(4) 

İkinci el piyasa öğrenme hk.

ManikD #1584717 
Selamlar,

Alım*satım kısmında yanıtlar kapalı oluyor diye böyle dümdüz soru açtım. Bir tablet satmak istiyorum fakat ikinci el piyasası ne hiç bilmiyorum. Buradan satmak için sormuyorum, sahibindene vs koymadan önce belki piyasasını bilen biri vardır diye sormak istedim.

Tab s7 6/128 bir cihazım var. ekranda 2cm kılcal bir çizik var. genel olarak az kullanıldı, kenarda yatıyor. Alındığından beri ayda 1-2 saatten fazla kullanılmadı. orijinal klavyeli kılıfı ile elden çıkarmayı planlıyorum model yükseltmek için.

Eğitim Danışmanlık şirketi Nace kodu

ManikD #1582015 
Selamlar,

Bir arkadaşım eğitim danışmanlık üzerine şahıs şirketi açacak. Hali hazırda özellikle İK gibi alanları ilgilendiren konularda danışmanlık ve eğitim veriyor (etkili iletişim vs). Şirket açılışında biliyorsunuz faaliyet alanları vs. seçiliyor. bu noktada hangi faaliyet kollarını seçmeli?
(1) 

İmplant vs kaplama - Diş

ManikD #1572549 
Selam Romalılar,

Şimdi bir konuda kararsız kaldık, sizlerin deneyimleri nediri duymak istedik.

Eşimin bir dişi (üst sol azı dişi) uzun yıllar metal dolgu ile idare etti. Kök yerinde fakat üzerindeki metal dolgu artık dişi de beraberinde götürerek aramızdan ayrıldı. Yanındaki diş de çok sağlam pabuç değil.

Şimdi bu diş için 2 opsiyonumuz var,
1-İmplant
2-Kaplama.

Kaplamaya giden yolda bol miktarda tadilat olacak dedi hekim, işte kanal yenilemesi vs. Sonra üzerine kaplama. Bu seçeneğe dair kafamıza takılan şey, zaten dişler çok güçlü değil. Bu kök ne kadar daha gidecek belli değil. Şimdi bir yığın ağrı sızı çekip 2 yıl sonra implanta dönme ihtimali biraz ürkütüyor. Para kısmı sorun değil.

İmplant için çok kötü hikayeler duyuyoruz. İşte uyumsuz olanlar, geniz kısmında sorun yaşayanlar, diş eti çekilenler vs. Diğer yandan da her türlü sonuç implant olacaksa bunu yaptırıp kurtulalım. Ama eğer implant tutmazsa normalde kaplama ile idare edeceğimiz bir süreci boşu boşuna pas geçmiş olacağız.

Nedir sizlerin deneyimi, şunu şunu yaptım iyi oldu bunu bunu yaptım kötü oldu dediğiniz şeyler var mı? Bu konuyu araştırırken kesin şuna bakın dediğiniz şeyler var mı? İmplant olsun dersek şuna buna dikkat edin, hekiminizden bunu isteyin; kaplama olursa buna şuna dikkat edin hekiminizden isteyin gibi tavsiyeleriniz olur mu? İyi bilenen bir markadır hekimdir bir şey vardır. Sormakta fayda var dedik.
(8) 

Macbook Air M1 vs M2

ManikD #1570253 
Selam Herkese,

Ben ve bitmeyen pc alım serüvenimde yeni bir sayfa ile karşınızdayım.

Macbook Air alacağım ama iki farklı versiyon arasında kaldım. Konu sadece işlemci değil, şimdiden kafadan paran varsa M2 alın demeyin diye uyarayım. Kıyas aşağıda

M1 - 16Gb - 1TB
M2 - 16Gb - 512GB

Bir yanım diyor ki güçlü işlemci al, 10 sene götürsün pc seni. Diğer tarafın diyor ki 512GB seni 10 seneyi geç 5 sene bile götürmez, temel uygulamalar bile bir kaç seneye yarısından çoğunu doldurur. Kararsız kaldım.
(4) 

BlackFriday + M3 tanıtımı sonrası Mac Fiyatları

ManikD #1569940 
Helö Romalılar!

MacBook Air M2 almaya niyetlendim, burada daha önce açtığım duyuruya sıklıkla macbook önerisi gelince dedim bir deneyeyim. Ama malum bu zıkkım biraz pahalı. Apple etkinliğinde M3 serisi macler gelebilir deniyor. Blackfriday de geliyor. Sizce yakında indirime girer mi m2 serisi. Iphone 15 lansmanı sonrası sanırım TR fiyatlarında bir aşağı yönlü güncelleme olmuş. Öğrenci indirimi ile apple'ın kendi sitesi üzerinden almaya niyetim var. Tahminleri alalım şeklinde bir duyuru oldu farkındayım :)
(5) 

Thinkbook vs. Thinkpad

ManikD #1569648 
Romalılar Selam,

Şimdi bilgisayar değiştirme sularına doğru giriyorum. Monster Huma kullanıyordum. 5. senesinde kendisi ile artık yavaştan vedalaşma zamanı geliyor.

PC'den beklentim özelliklerini yüksek alayım 4-5 sene temiz götürsün beni.

Thnikbook ve Thinkpad cihazlar arasında gitmekteyim. Özellikle dayanıklılık açısından thinkpadler bir aklımı çeliyor. Fakat fiyat olarak benzer iç özellikler thinkbooklarda daha ucuz.

