatırken çizik çizik oluyodu, sonra hep gitti, garantiye verdim. ikinci sene yine çizik çizik oldu, yine garantiye gitti. aradan iki sene geçti, ve şu an yine aynı problem var, ekranın ortasına yakın bi yerinde boylu boyunca yeşil bi çizgi var.

bununla ilgili tüketici hakem heyetine dayanaraktan yapabileceğim bir şey var mı?
(14) 

insanlar tatil yerlerine gerçekten 250 300 mü veriyor geceliğine?

olutaklidi #1347521 
fethiye'de kalacak yer bakıyorum, fiyatlar aşırı pahalı. sizin tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?
(5) 

adidasta ayakkabı numaranız değişiyor mu?

olutaklidi #1274144 
mesela ben niketa bi türlü tutturamıyorum, ya yarım ya bir numara büyük oluyor. adidasta da var mı böyle bi olay? internetten alışveriş yapıcam ama numara olayı kafamı karıştırıyor.
(1) 

börü'yü sansürsüz...

olutaklidi #1273559 
nereden izlerim? blu tvye mi üye olmak gerekiyor? star tvnin sitesinde bayağı bipli blurlu yayınlıyorlar.
(3) 

şöyle sürükleyici mitoloji eserleri önerir misiniz?

olutaklidi #1272853 
bu internet/bilgisayar bağımlılığım yüzünden doğru düzgün kitap okuyamaz oldum. en azından mitoloji ilgimi çeken bi alan. kimin ne olduğunu kendim araştırıp okurken çok keyif alıyorum. beni sıkmayacak, alıp götürecek, aynı zamanda kapsamlı, olay örgülerinin birbirini takip ettiği, kimin nesinin kimin fesi olduğunu anlatan roma/mısır mitolojisini anlatan kitap ya da kitap serisi var mıdır önerebileceğiniz?
(6) 

çiçeğimi kendi ellerimle öldürdüm :'(

olutaklidi #1271778 
geçen yaprakları soluyor diye toprağını değiştirdim, dibinde solucan falan mı oluştu merak da ettim. dibine yumurta gömdüm kapatırken falan. neyse çıtaya bağlarken dik dursun diye kurdaleyi çok sıkmışım. yumiyum gibi eğilip bükülüyor. bu solmaya devam edince ben de yapacak bişi kalmadı heralde diye umudu kesmiştim. bugün çiçeğin oralarda gezinirken üstten ok işaretiyle gösterdiğim yerden yeni yaprak filizlendiğini gördüm, dikkatimi çekti ama sapına bakınca naptığımı anladım. şimdi çürümeye başladığı yerden direkt kafasını budasam adam olur mu yoksa çiçeğin anasını evermiş miyim elcağızlarımla??

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(8) 

yarın balık yapıcaz bende ama yanına...

olutaklidi #1261848 
helva ve meze olarak ne yapabilirim, siz ne yemeyi seversiniz balıkla? tarifli tavsiyeleriniz varsa duymaya hazırım. alkol alınmayacak.
(3) 

Lens almak istiyorum ama...

olutaklidi #1258335 
Nerden ne kadara alınır hiç bir fikrim yok. Girip bir optikten alsam mı yoksa internetten mi sipariş etsem? İnternetten söylediklerim sahte gelmesin sonra? Kutuların içinde ne kadar var? Aylık yıllık falan ne demek? Kısacası lensle ilgili hiç bir bilgim yok ve tüm önerilere açığım arkadaşlar.
(2) 

androidden iosa whatsapp mesajlarını nasıl taşıyoruz?

olutaklidi #1242826 
sohbet geçmişlerini nasıl aktarsam bilemedim.
(18) 

bitmiş dizi önersenize...

olutaklidi #1235766 
şöyle sevdiklerinizden. tür fark etmiyor komedi-polisiye-bilim kurgu-fantastik-post apokaliptik... her türden çok sevdiğim diziler var. sarması önemli. en son house of cardsı bitirdim akşam yemeklerim öksüz kaldı. :/

Edit: şimdi izlediğim bitmiş dizileri aklıma geldiğince yazayım da şeyolmasın

person of interest
fringe
spartacus
rome
sons of anarchy
six feet under
girls...
lost :)
11.22.63
HIMYM
friends
flashforward
1

mobil görünümden çık