(3) 

Android Tablet PDF Uygulamaları

Take it away honey #1592007 
Dostlar merhaba,

Elimde bir adet Samsung S6 lite tablet var ve ben bu tabletten hem Almanca metinleri hem de yüksek lisansım için makaleleri düzenlemek, okurken altını çizmek veya yanlarına notlar almak istiyorum.


Acrobat uygulamasına kısa bir baktım ama çok serbest bir tarzı yok o nedenle sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız uygulamaları söyler misiniz? Ayrıca kelimeyi seçtiğimde otomatik çeviri özelliği olan uygulama da var mı? O konuda da deneyimlerinize ihtiyacım var.

Tabletin kalemi olduğu için efektif ve hızlı bir biçimde kullanmak istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
(9) 

Kışın 9 günlük İtalya Rotası

Take it away honey #1591598 
Sevgili duyuru sakinleri,

Şubatın sonunda 9 günlük bir İtalya planımız var. Milano'da inip Roma'dan geri dönmeli uçak biletimiz var. Daha önce İtalya'ya giden arkadaşlardan bir gezi planı istiyorum ama kışın nasıl olur hiç bilmiyorum. Ek olarak daha çok mimari ve tarihle alakalı bir gezi odağımız var. Moda, yeme-içme saha geri planda kalabilir. Öneri yerine internetten yol gösterseniz de olur. O kadar çok rehber var ki kafam yandı.

Şimdiden çok teşekkürler.

Ankara Çadır Kampı

Take it away honey #1590752 
Dostlar selam tek günlük bir kaçamak yapıp çadır kampı yapalım dedik ama ilk kez gideceğim için nerelere çadır kuralım? İnternette çok yer var ama daha çok gidip memnun kaldığınız yerleri ve deneyimlerinizi duymayı isterim.

Önerilerinize talibim. Teşekkürler!
(1) 

Almanca Podcast Tavsiyesi

Take it away honey #1590604 
Dostlar internette çok öneri var biliyorum ancak ben kullanıcı deneyiminden faydalanmak istediğim için dinlediğiniz sevdiğiniz almanca podcast önerilerine talibim. Şu an seviyem B1 o nedenle örneğin EasyGerman'ın spotify'da yayınladığı 1 saatlik yayınlar benim için ağır kalıyor. Bir süre sonra takip edemiyorum. Ancak mesela yavaş konuşan bir podcast de buldum ama o da çok yavaş olduğu için bunalttı.

Hem eğitici hem hören geliştirici podcast önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
(2) 

Kuyumcudan Kart ile Altın Alma

Take it away honey #1587722 
Dostlar kuyumcudan fiziksel gram veya çeyrek altını kredi kartı ile satın alabiliyor muyuz? Alabiliyorsak Ankara'da aldığınız kuyumcu varsa yazabilir misiniz? Komisyon çok önemli değil.

Teşekkürler!
(4) 

Airfryer Kanat Marinasyonu

Take it away honey #1587268 
Dostlar akşama airfreyda kanat yapacağım. Sizin severek kullandığınız bir marinasyon tarifi var mı? Bi mangal tadı vermez tabi ama ona yakın bir şey arıyorum.

Ek olarak airfryer konusunda lezzet arttırıcı öneriniz varsa seve seve uygularım.

Şimdiden teşekkürler!
(1) 

Makale Yardımı

Take it away honey #1582996 
Arkadaşlar merhaba,

Aşağıdaki makaleler lazım ama nasıl indirebilirim bunları? İndirmeme yardımcı olabilecek var mı? Şimdiden teşekkürler.

www.sciencedirect.com

www.sciencedirect.com

ascelibrary.org(ASCE)CC.1943-5614.0000239

www.sciencedirect.com

www.sciencedirect.com

link.springer.com

ascelibrary.org(ASCE)CC.1943-5614.0000882
(6) 

Schengen Uçak Rezervasyonu

Take it away honey #1576126 
Dostlar merhaba,

Perşembe günü Hollanda için Schengen vize randevum var ama ben hala uçak rezervasyonunu yapamadım.

Pegasustan fiyat sabitleme yaptırdığımda bana bir doküman vermiyor. Ben onu pdf olarak kaydettiğimde de opsiyon tarihiniz şu tarihte bitiyor diye uyarı ekliyor.

Ben şimdi fake bilet için nasıl bir yöntem belirlemeliyim?

Bu işlerle uğraşan dostlardan yardım talep ediyorum. İlk başvurum olacak.

Teşekkürler.
(1) 

Schengen Sorusu

Take it away honey #1575758 
Selamlar dostlar,

Haftaya vize görüşmem var ama kafamda netleştirmem gereken birkaç nokta var. Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ülke Hollanda ve seyahat amacı turistik

- Dilekçe ya da seyahat planı dediğimiz konu Türkçe mi yazılacak?
- Uçak veya otel rezervasyonu yapıp iptal edebileceğim bir yer var mı?
- online bir form doldurmam gerekiyor sanırım? Bu formu nasıl doldurabilirim?

Kafam iyice çorba oldu destek olabilirseniz çok mutlu olurum.
(1) 

Online IELTS Kursu?

Take it away honey #1575431 
Merhabalar,

Alıp memnun kaldığınız online IELTS kursu öneriniz var mıdır? Şöyle 1-2 ay kurs süresi olacak şekilde bir arayışım var. Özel kurs da düşünebilirim. Şimdiden çok teşekkürler!
(1) 

Vize Randevu Sorusu

Take it away honey #1571311 
Arkadaşlar merhaba,

Ankara'da schengen vize randevusu bulamıyorum. Almanya, Fransa vs bakmadığım yer kalmadı. Öneriniz olur mu? Başka şehirden alma şansım oluyor mu? Yoksa danışmanlara 4800₺ kaptıracağım.

Bir elimden tutun
(2) 

Pasaport Harcı

Take it away honey #1562203 
Arkadaşlar pasaport harcı dert oldu bana. Zamlanmamış tarifeden yatırılan pasaport harcının aradaki farkını nasıl ödeyebilirim? Yapan eden varsa yardımcı olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Pasaport Harç Ödeme

Take it away honey #1562072 
Arkadaşlar pasaport harcı dert oldu bana. Zamlanmamış tarifeden yatırılan pasaport harcının aradaki farkını nasıl ödeyebilirim? Yapan eden varsa yardımcı olabilir mi?
(1) 

Pasaport randevusu

Take it away honey #1561882 
Harcını zam yememiş ücretten ödeyip bugün randevuya giden oldu mu? Aradaki farkı yatırmanız istendi mi?
(6) 

Bordo Pasaport Ücreti

Take it away honey #1561653 
Bildiğiniz gibi pasaport harcına da %50 zam geldi. Sanırım gece 12 sonrası bu zamlar yansıyacakmış. Eğer başvuruyu bugün yapıp ödemeyi yaparsam zamsız tarife geçerli olur değil mi? Bilen var mı ona göre randevu alıp ödeme yapacağım. Teşekkürler.

Ankara'da Almanca Kursu

Take it away honey #1560231 
Arkadaşlar merhaba,

Ankara'da almanca kursuna gitmiş olan arkadaşlar özelden yazabilir mi birkaç sorum var.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Müşahitlik Sorusu

Take it away honey #1556909 
Arkadaşlar merhaba,

Seçimde görev almak için CHP'nin sitesinden gönüllü ol bölümünden başvuru yapmıştım. Ancak sonrasında Türkiye Gönüllülerine katıldım. Beni de dün arayacakları tuttu. Yedekmişim ancak asil kişi gelmeyeceği için anca haber verdiler. Bu durumda ben bu sandığa gitmezsem bir problem yaşar mıyım? Çankaya'nın göbeğinde olduğum için sandıkla alakalı bir çekincem yok. Bu hapis cezası vs devlet tarafından görevlendirilen kişilere var değil mi?
(4) 

Linkedin'de Dikkat Çekmek

Take it away honey #1553974 
Dostlar merhaba,

Mesleğimde 10 yılı birçok büyük ve önemli proje ile devirmiş bir inşaat mühendisiyim. Linkedin profilimi çok iyi ve ingilizce olarak doldurmama rağmen yurtdışından hiç geri dönüş alamıyorum. Mesleki olarak olabilir belki ama Linkedin profilini nasıl daha dikkat çekici yapabilirim? İşe alım uzmanları ana hedefim bu arada
(3) 

Omuz MR sonucu

Take it away honey #1544412 
Sporda omuzu sakatladım. Pazartesi randevum var ama merak ediyorum ne kadar kötü omzum? Anlayan varsa raporda ne diyor? Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Tüketici Hakem Başvurusu

Take it away honey #1534684 
Selamlar,

Geçen yıl temmuz ayında Timberland marka bir ayakkabı aldım. Şu tekne ayakkabısı diye geçenlerden. Toplam 10 kere giydim ve tabanı ortadan ikiye ayrılmaya başladı. Ayrıca tabandan da dikiş noktasında zorlanma var hiç sağlam durmuyor. Ben bunu aldığım yere götürdüm ve 1 yıl garanti olduğunu söyleyip almadı. Bu durumda benim haklarım nelerdir?

Tüketici hakem heyetine gitsem sonuç alabilir miyim? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
(1) 

İstanbul Park Orman'a Ulaşım

Take it away honey #1531136 
Duyurunun güzel insanları,

Yarın Park Orman'da gerçekleşecek Rockoff festivali için Ankara'dan geleceğim. Söğütlüçeşme ya da herhangi bir metrobüs durağı lokasyonundan bu sıcak günlerde en kısa ve acısız nasıl bu konuma ulaşabilirim? Ayrıca akşam dönüş için de Alibeyköy'e ulaşmam lazım buradan Alibeyköy ulaşımını da yazabilirseniz çok mutlu olurum.

Bonus soru olarak da daha önce buraya giden arkadaşlardan;
- Festival öğlen 2-3 gibi başlayacağı için sırt çantası götürmek lazım. Burada herhangi bir sıkıntı çıkarıyorlar mı? Çantayı içeri sokmama gibi?
-Festival bitişi çıkış eziyet oluyor mu?

Sorularıma cevap verebilirseniz baya hazırlıklı giderim. Sizin eklemek istediğiniz konular olursa lütfen ekleyin seve seve okurum.

Şimdiden çok teşekkürler!
(3) 

Ikea Montaj Sorusu

Take it away honey #1527651 
Duyurunun güzel insanları,

Banyoyu sıfırdan yaptırdık. İnce uzun dolap ve lavabo altı dolabı ikea'dan satın aldık. Ikea'dan alacağımız montaj hizmetine gelen arkadaşlara başka işlem yaptırabiliyor muyuz? Mesela havluluk ve duş içi askısını vs için matkapla delim işlemi yaparlar mı? Ya da hilton tipi evyeyi silikonla tezgaha yapıştırırlar mı?

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Özetle aldığımız ürün dışında hiç bir şey yapmıyorlar mı kesinlikle? Şimdiden teşekkürler.

Disney+ Aile Grubu

Take it away honey #1526712 
Katılımcı arayan var mı? Boş yerinize talibim
(4) 

Teams Uygulaması hk

Take it away honey #1524471 
Arkadaşlar merhaba,

Teams uygulamasında şirket mailimle hesap açamıyorum. Bunu daha önce yapan arkadaşlar ancak şu an sormam mümkün değil. Bı konuda yardımcı olabilecek bilgili bir duyuru sakini var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Satılık 2 Kişilik Deep Purple Bileti

Take it away honey #1524371 
Tanesi 550₺ olarak 2 kişilik bilet satılıktır.
(1) 

Öğrenci Affı

Take it away honey #1523585 
Duyurunun akademikleri, okumaya doyamayanları;

Beklediğim haber sonunda geldi. Ben de müzmin bir yüksek lisans öğrencisi olarak bu sefer bitireceğim bu okulu dedim ama bir sorum var. Ben yüksek lisansa girerken danışman hoca öğrenciyi seçiyordu. Ben gidip de konuşmamıştım hiç bir hocayla. Ancak danışmanım kıl bi adamdı o nedenle değiştirmek istiyorum. Daha ders aşamasında olduğumu da varsayarsak ben bu afla geri döndüğümde danışmanımı değiştirebilir miyim? Deneyimleyen ya da bilen yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.
(1) 

Linkedin İş Başvurusu

Take it away honey #1518784 
Duyurunun beyaz yakaları,

Linkedinden bi ilana başvurmuştum. Başvuru görüntülendi dedi 2 dk sonra ancak 2 gün sonra sadece başvuruldu diyor. Başvuru görüntülendi kısmı yok oldu. Sizce bu ne demek? Daha aranmadan elendim mi demek :( Linkedin guruları ne diyorsunuz bu işe?
(4) 

Eksik AKTS

Take it away honey #1510293 
Selam duyuru,

2013 yılında mezun olduğumda 239 AKTS ile mezun olmuşum. Ancak Almanya'da denklik için başvuracağım orada da 240 AKTS diyor. Ben bu durumda bu AKTSyi düzelttiremez miyim? Ya da bu fark denklik için büyük sıkıntı çıkarır mı? Bilgisi olan var mı? Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Almanya Denklik Hakkında

Take it away honey #1507266 
Merhaba dostlar,

Almanya'da mühendislik denkliği yapmış olan bir duyurucu var mıdır? Ufak tefek sorularım var da destek olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler!
(4) 

Harddiskleri değiştirmek

Take it away honey #1506425 
Dostlar selamlar,

Kullandığım bilgisayarı daha iyi olan bi bilgisayarla değiştirmek istiyorum. Sadece harddiskleri değiştirsem direkt açıp kullanabilir miyim? Yoksa anakart biosuna kurulduğu için tekrar mı her şeyi baştan yapmam gerekiyor? İki bilgisayar da kullanıldığı için verileri en az şekilde aktarmadan işi çözmek istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?
(2) 

Ederini Bulan Ev

Take it away honey #1495746 
Selamlar mart ayında Ankara'nın merkezinde yatırım için sıfır 60m2 2+1 daire almıştım. 370bin toplam maliyet ile şimdi bu daireye 520bin tl teklif geldi. Bu dairedeki kiracı 1750tl ödüyor kasım ayında çıkınca 2500tlye gidecek.

Bu evi satarsam 315bin tlye yine 2+1 4 yıllık iskansız bina alıp içine 10bin tl masraf ile 2000tlye verebilirim. Sizce iskansız evde bu riske girilir mi?
(2) 

Norveç Somonu

Take it away honey #1495715 
Duyurunun gurmeleri merhaba,


Dilim olarak norveç somonu alacağım. Ankara'da daha önce aldık memnun kaldık dediğiniz bir yer var mı?
(4) 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Take it away honey #1486257 
Dostlar Anadolu Sigorta'nın kurumsal TSS'ını kullanıyoruz eşimle ancak her hastane ziyareti provizyon onaylanacak mı vs. diye düşünmekle geçiyor.

Ödediğimiz miktar 500'er tl çok cüzi olduğu için çekilir kıldı. Ancak şu an verelim parası neyse sıfır sıkıntı yaşayacağımız bir firmayla anlaşalım diyoruz.

Sizce böyle bir firma var mı yoksa hepsi aşağı yukarı aynı sıkıntıları yaşatıyor mu? Varsa öneri olarak alabilirsek çok mutlu olurum.

Konum önemli mi bilmiyorum ama Ankara'da ikamet ediyoruz. Hastane olarak öyle Liv Hospital olsun Acıbadem olsun takıntımız yok. Sadece geniş kapsama alanı ve provizyonlardaki tutumu önemsiyoruz.

Teşekkürler.
(9) 

Kaş Tavsiye

Take it away honey #1482855 
Dostlar eylül ortası-sonu gibi eşimle Kaş'a gitmeyi düşünüyoruz. Gidip memnun kaldığınız önereceğiniz otel ismi verebilir misiniz?

Yapılacak etkinlik önerilerinize de açığım. Dalış yapma, tekne turu, kaputaş plajı gibi seçeneklere ek olarak her türlü öneriye açığız.

Teşekkürler.
(2) 

Antik Mısır Dönemini Anlatan Kitap

Take it away honey #1476571 
Okuyup önerdiğiniz kitaplar var mıdır? Konusu mistik ya da bilim kurgu içermeyecek şekilde olursa süper olur. Ramses serisini okudum. Hanedanlıkları ve o dönemin güncelik hayatını merak ettiğim için soruyorum.

Herkese teşekkürler!
(4) 

Korona Baş Ağrısı

Take it away honey #1475646 
Eşim pozitif izole oldu benim testim negatif ama dün akşamdan beri başımın sağ tarafı ağrıyor. Parol aldım ama geçmedi. Pozitif miyim acaba?
(3) 

Filyasyon Ekibinin Yaptığı Test

Take it away honey #1475541 
Kaç saatte çıkar 10.30 gibi gelip sürüntü örneği aldılar. Ortalama kaç saatte sonuç çıkar?
(1) 

Covid PCR Testi

Take it away honey #1475489 
Covid testi olduk. Eşim pozitif benim tahlilde de "YENI ORNEKTEN TEKRARI UYGUNDUR" gibi bi ibare var. Tekrar mı test olmak gerekiyor? Başına gelen var mı? Teşekkürler.
(6) 

Kiralık Evde Ev Sahibinin Sorumluluğu

Take it away honey #1472024 
Duyurunun güzel insanları,

Elimizdeki 3 kuruşla bi ev aldık. Şimdi kiralanması için uğraşıyorum da acemiyim bu konularda. Ev sıfır ankastre seti kombisi pencerelerde demiri vs her şeyi bulunuyor. Ben bu eve kiracı girmeden ne yaptırmakla mesulüm örnek olarak korniş ve duy taktırmak var.

Bunların dışında dikkat etmem gereken neler var yardımcı olur musunuz?
(1) 

Instagram'da Videoların Bulanık Olması

Take it away honey #1463434 
Dostlar Apple Iphone kullanıyorum. Wi fi ya da hücresel farketmeksizin instagramdaki tüm videolar izlenmeyecek derecede bulanık oluyor. Ayarlara da baktım bi problem yok. Başına gelen var mı? Nasıl çözebilirim?
(3) 

Steam Cüzdan Kodu

Take it away honey #1460137 
Duyurunun gamerları,

Yılbaşı hediyesi kardeşime steam kodu alayım diyorum ama nerden alabilirim güvenilir? Fiziki olmasa da dijital kod da olur. Birçok sitede gördüm ama daha önce alan varsa referansla almayı tercih ederim.

Teşekkürler şimdiden
(2) 

Faiz Arttırımı

Take it away honey #1453966 
Olacak mı? Kısa vadede işime yaramayan altın ve dolar mevcut yüklü miktarda çıkayım mı dursun mu? Ne dersiniz?
(2) 

Turnitin desteği

Take it away honey #1451212 
Arkadaşlar merhaba,

Tez için intihal programı lazım ancak turnitin dışında bunu yapma şansım var mı? Yoksa turnitini herkes kullanamıyor diye biliyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
(23) 

İstifa edip dönülen yerden tekrar istifa etmek

Take it away honey #1449683 
Duyurunun beyaz yakalıları merhaba,

Yaklaşık 6 yıldır çalıştığım yerden şartlar kötü olduğu için 2 ay önce istifa etmiştim.

Ancak gittiğim yerde üstümle problemler yaşadım ve çıktığım şirket mevcut şartları mı iyileştirme sözü verip gelmemi istedi. Ben de maddi şartlar dışında her şey rahat olduğu için tamam dedim. 2 hafta önce tekrar başladım.

Sorun şu ki 3 aydır mülakat aşamasında olduğum şirketten dün kabul aldım. İyileştirilmiş ücretinde üstünde bir ücret ile. Ancak şu an kafam karışık 2. kez istifa edersem olacaklar malum kavga kıyamet olacaktır.

Sizce ne yapmalı?

Daha önce böyle bir durum deneyimi olan varsa yardımcı olabilir mi?
(10) 

PS5

Take it away honey #1445590 
Elimde PS4 pro var. Bunu 4 bine satıp yılbaşından sonra PS5 almak ne kadar mantıklı? Gelen oyunların tamamı PS4 için de oynanabilir olacak mı?

Bir akıl verin dostlar.
(7) 

Menzil Arttırıcı

Take it away honey #1443215 
Duyurunun güzel insanları,

Evde kablonetin dandik bir modemi var. Malum wifinin çekim gücü baya düşük ve telefonda aşırı yavaş internet. İnternetten baktığımda modemle alakalı olduğunu gördüm. Benim hem bu modemi devre dışı bırakacak hem de menzili arttıracak bir ürüne ihtiyacım var. Kablonet modemleri farklı olduğu için modem değiştiremiyorum.

Bu ürünün adı ne ve hangisini önerirsiniz? Teşekkürler herkese.
(4) 

Altını Birikimi

Take it away honey #1439528 
Arkadaşlar elimde bankada duran 425 gr kadar bir altın var ve her ay 10 bin tl lik alım yapacağım. Bu vergi olayı ve makas olması canımı çok sıkıyor. Artık fiziksel altın alayım diyorum.

Örnek olması için kuyumcuda 460-463 olan altın bankada 455-463'tü bu sabah. Aradaki fark canımı sıktı.

Sorularım;

- Bankadaki altını bankadan çıkarıp fiziksele dönsem mi? Ekstra vergi veriyor muyum satarken de? Ve ne derece mantıklı bir hareket olur?

-Kasa kiralamada nasıl bir yol izlemeliyim ki fiziksel altınlara bir şey olmasın?

Cevaplar için teşekkür ederim.
(9) 

Robot Süpürge

Take it away honey #1426954 
Duyurunun güzel insanları öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim.


Bu süpürgelerden almaya karar verdim. Ancak model seçeneği çok ve her kafadan bir ses çıkıyor. Kullanan, araştıran kullanıcılardan tavsiye istiyorum.

Roborock S5 Max o fiyatları hakediyor mu yoksa Mi Vacuum Cleaner alıp geçeyim mi aralarında 2 kat fiyat farkı var maalesef.

Sizin onu alma bunu al dediğiniz model varsa onu da değerlendirebilirim. Teşekkürler herkese.
(4) 

Macbook Sıfırlama

Take it away honey #1423391 
Duyurunun güzel insanları sağlıklı günler dilerim.

Elimdeki macbook'u sıfırlamak istiyorum ancak disk silmeden yapma şansım var mı? Telefonlardaki gibi bir sıfırlama yapabilir miyim? Macos'a çok yabancı olduğum için yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Yavru Kedi Fıtık

Take it away honey #1415481 
Duyurunun güzel insanları,

1- Önceki duyurumda da bahsetmiştim 55 günlük yavru bi kedimizi var. Geçen gün veteriner kontrolünde ufak bi fıtık olduğu ve genelde yavrular büyüdüğünde kapandığı söylendi. Ama içim rahat etmedi başına bununla ilgili bir şey gelen oldu mu? Geçmezse yapılacak ameliyat ciddi bir şey mi?

2-Bir de yavrucağız elimi yalıyor sürekli sevgiden mi yapıyor yoksa bi eksiği gediği mi var. Oyun mu yapıyor. Sevgi gösterisiyse mutlu olacağım.:)

Cevap veren herkese sonsuz teşekkürler.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık