(4) 

İngilizcemi geliştirmek için ne yapmam gerekiyor?

eseksudangelinceyekadar #1590357 
Geliştirmekten öte pek de iyi şayılamayacağım İngilizce konusunda bulunduğum şehirde kurs alma imkanım olmadığı için bana YouTube ve kitaplar üzerinden bir yol haritası çizebilecek olan varsa sevinirim. Hani şununla başlamalısın, şu kanalları takip etmelisin, şu kitapları hatmetmelisin şeklinde. Online uygulama olarak duolingo kullanıyorum ama tek başına asla yeterli değil, belki birlikte takip etmem gereken kaynaklar hakkında da bilgi veren olacaktır.
(1) 

Kiracıyı Çıkartabilmek Mümkün mü?

eseksudangelinceyekadar #1583126 
Sene içerisinde kirasını iki ay geciktiren kiracıma iki kez tebligat gönderdim ve yasal süre içerisinde ödeme alamadım. Durumun kritik olduğunu anlayıp sonradan yatırdılar ancak tebligat süresince yatırmamaları bildiğim kadarıyla çıkarmam için yeterli. Bilgisi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim, bunun doğruluk payı var mı? Eğer varsa bunun için sözleşme tarihinin bitişinden önce mi sonra mı tahliye tebligatnamesi göndermem gerekiyor?
(1) 

İstanbul’a Yakın Tatil Yeri Önerisi

eseksudangelinceyekadar #1581389 
Haziran sonunda çocuğumun mezuniyeti için İstanbul’a geldikten sonra dönüşte deniz tatili yapmayı düşünüyoruz. Sizce fiyat, ortamın ve denizin güzelliği bakımından İstanbul civarında gitmeye değer seçenekler nelerdir?
(2) 

Her ay düzenli Euro almak mı kredi çekip tek seferde Euro almak mı?

eseksudangelinceyekadar #1577860 
Bir ödemem için önümüzdeki yaza kadar 10 bin Euro para biriktirmem gerekiyor. Şu anki kurla aydan aya 1000’er Euro biriktirebilirim. Ancak kurun böyle gitmeyeceği malum. Kredi çektiğimde ise yaklaşık yüzde 30 maliyet artışı oluyor. Elbette euro’nun ne kadar artacağı bilinmez ama siz olsanız hangi yolu seçersiniz?
(3) 

Çocuklar İçin Satranç Kitabı

eseksudangelinceyekadar #1571594 
9 yaşında, 3.sınıfa giden kızımın satranca son birkaç aydır hevesi arttı, zaman zaman kendi yaşıtlarını yenmeyi başarıyor ama belli bir noktadan sonra zorlandığını ve tıkandığını gözlemliyorum. Şahsen benim çok bildiğim bir oyun değil bu yüzden ben de yeterince yardım edemiyorum. Bu yüzden bu yaştaki bir çocuk için önerebileceğiniz bir kitap aynı zamanda bir youtube kanalı olursa tavsiyelerinizi bekliyorum.
(1) 

Yurtdışına Para Gönderme

eseksudangelinceyekadar #1569181 
Daha önce wise ile bir Almanya’da bir okula Euro göndermiştim ancak wise kapanmış. Papara, transfergo, Western union gibi sistemlerden gönderirken açıklama kısmına bir şey yazılamıyor. Öğrenci numarası girmek gerekiyor mesela ama onu yazacak bir açıklama kısmı göremedim.

Swift dışında açıklama yazabileceğim başka bir gönderim sistemi var mıdır yoksa swift ile gönder hiç uğraşma mı dersiniz?

Milano’da Otel Önerisi

eseksudangelinceyekadar #1568967 
Milano’da duomo’ya yakın uygun fiyatlı, güvenilir, temiz otel ya da airbnb tecrübesi olan bilgilendirirse çık sevinirim.

Pekmez-Salça Satışı

eseksudangelinceyekadar #1568768 
Elimde eşimle birlikte kendi bağımızın üzümüyle ürettiğimiz tamamen doğal pekmez ve yine kendi bahçemizin domatesinden ürettiğimiz domates salçamız var. Yaklaşık yüzer kilo, şimdiye kadar çevremize, eşe dosta satıyorduk ancak bu yıl internet üzerinden sipariş alarak satmayı düşünüyoruz. Bir firma kuracak kadar çok ürünümüz olmadığı için sosyal medya üzerinden farklı satış yöntemleri hakkında fikir sahibi olan kişiler bilgi verirse memnun olurum.
(3) 

Tahliye Davası

eseksudangelinceyekadar #1568424 
Şimdi kiracım en son Temmuz ayında kirasını ödedi. Daha sonra Ağustos ve Eylül aylarında herhangi bir ödeme yapmadı. Biz buna binaen Eylül ayında birinci tebligatı, Ekim ayında ikinci tebligatı gönderdik. İkinci tebligata dayanarak tahliye davası açmak üzere iken birden bire Ekim ayının kirasını yatırdı. Ağustos ve Eylül aylarının kirası hala duruyor. Size göre ikinci tebligata dayanarak tahliye davası açmak için haklı sebebimiz oluşmuş mudur yoksa Ağustos ve Eylül aylarının kirası durduğu halde Ekim ayının kirasını ödediği için dava açsak da elimize bir şey geçmez mi?
(4) 

Kiracı-Evsahibi Çıkmazı

eseksudangelinceyekadar #1565518 
Evsahibiyim arkadaşlar. Kiracım geçen yıl temmuz ayında 3500 TL’ye evimi tuttu. Yarısı ilk ayın kirası diğer yarısı depozito olarak elden 7000 TL ödeme aldım. Geçtiğimiz Temmuz’da sözleşme yenilemek için konuştuğumuzda çıkma ihtimalimiz var, bu ay için 5000 TL ödeyim, çıkmazsak sonraki aydan itibaren 6500’den devam edecek şekilde anlaştık. Yani 1 Ağustos’a kadar oturmuş oldu. Bugüne kadarda herhangi başka bir ödeme almadık. Şimdi benim depozitom içerde, benim bir ay daha oturma hakkım var diye beni oyalıyor. Hatta hesaptan anlamaz bir şekilde benim ekim ayına kadar oturma hakkım var diyor. Sonrasında çıkıp çıkmayacağı belli değil.

Şimdi sorum şu, depozitoyu kafasına göre kiraya sayma şansı var mı? Bu ayın kirasını ödemediğine göre evden çıkarma şansım var mı? Bu vakitten sonra ilişki bozulduğuna göre bu kiracıdan kurtulmanın en kolay yolunu söyleyebilecek var mı?
(2) 

Basel Gezisi

eseksudangelinceyekadar #1565083 
Sömestir tatilinde yapacağımız 1 haftalık Basel seyahati için rota-ulaşım-barınma tecrübesi olanlar tavsiye verebilirse çok sevinirim.
(4) 

İstanbul’da matematik öğretmeni olmak

eseksudangelinceyekadar #1563474 
Tecrübeli bir matematik öğretmeni olarak İstanbul’a tayin istemek gibi bir düşüncem var. Daha çok Kadıköy, Suadiye veya Ataşehir bölgesini tercih etmeyi düşünüyorum. Çeşitli yerlerden görüş alıyorum, belki burada da bizzat kendi tecrübesi olan ya da çevresinde bu bölgelerde çalışan tanıdıkları olanlar vardır. Sizce bir matematik öğretmeni olarak bu bölgelerde çalışmak mantıklı mı? Elbette özellikle barınma ve 10 yaşında olan çocuğumun eğitimi ile ilgili kaygılarım var ancak gelirin de ona göre olabileceğini düşünmekteyim. Buna bağlı olarak Anadolu’da yaşamın kolay olmasıyla beraber istanbul’da özellikle sosyal yaşamla ilgili fırsatlar daha iyi olur gibi düşünüyorum. Fikir sahibi olanlar görüşlerini belirtirlerse sevinirim.
(5) 

Yurtdışına göç

eseksudangelinceyekadar #1557458 
matematik ve fizik öğretmeni, 40’ların başında 10 yaşında kızları olan bir çift hangi ülkeye gidebilir, hangi şartlarda yaşar? varsa benzer tecrübesi olanlar dönerse sevinirim. öğretmenlik yapmak zorunda değiliz, bir evimiz var onu satıp küçük bir restoran bile açabiliriz, yeter ki kızımız bu yobazların içinde büyümeye devam etmesin.
(2) 

Goethe İnstitut Kayıt Tarihi

eseksudangelinceyekadar #1552299 
Oğlum Almanca kursu için kayıt olacak, seviye tespit sınavı yaptı, kredi kartı ödemesine geldik parayı da ödeyeceğiz ancak bir yandan da ana sayfada kayıt tarihi 15 Mart saat 11:30 itibariyle başlayacaktır diye bir ibare var. Bu ibare yüzyüze alanlar için midir yoksa parayı ödedikten sonra ayrıca belirtilen gün ve saatte tekrar kayıt olmak mı gerekir?
(4) 

Ders anlatım videosu için ekipman

eseksudangelinceyekadar #1551421 
youtu.be

Mutlaka izleyen vardır, İlker Canilkligil’in Cenk Yaltırak hoca ile yaptığı program çok beğenildi. Program oldukça bilgilendirici idi ancak benim farklı bir sorum var. Ben bir matematik öğretmeniyim ve ders anlatımı konusunda videolar hazırlamayı düşünüyorum. Bununla ilgili oddukça fazla video araştırdım ancak piyasada olanlar fazla dikkat çekici değil. Benim aklımda olan da tıpkı bu programdakine benzer bir format. Yazmak istediklerimi masaya yazıp tepe kamerası ile görüntü almaktan bahsediyorum.

Sorum ise şu; bu tarz bir video çekebilmek için ses,ışık ve görüntü kaydı olarak hangi ürün ve modelleri edinmek gerekir? Ortalama bütçe olarak üç aşağı beş yukarı 25 bin TL ayırabilirim gibi gözüküyor.
(1) 

Yurtdışında Atm’den para çekimi

eseksudangelinceyekadar #1527812 
Almanya’da hangi Türk bankalarının ATM’lerinden komisyon ödemeden, sıkıntı yaşamadan euro çekmek mümkün olur sizce?
(5) 

Elektro gitar önerisi

eseksudangelinceyekadar #1483870 
Klasik gitar çalabilen On yedi yaşındaki oğlum için bana 5000 lira civarına mâl olacak, hem acemiliğini atlatacağı hem de uzun vadede üzmeyecek elektro gitar tavsiyesi verirseniz sevinirim.
(1) 

Doğum günü hediyesi

eseksudangelinceyekadar #1432009 
2 yaşındaki kız yeğenim için internet üzerinden alabileceğim onu çok mutlu edecek bir doğum günü hediyesi önerebilir misiniz?
(3) 

Pegasus bagaj hakkı

eseksudangelinceyekadar #1335684 
Daha önce bir kere prgasusla uçtuğumda 20 kg bagaj hakkı vermişti ancak şimdi check in yaptığımda bagaj hakkınız olmadığı için satın almalısın diyor. Bildiğim kadarıyla havacılık kurallarında doğal bagaj hakkı var ancak bu kez satın aldığım bilet türünden dolayı mı bagaj hakkı vermiyorlar sizce?
(3) 

Bebeğin damar yolu sorunu

eseksudangelinceyekadar #1203166 
İki buçuk yaşındaki kızım tonsilit şikayetiyle üç gündür hastanede yatıyor. Maalesef bu gece damar yolunu söktü attı uyurken ve hemşireler ne kadar uğraşsa da yeni damar yolu açamadılar. Şu anda serum filan alamadığı gibi saat 4 de alması gereken antibiyotiği de veremedik. Şimdi mesai başladığında doktorun gelmesini bekliyoruz ancak o gelene kadar içim içimi yiyor.
Üç gündür 12 saatte bir antibiyotik yapıldı, durumu da fena değil ancak sizce şimdiye kadar verdiğimiz antibiyotikler yeterli midir yoksa damar yolu bulacağız diye çocuğa bir kere daha eziyet çektirmeye gerek var mı?
(14) 

Yeşil pasaport sahibi memurların yurtdışına çıkışta alması gereken belgeler

eseksudangelinceyekadar #1185336 
Yeşil pasaportu olupta yakın zamanda yurtdışına çıkmış olan öğretmen ya da diğer memur arkadaşlardan havaalanında istenilen sakıncası yok belgesi hakkında bilgisi olan var mı? Bu belge kaç günde elinize geçiyor, polis en geç kaç günlük belgeyi kabul ediyor, o belge dışında herhangi bir belge isteniyor mu? Örneğin 19 Mayıs'ta yola çıkacaksak kaç gün önceden belge için başvurmamız gerekir sizce?
1

mobil görünümden çık