(2) 

Avukat ve Muhasebe

dembudemdirdembudem #1593145 
selamlar,

Serbest meslek erbabı olarak bir avukat, bugün mali müşavire ihtiyacı olmadan kendi defterlerini tutup beyannamelerini verebilir mi ?
(1) 

Tost Makinesi önerisi

dembudemdirdembudem #1575095 
fakir marka tost makinemiz nalları dikti.

tost makinesi alacağım, öneride bulunabilir misiz ?

özellikle plakaları konusunda kafam karışık. teflon, amor, alüminyum, döküm vs nedir ne değildir, hangisi kanserojendir hangisi değildir emin olamadım

Dirençli epilepsi-Doktor tavsiyesi

dembudemdirdembudem #1573334 
Merhaba,

Dirençli epilepsi konusunda (hatta epilepsi cerrahisi) İstanbul’da tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mıdır ?
(2) 

İşinin ehli saatçi önerisi

dembudemdirdembudem #1573273 
Merhaba ekşiduyuru ahalisi,

zamanın bir hayli yıprattığı, dededen kalma bir köstekli saatin bakımını yapacak güvenilir (güvenilirden kastım saatin içine etmesin yeter) bir saatçi tavsiyeniz var mıdır ?

Lokasyon İstanbul-Anadolu

Teşekkürler.

Apple Ipad Air 5 / 64 GB / Mavi

dembudemdirdembudem #1568591 
Cihaz 2-2,5 ay önce alındı ve neredeyse hiç kullanılmadı. ihtiyacıma uygun olmadığı için satıyorum.. Fatura, kutu ve tüm aksesuarları tamdır.

fiyat: 17.000 TL.

İpad Air 5 - klavyeli kılıf.

dembudemdirdembudem #1562987 
Merhaba,

İpad air 5 için klavyeli kılıf bakıyorum ancak ekseriyetle Apple orijinal veya lojitech (lisanslı) ürün bulunmakta. En uyumlu-efektif çalışan bu ürünler lakin fiyat skalası biraz yüksek. Alternatif bir marka kullanıp memnun olan arkadaşlar öneride bulunabilirse sevinirim.

Yılsonu indirim kampanyaları

dembudemdirdembudem #1543560 
Kasım ayında dönemsel kampanyalarda bilgisayar-telefon vs gibi ürünlerde kısmi indirimler olmuştu, bitmesiyle kampanya öncesinin üzerine çektiler firmalar. Aralık sonuna doğru Yılbaşı indirimleri adı altında indirim kampanyaları olur mu sizce ?

İstanbul nöroloji doktoru önerisi

dembudemdirdembudem #1495972 
Merhaba arkadaşlar,

Epilepsi konusunda uzmanlaşmış yetişkin nöroloji doktoru öneriniz var mıdır ?

Devlet-özel farketmez.
(4) 

Psikolog süreç sonlandırma

dembudemdirdembudem #1485643 
Merhaba,

Psikolog desteği alıyorum, yaklaşık 10-12 seans oldu. artık ihtiyacımın pek kalmadığını düşünüyorum ancak erken bir karar da vermek istemiyorum. ana tema ise yas süreci idi. süreç sonlandırma işlemi nasıl ilerletilir ?
(3) 

yalnız tatil-tur organizasyonu

dembudemdirdembudem #1484203 
Merhaba,

tatil vb etkinliğim çok çok az. Ağustos ayında 1 haftalık bir boşluğum olacak ancak nasıl değerlendireceğime dair bir fikrim yok. kesin olan bir şey var ki, o da Yalnız olacağım.

Bu çerçevede; -tek başına- özellikle tur, kamp, pansiyon gibi alternatiflerden hangisini tercih etmeliyim ?

*ikamet istanbul.

28/E
(4) 

Psikolog sorunsalı

dembudemdirdembudem #1480246 
ayda 4 defa psikolog seansı alıyorum ve totalde 10 seansı aştık diyebilirim. sorunların %50'si öyle ya da böyle çözüldü. ancak şu sıralar aklımda olan şey şu: ortada bir suistimal var mı ? böyle giderse belki de 20 seansların üstüne çıkacak gibi görünüyor. marjinal fayda belli bir noktada istediğim yere geldi ancak bir süreden sonra artık zarara dönecekmiş gibi hissediyorum.

Sözün özü: her ihtimale karşı, olası bir kötü niyet nasıl anlaşılır ? (bilinçli süre uzatımı gibi ya da göreceli bi kavram ama faydanın analiz edilmesi gibi)
(8) 

