(3) 

Çooookk büyümüş Mum Çiçeği

muhayyer divan #1585175 
Selam

Mum çiçeğimiz var, annem bilmeden büyük bir saksıya koymuş, o da saksıyı köklerle dolduracam diye yıllarca uzamış da uzamış dallanmış dallanmış her yer dal ve şimdi bu kadar uzamış dalları ne yapıcaz bilemiyoruz.

Ne yapılır bunlar? Çiçeğin yerini değiştiremeyiz, daha önce pek çok kez değiştirdik hiçbirinde coşmamıştı.

Çok güzel açıyor ve çok güzel kokuyor kerata ama dalları kontrol edemiyoruz artık. Ne yapmalıyız veya kime müracaat etmeliyiz, bu işten anlayan bilen var mı?
(10) 

Beyaz gürültü işe yarıyor mu?

muhayyer divan #1585097 
Selam

23-24 dakikadır yağmur sesi açtım dinliyorum, rahatlayayım da uyuyayım diye ama hiçbir değişiklik hissetmiyorum. Halbuki yağmur sesini de kokusunu da çok ama çok severim. Bayılırım.

Niye gevşemedim? Bu beyaz gürültü denen şey safsata mı acaba?

Baldır ağrısı

muhayyer divan #1584956 
Selam merhaba günaydın

Sol bacağımda diz ve altındaki kas kütlesi (baldır diye biliyorum) sebepsizce ağrıyor, topuğuma kadar uzanıyor, uyutmuyor. Sanki çok uzun zaman ayağımı debriyaja basmışım da bırakmışım gibi ağrıyor. Ne olduğunu anlayamıyorum, bilen var mı? Nasıl geçer bu ağrı?
(1) 

Şu sahne hangi filme ait?

muhayyer divan #1584556 
Selam, herkese cici bayramlar dilerim

www.instagram.com

Hangi filmdendir bilen var mı?
(2) 

Çikolata ile kokolin farklı mı?

muhayyer divan #1584532 
Selam

Gesaş marka bayram şekeri maksatlı üretilmiş küçük çikolatalardan aldım ama sonradan fark ettim üzerinde kokolin yazıyor. Tadı da bir acaip zaten, çok rahatsız oldum. Farklı şeyler mi bunlar?
(4) 

Sönmeyen yeşil mesaj ışığı

muhayyer divan #1584528 
Selam

Bir yazar bana mesaj atmış, gelen kutusunda okunmamış olarak görüyorum ama dokununca içeriği asla göremiyorum, boş sayfa geliyor ve yukarıdaki "okunmamış mesajın var" anlamına gelen yeşil ışık da sönmüyor bir türlü.

Bunun için kime ulaşmam gerektiğini bilemiyorum, yardım eder misiniz?
(3) 

Müzisyenlere Soru

muhayyer divan #1583735 
Selam

Kendiniz profesyonelsiniz, para kazanma kaygısı olmadan, sırf sevdiğiniz müziği yapmak için çok sevdiğiniz arkadaşlarınızla bir araya geldiniz, ama biri var ki bol bol hata yapıyor ve hatalarını gidermek için çalışmayı filan da reddediyor. Ama sık sık da kayıt yapalım diyor.

Sizin buna tepkiniz ne olur? Sebeplerini anlatır mısınız? Kendi mantığımı mihenge vurmaya çalışıyorum da. Kapris mi yapıyorum anlamaya çalışıyorum. Yardım eder misiniz?
(20) 

Gmail paralıya dönmüş?

muhayyer divan #1583710 
Selam

Babam diyor ki gmail "depolama alanınız dolmak üzere, aylık şu kadar para vermezseniz mailleşmeyi de kullanamayacaksınız, mail adresimdeki her şeyi sildim bu uyarı devam ediyor" diyor.

Bunu evernote için annem söylemişti, aynen bana da oldu, şimdi bu gmail de böyle yaparsa biz böyle her şeye para mı ödeyeceğiz, ben uiyemedim al sen ye google mı diyeceğiz arkadaşlar?
(8) 

Naylon torbalardan önce ÇÖP atmak

muhayyer divan #1583573 
Selam

80'lerde 90'larda çocuk olanlar bile bilmeyebilşr, ben 80'ler çocuğuyum ama hiç hatırlamıyorum, bilenler varsa buraya yazabilirler mi?

