(6) 

Çok garip bi sorunum var

truew #1587968 
Sağ ayağımın içini kaşıdığımda orgazm hissi geliyor, hani şu boşalmadan tam önce yaşadığımız keyifli an. Sol ayağımda olmuyor, sağ ayağımın dışını kaşıdığımda olmuyor sadece sağ ayağımın içinde oluyor. Ciddi bi soru bu arada, trollük için yazmadım. Böyle bi şey yaşayan ya da sebebini bilen var mı?
(1) 

Hangi kitabı hatırlıyorum

truew #1561494 
Aklımda bi hikaye var ama kitap mı film mi dizi mi ne olduğunu nereden hatırladığımı bulamadım bi türlü. Aklımda kaldığı kadarıyla şöyle

İki kişi var, biri normal bi insan diğeri iri yarı aklı biraz kıt. Bunlar çiftlik çiftlik dolaşıp beden işleri yapıyorlar. En son gittikleri çiftlikte aklı kıt olan yanlışlıkla çiftlik sahibinin karısını öldürüyor. Sonra bütün çiftlik çalışanları bunun peşine düşüyor. Ama arkadaşı yakalıyor bunu kaçarken, diğer çalışanlar işkence etmesin diye kendisi öldürüyor falan.

Kitap sanırım bu ama hangi kitap bileniniz var mı?
(4) 

Excel'de Yüzde hesaplama formülü ricası

truew #1503349 
Arkadaşlar içinden çıkamadığım bir sorum olacak. İndirim hesaplarken kullanacağım formül için istediğim tam olarak şu. Excel'e girdiğim sayı hangi sayının yüzde 40 indirimli halinin olduğunu bulmak. Yani örneklersek atıyorum 48 yazdım hücreye. O bana 48, x sayısının %40 indirimli hali yapıyor diyerek x sayısını vermeli. Yardım edebilecek olan var mı?

x-x.40/100=48 (burada 48 bilinen sayı, x öğrenmek istediğim sayı)
(6) 

Şirket için kiralanan arabayı şirket çalışanı olmayan biri sürerse ne olur?

truew #1475401 
Bir arkadaşımın şirketi üzerine kiraladığı bir aracı var ve haftaya İstanbul'a gitmek istiyor ancak kendisi acemi olduğu için benim götürmemi rica etti. Şirket için kiralanan araçları o şirketin çalışanı olmayan kişiler süremiyormuş duyduğumuza göre. Yolda bir çevirme vs olursa ceza mı alırız umursamazlar mı yoksa başka bir yaptırımı olur mu bilen var mı?
(1) 

Dilekçe yazmayı bilen var mı?

truew #1108360 
Önemli bir durum için kaymakamlığa dilekçe yazmam lazım ama cümleleri toparlayamadım. Resmi ağız konusunda başarılı biri varsa özelden durumu anlatırım.
(2) 

Seyahat firmalarına otobüs vermek

truew #1106774 
Yatırım olarak bu yolu seçen var mı? Karı, zararı, derdi, tasası nedir bu işin? Şoförü de kendimiz mi buluyoruz onlar mı veriyor. Aydınlatacak birileri var mıdır?
(3) 

Kendi markanı oluşturmak

truew #1106725 
Yasal prosedürlerini merak ediyorum bu durumun. Bir atölyenin ürettiği ev tekstil ürünlerini satıyorum yurtdışına. İşler biraz iyiye gitti, şimdi kendi markamı kurmak için hangi adımları atmam gerekiyor bilen var mı?
(1) 

Yeni sistemde lise değiştirilebiliyor mu?

truew #1105663 
Bizim kuzene düz lise yazmışlar ama kendisi imam hatip istiyormuş. Bizim zamanımızda nakil olabiliyordun ama şimdi bu tercihli sistemde çocuk bi sene düz lisede okuduktan sonra sene kaybetmeden imam hatip'e geçebilir mi?
(2) 

Haciz sorusu

truew #1104635 
Diyelim ki özel bir bankaya borcum var ve bunu ödemedim. Onlar da haciz kararı çıkardılar. Ancak üstüme hiçbir şey yok. Ve yurtdışında yaşıyorum. Bana yapabilecekleri yaptırımlar ne olur? Aileme gider mi haciz? Ya da yurtdışından giriş çıkış yasağı koyabilirler mi? Türkiye'ye geldiğim gün havaalanı polisi alır götürür mü beni? Bir de hiçbir şey bulamayınca üstümde nasıl tahsil edecekleri hapise mi atıcaklar.
Teşekkürler.
(1) 

Fayda gördüğünüz ingilizce hikaye siteleri

truew #1103619 
Var mı? Yani amacı ingilizce öğretmek olan cümle yapısını, grameri basit ve açıklayıcı tutan hikaye siteleri arıyorum. Teşekkürler.
(5) 

visa free ile visa on arrival arasındaki fark

truew #1102982 
Nedir? Visa arrival olan ülkelere gitsem kapıda beni geri çevirme şansları mı var demek oluyor, o kadar yolu boşuna mı gitmiş oluyorum.
(15) 

osuruğa gülenin osuruk kadar aklı

truew #1093583 
yok mu gerçekten? kendimi bildim bileli osuruğa ve birinin düşmesine çok gülerim. Var mı başka osuruğu komik bulan?
(4) 

Numara taşıyınca gelen dıt sesi

truew #1089144 
Bu işlerde pek bir bilgim yok ilk defa taşıyorum numaramı. Ama sanki birkaç ay önce o dıt sesinin isteğe bağlı olduğunu artık istemeyenin kaldırabileceğini duymuştum. Böyle bi şey var mı? Varsa Turkcell'den vodafone'a geçtim nasıl kaldırabilirim?
(3) 

Tayyibin şehitlere kelle dediğini

truew #1088985 
Kabul ettiği bir konuşması var mı? Açık açık evet dedim demesini beklemiyorum ama bunu neden dediğini açıkladığı, kıvırdığı falan. Bi arkadaşla bunun tartışmasını yaptık az önce, adama 3 kuruşluk yediği mahkeme kararını gösterdim hala inanmıyor. Dönmüştür bi şeyler oyuna getirmişlerdir diyor. Yemin ediyorum bu herifi savunanların çoğu resmi gazeteye inanmayan dayı kafasında. Nasıl bir düşünce yapısıyla karşı karşıya olduğunu görünce insan ürküyor gerçekten.
(10) 

Aklımda deli projeler

truew #1055226 
Herkese selam öncelikle. Az önce sözlükteki turgut vidinli vakasını okurken aklıma geldi. 30 - 40 gönüllüden oluşan kesinlikle ticari kaygı gütmeyen bir ifşa platformu oluşturulabilir mi? Sadece ifşa da değil ortak karar alma, ortak protesto oluşturma gücü için de kullanılmak üzere. Bu facebook sayfası olabilir twitter hesabı ya da bir internet sitesi olabilir. Düşünün 1 milyon destekçiniz olsa ortak bilinçlendirmeyle ne kadar etkiniz olacağını. Geçenlerde bir yazıda bir insanın 55 kişiyi etkileme gücü var deniyordu. Örnek veriyorum migros kazıklıyor mu haksız kazanç mı sağlıyor oradaki 1 milyon kişiye bu anlatılarak onların da etkileyeceği 6 7 milyon kişiyle migros dize getirilebilir. Kamil Koç müşterilerine kötü mü davranıyor bir ifşa ve ortak eylem kararıyla 1 ay demeden kendilerine çeki düzen verirler.

Herhangi 1 milyon kişiyi alıp böyle ortak kararlar uygulayalım desek patlar o iş farkındayım ancak bu düşüncelerle bir araya gelen 1 milyon kişide etki çok fazla olur kanısındayım. Düşünsenize gezi zamanını, pkk bulaşmadan önce aynı düşünceye sahip yüzbinlerce insan birbirini desteklemedi mi? Bizim de toplamamız gereken kişiler onlar.

Sadece beyin fırtınası yapmak istedim, aklıma gelen bi şeyi tartışalım istedim. Olup olmayacağı konusunda pek fikrim yok ancak olsa 6 7 milyon kişiye ifşa olma korkusuyla kadın tacizi de azalır, haksız kazanç sağlayan firmalara ayar çekme gücü de olur, müşteriyi umursamayan yerleri tokatlama kudreti de.

Siz ne diyorsunuz?
1

mobil görünümden çık