(1) 

beşiktaş civarında otel tavsiyesi

dont judge me mom #1590647 
arkadaşlar merhaba. 3-4 gün takılmak için istanbul'da olacağım. genelde beyoğlu beşiktaş civarlarında olacağım. temiz, rahat ve iyi bir bölgede otel tavsiyeleriniz çok makbule geçecektir :) tabi ne çok pahalı ne çok ucuz :)
(2) 

monitör önerileri (genel kullanim için)

dont judge me mom #1580887 
merhaba. eve bir çalışma masası kurma niyetindeyim. ilk olarak bir monitör almak istiyorum. m1 işlemcili macbook pro kullanıyorum günlük işlerim için. alacağım monitörü şimdilik macbook ile kullanacağım ama bir windows kasa alma niyetim de var. monitörü genel internet kullanımı, film-dizi, arada bir de oyun maksatlı kullanacağım. yani renk doğruluğu, görüntü kalitesi ve akıcılık konularında kaliteli bir monitör arıyorum. rgb ışıklandırmalı ışıklı afilli oyuncu monitörlerinin tasarımları pek bana göre değil. biraz daha dekoratif şık bir alet olursa çok güzel olacak. çok pahalı profesyonel monitöre de ihtiyacım yok.


10-20 bin tl aralığında bahsettiğim türde bir alet var mıdır bilemiyorum ama tavsiyeleriniz çok makbule geçer :) saygılar.
(3) 

tablet önerisi

dont judge me mom #1534630 
merhaba. arkadaşım kpss testleri çözmek ve online eğitimlere katılmak için bir tablet alacak. galaxy tabs6 lite ve galaxy tab a8 gibi modellere baktık. 3-5 bin tl civarında fiyat performans cihazı önerilerinizi alabilirsek çok seviriniriz.

outlook arşiv dosyasını yükleyemiyorum(macbook)

dont judge me mom #1521743 
merhaba. 2021 model 14 inç macbook pro sahibiyim. son sürüm outlook yükledim. 4 farklı mail hesabımı outlook'a ekledim. bunlardan 3'ü şirket hesaplarım ve 3'ü de pop3. yani daha önce kullandığım win. pc de tüm arşivlerim pst dosyası olarak bilgisayara iniyordu. bu arşiv dosyalarını mac'e aldım ancak bir türlü outlook'ta içe aktaramadım. yeni arayüzde içe aktarma bağlantısı bulamıyorum. eski arayüzde ekleyebildim ancak orada da bir hesabı mevcut arşiv dosyasıyla irtibatlandıramadım. günlerdir uğraşıyorum ama sonuç yok kafayı yiyeceğim en sonunda :) yardımlarınızı beklerim.
(9) 

mühendislik şirketine isim önerileri

dont judge me mom #1482687 
arkadaşlar merhaba,

ben bir makine mühendisiyim ve yıllardır termik santrallerde bakım onarım faaliyetleri yapan bir şirkette çalışıyorum. kendi şirketimi açmaya karar verdim ancak bir türlü isim bulamadım.

isim örneği; integral makine/enerji/mühendislik (gibi olacak)

önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
(4) 

yaylı yatağı taşımak ve saklamak

dont judge me mom #1401180 
merhaba arkadaşlar. haftaya eşyaları taşıyacağım, yatağı taşıma depolama konusunda yardımınızı rica ediyorum.

yatağı duvara dik olacak şekilde 4 ay kadar saklayabilir miyim? biraz alan sorunu var o yüzden bazayı kurup üzerine koyamıyorum.

yatağı naylonla sarıp bantlayıp yine yan vaziyette kamyon kasasına dayayıp götürmeyi planlıyorum(1 saatlik yol)

yatak kalınlığı 36 cm olduğundan ve iki kat yay içerdiğinden şüpheye düştüm biraz. acaba dik durma sırasında bir yana yığılma veya formda bozukluk yaşanır mı?

yatak;

www.istikbal.com.tr
(4) 

annem için protez diş-damak yaptıracağım

dont judge me mom #1350081 
merhaba, annem 65 yaşında. alt ve üst çenede 3-5'er tane dişi var ve mevcut protezleri oturmuyor ağzına. özel bir kliniğe gittik alt için diş-damak yaparız dedi ve 1500 tl ücret çıkardı. üstteki mecvut için de tekrar kontrol yapacak ve muhtemelen üst için de aynı şeyi söyleyecek.

öneriniz ne olur başka bir yöntem var mıdır, fiyat uygun mu sizce? devlette nasıl olur bilmiyorum. konu hakkında fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
(3) 

sağ göz altı ve çevresi şiş kaldı, inmiyor

dont judge me mom #1339177 
merhaba. bundan 7-8 ay kadar önce gözüm enfeksiyon kapmıştı veya alerjik bir durumdu tam hatırlamıyorum. göz içinde yoğun kaşınma kızarıklık ve göz altı torbasında şişlik meydana gelmişti. neyse pek önemsemedim ve evde daha önceden kalan göz damlasını kullandım, baya sık kullanılan bir damla. tam etkili olmadı, eczaneden yenisini aldım. bir hafta kadar sonra kızarıklık ve kaşıntı geçti.

ancak o gün bugün göz altı torbamla birlikte yaşıyorum. öyle çok büyük değil ama bariz diğerine göre şiş. 3 ay kadar önce doktora gittim, bir iki damla krem verdi sonuç değişmedi. soğuk tampon uygula falan da dedi ancak onları yapmadım.

nasıl indiririz bu gözü? :)
(3) 

bozcaada otel önerisi

dont judge me mom #1294864 
merhaba. bozcaada'da 3-4 gün kadar kalmayı planlıyorum kız arkadaşımla birlikte. hafta içi orada bulunacağım.

bilenler otel önerebilirse çok sevinirim. fiyatlar gecelik 2 kişi 200-500 tl arasında değişiyor galiba.
(3) 

yataş tesla sleep yatak hakkında düşünceleriz nasıl?

dont judge me mom #1289592 
bu yatağı almayı planlıyorum. kullananlardan yorum alabilirim. boy:183 kilo:82, ne çok sert ne çok yumuşak, ortalama bir yatak lazım bana. bu yatağa şu an 1900 tl diyorlar.
(4) 

1300-2000 tl arası yatak önerisi

dont judge me mom #1289262 
merhaba, 160x200 boyutlarında bir yatak alacağım.

istikbal ve yataş mağazalarında dikkatimi çeken yataklar şunlar;

www.istikbal.com.tr (1450 tl)

www.istikbal.com.tr (1920 tl)

www.yatasbedding.com.tr (1900 tl)

son iki üründe pocket yay var, ilkinde de hava alan örme kumaş varmış. kullananlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

bu arada 1.83 boyunda 83 kiloyum. orta sertlikte bir yatak olabilir.
(5) 

14 günlük iade hakkı ne zaman başlar ne zaman biter

dont judge me mom #1289254 
merhaba.

arkadaşları 6 haziranda gittigidiyordan lg 49uj701v tv aldım. 8 haziranda teslim edildi ve kurulumu yapıldı.

yarın yani 21 haziran itibariyle iade olarak kargoya vereceğim. teslim tarihi olan ayın 8'i ve ayın 21'i dahil tam 14 gün oluyor.

sizce bir sorun yaşar mıyım? kargonun ellerine ulaşması derken 14 gün aşılmış olacak?
(5) 

bilgisayar tv hdmi bağlantısında ses-görüntü uyumsuzluğu

dont judge me mom #1287706 
arkadaşlar merhaba

günlerce araştırdıktan sonra büyük hayallerle lg 49uj701 tv aldım 3000 tl'ye.

neyse genelde pc'yi hdmi ile bağlayıp kullanmayı planlıyorum. ancak kablodan mıdır bilinmez pek de iyi sonuç alamadım.

görüntü sesten belki çeyrek saniye kadar sonra geliyor. kullandığım kablo ucuz bir şey. ayrıca yine görüntü kare kare geçiyor. oyun moduna aldığımda görüntü nispeten anlık iletilse de ses il senkronize değil.

ses ve görüntünün senkronize bir şekilde biraz gecikmesini anlarım, eski seg marka tv'de bunu yaşıyordum ancak senkronize olduğu için rahatsız etmiyordu. ancak bu can sıkıcı oldu.

ayrıca turkcell tv+ kullanıyorum ve daha az da olsa onda da ufak bir ses görüntü uyumsuzluğu var.(o da hdmi kablo ile bağlı-kutusundan çıkan kablo)

kaliteli bir hdmi kablo alsam sorun düzelir mi acaba?

yardımlarınızı bekliyorum.
(3) 

1500-2500 tl arası led tv önerisi

dont judge me mom #1283894 
merhaba. bir led tv alacağım ama çok kararsızım. en az 43 en fazla 50 inc olsun diyorum ama 49-50 daha iyi olabilir.

öncelikle 4k olmasını isterim, muhtemelen bir kaç sene sonra filmler 4k çıkacaktır. ayrıca netflix gibi platformlar yaygınlaşıyor. şu an pc-hdmi bağlatısı kullanacak olsam da ilerde smart olması pratik olabilir. hatta işlemcisi iyi bir makine olursa pc'ye gerek kalmayabilir.

evet arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

bu arada şöyle bir şey var;

www.mediamarkt.com.tr
(2) 

ankara ilkadım mahallesi vadi bölgesine taşınıyorum

dont judge me mom #1265535 
arkadaşlar henüz evi tutmadım, öncesinde fikrinizi almak istedim. tek başıma kalacağım bir daire arıyordum. vadi manzaralı üst kat bir daire buldum. ne dersiniz, muhiti tanıyan arkadaşlardan biraz bilgi alabilirsem sevinirim.
(11) 

ankara'da 1000 tl kira ile hangi semte taşınırsınız?

dont judge me mom #1257240 
merhaba,

ankara'da tek başıma yaşayacağım güzel bir ev arıyorum. aslında doğma büyüme ankara'lıyım ama semt konusunda kafam karışık biraz. ayrancı, emek civarları güzel ama içi yapılı düzgün evler biraz pahalı. iş yerim mustafa kemal mahallesinde (armada'nın bir kaç km ilerisi, kentpark'ın arkası)

gönlüm 2+1'den yana ama belli olmuyor 3+1'ler ile aynı fiyatlar neredeyse. merkezde 1+1 yok denecek kadar az zaten. sahibinden.com'da piyasa yukarıda sanırım, fiyatlar biraz abartılı geldi. batıkent diyorum ama orası da merkeze uzak kaçabilir.

evet arkadaşlar durum böyle, tavsiyelerinizi duymak isterim. teşekkürler.
(9) 

kulakiçi kulaklık tavsiyesi

dont judge me mom #1239208 
arkadaşlar aradığım şey şunun mikrofonlu olanı;

sennheiser.com.tr

bunun bir kaç alt versiyonlarını kullanmıştım ve çok memnundum. ama sennheiser nedendir bilinmez bunların hiçbirine mikrofon koymuyor. diğer kulağın içine sıkışan süngerli olanları kullanamıyorum. o yüzden bu tip bir kulaklık lazım ve mikrofon da olmalı. zaten android uyumlu olur mşc varsa.

fiyat aralığım 50-200 tl aralığında müzk performansı iyi olan kulaklık tavsiyelerinizi bekliyorum.
(2) 

2500 tl civarında laptop tavsiyesi

dont judge me mom #1224417 
arkadaşlar iş yerimize 3 adet laptop alacağız. 2500 tl civarlarında autocad, solidwork gibi programları çalıştıraca onun dışında sunum vs diğer ofis programlarını çalıştıracak bilgisayar lazım. tavsiyelerinizi bekliyorum.
(2) 

logitech z623 2+1 hakkındaki görüşleriniz

dont judge me mom #1218017 
merhaba.

arkadaşlar öncelikle müzik dinlemek için bir 2+1 almayı düşünüyorum. genelde enstrümantal rock veya jazz tarzı dinliyorum. tabi film izlerken de kullanacağım. bugün bu aleti denedim ve gerçekten fena değildi. ancak evde yüksek seslere ne kadar çıkabilirim bununla ve düşük seslerde nasıl performans sergiler bilemiyorum. ayrıca optik kablo bağlantısı da yok.

2. el 1 ay kullanılmışını 470 tl'ye buldum. sıfırı 750 civarlarında. bu civarlarda bunu al mı dersiniz veya başka önerileriniz olur mu?
(2) 

aksiyonlu film önerisi

dont judge me mom #1218014 
merhaba.

arkadaşlar şu an pc'yi lcd'ye bağladım kulaklıkları da hazırladım bir arıyorum. şöyle büyük ekranda iyi gidecek full hd indirip keyifle izleyebileceğim bir film. ancak biraz kaliteli de olsun diyorum :) transformers serisinden biri olabilir mi acaba?

sürükeyici ve eğlenceli film önerilerinizi acele bekliyorum :)
(13) 

dünya tarihi kitap tavsiyesi

dont judge me mom #1191794 
merhaba. dünyanın oluşumu, ilk insanların ve onların hikayelerinin de bir miktar ele alındığı, oradan günümüze kadar uzanan ve ana hatlarıyla dünyanın tarihini anlatmaya çalışan bir kitap arıyorum.

bunu haritalarla kronolojisine göre yer alan olaylar diziniyle kombine ediyorsa şahane olur. dünya tarihi demek tabi ki belki bir ömür bitmeyecek bir deniz ama giriş aşamasında nereye yöneleceğime karar veremedim. şu ana kadar dikaktimi çekenler şöyle;

www.kitapyurdu.com

bu kitap anladığım kadarıyla bir çeşit olaylar sıralaması gibi

www.kitapyurdu.com&filter_name=kemirgenlerden

bu biraz daha kapsamlı ve teknik duruyor.

bu aşamadan sonra dinler tarihi, siyasal tarih, osmanlı tarihi(türk-kürt-arap tarihi) gibi konulara da gireceğim.
(1) 

steam'de oyunun save dosyalarını yedeklemek

dont judge me mom #1162083 
arkadaşlar steam üzerinden metal gear solid 5 phanton pain oynuyorum ve oyun donuyor arada. windows 10 ile alakalı olabileceğini düşünerek bir de windows 7 kuracağım bilgisayara. ardından steam'i oraya yükleyerek oyunu orada oynamaya çalışacağım.

tabi öncesinde windows 10'dakini kaldırmam gerekecek.

oyuna kaldığım yerden devam etmek istiyorum. save dosyalarını kopyalayabiliyor muyum steam üzerinden?
(3) 

2. işletim sistemi nasıl kurulur?

dont judge me mom #1162026 
merhaba. arkadaşlar windows usb'si oluşturma veya format atmayı biliyorum.

sadece diskleri nasıl ayarlayacağımdan emin olamadım.

bende biri ssd(c) biri normal(d) iki disk var. ssd'de windows 10 kurulu.

şimdi yine ssd'nin içine mi kurmalıyım win7'yi? bunu yapmadan önce bu diski bölmem gerekiyor mu? bölersem mevcut sistem ve veriler gider mi? aynı sorular diğer disk için de geçerli.
(6) 

windows 10 driver uyumluluk sorunu

dont judge me mom #1155664 
merhaba.

arkadaşlar 2011'de aldığım lenovo z570 laptop'u kullanıyorum hala ancak lenovo windows 10 için sürücüleri güncelleştirmemiş.

neyse bende w 10 kurulumundan sonra win 7 driver'larını kurdum. öncesinde de ssd aldım performansı arttırmak için.

ssd'den sonra pc gerçekten yağ gibi akıyor ancak oyunlarda ve bazı programlarda dll sorunları çıktı. arada bir sistemsel sıkıntılar da seziyorum.

w.n 7'ye geri dönüp devam mı etsem yoksa bu işe bir çözüm mü arasam bilemedim. zamanla güncellemelerle birlikte düzelir mi bilmiyorum. ne dersiniz?
(1) 

solidwork 2012 kurulum hatası

dont judge me mom #1153772 
merhaba. daha önce bilgisayarıma kurup sildiğim dosyayı tekrar kuracağım ama şifreleri girip ileri dedikten sonra şöyle bir uyarı alıyorum;

"Kurulum Yöneticisi geçerli aboneliğin bitiş tarihini belirleyemedi. Bu bilgiyi güncellemek için lisansınızı yeniden etkinleştirmek ister misiniz?"

windows 7 kullanırken sorun yoktu acaba w10'dan dolayı oluyor olabilir mi?
(7) 

almanya için iş vizesi ne kadar sürede çıkar?

dont judge me mom #1146613 
merhaba arkadaşlar. geçtiğimiz cuma günü ankara idata'ya evrakları verdik ve o gün konsolosluğa gitti vize için gerekli evraklar. alman firmasından davetiye de var ve evraklar eksiksiz.

4. iş günü bungün ve hala gelmedi, yarında kadar da gelmesi lazım pazar günü gitmem gerekiyor.

danışman firma 2-3 günde çıkıyor demişti ama henüz yok. daha önce iş vizesi alan var mı almanya için? yarına kadar çıkma olasılığı var mı acaba?

ya da danışman firmadakiler parayı almak için hemen çıkar diye kandırdılar bizi.
(2) 

avusturya, almanya veya slovakya'dan laptop alınır mı?

dont judge me mom #1145715 
merhaba. arkadaşlar bu ay bu 3 ülkeyi kapsayan bir haftalık iş gezim olacak. bir laptop ihtiyacım da var. buralarda fiyatlar nasıldır acaba? eğer uygunsa şöyle canavar gibi bir pc alayım diyorum.
(2) 

ekranı nemlenen telefon ekranı kilitler mi?

dont judge me mom #1139957 
merhaba. yeni bir salaklıkla karşınızdayım :)

beethoven'dan moonlight sonata'yı açtım duşa girdim az önce :) neyse her şey güzel duşumu aldım çıktım baktım note 5 telefonun ekran buğulanmış ve çok hafif ıslanmış. arkadaki deliklerden su girmedi ters çevirmiştim. neyse ekran tepki vermiyor. kalem işe yarıyor, normal çalışıyor. kapattım telefonu kalemle, saç kurutma makinesiyle ısıttım biraz beklettim açtım ve normale döndü.

acaba içine nem girdi de kendisi mi kilitledi diye geldi aklıma? sonradan tekrarlar mı diye korkuyorum şu an. ne dersiniz bu işe?
(5) 

sabiha gokcen havaalani otopark secenekleri

dont judge me mom #1139443 
merhaba. arkadaslar bu aksam bir uçuşum var sabiha gokcenden 9'da. yarin tekrar donuyorum 10 gibi. 1 gunlugune arabayi nereye birakabilirim acaba daha once hic gitmedim sabiha gokcene?
(5) 

samsung galaxy note 5 değişimi

dont judge me mom #1130619 
arkadaşlar 25 gün kadar önce vatan bilgisayardan note 5 aldım ve dün doğru dururken ses açma kapama düğmeleri gitti telefonun. ervisine götüreceğim yarın ankarada ve değişim talebinde bulunacağım. yasal süreç ile ilgili bilginiz var mı acaba nedir olay ne akdar sürer ne zaman sonuçlanır?
(6) 

ses açma kapama düğmeleri bozuldu uygulama tavsiye

dont judge me mom #1130581 
evet arkadaşlar 2300 tl bayılıp vatan bilgisayardan 25 gün önce aldığım note 5'in ses tuşları dün bir anda kaydı gitti. ses tuşlarına bastıktan sonra sanki bir hamura saplanır gibi yavaş yavaş geri geliyor ses birden açılıyor birden komple kapanıyor.

garantiye götüreceğim ama değişim yaparlar mı alır servie mi gönderirler bilmiyorum.

neyse önümüzdeki haftayı çıkarabilmek için bildirim paneline ekleyebileceğim bir volume kontrol uygulaması lazım. önerilerinizi bekliyorum.
(5) 

pasaport ne zaman cikar?

dont judge me mom #1125689 
merhaba. arkadaslar yarin ankara etimesgut ilce emniyet müdürlüğüne basvuruda bulunacagim randevu aldim. darbe girisimi sonrasi surelerin biraz uzadigi soyleniyor. ne kadar surer acaba cikmasi? bir de islemler ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaslardan bir kac tavsiye alabilirim :)
(12) 

2000 tl'ye kadar telefon tavsiyesi

dont judge me mom #1118294 
merhaba. note 5 var aklımda ancak tek sıkıntısı şarj gibi görünüyor. acaba çok mu kötü? onun dışında tasarım, kalem, geniş ekran, donanım ve ekran kalitesiyle çok güzel duruyor dışardan bakıldığında. paralel ithalat 1900 tl'ye bulunabiliyor.

buna alternatif olarak note 4 var. şarjı daha iyi galiba. sd kartla işim yok. ancak note 5'in kalemi ve akıcılığı daha iyi diye duydum.

bunlar dışında tavsiye de alabilirim tabi. hadi bi el atın millet bi telefon alalım bana :)
(5) 

chrome mobil icin adblock eklentisi

dont judge me mom #1031370 
ya da baska bir yontemi var mi reklamlardan kurtulmanin?

zaten ekran küçük bir de altindan ustunden
reklam cikiyor insanı deli ediyor.
(5) 

whatsapp geçmişini yeni telefona aktarma

dont judge me mom #1030652 
çıldırmak üzereyim yardım edin!!

google drive denilen şeye eski telefonumdan yedek alıyorum, ardından hattı yeni telefona takıp whatsapp kuruyorum. kurulumdan sonra yedekleri al diyorum başlıyor yüklemeye ancak bittikten sonra ortada eski mesajlar filan yok.

bir de google drive'a giriyorum bakıyorum ama yedeklediğim dosyaları orada da göremiyorum.

bi el atın be dostlar.
(11) 

kliksa'dan lg g3 alıyorum, ne dersiniz?

dont judge me mom #1029469 
arkadaşlar 100 tl chip para veriyor kartıma ve telefon 1000 tl'ye geliyor. 32 gb- 3gb ramli versiyonu için fiyat iyi duruyor.

www.kliksa.com

bunun dışında g4 ve note4 baktım ama aralarında biriyle 500 diğeriyle 700 tl fark var. ne dersiniz g3 mantıklı mıdır?
(3) 

ttnet vs superonline tarifeleri

dont judge me mom #973118 
merhaba. evime internet bağlatmayı düşünüyorum ancak servis sağlayıcıların sitesine girince insanın kafası karışıyor. onlarca tarife var ve hepsinin detaylarında ufak sürprizler mevcut.

bana bildiğin limitsiz 16mbps'ye kadar ya da 24'e kadar olan tarifeler yetiyor. adil kullanım kotası da 50 gb olur 75 gb olur.

bir de iş gereği sene de toplam 5-6 ay kadar şehir dışında oluyorum. 2-3 aylık sürelerle başka bir şehirde kalıyorum.

buna uygun hangi fiber, adsl tarifelerini hangi servis sağlayıcıdan daha uygun edinebilirim?
(4) 

Ankara'da implant tavsiyesi

dont judge me mom #891365 
İki tane implant yaptırmam gerekiyor. Hacettepe üniversitesine gittim ortalama tanesi için 1100 tl gibi bir rakam çıkardılar ancak, tedaviyi yapacak arkadaş çok genç ve tecrübesizdi. bu sebeple güvenemedim. Bana bu konu ile ilgili tavsiye veriniz lütfen :)
(1) 

İbanez edge tremolo nasıldır?

dont judge me mom #891303 
ibanezin en çok kullanılan tremololarından başlangıç nesil olan edge nasıldır? edge pro ve edge zero ile ilgili güzel yorumlar var. edge 3 ise tututmamış.

www.mydukkan.com

linkteki gitarı almayı düşünüyorum ancak tek aklıma takılan kısmı edge tremolosu. yorumlarınız benim için çok önemli.
1

mobil görünümden çık