(3) 

Kullanışlı powerbank önerisi

bedrozan #1580026 
Full boşalınca mi10pro telefonumu 2-3 kere farklı zamanlarda doldurabilecek kapasitede powerbank ariyorum. Var mıdir önerisi olan? Varsa Kaç maah almaliyim?

En avantajli kredi kartı hangisi sizce

bedrozan #1579185 
Aktif olarak Vakıfbank kredi kartı kullanıyorum. Ancak çok bir avantajı olmuyor, taksit vs gibi konular göz önüne alındığında en mantıklı ve avantajlı olan hangisi sizce ? Önerileriniz nedir?
(2) 

Telefon için en iyi iptv smart Player hangisi

bedrozan #1579177 
Ücretsiz en iyisi hangisi kullandığınız acaba ?

Spotify hesabı ortak kullanıcısı olmak istiyorum

bedrozan #1579142 
Var mıdır ortak etmek isteyen acaba?
(2) 

Gelir beyannamesi ile ilgili 3 sorum olacak

bedrozan #1577800 
Merhabalar. A ilinde içinde aktif kiracı bulunan bir evim var, B ilinde kirada oturuyorum.
Kiracim her ay düzenli olarak hesabıma parayı havale ediyor ancak benim ev sahibim beyandan kaçmak için elden istiyor. Bulunduğum yer doğuda ufak bir il olduğu için de, tayin döneminde açıkta kalmamak için mecburen elden vermeyi kabul etmiş bulundum. Şimdi beyanname yapacaktim;
49.000 kira gelirim var, 23700 TL kira giderim var. 3 sorum olacak sizlere;

1-) Şimdi kiramı elden verdigim için bu gideri kira giderim olarak gösterebilir miyim?
2-) Gösterirsem evsahibi ismi girmem gerekecek, onun bilgilerini girdiğimde, yarın ona kira geliri aldığı ortaya çıktığında bunu benden bilir mi? Üstte bahsettigim üzere en başta bu sekil anlasmistik.
3-) Arada kalan 25300 TL lik miktarı komple ödemem mi gerekiyor? Gider olarak neleri gösterebilirim başka, bununla ilgili yazarsanız çok mutlu olurum. Daha önceden böyle bir taahhütte bulunmadığım için acemiyim, yanlis yapmak istemiyorum.

Yazan herkese teşekkür ediyorum.

KPSS ÖABT (Besyo) için online ders alan var mı ?

bedrozan #1567055 
Selam arkadaşlar. Bu yıl ÖABT için hazırlanacağım ama çok kararsız kaldım. Sizin memnun kaldığınız online platform/kurs/alan var mı acaba ?

Besyo alanında MBA ve atpbesyo isimli sayfalar var çevremdekilerin önerdikleri.Buraları kullanan, buralardan hazırlanan memnun kalan var mı acaba ?

varsa dönüş yaparsa çok memnun kalırım.Ya da bunlar dışında farklı online eğitim kanalı varsa önerilere açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

Sizce hangi diziye başlayayım. The wire mi six feet under mi?

bedrozan #1560692 
Yaklaşık bir ay uzun süre evde bos vaktim olacak ve yeni bir diziye baslamak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda bu ikisi arasında kaldım. Sizce ilk olarak hangisine başlayayım ?

Her iki diziyi de izleyen varsa yorumunu beklerim.

Otobüs şirketlerinin yaptığı hataları nereye şikayet etmek gerekiyor

bedrozan #1560383 
Merhabalar. Bugün sabah saatlerinde 09:00 gibi Sirnak/Silopi ilçesinden Adana'ya otobüs bileti aldım. Otobuse binmeden önce ısrarla kalkış saatinin kaç olduğunu, tam olarak ne zaman kalkacağını,bir aksilik olmadigi muddetce belirtilen saatte (19;30) Adana'da olup olamayacagimizi israrla
Sordum. Ve bana orobusun 09:00 olan kalmış saatinde hareket edeceğini ve 19:30 gibi de Adana'da olacaklarını söylediler.

Daha önceden Silopi'den farklı firmalarla çok kez seyahat ettiğim için pek inandırıcı gelmedi bu bana ama yine de inanmak zorunda kaldım. Ve saati geldi otobüs 09:00 itibariyle hareket etti, serüven başladı

Araç Silopi'den 09:00 da harekete geçince yolculuk başladı olarak düşünmüştüm ama ne yazık ki Cizre'de diğer yolcularla arabayı dolduracaklarmis sonradan öğrendim. 09:30 gibi Cizre'den kalkması gereken araç 1,5 saat rotarla 11:00 de yola çıktı.

Tıpkı Cizre'de olduğu gibi güzergahta bulunan diğer iller olan Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep'te yine saatlerce bekledi yolculuğumu tamamlamlanip, Adana otogara girdiğimizde saat: 23:30 'du.

Bir diğer problem de benim biletim Adana otogara kesilmesine rağmen sırf otogara girmemek için yol üzerinde indirdiler, bir sürü valizle çantayla indirip tekrardan servise yüklemek ve sonradan otogara girmek zorunda kaldık.

Sorunlar bitti mi, ne yazık ki bitmedi; aracta benim koltuğum arka taraflarda bir yerlerdeydi. Şoför ve muavin sırf arkada boş koltuk olmasın diye Urfa'da araca boş koltuklarin üzerine üst üste Belki 15 tane koli istifledi. Sağımda solumda dört bir yanimda içleri dolu koli görüyordum.Oyle bunaldım öyle bunaldım anlatamam.

Gelelim en bombasına. Yolda giderken şoför bey bir dönüşü kaçırdı, otobanda yolun -abartmiyorum- tam ortasinda 30 km civarı bir hızla geri geri gitmeye başladı. O an yanımızdan deli gibi otobüsler kamyonlar korna cala çala gidiyordu. Çok korktuk tüm otobüs olarak ama şükür ki ölmeden bitirdik yolculuğu.

Şimdi tam da bununla ilgili olarak nereye şikayet etmek gerekir bunu ? Bahsekonu firma özel şirket (Zümrüt Turizm) . Yani sahibinin en basit şu gecikmelerin sebebini kendinin planladığını bile düşünüyorum. Burdan bir sonuç çıkmaz.
Yani özel şirket de olsa bunları yolcuların durumunu kontrol eden, denetleyen bir yer yok mudur acaba ? 2 yıldır silopideyim tüm firmalarda var aynı rezalet.

2 yıldan beri belki toplam 10 otobüs yolculuğu yapmışimdir olaysız bir yolculuk geçirdiğimi hatırlamıyorum. Yani en azından bunubla ilgili ne yapmalıyım, nereye şikayet etmeliyim? Bilgisi önerisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.

Sinirle telefondan yazdım, çok sayıda yazim hatası yapmışım, bilahare düzelteceğim. Zahmet edip yazacak arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.
Hayırlı akşamlar dilerim.
(7) 

aracın ağır hasarlı olup olmadığını nerden öğnenebilirim

bedrozan #1560264 
Merhabalar.Almaya niyetlendiğim bir araç var.Araç sahibi bana "aracı aldığım kişi "ağır hasarlı" dedi diye hatırlıyorum ama emin değilim. Ağır hasarlı olabilir hakka girmeyim " diyor.

Ben de Hasarını görmek için 5664e şase noyu mesaj attığımda ;

Sayin Ilgili, Kayitlarimiza gore ***5295 sasi nolu RENAULT (OYAK) SYMBOL EXPRESSION 1.5 DCI 65 markali arac 6 adet kazaya karismistir. KZ1: 06/05/2018 KTT-Carpma KZ2: 24/01/2014 Carpma 1317TL KZ3: 07/11/2013 ERP-Carpisma 4945TL KZ4: 06/11/2013 Carpisma 489TL KZ5: 06/10/2013 KTT-Carpma KZ6: 23/06/2013 ERP-Carpisma 502TL

şeklinde geliyor mesaj. Bu bilgilere göre aracın ağır hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ? Bazı kazalarında miktar yazmaması ne anlama geliyor ? Bu bilgilere göre araç ağır hasarlı mıdır? Değilse farklı öğrenme yöntemi var mıdır ?

Zahmet edip yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
(5) 

sizce 22 haziranda faiz artırımı olur mu ?

bedrozan #1560125 
düşünceniz nedir ? biraz altınım var bozdursam mı bilemedim
(12) 

300.000 tl ile yolda bırakmayacak araç alabilir miyim ?

bedrozan #1559651 
SB.
Memur halimizle dişimizden tırnağımızdan artırıp biriktirdiğimiz paraları biraraya getirdik ailecek ve toplamda bu rakam ortaya çıktı.
Başlıkta belirttiğim gibi yolda kalmayacağım, zorda kaldığımda kolay bir şekilde satabileceğim araç bulabilir miyim bu fiyata ? Yorumlarınız benim için önemli zahmet edip yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.
kredi çekecek durumum yok. Maks. limitim 300.000 TL.
(4) 

Tüm ödemelerimi ve harcamalarımi tek yerden nasıl yaparım

bedrozan #1553558 
Merhabalar.elektrik ve internet faturami aynı bankadan ödeyemediğim İçin Faturalarımi Farklı bankaların kredi kartlarimdan ödemek durumunda kalıyorum bazen. Tüm faturalarımi ve harcamalarımi tek yerden yapabileceğim uygulama site vs var mı acaba ?

not: paparada çoğu ödeme yapılmıyor. Başka alternatif istiyorum.
(3) 

Gram altın almak mı gram gümüş almak mi daha iyi yatırım

bedrozan #1546739 
Hangisini önerirsiniz arkadaşlar?

200.000 TL kredi çekeceğim 1.69 oran ile 24 ay
Vadeli olarak.

Totalde 257.000 ödeyeceğim ama ben bu paranın çok daha fazla degerlenecegini düşünüyorum 2 yılda.

Bu konuda tavsiyeniz nedir ? Gramı 1150 TL olan altın almak mı 14 TL'den gümüş almak mi ? Sizce hangisi daha mantıklı ?
(8) 

Kiracının açıklamaya kira Bedeli yazması hakkında

bedrozan #1539523 
Selamlar arkadaşlar. Batıda görev yaparken binbir zorlukla bir ev almıştım geçen sene. Doğuya göreve gelince de orayı kiraya verdim. Ordan aldigim kirayla buradaki evin kirasını veriyorum.
Simdi sormak istediğim şu. Buradaki ev sahibim "hesaba para transfer ederken kira bedeli yazmayın" şeklinde ricada bulundu apartman grubunda. Biz de sorun etmrdik o şekil gönderdik. Ama benim evimde oturan kiracı her ay "... Ay kira bedeli" şeklinde yazarak gönderiyor kirayı.
Bununla ilgili bir sorun yaşar mıyım ? Birkaç arkadaş vergiden kaçıyor onu yazdırtmayarak dedi ama yine de sormak istedim.
Evin vergisini zaten ödüyorum ben onun dışında kiraya veriyorum diye başkaca bir şey ödemem gerekiyor mu evim kirada diye ?

Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim. İyi akşamlar.
(3) 

Emeklilik hakkında küçük bir soru

bedrozan #1538976 
Selam arkadaşlar.
Babamın sigorta girişi 13.01.1997
Doğum tarihi de 14.09.1967
Şu an itibariyle de doldurması gereken prim günü 5825 iken 3507 gün doldurmuş. Yani daha 2318 gün eksiği var.

Şu görseli bırakayım suraya;

i.hizliresim.com

Şimdi
1. Bu adam ne zaman emekli olur ?
2. Bu eyt kendisini ilgilendiriyor mu?
3. 11 ay sonra yaşı dolunca para alabilir mi?

Ekbilgi:18 ay askerlik yapmış ve saydırmamış.

Zahmet edip yazan herkese teşekkür ediyorum.
(3) 

Şırnak hakkında bilgi alabilir miyim?

bedrozan #1524985 
Tayinim Şırnaga çıktı ilçe tercihi yapacağım?
Nereyi yazmamı önerirsiniz, şehir ve insanlar hakkında biraz bilgi alabilir miyim oradaki arkadaşlardan ?

Teşekkür ederim şimdiden ..
(7) 

Kredi cekmek/kredi kartı kullanmak

bedrozan #1519725 
Bir ürün alacağım. 10000 TL kredi çekmek(6 ay) ve 10000 TL kredi kartından (6 taksit) cektirmek

Hangisi daha uygun olur sizce, ona göre işlem yapacağım.
(3) 

3000 TL civarında alınabilecek telefon

bedrozan #1519665 
O paraya telefon kalmadı vs diyebilirsiniz ama maalesef bütçem bu. Max +500 koyabilirim. Bu fiyata alabileceğim en iyi telefon nedir?
Reeder istemiyorum, onun dışında olsun mümkünse.
(1) 

Telefonun, Rehberimden izinsiz rastgele arama yapması

bedrozan #1479528 
arkadaşım beni aramissin diye döndü öğlen 12 gibi. ben aramadım desem de aradığımı söyledi. bakıyorum arama kaydında görünmüyor.

aynı konuyu yaşayan var mıdır acaba?

Virüs falan mı girdi sizce ?
(13) 

5000 TL ile ayda 1500 lira kazandıracak fikir

bedrozan #1467494 
Bağladığım 5000 lira ile Her ay 1000-1500 lira ufak da olsa aksın.
Nasıl bir şey olabilir bu?

Bahis işini çok denedim hep elimdekinden oldum başka fikir lütfen.

Eşit:borsa konusunda hiçbir fikrim yok.
(1) 

Şu günlerde al-sat yapmaya en uygun altcoin hangisi?

bedrozan #1462670 
SB.
İlgili arkadaşlar tavsiyelerinize açığım. İnatla ripple'den çıkmıyorum. Ancak şu sıralar çok sabit kaldığı için en azindan farklı bir coin al-sati yapıp ripple adetini artırmak istiyorum.

Konuyla ilgili önerisi,tavsiyesi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
(14) 

Evrenin tesadüf eseri olduğuna inananlar büyü ve cinler hkk ne düşünüyor

bedrozan #1462667 
SB arkadaşlar.

Bir yaratıcının olduguna inanmayan ya da evrenin tesadüf eseri olduğuna inanan arkadaşlar büyü konusu hakkında ne düşünüyor?
Yani sizce büyü diye bir şey yok mu? Ya da cinler konusu yalan mı?

Ne düşünüyorsunuz bu konuda yazarsanız sevinirim.
(8) 

Emeklilik hesabı hakkında

bedrozan #1459643 
Merhabalar.

Babamın sigorta girişi 13.01.1997

Toplam uzun vade gün sayısı 2937



Gerekli mi bilmiyorum ama doğum tarihi 24.09.1967

Bu şartlarda emeklilik durumu nasıl oluyor. 3600 gün doldugunda direkt emekli olabiliyor mu?

Konu hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi ?

Teşekkürler şimdiden.
(4) 

ABD borsalarına yatırım yapmak hakkında

bedrozan #1459153 
50000 TL civarı birikimim var. Orta düzeyde risk alarak yapabileceğim en güzel yatırım sizce nedir ? Malum videodan hareketle bu nakitimi ABD borsalarında değerlendirmek ne kadar mantıklıdır sizce, ekonomici arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Teşekkürler.
(7) 

Kredi çekip bitcoine yatırım yapmayi düşünüyorum, öner misiniz ?

bedrozan #1454774 
SB.

Bitcoin herkes gibi ismini uzun zamandır duyuyordum. Bugün Euro almak için 24 ay vadeli 1.69 faizle 30000 lira kredi çektim. Aylık ödemem 1500 liraya denk geliyor.(24 ay sonunda 39000 olarak ödemiş olacağım) Bu benim bütçemi çok sarsmaz. O yüzden girmek istedim bu ise.

Simdi tam da bu bağlamda sizlere danışmak istedim.
Son 3 ayda yüzde 50 kar ettim diyen var. Yani Euro, dolara yatirmaktansa sizce bu daha mı karlı? Önerir misiniz kullanan, Bilgisi olan arkadaşlar?
(6) 

Yurt dışına kargo gönderimi hakkinda

bedrozan #1446106 
Merhaba sevgili kullanıcılar.
İsviçreye 5-10 kg ağırlığında bir paket göndermem gerekiyor.
Bunu en güvenilir olarak nereden gönderebilirim, daha önceden tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse çok mutlu olurum.

Zaman ayıran herkese teşekkür ederim.
(5) 

Sıfır eve kombi almak hakkında

bedrozan #1438520 
Merhaba arkadaşlar.
Yeni ev aldım. Eve kombi alacağım. Apartmanın önerdiği kombi bağlama işi falan anahtar teslim fiyatı 5500 liraya denk geliyor.

Belirtilen kombinin aynı marka/model internet satış fiyatı 3300 lira görünüyor internette. Aradaki farkı apartmanın önerdiği firmayla görüştüğümde bizimki anahtar teslim fiyatı diyor. Kombi aynı kombi olacak, buradaki işçilik tam olarak ne olacak bilmiyorum ama 2200 lira çok değil mi sayın kullanıcılar?

Aynı marka/model kombiyi internetten alsam, kalan işleri farklı bir yerden dahabuygun fiyata yapabilir miyim sizce arkadaşlar ?

Tamamen Fransız kaldığım bir konu olduğu için sizlere danışmak istedim. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.

Ev konusundan dolayı Maddi yönden 100 liranın bile benim için çok kıymetli olduğu bir dönemdeyim su an.

Zahmet edip yazan herkese teşekkür ederim, hayırlı akşamlar.
(5) 

2000-2500 civarında iyi soğutan seyyar klima önerisi

bedrozan #1435284 
Merhaba arkadaşlar.
Başlıkta belirttiğim gibi max.2500 TL'ye kadar seyyar klima almak istiyorum. Ancak almadan önce sizlerin önerilerini almak istedim.
Geçen yıl ufo'nun şu modelini satın aldım ancak hiç memnun kalmadım. Gerek sesten dolayı gerek de sogutmadigi için.

www.hepsiburada.com

Şimdi sizin Önereceğiniz fan'dan ziyade şu yeni tip seyyar klima şeklinde olanlardan memnun kaldığınızi belirtirseniz çok sevinirim.
Ona göre alacagin ya da almayacağım.

Zahmet edip yazan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
(12) 

2 günlük 20000 kredi çeksem zararım ne kadar olur

bedrozan #1434350 
Merhabalar arkadaşlar.
3 gün sonra bir yerden yüksek miktar param gelecek. Ancak bana yarın için 20000 TL lazım. Enparadan 20000 TL anında kredi çeksem hesabıma alsam, 2 gün sonra Lara hesabıma geldiğinde o krediyi kapatmak istediğimde zararım ne kadar olur tahmini ? Hani hesaba muhtemelen tam 20bin geçmez, orası sorun değil sadece merak ettiğim 2 günlük bankanın parayı işletme meblağı ne kadar olur?

Ona göre kredi kullanip kullanmayacağım. Bankacı arkadaşlar yaşarsa çok sevinirim.

İlginize çok teşekkür ederim. İyi gubler.
(5) 

Yeni gelen trafik cezası nereden ödeyebilirim

bedrozan #1431309 
Bugün eve eds kaynaklı trafik cezası geldi.
İnternet şubeden ödemek istedim ama olmuyormuş, en temiz nereden ödeyebilirim bunu ? Ayrıca şunu merak ediyorum. İhlal tarihi 24.05.2020. bana bugün tebliğ edildi, bahse konu indirimden yararlanmak için bu tarihten itibaren 15 gün sayiyoruz doğru mudur ?

Teşekkür ederim bilgi veren arkadaşlara.
(5) 

Bankadan Evin yarı fiyatı kredi çıkması

bedrozan #1427883 
Merhabalar sevgili duyuru kullanıcıları.
Ev alacağım 270 bin lira toplam evin fiyatı. Ancak kredi bu ev için 140 bin lira çıkıyor. Öyle olunca nakiti denklestirmekte sıkıntı çekiyorum.

Sanırım bunun nedeni fatura ile ilgiliymis. Ne kadar yasal bu durum?
Müteahhit diyor ki eve çıkan fiyat bu işinize geliyorsa.

Bazı firmalarda yüzde doksana kadar çıkıyorken bu duruma yapacak bir şey yok müdür? Konu hakkında bilgisi ya da önerisi olan var mıdır ?
(9) 

Opel araçtaki su tuşlar hız sabitleyici mi ?

bedrozan #1414420 
eksiup.com

Sağ kısımdaki tuş yanlış bilmiyorsam hız sabitleyicisi ama çalışırken kullanamıyorum. Aktif olmuyor, devreye girmiyor.
2008 Opel corsam var, kullanan bilgisi olan varsa bilgi verirse çok sevinirim?

Acaba bilmediğim bir şey mi var ?
(7) 

Opel aracimdaki şu düğmeler ne işe yarıyor ?

bedrozan #1412785 
eksiup.com

Tam manada açıklamaya ihtiyacım var.
Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.
(1) 

5 gün oldu Muhabbet kuşum ikinci yumurtayı yapmadı nedendir

bedrozan #1411705 
Sb.
5 gün önce yuvasına ilk yumurtasını birakan muhabbet kuşum aradan geçen zamanda ikinciyi çoktan bırakması gerekirken ne yazık ki onunla kaldı. Acaba nedendir bu ? Hani bir ihtimal belki yine yapar diye bekliyorum ama 5 gün geçti zannetmiyorum artık 2.yi.

Sizce neden bu şekilde olmuştur? Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim teşekkürler.
(2) 

50000 TL sermaye ile yapılacak en iyi iş

bedrozan #1411675 
Nedir sizce ? Araç alıp satmak mıdır ?
(2) 

Araç kaputundaki şu izler nasıl gider ?

bedrozan #1410539 
Merhabalar.
Öncelikle soruma belki basit bir cevapla boyat diyebilirsiniz. Ama boya ya da üstündeki vernik kalkması izleri kaput üzerinde olduğu için boyatmak istemiyorum. Bunun yerine o kötü görüntüyü gizlemek için ne yapmam lazım ? Ya da var mı bunun bir çaresi sizlere danışmak istedim.
Sırf birkaç ufak yerde hafif vernik/boya atmasi var diye koskoca kaputa işlem yaptırmak mantıklı gelmiyor. Bunun için var mıdır acaba bir öneriniz?

Aracım şudur;

i.hizliresim.com

Bahsettiğim boya/vernik atması yerler de kaputun uzerinde dikkatli bakınca belli oluyor.

Teşekkür ederim.
(5) 

Muş hakkında bilgisi olan orda yaşayan var mı?

bedrozan #1406075 
Kamuda çalışıyorum, tercih yapacağım. Muş'u yazmayı düşünüyorum ilk sıraya.
Ne dersiniz, önerir misiniz ? İnsanı havası suyu nasıldır ?

Zahmet edip yazan herkese teşekkür ederim.

Ek olarak Batman vs Muş arasindaki tercihiniz ne olurdu?
(3) 

Batman hakkında bilgisi olan orda yaşayan var mı?

bedrozan #1405805 
Kamuda çalışıyorum, tercih yapacağım. Batmani yazmayı düşünüyorum ilk sıraya.
Ne dersiniz, önerir misiniz ? İnsanı havası suyu nasıldır ?

Zahmet edip yazan herkese teşekkür ederim.
(5) 

40000 sermayem var. Ufaktan gelir sağlayacak ek iş önerisi

bedrozan #1403233 
Soru başlıkta arkadaşlar.
Elimde 40000 TL nakit olarak elime alacağım.Bu parayla ne yapabilirim?
Çalıştığım için Aylık gecimimi sağlayacak param oluyor cok şükür. Bu birikimle ne yapabilirim ?

Önerisi olan cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Varolun, iyi akşamlar !
(1) 

Bu tip videoları nasıl yapıyorlar ve bu müziğin ismi nedir

bedrozan #1400314 
Sb.

drive.google.com

İnstagramdan mi yapiyorlar yoksa sonradan mı yukluyorlar o winny the Pooh seysini ve o ikonları bilmiyorum ama merak ediyorum.Bir de müziğin ismi.

Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Teşekkürler.
(5) 

Arkadaşlar lütfen şu müziği bulun

bedrozan #1384235 
Ölüm marşı değil ama ona benzeyen çok duygusal bir muzik. Nerde duydugumu hatırlamıyorum ama eminim bilen vardır aranızda. Bilen yazsın lütfen.


vocaroo.com

Edit: bulundu arkadaşlar, @bak-raist teşekkür ederim.
(3) 

Bireysel emeklilikte altın fonu nedir nasıl olur ?

bedrozan #1380742 
Merhaba arkadaşlar.
Toplamda Anadolu hayat emeklilikten 37 ay bireysel emeklilik birikimim bulunuyor. Bu ise ilk aylarda 100 TL ile başlamışken belirli aralıklarla minimum ödeme arttı ve su an aylık 300 TL ödüyorum.bugun Bir arkadaşımla konuştuğumuzda bana bu birikimini altın şeklinde yaptığını söyledi.
Yani 37 ay öncesinden ben bu birikimi yatırdigim paraya denk gelecek şekilde altın alarak yapmış olsaydım halihazırda toplam birikimim şuankinin 3 katına yakın olacağını söyledi.

Düşündüm gerçekten de öyle. Zararın neresinden dönersen kardir diye düşünerek sizlere danismak istedim. Anadolu hayat emeklilikten bu bahsettiğim altın bazlı bes sistemine gecmem mümkün müdür? Herşeyden önce arkadaşımın bahsettiği sistem gerçekten de var değil mi? Anadolu hayat emeklilik müşteri hizmetlerini arayıp soracaktim ama malesef şu an icin hizmet veremiyor. Ben de sizlere danışmak istedim.

Bu konuda bilgisi olan, yardımcı olabilevek arkadaşlar varsa çok mutlu olurum. Sonuçta bes sistemi ileriye dönük bir yatırım. Altın da uzun vadede degerlendigi için bunu altin bazında yapmak çok daha mantıklı geldi bana.

Zahmet Edip yorum yazan herkese teşekkür ediyorum. İyi geceler.
(5) 

Düşük Bütçeli Tatil planı önerisi

bedrozan #1377192 
Arkadaşlar 1 Eylül itibariyle 2 hafta izne çıkacağız eşimle. Ani bir karar oldigi için planlama yapamadık. Ucbes gün deniz sonrasinda gezmek istiyoruz.
Çok fazla bütçemizi sarsmadan nereye gitmemizi, ne yapmamızı önerirsiniz?

Aracımız yok,Gaziantep'te yaşıyoruz. Kısa mesafe olarak yakın yerleri düşünüyoruz.Suraya git şunu yap diyeceginiz, tavsiye edeceğiniz her öneriye açığız.

Şimdiden teşekkür ederim zahmet Edip yazan herkese
(4) 

1500-2000 liraya alınabilecek en iyi telefon

bedrozan #1371568 
Sb.

Gerek kamera, gerek şarj, gerek hafıza,gerek tasarım vs.

Bu fiyata alınabilecek en iyi telefon nedir acaba ?
(10) 

Telefonla zaman geçirebileceğim uygulama önerisi

bedrozan #1329668 
Gece çalışıyorum, ve oldukça boş vaktim oluyor. ilgiyle takip edebileceğim bir uygulama ya da oyun falan önerisi olan varsa yazar mısınız, zira çok ihtiyacım var buna.

Zahmet Edip yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...
(5) 

1500-2000 TL civarında kullanışlı telefon önerisi

bedrozan #1319972 
SB.

Güzel fotoğraf çeken ve hafızası iyi olan, sürekli donmayan TLF önerisi bekliyorum.

Zahmet Edip yazan herkese teşekkür ederim şimdiden.
(8) 

Yarın kiz arkadaşımın doğum günü, şiir önerisi istiyorum

bedrozan #1307536 
Merhabalar arkadaşlar.
Yarın kız arkadaşımın doğum günü. Pasta, mekan, hediye falan her şey hazır.
Sadece hediyenin içine koymak için el yazımla ufak bir şiir yazmak istiyorum. Ama çok kararsız kaldım. Daha çok ikinci yeni tarzını seviyorum ama dediğim gibi kararsız kaldım. Onerebileceginiz güzel şiirler varsa yazar mısınız?

Şimdiden teşekkür ederim zahmet Edip yazan herkese.
(26) 

Birine vereceğim parayı nasıl güvence altına alabilirim

bedrozan #1304945 
Merhabalar arkadaşlar.
Bir arkadaşım kendisine vereceğim 20bin tl ile bana her ay 2000 TL net kar vereceğini vadediyor. Düşününce çok mantıklı geldi bana. Araba alıp satacak, fazlasıyla da anlıyor bu isten. Ona güveniyorum ama yine de kendimi güvence altına almak istiyorum

Nasıl yapabilirim bunu? Yani ortada bir belge falan olmadan direkt vermek istemiyorum, ne yapmalıyım?

Yardımcı olursanız çok sevibirim. Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Elimdeki parayı nasıl işletebilriim

bedrozan #1304812 
Her ay düzenli olarak kenara 2,500 TL koyabiliyorum ve şu an 20.000 TL birikmişim var.
Malum su doların durumundan dolayı bir şeyler yapmak paramı değerlendirmek istiyorum.
Hani alım satım işi olur, ya da sizin onereceğiniz farklı fikirler..Zira 2 günde bir 24 saat boş zamanım oluyor çalıştığım işten dolayı. Bir şekilde bir şeyler yapmak istiyorum,zamanı ve paramı degerlendirmek istiyorum. Bu baglamda da sizlere danışmak istedim.

Var mı önerisi olan, şunu şunu yap diyecek olan. Araba piyasasına girmek istemiyorum bilgim olmadığı için.Bunun dışında her öneri ve yoruma açığım. Zahmet Edip yazacak olan her arkadaşa teşekkür ederim simdiden.
(5) 

Sevdigim bir arkadaşımın kız çocuğu olacak ne hediye alınır ?

bedrozan #1285901 
Merhabalar arkadaşlar iyi akşamlar öncelikle.
Çok sevdiğim bir arkadaşım 2 hafta sonra doğum yapacak ve inşallah sagsaglim bir kız çocuğu olacak. Yeni doğmuş kız çocuğuna ne hediye alınır?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, zahmet edip yazan herkese teşekkürler.

E,24
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık