(6) 

erkek kedi kisirlaştirma

turuncu tonlarda #1591670 
dostlar, romalılar,

10 gün sonra 8 aylık olacak canavar kedimizi kısırlaştırmak istiyoruz.
bizim veterinerimiz en az 1 kez kızgınlığa girsin öyle yapalım, ilerde idrar yolu problemi yaşamayın diyor.

arkadaşımın kedisini götürdüğü vet ise tam aksini söylemiş, girmeden önce yapmalıyız, 1 kez bile girerse kötü olur demiş.

hangisi doğru? siz ne zaman yaptırdınız, deneyimlerinizi merak ettim.

teşekkürler.
(5) 

36 haftalık bebekte solunum sıkıntısı - entübe edilmesi

turuncu tonlarda #1589103 
Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşımın 36.haftasında tansiyonu ani yükseldiği için sezaryen ile doğum yaptırıldı. Bebeğin akciğerleri kapalıymış tam nefes alamıyormuş. 6 gündür yoğun bakımda, aslında ilk başta entübe edilmişti de şu an entübe değil, ama oksijen desteği veriyorlarmış. bu ne zaman düzelir, düzelecek bir şeydir değil mi?
(18) 

kedili ev kokusu

turuncu tonlarda #1584142 
arkadaşlar. ben hayatımda hiç kedili eve gitmedim. herhangi bir hayvan da bakmadım o yüzden kokusu nasıl oluyor bilmiyorum.

3 gündür bir arkadaşın kedisi bizde misafir. kristal kum kullanıyorlarmış. kedinin çişi topaklanmıyor kristaller sarı oluyor çişini yaptığı yerleri. kakasını hemen atıyorum yaptığında ama çiş orda kalıyor ve inanılmaz kötü kokuyor. Bu koku kristal kumun kötü olmasından dolayı mı? kumunu değiştirsem çözebilir miyim sorunu?

camları evdeyken hep açık tutuyoruz ama biz kedi bakmadığımız için camlarımızda sineklik tel yok. emanet olduğu için atlayıp kaçmasından da çok korkuyoruz o yüzden evden çıkacağımızda camları kapatıyoruz. mesela dün akşam 6 saat kapalı kaldı. eve geldiğimizde inanılmaz ağır bir koku tüm eve yayılmıştı. bizde 1 hafta filan daha kalacak. bu sorunu nasıl çözerim?
(8) 

Bu pantolon 50 yaşında 60 kilo bi kadına olur mu?

turuncu tonlarda #1581842 
ty.gl

Arkadaşlar bu pantolon çok genç işi değil mi? Binde sanırım düşük bel. 50 yaşında bi ablamız bu pantolonu beğendi, ben de senin yaşına gitmez 20 yaşındakiler giyiyo dedim.

Ama ablamız çok öyle kilolu filan değil, yaşına göre fit. Tarz olarak da kot tişört filan giyen genç görünen biri. Olur mu sizce?
(6) 

Davasını avukatsız takip edebilenler

turuncu tonlarda #1577568 
Arkadaşlar ben şahsen bir avukat olarak düşünüyorum avukat olmasaydım kendi davamı takip etmeye çok korkardım bir şeyi yanlış yaparım filan diye. Herhangi bir davanızı avukatsız takip ettiğiniz oldu mu? Bunu nasıl başardınız merak ettim deneyimlerinizi.
(1) 

"Dost beni bilsin..."

turuncu tonlarda #1563745 
Ya arkadaşlar, bi söz var hani mesela birisi bize küçük bir hediye alır, biz de buna şaşırırız bizi düşünmüş olmasına şaşırırız ya öyle durumlarda kullanılıyor. "Dost beni bilsin, ... olsun" gibi bi şeydi mesela dost beni bilsin bir çürük elma olsun gibi bi şey. Dost beni hatırlasın da isterse kötü bir hediye göndersin fark etmez, düşünmesi yeter anlamında kullanılan. Bu söz neydi bilen var mı?
(8) 

Annemin fransa vizesi reddedildi, itirazdan bi şey çıkar mı?

turuncu tonlarda #1553305 
Dostlar, Romalılar,

Annem ve annanem fransada yaşayan akrabalarımızı ziyarete gideceklerdi, fr vatandaşı olan akrabamız davet kağıdı gönderdi, annemle ananem de istenen belgelerle beraber vize başvurusu yaptı. Ret geldi, ret gerekçesi evrakların yeterince güven vermemesiymiş. (Evrakta vize onay kutucuğu işaretlenmiş sonra daksille silip vize ret kısmını işaretlemişler, vize başvurusunda annemlere yardımcı olan şirket çalışanları durumun siyasi olabileceğini çünkü o ara yapılan başvuruların tamamının ret geldiğini söylediler)

Annemin hesabında 2 hafta kalmasına yetecek kadar euro ve deprem kredisi olarak çektiği 90 bin tl civarı para vardı. Belediyenin taşeron işçisi olduğu için izin belgesi filan almıştı, hesap dökümleri gidiş dönüş bilet rezervasyonu filan vardı.

Rezervasyonlar 5 günlüktü, pegasustan yapmıştık, bu bir ret gerekçesi olabilir mi?

Annanem de emekli kadın, kendi halinde biri, hem dedem vefat ettiği için ondan kalan maaşı alıyor hem kendi şahsi emekli maaşını alıyor, ekonomik durumu kötü değil, hesabında az da olsa birikmiş para vardı. Sorularım:

1-Şimdi biz ret kararına karşı 30 gün içinde itiraz hakkımızı kullansak bi şey değişir mi? İtirazı nasıl yapacağız nelere dikkat edelim?
2-İtiraz işini boşverip yeniden evrak toplayıp yeni bir başvuru yapıp bu başvuruya bir iyi niyet mektubu tarzı bi şey ekleyip, "siz başvurumuzu reddettiniz ama bizim ekonomik durumumuz şöyle şöyle iyi, fransaya kalıcı olarak gitme niyetimiz yoktur, orada bulunan akrabalarımızı ziyaret edip döneceğiz biletlerimiz de hazırdır" vs vs bi şeyler yazsak olur mu?
3-fransadaki akrabalardan gelen davet kağıdı ile yeniden bir başvuru yapmak mümkün mü yoksa baştan mı göndermeleri gerekiyor?

Cevaplayanlar olursa şimdiden teşekkür ederim, esen kalın.
(13) 

tarihi 1 ay geçmiş türk kahvesi içtim ölür müyüm

turuncu tonlarda #1550206 
soru başlıkta
(5) 

Bist bugün hangi hisselerden kazandırdı?

turuncu tonlarda #1540249 
Öncelikle borsaya yatıracak param yok, yatırım tavsiyesi istemiyorum, meraktan soruyorum.

Son günlerde hatta özellikle bugün borsa baya yükseldi, 3 ay önce şu hisseyi almıştm, bugün 3 katına çıktı kazandm dediğiniz hisseler var mı? Varsa sizce neden?

Mesela bugün birinden şunu duydum, sasa'yı temmuzda 35-40 liradan aldm, bugün 125-130 liralara çıktı. (Ben sasanın biraz piyasa beklentisinin gazına geldiğini düşünüyorum yoksa nasıl anlık yükselicek)

Var mı böyle başka kazanan?

Bu soru ve cevapları asla yatırım tavsiyesi değildir, sohbet muhabbet amacıyla konuşulmaktadır, kimse üstüne alınmasın :)
(14) 

Birine kaç saat ulaşamayınca panik olursunuz?

turuncu tonlarda #1522836 
Evet soru başlıkta. Birine kaç saat ulaşamayınca (o kişinin telefonu kapalıysa) panik olursunuz? Veya kaç saat olunca panik olunmalı sizce?

Konum: İstanbul (trafik vs hesaba katılması için belirtiyorum)
(5) 

Visco yatak alıcaz ama hangisi?

turuncu tonlarda #1522066 
Herrrkese merabalar,

Visco yatak alıcaz ama hangi markadan alalım karar veremedik, çünkü bu işlerden sıfır anlıyoruz :d 150×200 boyutunda en bilindik markalarda fiyatlar aşağıdaki gibi. Ama bunların arasındaki fiyat farkının sebebi ne olabilir? Kullanıp memnun kaldığınız var mı, bunlar veya farklı markalarda? Hangisini alalım kafalar karışık. Teşekkür ettik şimdiden.

İstikbal (8.051 TL);

www.istikbal.com.tr

Bellona (5.555 TL);

www.bellona.com.tr

Yataş visco ultimate support (6.719 TL)

www.yatasbedding.com.tr


Yataş visco ultimate support (2.954 TL)

www.yatasbedding.com.tr
(6) 

Son zamanlarda italyaya gezmeye giden var mı?

turuncu tonlarda #1513389 
Heerkese merabalar,
Yaza italyaya gitmeyi düşünüyoruz 2 kişiyiz. Fiyatlar nasıl? 1 hafta veya 10 gün kkalsak çok da lüks olmayan ama öğrenci işi de olmayan bi tatil kaça patlar?

Tecrübelerinizi aktarınn bekliyorum teşekkürler iyi cumartesiler.
(3) 

RTÜK’ten nasıl onay alınıyor

turuncu tonlarda #1499328 
Herkese selamlar sevgiler

Bir müvekkilim hakkında, bir haber kanalında gerçeğe uygun olmayan bir haber yayınlandı. Ben de sulh ceza mahkemesine başvurdum tekzip yayınlanması için. Ancak mahkeme dedi ki, ekte sunduğunuz haber kaydının gerçek olup olmadığını ben nerden biliym. Sunduğumuz haber kaydında rtük onayı yokmuş. Biz bu onayı nasıl alıcaz. Bilen var mı?

Rtük yasası 25.maddesinde şöyle bir şey buldum buna göre mi alınıyor? Benim şimdi rtük üst kuruluna başvuru mu yapmam gerek?

Yayın kayıtlarının muhafazası
MADDE 25 – (1) Özel medya hizmet sağlayıcılar, yaptıkları her yayının kaydını bir yıl
süreyle muhafaza etmekle yükümlüdür. Gerçek ve tüzel kişiler yapacakları işlemlere esas olmak üzere bu süre içinde yazılı olarak Üst Kurula başvurmak ve Üst Kurulca belirlenecek ücreti ödemek suretiyle yayın kaydından bir kopya alabilir.

Mahkemenin gerekçesi de şu şekilde.

“başvuru dilekçesi ekinde talebe konu haber görselinin bulunduğu görüntü kaydının Radyo ve Televizyon Üst Kurulu onaylı olup olmadığının belirli olmadığı, ilgili görüntü kaydının kurgu olup olmadığına ilişkin hakimliğimizce araştırma yapmanın yasal inceleme süresinde mümkün olamayacağı, bu nedenle başvurucunun talebine konu hukuka aykırılığın objektif bir kaynak ile desteklenmesi gerektiği, talebin bu yönüyle şekli unsurları taşımadığı anlaşılmakla talep hakkında karar verilmesine yer olmadığına dair aşağıdaki şekilde karar …”

İnşşş bir bilen çıkar. Herkese teşekkürker.
(10) 

Korona oldum :((

turuncu tonlarda #1472393 
Selamlar, dün gece aşırı baş ağrısı ve vücut ağrısı ile yatamadım. Sabah da gidip test yaptırdım. Pozitiffmişim. Bundan sonraki süreç ne olacak. Bugün çok ağrım var. Diğer günler de böyle mi geçer yoksa daha mı ağırlaşacak neler olacak?
(3) 

Son zamanlarda kefkene gittiniz mi? Nasıl bilirsiniz?

turuncu tonlarda #1377485 
Hafta sonu sevgiliyle kafkene gitsek nasıl olur, denizinden memnun kalır mıyız? çevreden insandan yana bi sıkıntı yaşar mıyız?

İyi akşamlar teşekkürler
(7) 

Anne babama seçtiğim hediye nasıl sizce?

turuncu tonlarda #1355922 
Merhabalar herkese.

Okulumu stajımı yeni tamamlayıp iş hayatına atılmış bulunuyorum. Ekonomik olarak da yavaş yavaş toparlanırken bu vesile ile annemle babama bir hediye alayım dedim.

Normalde ikisi de durup dururken biz bir hamama gidelim kendimizi şımartalım diyecek insanlar değiller. O nedenle ben hamam +sauna +kese köpük + masaj şeklinde bir paket alayım, o gün kendilerini şımartsınlar dedim.

Sizce nasıl fikir? Bu kötüyse ne alabilirim, nasıl bir jest yapabilirim?

Teşekkürker
(5) 

Sgk primlerinin maaştan daha düşük yatması

turuncu tonlarda #1351108 
Selamlaar

Yaklaşık 1,5 yıldır iş hayatının içindeyim, 2,5 aydır da sigortalı işçi statüsünde çalışıyorum. Öncesinde stajyer olduğum için sigortam yok idi. Geçen hafta önüme maaş bordroları konulduğunda bir de baktım sigortalarımız maaşımız üzerinden değil de daha düşük miktardan yatıyormuş.

Zaten stresli bir ortamda kendimi hırpalayarak çalışıyordum. Bunu da görünce yazıklar olsun dedim istifa ettim.

Sizde durumlar ne? “Her yer böyle” cümleleri duyuyorum sürekli. Fazla mı romantik davranmışım yoksa, kabullenmeli miydim?

Bu arada maaş öyle yüksek bir maaş değil, 3 bin.
(3) 

Ağzımın tadı değişti hasta falan mıyım :(

turuncu tonlarda #1324173 
Selamlar,

Dünden beri ağzımın tadında bir değişiklik oldu, grip falan değilim başka bir yerim ağrımıyor falan, sadece ağzımın tadı kötüleşti, ne yapmam lazım? Doktora gideyim mi önemli bir şey midir? Ve bunun için hangi doktora gidilir?

Yardımm lütfeen :/

Teşekkürler
(9) 

Çok kırığım duyuru

turuncu tonlarda #1321358 
Öyle kırgınım öyle kırgınım ki, keşke böyle kötü insanların yaşadığı bir dünyaya hiç gelmemiş olsaydım. Bir insanı paramparça etmek böylesine kolaymış. Nasıl baş edeceğin ?
(7) 

İstanbulu bilenler! Kaç dk sürer??

turuncu tonlarda #1294906 
Yarın sabah Mecidiyeköy’den 121a’yı kullanarak beykoz adliyesine gidicem, yani su ürünleri durağında inicem (toplam 25 durak) sabah trafik durumu nasıl olur, yol ne kadar sürer? 7.40’taki otobüse mi bineyim 7.55’tekine mi ya da daha mı erken çıkayım, bilemedim? 9.15’te adliyede olmam gerekiyor :/
(3) 

Hukukçu meslektaşlar sıkıntılı bir durum hakkında görüşünüze ihtiyacım var

turuncu tonlarda #1292413 
Bi davamızda ofisin dava bölümündeki arkadaşlar duruşmayı işlememişler, 1 aylık yenileleme süremiz de geçti. Harçsız yenileme hakkımız gitti, harcı da 30 bin lira. Var mı yapılabilecrk bir şey ne dersiniz?
(6) 

Belgesel tavsiyesi almaya geldim dostlar

turuncu tonlarda #1285685 
Merhabalar öncelikle.

Sanat, ekonomi, bilim gibi alanlarda belgesel izlemek istiyorum, türkçe veya altyazılı olan yabancı belgesel önerilerinizi almaya geldim.

Sendromsuz ve keyifli akşamlar.
(2) 

Yıldırım tatbikatı 2018

turuncu tonlarda #1284558 
Arkadaşalar merhaba,
Abim yıldrım tatbikatında görevlendirilmiş. Tatbikata daha önce katılan veya katılmış yakını olan varsa sorularıma cevap verilebilir mi lütfen.
Tatbikat kaç gün sürüyor?
Tatbikat nerde olacak?
Tatbikat neleri kapsıyor?
Katilmamanin hüküm ve sonuçları nedir?
Simdiden teşekkürker.
(1) 

Gıda zehirlenmesi geçiriyor olabilir miyim?

turuncu tonlarda #1284436 
Selamlar,

2 saat kadar önce skt’si 6 gün geçmiş olan bir ayran ve çiğköfte yedim. Şu anda da mideme kramp girmeye başladı ve bulantı da var. Gıda zehirlenmesi olabilir mi? Ne yapayım, geçmesini mi bekleyeyim hastaneye mi gideyim?
(3) 

Bugün habertürk gazetesi alacaktım unutmuşum

turuncu tonlarda #1280419 
3.sayfasında çıkan bir habere bakacaktım ama gazeteyi almayı unuttum, yarın bulabilir miyim ki?
(17) 

Komşular sevgilimin eve gelmesinden rahatsız oluyor :(

turuncu tonlarda #1267380 
Evet 2018 yılında istanbulun görece nezih semtlerinden birinde oturmama rağmen erkek arkadaşımın gelmesinden hoşlanmıyolar.

Evde 3 kız kalıyoruz. Birinin hiç arkadaşı falan gelmiyor,diğerinin de normal sınıftan okuldan falan arkadaşları geliyor bazen. Geçenlerle erkrk ve kız arkadaşları gelmişti, evde 30 dk-1 saat durup gittiler, erkekler önden inmiş apartmandan çıktıklarında komşumuz (evin babası) bizim arkadaşlara “siz bu binadan mı çıktınız, benim kızlarım var evde röröörö” falan yapmış, bizim arkadaşlar da “biz zaten yarım saat durduk gidiyoruz” demişler gitmişler.

Benim erkek arkadaşımla şimdiye kadar hiç karşılaşmamışlardı ta ki geçen cumartesiye kadar. Beraber markete inerken gördüler bişi demediler. sanırım sonra ev sahibimize haber vermişler durumu. ev sahibiyle konuşmadık sonradan ama onlar hiç bişi demiyolar çünkü kiramızı hiç geciktirmiyoruz ve şimdiye kadar bizden rahatsız olacakları hiçbir şey yapmadık, sessiz sakin insanlarız.

Sonuç; ben şu durumda ne yapmalıyım? Erkek arkadaşım eve gelmesin mi ya da karşılaşmamak için gayret mi edelim? Bişi derlerse ne tepki vereyim? Siz olsanız ne yaparsınız?
(6) 

Şurada biraz içimi dökeyim :/

turuncu tonlarda #1264114 
2 ay önce babaannemi kaybettim. Kanserdi. İlk kanseri 8 sene önce olmuştu. Sonra tedavi oldu. Aradan 5 sene geçince tekrar oldu ama bu sefer vücudunun başka bi yerindeydi. Son 3 sene boyunca hep hastaydı, yazları kemoterapi alıyordu, kolları delik deşikti, evden çıkamıyordu :( son 4 ayında artık yemeden içmeden kesildi, karnındaki urlar hızla büyüdü, öldü sonra :(

Ailemden hiç birini kaynetmemiştim böyle, o kadar eksik hissediyorum ki. Üstelik onun böyle öldüğünü gördüğüm için kanser olmaktan çok korkuyorum artık. Eskiden her derdin bi dermanı vardr diyordum ama artık sadece genetiğimde kanser var, bir gün kanser olup ölücem diye düşünmeye başladım. Marketten abur cubur bi şey alıp yediğimde (ki genelde yerim) her lokmanın beni kansere yaklaştırdığına inanıyorum. Sonra da bakıyorum ki babaannem aslında çok sağlıklı beslenirdi ama yine de olanlar oldu, demek ki kaçamam bu sondan diyorum. Çok üzülüyorum duyuru. Bilemiyorum sanki şimdiden her şey için çok çaresizim gibi geliyor. Ölümü hiç bu kadar düşünmemiştim şimdiye kadar.
(2) 

İstinaf süre tutumla ilgili bir soru, hukukçular yardım!

turuncu tonlarda #1248842 
12.12.2017 tarihinde bir dosyamız karara çıktı 15 yıl hapis.

14.12.2017’de süre tutum yolladım. Ancak dün baktım ki zabıt katibi onaylamamış. Uyapta devam eden işlem olarak görünüyor. Aradım sordum neden onaylamadınız sürem kaçtı mı dedim. Gerekçeli karar onaylanmadan bunu onaylamıyoruz zaten dediler.

Ceza davalarında süre tutum yollayıp sonra gerekçeli karar gelince gerekçeli istinaf dilekçesi yazmak gerekmiyor mu arkadaşlar?

Bi akıl verin şu stajyere :(
(30) 

Arkadaşlar galiba ben bittim :(((

turuncu tonlarda #1241757 
Bilgisayardan 1 gr anlamayan bir insanım. Ofisin bilgisayarı internete bağlanmadığı için mikrosoftu arayıp yardım istedim, sonra bana bu bilgisayarın yazılımı orijinal değil dediiler, bireysel kullanımda mı dediler, evet dedim. Bilgisayar kiminse o bizi arasın dediler, ben de okey dedim kapattım. Şimdi nolcak yaaa yazılım orijinal değil sonuçta :(( ve ben mal gibi bildirdim bunu :(( ne gelir başıma bi anlatın :(((
(1) 

Katılım hesabı ne, para erken çekilirse nolur

turuncu tonlarda #1236117 
Selamlar, soruyu başlıkta yazdım zaten ama bu konuda o kadar cahilim ki internetten araştırınca anlamıyorum, lütfen biri anlatsın bu meseleyi bana.

Elimizde vadeli ve vadesiz katılım hesapları var diyelim ki. Parayı erken çekersek faizleri alamamış olup banka yararına bir şey mi yapmış oluruz?? Yoksa aksine banka paramızı işletemeyeceği için banka aleyhine bi şey mi yapmış oluruz??

Biri bana bunu anlatsın ya :'(
(8) 

Sevgilinize onu çok sevdiğinizi hissettirmek istiyorsanız

turuncu tonlarda #1226390 
Ne yapardınız? Yani hiç beklemediği anda gözlerine bakıp "seni seviyorum" demek bile güzel aslında. Siz nasıl hissettiriyorsunuz sevginizi?
(9) 

Çok mutsuzum

turuncu tonlarda #1226051 
İü hukuktan yeni mezun oldum ve istanbulda staj yapacak yer arıyorum. Baro ilan sayfasından bulup 20den fazla yere cv attım. Sadece 2 büro görüşmeye çağırdı, biriyle görüşme iyi geçti ama işe almadılar.

Diğeriyse bugündü. Ve tam bir hayal kırıklığı :( kadın beni karşısına oturttu ve ne kadar disiplinli olduklarını anlatıp durdu ve ben karşısında ışık görmüş tavşan gibi durdum. E susup kaldığım için o da işe almayacak.

Beni sonsuza kadar kimse işe almayacak ya galiba ;(
Neden görüşmede böyle oluyo? Napiym ben şimdi?? Mutsuzluktan ölcem galiba :(
(7) 

Kanatları olmayan kuşumuz :(

turuncu tonlarda #1224943 
İyi akşamlar herkese,
Teyzemlerin bi muhabbet kuşu var ve kanatları yok. Yani var ama çok küçükler,bu yüzden kanatları bedenini taşıyamıyor ve uçamıyor. Fark ettim ki bazen kafasını çevirip kanatlarının olduğu kısma gömüyor, sizce bunu hobi olarak mı yapıyodur yoksa derisi kaşınıyor/acıyor olabilir mi??

Teyzemin söylediğine göre kanat gibi tüyler zaman zaman çıkıyormuş ama kendi kendine düşüyormuş.

Bu hayvanın ne derdi var anlamadım, ya da derdi yoktur belki, onu da anlamadım. Hiç anlamam hayvanlardan, fikirlerinize ihtiyacımız var.

Teşekkürler
(3) 

Ales ve yds kitap ve çalışma tavsiyesi

turuncu tonlarda #1204634 
Merhabalar,
Önümüzdeki güz döneminde ales'e ve yds'ye girmek istiyorum.
Daha önce çalışıp beğendiğiniz kitap isimlerini ve çalışma tarzinizi paylaşır mısınız?
Özellikle yds'ye nasil çalışmaliyim, nelere ağırlık vermeliyim?
Teşekkürler.
(16) 

Karakter tanıtma ödevi :)

turuncu tonlarda #1177769 
Iyi geceler herkese :)
Kardeşimin ingilizce proje ödevi için bir karakter tanıtımı yapmamız gerekiyor, ama hangi karakteri tanıtsak bilemedik :/ kendisi 7.sınıfa gidiyor, karlar ülkesi animasyonundaki Anna'yı tanıtalım dedi ama bu bana biraz daha küçük yaşa hitap eden bir şeymiş gibi geldi.

Basit düşünmeye ihtiyacim var sanırım ama yapamıyorum.

Kimi tanıtalım da yaşa ve ödeve uygun olsun, ne dersiniz?

Fikirleriniz için teşekkür ederim.
(7) 

Postada kaybolan kartpostali bulmam imkansiz mi?

turuncu tonlarda #1166492 
Iyi aksamlar herkese,
Abd'den bir arkadaşım 2 ay önce kart atmış ama elime gecmedi. Yarin pttyi arayacağım ama takip numarasi vs olmadığına göre bulma ihtimalim yok mudur sizce?

Bi de yurt dışında mi kaybolmuştur yoksa yurtiçinde mi?
Teşekkürler.

(Yazim hatasi duzeltilmistir)
(1) 

Taksim'deki pasajlar kaçta kapanıyor bilen var mi?

turuncu tonlarda #1146589 
Atlas/halep kaçta kapanıyor, internette bununla ilgili bilgi bulamadim :/
(4) 

Hukukçulara çok küçük bir sorum varr

turuncu tonlarda #1146234 
X Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği A. Ş. ile Hazine arasında imzalanmış olan 16.06.1992 tarihli “Taahhüt Senedi” kapsamında boğazda bir yalı üzerinde 49 yıl süreli bir irtifak hakkı tesis edilmiştir.

Bu farazi olayda bahsedilen irtifak hakkı "intifa" değil mi? Başka ne olabilir?
(2) 

Hastanedeki adli vaka kayıtları

turuncu tonlarda #1083104 
Herkese iyi aksamlar :)

Bir arkadaşım daha önce ilaç içmek suretiyle intihar girişiminde bulunmuş malesef ve bu vakalar hastanede adli vaka olarak kayıt altına alınıyormuş. Ve kendisi aynı hastanede hemşire olarak çalışıyor, kaydın hastanede sisteme giren herkesçe görülebildiğini söyledi. Bu kayıtlar ne kadar sürede siliniyor ya da silinmesini talep edebileceğimiz bir yer var mı?
Bir iki yönetmelik falan okudum ama bir şey bulamadim bi yardim lütfen :)

Teşekkürler.
(1) 

Sikloplejin; göremiyorum :(

turuncu tonlarda #1065199 
Selamlar, dün muyene için gözüme 5 dk aralıklarla 3 damla bu ilactan yaptılar. Ve 24 saat olmasina ragmen yakını göremiyorum. Bu ilac neden yapılıyor ve etkisini hizlica gecirmenin bir yolu var mıdır?
(1) 

Istanbulda kısır yapan yer?

turuncu tonlarda #1060485 
Selamlar,
Istanbulda güzel kısır yiyebilecegimiz bir yer biliyo musunuz, aksam aksam canımız çekti :D
Teşekkürler.
(7) 

Göz muayenesi/istanbul

turuncu tonlarda #1058942 
Selamlar,
Rutin göz muayenesi için istanbulda doktora gitmem gerekiyor. Ama devlet hastaneleri güzel ilgilenmiyor dediler. Gittiginiz memnun kaldığınız ve muayene ücreti fazla olmayan hastane var mıdır?
Fatih, Kadıköy, Beşiktaş, Beyoğlu civari olursa süper olur.
Iyi aksamlar :)
(9) 

firma günde 10 defa arayıp borcunu istiyor :(

turuncu tonlarda #1014558 
herkese iyi geceler,
çok yakın bir aile dostumuzun bankaya borcu bulunuyor ve banka, borcu, alacakları ödeme kolaylığı sağlayarak tahsil eden bir firmaya temlik etmiş.sorun şu ki firma her gün 9-10 defa arayarak borcun ödenmesini istiyor, telefonunu açmaması veya değiştirmesi durumunda yakınlarını arayacağını söyleyerek tehdit ediyor. abimiz de yasal işlemi başlatabileceklerini söylüyor çünkü ödeyecek durumu yok ama ısrarla aramaya devam ediyorlar. abimiz her gün bu şekilde taciz ediliyor ve oldukça huzursuz oluyor, burada abimizin elinde taciz etmelerini engelleyecek hukuki bir dayanak var mıdır, neler yapabiliriz?
teşekkürler :)
(4) 

boun hazırlık

turuncu tonlarda #967444 
boğaziçi hazırlık ingilizce seviye tespit sınavı ne zaman yapılıyor bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim :) bir de danışman görüşmeleri oluyor mu gitmek gerekir mi?
(2) 

boğaziçi hazırlık

turuncu tonlarda #967223 
boğaziçi üniversitesi hazırlık eğitim öğretimi hangi tarihte başlayacak? orada okuyan ve şu an okulda olan biri yardımcı olabilir mi? akademik takvime göre 29-30 eylülde yeni gelen öğrencilere okulu tanıtma günleri olacakmış bu durumda dersler ekimde mi başlar?
(6) 

italyada priz uyumu

turuncu tonlarda #909762 
Merhabalar,

İtalya'da prizlerde dönüştürücü kullanılması gerekiyormuş sanırım, malesef son dakika öğrendiğim için ordan almak zorunda kalacağım :/gidince nereden alabilirim, bir fikriniz var mı?

İyi akşamlar :)
(5) 

istanbulda çek korunası bulabilir miyiz?

turuncu tonlarda #903696 
arkadaşlar iyi akşamlar, çek cumhuriyetine bir seyehatim olacak ve ilk kez gidiyorum. internetteki bilgilere göre euro değil çek korunası kullanılıyormuş. ben de türkiyede bulamayacağımdan orda eurodan değişim yaparım diye düşünmüştüm ama dolandırma olayları çok fazla oluyormuş. istanbulda çek korunasına değişim yapacak change office ler var mıdır varsa nerededir? bulamazsam ne önerirsiniz?
1

mobil görünümden çık