Naylon torbalar yaygınlaşmadan önce biz apartman hayatı yaşayan insanlar, çöplerimizi nasıl atardık? Ne yapardık biz çöplerimizi?
(1) 

Programlar silindi

muhayyer divan #1583380 
Selam

Birkaç hafta boyunca bilgisayarıma dokunmamıştım, bir açtım ki birkaç program silinmiş. İçinde meslekî alanda kullandığım biri lisanslı 2 program vardı. Neden olmuş olabilir? Geri getirmek mümkün müdür? Nasıl?
(11) 

Hizmet bedeli

muhayyer divan #1583137 
Selam

Biraz önce bir arkadaşımla bir pub'da oturduk, yemeli içmeli sohbet vs. Ben davet ettiğim için ben hesap istedim, karttan çekme esnasında sorun yaşandı çekemedi filan derken "hizmet bedeli" diye bir kalem var, 42,08 yazılmış ama pos cihazına 42,20 yazmışlar. Ben de o nedir diye sordum, garson bilemiyorum dedi. Onu ayrıca mı çekiyorsunuz dedim evet öyle çekmem gerekiyor dedi, niçin ayrıca çekiliyor dedim bilmiyorum dedi. Bir başka garson geldi işlemleri yapmaya çalıştı yine başarılı olunmadı, aynı soruları sordum ben bilmiyorum efendim dedi. Dedim ki yetkiliyi çağırır mısınız ona sormak istiyorum. Geldi yetkili, neden böyle bir ödeme var dedim, işte çalıştıracak garson bulamıyoruz vs bişeyler dedi. Neden ayrıca yazıyorsunuz dedim, şimdi bu ayrıca yazılınca bir yerde toplanıyor herkese pay ediliyor dedi. Ha ben bunu bilmeden bahşiş versem o da ayrıca bahşiş oluyor öyle mi dedim öyle dedi.

Anca bu konuşmalardan sonra "bunu ödeme zorunluluğunuz yok" dedi. Ben de kızdım kalktım masadan, normalde imkanım olduğunda bahşiş bırakan insanım, onu da bırakmadım bunu da ödemedim, 42,20 yazıldığına da ayrıca dikkat çektim kalktım gittim.

Arkadaşım diyor ki insanların bahşişini neden vermedin ne vardı 8 kuruşun hesabını yapıyorsun. Ben de diyorum ki bana 8 kuruş gösterip 20 kuruş çekerse orada tepki gösteririm, ayrıca ben buraya 30-35 lira fazla bira parası ödüyorsam buradan hizmet almak için, yoksa markette satılandan da kâr ediliyor buradakinden de. Ayrıca hizmet bedeli nedir, öpe öpe vereceksin o bahşişi der gibi.

Kendimi haklı buluyorum ama içime oturdu, neden hizmet bedeli uygulaması var anlamadım ben. Neden zorla bahşiş alıyorlar?
(2) 

Kanda görünmeyen guatr olur mu?

muhayyer divan #1582709 
Selam

Kan tahlilinde t3 t4 ve tsh değerlerim çok normal ama boğazımda tam tiroid bezlerinin olduğu yerde sık sık doluluk, boğulma hissi yaşıyorum. Guatrın kanda görülmemesi ama oluşması mümkün mü?
(4) 

Seramik Tencere Tava

muhayyer divan #1581542 
Selam

Arkadaşlar en kalitelisinden seramik tencere tava takımı almak istiyorum ama hiç bilgim yok hangi marka daha iyidir nereden almak gerekir vs.

Önerileriniz olur mu, tecrübeleriniz var mı?
(10) 

Kuru mama yiyemeyen kediye çözüm

muhayyer divan #1581534 
Selam

Bir kedim var bize geldiğinden beridir kuru mama yiyemiyor, ağzında iki geveleyip yutuyor, ısıramıyor hayvan. Göbeği kocaman oldu, kilo aldı vs vs.

Bugğne kadar ne yaptıysam yediremedim. Kuru mamayı et suyuyla ıslattım yemedi, tavuk suyuyla ıslattım yemedi, tavuk ciğeri pişirdiğim suyla ıslattım eh işte. Mamaları da kuzulu ve somonlu, karışık veriyorum.

Kuru mamayı nasıl bir sıvıyla ıslatsam ki mama yumuşadığında benim bebe hapur hupur yese? Bildiğiniz bir sıvı veya bir çözüm var mı?

Ankara'da Akupunktur

muhayyer divan #1579794 
Selam

Ankara'da iyi bir akupunkturcu bilen var mı? Şimdi bakıyorum çoğu işi biorezonans'a dökmüş şarlatanlık peşinde. Diyete uymazsanız biorezonanstan fayda görmezsiniz diyebilenler var yahu. Ben normal düz akupunktur uzmanı bulmak istiyorum, bilen var mı?
(3) 

İlişki veya çift terapistine

muhayyer divan #1578749 
Sadece çift olarak mı gidilmeli, ya da sevgilisi/eşi olanlar mı gitmeli? Sevgilisi veya eşi olmayanlar da gidebilir mi, ilişkiler konusunda yaşadıklarını paylaşıp kendini anlamaya çalışması uygun olur mu?
(2) 

Gmail eski mailleri geri alma

muhayyer divan #1578476 
Selam

Teknoloji çok ilerledi malum, belki vardır diye sormak istiyorum, Gmail'de mesela 7-8 yıl önce el ile kalıcı olarak silinmiş mailleri geri alma ihtimali, teknolojisi, imkanı vs var mı? Varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
(1) 

Pantolon boyatmak

muhayyer divan #1578388 
Selamlar

Krep kumaştan dikilmiş olduğunu tahmin ettiğim iki pantolonum var, birinin bir dizinde beyaz bir leke olmuş diğerinin rengi atmış koyu lacivert duruyor siyah olması gerekirken.

Bunları boyatmak istiyorum ama kime boyatayım bilemiyorum, bana akıl verir misiniz ne olur, başka pantolonum yok :(
(2) 

Zaman algısı değişen var mı?

muhayyer divan #1577732 
Merhaba

Eskiden de çok iyi bir zaman yönetimim yoktu, zamanı yakalayamazdım evet ama son birkaç yıldır daha beter olduğumu hissediyorum, hissetmekten öte yaşıyorum tabii. Bunun sebebi nedir? Bedenen gittikçe ağırlaşıyorum, kafam gittikçe daha da karışıyor, bildiğiniz beyin sisi yaşıyorum, dikkatim çok çabuk dağılıyor, bir işi yapmak için bir öteberi lazım olup da içeri gidince bir bakıyorum başka bir ley yapıyorum veya telefona bakıyorum vs.

Bu ne olabilir, psikolog mu psikiyatr mı görmeli bunu? Bu kadar da beceriksiz yaşanmaz yani, bir tuhaflık var.
(2) 

Basit gıda zehirlenmesi halinde

muhayyer divan #1577618 
Doktora gitme vakti yoksa ama işe gidecek halde de değilsek ne yapabiliriz, ne yapılıyordu unutmuşum. Bilenler yazarsa çok memnun olurum...
(1) 

Mutfak banyo yer karoları derz meselesi

muhayyer divan #1577116 
Merhabalar

Dandik karolardan ve derz aralarından bıkmış insanlar, kirlenmeyen derz arası icat etmişler midir?

Kadınların renksiz tırnak cilası gibi bir malzeme olsa da yeni döşenen karoların üzerine veya sadece derz aralarının üstünü kaplayacak kadar dökülse, kuruyunca muhteşem temizlik sağlansa mesela.

Böyle bir uygulama var mı, bilen var mı? Bu sıkıntının çözümü ne olabilir?
(2) 

Alkol kahve ilişkisi

muhayyer divan #1563102 
Selam

Sıklıkla alkol alanlarda gördüğüm bir "sabah kahvesi" olayı var. Bana mı öyle denk geldi yoksa sık alkol alanlar için önemli bir şey mi bu, öyşeyse önemi nedir, nasıl bir faydası var?
(1) 

Evernote uygulaması açılmıyor

muhayyer divan #1562989 
Selam

Evernote android uygulamasına şifre koymuştum, şifreyi girdikten sonra yalnızca bembeyaz bir ekran görünüyor uygulama kesinlikle açılmıyor.

Adamlara nasıl ulaşacağımı bilemedim, instagram hesaplarına mesaj gönderdim ama İngilizce bilmiyorum, zaten mesajda da " yardıma ihtiyacım var ama İngilşCe veyabherhangi bir yabancı dil bilmiyorum yalnızca Türkçe, nasıl yardım edebilirsiniz" yazdım inşallah saçmalamamışımdır.

Bana destek olabilecek biri var mı nasıl aşarım bu sorunu?

Radyo tiyatrosu arıyorum

muhayyer divan #1562346 
Merhaba

Yanlış hatırlamıyorsam bir ressamı konu edinen bir radyo tiyatrosu vardı
Sarı sarı ayçiçek tarlalarını resmetmenin ona bir şey getirmediğini, kimsenin beğenmediğini anlatan, ona çok yardım eden destek olan sürekli gaz veren bir arkadşının olduğu bir oyun.

Bilen varsa ne olur buldurabilir mi? Acaba Van Gogh'un hayatı mıydı o? Ben bulamadım.
(8) 

Duyuru'nun kilo verenlerine ve sağlıkçılarına soru

muhayyer divan #1561918 
Merhaba,

113-114 kiloda ve 1.58 boyunda olan bir bayan arkadaşım çok çeşitli etkenlerden olayı kilo verme çabalarına giremiyor, girince hemen bitiyor sekteye uğruyor vs bir yığın şey.

Bu arkadaşım kilo vermek zorundayım hayatım buna bağlı diyor ama yapamıyor da. Son çare olarak herbalife gibi yıllardır kullanılıp hakkında fazla karalama kampanyası yapılmamış (en azından biz duymadık) kilo verdirme şeylerini kullanması mı doğru olur yoksa doğrudan mide küçültme ameliyatı mı daha doğru/sağlıklı olur?

Arkadaşımın bilinen sadece demir, d vitamini gibi eksiklikleri var, bazen ritim bozukluğu oluyor, spor yapmasına engel ortopedik rahatsızlıkları var o kadar. 41 yaşında.

Düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi ayrıntılı olarak paylaşırsanız çok seviniriz.
(7) 

tozsuz kedi kumu

muhayyer divan #1557849 
selam

evde 3 kedimiz var, her gün epey malzeme çıkarıyorlar. bentonit kullanıyoruz, kumu annem temizliyor ama hem ciğerleri hassas hem alerjik astımı var hem de oldu olası hava açlığı çeker. maske takamıyor bu yüzden. ben de sık sık ev dışındayım, annem temizliyor, dolayısıyla toz yutuyor.

çok öksürüyor son günlerde. öyle bir öksürüyor ki benim canım acıyor, boğazının göğsünün acısını hissediyorum, yaşıyorum. söz de dinlemez doktora gitmez su içmez... neyse.

bana tam olarak tozsuz ama fiyat olarak da uygun kedi kumu lazım arkadaşlar. 3 kediye yetebilmem gerekiyor ve memurum, hiç de ahım şahım paralar kazanmıyorum. bilginiz tecrübeniz var mı, şu marka iyi veya şöyle şöyle bişeyler yaparsanız çok fayda görürsünüz dediğiniz yöntemler? varsa çok sevinirim...
(3) 

Samsung A52 muadili telefon?

muhayyer divan #1557410 
Selam

Bu işlerden hiç anlamadığım için siz bilen arkadaşlarımdan destek alabilir miyim diye bir umut geldim.

Samsung A52 telefonun birebir veya "bi tık" üstü olabilecek bir telefon var mı? Aplle konusunda vicdani redciyim, ona yedirecek param yok bu arada... :/
(11) 

Çay kansızlık yapar mı?

muhayyer divan #1556962 
Selam

Günde en fazla 5 ajda bardak miktarınca "normal" demde çay içiyorum, şekersiz. İçmediğimde bazen baş ağrısı yaşıyorum. Ama çoğunlukla 2 veya 3 bardak kadar içiyorum.

Bu çay kansızlık vs yapar mı?
(5) 

Wifi bağlantısını görmeyen laptop

muhayyer divan #1555987 
Selam

Çok acaip bir durum oldu.

Bizim evin wifi ağını görüp duran laptop, başka bir evin wifi ağı ona tanıtılıp orada internete girdikten sonra kendi evimize geldiğimde bizim evin wifi ağını kesinlikle görmez oldu. Eskiden görüyordu bağlanıyordu hiç sorun yoktu, şimdi görmüyor ve bu, başka bir evin wifi'ına bağlandıktan sonra oldu.

Youtube'dan "wifi ağlarını görmüyor" gibi bir aramayla çıkan en çok izlenmiş iki üç video izleyip uyguladım hiçbir şey değişmedi.

Çözümü var mı, ne yapmalıyım? Windows 10 kendisi, fakat dünyanın en dandik laptoplarından. Hometech marka, 64 gb dahili hafızası var. Yani windows'u yükseltemiyorum da.

Ne olur çözüm bilen varsa söylerse çok mutlu olurum.
(4) 

Hiç çekmeyen mekanda internet ve gsm oluşturmak

muhayyer divan #1554348 
Selamlar

Ankara'da CSO Ada Ankara'nın konser salonlarındaki sahnelerde ve kulislerinde cep telefonları ve internet hiçbir şekilde çekmiyor. Sıfır. Seyirciler için durum daha yumuşak, koltuklar yukarıya yaklaştıkça daha iyi çekiyor ama sahne ve kulis sıfır.

Buna bir çözüm bulunur mu? Eskiden vınn falan vardı ama onlar da çeken gsm hatları üzerine kurgulanmış şeylerdi. Şimdi burada çok ciddi bir iletişim problemi var, biri hastalansa, acil bişey olsa ambulans falan çağıramazsın.

Teknoloji böyle problemlere çözüm bulmuş mu hiç haberiniz var mı?
(2) 

Açlık durumunda gırtlak acıması

muhayyer divan #1553798 
Selam

Yıllardır bu sorunum var, çok acıktığımda veya midem biraz huzursuz olduğunda ağrıyı acıyı midemde değil doğrudan gırtlağımda, boynumla yemek borumun birleştiği yerde hissediyorum. Yutkunmak zorlaşıyor, çok pis çok sıkıntılı bir acıma hissi oluşuyor.

Reflü diyenler oldu ama hiç sesim kısılmadı, hiç midemden yukarı sıvı gelmedi, midemde sadece şişkinlik oluyor ve gırtlağım acıyor ama çok pis acıyor yani.

Bu hissi yaşayan var mı, kesin reflü mü yoksa başka bir şey olabilir mi, aydınlatabilecek biri varsa çok sevineceğim.
(5) 

Whatsapp sorusu

muhayyer divan #1552759 
Selam

Nasıl arayacağımı bilemediğim için buraya sorayım dedim.

Whatsapp'ta mavi tik, son görülme tarzı ne kadar bilgilendirici işaretleme varsa hepsini kapattım, sırf iletişimde çok bağımlılık oluşuyor diye. Fakat mesela bir sevgilim olsa ona şeffaf olmak isterim, onun da bana şeffaf olmasını isterim. Fakat bu şeffaflığı ben anama babama göstermek istemiyorum mesela, 1 kişi için telefonumdaki 700 kişiye birden hesap verebilecek hale gelmek istemiyorum.

Sadece 1 kişinin son görülmeyi, mavi tiki vsyi görebileceği bir ayar var mı? Acaba yardımcı olan çıkar mı...

Ayarlarda "şu kişiler hariç..." gibi bir ayar var onu 699 kişiyi işaretleyerek yaptım, olmadı, sadece mevzubahis kişiyi işaretleyerek yaptım yine olmadı... böyle bir ayar var mı?
(4) 

Twitter'da gelen mesajları görememek

muhayyer divan #1552098 
Selam,

Böyle bir sorunum var, fazla kimseyi de takip etmediğim hatta pek bir etkileşimde de bulunmadığım halde (sadece mesajlaşıyorduk annemle) annemden gelen mesajları kesinlikle göremez oldum, birkaç aydır böyle. Sebebi ne olabilir? Çözüm bilen var mı?
(8) 

Yulaf ezmesi nedir, ne değildir. Yulaf ezmesi eğitimi.

muhayyer divan #1551991 
Selam

Yulaf ezmesi denen malzemeyi ne zaman kullandıysam asla yumuşatamadım, ne yaptıysam yumuşatamadım.

Yumuşamayınca da yiyemeyenler var, yedirmem lazım.

Lütfen bana bunun eğitimini verir misiniz, internette de doğru düzgün bilgibulamadım, benim yulaflar mı sorunlu, ben mi beceriksizim, yulaf mı yumuşamayan bir şey??

Bilen ve yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler... :(
(9) 

Meme ağrısı

muhayyer divan #1550070 
Selam

Son regl döneminin hemen öncesinde (bi 8-10 gün önce) başlayan ve bugün dahi devam eden (toplamda sanırım 3 haftadır süren) meme ağrısı neden olabilir? Başladığı zamanki gibi, yani regl olacağının belirtisi olan ağrılar gibi. Çok değil ama yok da değil mızmız bişey. Hiç başına gelen var mı?
(1) 

Psikolog var mı?

muhayyer divan #1549966 
Merhaba,

Bizzat depremzede olan, depremden etkilenmiş ve deprem haberlerine maruz kalan çocuklara bir müzisyen olarak nasıl yardım edebileceğimi bilmiyorum. Yetişkinlere nasıl destek olacağımı da bilmiyorum.

Psikolog arkadaşlara ihtiyacım var, zira müzisyenim ama ingilizcem yok ve felaketzedelere müzşkle nasıl destek verilir, bunun bir zamanı ve bir usulü var mıdır diye araştırma yapamıyorum.

Konuyu bilen paikolog dostlar varsa müzisyenler depremzede yetişkinlere hatta çocuklara nasıl yaklaşmalıdır müzikle nasıl bir destek sunmalılardır bizi aydınlatabilirlerse çok sevinirim... kendi müzisyen arkadaşlarıma da ulaştırırım muhakkak gönüllü de olurlar...

Destek atanlara çok çok teşekkürler...
(1) 

Ankara Nakliye fiyatları

muhayyer divan #1548508 
Selamlar

Ankara'da 13. kattan girişin altına, 35 km kadar mesafeye eşya alıp yerleştirecek bir nakliye aşağı yukarı ne kadardır ücret olarak? Yakın zamanda taşınan var mı, nasıl hallettiniz?
(12) 

İyi bir klinik psikolog

muhayyer divan #1548342 
1600 lira mı ister ya? 1600 nedir ya??
(9) 

Dopamin işleyiş sorusu

muhayyer divan #1548299 
Selam

Dopamin bağımlılığını anlamaya çalışıyorum, bir saattir bilgi edinmek adına video izliyorum, doktorların bilgi verdiği videolar. İkidir "beynin sana 'bu yaptığın çok güzeldi bir daha yap' demesidir" diye bir ifade duyuyorum.

Beynimin yaptığım şey hakkında "çok güzel" kararını vermesi neye bağlı? Neden mesela temizlik yapmak bana dopamin salgılatacak kadar "çok güzel" gelmiyor, yani beynim temizliğe neden bir zevk/haz hissi atamıyor, bu hisleri beynim hangi harekete atayacağına neye göre karar veriyor??

Olayımız nedir yani? Önce dopamin mi vardı yoksa eylem-dopamin-beyin arasında bilmediğimiz bişey mi var? Ya da ben mi bilmiyorum, o ne??

Ses kaydı gizli mesaj incelemesi

muhayyer divan #1547907 
Selam

Bir ses kaydında bulunan sunliminal mesajın ne olduğunu bizzat kendim işitmek istiyorum, bunun için başvurabileceğim bir yer var mı? Neresi, bu işi kim yapar??
(2) 

Youtube sorusu

muhayyer divan #1547575 
Selam

Youtube'da kanalına abona olduğum hatta bildirimlerini önceliklendirdiğim bir kanala video yüklendiğinin bildiriminin gelmemesi, yeni yüklenen videonun yeni paylaşımlar kısmında görünmemesi, kanalı arama satırına yazıp aradığımda kesinlikle kanal bağlantısının çıkmaması, yeni yüklendiği söylenen videonun "gizli video" olarak görünmesi yani görünmemesi ne demek? Kanal sahibi beni engellemiş mi demek?

Youtube'da kullanıcılar engellenebiliyor mu ki?

Eğer engelli değilsem bunların sebebi başka neler olabilir?
(1) 

Takipçiler listesi ayarları

muhayyer divan #1544543 
Selam

Takip edenleri ve takip ettiklerimi görünür kılmak veya görünmez kılmak için bir ayar var mı? Bir türlü bulamadım da, biliyor musunuz hiç?
(13) 

Ölüm döşeğineki yakın karşısında hissizlik

muhayyer divan #1543001 
Merhaba

Kendimi doğru anlatabilecek miyim bilmiyorum. Sormam lazım.

Anneannem 95 yaşında, 96'yı yaşıyor. Bazı sebeplerle çok ciddi sıkıntılar yaşar oldu, dün gece olan şey için "alıp götürecek gibiydi" dedi. Bugün yine olmuş, şimdi hastanedeler.

İçimde zerre kıpırtı yok. Korku, endişe, hüzün, telaş, ne bileyim, dua bile edemiyorum. Hiçbir şey hissetmiyorum, dümdüzüm. Neden böyle? Normal mi bu? Bir şey yapmam gerekiyor mu?
(12) 

Kedi maması önerisi

muhayyer divan #1542666 
Merhabalar,

Evde 3 kedimiz var, mevcut mamayı yiyemiyorlar, aç geziyorlar. Sürekli tavuk ciğeri pişirmek hem zahmetli hem pahalı oluyor, acaba tavsiye edebileceğiniz fiyat performans ürünü mamalar var mı?

Balıklı yemiyorlar, en çok tavuklu ve ciğerli seviyorlar, ayrıca bir kedimiz çiroz.

İnstagram sorusu

muhayyer divan #1542197 
Selam

İnstagram'da canlı yayın yapan kişi, yayın esnasında ve canlı yayının paylaşımından sonra bu videoyu kimlerin izlediğini görebiliyor mu? Mesela canlınyayını yaptı, instagram da kaydetti, 3 gün sonra biri bu yayını izledi. O kişinin izlediğini görüyor mu yayın yapan?

Peki bu durum reels videoları veya paylaşılan normal videolar için de geçerli mi? Evet ise nasıl görüyoruz?
(8) 

Neden "gece su içmeyin" deniyor?

muhayyer divan #1542196 
Bilimsel dayanağı var mı? Açıklamasını bilen var mı?
(1) 

İnstagram kullanım sorusu

muhayyer divan #1541239 
Selamlar,

Baktım ama göremedim böyle bir soru.

Bir kullanıcı (A kişisi) kendi hesabında bir video paylaşmış, altına da bir başka kullanıcıyı (B kişisini) @ ile başlayan kullanıcı adıyla iliştirmiş, olmuş size @B yazılı bir açıklama bölümü.

A kişisi benim takip listemde yok ama iliştirdiği hesap olan B kişisi var. Bu B kişisi bende ekli olduğu için mi A kişisinin paylaştığı video benim önüme çıktı??

Anladığım gibi değilse bu takip etmediğim hesabın videosunun takip ediyormuşum gibi benim önüme düşmesi olayı nasıl işliyor anlatabilir misiniz?

1 Güzellik 1 Emlak Sorusu

muhayyer divan #1540367 
Selam

1. Ankara'da işinin erbâbı, sertifikası bilmem nesi en doğru düzgün olan, bu işin zirvesi denebilecek bir lazer epilasyon yeri bilen var mı? Hiç kendi gittiğiniz böyle bir yer oldu mu, evet ise ve memnunsanız (işin zirvesiyse memnun olmak lazım sanki ama) tavsiye ederseniz çok memnun olurum...

2. TOKİ taksitleri bitince tapu almak için ne kadar ödeniyor bilgisi olan var mı?
(9) 

Parodontax kullananlar bakabilir mi?

muhayyer divan #1540064 
Bu diş macununun yeni açıldığı halde bozulmuş olması mümkün mü? Resmen deterjan tadı ve kokusu var, çok rahatsız oldum atmaya niyetlendim. Ne dersiniz bozulmuş mudur?
(1) 

Android telefonda "birlikte aç" ayarını değiştirme

muhayyer divan #1540041 
Nasıl yapılıyordu, nereden yapıyorduk, bilen gören duyan...
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık