(1) 

Ankara TÖMER'de sınava girmek - Ankararalılar yol gösterin

wish i could find a way to disappear #1585953 
Merhabalar,

Yarın Ankara Beşevler TÖMER'de bir sınava gireceğim. Binaya çanta, telefon vs. alınmıyormuş. Şöyle yapsam olur mu?

-Sabah trenle gideceğim. Tren istasyonunda emanet dolabı vardır diye düşünüyorum, doğru mu düşünüyorum? Çantayı telefonu oraya bırakırım.
- Sonra metro ile Beşevler'e gelirim, anladığım kadarıyla oradan üniversiteye 10-15 dakikada yürünüyor.
- Sınavdan sonra aynı yolla gara geri dönerim.

TÖMER Aziz Kansu binasında emanet alınıyor derseniz çok sevinirdim ama yoktur diye düşünüyorum :/ Öyle gitme, böyle git diyeceğiniz yer yön tavsiyeniz var mıdır?
(1) 

Fransa Vizesi ve THY'nin yamuğu

wish i could find a way to disappear #1585626 
Sevgili THY vize randevumdan hemen önce dönüş uçuşumu iptal ettiği, o tarihte ilgili şehirden (Strasbourg) Türkiye'ye başka uçuşu olmadığı için kilitlendim kaldım. Ve sonunda ben de vize sorusu soruyorum: Ne yapayım?

a) Bir şey yapma; Strasbourg'dan dönüş biletini dosyaya koy geç.
b) Biletini aynı gün Mulhouse'dan bir uçuşa değiştir; o günü yollarda ye.
c) Plana bir destinasyon daha ekle, bir iki gün sonra yurda dön.
d) Telifçi görüş: Bir gece de Mulhouse'da/Colmar'da falan kal, bir gün sonra sakin sakin yurda dön.

Vize başvurusunda vize istediğim tarihleri çok net belirtmemiş ve işyerinden tüm evrakımı bu plana göre almamış olsam cevap c idi, ama şimdi başvuru arifesi durduk yere dert sahibi oldum. Dosyamda halihazırda kalacağım adresi değiştirdim, tarihleri de değiştirip kaşınmayayım mı?
(4) 

Le Monde aboneliği/erişimi olan var mı?

wish i could find a way to disappear #1575037 
Bonjour,

Le Monde aboneliği/erişimi olan varsa bir röportaj rica edebilir miyim?

www.lemonde.fr

Tek bir yazı için 12 avro vermek istemedim. Merci d'avance.

2006-2007'den 3 sayı Billboard dergisi veriliktir.

wish i could find a way to disappear #1572738 
Yine evi toplarken geçmişten bir şey buldum: Üç tane Billboard sayısı. Koleksiyonunu falan yapan varsa verebilirim, popüler kültür tarihi sonuçta.

ibb.co

Verilik Genki 1 fotokopileri

wish i could find a way to disappear #1572012 
Konnichiwa Japonca öğrenmeye hevesliler,

Evde yıllar evvel fotokopisini çektirdiğim, sonra da bir ünitesine bakıp bıraktığım Genki 1 ders kitabı+alıştırma kitabı+cevap anahtarı seti var. O kadar kağıdı atmaya kıyamadım; bu kitapların (kargosunu ödeyerek) fotokopisini isteyen varsa veriliktir.

Arkadaşlar şunlar: ibb.co

Postcrosser'lara verilik kartpostallar

wish i could find a way to disappear #1564968 
Merhaba postcrosserlar,

Postcrossing'i bıraktığım için elimde kalan -yanlış saymadıysam- 189 adet kartpostalı ve birkaç sticker'ı sadece kargo ücreti mukabilinde bir başka postcrosser'a vermek istiyorum. Elimdeki kartpostalları şurada gördüklerinizin diğer yarısı gibi düşünebilirsiniz: www.postcrossing.com
(1) 

Tehlikeli İlişkiler - Hangi çeviri?

wish i could find a way to disappear #1545695 
Merhaba duyurunun edebi insanları,