Sizin deneyimleriniz nedir? Bu iki seri arasında artı eksi ne gibi farklar görüyorsunuz?
(3) 

İhbar Süresi ve Yıllık İzin

ManikD #1569150 
Selam Romalılar,

Diyelim ki işe girişimiz 1 Kasım. Biz 20 Ekim tarihinde istifamızı verdik ve kabul edildi. 6 Hafta ihbar sürenizi geçirin dediler. Aralık ayının ilk haftası teorik olarak ihbar süremiz bitecek ve ilişik kesilecek.

Şimdi sorum şu; 1 Kasım tarihinde işe giriş yılı döneceğinden istifa etmemiş olsak yıllık izin hakkı kazanacaktık. Şimdi istifadan sonra yine izin hakkı kazanabiliyor muyuz?

Mantığım diyor ki işçi-iş veren hukuku ihbar süresinde de devam eder, izin bir hak olacaktır. 1 Kasım tarihinde izin hakkı yenilenir. Diğer taraftan bu bir sistem boşluğu gibi geliyor. Var mıdır bunla ilgili bir düzenleme veya deneyimleyen?

Karikatür bulmaca

ManikD #1562747 
Selam Romalılar,

Bir karikatür arıyorum. Bir türlü hangi anahtar kelimeleri girsem de bulamadım Google üzerinde.

Karikatür diş çekimi ile ilgiliydi. Ağız içini resmediyor. Diş çekildikten sonra dil sürekli burası niye boş diye çıldırıyordu. Sonra yeni diş çıkıyordu veya implant yapılıyordu. Bu sefer niye dolu diye çıldırıyordu dil.

Araştırmaya Destek Ricası

ManikD #1540171 
Selamlar,
Bilimsel bir çalışma için çevirimiçi oyun oynayan, 18 yaş ve üzeri kişilerin yardımına ihtiyacımız var. Açıklama ve linki aşağıda paylaşıyorum, yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şartları sağlamıyorsanız bile yaygınlaşmasını sağlayarak katkıda bulunabilirsiniz. (Moderasyona not: Gönderi başa sabitlenirse de büyük yardımı olur. Çok teşekkürler.)


Sayın katılımcı,
Sizi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Gülden Sayılan, Meleksima Türkırkı, Gökşin Özge Çakar, Yunus Emre Coşgun ve İlayda Topaloğlu ile ODTÜ Psikoloji Bölümünden Seda Merve Şahin tarafından yürütülen bir araştırmaya davet ediyoruz. Çalışmamızın amacı Video Oyunu Cinsiyetçilik Ölçeğini Türkçeye kazandırmaktır. Bu sebeple çevrimiçi oyun oynayan, 18 yaşından büyük katılımcılara ihtiyaç duyuyoruz. Çalışma için sizden yaklaşık 20-25 dakika sürecek ölçekleri doldurmanızı istiyoruz. Ölçekleri internet üzerinden telefon veya bilgisayar aracılığı ile doldurabilirsiniz. Çalışma bağlantısını çevrenizdekilerle paylaşmanız yeterli katılımcı sayısına ulaşabilmemiz açısından kıymetlidir. Katkılarınız için şimdiden teşekkürler.

metupsych.qualtrics.com
(4) 

Vodafone Red Harici Tarifeye Geçme

ManikD #1538003 
Selamlar,

Şimdi 8 senelik vodafone müşterisiyim. 3-4 yıl önce ev-iş arası mesafe çok diye red li tarifelerden birine geçtim. GB vs konularında avantajlıydı. Şimdi Red li tarifeler 180 liradan başlıyor. İş değiştirdim. Ondan artık ev-iş 15dk. GB'ı bol bir tarifeye ihtiyacım yok. 21 Ekimde taahhüttüm bitiyor. Daha makul fiyatlı bir şeye geçmek istiyorum, internet az olsa da sorun değil. Ama vodafone daha ucuz basit bir tarife önermiyor. 21 Ekim tarihinde taahüt bitince aşağıya yönlü yeni tarifler önerir mi? Bi ihtimal hep taahüt bitmeden yukarı yönlü öneriyor diye düşünüyorum. Yoksa hiç beklemeyeyim ve başka operatör mü bakayım? Var mıdır öneriniz? Canıma tak etti vallahi en son hattı taşıyacağım.
(3) 

Kontakt Lens Sorusu

ManikD #1534553 
Selamlar,

Yıllar sonra yeniden lens alma macerasına girdim. Üzerinden vakit geçince ne nediri unutmuşum. Bir kaç sorum var:

1- BC değerim 8.6, 8.5 lens çok sorun yaratır mı?
2- Güncel en iyi lens markaları neler? Yüksek miyop olduğumdan konfor biraz mühim.
3- Eskiden günlük lens aylığa göre aşırı konfor deniyordu, hala öyle mi yoksa teknolojilerde değişme var mı?
4- Reçetemde axis 0 yazıyor, ama lenslerde 10dan başlıyor aks. yoksa bunlar farklı şeyler mi?

Çok teşekkürler şimdiden

Araştırmaya Davet: Kadın Oyuncuların Dijital Oyun Topluluğundaki Yeri

ManikD #1534430 
Selamlar,
Bilimsel bir çalışma için online rekabetçi oyunlar oynayan gamer kadın katılımcılar aramaktayız. Açıklama ve linki aşağıda paylaşıyorum, yardımcı olursanız çok memnun olurum. Çalışmanın mülakat kısmına katılan katılımcılarla 50 TL değerinde Steam çeki paylaşılacak. Şartları sağlamıyor ama yine de yardımcı olmak istiyorsanız şartları sağlayan tanıdıklarınıza ulaştırarak da destek olabilirsiniz. Gönderi başa sabitlenirse de büyük yardımı olur. Çok teşekkürler.

Araştırmanın amacı, kadın oyuncuların dijital oyun topluluğundaki yerini, kadın oyuncuların deneyimlerini anlamaktır. Bunun için 18 yaş ve üstü, en az 6 aydır rekabetçi online bir oyunu oynuyor olan kadın katılımcı aranmaktadır. Yaklaşık 45 dakika sürecek online bir görüşme yapılması planlanmaktadır. Çalışmanın görüşme aşamasına katılan tüm katılımcılara 50 lira değerinde Steam hediye kartı verilecektir.
forms.gle
(2) 

Kablosuz Sinyallerin Kafayı Yemesi, Ne Oluyor Olabilir?

ManikD #1533161 
Selamlar,

Son bir kaç gündür yaşadığım saçma bir olay var, anlamlandıramıyorum bari bir de size sorayım dedim.

Evde çalışma masam camın hemen yanında, kısa kenarı cama paralel, uzun kenarı duvara paralel. Aynı zamanda bir yığın kablosuz cihaz kullanıyorum (fare, klavye, kulaklık vs.).

Son 10 güne kadar bir sıkıntı olmadan kullanıyordum. 10 gün önce iş bilgisayarıma takılı fare (bilgisayarı koyduğum yer cama yakın kısa kenar değil, odanın içine yakın kısa kenarda) sapıttı. Zaten uzun süredir kullandığımdan tek ayağı çukurda diye pek umursamadım. Fare ekranda atlayarak hareket ediyordu, lag vardı. Fare kendi kablosuz usb'si üzerinden bilgisayarla konuşuyor bu arada.

Neyse geçen gün kendi bilgisayarıma geçtim (yine aynı yere koydum), fare bluetooth üzerinden bağlanıyor. Onda da aynı sıkıntı var. Dedim bunun pili bitiyor herhalde. Pil falan değiştirdim çare etmedi. Yine lag'lanıyor fare. Sonra masada defter vs. açıktı, klavyeyi cam tarafına çektim. Bu sefer klavye atlayarak yazmaya başladı. Bi aydınlanma geldi, cama yaklaştıkça cihazların bağlantı sıkıntısı oluyor. Klavye de bluetooth bu arada. Hani pc ile araları çok açık değil. Zaten 2 farklı pc'de 2 farklı bağlantı yöntemli fare ile aynı sorunu yaşadım. PC'lerin bağlantılarında sorun yok. Masanın odaya daha yakın olan kenarında kullandığımda tüm cihazlar takır takır çalışıyor.

Bugün en son bluetooth kulaklık bağlamaya çalıştığımda aynı olayı yaşadım. Az cama yaklaşınca kopuyor, az odaya yaklaşınca çalışıyor.

Şimdi sorum şu: sizce ne oluyor? Evin yakınına bir cihaz kuruldu ve o böyle bir sorun yapıyor diye düşünmeye başladım. Ama kablosuz sinyalleri bozan ne olabilir? Şimdi size yazarken aklıma geldi, test ettim. Telefonu wifi ile bağlıyken speedtest'e soktum. Bu iki noktada aman aman bir fark olmadı. Mobil veri ile yaptığımda oda tarafında 58mbps alırken, cama yaklaştığımda 45mbps'lere düştü. Bir kaç kez test ettim.

Evet buyurun serbest atışa.
(1) 

SSD Sorusu

ManikD #1532456 
Selam Romalılar,

Şu ssd'yi söküp
www.hepsiburada.com

yerine şunu taksam olur mu:
www.amazon.com.tr
(2) 

Instagram Reklamları ve Fatura

ManikD #1531849 
Selamlar,

Bir araştırma için instagram reklamı verdik. Instagram uygulaması üzerinden mevcut gönderilerden birini öne çıkardık. Normalde projenin insta hesabı ile face hesabı da ilişkili. Şimdi business sayfasına tarayıcıdan girdiğimde facebook faturaları çıkıyor hep. Bir türlü instanın uygulama üzerinden verdiğim faturalara erişemedim.

Insta app üzerinden bir kaç faturaya ulaştım ama onlarda da adres bilgisi vs. değiştiremiyorum. Facebook reklam makbuzlarında girdiğim kurum adı-adres-vergi numaraları çıkıyor. Ama insta app üzerinden aldıklarıma bu bilgileri giremiyorum.

Nerede hata yapıyorum bu konuda bilgili ey dostlar?
(6) 

Cama Sineklik Yaptırmaca

ManikD #1531586 
Selamlar,

Şimdi 6. katta bir dairemiz var. Camına sineklik yaptırmak istiyoruz. Ama şöyle bir çekincemiz var, bizim daire çok esiyor. Bu zaten sorunun kaynağı aynı zamanda çünkü olan börtü böceği bizim eve sürüklüyor hava. Ama diğer yandan bu kadar rüzgar sinekliği sündürür mü diye çekiniyoruz. 1 Sene kullanıp çöp mü olur? Esmeyi şu şekilde düşünün İstanbul'da son bir kaç gündür millet yandık bittik derken biz aşırı esiyor diye camları sıkı sıkı kapayıp uyuyoruz.

Bunun için şöyle şöyle bir ürün seçmen gerek vs. gibi tavsiyelerinizi seve seve alırım.
(5) 

ThinkPad alma

ManikD #1529244 
Selamlar,

Şimdi monster-huma marka model bir notebook'um var. Güç olarak her ne kadar iyi olsa da 3 yıl dolmadan su koyvermeye başladı. Batarya öldü, ısınma sorunları başladı, bi anda desarj olmuş gibi kapanıp fişe takmazsam açılmama gibi tripler geliştirdi, batarya ömrü azaldı falan filan. Hor da davranmadım aslında, niye böyle oldu bilmiyorum. 3 sene sanki bir notebook için gayet az bir süre.

Ondan diyorum ki bu sefer ThinkPad'lerin iyisinden alayım, 5-6 sene kullanayım. Ofis işleri ile uğraşan en fazla çok basit adobe ai işi yapan biriyim. Ondan işimi fazlasıyla görür. Şirketler vs. de dayanıklılığından bunları seçiyor diye biliyorum. Güncel ince kasa bir şey alabilirim fiyatlar daha da arşa çıkmadan.

Gel gelelim sorumuza, thinkpad nereden alınır? Hepsiburada da falan 3. parti satıcılar var ama ben 3. parti satıcıdan almak istemiyorum. Yani kurumsal kimliği olmayan bir firmadan almak istemiyorum. Ahmetler Kundura diye pazaryerinde dükkan açmış birinden pc almak içime sinmiyor. Bu noktada siz nereleri önerirsiniz? Güvenilir ve kurumsal satıcılar kimlerdir?

Çok teşekkürler şimdiden.
(4) 

Erkek Parfüm Tavsiyesi

ManikD #1528214 
Sevgili Romalılar,

Bir parfüm alayım diyorum, ama böyle baharatlı baharatlı kokulardan hoşlanmıyorum. Sanki terlemişim de kokuyu parfümle bastırıyormuşum hissi yaratıyor baharatlı parfümler. Piyasada erkek parfüm diye satılan ürünlere nispeten daha unisex bir koku arıyorum. Çiçeksi olması hatta tercih nedenidir.

Şimdi nispeten genel yığılımın tersi bir noktadayım diye düşünüyorum çünkü çoğu denediğim parfüm beğenmediğim tarafta. Burnum artık koku almaz oluyor denerken. Ondan dedim buraya sorayım. Şurada şu markalı parfüm ihtiyacını görür dediğiniz öneriler varsa talibim. Bu sayede gidip doğrudan daha nokta atışı testler yapabilirim.
(3) 

Veri Depolama Ama Hangi Yolla?

ManikD #1519407 
Sevgili Romalılar,

Verilerimi normalde OneDrive üzerinde tutuyorum. Fakat acil ihtiyaç olan büyük hacimli video vs. gibi verileri indir tekrar yükle çok vakit alıyor. Ondan harici ssd-hdd gibi işlere giresim var. Normalde harici kutu ile ssd kullanıyorum ama hacmi 500gb olduğundan yetmiyor. Bana böyle 1-2TB'lık bişi gerek. Bu noktada bir kaç sorum olacak:

SSD'yi harici disk olarak kullanmak nedense güvenli geliyor, hdd'de bozulma riski daha fazla gibi düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Eğer cidden daha güvenli, paraya kıy 1tb lık al evladiyelik kullan derseniz gaza gelip alacağım. Yok hdd ile risk aynı derseniz hangi hdd'yi alayım? Özellikle usb c tipi çıkışlı bir hdd ye ihtiyacım var. Yine kutu alıp, içine hdd mi taksam? Bu konuda tavsiyeleriniz var mı kutu ve hdd olarak? Yok direkt hazır harici harddisk al derseniz öneriniz nedir?

Çok dağınık sordum ama illa konunun uzmanları beni toplar diye umuyorum :)
(2) 

Meal box gibi hizmetler

ManikD #1518941 
Selamlar,

Şimdi yemek yapma konusunda sorunlarımız var, iş dönüşü yorgun argın yemek yapmak zor oluyor. Dışarıdan söylesek hep kebap hep dürüm ciğerimiz soldu artık. Meal box isimli uygulama hoşumuza gitti. Eve sabah yemek bırakıyorlar. Menü de güzel. Benzer alternatif hizmetler sizlerin bildiği varsa paylaşır mısınız? F/p kıyası ve memnuniyet kıyası yaparak birini 1 ay deneyeceğim sanırım.

indd dosyalarını açma

ManikD #1516418 
indd dosyalarını indesign harici hangi program ile açabilirim? Her adobe programının bir free alternatifi vardır mantığı ile sormak istedim.

Çok teşekkürler.
(3) 

Rafımsı Bulmaca

ManikD #1515757 
Selamlar,

Şimdi eve fiber vs. geldi. Fiber çevirici, modem, modemin adaptör, bunlara 3lü priz derken bir kalabalık oldu. Onların hepsini kablo kanallarıyla kapının üstüne kadar taşıyıp, kapının üstüne sabitleyeceğim. Hem daha homojen bir çekim yakalarım, hem modem ayak altından kalkar diye düşündüm. Şimdi hepsini tek tek arkalarından assam çirkin olacak, bir de modemin notebook adaptörü gibi adaptörü var onu nereye sokacağım meçhul. Ondan www.ikea.com.tr şölye bir ürün alsam, kapı üstü duvara sabitlesem, modem falan ne varsa bunun içine koysam diye düşündüm. Fakat bu ürünün altı tam kapalı değil, bir kısmı açık. Bu nedenle tam işimi görmüyor, içinden bişiler düşebilir. Bu tip ürünü de ne arayıp bulabileceğimi bulamadım. Böyle ürünleri ne yazıp bulabilirim. İstediğim bir raf olacak ama kutu gibi olacak.

şimdiden teşekkürler
(3) 

Erkek Kumaş Cüzdan Önerisi

ManikD #1512829 
Merhaba Sevgili Duyuru Sakinleri

Şimdi bir süredir bir cüzdan alasım var. Deri cüzdan büyük oluyor, efendime söyliyim çok terletiyor vs. diye şu otomatik kartlıklı cüzdanlardan aldım. Ona da kağıt para düzgün konulmuyor. Kat kat kat oluyor para. ATM vs. sorun oluyor, koyması çıkarması dert.

Dedim tekrar babam usulü cüzdana döneyim, kart çok ama kartlık işimi çözmedi çünkü. Deri de olmasın terletiyor vs. dedim. Kumaş cüzdan diye arıyorum hep bu lisedeyken kullanılan cırtcırtlı falan cüzdanlar çıkıyor.

Özetle klasik erkek cüzdan kafasıyla kumaş cüzdan arıyorum. Öyle bozuk para yeri falan olmasın, cırt cırt-çıt çıt falan istemiyorum. Var mıdır ben burada gördüm, buyur linki baya güzel diyecek bir cengaver?
(3) 

Web Tapu Satış - Vergi

ManikD #1511550 
Merhaba,

Web tapu üzerinden talep oluşturup konut alıp-satanlara bir sorum var. Malum istanbulda alım satım için önce web tapudan bilgileri giriyorsunuz. Sonra dair işlemleri yapıyor, size randevu veriyor. Bu süreçte vergiyi online mı ödüyorsunuz yoksa randevu günü vezneden mi? Online ödedikten sonra oldu ki satıcı vazgeçti, geri iade oluyor mu o para?
(5) 

Ev rayiç bedeli öğrenme - satış işlemleri

ManikD #1511257 
Selam Romalılar,

Şimdi bir yakınımızın ev alma durumu var, ona destek olmaya çalışıyorum ama ben de pek bilmiyorum.

Şimdi satış sırasında al-sat vergisi alıcı ve satıcı için %2 den toplam %4 oranında diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

Emlak rayiç bedeli üzerinden satış yapacaklar. Malum altında maliye devreye giriyor. Emlak rayiç bedelini alıcı öğrenebilir mi? Belediyenin e-devlet üzerinde rayiç bedel zımbırıtısı var, burada arsa rayiç bedel metre kare fiyatı diyor. Buradan hesaplamamız mümkün mü? örneğin o sokak için rayiç 4k diyor, ev 120m2 brüt dersek 480k diyebilir miyiz rayiç bedele ortalama? Duruma göre vergi al sat parası hazırlayacak bu kişi, ev fiyat pazarlığını da ona göre yapacak.

Bu vergi algı işlerinde başka dikkat edilecek bir şey var mı acaba? Sahibinden alınıyor ev, ondan kendi kendine çözmeye çalışıyor.
(4) 

Macbook Eski Modellerini Satın Alma

ManikD #1510978 
Selamlar,

Apple'ın kendi sitesinde mac air ve mac pro'ların güncel versiyonları satılıyor diye anlıyorum. Bir veya iki nesil eski apple macbooklarını sıfır olarak hangi kanallardan alabiliriz acaba? Bir de önereceğiniz cihaz var mı? Yaş olarak ileri bir tanıdığımız bilgisayar yenilemek istiyor. Windows cihazlarla çok çekti. Macbook'a dönmek istiyor. Office temelli işleri.

teşekkürler şimdiden
(2) 

A1 Online İngilizce Kursu

ManikD #1510376 
Selam Romalılar,

Bir yakınımız online sınıf olarak A1 seviye ingilizce kursuna gitmek istiyor. Önerdiğiniz bir kurum var mıdır? www.mindset.com.tr şunu bulduk ama iyi midir bilemedik. Tavsiyelerinize açığız.
(8) 

Çekmeköy Merkez Mahalleleri - Mehmet Akif Mahallesi

ManikD #1509852 
Sevgili Romalılar,

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesini bileniniz var mıdır? Orada kiraya çıkılır mı? Ne dersiniz? Ya da yakınındaki diğer mahalleler nasıldır?
(5) 

Konut Kredisi İşleri

ManikD #1509588 
Selamlar Herkese,

Bu konut kredisi işleri genel olarak nasıl oluyor? Her başvurana çıkıyor mu? Genelde evin değerinin ne kadarına çıkıyor? Şöyle yap böyle yap dediğiniz şeyler var mı?

Kiracı olarak ev sahipleriyle papaz olmaktan gına geldi. Bu gidişle her yer değiştirmemizde 20-25k taşınma parası vereceğiz, belli ki sık sık da yer değişeceğiz çünkü herkes kavga gürültü modunda. Onun yerine çok iyi olmasa da bizim evimiz olsun kafasına girmek üzereyiz. Tavsiye almaya geldim.
(1) 

Net maaş Alanlar AGİ'yi yeni senede şirketiniz nasıl çözecek?

ManikD #1508475 
SB, asgariyi geçen net maaş üzerinden anlaşanların agi olayı malum kaos oldu. Sizde nasıl çözüyorlar? Şirket içinde hem brüt hem net üzerinden kişiye göre anlaşma yapan yerlerde ne oldu özellikle merak içindeyim. Duruma göre İK'yı bir darlayacağım.
(9) 

BES'den çıkmak ya da kalmak

ManikD #1508316 
Selam Romalılar,

Otomatik BES'e dahil edildim. Malum 2 ay içinde çıkma seçeceği var. Sizce çıkmalı mı? Sizler nasıl yaptınız. Kalmak sanki parayı çöp etmek gibi geliyor. Diğer yandan uzun vadeli birikim, devlet katkısı da var. 10 sene sonra geri döner diye düşünüyorum. Hoş 56 yaşa daha 18 sene var. Öyle olunca geri de almada kesinti var galiba. TC'de 18 sene sonrası için böyle bir sisteme güvenmek ne kadar mantıklı bilemedim. Sizin nedenlerinizi dinlemek istedim.

Şimididen iyi yıllar.
(1) 

Excel'den txt dosyası çekme

ManikD #1505132 
Romalılar Selam,

Şimdi elimde bir araştırma verisi var. 900 civarı satır, 20-30 civarı da sütun var. Şimdi her satır bir katılımcının verisini içeriyor. Sütunlarda sorulara verdiği cevaplar var. Şimdi ben her bir katılımcı için, belirli soruya verdikleri cevapları txt olarak çekmek istiyorum.

Şöyle olacak yani;
Her bir satırdaki katılımcılar için D, K, L, X sütun karşılığını (Atıyorum 1D, 1K, 1L, 1X; ...... 777D, 777K, 777L, 777X) alıp alt alta yazacak ve bir txt oluşturacağım. 1. katılımcı için günün sonunda 1D, 1K, 1L, 1X hücrelerinde yazanlar alt alta copy-paste olacak ve 1.txt diye bir dosya olacak. Her satır için bu ayrı ayrı çalışacak.

Bunu nasıl yapabilirim sizce?
(6) 

Kaymaz Taban Bot Nereden Alınır?

ManikD #1504512 
Selam Romalılar,

Şimdi kaymaz taban bota ihtiyacımız var. Aşırı denge sorunu yaşayan bir birey olarak evin girişindeki ıslak zemin her kış büyük tehdit oluşturuyor. Bu nedenle kaymaz taban bişi arıyoruz. Nereye bakalım sizce? Dechatlonda bir iki model göze kestirdim, ama yorumlarda öyle kayıyor böyle kayıyor yorumları var. Başka hangi markalara bakmamızı önerirsiniz. Kavun değil ki koklayalım, kaymaz olduğunu anca başka deneyimlerle öğrenebiliriz. Sizin tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler şimdiden
(2) 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına Eşi Dahil Etme

ManikD #1504111 
Selam Romalılar,

Yeni bir işe gireceğim. Özel sağlık sigortası da yapıyorlar. Eşi dahil etmek için fark alıyorlar. Daha konuşmadık net, farklı şeyleri çözüyoruz. Kendi özel sağlık sigortasına eşini dahil edenler acaba ne kadar fark ödüyor? Öncesinde fikrim olsun diye size sorayım dedim.

Güzel bir gün olması dileğiyle
(8) 

Şifre Saklama Yazılımları

ManikD #1481905 
Selam Romalılar

Şimdi malum hayatımız dijital ortamda şifrelerden oluşuyor, sürekli sızıntılar oluyor. Bunun haricinde zibilyon tane yere şifre ile giriyoruz. Bir yerde sızıntı oldu mu her yer risk oluyor.

Şimdi diyorum ki bir password yazılımı kullansam 1password gibi. Önerir misiniz? Artıları ne eksileri ne? Hangi yazılımı önerirsiniz.

Var mıdır bu konuda fikri-bilgisi olan.
(5) 

IKEA Ürünleri

ManikD #1461113 
Selamlar,

Bir konu aklıma takıldı. N11, Gittigidiyor, hepsiburada gibi sitelerde IKEA ürünleri satan dükkanlar var. Bunlar nereden temin ediyor bunu? Sahte ürünler mi? Baya sadece IKEA ürünü satan dükkanlar var. Yoksa defolu ürünü toptan çekip mi satıyorlar? Kafam karıştı, bunun arka planını bilen var mı?

Sevgilerle.
(2) 

Aydınlatma Tavsiyesi Hk

ManikD #1460261 
Selam Romalılar,

Şimdi bir aydınlatma çözümü ihtiyacım var. Masa lambası kullanıyorum. Çalışırken kağıdın üzerine yansıtıyorum, akşam pc de çalışırken göz yormasın diye duvara çeviriyorum, zoom yaparken suratıma çevirip ışık işini çözmeye çalışıyorum.

Şimdi sorunum şu lamba yakında kullanımda noktasal bir alana ışık veriyor. Bunu çözmek için masa lambasına bir a4 kağıt tarak ışığın yayılmasını sağlıyorum.

Peki kendinden böyle çözümü olan masa lambaları var mı? Yani masa lambasının ilgili yerine ben led lamba takayım, sonra bir kapağı olsun lambanın ve onu kapatayım. Bu sayede ışık noktasal bir yere değil daha yayılarak yansısın. Beni a4 çilesinden kurtarsın. Hue play gibi aslında istediğim şey. Malum onun içinde dahili ledleri var, ama beyaz bir plastik tabaka olduğundan o ışığı yayıyor. Ama hue play benim için işlevsiz kalıyor diğer konularda.

Özetle siz böyle bir masa lambası biliyor musunuz? Gördünüz mü? Yada tavsiyeniz ne olur?
(2) 

Taşınabilir Harici SSD Tavsiyesi

ManikD #1451064 
Selamlar Romalılar,

Şimdi pc alanı dolmaya başladı. Bulut kullanıyorum ama indir yükle zor oluyor. 500GB - 1 TB arası bir taşınabilir harici ssd alayım diyorum. Var mıdır önerisi olan? HDD demiyorum, çünkü kafası çizildi tüm veri gitti gibi krizleri yaşamak istemiyorum. Böyle uzun ömürlü şu güzel dediğiniz ürün var mıdır? Yada şuna buna dikkat et dediğiniz?

Sevgiler
(1) 

Sorun modemde mi nasıl anlarım?

ManikD #1448237 
Sevgili romalılar,

ASUS DSL-AC51 ADSL2+/VDSL2 marka bir modem var elimde. Turk.net üzerinden 3 yıl önce almıştım. Son 2 3 aydır şöyle bir sorunum var. WiFi bağlıyız bir noktada pc internet yok diyip modem ara yüzüne yönlendiriyor 192 li olanlardan. Giriyoruz 1 2 kere modemi modem arayüzünde reboot yapıyoruz. Internet geri geliyor. Şimdi bu durum acaba servis sağlayıcıdan kaynaklı mı yoksa modemden mi kaynaklı emin olamıyorum. Var mıdır fikri olan yada buna şuna bak diyen.

Hayır başka modem de yok evde onla deneyelim aynısı olacak mı da diyemiyoruz. Çok kafamız karıştı.
(3) 

Araç içi kamera hk.

ManikD #1443541 
Değerli Romalılar,

Şimdi bizim peder bir araç içi kamera almak istiyor. Arabanın önü ve arkası için olan versiyonlarından biri olsun istiyor. Gece kurcalayan vs. var mı diye de çekim yapsın diyor. Bu yüzden aküye bağlı olsun, hafıza kartına kaydetsin diyor. Şimdi var mıdır bu işlevi görecek kamera? Bir anda hafıza işi dayanmaz diye düşündüm bu işe. Bir de aküyü boşa yemiş olmaz mı? Var mıdır deneyimleyen bilen eden? Model öneriniz vs. varsa sadece ürüne 500TL civarında vermeye ok kendisi. Şehirdeki oto elektrikçiye taktırırım diyor.

Sevgiler
(3) 

4G modem mevzusu

ManikD #1440301 
Sevgili romalılar,

Size bir sorum olacak. Şimdi bizim kayın pederlerin bir yazlığı var. Orada sabit bir internet bağlantısı yok. Zaten evde düzenli biri olmadığından bağlamak gibi planları da yok. Ama gidildiğinde İnternete ihtiyaç duyuluyor. Pc için İnterneti telefondan paylaşmak geçici bir çözüm ama o telefonu bir yere sabitleme gerekiyor ısınıyor vs. Neyse günün sonunda biz 4g bir modem alalım, içine faturasız bir hat takalım, gittiğimizde TL yükleyip paket yapalım dedik. www.hepsiburada.com şöyle cihazlar bakıyoruz. Yani aslında kendi kendimize superbox yapmış olacağız. Ama taahüt vs olmadığından her ay gereksiz para vermiş olmayacağız.

Şimdi bir kaç soru var kafamda, belki bazılarını bilen vardır diye sorayım dedim.
1- böyle bir cihaz almak ne kadar mantıklı? Kullanan var mı? İş görür mü yazın 1 2 için
2- eskiden vınn vs için data hatları oluyordu daha ucuz. Hala devam ediyor mu bu uygulama ben bulamadım. Bu konu hakkında operatör vs önerisi olan varsa dinlemek isterim.
3- bir ara operatörlerin biti kanlanmıştı, işte internet paylaşımı yaparsan ek para alırım gibi saçmalıklar ortaya çıkmıştı. Ne oldu o iş? Bunda sıkıntı yaşar mıyız diye düşündüm.
4- son sorum yine olası bu tip (aynı model olmasına gerek yok) modem kullananlara yönelik. Dümdüz telefon için faturasız hat alsam çalışır di mi (data hattı değil)?

Sevgiler
(8) 

Çalışma Koltuğu/sandalyesi

ManikD #1420951 
Selam Romalılar,

Şimdi evden çalışma dönemi öncesi iyi sandalyenin kıymeti nedir bilmemişim. Mutfak masası sandalyeleri ile iş görüyordum. Ama son zamanlarda artık iyice sandalye yormaya başladı. Belim felaket acımaya başladı. Arkadan destek koysam altı olmadı, altına koysam saçma sapan bana yer kalmadı. Neyse özetle bir sandalye alayım dedim çalışma ortamı için. Eski duyurulara baktım pek işimi gören cevaplar göremedim buradan sorayım dedim.

Şimdi bütçem 500-800 arası. Bel kısmında özellikle çılgın desteğe ihtiyacım var. Bu süreçte günde 4-5 saat çalışıyorum belki sonrasında hiç ihtiyacım olmayacak ama ne kadar gideceği de belli değil sürecin. Bu yüzden 1k civarı modellere çıkma niyetim yok. Özellikle orta kalite ergonomik bir sandalye önerisi istiyorum yoksa burası markus övenlerle dolacak biliyorum :) Ama olmuş markus 1045 lira :) Bir de hızlı kargo seçeneği olursa çok iyi olur haftaya aşırı yoğun bir dönem olacak salıya kadar temin etmeye çalışacağım.

Mesela gözüme çarpan bir model şu: www.avansas.com ne dersiniz iş yapar mı? Bel kısmı iyi gibi görünüyor. Ama emin olamıyorum. Bunun başlıklı seçeneği de olmakla beraber şu tarz bir model de var: www.avansas.com Bu model full+full suni deri olunca çok ter yapar mı diye şüphe ettim.

Neyse bu modellere yorum olur efendime söyliyim kendi sandalye deneyimlerinizle şunu yap bunu yapmalar olur. Tavsiyelerinize açığım.

Sevgiler
(2) 

logitech k380

ManikD #1418353 
gençler şimdi ben bu klavyeye yükseldim. bir arkadaşım kullanıyordu zamanında. baktım gayet iyimiş. şimdi alayım dedim ama piyasada 0 halini bulamadım. bu ürün tekrar stoklara girer mi yoksa ikinci el mi kovalayayım sizce? bu ürüne alternatif önerileriniz var mı? minik, aparatsız bluetooth ile bağlanacak, kucağımda falan yazmaya müsait, yazımı keyifli önerileriniz var mıdır?
(3) 

İstanbul-Guitar Hero Cafe

ManikD #1408117 
Selamlar,

Yahu biz üniversitedeyken çılgın gibi guitar hero oynardık. Bunun için cafeler vardı. Şimdi noldu durum nedir? Bir anı yad etmek için gitmek istesek bildiğiniz hala aktif içerisinde guitar hero olan cafe var mı istanbul sınırları içinde?

google genelde 2014 yılından sonuçlar verdi :)

sevgiler
(6) 

Monitör Bağlama Sorusu

ManikD #1407879 
Sevgili Arkadaşlar

şimdi tarih öncesinden kalma bir monitörüm var. Inca IL820. Geçen dedim notebook'a bağlayıp kullanayım. VGA girişi var. Evde vga->hdmi dönüştürücü var. İlgili monitörü evdeki vga çıkışlı notebooka bağladığımda sorun olmuyor.

Fakat hdmi dönüştürücü üzerinden yaptım mı sorun oluyor. Alet çalışıyor bu arada (dönüştürücü). PCnin hdmi kısmında sorun yok. PC üzerinden ekran çözünürlüğünü düşürdüm hatta hepsini tek tek denedim.

Yaşadığım sorun şu, pc yi bağlayınca monitör tanıyor sinyal yok uyarısı gidiyor ama siyah ekranda kalıyor görüntüyü aktarmıyor. PC monitöre bağlı reset attığımda pc nin üreticisinin logosunun olduğu bios ekranı aktarılıyor. fakat windows başladığı gibi tekrar siyah ekrana düşüyor.

Nedir bu işin sorun kaynağı? Nasıl çözerim
(1) 

Bir Hastane Tavsiyesi de Bana - Anadolu Yakası

ManikD #1404138 
Selamlar,

Babamızın safra taşı problemi var. Bildiğiniz duyduğunuz anadolu yakası genel cerrah hekim ve hastane tavsiyelerinizi alabilir miyiz? anadolu yakasında özellikle özel hastaneler konusunda bilgimiz çok az, hangisi hastayı süründürmez ve önemser. Yolma konusunda olabildiğince insaflıdır (yolmayan özel hastane yok zaten en azından azıcık insaflı yolsun).

Sevgiler
(5) 

Saklama Kabı Tavsiyesi

ManikD #1399603 
Selamlar,

Şimdi mutfakta bakliyat vs. lerin olduğu çekmeceyi düzenleyeceğim. Kendisi 24 cm derinliğinde. Ağzı iyi kapanan, mümkünse şeffaf, içine un-bakliyat-makarna gibi tüketim malzemelerini koyacağım 1.5lt ila 2lt arası hacme sahip kaplar arıyorum. Ağzı iyi kapansın çünkü geçen ürünlerden biri böceklenmiş sonra hepsine yürümüş. En azında biri böceklenirse kendi kabı içinde kalsın, diğerlerine bulaşmasın derdindeyim. Organik vs. diye aldığımız şeyler çabuk böcek yapıyor minik minik.

Linkli olursa tadından yenmez.

Sevgiler
(7) 

Bir evde iki TV

ManikD #1398438 
Selam Romalılar,

Şimdi bizim anne-baba taşındı. İki tv var evde. Biri smart (TV a), biri normal lcd tv dekoderle kullanılıyor (TV b). Eski evde bir sorun yokken yeni evde şöyle bir sıkıntıları var.

TRT vs. gibi bazı kanallar eğer iki tv de açıksa sorun çıkarıyormuş. Sorun şöyle bişi diyelim TV a açık ve TV b de açık. İkisi de TRT1'deler. Hiç sorun olmadan izleniyor. TV a veya b kanal değiştirip farklı kanala geçtiğinde diğer TVde de kanal gidiyor ve görüntü gelmiyor. Eğer TV a açıksa ve TV b dekoderle birlikte kapalıysa yine sıkıntı yok. Tersi yine geçerli. Bu sorun her kanalda da olmuyor sadece 10-12 kanalda böyle sorun var.

Özetle bazı kanallar özelinde iki tv'de açıksa ikiside aynı kanalda olmalı yoksa görüntü gidiyor. Her kanalda olmaması ilginç geldi.

Nasıl çözeriz bu işi? Sitenin kapıcısına sormuşlar oluyor yea herkeste sorun var digitürke geçti çoğu vs. demiş geçmiş. Bizimkiler bir kaç kanal için digitürke para vermek istemiyor. Gidelim çanak istemeyen dekoder alalım diyorlar. Var mıdır bu soruna çözüm yada alternatif çözüm önerileriniz?
(8) 

Eş işe giriş - GSS

ManikD #1395507 
Selam Romalılar,

Eşim işe girdi, malum gss denen bir illet var. Eş işe girince gss den kurtulmanın yolu yok mu? Sanki olması gerek. Ocak için gss borcunu işletmişler bile. işe gireli eş 40 günü geçti. Ne yapmak gerekir ki bir deyi verin hele.

Sevgiler.
(5) 

Dikey Süpürge Tavsiyesi

ManikD #1391610 
Selam Romalılar!

Şimdi biz hanımla bir dikey süpürge arayışına girdik. Evet camianın ağa babası dyson olduğunu biliyoruz ama V10 için para biriktirmemiz gerekecek. Ondan 1 sene daha almamız imkansız. Onun yerine günlük temizlikte kullanacak, maksat havada toz uçmasını engeleyecek, muhabbet kuşunun yem artıklarını toplayacak bir dikey süpürge istiyoruz. Normal süpürge yoruyor, bu daha pratik geliyor. Daha önce fakirin bir tane kullandık rahmetli oldu kendisi. Memnunduk ama son aletler ne bilmiyoruz soralım sizlere dedik.

Özetle:
-300-600 bandında
-Dikey
-Temizliği kolay

Süpürge tavsiyesi istiyoruz.

sevgiler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık