(3) 

Engelli raporu düzenletememek!?

hezarpare #1587393 
Merhaba arkadaşlar,

Babam bir devlet üniversitesine bağlı hastanenin yoğun bakımında yatıyor, hastanenin sağlık kurulu mevcut ve engelli raporu düzenlemeye yetkileri var. Babam serviste yatarken sağlık kuruluna giderek ağır engelli raporu almak için başvuruda bulunmak istediğimi belirttim, görevli kişi yatan hastaya rapor düzenlenmediğini, heyetin mutlaka görmesi gerektiğini, raporun 1 ayda çıktığını vs. bana bir sürü masal anlattı. Babam bu süreçte yoğun bakıma alındı, Sağlık Bakanlığı yatan hasta için de rapor düzenlenebildiğini yazıyor, hastayla ilgilenen hekime durumu ilettim, Başhekimlik yazı yazarsa yardımcı olurum dedi, Başhekimliğe gittim onlar da yine Sağlık Kuruluna pasladı, sonuç elde var yine sıfır. Babamın durumu itibariyle %90 ın üzerinde rapor alacağı kesin, maalesef ki rahatsızlığı nedeniyle fazla bir zamanın kalmadığını da kabullendik, ne yapacağımı bilemiyorum, göz göre göre hak kaybı yaşamam için işlem yapmıyorlar. Aranızda tıp fakültelerinden yatan hastası için başvuru yapıp rapor alan var mıdır, varsa ne şekilde yaptı, bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bakanlık yazısı; dosyamerkez.saglik.gov.tr
(3) 

Bulgaristan Vatandaşlık Hakkında.

hezarpare #1371902 
Merhaba arkadaşlar,

babam Bg göçmeni, uzun süredir vatandaşlığını almak için çaba gösteriyor. 5 yıllık oturumunu aldı, bu Eylül ayı içerisinde de artık pasaportunu almak için başvuruda bulunacak. Bir aksilik olmaz ve alırsa ben de babam üzerinden başvuruda bulunacağım. Birinci derece yakını üzerinden Bg vatandaşlığı alan varsa aramızda prosedür ne kadar uzun sürdü, bir aksilik yaşandı mı bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Babam gibi senelerce beklemem gerekecekse şimdiden kendimi hazırlayım :).

Teşekkürler.
(2) 

Ağaç Cinsi Hakkında.

hezarpare #1294158 
Merhaba arkadaşlar,

yolumun üzerinde geçerken gördüğüm bir ağaç var, cinsini merak ediyorum. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com
(3) 

Harici hardisk alacağım, kararsız kaldım..

hezarpare #1225467 
Merhaba arkadaşlar,

2 tb' lık bir harici hdd almayı düşünüyorum. İki model arasında kaldım. Modellerin linkini aşağıya ekliyorum.

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

Toshiba indirimle; 288 tl ye, wd ise indirimle; 305 tl ye satın alınabiliyor. Toshiba' nın teknik servis konusunda çok sıkıntılı olduğu sözlükte bolca yazılmış. Markaya güveniyorum fakat bir problem çıkarsa çok sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. Wd hiç kullanmadım, bu alanda kendini sürekli geliştiren bir firma, yalnızca bunu biliyorum.

Bu ürünleri aranızda kullanan var mıdır ya da bunların dışında tavsiyede bulunabileceğiniz başka marka model var mıdır?

Teşekkürler.
(6) 

Almanya Vatandaşlık Hakkında.

hezarpare #1141961 
Merhaba arkadaşlar,

işyerinden değerli bir ablam 75 Batı Almanya doğumlu. 93 yılına kadar Almanya da kalıp Türkiye' ye kesin dönüş yapıyor. 2000 yılında da 2 ay turist olarak gitmiş.

Babam Bulgaristan doğumlu o da çifte vatandaşlık için bu aralar uğraşıyor, konusu geçince onun da doğum yerinin Almanya olduğunu öğrendim. Yaşadığımız şehirde Alman konsolosluğu bulunmuyor, fahri konsolosluğa danışmış; adam olmaz senin işin deyip kestirip atmış.

Sizin görüşleriniz nelerdir, oluru var mıdır sizce?
1

mobil görünümden çık