(16) 

Boşa geçen koskoca bir zaman

bana da mi lolo #1592024 
Arkadaşlar merhaba. Güneydoğuda görev yaparken deprem nedeniyle evini kaybetmiş sonucunda da batıya dönme hakkı elde etmiş eski depremzede şimdi sıkıntıdan patlamasyon bir öğretmenim. Denizli merkezde görev yapıyorum. Pazartesi günleri tüm gün çarşamba günleri de 12’den sonra tamamen boşum. Diğer günlerde de max 4’e kadar okuldayım sonra gün ortasından geceye kadar yine boşum.

Bu boşluk olayı artık beni patlatacak hale getirdi. En genç öğretmen arkadaşım en az 25 sene görev yaparak ancak batıya dönebilmiş yaşlı amcalardan ibaret. Genç meslektaşım yok, mesai arkadaşım yok, şehirde arkadaşım da yok…

Haftasonları yüzmeye gidiyorum, arada karahayıt’a gidiyorum, arada İzmir’e ailemin yanına gidiyorum…ama inanılmaz bir boşa giden vaktim var ve hiç arkadaşım yok. Yazıyla ve sayıyla arkadaş sayım sıfır.

Lütfen üzerime öneri atın. Dil kursuna falan mı yazılayım. Boş oturmak ve kimseyle konuşmamak hiç bana göre değil. Adalet Parkında gözleme yiyip çay içerken bu satırları size yazıyorum. Teşekkürler.

Emre Fel konser bileti Bostanlı İzmir

bana da mi lolo #1590156 
Bu akşam Bostanlı Suat taşer Tiyatrosu’nda konser verecek olan Emre fel’e İki adet adet bilet vardır. Biletler 1300 TL’ye alınmıştır, 800 TL’den satıyorum. Maalesef gidemeyeceğiz. Hızlıca ilgilenmek isteyen olursa Telefon numeram: +90 (507) 529 84 76
(9) 

Kategori bulamadım biraz duygu karmaşası

bana da mi lolo #1579990 
Merhaba. 2015 yılıydı sanırım bir arkadaşımın annesinin şirketine internet sitesi yaptım. Yaşım küçüktü ve ergendim, biraz girişimcilik hevesiyle güzel bir site yaptım. O zamanlar arkadaşıma da annesine de ismimi misal veriyorum Berk olarak tanıtmıştım. Site tuttu, kadın dokuz yıldır siteden inanılmaz ekmek yedi. Bu süre boyunca bana da çok paralar gönderdi ama hiç yüzyüze gelmedik. Yakın şehirlerdeydik ama ben üniversiteyi bitirdim, iş sahibi oldum, evlendim. Velhasıl şimdi o kadının olduğu şehre bu yaz yerleşeceğim. Kendisinin bir erkek çocuğu yok ve dokuz sene içinde o da yaş aldı takdir edersiniz. Durumumdan haberdar olmuş ve gel işi sen devral diyor. Ama yıllardır bana Berk diye sesleniyor. :/ Velhasıl iş resmiyete dönerse, yaz tatilinde kendisiyle çalışmayı düşünüyorum ama gerçek adımın misal veriyorum Abdulkerim olduğunu kadına nasıl itiraf edeceğim…

Arkadaşım dediğim kızıyla iletişimim kalmadı, kendisi gerçek adımı biliyordu ama söylediğim isimle de hitap ediyorlardı. Velhasıl annesi de ilk ne duyduysa öyle gitti. Dokuz yıldır bir şey demedim. Böyle saçma bir çıkmazdayım…
(3) 

Denizli dolmuş güzergahları

bana da mi lolo #1578155 
Merhaba. Eşim Denizli'de Servergazi İmam Hatip Ortaokuluna atandı. Okul devasa bir okul ama gariptir ki villaların olduğu bir muhitte olduğu için belediye otobüsüyle ulaşım sağlanmıyor. Yakınında "Merkezefendi Kültür Merkezi" var. Oraya hangi dolmuşlar gidiyor internette bulamadım. Buradan bilen çıkar mı? Henüz Denizli'de olmadığımız için soracak kimsem de yok. Teşekkürler.
(1) 

bu çerçeve toptan nasıl bulunur

bana da mi lolo #1563310 
merhaba. fotoğraf çerçevesi temin etmek istiyorum toptan olarak ancak yurtiçinde istediğim tarz bulamadım. en yakın bulduğum:

www.evidea.com

buna da ahşap yazıyor, satın aldım plastik geldi. Plastik ya da ahşap olmasının önemi yok, üzerine made in chaina yazıyor. ben bu ürünü toptan misal 100 - 500 tane satın almak istesem nereden bulabilirim??
(2) 

şu kutuyu toptan nasıl bulabilirim

bana da mi lolo #1563042 
Şu ürünü ucuz yollu toptan nasıl temin edebilirim, nerede kime yaptırabilirim. ahşap görünümlü plastik fotoğraf çerçevesi ama toptan nasıl temin edilebilir.

bulduğum tam istediğim örnek:

www.evidea.com

www.evidea.com

tam olarak bundan ihtiyacım var. en uygun toptan nasıl elde edilebilir.
(5) 

bir garip yatırım sorusu

bana da mi lolo #1562415 
şimdi arkadaşlar ben doğuda görev yapan ailesine bin km uzakta bir öğretmenim. ekonomi hepimiz için çekilmez bir hal alırken ve doğuda da kiralar batıdan hiç farksız olmaya başlamışken artık yeter deyip bir mülk edinmek istiyorum. denizli şehrinde okudum, oradan bir tane 1+1 kira getiren apart alıp en azından kendi kiramı doğuda hafifletmek istiyorum. takribi bir 450 bin tl karşılık döviz ve 150 bin lira da deprem destek kredisi çektim, 600 bin liram var. 800bin civarına da güzel apartlar var. ancak sormak istediğim şudur:

bir apart beğendim ve almak üzere 720 bin liraya almancı abimizle anlaştık. ancak adam daha sonra dedi ki "ben bu apartı euro 8 lira iken 40bin euroya aldım, şimdi apart 720 bin lira (anca o civar ediyor) ve euro karşılığı 24 bin euro ediyor. e ben bu işten ne anladım, zarardayım ve satmıyorum minaki dedi.

o zaman ben biriktirdiğim eurolar yönünden mülk sahibi olmadığım için daha karlıyım ama hayvan gibi kira ödemeye başlıyorum. depremden sonra herkes buralarda iyice Allahsız olmaya başladı. kiralar önce ikiye sonra dörde katladı.

ben şimdi 2023 temmuz ayı itibariyle 800 bin liraya apart alsam mı iyidir? yoksa euro'da altın'da beklesem mi iyidir? euro 30 liradan 120 liraya çıkmayacak. (8 iken 32 olacak belki ama bir daha dörde katlamaz)

ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. dünkü yakıt zammından sonra ne memlekete gidebiliyorum ne tatile gidebiliyorum, sadece yaşıyorum. kısa vadede uzun vadede ne yapmalı lütfen bir fikir...
(4) 

Persentil Cetveli

bana da mi lolo #1556642 
Merhabalar sevgili duyurucular. 2013 yılından beri ara ara buradayım herhâlde. Aramızda Çocuk Doktoru var mıdır? Ya da çocuk hemşiresi de olabilir. Şimdi bir aylık bir kızım var. Adıyaman'da depreme yakalandığımız ve maalesef evimizi kaybettiğimiz için eşimi Denizli'nin bir ilçesinin bir köyünde ayarlayabildiğimiz yerde bırakarak devletimizin vazifeye çağırması nedeniyle Adıyaman'a dönmek zorunda kaldım.

Bebeğimiz 04/04/2023 tarihinde dünyaya geldi, bugün birinci ay kontrolü vardı.
Doğum kilosu 3030 - baş 36 ölçtüler - boy 49 cm
Üçüncü gün ebe kontrolü kilo 2800 - baş 33 nasıl oluyorsa ebe böyle ölçtü - boy 50 cm

İkinci hafta kontrolü doğum kilosuna ulaşamadık maalesef 2960 - baş 33.5 - boy 51

Bugün birinci ay kontrolünde kilo 3500 - baş 35 (eşime göre evde 36.5) - boy da 51.5 ölçüldü.

İlk çocuğumuz, ayrı kaldığımız ve istediğimiz zaman doktor erişimimiz olmadığı için maalesef çok evhamlıyız.

On farklı yerden persentil hesaplıyorum. Kimine göre bebeğim ortalama, kimine göre gelişimi geri, kimine göre de %90 üzeri. bu işin somut bir matematiği yok mudur?
(2) 

Bir garip uydu alıcı sorunu

bana da mi lolo #1550961 
Merhaba. Adıyaman depreminden kaçıp İzmir'e ailemin yanına geldim. İki haftadır korkudan tv açamıyordum. Bugün bari bir Türk filmi falan bakayım dedim. Bizde bir çanak üç çıkış var. İkisi iki adet uydu alıcısı olan farklı tv'lere gidiyor. Birimiz bir tv'yi kapatınca diğerinde yayın gidiyor.

Yani babam içeriden tvyi açıp kapatmasında bir problem olmuyor. Ancak onun tv açıksa bende yayın var, o tv kapatınca bende yayın gidiyor. Alıcı aksiyona geçmiyor. Acaba adaptörün çektiği akım mı zayıf kalıyor?

Geceleri zaten uyuyamıyorum bari ses olsun demiştim ama galiba uydu alıcısı bozuk :/
(10) 

Ne götürülür?

bana da mi lolo #1544114 
Merhaba. Staj denetimlerine giden bir meslek öğretmeniyim. Bi esnafla çok samimi muhabbetimiz vardı, okulumuza hediye ettiği çok malzeme oldu. Ne zaman gitsem de yemek vaktiyse yemek, yoksa çay ikram etti. Bu sene o işletmeye öğrenci vermedik, bundan ötürü benim de ayağım oradan kesildi. Şimdi ziyaret etmek istiyorum ama boş gitmek istemiyorum.

Kola alsam hava soğuk. Baklava alsam iki kişiyiz biraz abartı olacak.

Giderken ne götüreyim yanımda? :)
(3) 

Halkbank hesabı olan?

bana da mi lolo #1540569 
Merhaba. Üniversite harcımın yatması gerekiyor da Halk Bank üzerinden ödeme kabul ediyormuş. Bende hesap yok, hesapsız ödeme de yapılmıyor. Ben birinize eft yapsam biri benim için ödese. İsterse komisyon da verebilirim korkarım son gün dündü onun tereddütündeyim. Teşekkürler.

Ceylan Ertem Konser Bileti

bana da mi lolo #1495764 
İzmir fuarında düzenlenecek olan Ceylan Ertem konserine iki adet bilet arıyorum. Gönül meselesi rast gitti ama bilet işi rast gitmedi. Eğer çevresinde kendisinde olan paylaşırsa çok sevinirim. Ücreti mukabilinde gidemeyecek olan varsa lütfen bir mesaj... Teşekkürler.
(2) 

Pandemide tatil

bana da mi lolo #1457618 
Merhaba arkadaşlar, kütahya'nın hem de ilçesinde yaşamaya devam etmeye çalışan memur - öğretmen bir çiftiz. yanacak yıllık iznimiz vardı ben de bu hafta 5 gün izin aldım, haftasonlarıyla 9 etti. Pztsiden itibaren izni kaliteli bi şekilde değerlendirmek istiyoruz da. 1. Seçenek eşimin ailesi denizli 'de iki üç gün onlara gitmek, 2. Seçenek tavsiyeye ihtiyacımız var??

Kimseye yaklaşmadan, kalabalığa karışmadan neler yapılabilir? Marttan beri işyerinde kapalı, evde kapalı, aileden uzak gurbette biraz şişmiş durumdayız. Fikirler sizden?:)
(1) 

2018 hitlerinden bi şarkı

bana da mi lolo #1405425 
Klipte arap bi çocukla cariyeler vardı, arabadayken radyolarda çok çalındı baya ritimli bi şarkıydı. 2018 hitlerini nasıl bulabilirim? Hatta şarkıyı sevenlerle sevemeyenler ikiye ayrılmıştı. Bilen çıkar mı?
(3) 

Acilmayan bilgisayar

bana da mi lolo #1402792 
Ekteki hatalari aliyorum. Bi anlik hisimla yere hizli biraktim. O kadar uzgunum ki aksamdan beri agliyorum. Kurtarilabilir mi?

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

Aglamaktan icim cikti lutfen bi bakiverin
(2) 

Badici arkadaşlar bakabilir mi?

bana da mi lolo #1401217 
Günaydın arkadaşlar :)

30 yaşını ucundan geçmiş bir birey olarak artık gerçekten bir şeyleri değiştirmenin sınırında olduğumu düşündüm ve spora başladım.

Geçen hafta İzmir 'den bir taşra ilçeye yerleşmem gerektiğini ve alışamadığımı söylemiştim. Biraz yapacak bir şey olmadığından bir de ilçe standartlarına göre iki katlı büyük bir spor salonunun evime yakın olmasından artık başlayım dedim.

Üç haftadır salona aksatmadan gidiyorum. 181 boy 79 kilo. Haftasonları da yüzmeye gidiyorum.

Sabahları lorlu yumurtalı, muzlu, fıstık ezmeli bir kahvaltı yapıyorum.
Öğlen tabldot ama tavuk - köfte içerikli bir sulu yemek yiyorum.
Akşamları da tavuk - pilav, tavuk şiş - patates, köfte vs. yiyorum.
Atıştırmalık olarak da gün içinde badem, gün kurusu, hurma falan yiyorum.

Doğrudan kalori protein hesabına girmeli miyim? Yoksa hazır paket gıdaları tamamen kestim, doğal yemeye devam edeyim mi?

Bir de ikinci sorum;

Salona iki günde bir gidiyorum ve hep aynı hareketleri yapıyorum. Ağırlıkları artırma yoluna gidiyorum.
Kelebek, kürek, 25 kg halter, 5'er kg'lik dambılları iki yana açma, bacakta ağırlık gibi hareketleri 3 x 12 şeklinde çalışıyorum. Salondaki hocanın verdiği program iyi midir? Yoksa daha işin ehli birinden destek almalı mıyım?

Yapmaya başlamışken fayda görmek istiyorum. Başka tüolarınız varsa da severek okurum.

Teşekkürler. :)
(5) 

Ofis sandalyesi önerisi

bana da mi lolo #1400117 
Arkadaşlar yeniyim diye büroda bir sandalye verdiler yeminle düşman başına. bel değil de omuz ağrısından ölmek üzereyim. yeni sandalye kendim alayım diyorum ama o kadar çok olumlu olumsuz yorum karışık ki neye güveneceğimi bilemiyorum. tekzen 'den alsam diyorum ondan da emin olamıyorum. Allah rızası için kullandım memnunum dediğiniz türden bir ofis koltuğu sandalyesi neyse önerebilecek birisi varsa çok memnun olurum. omuzlarım kopacak şu yazıyı yazarkene bile.
(1) 

bu bölüm arabanın neyi oluyor?

bana da mi lolo #1398109 
merhaba,

Şu siyah plastik parça benim arabamda solmuş ve gri renge dönmüş durumda. Bunun ismi nedir? Değiştirmek istiyorum da, ne olduğunu tespit edemedim.
(13) 

sıkıştım kaldım ..

bana da mi lolo #1396247 
Doğma büyüme İzmirliyim, üniversiteyi Denizli 'de okudum. Mezun olmaya doğru eşimle tanıştım. Daha sonra İzmir 'de memur oldum. Beş sene daha İzmir 'de yaşadıktan sonra evlenip Denizli 'ye yerleştik. Eşim de Denizli 'de memur oldu. Uzatıp kafa ütülemek istemiyorum, o kadar bunaldım ki... Karı koca düzen kurduk iyi kötü yaşıyorduk. İzmir 'den sonra Denizli beni biraz afallatmıştı ama bir yılda anca alıştım, yeniden çevre edindim. Denizli 'nin konumu güzel Muğla 'ya İzmir 'e sık sık gidip geziyorduk. Orada okuduğum için oraya yerleşmiş arkadaşlarımız da vardı, ailecek görüşüyorduk.

Derken birinci yılda -eşim öğretmenlik mezunu- öğretmenlik kazandı. Kütahya Tavşanlı 'yı.

Öğretmenlik mesleğinin şartları daha iyi diye, nazaran Ege 'de diye, bir de eşimin daha iyi olacağı iknasıyla geldik, benim de tayinim çıktı sorunsuzca buraya yerleştik.

Küçümsemiyorum ama ben burada kafayı yemek üzereyim. Sinema yok, çıkıp bir kahve içecek yer yok, yürüyüş yapabilecek bisiklet sürebilecek, vakit geçirebilecek bir yer yok. Haliyle arkadaşım da yok. İşyerinde mesai saatleri daha fazla. Resmen düzenim alt üst oldu. Mesai 17:30 'da bitiyor ama hep yapılacak şeyler oluyor. Alışırım dedim ama bir aydır o kadar bunalmış durumdayım ki sürekli kavga ediyoruz. Kütahya merkez git gel 80 km. Zira orada da bir şey yok.

Hayattan çok beklentisi olan bir insan değilim ama en basit ulaşılabilir şeyler bile burada yok. Ne yapacağımı bilemiyorum. Elbet derdi olan insan çok ama açık cezaevinde yaşıyor gibiyim. Haftasonu şu an ama yapacak hiçbir şey yok. Sabah girip neredeyse işten akşam zifir karanlıkta çıkıyorum.

Bonus olarak bir de cumartesi günleri eşimin adaylık eğitimi olduğu için haftasonu da bir yere gidemiyoruz. En az dört sene buradayız ve ben gerçekten dayanamıyorum. Sırf işten bir saat erken çıkacak diye resmen hayatımı buraya ipotek etmiş durumdayım.

Şu satırları yazmak yerine bile çıkıp biraz yürüyüş yapsam desem kömür dumanlı yamrı yumru sokaklarda yürümek hiç iyi gelmeyecek...
(4) 

Yazılımın Verdiği Hata

bana da mi lolo #1342136 
Eşimin çalıştığı kurumda kullandıkları bir yazılım var, üç bin tane ailenin bilgilerini girdikleri bir paket program. O program da kurumdaki başka bir ana bilgisayara bağlı ve bilgisayarı kesinlikle kapatmayın demişler, bilgisayar kapanmış, üstüne şifresi unutulunca şifresi sıfırlanmış.

Şimdi program nedeniyle sürekli ekteki hatayı alıyorlarmış. Ben yazılımın çalışması belki oturum şifresine bağlıdır, yeniden aynı şifreyi tanımayın belki düzelir dedim.

Bu resimdeki hata nedir, bilen çıkar mı aramızda?

Teşekkürler.

edit: resim ekledim ama görükmüyor 8)

link: s3.eksiup.com
(3) 

Avukat var mi aramizda??

bana da mi lolo #1266843 
Mobilden girdigim icin Turkce karakter yok kusura bakmayin. İzmir Manavkuyu'da Gym Life midir bir spor salonuna yazildim. Alti aylik belirtilen fiyattan uye oldum. Uc aylik paket olmadigini soylediler ancak tayinim cikacak uc ay icerisinde, bu fiyattan uye yapalim tayininiz cikarsa kalan ucreti iade edelim dediler. Uygun geldi ve karttan odemeyi gectim. Sozlesmeye de elle olacak sekilde en alta "tayin durumunda kalan ucret iade edilecektir" yazdilar. Ben de sozlesmenin suretini aldim, odeme yaptim ve ciktim.

Simdi okuyorum ki sozlesme maddelerinden birinde diyor ki "sozlesmeye elle eklenen maddelerin hicbir hukmu yoktur"

Bu simdi sark kurnazligi degil midir? Benim bildigim bu duz o.. cocuklugudur gibi geldi. Okumadan ne imza atiyon diyen olacaktir. İncigi cincigi okuyan insanim ama uc saat pazarlik ettikten sonra okuyarak vakit kaybetmek istemedim, uye yapan kisi abimin arkadasi oldugundan sozlesme icerigi genel salon kurallari falandir diye dusundum.

Sorum
1- elle ucret iadesi yapilacaktir yazip imzalamarinin kanuni hicbir hukmu yok mu?
2- ucret iadesi maddesini gecerli kilabilmek icin, diger maddenin ustunu mu cizdirmeliyim? İsletme muduru cizip paraflayip imzalasa?
3- odeme alabililecegime dair adi senet mi imzalatmaliyim?

Gercekten ahmak yerine konmus hissediyorum.

Tesekkurler
(1) 

izmir torbalı 'da ekspertiz

bana da mi lolo #1212445 
merhaba,

İzmir 'in Selçuk ilçesinde bir araç buldum. Adamla konuştuk, anlaştık. Araç tamamen orijinal diyor, elinde ekspertiz raporu da var. Tabi ben de içime sinmesi için ekspere götüreceğim. İzmir'le Selçuk'un ortasında Torbalı 'ya kadar getirebilirim dedi.

Torbalı 'da bir tane ekspertiz gözüküyor, ona da olumsuz yorum yapmışlar. Ben Torbalı 'da nasıl eksper bulabilirim? Bornova 'da oturuyorum ve oraları hiç bilmiyorum.

Torbalı 'nın sanayisi var mı? Eksper var mıdır orada? Ya da başka önerisi olan?
(1) 

dedenin söylediği şarkı

bana da mi lolo #1169032 
allahım alarm yapasım geldi. yaşlanınca keşke biz de bu kadar neşeli olabilsek hayran kaldım, gözlerim dolu dolu izledim :)

www.youtube.com

bu şarkının orijinali nedir acaba ya? çok şirin değil mi? :)
(2) 

askerlik durumu yine yeniden

bana da mi lolo #1165226 
arkadaşlar ben lisans mezunu olduktan sonra iki yıl geçti. yüksek lisansa kayıt oldum ahmet yesevi 'ye. bir dönem ücreti ödedim ve tecilim oldu. şimdi ikinci dönem ücreti ödenme dönemi başladı. ücret çok yüksek ve okuyamıyorum açıkçası resmen sadece kaçmak için ödüyorum. ama artık ödemek istemiyorum. ödeme olmadığı takdirde teciliniz iptal edilecek diyorlar.

peki sonra ne olacak? tecilim iptal edilirse ve ben askere gitmeyeye devam edersem beni nasıl bir süreç bekleyecek?

ne kadar daha kaçabilirim? bedelli çıkmayacak heralde ben de gitmek istemiyorum :(
(5) 

çok sıkı bi bilgisayar sorusu bilene bin lira

bana da mi lolo #1153589 
arkadaşlar şimdi işlem sırasını detaylıca anlatıyorum bir çözümü varsa gözünüzün yağına ekmek banarım

1- tarayıcıdan bir kodu kopyalıyorum
2- word açıp oraya yapıştırıyorum
3- wordden kesip alıyorum ve tekrar tarayıcıda bir yere yapıştırıyorum
4- word dosyasını kaydettim sanıp bilgisayarı kapatıyorum
5- sabah açtığımda word dosyasının boş olduğunu görüyorum meğerse kopyala/yapıştır yerine kes/yapıştır yapmışım.

şu an o koda çok ihtiyacımız var ve kayıp. ne yapılabilir
(12) 

tuvalette haber okuyor musunuz?

bana da mi lolo #1150333 
klozete oturup iş vakti ya da akşam evde klozette haber okuyor musunuz? okuyorsanız hangi siteden okuyorsunuz?
(6) 

kahvaltıya alternatif

bana da mi lolo #1147884 
her gün kumru yiyorum içerisinde domates peynir var diye ama artık midem almıyor. poaça ve türevlerini de yemek istemiyorum. kahvaltı kutusu aldım içerisine çeri domates peynir meyveli süd koydum bir süre yok artık domat peynir ekmek istemiyorum :(

ne yiyebilirim kahvaltısız da yapamıyorum elim ayağım titriyor açlıktan öğleye kadar...
(3) 

dolar almalı mı?

bana da mi lolo #1146565 
misal şimdi bin dolar alsam 3370 tl
3,5 tl olduğunda satsam 130 TL mi kar ediyor.
pek de dolar alıp satmanın biz fakirler için esprisi yok heralde?

dolar almalı mı şu süreçte?
(11) 

taciz eden numaraya çözüm

bana da mi lolo #1139576 
arkadaşlar, kız arkadaşımı geçtiğimiz haftalarda bi numara arka arkaya aramaya başlamıştı. ben numarayı kendi telefonumdan aradığımda açan olmadı, ısrarla aramam sonucunda da engelledi. arayan numara sabit bir hat, aydın'dan.

sonraki aramasında babası cevap verip aramamasını söyledikten sonra aramayı kesmişti anasız. bugün de ilk arayan numarayı takip eden numaralardan arka arkaya çağrı bırakmış. internette aratıyorum bir çağrı merkezi vb. bir yerdir diye düşündüm bi sonuç da elde edemiyorum. benim aramalarıma da cevap vermiyolar.

kız arkadaşım da tuşlu nokia telefon kullanıyor. engelleme özelliği yok telefonda. çağrı yönlendirme yapacaktı ama belirli numaraları yönlendirme özelliği de mevcut değilmiş.

devam ederse savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. başka bir iletişim kurma ya da hattın nereye ait olduğunu tespit etme şansımız var mıdır?

gerçekten insanın sinirini bozuyor, cia 'den de çıkmadı numaralar.

0256 351 20 12
0256 351 20 13
0256 351 20 14
0256 351 20 93
0256 351 34 99

bu numaralar nereye ait olabilir?
(9) 

bir cümlecik çeviri -çeviremiyorum- :)

bana da mi lolo #1139314 
"web sitenize tanıtım yazısı alıyor musunuz?"

söylemek istediğim şey:

adamın web sitesi var. ben ona para vererek, benim sitem hakkında yazı yayınlamasını istiyorum. böyle bir çalışması olup olmadığını ona sormak istiyorum.

türkçe tek cümle ama ingilizce nasıl ifade edilir bilemedim. kafam durdu :) iyi geceler diliyorum.
(7) 

öğretmenlik şehir tercihi sorunsalı

bana da mi lolo #1127743 
Kız arkadaşım PDR mezunu 83 puan aldı kendi alanında 240. oldu. Sonra mülakata girdi onda da 89.33 aldı ve sıralaması belirsiz oldu. (güzel memleketimin güzide uygulamaları)
Şehir listesi açıklandı ki ne görelim yalnızca güneydoğu ve doğu anadolu açılmış :(

Ben İzmir 'de memurum, Denizli'de okudum. Kız arkadaşım da Denizlili ve Denizli'de okudu. Yani hiç Ege'den dışarıya çıkmadık. Çıkacak olursak da yine heryere razıydık, benim de heryerde kadrom var peşi sıra tayin alıp evlenip gideriz diyoduk ama şu iki bölge hariç 8-)

Urfa, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır... Açılan şehirler.

Aralarında bir Erzurum ile Gaziantep var. Kız arkadaşım ilk bir yıl yalnız bile kalabilir. Düşününce çok güvensiz ve korkutucu geliyor.

PDR mezunu olduğu için İzmir 'de ya da Denizli 'de özel okullarda da iş bulabiliriz diyorum. Altı yıl Ege 'den çıkmamış insanlar için Güneydoğu ya da Doğu Anadoluda yaşamak çok zor değil midir.

Şubat'ı mı beklemeli...
(1) 

100 kelimelik çeviri

bana da mi lolo #1115141 
arkadaşlar elimde beş cümle var 70 kelime kadar. normalde 100 kelime / 4 tl şeklinde çeviri yapılıyor malum. ben bu dört basit cümleyi çeviren arkadaş olursa enpara vb. başka nereye isterse 5 TL eft yapabilirim. yardımcı olursanız sevinirim bi site işi bitirdim de ingilizce cümleleri kaldı el ederseniz sabaha teslim edim. teşekkürler. 5 lira para değil de yine bi çiğköfte dürüm ayran bi kola cips falan yedirir. :)

1- 13 yıldan fazla bir süredir radyator, havlupan, ısı sistemleri üretim satış ve montajını profesyonel bir şekilde yapıyoruz.

2- İşinde profesyonel ve deneyimli ekibimiz tarafından ürünleriniz profesyonel bir şekilde monte edilir ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

3- İşimizde o kadar iyiyiz ki en iyi hizmet garantisi verebiliyoruz. Bizden aldığınız ürünler garantilidir ve hizmet garantimiz altındadır.

4- 7 gün 24 saat bize ulaşabilirsiniz. Geniş servis ağımızla size bir telefon kadar uzağız. İstediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz.

5- Her koşulda hizmet vermeye çalışan firmamız sizin için elinden gelen her şeyi yapmaktadır.

Bu kadar. İyi geceler. . .
(5) 

arabaya lastik

bana da mi lolo #1101396 
merhaba arkadaşlar dün itibariyle allahıma şükür bir 2012 model i20 aldım. lastikleri alındığında üzerinde olan lastikler yani 5. yıla yaklaşan 60bin km 'yi görmüş lastikler. dolayısıyla ustanın da tavsiyesi üzerine lastik almak durumundayım.

i20 için genişlik en boy onu nereden öğrenebilirim? lassa alma diyolar fiyatlar ne alemdedir? 500 lira düşürdüm pazarlık sırasında düşündüğüm fiyata geldi araç böylece. allah kaza bela vermezse alıp kullanırım. lastik fiyatları ve teknik detayları konusunda bilgisi olan var mıdır? teşekkürler. . .
(2) 

pazartesi günü noter

bana da mi lolo #1095578 
denizli 'den bitane araba buldum izmir 'deyim. pazartesi günü gidip hem ekspere sokup hem notere yetişemem değil mi? nasıl olur?
(2) 

tecilim bitiyor anlayan bi bakabilir mi

bana da mi lolo #1091476 
arkadaşlar merhaba. tecilimin bitiş tarihi 03/07/2016 yani kalmış bana 13 gün..

ahmet yesevi 'ye yüksek lisans başvurusunda bulundum, yarın evrakları göndericem. aksilik olmadığı takdirde ödeme ekranı açılacak ve ödeme yapmış olucam. ödeme de yapanın kaydı kesinleşmiş olacak deniyor ama başvurular eylül ayına kadar devam edecek de deniyor.

ben evrakları göndersem birkaç gün içinde yüksek lisans için ödeme de yapsam bu benim askerliğimi tecil ettirir mi?

başka bildiğiniz hızlı yüksek lisans kayıt yöntemi ya da kısaca tecil yöntemi var mı? iki yıl ne ara geçti ya çok sıkışmış hissediyorum şu an 8)
(1) 

ne diyor bu stranger

bana da mi lolo #1079802 
arkadaşlar bir web sitem var ve şöyle bir mail gelmiş sanırsam reklam için falan yazmışlar ama işyerinde internetim garip bir şekilde translateye kapalı ekşi duyuruya açık. hayrına birisi ne dediğini söyleyebilir mi ufacık bir çeviri ricası etsem. google translate girip yapıştıramıyorum.


***************
Hi,

Revenue is generated for you every time a visitor clicks on an answer causing both ads to refresh, the ads are directly above and directly below the embed (1 question answered = 2 ads refreshed = revenue for you)

Once again our trivia embed costs you nothing. Our partners see a 200% increase in revenue on average.

I've created credentials for you.

You will receive an email with all of your log in credentials.

When do you think you can get this uploaded to your site? (its a simple copy and paste to your html) or you can use our wordpress plug in (wordpress.org)

Once up on your site I can get you slotted for these great ad campaigns, please let me know :)
*************


yok ücretli çeviririz diyen olursa da emektir kutsaldır merak ettim ne diyor:)
(16) 

sizce yaşanası bi şey kaldı mı? ergenli intihar sorusu değildir

bana da mi lolo #1073547 
düşünüyorum zaten uzun zamandır ne için dünyada olduğumuzu düşünüyordum. yani ona cevap bulmuş değilim bugün eve geldim emekli babamla oturup işlerin nasıl gittiğini konuştum. sonra babamın bütün gün akşama kadar evde oturduğu aklıma geldi. dehşete kapıldım böyle 30 yıllık meslek hayatından sonra eve oturup yavaş yavaş sonu beklemeye başlamak gibi geldi.

düşünüyorum şimdi eski zamanlarda insanlar bir siyasi görüşü, müzikleri, insanları, gezmeyi doya doya yaşamış insan. her şey en tazeymiş o zamanlar.

düşünüyorum şimdi sizi içine çeken bir siyasi görüş kaldı mı? sağcılık, solculuk, atatürkçülük, osmanlıcılık bırt pırt hepsinin şu an içi boşaltılmış durumda değil mi şu an? geriye hülocularla çizgisi belirsiz dağınık "geri kalanlar" kaldık değil mi? bi siyasi görüşten insanla tanıyıp onu keşfetmek ilgi çekmiyor..

düşünüyorum artık zaten başta ülkemizde olmak üzere (ekşide uzun uzun konuşulmuş) bi rock müzik grubu kalmadı adam akıllı. güzel müzik üretilmiyor? dünyada da dümdüz bi hale gelmedi mi bu müzik işleri? nerede efsaneler?

düşünüyorum filmler de artık marvel bi bizi düdüklüyor. nerede eski harika yakın tarih filmleri, savaş filmleri, insanı şapalak eden filmler? artık teknolojik olarak nirvanadayken neden her şeyin içi boş? ülkemizin sinema gidişatını hiç ağzıma almıyorum. ölene kadar yeşilçam izlerim daha yeğdir.


eskiden hayatı age of 'ta karanlıkta bölge bölge açmak gibi keşfetmek gibi hissederdim. msn 'de amerikalı ekleyip saat farkını tutturup ya da bizde gündüzken karanlık web came bakan amerikalıyla dil geliştirmenin tadına varırdım. şimdi herkes omeglede ya birbirine skini falan gösteriyor. iletişim etkileşim yok sanki insanlarda?

arkadaş edinememek ayrı bela. 25 yaş üstü arkadaşsızlar güruhuyuz. şurada kaç kişi 25+ ve arkadaşı yok desem bin tane üniversite mezunu iş dünyasından adam çıkar. ona rağmen kimse kimseye yanaşmıyor.

sizce yaşayacak ne kaldı mesela?
(1) 

araba otomatik kilidin silinmesi

bana da mi lolo #1072102 
şimdi bende fiat punto var eski kasa. adam bana satarken demedi zaten otomatik kilit var diye normal anahtarı sokup açıyodum. 2,5 yıl oldu yedek anahtar diye kenara attığım anahtarın üzerindeki düğmeyi fark ettim. basınca ışık yanıyor ama bi hareket yok. arkadaşlar beyni silinmiştir ya da motoru bozulmuştur diyor. bunu servise götürmeden tespit etme şansım var mıdır? basıyorum ışık yanıp sönüyor ama tik tik diye açıp kapanmıyor. ne yapmak lazım? teşekkürler.
(1) 

kukufili ile donkeykong adlı yazarlara

bana da mi lolo #1063602 
ulaşabilir miyim acaba? bakaya kalma hakkında soru soracağım.

bi güzellik yaparsanız.

teşekkürler.
(3) 

askerlikten anlayan biri bakabilir mi

bana da mi lolo #1063505 
valla durumun buraya geleceği, birgün ucunun bana dokanacağı hiç aklıma gelmezdi. 89 şubat doğumluyum. lisans 2014 temmuz 'da bitti. 2016 temmuza kadar tecil ettirdim.

zaman su gibi geçiyor kaldı temmuza şurda dört ay :)

ales'e kaydoldum. mayıs'ta ales. haziran'da yüksek lisans kayıtları başlıyor. tecil bitmeden kaydolduğum takdirde yırtıyorum değil mi? Peki diyelim ki kaydolamadım?

Eylül ayındaki kayıtları alan bir üniversiteye kaydoldum.

iki ay askere hiç gitmezsem ne olur? sade para cezası mı yerim? devlet memuruyum gelip kalemden beni toplarlar mı?

bilgi çöplüğü kime sorsam farklı konuşuyor. kesin bilgi verebilecek bir yağız asker kaçağı var mıdır? teşekkürler :) günaydınlar. . . .
(3) 

bu göz numaraları nedir nasıl oluyor

bana da mi lolo #1055732 
arkadaşlar ilk defa göz hastanesine gittim. bana miyop astigmatın var dedi. sağ sol göze belli rakamlar yazdı. uzak/daimi soldan sağa rakamları yazıyorum

soldaki sütunlar: sferik -1.00 silindirik -0.25 aks 60
sağdaki sütunlar: sferik -0.75 silindirik -0.50 aks 95

şimdi benim gözüm kaç derece miyop? ileri bi şey mi? normalde hayatımo normal akışında yaşıyodum iş arkadaşları öyle bi konuştu ki kendimi kör gibi hissediyorum :D
(16) 

biz dünyaya niye geldik

bana da mi lolo #1047143 
ne için yaşıyorsunuz?
(6) 

bu nedir?

bana da mi lolo #1040647 
arkadaşlar bi cafenin tuvaletinde gördüm. birer resim, normal düz resimler bunlar. arkasında 2mm kalınlığında beyaz bi tabaka var. böle kalın resimler bunlar yani. arkasındaki beyaz plaket nesne nedir? neyden nasıl üretilir bunlar? nerede satılır?
(5) 

anlamlı ufak bir çeviri ricasi - minicik

bana da mi lolo #1031935 
efenim bi arkadaşım, kardeşim fransa 'da çektiği fotoğrafı İngiltere 'de bir sergide yayınlanmak üzere seçildi. fotoğrafta saksafon çalan bir zenci Paris sokaklarında işte sanatını icra ediyor. arkadaş da fena sayılmayacak bir poz yakalamış. fotoğrafın yanına kısa bir cümle eklemem için bana yardımcı ol dedi.

"Bir siyah müzik yapar, birkaç beyaz ona alkış tutar ve herkes huzur içinde yaşar. Yeni yılın barış ve huzur getirmesi dileğiyle. Paris, medeniyetlerin ve kültürün başkenti!"

böyle bir cümle düşündüm, fena da tınımadı. Cümle sizce nasıl olmuş? Çevirmeme yardımcı olur musunuz?

selamlar :)
(15) 

star war spoilerlı soru -izlemediyseniz okumayın gardaşım-

bana da mi lolo #1029104 
şıpoylır

şıpoylır

şıpoylır

şıpoylır

şıpoylır



son sahnede gelen kadın skywalker 'ın kayıp kız kardeşi miydi? çogüzeldi be duygulandırdı, güldürdü, mutlu etti. yalnız o kadın kim idi?
(3) 

ingilizcede kale (futbol terimi)

bana da mi lolo #1026179 
kale nasıl denir? kaleye konulan puanlar dicem? içinden çıkamadım :)
(1) 

how i met your mother cok acele soru

bana da mi lolo #1015275 
tedle robin her kavgadan sonra sevişerek barışıyolardı. barny de ayar oluyodu bu duruma. hangi bölümdü bulamıyorum acele indircem :(

teşekkürler
(3) 

bursa görükle 'den apart almak mantıklı mı?

bana da mi lolo #1015043 
arkadaşlar uludağ 'da okuyanlar varsa şu ilana bi bakabilir mi? ya da bursa 'da yaşayanlar?

www.sahibinden.com

sizce bu apartı almak mantıklı mıdır? bunun kirası nasıldır? ben izmir'de yaşıyorum ve bursa'da böyle bir apart almayı planlıyorum.

500 - 600 kira getirisi var mıdır? mantıklı bir yatırım olur mu?

yorumsuz bırakmazsanız minnettar olurum...
(4) 

anadolu yakasında dişçi -tel takılacak-

bana da mi lolo #1006560 
Merhabalar,

İstanbul Anadolu tarafında bir yakınım diş teli taktırmayı planlıyor netekim doktor tavsiyesi konusunda verimli bilgi edinemedik.

Kartal - Pendik - Ümraniye taraflarında diş teli konusunda tavsiye edebileceğiniz bir ortodont var mıdır? Gidip memnun kaldığınız ya da tanıdığınız?

Güzel günler, parlak gülüşler dilerim.
(4) 

almanca teknoloji haberi okuyabilecek?

bana da mi lolo #1005477 
arkadaşlar bir arkadaşım için almanca teknoloji haberlerinin olduğu site arayışındayım ancak almanca'nın a'sından anlamam. şu siteyi buldum -geçen gün de benzer bi soru sormuş idim-

tech-letzte.com

şu sitedeki haberlere göz atıp kusursuz bir almanca ile mi yazılmış yoksa copy paste yapılıp alakasız bir içerik mi oluşturulmuş alman gözüyle okuyabilecek kimse var mıdır?

şimdiden teşekkürler.

danke efem.

edit: yani gramer olarak problemli mi yoksa normal bir almanın girip okuyabileceği kadar normal bir site mi sizce?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık