(1) 

İki Aracım Arasında Plaka Değişikliği

azazel13 #1593293 
selamlar, sahibi olduğum iki aracımın plakalarını birbiriyle nasıl değiştirebilirim, mümkün müdür, tahmini ne kadarlık bir ücret çıkar? Değiştirme amacım: eski ve kullanmadığım aracımdaki özel plakamı güncel olarak kullandığım araca almak istiyorum. Teşekkürler.
(3) 

İnternetten Hazır Sistem Masaüstü Nereden Alınır

azazel13 #1530133 
Orta karar Hazır bir sistem almak istiyorum. Hangi siteleri tavsiye edersiniz? Sorunsuz ve hasarsız kargo süreci, güvenilir alışveriş vs açısından.

Bir de kart limiti yetmiyor arttırmak da istemiyorum, havaleyi tavsiye eder misiniz?
(4) 

Ekran kartındaki Dvi-i ve dvi-d girişleri ile ilgili bir soru

azazel13 #1476985 
Öncelikle elimde şu an bir adet vga girişli monitör, bir adet dvi-i, dvi-d ve hdmi girişli ekran kartı, bir de vga dvi-d dönüştürücü var. Hdmi ile televizyondan görüntü alabiliyorum. Fakat dvi-d dönüştürücü kullanmama rağmen monitöre görüntü alamıyorum. Acaba monitörün dvi-d desteklememe gibi bir durumu söz konusu olabilir mi? Dvi-i dönüştürücü alsam görüntü alabilir miyim?
(1) 

Aşırı Gürültü Çıkaran İşlemci Fanı

azazel13 #1475181 
İşlemci fanım ara ara traktör gibi sesler çıkararak çalışıyor. Normal şartlarda sessiz çalışırken bazen aniden gürültülü çalışmaya başlıyor, bazen bilgisayarı ilk açtığımda gürültülü çalışıyor; düzelmesi için 3-4 kere restart atıyorum, bazen de kasaya, masaya vs ayağım çarptığında yine sapıtmaya başlıyor. Her koşulda bir kaç kere restart attığımda düzeliyor.

Sorun ne olabilir? Fanı yağlamak veya değiştirmek falan mı gerekir?
(8) 

İş Bankası Vadeli Döviz Faiz Oranı

azazel13 #1444360 
Öncelikle belirteyim faizdir, bankacılıktır vs pek anlamam.

Fazla olmayan bir miktardaki dolarımı vadeli hesapta tutuyorum. Aylık faiz geliyor. Fakat faiz oranı sadece %0.05. Bu oran normal midir?
(2) 

Windows 10 Trustedinstaller sorunu

azazel13 #1428808 
Windows 10 yüklerken yaptığım bir hatadan dolayı başka bir harddiskte de windows dosyaları oluştu. neyse windowsu kurdum o harddiskteki windows, program files gibi klasörleri silmek istiyorum fakat "bu klasörde değişiklik yapabilmek için Trustedinstaller size izin vermelidir." hatası alıyorum.

internette bir kaç çözüm baktım denedim. bu sefer de "desktop-p0elldu\kullanıcı adım size izin vermelidir diyor."

yardımcı olabilecek var mıdır acaba? sistem harddiskim olmayan bu harddiskteki windows klasörlerinden kurtulmak istiyorum.
(8) 

Döküm Tava ve Tencere Temizliği Nasıl Olmalı

azazel13 #1425869 
Biliyorum internette envai çeşit bilgi mevcut bu konuyla ilgili fakat bir türlü tatmin olamadım. umarım burada daha net bir cevap alabilirim.

Evet bu ürünleri nasıl temizlememiz gerek? Kimisi elde bulaşık deterjanıyla diyor kimisi sirke-karbonatla fırçala diyor. şimdi deterjanla yapınca evet tertemiz oluyor fakat sağlıklı mı? ayrıca dökümün katmanlanma özelliğini bozar mı?

diğer tarafta sirke-karbonat veya türevleri ne kadar temizleyebilir? hijyenik olur mu? ayrıca bu şekilde inanılmaz yorucu ve zaman alıcı bir iş.

döküm tencere olsun, grill olsun, tava olsun siz ne tavsiye edersiniz bu temizlik ve hijyen konusunda?
(7) 

Ahşap kesme tahtası nasıl temizlenir?

azazel13 #1424566 
Sirke, tuz, limon vs tavsiye ediliyor da tahta üzerindeki lekeleri çıkartmaya yetmiyor. Nedir bunun en doğru yolu?
(3) 

Youtube'daki Avrupa Yakası Özel Kısa Bölümleriyle İlgili

azazel13 #1420533 
Bu kısa bölümler normal bir bölümün sadece ikiye bölünmüş hali mi yoksa hem kırpılıp hem ikiye bölünmüş hali mi? Eğer kırpılıyorsa ne tarz sahneler çıkartılıyor? Kısaltılmış bölüm fikri çok güzel izlemek de istiyorum fakat kimin insiyatifi doğrultusunda hangi kıstaslarla kısaltılıyor bilirsem daha rahat ederim izlerken.
(2) 

Logitech 5.1 Ses Sistemi İçin Uzatma Kablosu

azazel13 #1418581 
Arka 2 hoparlör için 10'ar metre daha kablo uzunluğu lazım. Çift taraflı aux kablosu aldım ama giriş çıkışları uymadı. Ne tarz bir kablo kullanmam lazım bu iş için?
(4) 

GOM Player'da İlginç Bir Altyazı Hatası

azazel13 #1416997 
Cidden ilginç bir altyazı sorunu yaşıyorum anlatmaya çalışayım. Gom player ve bs playerda videoya altyazı eklediğimde görüntü boyutu %100 ise altyazının ekrana geldiği sahnelerde görüntü takılıyor ama video ve ses oynamaya devam ediyor. altyazı söndüğünde görüntü akmaya devam ediyor. görüntü boyutunu %50, %150 falan yaptığımda bu sorun olmuyor. Eğer video çözünürlülüğü yüksekse tam ekran boyutunda da bu şekilde takılıyor. denemek için km player'da her görüntü boyutu için denedim bu sorun olmuyor.

denediğim kadarıyla sorun videoda değil kesinlikle altyazıda. altyazı ekli olmadığında görüntü takılmıyor. farklı altyazılar denedim sonuç aynı. türkçe-ingilizce karakter hatası falan da değil onu da denedim.
(4) 

Semavi Dinlerin Kutsal Kitapları Hakkında Yardım

azazel13 #1409072 
3 semavi dinin de kutsal kitaplarını alıp, okumak istiyorum. Kuran için en doğru ve eksiksiz çeviri hangisi? Kitabı mukaddes hem museviliği hem de hıristiyanlığı mı kapsıyor? Nereden bulabilirim?

Özetle 3 dinin de en doğru, en eksiksiz kitabını satın alabileceğim linkler paylaşabilir misiniz?
(2) 

Kaliteli, Katkısız, Gerçek Dana Sosis Nereden Alınır?

azazel13 #1399824 
Evet böyle bir sosisi nerden bulabilirim?
(3) 

Ekran Kartımın Belleği Olması Gerektiğinden Daha Az Gözüküyor

azazel13 #1395533 
Kartım normalde 3gb ram. fakat red dead redemption 2'nin grafik ayarlarına girdiğimde 2252mb gibi bir değer görüyorum. Bu normal mi değilse ekran kartımdan maximum verimi nasıl alabilirim?
(4) 

Bu Bilgisayara Upgrade Yapılır Mı?

azazel13 #1394959 
Donanım konusunda pek bilgili değilimdir önceden belirteyim. Mevcut sistemimle RDR 2'yi medium ayarlarda gayet güzel oynayabiliyorum. Fakat daha üstüne ekran kartım yetmiyor sanırım. Sizce bu sisteme ekran kartı alsam kurtarır mı? kurtarırsa ne tavsiye edersiniz.

i.hizliresim.com
(4) 

USB Bellekteki Removable Drive Kısayolu

azazel13 #1389364 
USB belleğime kaç kere format attıysam da içine bir şeyler koyunca bu kısayol tekrar oluşuyor. Koyduğum bütün dosyalar bu kısayolun içine gidiyor. Daha da kötüsü Belleğimi bir başkasının bilgisayarına taktığımda içi boş gözüküyor. Tekrar masaüstüme ve laptopuma taktığımda ise dosyalarım yine bu kısayol içinde gözüküyor.Yardımcı olabailecek var mı? Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Genetik Fiziksel Bir Rahatsızlık Adı Soruyorum (sendrom adı)

azazel13 #1389023 
Ortalama üstü boy ama Çok kalın ve tıknaz vücut yapısı. Çok büyük ve iri bir kafa. İleriye doğru Çıkık ve büyük göz çukurları, çene.
(13) 

Windows 10 Yükledikten sonraki Performans sorunu!?

azazel13 #1342504 
bilgisayarımın özellikleri gayet yeterli yazmaya pek gerek olduğunu sanmıyorum.
özellikle oyun yüklerken fark ettim daha önce windows 7'de 1 saatte yüklediğim oyunlar şimdi 10-20 saat yüklenme süresi gösteriyor.

acaba driveri eksik yüklenen bir donanımım falan mı var acaba hiçbir şey anlamadım.
(4) 

Arapça bilenler yardım edebilir mi?

azazel13 #1257446 
Elimde bir kaç yüzyıllık olduğu tahmin edilen bir kuran var ve ilk sayfaya şöyle bir not yazılmış. Tercüme edebilir misiniz rica etsem?
(1) 

Oto tamircilerinin sigortadan tamir ettikleri araçtan kazançları?

azazel13 #1216755 
Başlık biraz saçma oldu ama anlatayım iyice.
Şimdi mesela geçenlerde biri bana çarptı farım kırıldı. Tutanak tuttuk falan sonra tamirciden dosya açtırttık. Yani arabayı, dosyayı falan her şeyi tamirciye verdim. parça geldi, tamiri yaptı aracı teslim etti sorunsuz. şimdi benim sorum bu adam bu işten ne kadar para kazanıyor? cebimden para çıkmadı sonuçta ne tamirciye ne de başka bir şeye. işi tamirciye yaptırarak kazıklanıyor muyum yoksa? sigortadan fazla para mı alıyor bu adam?
Bu işlerden anlayan biri açıklarsa sevinirim.
(6) 

Yıllar önce yediğim bir kurabiyenin adını ve tarifini soruyorum? :)

azazel13 #1213022 
Yıllar önce babaannemde yemiştim ben bunu o günden beri de hiçbir yerde görmedim, tatmadım. kısaca anlatmak gerekirse kurabiyemiz kakaolu. içi, etrafı falan hafif ıslak gibiydi, böyle nasıl desem her tarafı şokellalı gibiydi ama öyle buram buram şeker, fındık ezmesi tadı gelmiyordu ağza. şekli şemali de öyle standart kurabiyeler gibi değildi, yuvarlak ama eciş bücüştü. Yanlış hatırlamıyorsam adına "kopuk" demişti babaannem. ama o isimle benzer bir tarif görmedim hiçbir yerde. ayrıca bu bilgi işe yarar mı bilmem ama babaannem antalyalıydı, yöresel bir kurabiye falansa belki.
(10) 

2500-3000 lira arasi masaustu toplayacam

azazel13 #844238 
En az bi 5 yil idare edecek, monitor, klavye, mouse haric soyle sessiz, soguk, upgradee acik bir kasa istiyorum komple. Her yeni cikan fpsyi oynayan bir tip degilim o yuzden cok ucmaya da gerek yok 2500 mukemmel olur ama 3000e de cikabilirim. Soyle direkt cikti alabilcegim bir link, ya da tek tek parca isimleri halinde yazarsaniz cok sevinirim. Simdiden cok sagolun yardimlariniz icin.
1

mobil görünümden çık