Özel sektörde çalışmak

dembudemdirdembudem #1467086 
çalışanların büyük bir çoğunluğu gibi özel sektörde çalışıyorum-beyaz yaka.. ülkenin şartları, enflasyon, işsizlik, gibi faktörleri bir yana bırakıyorum. şu sıralar kafama taktığım şey, hayata dair tüm düzenimin bir insanın iki dudağı arasında olması.. düşünsenize; sadece 2 saniyede tüm planlarınız alt üst oluyor. ekonomik olarak amaçlarınızda ya da programınızda kökten değişiklik yapmak durumunda kalıyorsunuz, psikoloji muhabbetine hiç girmiyorum.. Bekar biriyseniz de problem evet ama evli ve çocuklu iseniz -ki değilim- bu hayatınızın 2 saniyede kaos içinde olması demek. öte yandan iş bulma paradoksu, gelecek kaygısı, bir sonraki işte de aynı senaryoyu yaşama ihtimali gibi maddeler koca bir soru işareti olarak sürekli yanımda. buna sadece işten ayrılma odaklı bakmıyorum. günlük iş hayatında, pozisyon olarak üst kişinin veya patronun edebileceği kötü bir kelam bile alt üst edebiliyor. kısaca mutluluk bir veya bir grup insanın insiyatifinde kalıyor sanki. bunları düşünmeden durabiliyor musunuz ?
(3) 

Ankilozan Spondilit (iltahaplı eklem romatizması) doktor tavsiyesi

dembudemdirdembudem #1439239 
Merhaba,

Ankilozan spontilit ile ilgil istanbul'da önerebileceğiniz doktor var mıdır?
(4) 

Ebeveyn kaybı ve metanet

dembudemdirdembudem #1432693 
Babamı kaybettim yakın zamanda, bir evladın yaşayabileceği en büyük acılardan biri. Kötü bir hastalık nedeniyle kısa denilebilecek bir sürede başladı ve bitti süreç. İster istemez kafada bir Hazırlık oluyor bu süreçte. Hem hastalık haberini hem vefat haberini aldığımda ve sonrasında tuhaf bir soğuk kanlılık durumu mevcut. Ailenin kalanı için güçlü durmalıyım evet ama o kadar metanet ve sağduyu durumu var ki, artık kendimi sorgulamaya başladım. Acaba sevmiyor muydum diye kendime yükleniyorum. Büyüdük. Büyümenin bu tuhaf ruh halini açıklamaya yettiğini düşünmüyorum. Açıklanabilir bir nedeni var mıdır?
(3) 

Ücretsiz izin ve home ofis

dembudemdirdembudem #1416931 
Merhaba,

kısa çalışma ödeneğine giderek ya da gitmeksizin personelini ücretsiz izne çıkaran şirketin, ücretsiz izne çıkardığı personelden iş görme talebi yasal mıdır ? yani " sizi ücretsiz izne çıkarıyorum ancak home ofis çalışmanızı istiyorum, iş takibi yapılmalı" deme hakkı var mıdır ?

not: bu bana gayrı ahlaki geliyor.

edit: bana bu taleple gelemezler, gelirlerse cevaplarını alırlar ama maalesef çevremde duyuyorum. Doğrusu, ses çıkaramayanlara da "manyak mısınız olm?"diyemiyorum çünkü devletin arkalarında olmadığını biliyorlar ve reddetme ve olası hukuki süreç uzun sürüyor. öte yandan gelecek kaygısı ve olağanüstü bu durumdaki geçim paradoksu da bu gibi durumla karşılaşanların ellerini kollarını bağlıyor gördüğüm. biraz da karakter meselesi.
(3) 

istanbul Anadolu yakası ingilizce kurs önerisi

dembudemdirdembudem #1400747 
Merhaba,

Anadolu yakası özelinde ingilizce kurs önerisi olan var mıdır ?
dilko, amerkikan kültür gibi alternatifler var fakat pek yorum yok maalesef.
(2) 

2. el araç piyasası

dembudemdirdembudem #1300409 
malum döviz kurları, altın fiyatları, enflasyon gibi bir çok dinamik peak yaptı. bu durum dolaylı olarak 2. el araç piyasasını da etkileyecek ama nasıl ?

satmak istediğim bir araç var mesela.. şimdi mi satmak daha mantıklı, belirli bir süre beklemek mi ?
(3) 

masaüstü, laptop, konsol paradoksu

dembudemdirdembudem #927914 
merhaba,

yakın zamanda masaüstü laptop veya konsol almayı düşünüyorum.

üçünü alamayacağıma göre en mantıklı seçeneği seçmeliyim.

konsolu tvye bağlayarak sağlam bir alternatif yaratabilirim, öte yandan evdeki bilgisayarın özellikleri tarih oldu yenilemem gerekecek laptop almayı düşündüm ancak masaüstündeki konforu bulamayabilirim.

soru şu; özellikler yüksek olan bir laptopu alarak tvye bağlayarak konsol kadar verimi alabilir miyim ?
(1) 

altın-döviz yatırımı

dembudemdirdembudem #927055 
merhaba,

yatırım yapmayı düşünüyorum zaman sorunum yok.

altın ya da döviz yatırımı hakkında ne düşünüyorsunuz ?

ya da alternatif önerilerinizi alabilirim.

teşekkürler.
(1) 

deshane program

dembudemdirdembudem #914261 
merhaba,

mesleki bir kursa gitmem gerekiyor ve hafta içi çalışıyorum.

iki ihtimal var;

ya hafta içi mesai sonrasında 22:00 a kadar sürecek olan programa katılacağım (bu arada Mecidiyeköy'den kartala gidişi de var bunun)
ya da hafta sonlarını tüm gün olarak ayıracağım.

ne düşünüyorsunuz bu konuda özellikle hafta içinde verimli olur mu?
1

mobil görünümden çık