Les liaisons dangereuses/Tehlikeli İlişkiler'i Türkçe okumaya karar verdim, ancak üç Türkçe çeviriden hangisini seçeceğime karar veremedim:

- Nurullah Ataç
- İsmail Yerguz
- Samih Tiryakioğlu

Okuyanlardan tavsiye alabilir miyim?
(2) 

Bu yazı uydurma mı, yoksa Arap alfabesi ile mantıklı bir şey yazıyor mu?

wish i could find a way to disappear #1506556 
Merhabalar,

Okuduğum çizgi romanda şöyle bir mektup içeren panel gördüm. Hikaye, Kanuni Sultan Süleyman döneminde sarayda geçiyor. Japon çizer uydurmuş mu, yoksa gerçekten mektupta anlamlı bir şeyler yazıyor mu? Çok cahil olduğum için bir bilene sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler.
(6) 

All in one bilgisayar vs. Masaüstü bilgisayar

wish i could find a way to disappear #1498683 
10. yılını deviren masaüstü bilgisayarımın çıkardığı sese artık dayanamıyorum, o da artık üç pdf açtığımda isyan etmeye başladı.

Gördüm ki bu 10 yılda derli toplu all in one bilgisayarlar çıkmış, bunları tavsiye eder misiniz? Yoksa kardeş şöyle bir kasa al işine bak mı dersiniz? 10 yıl hiçbir şeyini değiştirmeden bir cihazı kullanan bir insanım, iki sene sonra ekran kartını değiştiremezsem kahrolmam; ama beni uzun süre götürecek ve 10 bin liradan fazla olmayan bir şey arıyorum.

Bilgisayarı uzun saatler okuma-yazma, internet ve indirdiğim şeyleri izleme (ayda yılda bir de Photoshop) için kullanıyorum. (Laptop istemiyorum, o zaten var.)
(3) 

1880'ler-Klasik piyano parçaları

wish i could find a way to disappear #1491637 
Merhaba,

Saçma derecede spesifik bir soru olacak, ancak 1880'lerde, bilhassa Fransa'da bestelenmiş yahut popüler olan piyano parçaları önerebilir misiniz klasik müzik severler?
(3) 

Nüfus kaydımda din hanemi boş bıraktım mı?

wish i could find a way to disappear #1483914 
Merhaba,

Dün kimlik yenilerken memura din hanemi boş bırakın dedim, tamam yaptım dedi, ama şimdi e-devlet'ten nüfus kaydıma bakınca halen boş olmadığını görüyorum. Hemen değişmesi gerekmiyor mu, yoksa silmedi mi acaba? Elektronik veya mobil imzam yok, kendim müdahele edemiyorum.
(4) 

Saç düzleştirici önerisi

wish i could find a way to disappear #1481948 
Hızlıca düz saçı fön çekmiş gibi yapmak/bazen de hafif dalga vermek amacıyla kullanılacak ve çok pahalı olmayan, ortalama bir saç düzleştirici önerebilir misiniz? Remington iyi diyolla, hangi modelini alsam kolayca kullanabilirim?
(5) 

"Tuva" isim olarak kullanılıyor mu?

wish i could find a way to disappear #1468451 
Hiç "Tuva" tanımadığım için soruyorum. "Tuva" tanıyan-bilen var mıdır; yoksa "Tuğba/Tuba" yazmak isterken tapaj hatası mı olmuştur?
(2) 

Yılbaşı hediyesi çikolata - nereden alayım?

wish i could find a way to disappear #1459126 
Merhaba,

İki arkadaşıma yılbaşında çikolata göndermek içimden geldi, nereden alayım? Şekerci Cafer Erol'un cicili bicili paketlerini çok beğendim ve onlardan almayı düşünüyorum; böyle yılbaşı temalı paketleri olan başka çikolatacı var mıdır?
(13) 

Bir bardak kahve için kahve makinesi

wish i could find a way to disappear #1453390 
Alınır mı? Senelerdir kullandığım french press'im kırıldı, artık ben de makine mi alsam dedim. Günde 1, bilemedin 2 bardak kahve yapıyorum. Büyük demliğe ihtiyacım yok sanki. Termoslu tek bardaklık kahve makineleri gördüm, öyle bir şey almak mantıklı mı, yoksa yeni bir french press alıp devam etmek mi daha mantıklı?
(1) 

Kariye'yi ziyaret etmek

wish i could find a way to disappear #1446585 
Şu anda mümkün mü? Sözlükte camiye çevrilme ile ilgili bulabildiğim en son bilgi (git: 112831068). Son durum hakkında bilgisi olan var mıdır? İbadete başlandı mı? Bakanlığın müze sitesinden çıkarılmış artık cami olduğu için, bu durumda namaz saatleri dışında başörtümü alıp gitsem içini istediğim gibi gezebiliyor muyum?

Pek cami ziyaret etmedim, turistik cami ziyareti hakkında cehaletimi giderirseniz müteşekkir olurum.
(2) 

Kanuni dönemini ele alan kitap önerisi / Daenerys-Kanuni meme'i

wish i could find a way to disappear #1443536 
Merhabalar,

Kanuni dönemindeki siyasi gelişmeleri ve kişilikleri ayrıntılı olarak ele alan bir kitap öneriniz var mıdır? Sadece Halil İnalcık'ın Osmanlı tarihini okudum, diğer her öneriye açığım.

Bir de Deanerys'in unvanlarıyla Kanuni'nin Fransa kralına yazdığı mektuptaki unvanları karşılaştıran bir meme vardı, nedense onu bulamıyorum. Biraz daha Muhteşem Yüzyıl resmi görmek istemiyorum; kolayında olan varsa bir zahmet :)
(5) 

Whipping cream nedir? Marketten aldığımız krema nedir?

wish i could find a way to disappear #1441650 
Mutfak guruları,

Ben whipping cream'i whipped cream/krem şanti gibi bir şey zannederken Youtube'daki tatlı tariflerinde öyle olmadığını gördüm. Mesela şurada adamın kullandığı şey bizim marketlerde satılan kremaya benziyor: youtu.be

Heavy cream var, sour cream var, bir de whipping cream çıktı başıma. Benim marketten aldığım 200 ml'lik düz krema bunlardan hangisine tekabül etmektedir? Ben bu çikolatayı Türk usulü kremayla yapsam olacak mı?
(1) 

Foto kitap - Fotoğraf albümü

wish i could find a way to disappear #1427416 
Selamlar,

Bir arkadaşıma hediye olarak bir foto-kitap yaptırmak istiyorum. Karşıma bir sürü site çıkıyor, hangisine güveneceğimi bilemedim. Daha önce kullanıp memnun kaldığınız bir site önerebilir misiniz?

Bir de internetten bulduğum resimleri kullanacağım. Baskının çamur gibi olmaması için neye dikkat etmeliyim?
(2) 

Call center temalı klip

wish i could find a way to disappear #1426638 
Var mıdır?
(3) 

Bu çiçeğin adı nedir?

wish i could find a way to disappear #1421575 
Merhaba,

Anneme bu çiçeği komşusu vermiş ama adını bilmiyoruz. Çok beğendim, başka rengi varsa almak istiyorum. Bu çiçeğin adı nedir?

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(6) 

Yazıcı tavsiyesi (vs. içerir)

wish i could find a way to disappear #1418819 
Merhabalar,

Yaklaşık 10 yıldır kullandığım HP C4480'in aniden ölmesi üzerine bir yazıcı+tarayıcı ihtiyacı hasıl oldu. Şu iki model bana mantıklı gibi geldi:

1) www.teknosa.com
2) www.vatanbilgisayar.com

Bunlardan kullanıp memnun olan/olmayan var mı? Daha ucuz önerisi olan var mı? Lazerden ziyade mürekkep tanklılara yönelmek daha makul gibi.

C4480'imin sürekli "install cartridges" deyip kartuş takma videosu göstermesi sorununu çözebilecek varsa daha da iyi :)
(3) 

Eski milli piyango biletleri

wish i could find a way to disappear #1384033 
19 Ağustos 2003'ten beri 220 tane milli piyango bileti saklamışım. 2015 yılı başına kadar çoğu bilet var, sonrası pek yok. Koleksiyonerler bakımından pek değerli değiller muhtemelen, ama yine de bunları satın alacak bir sahaf vs. olur mu? Uğraşmayıp doğrudan kağıt çöpüne mi atayım yoksa? Onca yıl saklamışım, kıyamıyorum da... Yer: İstanbul.
(2) 

(Tarihi) Kore dizisi önerin bana

wish i could find a way to disappear #1376172 
En fazla 15 bölümlük bir Kore dizisi önerebilir misiniz? Tarihi olsun, içinde bol acı olsun da durduk yere üzüleyim. Krallar kraliçeler ağlasın.
(4) 

Bu çalışma koltuklarından biri alınır mı?

wish i could find a way to disappear #1361553 
Merhabalar. Uzun saatler evde bilgisayar başında, gerektiğinde bağdaş falan kurarak çalışma için şu koltuklardan biri alınır mı? O deri koltuklara yaz sıcağında çok fena yapışır mıyım?

1- www.adoremobilya.com
2- www.adoremobilya.com
3- turksitburo.com
4- turksitburo.com
5- turksitburo.com

Yoksa direkt Ikea Markus mu alayım?
(1) 

Reklam soruyorum

wish i could find a way to disappear #1357948 
Belki bir 15 yıl önce bir margarin reklamı vardı. Becel diyesim geliyor ama aramalarım sonuç vermedi. Güney İtalya gibi, zeytin ağaçları ve meyve bahçeleri falan olan bir köye genç ve yakışıklı bir doktor geliyordu. Köydeki tonton teyzeler bu doktor civanı görmek için bile bile ellerini kapılara falan sıkıştırıyorlardı. Neydi bu reklam yahu?
(4) 

90'lardan bir klip

wish i could find a way to disappear #1353325 
Bir arkadaşımla 90'lı yıllardan bir klip hatırladık ama ne şarkıyı, ne de şarkıcının adını hatırlıyoruz. Şarkıcı ablamız kızılderili gibi, zenci gibi, büyük olasılıkla melez bir ablamızdı. Klip şelaleli bir ortamda geçiyordu. Şarkı biraz etnik sosluydu. Nedense şarkıcının adı "Asia" gibi bir şeymiş geldi bana ama böyle biri yok tabii. Yine de bir soyadı olmadığından emin gibiyim. Sadece bu iki somut veriden bu klibi hatırlayan var mıdır?
(4) 

Gümrükte hunharca açılan paket - Kutu çizilmesi

wish i could find a way to disappear #1349219 
Yurt dışından gelen paketlerimizi gümrükte yan tarafından hunharca falçatayla açmaları çok zalimce değil mi? Figür koleksiyonu yapıyorum ve figürün kutusu da kendisi kadar değerli; ama gümrükteki eleman koliyi açarken benim figürümün kutusunu da çok feci çizmiş. Şu anda aşırı sinirliyim. Koliyi açıp içine de bakmamışlar, sadece kenarına çiziği açıp tekrar bantlamışlar. Üzerinde içeriği ve bedeli yazan bir pakete neden zarar verirler? Ciddi ciddi maddi zarara uğruyorum ama bunun için de dilekçe yazmak ve talebimin büyük olasılıkla reddedileceğini göz önüne alarak dava açmakla uğraşmak saçma olur gibime geliyor. Ben mi abartıyorum, gümrükten kolisi gelince paketteki kesikleri görünce siz de ufak çaplı kalp krizleri geçiriyor musunuz? Aslında ne sorduğumu da bilmiyorum, ama çok sinirliyim. Paketler normal yerlerinden değil de mutlaka ortasında rastgele bir yerden kesilerek açılır diye bir genelge falan mı var? Yok mu bu işin bir kuralı?
(1) 

Öğrenim kredisi borcunu ödemeyi bitirdiğimizde

wish i could find a way to disappear #1343492 
"eyvallah karşim, borcun bitti" diye bir yazı gönderiyorlar mı bize? Birkaç taksidim kaldığı için beni bir heyecan sardı. Sonradan çıkıp sen bize borçlusun demezler değil mi?
(11) 

Saç dökülmesini yenen/yenemeyen kadınlar

wish i could find a way to disappear #1341409 
Selamlar,

Yıllardır muhtelif sayıda doktora gitmeme rağmen saç dökülmesi sorunuma birisi bile çare olamadı. Dermatologlar ooo bu anemi diye dahiliyeye atıyor, dahiliye de anemi de herkeste olur canım modu yaklaşıyor. Tek anladığım bende aşırı demir eksikliği var (hatta çoğu doktor bu kadar düşük demirle yaşanır mı diye şaşırıyor), arada demir hapı içerek yükleme yapmam gerek. Ama bu kesinlikle asıl derdim olan saç dökülmesine çare olmuyor. Durum o kadar vahim ki her saçımı yıkadığımda banyo gideri dökülen saçlardan tıkanıyor :( Saçım tutam tutam fırçada kaldığı için saçımı taramaya korkar oldum. Bu yüzden aynı dertten muzdarip olup da sorununa çare bulan/bulamayan kadınlara soruyorum: Ben ne doktoruna gideyim? Neye baksınlar özellikle? Benim saçım çok dökülüyor dediğimde doktorun derdini sikeyim butonuna basmamasını sağlamak için ne demem lazım?
(13) 

Burcu üniseks bir isim midir?

wish i could find a way to disappear #1339845 
Az evvel sözlükte üniseks isimler başlığını görünce aklıma geldi: Burcu üniseks bir isim mi? İlkokuldaki öğretmenim yoklama alırken hep "Burcu, oğlum" derdi, daha önce Burcu isimli bir erkek öğrencisi olduğu için dil alışkanlığı olduğunu söylerdi. Bir de 90'larda adı Burcu olan bir erkek söz yazarının/bestecinin varlığını hatırlıyorum hayal meyal ama şimdi gugıllayıp bulamadım. Cidden Burcu eskiden erkek ismi miydi?
(12) 

edu.tr hesabı ile Office 365

wish i could find a way to disappear #1339371 
Merhabalar,

Bilgisayarımdaki MS Office patladı ve şu anda ona verecek param yok; edu.tr adresimle Office 365'e kaydoldum. Sitede "Install software
Includes Outlook, OneDrive for Business, Word, Excel, PowerPoint, and more." diyor ama tıkladığımda sadece OneDrive yüklemeye çalışıyor bu bana. Allah aşkına öğrenciler/hocalar, nasıl kullanılıyor bu meret? Yoksa kullanılmıyor mu? Korsan faaliyetlere mi girişeyim?
(7) 

Diş teli - Braket kopması

wish i could find a way to disappear #1334758 
Bu saatte ortodontistime yazmayayım diye size sorayım, yoksa bu gece uyuyamayacağım: En arkadakinin bir önündeki braketim dişimden koptu, telin üzerinde ileri geri gidip duruyor. Bunun yerine yapışması kolay mıdır? Kendi ortodontistime gitme imkanım yok, herhangi bir ortodontiste gitsem tedavi sürecini etkilemeyecek bir müdahalede bulunur mu? Kaç aydır duran şey bu akşamı buldum, çok gerginim duyurunun telli insanları...
(5) 

Silinmeyen Instagram story'si

wish i could find a way to disappear #1332984 
Selam Instagram canavarları. Benim attığım bazı story'ler üstünden 2-3 gün geçse de silinmeden duruyor. Elle silmekten sıkıldım ve arşivde kalmalarını da istediğim için böyle silmek istemiyorum. İnternette benzer sorun yaşayana rastlamadım (aramayı becerememiş de olabilirim). Başka story'leri böyle sapıtan var mı?
(7) 

Duty free'den iki büyük alıp Fransa'ya sokabilir miyim?

wish i could find a way to disappear #1321908 
Selamlar,

Fransa'ya giderken iki kişiye hediye olarak rakı götürme planım var. Havalimanında hep şekilli rakılar gördüğüm için oradan almayı düşünüyorum. Fransa'ya girerken yüksek alkollü içkilerde 1 litre sınırı olduğunu okudum. Bu işin aslı nedir? İki büyük alıp sokamayacaksam birini buradan alıp valize yerleştireceğim.
(5) 

New York'lu film önerisi (80'ler)

wish i could find a way to disappear #1316930 
Selamlar,

Şu anda 1980'ler New York'unda geçen, insanların uzun paltolarıyla arz-ı endam ettiği bir film izlemek istedim. Romantik komedi olabilir. Englishman in New York ambiyansını yaşamak için film önerilerinizi alayım.
(2) 

Hizmet pasaportu ile vizesiz 90 günü aşmak

wish i could find a way to disappear #1315965 
Mümkün müdür? Fransa'nın kendi vize randevu sitesinde hizmet pasaportuyla 90 günden fazla vizesiz kalabilirsin diyor ama bizim Dışişleri'nin sitesi 180 gün içinde en fazla 90 gün kalabilirsin diyor. Umumi pasaportuma vizeyi yetiştiremediğim için yarın hizmet pasaportuna başvuracağım. Tam "bunu konsolosluğa sorsana delikanlı" kıvamında bir soru oldu ama tecrübelerini talibim, yoksa bu gece uyuyamayacağım.
(4) 

Uzun süreli Fransa vizesi

wish i could find a way to disappear #1313464 
Değerli monşerler,

4 aylığına Fransa'ya konuk araştırmacı olarak giden araştırma görevlisi hangi tür vizeye başvurmalıdır? Konsolosluk bu işe ben bakmam, VFS'ye sor dedi. VFS'yi bugün iki kere aradım; ilk müşteri temsilcisi talent/chercheur vizesi dedi, buna göre form doldururken takılıp tekrar aradığımda ikinci müşteri temsilcisi öğrenci vizesi, campusfrance vs. dedi. Bir randevu aldım ama ne tür vize isteyeceğim hakkında hiçbir fikrim yok. VFS'nin bilmediğini siz biliyorsanız ve tecrübelerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum.
(7) 

Yakın zamanda valiz alanlar

wish i could find a way to disappear #1312953 
Büyük boy bir valiz alacağım, ama böbreğimi satmadan alabileceğim en sağlam valiz hangisidir karar veremedim. Fiyatlar da sağ olsun pek artmış. Yakın zamanda ben şu valizi aldım ve beğendim diyen var mıdır? Çılgınlar gibi Mercan'da dolaşıp seçenekler karşısında kafayı yemek istemiyorum.

Not: Kumaş valiz olsa daha makbule geçer.
(3) 

Airbnb'den uzun süreli ev tutma

wish i could find a way to disappear #1307471 
Selamlar,

4 aylığına Montpellier'de kalacak yer bulmam gerekiyor ve en pratik çözüm şu anda Airbnb gibi duruyor. Daha evvel bu yola başvurmuş olanlardan görüş alabilir miyim?

1- Direkt 4 ay kalabileceğim bir yer mi arayayım, 2+2 ay şeklinde bölerek elimdeki seçenekleri mi arttırayım?
2- Fransa'dan uzun süreli vize alacağım; bu dallama Fransızlar kalacak yerin bu şekilde belirlenmiş olması sebebiyle bir sorun çıkarmazlar, değil mi?
(1) 

Tarihi Kore filmi önerisi

wish i could find a way to disappear #1306573 
Tarihi, saray entrikalı, bol dramlı bir Kore filmi istesem bana öneride bulunabilir misiniz? Uzun bir Kore dizisine başlayacak zaman ve enerjim olmadığı için bari film izleyip içimdeki izleme isteğini bastırayım dedim.
(3) 

Bu bitki nedir?

wish i could find a way to disappear #1291901 
Selamlar,

Elime böyle minik bir bitki geçti. Bunun ne olduğunu, nasıl bakmam gerektiğini bilen var mıdır?
(2) 

Bu şarkı bir şeye benziyor ama neye?

wish i could find a way to disappear #1276835 
Bu şarkıyı ilk kez duyduğum 2011'den beri daha önceden dinlediğim bir şeye benzetiyorum, ama ne olduğunu bir türlü bulamıyorum:

www.youtube.com

90'larda böyle bir Türkçe pop şarkısı olduğunu hissediyorum; çok mu yanılıyorum? Japonca olduğunu düşünürsek çocukluğumda bu şarkıyı dinlemiş olamam herhalde. Bulursam rahatlayacağım :)
(2) 

Bookdepository - Kredi kartı

wish i could find a way to disappear #1276795 
Bookdepository'den yakın zamanda kitap alan var mı? Durduk yerde kredi kartımı kabul etmemeye başladı. Kendisi gibi beleş kargolu bir site gibi görünen Wordery'den aynı kitabı almayı denedim, orası da kabul etmedi. Bankayı arıyorum, bizde bir hareket görünmedi diyor, Bookdepository de bankanızla konuşun diyor. Diğer yabancı sitelerde de çalışıyor kredi kartım, yalnız mıyım merak ettim.
(12) 

Diş teli: Metal braket vs. Şeffaf braket

wish i could find a way to disappear #1269272 
Selam duyurunun telli insanları,

Başlıktaki versus'un kazananı açık ara metal braket olsa da, deli gönül bu yaştan sonra şeffaf/porselen braket taktırmaya meylediyor. Ortodontistim sadece tedavi süresi uzar dedi. Daha önce diş teli taktırmış olanlar ne der acaba?
(7) 

Nokia 8

wish i could find a way to disappear #1256634 
Merhaba,

Emektar Lumia 925'ime veda etmeyi düşünüyorum ve Iphone almayacağım. Nokia 8 makul bir tercih gibi göründü ama telefon bakarken onu alacağına Huawei Mate 10 Lite al deyip kafamı karıştırdılar. Doğru mu diyorlar? Nokia 8'den daha pahalı olmayan ve aynı ayarda başka telefon önerip kafamı daha da karıştırabilirsiniz.
(5) 

Deri eldiven (kadın)

wish i could find a way to disappear #1255034 
Merhabalar,

Bir arkadaşıma hediye olarak deri eldiven almayı planlıyorum. Yakın zamanda deri eldiven almış ve bana nokta atışı mağaza önerebilecek olan var mıdır? Bu soğukta başıboş dolaşmayayım.
(4) 

Mühürce - Mühür seçme

wish i could find a way to disappear #1217300 
İyi cumartesiler efendim.

Duyuruda arkadaşıma hediye önerisi ararken muhurce.com'dan bahsedildiğini gördüm. Daha önce kullanan varsa fikirlerini alabilir miyim? Kitap seven birisi için süper bir hediye olur, değil mi?

edit: Ya da direkt seçmeme yardımcı olur musunuz? Sizce hangisi?

1) www.muhurce.com
2) www.muhurce.com
3) www.muhurce.com
4) www.muhurce.com
(10) 

air france'ın bagaj kaybetmesi

wish i could find a way to disappear #985018 
daha önce air france'ın "geciktirdiği" (kendileri böyle diyor) bagajları ile deneyimi olan var mı? cidden hemen bulup getirirler mi, yoksa tatilim çorap pijama almakla mı geçecek? yarın yollarız size dediler ama verdikleri takip numarasına göre daha bagajı bulamadılar bile. kısacası bir teselli ver duyuru.
(4) 

Nikaha çiçek götürülür mü?

wish i could find a way to disappear #977438 
Merhabalar,

Birazdan çok yakın bir arkadaşımın nikahına gideceğim. Asıl düğün 2 ay sonra, takıyı o zaman takarım diyorum. Bu aile arasında bir nikah olacak. Güzel bir çiçek buketi yaptırıp gelin hanıma versem saçma mı olur? Sap gibi gitmek tuhafıma gitti de biraz.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık